A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Zsuzsi, tegnap voltam laboron (cukorterhelés és vizeletleadás) a Margitban, ma megyek dél és 2 között az eredményért! Tehát egy nap alatt megvan.

Lányok, nyugtassatok meg! Ma reggel akkorát huppant a busz a göröngyös úton, hogy nagyon fájt a hasamnak. Azóta nem mozgott még a Balázs. Ugye nincs semmi baj odabent? Kép

kétfiús anyuka
babdorka

de jó, azt hittem, csak én vagyok ilyen lökött!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

anee nagyon jó akép!

a cukor és vizelet meg vérkép eredmény nálunk is megvan másnapra!

lynia-

Sziasztok Lányok!

Én új vagyok itt, igazából az augusztusban baba várókkal levelezgetek ( leginkább csak olvasgatom őket). Viszont titeket is rendszeresen elolvaslak, mert végülis akár júliusban is szülhetek :D
Röviden rólam: a 22. héten járok, van egy 5 éves kislányom már. Most úgy néz ki hogy fiú lesz, és a Szent Imrében fogok szülni.
Aug. 7-re vagyok kiírva, de tervezem, hogy július 20-25 körül szülök :wink:
Az első babám is 37. hétre született, van esélyem rá, hogy most is előbb jön a bébi, őszintén szólva nem is bánnám.
Egyébként én ezt a 2. terhességet sokkal jobban viselem, de az is lehet, hogy jobban kezelem?!

Emi: te ihlettél levélírásra, mert nekem is hasonló problémáim vannak mostanában, mint neked.
Egyébként sem a jó memóriámról vagyok híres, de ami mostanában történik velem, az már néha egy kicsit aggaszt. Mindent elfelejtek, jószerivel emlékeztetőből élek. Nem is beszélve arról, hogy amihez nyúlok, annak annyi, vagy kiborul, vagy leeseik, netán összetörik :roll:
Ez egy ideig viccesnek tűnt, ( bár most sem aggódom túl magam emiatt) de most már egy kicsit elgondolkodtat, vajon mi a fene okozza?!
Szerencsére a sírás még nem jellemző, az az első terhességem specialitása volt :D
No de sebaj, az a szerencse, hogy tudjuk, hogy ez egy múló állapot ( legalábbis remélem :D ), és majd minden visszaáll a régi kerékvágásba.

Mindenkinek minden jót kívánok.

Üdv,

Móni

Kép
Kép
moni1973

Szia Móni!

Üdv köztünk! Szerintem nyugodtan gyere, és írj ide, mert van más is, aki aug-ra van kiírva!

Dorka: Köszi az infót. Akkor most megnyugodtam.

Kép
zsuzsi**

Köszi Zsuzsi!
Továbbra is olvaslak benneteket, és ha beszéhetnékem támad, írok.
Móni

Kép
Kép
moni1973

szia Móni!

engem is aggaszt a dolog már!
párom javasolta az emlékeztetőket, de én a telefonom is elfelejtem töltőre tenni, akkor meg várhatom az emlékeztetőt! :wink:
sírás meg akkor jön, amikor kiderül hogy épp 5-6 dolgot kellene bepótolnom a lyukas agyam miatt....az meg sok(k) hirtelen és ...

én is remélem, hogy csak átmeneti! különben dolgozni hogy fogok? most is 13ig kb. meg kell csinálnom a dolgaim, mert utána se kép se hang!

lynia-

Sziasztok!

Enikő! Nyirati Ildikó az orvosom.

Üdv közöttünk Móni!

Babdorka! Nyugodj meg! Nincs semmi gond babócával. Lehet, hogy jól elringatta a busz, és most alszik. Ha nyugalomba helyezed magad pl. este lefekvéskor, biztos mozogni fog!

