A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok!

Azoktól kérdezném, akik voltak 4d-s uh-on, hogy mennyit fizettek érte? Az árban benne van a cd-re írás, meg a kinyomtatott kép is? A kisebbik fiammal voltam 4d-s uh-on Kecskeméten, de az már 5 éve volt, és nem is emlékszem pontosan mennyibe került (talán olyan 10.000 Ft körül volt). Azt tudom, hogy a kinyomtatott képekért külön kellett fizetni.

Hajni!
Ha jobban vagy, és lesz egy kis időd engem is beírsz a táblázatba?
Én szept. 8-ra vagyok kiírva, Szegeden fogok szülni (azt még nem tudom, hogy a kórházban, v. a klinikán). Nálunk 2 testvér van Benedek 7,5 éves, Bálint 4,5 éves.

Valaki elárulná hogy kell vonalzót készíteni?

Anita
banita

Sziasztok!

Volt mit olvasnom ma este,szorgalmasak voltatok! :D

Ancsi:mi tavaly költöztünk el Miskolcról,de anyósomék ott laknak mellette,gyakran járunk arra.A párom unokatesóját is így hívják,mint téged... :D Aranyos a kislányod!

Hajni:jobbulást neked!

Köszönöm mindenkinek aki jelölt iwiwen!Megpróbálom majd keresni aki hiányzik.

Gratula mindenkinek aki most tudta meg a baba nemét!!!! :D :D :D
Látom egyenlőre fiúk előnyben.

Tünde:gondolom olvastad régebben,nekem állandóan vannak nyilalgatós kínjaim.Doki szerint a méhszalag.Az is ha a hüvely felé érzed.Nekem sajna görcsölgetni is szokott,de a méhszáj zárt és a görcsölős napokat mindig egy teljesen panaszmentes fázis követi.
Megfigyeltem,hogy utána mindig mintha nagyobb lenne a pocim.Manó nekem a köldököm magasságában mocorog már,ami elvileg korai még,de nálam ugye minden előfordulhat,nem vagyok egy hagyományos eset.

Üdv a csapatban Lollypop!!! :D :D

Anikó:majd hétfőn beszélünk még tanácsadáson...Sajnálom,hogy ilyen rossz napod volt. :(

Én ma is voltam fogdokinál,fél napra teljesen kiütött.Még 1x kell menni,valahogy csak kibírom.Megijedtem,mert az érzéstelenítő hatása sokára múlt el és azon az oldalon a szám teljesen félrehúzódott.. :shock: Hívtam természetgyógyász ismerősömet,adott tanácsokat,hogy mit csináljak vele.Szerencsére már rendben van...

Bocsi ha hosszúra sikeredtem. :oops:

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Motiot!
Köszi! :D :D Mi is vásároltunk jó néhány hagyományos textilpelcsit is - pár éve már mindenféle színes, jópofa minták is vannak rajtuk. :D :D Arra a pár hónapra beváltak nálunk is...

Anita!
Ha bármelyikünk vonalzójára rákkattintasz, azonnal eljutsz arra az oldalra, ahol pár másodperc alatt megszerkesztheted a sajátodat. HAJRÁ! :D :D

Vadvirág
Vendég

Anita! Nálunk 10.500 Ft a 4D UH, és 30 perces DVD-t adnak és két álló képet.

Kismama torna: Én mennék, de nem indul. Már nyitottam egy topikot "dunaújvárosi kismamák" címmel, de csak belenézegetnek, nem ír senki... :( pedig olyan jó lenne tornázni!!! Én mindig jártam valahova, és most nagyon hiányzik.

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Tegnap én is voltam a kórházban a középidős - "genetikai"- ultrahangon. Minden rendben odabent, egészségesnek tűnik kispocok, apf eredmény is tökéletes. A nemét nem árulta el egyértelműen, ugyanis 3 hete inkább fiúnak tűnt, most meg inkább lánynak, ezek után a doktor úr azt mondta, hogy inkább nem mond semmit, térjünk vissza rá legközelebb.
Végül is tényleg az egészség a lényeg, van egy fiam, egy lányom, ez a baba úgyis már "csak hab a tortán! :) :

Mindenkinek szép napot!

Zsu

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Sziasztok!

