A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Granda,
tényleg rossz az óra, nálam most 15:48 van, szerintem rossz irányba csavirgálták a babanetesek az órát tavaszi átállításkor...

silka
silka

Sziasztok Mamcik!

Hát voltam tegnap a dokibácsinál, tul.képpen minden rendben volt. Láttuk a bébit, fel is vettük, itthon meg az Urammal kielemeztük részletesen. Sajnos nem mutatta meg magát, nekem mindegy is csak makk egészséges legyen.

A hátonalvásról nagyon diplomatikusan fogalmazott: azt mondta inbákk oldalt fekve aludjak. Hogy melyik oldalon az mindegy, bár én osztom azt a véleményt, hogy még olyan pici, hogy nem árthat annak a fő érnek.

Fú én ma nagyon depis voltam, ok nélkül sírtam meg ilyenek....

Végül is holnp megyek AFP-re. Remélem minden rendben lesz.

Sziasztok
E.
Vendég

Sziasztok!

motiot: ma bejártam kicsi városunk mind a két gyógyszertárát, ilyen szerekről még csak nem is hallottak. Viszont szereztem torokszopogatót meg holap megyek házidokihoz, hátha ő tud valamit.

18 hetesek: voltatok már UH-n. Ha igen írjatok már méreteket, hogy mekkora a baba, én pénteken megyek, kicsit izgulok, mert a 12 hetes UH-n 1 héttel kisebb volt a poronty. Azt mondta a doki, hogy ez ilyenkor még nem számít, de én akkor is izgulok. A "nagy" végig átlagon felüli méreteket produkált, mármint hosszban, 58 centivel született. Most is egy fejjel nagyobb a csoporttársainál. Tehát izgulok, pedig lehet, hogy nem kéne.

Granda, ez az óra tényleg rossz, de majd csak átállítja valaki.

Üdv

Kép
Kép
timi26

A voltatok-e már UH-n az kérdés akart lenni, bocsi

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van!Nekem szörnyű éjszakám és délelőttöm volt. :cry:
Manó pár napja nagyon aktív,tegnap este pedig elkezdett helyezkedni.A jobb oldali dudor vándorlását lestük egész este párommal.Végül megállt alul.Érdekes,mert szerintem olyan helyen van ahol nem lehetne a méhem miatt.Bal oldalon mocizott alul.
Ettől is ideges lettem,nehogy a köldökzsinór vagy vmi. bajt csináljon...
A másik:iszonyúan megfájdult a hasam,csak bizonyos testhelyzetben volt jó.Délelőtt is ez volt a szitu.Próbáltam a dokit elérni,de nem sikerült.Máshová nem mentem be,mert ha nyugiban voltam nem fájt,szerencsére más bajom meg nem volt.Körbetelefonáltam minden hozzáértő ismerőst,szerintük csak helyezkedik és a méhem nagyon megérzi.
Délelőtt az is zavart,hogy nem éreztem mozogni.Azóta szerencsére már adott jelet.Biztos csak pihen az új kényelmes pózban.

Csütörtökön megyek uh-ra,remélem rendben lesz.

Hátonfekvés:eddig csak úgy tudtam aludni,de tegnap este óta úgy érzem itt a vég ha a hátamra fekszek véletlenül.Iszonyúan nyomódik valami úgy,alig tudok mozdulni azután.Oldalt viszont nagyon kényelmes és semmi nem fáj.

Remélem másnak nincsenek ilyen problémái. :(

Vigyázzatok magatokra!

Puszi!

Ja,akartam még írni:a pocim lassan olyan mint egy közepes labda,majd rakok fel új képet!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok !

Én holnap reggel megyek dokihoz és csinál uh-t és remélem , hogy megtudom milyen nemű lesz a drága.
Holnap fogjuk megbeszélni , hogy mikor menjek AFP-re mert most csak vizeletet kell vigyek.
Már én is úgy szeretném érezni a kis embert mert így kicsit furi.
Tudom, hogy van valaki a hasimban beszélek is hozzá rendszeressen de jó lenne ha már dörömbölne egy kicsikét.
Most ezt szeretném aztán meg lesz idő amikor meg azt szeretném majd, hogy legyen kicsit nyugiba.
Furi az élet.