Emi

Kép Kép
emi_25

Emi, nagyon remélem, hogy így van, mert azóta sem mozgott. Már nagyon várom az estét, hogy nyugalomba helyezhessem magam, hogy mozogjon. Aggódom. Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Dorka
Nekem tegnap este 6tól az éjszakai pisilésig nem mozgott! Én is nyugtalan voltam, de aztán arra gondoltam, hogy 24 óráig állítólag nem kell aggódni. Nekem is másfél óránként bejelez, de akkor sem kell aggódni ha néha nem. Meg úgy olvastam, hogy a 28-30. héttől kevesebbet fog mocorogni. Szóval egyészen biztosan semmi baj, egy buszhuppanás nem tud olyan nagy kárt okozni a védett kis babócának. Néhány óra, és érezni fogod!

Kép
Kép
emma1976

Sziasztok!

Én ma vagyok nyűgös, semmihez semmi kedvem...
Lefeküdtem aludni picit, természetesen anyós felébresztett mert telefonált...
Áhhh, nem voltam hisztis...
Én sirni nem szoktam, csak hisztizek meg mérgelődök picit, de én is feledékeny vok!
De nekem bejött a telefon emlékeztető.

Dorka!

Nyugodj meg, a kis babócád olyan helyen van, ahol egy kátyú semmi kárt nem okozhat benne hidd el!!!
Én mikor pár óráig nem jelentkezik Bogi, akkor azt szoktam csinálni, hogy lefekszem és elkezdem simizni meg kaparászni a pocim, van mikor beszélek is hozzá, és akkor rögtön elkezd mocorogni, vagy fészkelődik picit, olyan édi olyankor meg tudnám zabálni...
Vendég

Hali!

Szex: mi heti egy alkalommal szoktunk átlagban, és néha jobban kívánom/élvezem, mint a baba előtt :wink:

Ma voltam terheléses vércukron, vizeletet nem kellett adnom, az a múlt héten volt. Elvileg itt is kész van másnapra az eredmény, de azt mondta a laboros, h odaadják a adokinak és a legközelebbi terhesgondozáson megkapom. Az még 3 hét :cry: Remélem nem lesz késő, ha bármi baj lenne. Nekem elég kevés teában oldotta fel a szőlőcukrot. A 2 órát nem kellett ott eltöltenem, elmentem nézelődni, és megkérdeztem, h hogyan kell apasági nyilatkozatot tenni.

Dorka! Szerintem csak megijedt a kis kölke. Ha 2 napig nem mozdul (ekkora korában), akkor kezdj el gyanakodni! Olyan teleszkópos alátámasztása van (=magzatvíz), hogy bármelyik terepjáró autó megirigyelné!

Emi! Felejtésben én is istenes vagyok! Ma hívtam a könyvelőmet, kérdeztem, hogy a táppénz kp jön majd, vagy leadta a bankszámlámat. Válasz: Bori, múlthéten kértél, hogy adjam le a számlaszámodat, itt ültél, és diktáltad le... :oops:
Meg a negatív dolgokat igen erősen túl tudom reagálni. Ha vki elront vmit, vagy nem úgy ugrál, ahogy én fütyülök, egyből kiakadok. Terrorbori... :twisted:

Moni! Üdv köztünk! Ne haragudj, hogy rögtön szennyállak, de tudnál tenni egy sortörést (enter-t) a két vonalzód közé? Így túl hosszú a sorod, és görgetni kell, hogy elolvassuk. Bocs!
Vendég

Hahó!

Annee, tünemény a kisbabád! :lol:

Pillangó, és miért mondta a dokid, hogy csak kifliben lehet csiná-élni? Most megijesztettél, mert nem csak úgy szoktuk.

Zsuzsi, nálunk két nap a vércukor eredménye.