Üdv köztünk lollypopi!

anitja: megvagy iwiwen.a képek amik fent vannak te csinálod? Nagyon szépek..
Én is valami hasonlóra gondoltam a pocak nyílalással kapcsolatban,de megnyugodtam a válaszodtól.

u.era: az elején még fogytam is kb. 5kg,holott nem voltam bukos az elején mint a fiammal.És tartom a súlyom,talán a sok rohangálás miatt nem híztam,no meg bitos van miből tápálkoznia a picurnak.
Te tudod már,hogy mid lesz?Fiúcska vagy Lányocska? Voltál már a 4d usgn? Jaj tényleg megtudnád adni a fehérvári 4d számát.?
Ott voltunk Benivel de annak már lassan 4 éve és a számukat sem találom.
Neked megjött már az AFP? Felvettelek iwiwen.
Leírod a babyd méreteid? Mennyi a megbecsült súlya? Nekem 251gr ha jól emlékszem.

aniko80: Fel a fejjel.Megértelek teljes mértékben.Ez van ha nem a fogadott orvos vagy ha nem perkálsz nekik.És ez nagyon szomorú..

granda: Ne aggódj én hiába várom a másodikat én is a 18hét körül éreztem konkrét rugdosást.
Talán nagyon nyugodt a babád,és jól is érzi magát a pocakodban.
A kajából meg lehet túl sokat ettél és,mivel nől a pocaklakód kisebb a gyomrod.
Így a felesleget kitette,vagy csak nem ízlet a picurnak és beíntett a mustárnak..:D

motiot: Terhestorna biztos,hogy jót tesz más nem a kikapcsolódás miatt is.Itt sajnos nincs amit nehezményezek,mert jó lenne.
Ott németországban milyen szokások vannak a terhesgondozással kapcsolatban,no meg a szüléssel?
Ott fogsz szülni?

t.koszegi: Írd ám meg milyen volt a 4d..Mit láttál..:)

Na leírtam és kitöröltem véletlenül: a pelussal kapcsolatban a rosszab minőségűt a piros felíratú nagy bevásárló központban : T..an láttam.Na ott ne vegyetek.

milénamoni: Igen teljesen igazad van,nekem is mindig mintha nagyobb lenne a szúrkák után.
Akkro nem vagyok egyedül,már mondtam is a férjemnek,hogy olyan mintha a köldök magasságban rugna mikor fekszem.Mondani nem mert a dokinak nehogy hülyének nézzen..:D
Hülyén hangzik lehet akkor feljebb csúszik,én sem vagyok egy normális eset,pláne,hogy nekem balra van a méhem így bal oldalasak vagyunk..:D

Azthiszem most már mindenkinek válaszoltam.De ha nem bocsi..Így is sokra sikeredett.:)
varga tünde

Sziasztok,

Lányokakiknél nincs terhestorna: gondoltatok már a DVD-re?
SOTE által készített anyagot, Kállay Ildikó fitneszbajnok kazettáját, Rubint Rékásat is lehet kapni, én 2 napja egy "Jóga kismamáknak" DVD-t rendeltem, de ettől függetlenül is akarok tornára járni (az is jóga lesz).

Lásd még:
http://terhestorna.lap.hu/

Üdv

Kép
granda

Ja és Banita!

Bp-n nagyon sok helyen van 4D ultrahang és jól sejted, hogy bizonyos helyeken Neked kell vinni a DVD-t, az árak itt 12-15.000 között mozognak.

Érdemes annak is utánanézni, hogy nőgyógyász/radiológus/szonográfus csinálja-e az UH-t (lehet, hogy van még 4. verzió is!)

Szóval nem olcsó a dolog, de megfigyelésem szerint az minden pénzt megér a pároknak, hogy már születés előtt ismerkedhenek csemetéjükkel... Mi is megyünk majd magánrendelőbe 19 hetesen 4D-re, majd kórházi 2D-re egy hét múlva.

Kép
granda

Sziasztok Mamcik!

Varga Tünde:
Igen, kisfiúnk lesz. Még a 4d-s uh-t nem tervezem, de holnapra meg tudom adni az elérhetőségüket.
Afp-m: 0,74 MOM

Vissza is igazoltalak iwiw-en :-D

A babáról az alábbi paramétereket találtam: BPD:44 FRO: 53
Femur: 23,5 ennyi + magzatvíz átlagos. Sajnos a becsült súlyát nem írta fel a papíromra a dokim :-( Azt is mondta, hogy lehet egy picit később fogok szülni a méretek miatt.

MIndenkinek szép napot.