Pénteken megyek védőnénihez ez lesz a második alkalom.
Igazán nincs mit kérdezzek tőle mert nagyon jól érzem magam és hála istennek minden rendben van velem.
Voltam már fogorvosnál is ott is minden rendben van.
Az ekg-m is tökéletes és hetente kb 3x mérek vérnyomást és az is tökéletes.
Apukám ő cukros ezért van neki vércukor mérője azt meg hetente csinálja nekem és az is tök jó.
Remélem ez így is marad.

Egyébként valaki elkezdett már szedni valami extra vitamint ?

Mindenkinek további szép estét ! :D :D :D
20200310173350

Hűha...Valami nem jó,az én vonalzóm nem az aktuálisat mutatja..
Előrébb jár egy nappal.
A tiétek jó?
Szerintem a rosszul járó óra miatt csúszott...
Jeleztem a szerkesztőnek,remélem beállítják.
Aztán majd kiderül jó lesz-e a vonalzó...

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Jó reggelt Kismamák!

Úgy néz ki, hogy megmaradok. Ma éjszaka már tudtam aludni, a torokfájásom is mintha alábbhagyott volna. Bár az orrfolyás és a köhögés megmaradt, de ezt tisztulásnak fogom fel.

A babó este óta elég aktív, lehet, hogy nem is kellene izgunlomaz UH miatt, elég nagynak érzem. A hasam aljától egészen a köldökömig. Lent lehet a lába, fent pedig a keze, vagy fordítva. Lényeg az, hogy megnyugtató, hogy mostanában elég sokat jelez.

Apropó: véletlenül nem szül valaki a BM-ben. Én ugyanis ott fogok, legalábbis szeretnék, de nem sok jóval kecsegtetnek. Kérdeztem az ottani védőnőt, még ők sem tudnak semmit. Júniusig biztos, hogy maradnak, de lehet, hogy szeptemberig húzzák. Az én szempontomból az lenne a legjobb. Nem is tudom, ha váltanom kéne mit csinálnék. Abban a kórházban ahová elvileg tartozom nem bízok.

Üdv

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Én már rég nem írtam, de talán emlékeztek rám. Most vagyok 17+6 napos.
Ami idegesít egy kicsit, az az hogy nekem 15 hetesen + 5 naposan kellett mennem AFP-re, míg itt olvasgatom, hogy sokan a betöltött 16. hét után mennek. Az eredmény jó lett, 1,5 MOM, de lehet hogy nem jókor lett levéve? Nektek mi a tapasztalatotok erről?

A másik: a székrekedés téma. Ti ezt hogy bírjátok? Én már mindent összeeszek, de semmi hatása. Hashajtót nem lehet bevenni, így már próbáltam a szilva lekvárt, kávét, paradicsomot tejjel, éhgyomorra meleg vizet, meg se kottyan. Ha van valami ötletetetek, akkor azt szívesen venném!
köszike!!!
manó79

Sziasztok,

Timi, örömmel olvasom, hogy jobban vagy! Meglátod, holnapra már tényleg csak az orrodat kell fújni. Ezek azserek, amiket írtam, egyébként minden patikában megrendelhetök. A homeos cuccokból általában nem tartanak sokat, ezért rendelik nekem is mindig. Van egy nagyon jó könyvem, ott szoktam keresgélni, meg voltam természetgyógyásznál is, aki felhomályosított kicsit. :wink:

Miléna, az én vonalzóm is egy nappal elöbbre van, én is csodálkoztam rajta, de ha szóltál, akkor bízzunk benne, hogy megoldják. :wink:

Manó, a székrekedéssel sajnos én is küzdök, most még vasat is kell szedenem, mert kicsit alacsony volt, az meg amúgy is székrekedést okozhat. Én a patikában megkérdeztem és egy Lactulose nevü cukros löttyöt adtak, amit szedhetsz terhesen is, ezt iszom napi egyszer, ez használ. De sajnos még így sem az igazi. Kérdezd meg a patikában, vagy legközelebb a dokidtól, biztos tudnak segíteni. Mert ugye az sem oké, ha ilyen problémád van. Ezen is kell segíteni ugyanúgy, mint máson. A terhesség nem lehet akadály! :wink:

pussz

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok, Kismamik!
Igen, a vonalzók előrébb állnak 1 nappal. Alighanem a Temporális Bizottság nyúlt bele a babanetes rendszerbe. :-)

Nagyon boldog vagyok, jó lett az AFP-eredményünk! Lassan jön a következő kör: a genetikai uh.