Képzeljétek, lehet, hogy Kispicur újságíró lesz. Ma sajtótájékoztatót tartottunk, és annyira élvezte, hogy majd szétrúgta a hasam. :lol:

Kép
nenoke

Képzeljétek ahogy irtam voltam a tp papírért.bemegyek közli a doki hogy nagy baj van...
az oep nyilvántartása szerint jogosultként nem szerepelek.
előadást tartott nekem hogy a járulékokat be is kéne ám fizetni.mondtam neki hogy én intézem saját magamnak.bevagyok jelentve és rendszeres átutalással utalom az összes járulékom.egyből visszavett hogy biztos v.mi hiba van a rendszerben és menjek be hogy mit kell ilyenkor tenni.
kaptam papirt hogy tájékoztatva lettem erről.
bementem és mondták hogy az összes személyes adatomat fénymásolva küldjem be +az utolsó átutalást+társasági szerződést.

nézessétek meg ti is nehogy igy járjatok.

Bridzsi

Kép
esztora

Kösz, lányok. Már küldtem le neki limonádét, meg csokit, hátha felébred tőle, meg sétálva mentem a leletekért, hátha attól majd mozog, de még mindig semmi. De akkor nem aggódom egyelőre, hátha csak lustácska ma, és semmi köze a buszhoz. Este majd kiderül, mert a pocakkrémezéskor mindig felébred.

kétfiús anyuka
babdorka

Sziasztok Bébik!

Móni légy üdvözölve közöttünk!

Annee!!
Nagyon édes a kisfiad, nagyon jó az a kép!!!!!!!

Dorka!
Szerintem sincs semmi gáz, biztos, hogy csak megijedthett pici, van ilyen..simán.
Ha én idegesebb vagyok, akkor Samu is lapít :lol:

Tibi csoki, nyami..

Voltam tornán, jól esett, ma picit lájtosabb volt, nem fáradtam el annyira, mint máskor.

Délután megyek bájcsevegni, forró csokizniiiiii..

Holnap diétázás, hétvégén férjem nagyijánál rengeteg süti lesz..
torolve_20131003125716

nyomizd meg picit a pocit finoman dorka
vagy szólj neki, hogy hahóóóó, balázs! rugizzál egyet anyának lécci..jóóóó :lol:
torolve_20131003125716

na, most mintha kezdene felkelni :lol:

Úgy irigylem azokat, akiknek van napközben lehetőségük ledőlni, pihenni! Pedig megfigyeltem, hogy ha a jobb oldalamon fekszem, mindig elkezd taposni. De most itt ezt sem tudom kipróbálni.
Gurgi, szerintem itt nagyot néznének a kollégáim, ha elkezdenék neki énekelni, hogy megmozduljon. :lol:

Jaj, de megkönnyebbültem, ez azt hiszem egy rúgás volt. Kép Köszönöm, hogy vagytok! Olyan jó, hogy megnyugtattok! Úgy látszik, bejött a kakaó-séta-limonádé hatás.

kétfiús anyuka
babdorka

Örülök neki Dorka!

Csak biztosan lustika volt a kicsi Balázs!
Szegényke még dolgozol, ott aztán tényleg nem tudsz lefeküdni...
Én még egy olynat is szoktam ha nem mozog a Bogim egy ideig, hogy a bal oldalamon vannak a lábai kezei, és arra az oldalamra fordulok, és egy ici picit a pocim oldalára fekszem, na akkor rögtön elkezdi ám kitolni magát, nehogy azt képzeljem hogy én ráfeküdhetek az ő lábaira... :D

Én meg most azzal szenvedek, hogy tegnap óta nem volt nagywc, és érzem hoigy kellene meg feszíti a pocakom de semmi, erölködni meg nem akarok...
Pedig ettem már ma leveset szőlőt, hátha de még semmi...
Vendég

Látod Dorka!
Mocorog a kis Balázs :lol:

Hencsi!
Nevetek, ez jó..ráfexel a lábikókra..
Bizony, inkább ne erőlködj, egyél aszalt szilvát vagy szilva lekvárt, nekem bejött..szorulásra..

Nekem 2ik napja nem volt kakika.. :(
Mostanában összevissza van..hol pár napig rendesen, aztán van, hogy nyúlbogyózom..vagy semmi..
torolve_20131003125716

[quote]m írta:i még heti 3-4 alkalommal gyártunk kistesót Lilinek

Ne haragudj, Rózsa, itt ülök és szétröhögtem magam ezen a mondaton... :D :wink:

KépKépKépKépKép
uxi

Mármint nem azon, hogy heti 3-4szer... :oops: , hanem a kistesógyártáson. :wink:

KépKépKépKépKép
uxi

Kismamik!