Akik betegek azoknak jobbulást kívánok.

Akik pedig a hülye orvosi magatartáson akadnak ki, azoknak csak annyit javaslok, hogy ne foglalkozzanak vele. Tudom ezt könnyű így mondani, de sajnos ez a magyar egészségügyben manapság nem meglepő viselkedés. Aki élni akar annyak sajnos zsebbe kell nyúlnia. :-(

Puszika
Era
Vendég

Sziasztok Mammikák!

Tündi! Igen én rajzoltam/festettem, örülök, hogy tetszik :lol:

Pelenkatéma: találtam egy oldalt, lehet, hogy ott rendelek egyet és kipróbálom, elég olcsónak találom http://shop.unas.hu/shop_art.php?shop_i ... cat=789942
Ti mennyiért láttatok - vettetek?

Mozgás: én úszni vágyom, de nagyon. Viszont egyenlőre még nem tudom hol mernék fürdeni. Majd beszélek a dokimmal is, talán jövőhéten kész van úgyis az AFP, és az UH is esedékes :lol: már alig várom...

Puszi Nektek, és jó hétvégét!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Granda! Van is otthon kismama jóga dvd-m, csak nem tudom, hogyan tudok elfeküdni valamelyik szobában (kevés a hely). Meg azt se tudom előre kiszámolni, hogy a párom ne legyen otthon, mert azért az elég zavaró, ha ő közben éhes, meg mászkál... ;) De igyekszem megoldani a problémát! Muszáj lesz!!!

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!!

Köszönöm a Meli dicséreteket!!!Jól esik!! :D :D :wink:

Szerintem is jó minőségű a cseh pelus.Mi is olyat vettünk mikor Meli született!!Én is csak ajánlani tudom!!! :)

Anikó!!
Nem tudom olvastad-e,de én is pont úgy jártam a genetikai uh-on mint te!!! :( :(
A dokim jövőhétre intéz másik időpontot a másik genetikusnál!! :D
De én is nagyon kivoltam akadva!!Rövidebb volt,mint egy sima uh. :evil: :evil:

ancsi26

Sziasztok Kismamik,

nna, dagad a tejfölös pogácsa tésztája, már csak várni kell, aztán meg sütni, nyam-nyam!

Tegnap óta anynit mocorog a babó, hogy csak na! Olyan jó érzés!
Képzeljétek, van egy barátnöm, akinek egy kislánya van, ö most 7 éves, nagyon tündéri, imádják egymás Ábellel, na de most nem is ez a lényeg, hanem a múltkor beszélgettünk a csajjal, hogy mocorog a babócám és milyen jó, erre elkezdett nekem egy litániát, hogy hát igen, mikor meglát az utcán gyerekes, nagyhasú anyukákat, akik oda vannak meg vissza, hogy megint gyerekük lesz, akkor felmegy a pumpája, mert ugyan mi volt szép azon a nagy hason, meg hogy mocorgott, neki inkább rossz e´rzés volt, meg olyan, mintha egy alien mozgott volna benne, brr! Na meg amúgy sem tudja megérteni azokat a párokat, akik a mai világban egynél több gyereket vállalnak, komplett hülyék, mert ugyan miböl? Azt a gyereket fel is kell nevelni! Teljesen ki volt akadva, mikor megtudta, hogy terhes vagyok.
Na erre no comment. Mondanom sem kell, hogy azóta nem is nagyon tartjuk a kapcsolatot. Szerintem ennél szebb dolog nincs.

Vannak még ilyen barmok a világban.

Tündi, itt a németeknél nincs olyan, hogy védönöhöz kell járni, majd a végén kiválaszthatsz egyet, akinél elvégzel egy szüléselökészitöt, ahol mindent megbeszéltek, elmond stb. de ez sem kötelezö, akit kiválasztottál, ö fog jönni hozzád minden nap az elsö idökben, mikor a baba megszületik.
Doki egyébként itt is havonta van, a 30. héttöl kéthetente ctg-vel egybekötve. Itt nincs afp szürés, nincs nyakiredö mérés, pontosabban van, de nem a kötelezö vizsgálatok között, így ha kéred, neked kell kifizetni, horribilis összegeket kérnek érte! ( nyakiredö mérés 300 euro!!! ) Csak 35 év felett csinálják ingyen, meg indokolt esetben. Egyébként minden ugyanúgy megy, mint otthon, de itt nem a gondozó dokinál szülsz, nahem aki épp ügyeletben van a válsztott kórházadban. Viszont itt az orvosok meg vannak fizetve, ezért érdekük is, hogy jól érezd magad, itt jó kezekben vagy. Nagyjából ennyi.
Majd mi is megyünk 4d uh-ra, de majd otthon, Tatán. Június elsö felében leszünk otthon, ha minden igaz, majd akkor megejtjük. :wink:

Na megyek, megnézem mi a helyze a pogácsámmal :wink:

KépKép
KépKép
motiot

No megint bekukantottam.

