A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok!

Üdv a csapatban Zsozi! :D

Irina:engem mindig megnéz a doki manuálisan is,biztos ami biztos...

Anikó:az övön én is gondolkoztam,de egyre ritkábban ülök autóban,olyankor feljebb rakom az öv alsó részét..Persze más ha te vezetsz,nálunk párom a sofőr,én nem tudok.

Már most nem bírom a meleget.. :?
Levegőhiányom van,de szörnyen.Kicsit mintha ma az én lábam is estére ducibb lett volna.. :shock:

Timi:örülök,hogy jobban vagy!Pihenj sokat!

Felrakok egy új pocis képet. :D

Puszi! Kép

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok!

Jézusom, Miléna, mekkora pocid van! Azt mondják, az enyém sem pite, de a tiéd olya, mintha a 6. hónapban lennél! Gratula!

Egyébként én nagyon sokat vezetek, én az öv alsó részét teljesen le szoktam tenni, így még kényelmes. Nekem inkább a meleggel van gondom. Ma már szenvedtem tőle, főleg az autóban.

Pocaklakó egyre aktívabb. Ma már szinte egész nap meg sem állt. Sőt még éjszaka is mocorog. Gondolom helyezkedik. Most még megteheti, később egyre kevesebb helye lesz. De remélem majd beáll fejjel lefelé, mert nem szeretnék mégegyszer császárral szülni. Valószínűleg ez is közrejátszott abban, hogy nem tudtam szoptatni. Három hét után egyszerűen elapadt. Azért persze a tapasztalatlanágom is erősen közrejátszott. Úgyhogy először szülő anyukák, figyeljetek oda, ha szoptatni akartok, mert elméletben könnyű, de gyakorlatban sok esetben nagyon meg kell szenvedni érte. Én sajnos nem jártam utána a dolgoknak, azt hittem ha apad, nem lehet ellene tenni, de utólag már tudom, hogy sokat lehetett volna tenni érte. Na majd most bepótolom.

Holnap nem kell mennem dolgozni, legalább utolérem magam kicsit a házimunkával. És vasárnap pihi. Sok-sok pihi!!! :D

Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
timi26

:D Az utóbbi 2-3 hétben nagyon sokat nőtt a pocim amióta mocorog manó.Mi lesz később? :lol:

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Szép jó reggelt!

Üdvözlet a most érkezőknek, jó pocakosodást kívánok :D
Milénamóni! Gratulálok a pocidhoz :D jó nagy már :D Egy napra vagyunk kiírva de az enyém meg sem közelíti a tiedet :D

Kellemes hétvégét, jó pihenést mindenkinek!
Móni

KépKép
Kép Kép
l.móni

Zsozi!
Üdvözlet tőlünk is! :D :D

Miléna!
Nagyon szép pocak! :D :D

Szép napocskás hétvégét mindenkinek! :D :D

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Tegnap voltunk uh-on (19. hetes) és kiderült, hogy a pocaklakónk kislány! 2 D és 4 D is volt (az utóbbi csak pár perces), nagyon élveztük. Minden rendben volt hál istennek. A kiscsajszi keresztbe rakta a lábát és markolászta a köldökzsinórt. Azt mondta a doki, hogy hosszú lábú lesz. A súlya kb 265 g. Sajna a hosszát már ilyenkor nem mérik. Szeptember 7- re vagyok kiírva, már szerencsére nem dolgozom, mert itthon leszek végig betegállományban! Élvezem a jó időt.

Minden jót nektek, és jó pocakosodást!

manó79
manó79

Sziasztok!

Végre, ma sikerült meghívnom a kislányomat az iwiwre. Olyan aranyos!

Tényleg, ti rajta vagytok? Jó lenne egymást jelölni, szeretnélek közelebbről is megismerni titeket. Én Molnárné Revuczky Tímea néven szerepelek. Persze ez csak egy ötlet.

Ma egész nap meg sem álltam, nagyon el vagyok maradva a házimunkával, de úgy érzem, holnapra is hagyok egy kicsit. Elfáradtam. Babó pedig adta az alap ütemet. Egész nap rugdoskodik. Most már nem csak akkor, ha lepihenek. Menet közben is.

Kellemes hétvégét mindenkinek.

Üdv.