Miléna, nekem is fájdogál a hasam, most éjjel úgy éreztem oldalra
fordulva, hogy leszakad, de aztán elmúlt, most már semmi nincs.

manó79, nekem a rendszeres magnéziumszedés (Magne B6 extra) garantáltan biztosítja, hogy nincs székrekedésem (bár ha már szedsz és nincs ilyen hatása, akkor nincs több ötletem). Sok gyümi, folyadék, de nyilván ez is megvan.
Az AFP-hez: azt hiszem, az érték a hetek előrehaladtával folyamatosan nő, a szokásosan leírt értékek a 16. hétre érvényesek (később már több). Szerintem az a 2 nap Nálad nem oszt, nem szoroz, jó az érték, nem hinném, hogy 2 nap múlva más lett volna az eredmény (max. egy leheletnyit magasabb). És tudod, van, akinek a 16+0-n nézték meg, másnak 16+4-en az AFP-jét, és az már 4 nap különbség, úgyhogy nem ugrál ez az érték annyit ilyen rövid idő alatt, ne aggódj :-)! Meg aztán, az AFP értéke amúgy sem túl precíz mutató (60%-os a megbízhatósága). De kérdezd meg a dokidat, ő fog tudni megnyugtatni. :wink:

Kép
Kép
irina

Sziasztok Mamikák!
Manó, hát nem tudom segít-e, de én a langyos tejjel oldom meg, minden este és reggel megiszom egy jó nagy bögrével, és megmondom őszintén nem sajnálok semmit magamtól, megfigyeltem ha kevesebbet eszem akkor tuti székrekedés, de ha annyit eszem amennyi jól esik, rögtön megindul az emésztésem.
A másik, hogy nagyon figyelek arra, hogy ne egyek hasfogó dolgokat, pld. sok csokit. És sokat iszom, szinte egész nap mint egy kacsa, még éjjel is. Egyébként szerintem a tejtermékek segítenek: kefír, joghurt... ezek emésztést segítő bacikat tartalmaznak. Az AFP meg szerintem jó úgy, hisz két nap híján 16 hetes voltál.

Motiot, Te jó messze vagy :) majdnem a francia határnál, egyszer voltam Stuttgartba, még 16 évesen, nagyon szép város, arra emlékszem, hogy volt egy nagy park ahol nyuszikák szaladgáltak szabadon, még mindig így van?

Kőszegi Timi! Te aztán jól felszereltkeztél :) , tényleg nem sok dolga lesz a Védőnőnek, de azért a pici szívhangját csodálatos lesz hallani, elvileg minden Védőnőnél van Doppler készülék. Én sztetoszkópot szereztem be, de azzal még nem hallani csak bugyorgásokat.

Era! Tegnap én is úgy bőgtem egy film után, hogy alig bírt a párom megvígasztalni, ez is a terhességgel jár :)

Derűs napot Nektek még ebben a borongós időben is (már ahol az van)!
Puszi

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Most látom, egy csomó kismami "eltűnt", Hajniról pl. ezer éve nem hallottunk. Hol vagytok, Lányok??? :lol:

Kép
Kép
irina

Aki pedig az AFP rejtelmeiben és anyukák tapasztalataiban el szeretne merülni: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9075308

Kép
Kép
irina

Jut eszembe: szabad kórházválasztás. Ez találtam: http://www.dunatv.hu/cikk.html?id=64553
A beutalás a mi esetünkben hogyan néz ki? Minket is a háziorvosunk fog beutalni a nekünk szimpi kórházba? Érti valaki?

Kép
Kép
irina

Az előbbinek viszont ellentmondani látszik ez: http://www.uno.hu/news/story/238933
Vagyis kórházat választhatunk, de a saját dokinkért úgyis fizetni kell. EZ AZTÁN A KÉTSZÍNŰ TÖRVÉNY! Most őszintén, ki választ csak és kizárólag kórházat? De így legalább mondhatják azt odafent, hogy "meghagytuk a szabad kórházválasztást".
[A megjegyzéseim nem politikaiak (elvből sosem politizálok, max. a férjemmel, de úgyis egyetértünk; kismamatopikban meg egyenesen szentségtörésnek érezném).]

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Köszi az ötleteket, hát tej termékben nincs hiány, azt eszek rendszeresen, gyümölcsöt is és iszok is sokat, dehát ez van...
Amit Motitot írt, cukros Lactulose nevű löttyöt már meg is vettem, reggel fogom kipróbálni éhgyomorra. Köszönöm az ötletet, remélem beválik.

puszi
manó79

Sziasztok!