Kellemes Húsvétot kívánok nektek!

Talán szombaton még bekukkantok.

Kép Puszinyuszi!
torolve_20131003125716

Gugula!

Hát asszem ki fogom próbálni, de inkább a szivalekvárt...
És azt csak úgy magában egyem igaz, tehát nem kenyéren?
Én nem tudom sosem volt gondom vele, most egy ideje vacakol,
a párom vigyorog is rajtam hogy akkor nekem nincs szorulásom ugye??!!!
Hát nagyon vicces, csak tudná milyen szar...
Most ittam egy pici kávét hátha, bár már régóta nem kávézok, mert így is magas vérnyomásom, az meg dob rajta, de hátha...
Ha még holnap sem lesz semmi, akkor mék szilvalekvárért, de egyébként is be fogom szerezni...
Vendég

Jaj Gurgula, neked is kívánunk kellemes husvétot, legyen sok locsolkodód!!!!
Én nem tartok húsvétot, utálom, majd talán ha a Bogi nagyobbacska lesz...
Vendég

Ahogy én olvasgatom akkor talán nálunk a leggázossabb a cukorterhelés?!
Nos éhgyomorra kellett menni a 24 héten, elsőbb pisilni kellett egy pohárba, majd levettek egy rakás vért, mert most nézték a teljes vérképet is meg a vizeletüledéket is ahhoz kellet a pipilni, majd megitatták velem azt a lötyit 3dl volt, aztán még kétszer vettek óránként és addig sem inni sem enni semmit!
És a harmadik vérvétel után mégegyszer kellett pisilni, ezt nem is mondták, még jó hogy előtte nem pisiltem, így birtam magamból préselni...
Aztán nálunk is másnap már megvolt az eredmény!

Legközelebb már csak egyszer lesz vérvétel, az 32 hetesen, de az csak egy teljes vérkép, és utána nem lesz több...
Amit őszintén szolva nem is bánok...
Vendég

henchy, nálunk is ilyen a cukorterhelés, csak nem ott hanem az otthoni első vizeletet kellett vinni, és többször nem kértek vizeletet, és a 2 óra alatt végig ott kellett lennem!

lynia-

Lynia!

Akkor jó, bár én is a reggeli vizeletemet vittem az elsőt, bár azt mondták hogy nem kell, de én azért úgy voltam vele, hogy az bizotsabb...
De viszont nekem kellett ott ülnöm végig, elmentem sétálni ami jó is volt, mert attól a lötyitől olyan hányingerem lett hogy csak na...
Én nem tudom, de nekem borzasztó ízű volt, nem elég hogy édes volt nagyon, de még olyan fura mellékíze volt...
Talán annyival volt jó, hogy egy időre elmult az éhségem... :lol:
Vendég

Nekem december óta senki sem kíváncsi a vizeletemre, ez normális?

Kép
nenoke

Nenoke!

Hát szerintem nem normális!
Terhesgondozásra jársz?
Nálunk terhesgondozáson a védőnők szokták megnézni a vizeletet, vinni kell a reggelit, és a cukrot meg fehérjét meg nem tom még miket néznek.
Ilyen vizeletüledék vizsgálat nekem is csak az elején volt, illetve volt vizelet, de az nekem azért volt külön, mert a gombatenyésztéses vizeletem nem lett jó, és meg kellett ismételni még kétszer mire jó lett, azt mondta a védőnőm hogy valszeg egy picit fel voltam, fázva azért nem sikerült kétszer...
Szóval szerintem szolj a dokidnak vagy a védőnőnek, ezt szerintem havonta kellene nézni...
Vendég

Ja, a védőnő nézi, csak laborba nem küldik sosem. AKkor megnyugodtam. Köszi, Henchy.

Kép
nenoke

Sziasztok!