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Manó ma nekem is sokat mocorog.Nektek nem keményedik néha a pocitok amikor ilyen eleven?Én ma vettem észre jobban,de most tényleg nagyon aktív volt.Éjszaka csípőcsont környékén görcsöltem kicsit,de akkor is éreztem mozogni.Azt sem tudtam hogyan feküdjek.

Szóval próbálok többet pihenni ezután...

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Szia Timi26!

Bejelöltelek az iwiwen! Fekete Anikó vagyok Szolnokról!

Ti hallgattok zenét? Én minden nap ahogy csak tehetem. Van már babazeném, nagyon cuki! Meg rengeteg szép zenét szereztem, olyan jó hallgatni!
Ma Munkácsy kiállításon voltunk, művelt babánk lesz! :D

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Manó!
GRATULÁLOK a csajszihoz! :D :D

Timi!
Engem az IWIW-en: Szanyi Viktória (Bp. IV.) néven találsz meg.

Anikó!
Mi IKEA-ban voltunk, akkor tehát kreatív lakberendezők is lesznek... Hihi!

Folyamatosan gyönyörű szép az idő, azt hiszem itt az ideje a nyári rucik beszerzésének. :D :D

Vadvirág
Vendég

Sziasztok Lányok!

Akkor hát bővítsük a kapcsolatokat!
Én az IWIW-en Nagy Anita (granda) vagyok.

Üdv

Kép
granda

Sziasztok !

Én is fent vagyok az iwiw-en.
Kőszegi Tímea néven.

Voltam ma a Brendonban akartam venni szoptatós párnát de 13000 volt és úgy voltam vele, hogy inkább megveszem máshol mert láttam olcsóbban.

Akinek van az mennyiért vette és hol ?

Mindenkinek kellemes hétvégét.
20200310173350

Sziasztok!

Timi:én itt Szolnokon vettem,6500 volt.

Nincs valakinek felesleges iwiw meghívója? :lol:
Kezdem úgy érezni,hogy kimaradok valamiből,én myvipen vagyok...

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Kedves Timi!

Én színválasztékra és minőségre sok szopipárnát kerestem az interneten, a következőt találtam a legjobbnak:

http://www.szopiparna.hu/arak.html

Üdv

Kép
granda

Sziasztok!

Anikó, Vadvirág, Anitja, Granda: köszi, megtaláltalak titeket,
Timi: írj még valamit ami alapján azonosítani tudlak, ugyanis 4 db Kőszegi Tímeát találtam Budapesten. Fogalmam sincs melyik lehetsz.

Miléna: sajnos én pont ma használtam el a meghívómat, csak egy hónap múlva igényelhetek újat, de a myvipen is fent vagyok ugyanezen a néven.

Ma csak ketten vagyunk itthon a lányzóval (férjem zenész és odavan buliban) és sikerült nekem is elaltatnom gond nélkül a saját ágyában. Remélem reggelig így is marad.

Puszi mindenkinek

Kép
Kép
timi26

Sziasztok !

Granda köszi a linket közbe én is megtaláltam őket elég jól nézznek ki és árban is elfogadható.
Köszike, hogy bejelöltél már vissza is igazoltam.

Timi26 bejelöltelek én mert közben rád kerestem.

Miléna én kértem meghívót az iwiw-en ha kapok akkor szólok.

Üdv mindenkinek
20200310173350

Timi!
Én ezek közül választok majd egészen biztosan: http://www.hamiparna.hu/

Mikrogyöngy-töltettel huzattal ikerbabáknak: 7.700,- Ft
Póthuzat külön is megrendelhető: 2.200.- Ft

Mikrogyöngy-töltettel, huzattal: 5.700,- Ft

Régebben nekünk olyan volt ami sima szivaccsal volt megtöltve - nagyon hosszú volt és lapos - de ez valamiért nem annyira volt praktikus, nem lehetett alakítani annyira...

További szép napocskás időt mindenkinek!

