Sziasztok,
hát ha már a hízásnál tartunk, akkr én a hétföi dokis mérezkedés alapján tartottam nem egészen egy kilónál. Na azóta viszont jól belehúztam, most egy kicsit vissza kéne fognom magam.
A dokibácsi megdícsért, hogy az egy kiló nagyon jó, mondhatni "kevés" a tapasztalataihoz képest. Szóval örültem neki.
Ez nálam is azért nagyon fontos, mert én is kb 7-8 kilóval vagyok több, mint az elsö terhességem elött. Akkor 12 kg-t híztam, amit utánna hamar le is adhattam volna, csak a szopizás közbeszólt. Ezt már nagyon sok kismamától hallottam, hogy a szopitól nemhogy fogytak, hanem híztak. Na ez volt lálam is. Mondjuk én szerintem extrém eset voltam, mert lett volna tejem annyi, hogy még öt kisbabának is elég lett volna, csak a 6. hét után elmentem dokihoz éws ö felírt nekem egy nagyon gyenge fogigátlót, amit elvileg lehet szedni szopi alatt, na nekem ettöl mintha elvágták volna, alig volt tejci. Aztán én marha, minden tanácsot megfogadtam, amit csak hallottam és csak zabáltam a cukros, diós, mézes, tésztás kalóriabombákat, hogy legyen tej. Az eredmény: plusz 4 kiló, tej nuku, az a 4, összesen 8 kilßo a mai napig nem akart távozni. Szóval most nagyon oda kell figyelnem, hogy ne legyek bálna, mert amúgy is alacsony vagyok, 155 cm. Az 1 kiló eddig szerintem jó, eddig nekem bejött, hogy délután és este már csak kicsit, inkább valami sajtot, joghurtot, cukormentes cuccot eszem, módjával, így kordában tudom tartani a dolgot.
Szóval Timi, a fogigátlóról én sem akarok többet hallani, de legalábbis a szopi alatt. Tuti, hogy én is visszafogytam volna, hiszen 4 kilßo le is ment a szopival, aztán a kaja mindent elrontott.
Egyébként ezt sem lehet így megmondani, oké, orvosi szempontbóla 10-12 kilßo lenne az optimális, ami elég kevés kismamának sikerül csak szerintem. Na nem azért, mert mindenki kettö helyett eszik, hanem mert mindenkinek máshogy dolgozik a szervezete,máshogy dolgozza fel a terhességet.´Az én barátnöm mind a két gyerekével 25 kilót hízott, a végére gurult szeényke, pedignem zabált, pont ö az, aki be tudja tartani, amit elhatározott, mégis ennyi jött fel neki. A szülés után fél évvel meg 50 kiló volt. Szóval ez alkat kérdése is.
Ne izguljatok, a hormonokat meg a természetet úgysem tudjuk szabályozni, esetleg csak kordában tartani!
És úgyis mi vagyunk a legszebb kismamik a világon, nem igaz??
Na megyek, mert sok dolgom van ma, takarítanom kell, csomagolnom, mert holnap reggel elutazunk Ausztriába egy kis húsvétolásra, itt már holnaptól ünnep van, hétfön jövünk vissza. Salzburg mellett egy gyönyörü tónál a hegyekben kivettünk egy apartmant, egy parasztcsaládnál. Ezt úgy értem, hogy állatokkal és földmüveléssel foglalkoznak, biztos jó lesz, lehet segíteni a kicsiknek a gazdaságban, meg lehet lovagolni meg minden. Ábelnek biztos nagy élmény lesz, nekünk meg egy kis pihi.
Ha nem jönnék már addig, akkor mindenkinek nagyon szép húsvétot kívánok, sok locsolót, gömbölyödö pocakot!!
Pussz