Nincs pofám azt írni, hogy üdv az újaknak,mert én is csak be-beugró vagyok,de tök jó, hogy Babdorkának hála tudjuk,hogy 41 vagyunk már!! Szóval hajrá kismamik!!

Nenöke az én vizeletemet még csak 1x nézték valmikor decemberben, vagy január elején, azóta semmi. És a védőnő se! De engem se érdekel, hát még őket :lol: .

Szex: Hát nagyon megijedtem, amiket írtatok! De Rózs volt az aki megnyugtatott. Mi nem csinálunk másképp semmit... Jó persze a pocimat nem nyomjuk laposra, de az elején,amíg nem látszott ebből a gyerekből semmi többet izgultam érte. Most már biztos, hogy ott van és kapaszkodik.... NA jó néha azért lelkifurdalásom van, hogy jól megdolgoztattuk,de ha neki is jó....
Szóval hajrá kismamik!!

Jó érzés volt olvasni, hogy takarítotok, meg ablakot mostok. Eddig nem vitt rá a lélek,d ma erőt vettem magamon és az egy szem kis szobánkat csillogóvá varázsoltam. Jó két órát elvoltam vele, de megérte! Úgy csúszik a parketta, hogy mindenki kétszer meggondolja, hogy bejöjjön ide!! :lol: :lol:

Képzeljétek, a sógornőmnek most egy hónapos a kislánya és nincs túl sok teje, mondjuk ignyszerint két ciciből szoptat... Tapasztalt anyukák véleményét kérném még erről!! Kiegészítésnek tápszert kap a baba, ami képzeljétek keserű!! Keserű azért,hogy ne szokjon rá és akarjon még cicizni is!! GÁZ!! Így szivatni egy ilyen kis apróságot!

Brigi! Én is sokat gondoltam Rád/Rátok! Örülök, hogy rendeződnek a dolgok. Igazából nekem is volt egy nős pasim még 16 évesen :oops: két tündér gyerekkel. De végül nem miattam ment szét a házasságuk csak tettem rá egy lapáttal, de még csak 16 voltam... Szóval csinálunk néha nagyon nagy hülyeségeket,de ebből rengeteget lehet tanlni. Például nekem már mindennél fontosabb a család!

NA bocs ha sokat írtam, meg az esetleges offokért is! De ha ritkán írok ennyi belefér ugye Bori? :D
Vendég

Nenoke!

Nincs mit, gondolom majd a 32 hetes vérvételnél fogják nézni nálad is a vizeletet!
Cukortehelésen voltál már?
Mert ha nem akkor még lehet hogy ott nézik majd!

Szia Orsi!

Hát én azért egy picit izgulnék a vizelet miatt, mert azért abból elég sokmindent kiderítenek!
Én a helyedben szólnék a dokinak vagy védőnőnek, mert azt azért ellenőrizni kellene szerintem...

Képzeljétek a mult héten volt nálam a védőnő, és nem értette, hogy nekem miért kell menni iylen sűrűn UH-ra!
Mert engem a dokim havonta hív UH.ra, de azt mondja a védőnőm, hogy nem szoktak ilyen gyakran.
De viszont mikor megyek UH-ra, csak azzal néz meg, amúgy kézzel nem vizsgál meg sosem, olyan 20 hetesen vizsgált meg utoljára.
Nektek hogy van ez, milyen sűrűn jártok UH-ra?
Vendég

Ja Orsi még azt akrtam írni neked, hogy azért óvatosan ám azzal a szexel!
Bár nem akarok beleszólni, és ha nincs bajod akkor szerintem nincs gáz, de az tény, hogy a szex beindíthatja a szülést, pláne hogy írod, hogy nem véltoztattatok semmin!
Úgyhogy azért óvatosan a hévvel, mert azért nem volna jó ha időnap előtt megszülnél!
Egyébként azt is olvastam, hogy egyáltalán nem árt a babának, sőt élvezi is, de azért módjával!
Vendég

Dorka!