Vadvirág
Vendég

Miléna:
nekem vn meghívóm. Hova küldjem? :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!
Még nagyon régen írtam ide, aztán eltűntem! Nálunk is minden rendben! 16 hetes és 3 napos kis babót nevelgetek!
Mellette van egy két éves kisfiam, aki egy igazi fejjel a falnak megyek tipusú KOS gyermek! Szóval mozgalmas az életünk!
A szoptatással kapcsolatban gondoltam, hogy írok néhány sort!
Az elő szülésem elég horror volt, mert nagy volt a fiam és beszorult és mert az orvosom nem akarta a császáros statisztikát növelni, vákummal szívták ki a fiam, miközben felváltva ugrált valaki a hasamon, hogy kinyomják. :( Ennek eredménye az intenzív osztály lett és 9 éjszaka a kórházban! Lehetett volna rosszabb is, a fiam konkrétan meg is fulladhatott volna, vagy épp most egy totál fogyatékos gyereket is nevelhetnék.
Én most tudatosan készülök a császáros szülésre, mert ezt mégegyszer nem csinálom végig.
Szóval a helyzet már magából is adhatta volna, hogy semmi tejem ne legyen. De nem! Bedagat a mellem, ahogy kell ezért jártam is a kórházba a "fejőbe" elnézést érte, de nem tudok jobb szót rá. A Schöpfibe volt egy kedves lány, (ezúton is mégegyszer köszönet neki a segítségért) aki masszírozott és próbált segíteni a fejésben, de 10-15 ml-nél több nem jött. Azt mondta, hogy nagyon szűkek a csatornák és nagyon kis erősnek kell lenni a babának, hogy ebből bármit is kiszívjon! Én mindent megettem és megittam két hónapon kersztül, amit ajánlottak és közben szétaláztam melleim a géppel, hogy legyen tejem. Közben a fiam rájött, hogy nem kínlódik a cicin, hisz a végén úgy is jön a tápszer. A fiam 100% tápszeres gyerek volt és nem volt többet beteg, mint az anyatejes gyerekek. Sőt! Sok kruppos babát ismerek, akik anyatejesek voltak és mégse voltak védettek. Tudom, hogy ez most nagyon durva példa. De szerintem túlzásba viszik az anyukák "terrorizáslását" ezzek az anyatej témával! Szerintem fontosabb, hogy anyuka lelkileg kiegyensúlyozott legyen és igazán tudja szeretni a babát. Ne azon izguljon, hogy ROSSZ anya és biztos nem tesz meg mindent és biztos az Ő hibája stb. Szerintem a szeretet a fontos!
Ne haragudjatok, remélem senkit nem bántottam meg ezzel. Nekem anno épp elég volt, hogy a rosszul sikerült szülés miatt magamat okoljam, ha még a tej miatt is aggódtam volna, tuti depresszióba zuhanok és akkor ki látja el a gyereket! :(
odorata

Sziasztok Mammikák!
Szia Zsozi! Gyere majd gyakran, és mesélj sokat :lol:

Én nem gondolkoztam egyenlőre szopis párnában, de a Granda által belinkelt oldal nagyon meggyőzött. Nem is tudtam, hogy ez ilyen nagy :shock: , tényleg szuper kényelmes lehet vele aludni.

Az iwiwen is Anitja néven vagyok :wink:

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok, Kismamik!

Miléna, nagyon szép pocak, gratu! Nekem tegnap este keményedett be a hasam, meg is ijedtem tőle, de aztán elmúlt. Igaz, nagyon sokat mocorgott a baba, most még van ideje körbeúszkálni. :-)

Mindenkinek szép vasárnapot!

Kép
Kép
irina

ideje = helye
Szavakat a keverem.

Kép
Kép
irina

Én is mindenkit bejelöltem. :lol:

Timi:
téged nem találtalak. :(
Vendég

SZiasztok !

Hajni nem tudom, hogy rám gondoltál-e de engem Kőszegi Tímeaként ( cuporka ) néven találsz.

Remélem mindenkinek jól telt a hétvége.

Nagyon szép idő volt én ma egész délután kint ültem a teraszon.

Üdv mindenkinek.
20200310173350

Sziasztok!

Én is jó régen jelentkeztem utoljára. Jól vagyunk, minden rendben, bár pont ma reggel sikerült "rókát fognom", amire az előző terhességeim során sem volt példa, és eddig ebben sem. Valószínű, hogy a Gravidától volt.
Pocakom óriási, majd teszek fel képet, úgy nézek ki, mintha legalább a 6. hónapban lennék.