Csajok, vagyok én, csak kicsit megzuhanva, így írni nincs erőm. :oops:

Afp:
nálunk 15+0-nál veszik le. Én 15+2-nél voltam.

Igyekszem majd jönni.
Vendég

Manó,
én banánturmix-szal, ivójoghurttal meg gyümivel segítek a helyzeten. Nálam bevált, volt, hogy már a hasmarssal kellett megküzdenem :lol:
silka
silka

Lányok,

az én vonalzóm jól jár. Csak az órám késik 2 órát 8)
silka

Ki volt mar sziv uh-on? es mi az? nekem mennem kell, kerlek segitsetek!!!!

megjott az afp eredmenyem: mom 1,4, viezeletet is vizsgaltak, rendben volt, es a gen uh is megvan, az is rendben.
Es mar azt is tudjuk h ki lakik a pocakomban: Illés Karolina; Linike
annyira orulunk!

szep napot nektek

Kép

Kép
mmarica

Sziasztok!

Na megjöttem a házi dokibácsitól. Úgy néz ki, hogy semmi komoly baj nincs, csak vigyáznom kell, nehogy legyen. Ugyanis én hajlamos vagyok a hörghurutra. (ami már volt is 10 hetesen).
Egyébként azt mondta, hogy ilyenkor már lehet szedni 1-2 fajta köptetőt és torokszopogatót is. Meg persze forró hársfatea.

Holnaptól 1,5 szünet van az oviban, pénteg este utazunk Miskolcra az anyósomhoz, de utána rászánom az időt, hogy a kisasszonnyal elbeszélgessek az alvási szokásokról. Egyébként mostanában elég jóban vagyunk, mintha kezdene véget érni az akaratos dackorszak, vagy ki tudja. Mindenesetre most imádnivaló a lányzó!!!

Picike is jól van. Már csak két nap és UH. :D
timi26

A vonalzó megint lemaradt.

Kép
Kép
timi26

Eddig csak egy órát késett az óra, most meg mintha már kettőt. Vagy én látom rosszul?

Kép
Kép
timi26

Eddig csak egy órát késett az óra, most meg mintha már kettőt. Vagy én látom rosszul?

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!
Ma végre megtudtam az AFP eredményét. Jó lett, 0,9 Mom. Holnap megyek uh-ra. Kíváncsi vagyok kiderül-e ki az albérlője a pocakomnak :D

Mmarica!
Én ugyan még nem voltam szívultrahangon, de szerintem az is csak egy egyszerű uh. Annyi, hogy ott inkább a babó szívét nézik. Ne aggódj nem lesz semmi baj :D Mikor mész rá?
Gratula a kis Karolinához :D
Móni

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!
Marica!!!!! Gratulálok a Kislányhoz :D :D :D :D :D
A Kőszegi Timi volt talán ilyen UH-on, legalább is ő kérdezte annak idején, hogy milyen a szív-UH.
Timi! Jó pihenést Nektek :lol: !!!
Puszi

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!
Én csak beköszönök. UH-ra majd csak 4 hét múlva megyek... :( AFP-re pénteken, meg védőnőhöz is. Mazsolám még nem mozdult, de úgy látom, hogy akinek mocorog, már 1-2 héttel előrébb vannak, mint én. :roll:

Ja! A dokim közölte, hogy ne az Elevitet szedjem, hanem a Gravidát... De ha attól is ilyen éhes leszek, biztos, hogy nem szedem, max 1 héten egyszer. Nem akarok bálna lenni!!! Úgyis jönnek lassan a fincsi gyümik! :)
Ti egyébként híztatok már? Ki mennyit??? Én 3 kilót... :oops:

Miért vagytok letörve??? Kicsit én is fáradt vagyok, mert ma oktatáson voltam, de jó a kedvem.

Nekem jól számol a vonalzóm. De már láttam, hogy többféle számolási módszer van. A mensi utolsó dátumához 5, 6 vagy 7 napot adnak hozzá... Lehet, hogy amiatt van az eltérés. (Pl. nekem dec. 7-én volt az utso mensi, és +7 nap, tehát szept. 14-re vagyok kiírva.)