Megváltoztattam a vonalzóm, de nem muszály megváltoztatni a táblázatban, csak azért váltottam mert ez legalább magyar...
Bár a másik német volt, németből érettségiztem egy picit beszélem, de azért a magyar jobban megy, meg ez jobban tetszik, meg itt ide tudom írni a nevét is... :D
Szal nem kell változtatni, nem akarok variálni, nekem iígy is tökéletesen megfelel, és nagyon szupi!
Vendég

Sziasztok! :)

Köszi Mindenkinek Andris dicséretét! :D :D :D

Móni: Üdv közöttünk, kellemes pocakosodást! :D

Emi: A legjobb agymosás a terhesség. Én már csak tudom. Izelitő:
1.,Apa fürcsizett, kért alsónacit. Kimentem, rászóltam valamiért a gyerekre, és mire beértem a másik szobába elfelejtettem a gatyót.
2., Tegnap 15 percet álltam a bankjegy kiadó automata előtt, és gondolkoztam a PIN kódomon. Eszembe jutott a 8 évvel ezelőtti OTP kártyám kódja, de a mostani nem.

Szóval... Nem egyedüli a problémád! :D
Vendég

Azért a kiflipóz mert a hímvessző így van legtávolabb a méhszájtól.

Én is havonta járok uh.ra, múlt héten is voltam és tegnap is megnézett igaz csak a magzatvíz miatt,hogy megnyugodjak.Ki se bírnám ha ennél kevesebb alkalommal mennék.
pillangó7

Én azt olvastam,hogy azért vagyunk feledékenyek mert folyamatosan befele is figyelünk a babára ,minden rezdülésére.
pillangó7

na azért csak kiderül, hogy sokak eszüket vesztik ilyenkor! :wink:

Orsi a vizelet azért érdemes nézni, mert ha pl. genny is van benne meg valami baci, akkor jobb ha kiderül, és nem csak akkor ha már nagyobb a baj...

henchy a doki eddig nálam is csak uh-zott! kézzel ő még nem is vizsgált, csak a dokinéni :evil: (akit leváltottam)

ma bepótoltam a tegnapi elfeledett időpont kérést, igaz kicsit macerásan, de kedd 16.30, alig várom!!!!!!!!!!!!!!! na de csak uh miatt a méhszáj ellenőrzést és kenet vételt szívesen kihagynám ha lehetne! :roll:

henchy a székrekedés vmilyen szinten normális, sőt később lesz is, én legalábbis vhol ezt olvastam...
nekem is van, ma is szenvedek, mert fel vagyok teljesen fúvódva, ettől a hasam óriási kemény és fáj még mindig az a pont és már az oldalam is....na meg a gerincem, tuti nő épp babó!

visszatérve a szoptatós melltartó témához:

lynia-

szerintem sem fog menni a "felül kiveszem a simából" akció, mert megduzzad a mell, érzékeny a mellbimbó stb.
én vettem brendonban anita kismama-szoptatóst 3500ért, nem vész szerintem és kényelmes, lecsatolható elöl
ebből kiindulva jöttem rá, hogy ez olyan, mint a cserélhető pántos (nem szivacsos) típus, csak ezt hátul nem lehet lecsatolni, szóval nékem van olyanom, azt is be tudom majd vetni

megyünk aludni, hulla vagyok, jó éjt mindenkinek!!!!

lynia-

Most este nagyon megnyugodtam, mert virgonc lett Balázs odabent. Köszi lányok a bíztatást!

Henchy, kicserélem szívesen, ha szeretnéd!

Én ezt az egész szoptatást nem tudom elképzelni. Annyira szeretném, ha menne, de olyan sokmindentől félek. A legjobban, hogy nem lesz tejem. De pl. most ha valami hozzáér, ösztönösen elhúzom... mi lesz, ha a baba szája ér hozzá? Nem értem, nem tudom elképzelni, hogy hogy fog tudni szopni.

kétfiús anyuka
babdorka

Pár napja ilyen volt Zalán becsomagolva :D

Kép

Kép
Kép
emma1976

Dorka!