19.-én kell hívnom a dokit az AFP eredményért, akkor beszéljük meg a genetikai ultrahangot is. Remélem, babó megmutatja magát, a 15. héten "nagyon halkan" mondva fiúnak nézték, de még éppúgy lehet lány is. Nevek egyelőre még nincsenek, apucival nem tudunk megegyezni.

Az iwiw-en amúgy Bekker Zsuzsanna (Zsu) néven vagyok rajta, ha valaki meg akar jelölni. :)

Szép estét mindenkinek!
Zsu

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Timi, Zsu:
jelöltelek benneteket.
Vendég

Szia !

Hajni már vissza is igazoltam.
Nagyon szép a kis fiad kis csillag szemű.

Mindenkinek kellemes hetet kívánok.
20200310173350

Sziasztok!
Manó! Gratula a kislányhoz :D
Lányok nektek mikor mozog a manó? Nekem állandóan éjszaka, de akkor nagyon aktív :lol: Elképesztő, hogy miket csinál. Kérdeztem a védőnőt, hogy ez az éjszakai aktivitás lehet-e jele annak, hogy fordított napirendje lesz ha megszületik. Azt mondta reménykedjek, hogy nem :?

Látom iwiw a téma én is fent vagyok Szász Zoltánné Lőrinczi Mónika néven. Jó hosszú név todom :oops: Ha nem gond bejelölgetlek titeket.
Szép napot: Móni

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!
Vadvirág, Timi, Anitja, Zsuzsóci, Anikó, Timi26, Granda bejelőltelek titeket az iwiwen.
Móni

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok,
mi is megvagyunk, köszi a pocakgratulákat, Móni, neked is nagyon szép a pocid! Jó nagy tényleg!

Mi most sajna dögrováson vagyunk, Ábel benyalt egy felsö légutakra kiható influenzát magas, 39,5 fokos lázzal. Már harmadik napja szenvedünk, egyszerüen nem megy le a láza.
Remélem nem kaptam el, dokibácsija szerint ha holnapig nem leszek beteg, akkor nem. Hát nagyon remélem, mert a láz nem hiányzik.
Tudja valaki, hogy milyen magas lázig nem vészes a babóra?

iwiw-en majd én is nézelödök, de most sajna rajtam lóg a kispöcsös állandóan.
Én is fenn vagyok Molnár Mónika( Nágel Móni ) néven, jelölhettek nyugodtan! :wink:

Móni, én is olvasgattam, hogy a babó már a pociban kialakítja aritmusát, hát, tényleg reménykedj, hogy nem így lesz a születése után.

Na mennem kell, mert megint itt ül a gép mellett a kismanóm és nem hagy, :?

puszi mindenkinek és szép napot!

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok!

Úristen lányok! A képeket nézegetve kezdek aggódni. Az én pocim a fele sincs a tieiteknek.
Még szerencse, hogy szerdán megyeh uh-ra.
Persze tudom, hogy mindenki más tipus de hát mégis ..... :oops:

Valaki írta, hogy kitakakart hassal tévézett és látta a picurit rugdosni. Úgyhogy hétvégén én is nekivetkőztem és megmondtam babának addig így maradunk míg meg nem látom.
Rettentően megijedhetett mert néhány perc várakozás után kettőt is rugott. :P :P :P

Én is fenn vagyok az iwiwen Nyerki Tímea néven.
Szívesen bejelölgetlek titeket.

Hétvégén a párom felállította a kertben a hintaágyat, úgyhogy baba egész vasárnap ringatózott. :D

Móni! Az én babám egy kis haspók lesz, mert leginkább evés után mocorog.

Lehet, hogy ez hülye kérdés, de milyen az amikor megkeményedik a hasatok? Mit éreztek?

Szép napot mindenkinek.

Timi

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Sziasztok!