Timi26! Ha a profilodban az aláíráshoz írod be a vonalzót, akkor automatikusan a szöveg alá teszi, nem marad le!

Regina
KépKép
mazsola7

sziasztok !

Nekem kell menjek magzati sziv uh-ra.
Elvileg 11-n megyek.
Ma voltam dokinál minden ok a babval de ravasz a kis kölyök mert még nem mutatja magát.
AFP-re 18-án kell menjek és nekem mondták, hogy éh gyomorra kell menni.
20-án meg 4d uh-ra megyünk.

Mindenkinek kellemes napot.
20200310173350

Sziasztok!

Jelentkezek, létezek és jól vagyunk. Annyira élvezem a kismamaságot, minden percét kihasználom, ezért nem írtam egy ideje, bár minden nap olvaslak benneteket.
Kedden megyünk AFP-re, de előtte felmegyünk a Kékestetőre húsvétkor.
Tegnap eltűnt a derekam! Olyan hirtelen változnak a testem különböző részei, hogy alig van időm megszokni. De ezt is élvezem!
Eddig 2 uh-ból 2x látott valamit a doktorbácsi, úgyhogy most Marcikára készülünk.
A genetikai uh-n remélem jobban megmutatja magát!

Jó pocakosodást!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok!

Teljesen rabja lettem a babanetnek. Állandóan itt lógok (persze, csak ahogy az időm engedi). Ezt annak is köszönhetem, hogy az előző terhességemet teljesen egyedül éltem át. Mármint sorstárs kismamák nélkül. Nagyon magányos voltam. Egész nap csak egyedül, én, pocaklakó meg max a tv. Még szerencse, hogy most már van netünk. :D

Marica: grat. a kislányhoz, jó lenne ha pénteken én is megtudhatnám már, hogy mit v. kit várunk.

mazsola7: megnéztem a profilomat és az aláírásnál vannak a kódok. Nem értem. Egyébként én Gravidát szedek, eddig semmilyen mellékhatása nincs evésileg szerencsére. Pontosan nem tudom hány kilót híztam, terhesség előtt nem mértem, de a tizedik hét óta 2 kilót. Az jó, vagy nem?

Kép
Kép
timi26

Kedves Timi!

A hízásról: általában havi egy kilót tartanak kívánatosnak (ami persze az elején nem igaz), ami ugyebár összesen 9 kiló lenne, de maximum értékként én ált. 12-13 kg-t olvasok.

Ha csak a szülés után formába lendülés a gondod a pluskilókkal, akkor az életkor- és testalkat-függő, sok huszonéves kismamáról jhallottam, akik 20 kg(!) hízás után is a többlettől kevesebb, mint fél év alatt megszabadultak. Anyukám 3 gyermek után, ma 57 évesen össz. 5 kg-mal több a lánykori testsúlyánál.
Más a helyzet, ha eü.okok vagy a kismama eleve meglévő túlsúlya miatt ellenőrzik szigorúan a terhesség alatti hízást. Ezt illik komolyan venni, mert a magzatra káros lehet!

Üdv

Kép
granda

Sziasztok!

Holnap megyek uh-ra,szorítsatok!Úgy izgulok,hogy minden rendben legyen..

Ma jól elfáradtam,megyek pihizni.

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok!
Felteszek egy képet a pocimról.
Kép
Szép napot Mindenkinek!!! :)