Nem fontos kicserélni, inkább pihikézz meg beszélgess sokat a kicsi Balázzsal, és simizd a pocakod!
Képzeld el, én ma jöttem rá, hogy egész jól megy a kommunikáció a kicsi Bogimmal!
Rúgott egyet a pocimon, erre én is kopogtam neki egy picit, akkor ő is.
Majd egy picit arrébb erre ő is!
Most este meg beszélgetünka párommal, mondom neki, hogy Bogi alszik lefárasztottam ma, és megsimiztem a pocakom, erre rögtön elkezdett mocorogni!
Hát én nem tudom, de az tuti hogy érzi vagy érti amit én érzek mondok, olyan kis okos lesz... :D
Meggyőztetek asszem én is veszek ilyen melltartót.
Na azt én sem tudom hogyan fogok szoptatni, Dorka nem vagy egyedül a félelmeddel, na nekem sem lehet hozzá sem érni a mellbimbómhoz, szal fogalmam nincs hogyan fogok szoptatni...

Na, vettem szilvalekvárt de még semmi hatása nincsen...
Én is már nagyon vacakul érzem magam, nekem minden nap szokott lenni "termés", most meg tegnap óta semmi...
No hátha reggelre megteszi a hatást a lekvár...

Szal akkor nálatok is navonta van UH.
Szerintem kell is az.
Csak nekem az a furi, hogy nem is vizsgál meg sose, de akkor mikor nézi a méhszájat...

Na jol van lassan megyek alszani, bár ma kilustiztam magam, ma semmit nem csináltam csak döglöttem az ágyban...

Jó pihenést mindenkinek!
Vendég

Emma!

Szép kis formás pocid van!
Nem sokat hízhattál!
Na majd egyszer én is lefotózomtatom a zurammal!
Bár én már hájas is vok.... :oops:
De tojok rá...

Na jóccakát!
Vendég

Sziasztok!

Köszi az érdeklődést és a hiányolást!
Sajnos egyáltalán nem vagyok jól. ezért nem is írok :cry: Olvaslak benneteket, de érdemlegesen nem tudok a témákhoz hozzászólni a fejem máshol jár...
Nem akarom a topikot telesírni, nem erre van. Ha valaki priviben szeretne velem beszélgetni annak szivesen írok, de ide már nem. Nektek most boldognak kell lennetek!
Soha nem felejtem el, amit értem tettetek, de most picit visszavonulok innen. Olvasgatni foglak benneteket azért mert érdekel kivel mi van!
Vigyázzatok nagyon magatokra, Sok puszi!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

[quote]K írta:épzeljétek, a sógornőmnek most egy hónapos a kislánya és nincs túl sok teje, mondjuk ignyszerint két ciciből szoptat... Tapasztalt anyukák véleményét kérném még erről!! Kiegészítésnek tápszert kap a baba, ami képzeljétek keserű!! Keserű azért,hogy ne szokjon rá és akarjon még cicizni is!! GÁZ!! Így szivatni egy ilyen kis apróságot!

Orsi!

Nem azért keserű a tápszer, hogy ne szokjon rá a baba, hanem valószínűleg HA (hipoallergén) tápszert írt fel neki az orvos.
Azok rettenet keserűek, elég rossz az ízük, de nem azért, hogy szívassák a babákat, hanem mert átalakították benne a fehérjéket, hogy jobban hasonlítson az anyatejhez, ne legyen annyira idegen.

Mivel elég gyakoriak az allergiák manapság, a legtöbb orvos már rutinból HA tápszert ír fel, elvileg kisebb a kockázat, hogy tejallergia alakuljon ki, mint a sima tápszernél. (bár szerintem nem olyan szoros az összefüggés, ismerek csak szoptatott babákat, akik allegriásak egy csomó mindenre, Emi meg pl. kapott tápit is, mégsem allergiás).