Hajni:milena82@freemail.hu
Köszönöm!!! :D

Timi:nálam a keményedés szerintem attól van,hogy nekifeszíti magát a hasamnak.A köldököm mellett-alatt teljesen látni a formáját olyankor.Kicsit olyan mintha ott egy fájdalmas csomó jelenne meg ami pár pillanat alatt eltűnik.Én is észrevettem,hogy evés után aktívabb. :D Már napközben is gyakran érzem,de az igazi foci este van.Pontosabban este 9 és 10 között. :lol:
Szerintem nem szereti,ha a jobb oldalon fekszek... :o
Éjszaka ha arra fordultam rögtön elkezdett mocorogni,ráébredtem.Mintha belülről kopogtatna,hogy "anyu fordulj mert így nem jóóóóóó."Fordultam és abbahagyta. :D

Este nagyon görcsöltem. :cry:
Két oldalon főleg,de alhasban is éreztem.Doki előre jelezte,hogy így lesz,mert az én méhem másképp tágul.No-Spa tablettát javasolt,de addig nem akarok bevenni amíg nem fontos. :( Állítólag a vége felé sokkal rosszabb is lesz.Már most is elég rémísztő tud lenni,de a cél érdekében úgy érzem bármit kibírok...

Szép napot mindenkinek!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

IWIW:
(Lőrinczi) Mónika!

Visszaigazoltalak.

(Molnár) Mónika!

Sajna nekem 286 találatot dobott ki, amikor meg Németországgal próbáltam szűkíteni, egyet se... Tudnál még adattal segíteni?

Köszi

Kép
granda

Granda,
a "becenév", vagyis a zárójeles név nekem Nágel Móni, ha ez így segít, helyhez pedig nem Németország, hanem Tata van beírva, ha ez így segít! :wink:

KépKép
KépKép
motiot

Motiot!

Én így sem talállak. :cry:

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Sziasztok Mammikák!
Én sem találtalak Mónika-Motiot :( , 2 tatai Molnár Mónika van, de egyiksem Te vagy.
A többieket visszaigazoltam és bejelőltem :D Jó látni Titeket!!!

Miléna! Nekünk is nehéz éjszakánk volt, többször felkeltem, hogy fáj a hasim, és iszonyú rémálmaim is voltak (inkább nem is írok róla) ráadásul nagyon aggódok, hogy még mindig nem érzek konkrét mozgásokat - nem tudom Lányok, szerintetek lehet attól, hogy nem vagyok éppen egy sovány alkat? Mivel elég sokat kellett feküdnöm a terhesség elején, rendesen felkapkodtam, de engem ez nem izgat, csak legyen rendben minden a Babókával.
Próbálom magam nyugtatgatni, meg türelemre inteni, de hát mégiscsak egy aggódó Kismama vagyok, aki az első Csemetéjét várja :lol:

Puszi Nektek!

Puszi nektek

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Milénamóni:
elküldtem.
Vendég

Sziasztok!

Régóta olvasgatom ezt a topikot, de csak most jutottam el az írásig. Én szept. 8-ra vagyok kiírva. Szegeden lakunk, van két kisfiam, Benedek aug. 27-én lesz 8 éves, Bálint pedig aug. 27-én lesz 5 éves. (Vonalzót majd megpróbálok készíteni.)
Majd rakok föl pocis képet is, bár nekem még nem igazán látszik, csak ha szűk ruhában/ felsőben vagyok.
Én az iwiwen Berend Anita néven futok. :D

Móni,
ugye te kérdezted, hogy ha most éjszaka aktív a babád, akkor születése után is így marad-e. Megnyugtatlak, a kisebbik fiam is ugyanilyen volt, lelkileg felkészültem az éjszakázásra, de szerencsére nagyon nyugodt jó baba volt evett, aludt (nappal is, éjszaka is), a hangját nem hallottuk.

Mára ennyit, még ki kell vasalnom pár ruhát holnapra! :(

Anita
banita

Sziasztok!

Egész nap nem engedett a gép belépni. Most végre itt vagyok!

Igyekszem én is pótolni a jelöléseket az iwiwen.

Motiot: a lázról: 10 hetesen volt egy komoly hörghurutom, magas lázzal kezdődött (38,8), három napig alig ment lejjebb. Nekem a dokim és a védőnőm hűtőfürdőt és rubophent javasolt. Napi háromszor is megfürödtem és négy tablettát is bevehettem. Úgy gondoltam, hogy inkább ez, mint hogy a láztól legyen bármi baja a babónak. Ugye akkor még a vetélés veszélye is fennált. A kúra hatott, eddig úgy néz ki hogy a babának nem ártott. Remélem neked nem lesz ilyenekre szükséged. Vigyázz magatokra!