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Granda

Megpróbálom leírni a hízással kapcs. félelmeimet, meg az előzményeket. Sosem voltam nádszál karcsú. Tizenévesen 161 cm-rel 62-65 kg voltam átlag. Amikor a (későbbi) férjemmel összeköltöztem, 57 kg-ra lefogytam (sokan azt mondták, a szerelem...). Akkor kezdtem el gyógyszert szedni. Fél év alatt 11! kg-ot híztam. Amikor a baba mellett döntöttünk, abbahagytam a gyógyszert, de ugyebár még hét hónapot kellett várnunk az áldásra. Ezalatt még 4 kg-ot híztam. Így az előző terhességemet 72 kg-mal kezdtem. Nem érdekelt semmi, annyira örültem a babának, nem vigyáztam, ettem, ami jólesett, viszont "csak" 12 kg-ot híztam. Ez rendben is volt, de hozzáadva a + kilókat igencsak úgy néztem ki, mint egy bálna. A szülés után amíg el nem kezdtem újra gyógyszert szedni (fogamzásgátlót), visszafogytam a terhesség előtti testsúlyomra. (72 kg). A gyógyszertől újra híztam 5 kg-ot. 9 hónappal később abbahagytam. (2003 nyara) úgy döntöttünk, hogy jöhet a második. Nos se a baba nem jött se nem fogytam, mondjuk igazából nem is fogyóztam, vártam a csodát. 3 év után erőt vettem magamon és kemény koplalás és fogyi teák mellett fél év alatt leadtam 17-18 kg-ot. Nagyon örültem neki, és tetszett a dolog, főleg, hogy tudtam tartani. 2-3 kg - +. És most rá fél évre lettem spontán terhes. Ez is érdekes. Lehet hogy a súlyom miatt nem lettem eddig terhes? Szóval ezért félek a hízástól. Bár messze nem híztam annyit mint az előzőnél, és pár kilóval könnyebben kezdtem, azért félek. Fog.gátlóról pedig az életben többet hallani sem akarok!!! Majd kitalálunk valami mást, ha arra kerül a sor.
Húú kicsit hosszú lett, de remélem ki tudjátok hámozni a lényeget.

milénamoni: légyszi írj meg mindent, mi volt az UH-n!

Kép
Kép
timi26

Nem értem. Most meg 2 x-et látok a vonalzók helyén. Pedig mindet úgy csináltam, ahogy eddig.

Kép
Kép
timi26

Most meg már semmi nincs. Segítséééég!

Kép
Kép
timi26

Timi!

Én is olvasgattam a hízásról ( bár én eddig egyszer, épp az esküvőm előtt híztam 5 kg-t, amit kizárólag a mozgáshiányos életmódnak köszönhetek).
Az a benyomásom, hogy nincs recept! A kismama kora, testalkata, szüléseinek száma, esetleges komplikációk mind-mind számítanak. Viszont nem ritka a 25-30 kg hízás, ezt innen tudtam meg:

http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=841

Jó böngészést a sorstársak vallomásai között!

Kép
granda

Granda

Teljesen egyetértek veled. Ismerőseim közül is volt aki 20-25 kg-ot is hízott. Szerencsére le is adta. Nálam a fog.gátló tett be. De igazából ez most fog kiderülni, hogy évek óta nem szedem és sikerült lefogynom. Bár ha belegondolok, sokkal fontosabb a baba, mintsem az a pár kiló felesleg.

Kép
Kép
timi26

Szisztok!

Próbálok reagálni az olvasottakra. Minden nap itt vagyok, csak írni nincs mindig időm / erőm.
Vitamin : Én kiköveteltem a dokitól, hogy szedhessek vitamint. Azt mondta, ha szedek vmit, az a Gravida legyen. Amikor beveszem reggel, iszonyú hányingerem van tőle. Utána pedig farkas étvágyam. Úgyhogy inkább csak mag 1-2 szer fogom szedni hetente. Most már amúgy is van zöldség gyümölcs, amiben tényleg van vitamin, nem úgy, mint az téliekben.

Súly: Én egy hete mérekeztem utóljára. Akkor még egy dekával sem voltam több, mint a terhesség kezdetekor. De a pocim határozottan növekedésnek indult. Már gumiznom kell a nadrágjaim gombjait :) . Szerintem 1 kilóval most már több vagyok. 172 cm magas vagyok, és 70 kilóval indultam. Tudom, ez nem a legjobb súly, de már évek óta ennyi vagyok. Mondjuk fénykoromban (18 évesen) voltam utóljára 60 kiló alatt... :(
Szóval túl sokat nem szeretnék hízni. Illetve nem is ez a fő gond, hanem az, hogy a szülés után tutira óriási erőfeszítés lesz majd a felesleget leadni. Én pedig nem igazán tudok fogyókúrázni, mert imádok enni :oops: .