Szopis tanácsadók ilyenkor nyomatják, hogy ha igény szerint szoptat, tuti elégnek kell lenni a tejnek, ha egész nap az ágyban fekszik a babaával, pár nap alatt megugrik a tej stb.

Ebbe most nem mászok bele, talán annyit, hogy ha mégis kell valamennyi tápit pótolni, egyrészt ne idegeskedjen, nem tragédia, másrészt ha először szoptat, és aztán ad csak tápit, ha muszáj, elég sokáig meg lehet tartani a tejet, nem igaz, hogy el fog apadni.

Tudom, mert végigcsináltam, rengeteget kínlódtunk a szopival. Emi 2,5 hetesen kapott tápit, én meg idegroncs lettem, annyira akartam" kizárólag szoptatni"... (Nem volt jó a technikája+kevés volt a tej is, kb a napi adag harmada).Mi is próbáltuk igény szerint, mindenhogy, volt LLL tanácsadó is a háznál, de nem lett jobb.

Aztán elfogadtam, hogy ez van, ennie kell. Először mindig megszoptattam mindkét mellből, ami tej volt, megette, utána ha kellett, kapott tápit. Ha nem ette ki rendesen, kifejtem, és akkor az volt a pótlás a következő etetésnél.
És egy idő után elkezdett szaporodni a tejem, mire 3-4 hónapos lett, már csak este volt egyszer tápi, nap közben nem is kellett. A lefejt tej és a szoptatás már majdnem fedezte a szükségletét.

Aventes újszülöttcumiból adtam neki, nem lett tőle cumizavaros. (vagyis a szopitanácsadó szerint ő már az volt, mikor hazahoztuk a kórházban, mert ott állandóan tömték őket sutyiban a csecsemősök, de szerintem mégsem az lehetett, mert 2 hónapos korára mégiscsak megtanult rendesen szopni, közben pedig használtunk cumisüveget).

KépKépKépKépKép
uxi

Brigi! Kívánom, hogy tényleg rendbe jöjjön minden az éleletekben, és legyen erőd az egészhez! ÉS írjál nyugodtan, ha ez segít!

KépKépKépKépKép
uxi

Brigi!

Most akkor gondold végig, itt nagyon sokmindenkit érdekel mi van veletek, és ennyi emberrel nem fogsz tudni privizni!

Mert igaz hogy mi nem beszéltünk még, de igenis engem is érdekel, hogy mi történik veletek, és ettől hidd el nem fogod a topikot meg minket elszomorítani, mi csak egy picit eggyütt érzünk veled melletted vagyunk, és segítünk ha tudunk tanácsokkal ki ilyen ki olyan tanácsokkal!

Úgyhogy szerintem nyugodtan írj ide, de ha mégis úgy gondolod hogy nem akkor én várom a prividet, max mindenkinek elküldöd ugyanazt...
Vendég

Jó reggelt!

Hencsi: Kedves, hogy így aggódsz értünk. Ok jobban belegondolva azért finomodott a rendszer... :oops: De a nővéremék azok tuti csinálták végig. A végén már csak azért, hogy jöjjön már ki az a kicsi lány! De nekik ez nem jött össze, be kellett feküdnie a kórházba! A sógornőmék is ezzel indították be az ördögi gépezetet...

Emi: A mostani beutalóm teljes vérkép és vizeletre csábít, úhogy meglesik azt is!

Brigi: Szerintem, ha neked könnyebb írj ide egészen nyugodtan. Nem hiszem, hogy bárki offnak tartaná az egészet. Maradj velünk! / Mondom én,aki csak lopva olvaslak benneteket :oops: /

Uxi: Érdekes,amit írsz sokkal nagyobb a valószínűsége,mint a szívatásnak. De a sógoromék ezt fűzték hozzá. Azért is néztem nagyokat. Azért jó, hogy vannak a tapasztalt mamik, nem kell minden hülységet elhinnem :oops: és olyan Avent picuri cumiból eszik szopi után.

Na ma még szerinetm tudok jönni,mert TAVASZI SZÜNET van!!
Ha minden jól megy nem utoljára...

puszi
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?