Nyerkit: Ne izgulj a pocid mérete miatt, ez alkat kérdése is, pl. épp a minap találkoztam egy ismerős kismamával, kisebb pocija van, mint nekem és a jövő hónapban szül!!! Szóval ezen ne aggódj szerintem.
Keményedést én is csak akkor érzek, amikor mocorog a babó, valószínűleg helyezkedik.

Anitja: 14 hetes terhesen újságoltam a védőnőmnek, hogy érzem a babát. Azt mondta, hogy lehetséges, főleg, hogy már a második és a méhlepényem a hátsó falon van. Tehát, nem tudom, hogy neked hol helyezkedik el, de ha a mellsőn, akkor lehet, hogy attól nem érzed, de nem kell izgulni, a 20. hétig biztosan érezhetően fog mocorogni. A súlytöbblet nem hiszem, hogy befolyásolná a dolgot, bár lehet, hogy függ attól, hogy hová híztál.

Bocsi, kicsit hosszú lettem, jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
timi26

A mosolygó krapek helyett 38,5 tized fok lázat akartam írni. Bocs.

Kép
Kép
timi26

Hello Kismamik!

IWIW: dr illésné meskó marianna, probalok en is bejelolni mindenkit!
nekem mar egesz nagy a pocim, es azt hiszem erzem a mozgasokat is. de nagyon izgulok, h kicsit tobb a magzatvizem. mar vizsgaltak cukorra, de az rendben volt. maj 2.-an megyk magzati sziv uh.-ra. ha ez nem lenne, hihetetlen boldog lennek, nagyon nagyon jo hatassal van ram a terhesseg. IMADOM, pedig tudjatok irtam mar volt minden: verzes, meg fekudnom is kell.

mar elkezdtem az esti zenehallgatast, ugy erzem mocorog ra Linike. :lol: :lol: :lol: :lol:

jah mozgas: en is tulsulyban vagyok, es szerintem azert van az, h nem lacccik meg a pocakomon, csak en erzem. ha rendben lesz az uh holnap, akkor hetvegen elkezdem a kismama blogomat irni az utokornak. mar ugy varom 8)

puszi nektek

szep napot
Marica

Kép

Kép
mmarica

Sziasztok,
tegnap nem engedett be ez a frány ababanet!

Lányok, akkor visszaolvasok és megpróbálok én mindenkit bejelölni, jó? Nem értem, hogy miért nem találtok. Majd megnézem én is, lehet, hogy valamit rosszul mondtam?

Timi, köszi, megnyugtattál a lázal kapcsolatban, remélem tényleg nem lesz ilyesmire szükségem. Ábel jobban van, de nagyon csúnyán köhög és még lázas is, de márnem olyan magas, mint volt, meg a nózija is jobb. Remélem már elmúlóban van. Viszont én benáthásodtam éjjel, de remélem ennyiben marad, mert nem érzem magam rosszul, csak az orrom folyik kicsit, a höm meg 36,9 volt reggel :wink:

Pociügyben szerintem is változó. Nekem az elsö pocim pici volt, kb a 20. hét körül kezdett el egyáltalán látszani. Most viszont már akkora, mont Ábellel 6-7 hónaposan volt. Oké, én is többlet súllyal indultam az elsöhöz képest, na meg a második jobban is látszik.

Anitja, az elsöt én is a 20. hét elején éreztem elöször, ne aggódj! Ez teljesen normális, hiszen nem is tudod, hogy tulajdonképpen mit is kéne érezned! Addig biztosan érezni fogod! :wink:

Na megyek, megnézem az iwiw-et :wink:

KépKép
KépKép
motiot

Anitja!

Az éjszakák nálam is kínzóak (de legalább van időm nappal kipihenni, mert már ápr.eleje óta itthon vagyok). A pocakom szerintem átlagos, de lefekvéskor úgy érzem, mintha a 9. hónapban lennék. Nehezen találom a kényelmes pozíciót (mint korábban írtam, ráadásul hason alvós voltam). Reggel a nyálkahártya-duzzadás miatt szinte fulladva kelek, de ehhez szinte már "hozzászoktam", mert egy hónapja tart.

Mindezt csak kellemetlenségnek nevezem, mert napközben virulok, olvasgatok, pakolászom, kertészkedem....

