Sziasztok Kismamik,
nna, dagad a tejfölös pogácsa tésztája, már csak várni kell, aztán meg sütni, nyam-nyam!
Tegnap óta anynit mocorog a babó, hogy csak na! Olyan jó érzés!
Képzeljétek, van egy barátnöm, akinek egy kislánya van, ö most 7 éves, nagyon tündéri, imádják egymás Ábellel, na de most nem is ez a lényeg, hanem a múltkor beszélgettünk a csajjal, hogy mocorog a babócám és milyen jó, erre elkezdett nekem egy litániát, hogy hát igen, mikor meglát az utcán gyerekes, nagyhasú anyukákat, akik oda vannak meg vissza, hogy megint gyerekük lesz, akkor felmegy a pumpája, mert ugyan mi volt szép azon a nagy hason, meg hogy mocorgott, neki inkább rossz e´rzés volt, meg olyan, mintha egy alien mozgott volna benne, brr! Na meg amúgy sem tudja megérteni azokat a párokat, akik a mai világban egynél több gyereket vállalnak, komplett hülyék, mert ugyan miböl? Azt a gyereket fel is kell nevelni! Teljesen ki volt akadva, mikor megtudta, hogy terhes vagyok.
Na erre no comment. Mondanom sem kell, hogy azóta nem is nagyon tartjuk a kapcsolatot. Szerintem ennél szebb dolog nincs.
Vannak még ilyen barmok a világban.
Tündi, itt a németeknél nincs olyan, hogy védönöhöz kell járni, majd a végén kiválaszthatsz egyet, akinél elvégzel egy szüléselökészitöt, ahol mindent megbeszéltek, elmond stb. de ez sem kötelezö, akit kiválasztottál, ö fog jönni hozzád minden nap az elsö idökben, mikor a baba megszületik.
Doki egyébként itt is havonta van, a 30. héttöl kéthetente ctg-vel egybekötve. Itt nincs afp szürés, nincs nyakiredö mérés, pontosabban van, de nem a kötelezö vizsgálatok között, így ha kéred, neked kell kifizetni, horribilis összegeket kérnek érte! ( nyakiredö mérés 300 euro!!! ) Csak 35 év felett csinálják ingyen, meg indokolt esetben. Egyébként minden ugyanúgy megy, mint otthon, de itt nem a gondozó dokinál szülsz, nahem aki épp ügyeletben van a válsztott kórházadban. Viszont itt az orvosok meg vannak fizetve, ezért érdekük is, hogy jól érezd magad, itt jó kezekben vagy. Nagyjából ennyi.
Majd mi is megyünk 4d uh-ra, de majd otthon, Tatán. Június elsö felében leszünk otthon, ha minden igaz, majd akkor megejtjük.
Na megyek, megnézem mi a helyze a pogácsámmal