Én jövő héten megyek AFP-re. És rá két hétre UH-ra. Remélem minden ok lesz.
Minden nap figyelem, hogy érzek -e vmi mocorgást, egyelőre semmi.
Pedig már alig várom!!!
Szép napot mindenkinek!
sense

Sziasztok,

hát ha már a hízásnál tartunk, akkr én a hétföi dokis mérezkedés alapján tartottam nem egészen egy kilónál. Na azóta viszont jól belehúztam, most egy kicsit vissza kéne fognom magam.
A dokibácsi megdícsért, hogy az egy kiló nagyon jó, mondhatni "kevés" a tapasztalataihoz képest. Szóval örültem neki.
Ez nálam is azért nagyon fontos, mert én is kb 7-8 kilóval vagyok több, mint az elsö terhességem elött. Akkor 12 kg-t híztam, amit utánna hamar le is adhattam volna, csak a szopizás közbeszólt. Ezt már nagyon sok kismamától hallottam, hogy a szopitól nemhogy fogytak, hanem híztak. Na ez volt lálam is. Mondjuk én szerintem extrém eset voltam, mert lett volna tejem annyi, hogy még öt kisbabának is elég lett volna, csak a 6. hét után elmentem dokihoz éws ö felírt nekem egy nagyon gyenge fogigátlót, amit elvileg lehet szedni szopi alatt, na nekem ettöl mintha elvágták volna, alig volt tejci. Aztán én marha, minden tanácsot megfogadtam, amit csak hallottam és csak zabáltam a cukros, diós, mézes, tésztás kalóriabombákat, hogy legyen tej. Az eredmény: plusz 4 kiló, tej nuku, az a 4, összesen 8 kilßo a mai napig nem akart távozni. Szóval most nagyon oda kell figyelnem, hogy ne legyek bálna, mert amúgy is alacsony vagyok, 155 cm. Az 1 kiló eddig szerintem jó, eddig nekem bejött, hogy délután és este már csak kicsit, inkább valami sajtot, joghurtot, cukormentes cuccot eszem, módjával, így kordában tudom tartani a dolgot.
Szóval Timi, a fogigátlóról én sem akarok többet hallani, de legalábbis a szopi alatt. Tuti, hogy én is visszafogytam volna, hiszen 4 kilßo le is ment a szopival, aztán a kaja mindent elrontott.

Egyébként ezt sem lehet így megmondani, oké, orvosi szempontbóla 10-12 kilßo lenne az optimális, ami elég kevés kismamának sikerül csak szerintem. Na nem azért, mert mindenki kettö helyett eszik, hanem mert mindenkinek máshogy dolgozik a szervezete,máshogy dolgozza fel a terhességet.´Az én barátnöm mind a két gyerekével 25 kilót hízott, a végére gurult szeényke, pedignem zabált, pont ö az, aki be tudja tartani, amit elhatározott, mégis ennyi jött fel neki. A szülés után fél évvel meg 50 kiló volt. Szóval ez alkat kérdése is.
Ne izguljatok, a hormonokat meg a természetet úgysem tudjuk szabályozni, esetleg csak kordában tartani! :wink:
És úgyis mi vagyunk a legszebb kismamik a világon, nem igaz?? :wink:

Na megyek, mert sok dolgom van ma, takarítanom kell, csomagolnom, mert holnap reggel elutazunk Ausztriába egy kis húsvétolásra, itt már holnaptól ünnep van, hétfön jövünk vissza. Salzburg mellett egy gyönyörü tónál a hegyekben kivettünk egy apartmant, egy parasztcsaládnál. Ezt úgy értem, hogy állatokkal és földmüveléssel foglalkoznak, biztos jó lesz, lehet segíteni a kicsiknek a gazdaságban, meg lehet lovagolni meg minden. Ábelnek biztos nagy élmény lesz, nekünk meg egy kis pihi.
Ha nem jönnék már addig, akkor mindenkinek nagyon szép húsvétot kívánok, sok locsolót, gömbölyödö pocakot!!

Pussz

KépKép
KépKép
motiot

Tábla:
Kép
Vendég

Hízás:
én Marcival 18 kg-ot híztam, ami rengeteg. Pedig alapban 47-50 között vagyok, de végére nem tudtam aludni, menni, nem kaptam levegőt, szval nagyon gáz volt.
Most max 9-10-t szeretnék. Sztem ez a reális.
Egyelőre 48 kg vagyok 16 hetesen. Az nem rossz. :wink:
Vendég

Kedves Hajni!

Biztosan Te vagy a legvékonyabb köztünk!
Ami a táblázatot illeti, legközelebbi jelentkezésnél a kórházat nálam légy szíves javíts ki, mert váltottam a SOTE 1-re!