Magzatmozgást még nem éreztem, csak apróbb szúrásokat (így kezdődik?)[/u]

Kép
granda

Sziasztok!

Motiot: örülök, hogy jobban vagytok, most vigyázz magadra, nehogy súlyosbodjon a náthád. Sajna én sem talállak az iwiwen. A többiek azt hiszem mindenki megvan.

Tegnap végre találtam igazi magyar epret. Igaz, hogy 1000! Ft-ért vettem, fél kilót, nem bírtam ellenállni. Amúgy is szeretem yz epret, de ha terhes vagyok akkor odáig vagyok érte!!!

Szép napot!

Kép
Kép
timi26

Naszóvalakkor!
Megnéztem, hogy miért nem találtok az iwiw-en. Hát azért nem, mert ékezetek nélkül van fenn a nevem, tehát Molnar Monika(Nagel Moni ) néven :wink:

Viszont én bejelölgettelek benneteket, remélem mindenkit, jelezzetek vissza!

Timi, eper nálam is nyerö! :wink:

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok!

Irina, engem is mindig megvizsgál manuálisan is a doki, hogy a méhszáj zárt-e? De engem meg is nyugtat a tudat, hogy megnézi. Ennyit megér! :wink:

Miléna, gyönyörű pocakod van! :D Nekem is most már látványosan nő, de még közel sincs ekkora. Vagy jól titkolom! :lol:

Én nem szoktam vezetni, max havonta 1*. De a múltkor sem esett jól, és folyton nyilallt, így ha nem muszáj, akkor nem nagyon fogok a továbbiakban vezetni. Az anyósülésre meg beszerzek egy párnát, és az öv és a hasam közé teszem. De igazából ez is ritka alkalom, mert ahová csak lehet, gyalogosan megyünk! :D tudjátok, egy kicsi mozgás mindenkinek kell... :lol: :lol:

Manó79, mi is szeptember 7-re várjuk! :D De jó! :lol:
A múlt héten most már itt is egyértelmű volt a mozgás, sőt a hétvégén Apa is érezte a hasamon a kis dudort! :lol:
Tegnap pedig voltunk 2D és 4D-n. Sajnos nem akart felénk fordulni, és az arcát is mindig takarta az egyik kezével, de amikor a szívhangot meghallgattuk, hát majdnem elpityeredtem. Apa is a könnyeivel küzdött... :D Fantasztikus érzés volt! Szerintem most tudatosult igazán bennünk, hogy egy külön kis emberke fejlődik odabenn, akinek máris személyisége van! :D :D

Aniko80, én is igyekszem minden nap zenét hallgatni. Bár babazenénk nincs, szeretem a rádiót, és olyankor táncra is perdülök meg énekelek. (Persze csak ha senki nem hallja... :wink: ) Nálam a Boccelli a befutó, nagyon szeretem... :D

Móni, nekem inkább délelőtt aktív a baba, meg este vacsora után! :wink: Akkor reménykedem, hogy nyugodtabb éjszakáink lesznek... :D

Nyerkit, ne izgulj a pocak mérete miatt. Eddig én is aggódtam, mert még alig látszódott valami, de az elmúlt 1-2 hétben szinte napról-napra nő. És az UH szerint is átlagos minden mérete a babának, így most már megnyugodtam. Nálad is tuti minden OK! :)

Motiot, Timi, az eper nekem is jöhet! Csak Apa pénztárcája bírja! :lol:

Igyekszem megkeresni benneteket az iwiw-en. Én Asztalosné Mozsárik Mária (Ria) vagyok.

Bocsi, kicsit hosszú lettem... :?

Puszi mindenkinek!
Manófalvi

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Sziasztok!

A mai 20. heti UH-eredmény: mindkét babácskával minden a lehető legnagyobb rendben!!! :D :D

A-baba koponyavégű fekvésben, BPD 43 mm, FL 30 mm és B-baba medencevégű fekvésben, BPD 42 mm, FL: 31 mm, placenta mellső falon.

Ééééééééééééés még mindig nem mutatták meg milyen neműek. :D :D Jó kis meglepi... Egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy ezennel majd csupán a születésükkor tudjuk csak meg. :D :D Úgyhogy a nagy napig marad az eddigi megérzés, azaz hogy Lara és Pálma virgonckodik a pocakban. :D :D

Kép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok.!