Köszi

Kép
granda

Jujj! Azt el is felejtettem írni, hogy nekünk is meg vannak a nevek :

Ha kislány lesz : LILI
Ha fiú : BOTOND

Mindenki kérdezi tőlem, hogy mikor tudom meg már végre Pötty nemét. Már kezdem azt hinni, hogy valami baj van velem, mert ez a téma engem egyáltalán nem foglalkoztat. Nekem teljesen mindegy.
Ti hogy vagytok ezzel?
sense

Na még valami eszembe jutott.
Eddig nekem SOHA nem volt pattanásom. Most van :cry: .
Ezt elég nehezen viselem. Normálisan nem éppen fordítva kellene hogy legyen a hormonok miatt???
sense

Hello Lányok,

Marica,
gratu a kis Linikéhez!

Regina,
Neked meg a szép pocihoz :wink:

Hajni,
jó, hogy újra feldobtad a táblát. Esetleg ahol kiderült a baba neme, ott beszínezhetnéd a cellát rózsaszínűre/kékre (persze más kékre, mint az alap) és indulhat a verseny :lol: Kíváncsi vagyok mi lesz a vége, az én környezetemben az utóbbi időben a fiúk voltak túlsúlyban...

Apropó, túlsúly. Már korábban említettem, hogy én ősszel leraktam a cigit. Kemény diétára fogtam akkor magam, mert számítottam a + kilókra, sajnos az erőfeszítés ellenére felkúszott szépen 2-3 hónap alatt 6-7 kg. És ezen a ponton estem teherbe. Dokinál rákérdeztem, azt mondta, hogy a terhesség/szoptatás ideje alatt eszembe ne jusson fogyózni. Inkább figyeljek arra, hogy mit eszek. De persze az első 3 hónapban csak az ártó dolgokat tudtam megenni :roll: Ennek ellenére lement az elején másfél kg, és kb 3-4 hete indult be a gyarapodás. Mivel be vagyok sz.rva, hogy cukros leszek, mániákusan mérem magam (4-5 naponta). Most az induláshoz képest +1-nél járok (+ az a másfél, ami az elején lement) Bizton állíthatom, hogy ez mind csípőre és combra vándorolt. :evil: Na jó, azért pocira is jutott belőle :lol:
Semmit nem tagadok meg magamtól, de próbálok mértéket tartani, mert a magam 160 centijével előbb kezdek bálnásodni, mint a magas mamik :lol:
Szerintem hülyeség előre elhatározni, hogy csak ennyi meg annyi kilót hízhat az ember. Ez totál függ az alkattól, meg az inuló súlytól. És tényleg alkati kérdés a szülés utáni fogyás is. Van, aki fél év alatt ledob 25 kg-t, másnak meg a 12-ől megmarad 5 örökre.

Húúú, de jó hosszúra sikerültem, remélem, azért végig bírjátok olvasni :wink:

silka
silka

Szia Ildi,

"baba neme téma" a környezetemben is dettó. Mindenkinek ez az első kérdése :lol: Mivel első baba, Nekem tényleg mindegy mi lesz, csak egészséges legyen. Apa nagyon drukkol egy kisfiúnak, de megbeszéltük, ha lány lesz, sem megy a Dunának :D
Sajnos pattanások nálam is felütötték a kis fejüket. Nagyon zavaró, de bízom a tavaszi napsugár erejében 8)

silka
silka

Sziasztok, Lányok!
Gratulálok a kismamiknak, akik már tudják a baba nemét!
Bevallom, nekem nem annyira sürgős ez az infó, inkább a családnak (de nekik sem tudom, miért). Korábban már írtam, hogy a férjemmel valamiért "kislányt" érzünk. :-)

Hajni, köszi a táblázatot!

Hízás: eléggé tartottam tőle, amíg terhes nem lettem (az indulósúlyom miatt és mert pajzsmirigy-alulműködős vagyok). :lol: Bár a lényeges időszak e szempontból még előttünk van. Eddig 1,5 kiló jött fel, ami előtt értetlenül állok, mert ha valaki, hát én sokszor és sokat eszem, amióta terhes vagyok (és élvezem is! :-)). De most valahogy nem izgat az egész.
A távlati tervem persze az, hogy a szülés után majd nemcsak az indulósúlyomra (74), de a normálisra fogyok vissza (65), de ha mégsem, abba sem fogok belehalni. Pocakállapotról egy kép:
Kép

Kép
Kép
irina

Lányok, nekem amúgy még mindig 1 nappal előrébb jár a babavonalzóm. Annyi baj legyen persze. :-)
Mindenkinek szép napot!

Kép
Kép
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?