Na megérkeztem.Hát volt mit visszaolvasni.

Ha gondoljátok engem is bejelölhettek az iwiw-en a változatosság kedvéért Varga Tünde néven :D

Nekem van biztonsági öv leszorítóm,mert sokat utazunk és vezetek is (8700ft a brendonban).Nagyon jó,mert mikor vezetek ráfékezésnél nem a pocaklakómra feszül az öv.
Teljesen levezeti a lábadhoz.

Nekem is begörcsöl a bal csípőm néha mikor rajta fekszem,meg is említettem a védőnek és egyből ortopédiára küld,a Dr.-om meg azt mondja tök felesleges elmenni.Na most dönstem el kire halgasak. :?

Helyzet változtatás és a keményebb matrac segített. Emlékszem ezt akkor éreztem mikor a csípőm tágult a fiamnál.Úgyhogy aggódni nem aggódom miatta.

Mozgás: nálunk is az evés után mozgolódik,de nem viszi túlzásba. :)

A múltkor láttam,hogy valaki kérdezte mit lehet a terhesság alatt,na erre találtam egy jó cikket remélem sikerül beraknom a linket.:
http://www.kismama.hu/kismamacikk.php?id=61&cid=25872

Érdemes elolvasni.

Uh-ra holnap megyek már várom nagyon.:)

Pihenni én sem sokat pihizek,mert a párom is megbetegedett a fiam után..:S

Úgyhogy lóti-futi van..:)

Na most ennyit,nem akarok túl sokat írni,nehogy untasalak benneteket..:)

Szép napozós napot..:D:D
varga tünde

Sziasztok!

Anita üdvözöllek a topikban, köszönöm a biztatást, adtál egy kis remény, hogy nem lesznek fodított napjaim :lol: Gratulálok a két fiúhoz gondolom most kislányt vársz a lelked mélyén :wink:

Tegnap voltam a védőnőnél megmért. 80 dkg-ot híztam eddig :lol: úgy örültem neki, remélem nem most fogok majd neki a hízásnak. Amúgy sem vagyok egy vékony alkat :oops:

Marica. Drukkolok neked nagyon május 2.-ára hidd el minden rendben lesz :lol:
Szép napot mindenkinek: Móni

KépKép
Kép Kép
l.móni

Helló, Csajok!
Ma sikerült felidegesíteni engem a genetikai ultrahangon (de nem akarom továbbadni, ezért senki NE vonjon le következtetéseket a történetemből, hacsak nem az értetlenségben ért egyet velem): szóval az AFP-n 1,6 lett, ami tök jó a 0,7-2,5 közti tartomány kellős közepén. De ma az ultrahangos orvos továbbutalt a Schöpfbe még egy genetikai uh-ra, mert az 1,6 az több mint 1,5, ami ugyan minimális eltérés, de biztos, ami biztos. Nem, nem nézték ela 2,5-öt. Én sem értem, a Schöpfben sem értik, de el fogok menni. Jövő héten amúgy is megyünk 4D-re, ezekután 3 darab (!) genetikai ultrahang már csak kideríti, hogy zárt-e a velőcső vagy sem.
Csak hát egy kismamát nem nehéz felidegesíteni, egyfelől a továbbutalással, másfelől azzal, hogy nem értem, miért indokolja az 1,6-os érték az egészet. Valamire csak alapozzák azt az 1,5-öt.
Meghát már a mai is genetikai ultrahang volt, amin a gerinc zártnak "tűnt". Azért persze ideges és mérges vagyok (de lehet, hogy épp értékelnem kellene, amiért ennyire törődnek velünk, és egy hálátlan dög vagyok... :-)).

Záró megjegyzés: tekintve, hogy az AFP megbízhatósága milyen, különösen értetlenül állok az előtt, hogy egy ilyen kicsi tartományt fogadjanak el csak jó értéknek (ezek szerint 0,7-1,5).

Bevallom, én az uh. nézése közben alig ismertem fel a baba bármelyik részét is (csak a fejét nagyjából, de azt is alig). Nemre majd a 4D-n kérdezünk rá.

Kép
Kép
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?