Hát igen én is így vagyok ezzel a tornával mint mazsola7..

u.era: de jó te már tudod mid lesz.. nálam ezek a paraméterek vannak:Bpd:43.6mm HC: 162,9mm AC:128,9mm FL:28,6mm becsült súly meg a nuchalis redő 2,7mm orrcsont:8,1mm ÉS megvan az AFP:1.43

anitja:én is úszni szeretnék,bár eddig mindenki leakar beszélni róla.nagyon szeretek kádban feküdni jó kis kellemes vízben,annyira jó .

motiot: de jó lenne,ha itt sem kellene annyit v.nőhőz járni.Nem semmi a nyaki redő ára,nem aprózák el.
És a szülésnél ti adtok valamti a dr.nak,vagy ott nem várják el?

No lassan elballagok a fiamrét az óvikába..Jó kis séta lesz.. 8)

Szióka csajok..
varga tünde

Sziasztok!

Tünde, nekem is szokott nyilallni a hasam alsó részén, de a doki azt mondta, ahogy nő a pocakom és tágul, attól lehet. Ha nem vérzek, akkor rendben! :)

Üdv Lollypop! Jó pocakosodást! :D Tudjátok már hogy fiúcska vagy lány lesz-e?

U.era: "kinőtt harisnyát viselnék"... :lol: :lol: :lol: Ez nagyon tetszett! :lol: :lol:
Bejelöltelek az iwiw-en!

Anikó, ne keseredj el! Sajnos sok helyen ez így megy! Még válaszra sem méltatnak, és csak a magánorvosnál érzi magát az ember biztonságban. Vagy legalábbis érezzük, hogy foglalkoznak velünk... :? remélem, azóta egy kicsit megnyugodtál!

Timi, én örülök, hogy megosztod a tapasztalatodat, ilyeneket honnan máshonnan tudna meg az ember fia-lánya, mint azoktól, akik már kipróbálták? :D A védőnő és a doki nem hiszem, hogy érdemben tud majd ebben tanácsot adni... Szóval részemről jöhetnek ezek az infók! :D Ennek a pelusnak mi a neve? Mi még semmit nem vettünk.

t.koszegi, várjuk az infót, milyen volt a 4D??? Nekünk hihetetlen élmény volt! :D látszott, hogy mi lesz?

Banita, én a héten voltam Kméten 4D Uh-on, és most a CD-re írás sal a vizsgálat 13e volt, plusz a képekért még külön kellett volna fizetni, de nem kértünk képet. Most Apa épp a cd-ről próbál pillanatképeket készíteni. :D
Ha sikerül, akkor teszek majd fel. :D

Manófalvi

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Sziasztok!

Manófalvi: Na jó, hát egy kicsit tényleg hülyén hangzik, de nekem olyan érzés, mintha egy olyan ruha lenne a hasamon ami szűk lenne és folyamatosan szorítana. Mondjuk nekem elég izmos a hasfalam, lehet ezéert tágul nehezebben. Ja plusz Ő lesz az első babám. :-D

Egyébként akartem kérdezni, hogy ki hogy viszonyul a tisztítószerekhez? Csak azért kérdem, mert ma én 1,5 órán keresztül sikáltam vízkőoldóval a fürdőt. Mondjuk nem mindennap teszem meg, de egy kicsit félek, hogy árthat a babának...

Megyek vacsizni, jó éjt mindenkinek!

Puszika
Era
Vendég

Sziasztok csajok !!

Hát iszonyú nagy élmény volt ez a 4d uh.
Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Végre kiderült a pici neme FIÚ lesz nagyon nagy az öröm.

Hajni nekem nyugodtan beszinezheted a soromat mert 100 %-an azt mondta a néni, hogy kis fiú.

Én a Kárpát utcai rendelőben voltam. Nagyon kedvesek és barátságosak voltak.
A vizsgálatért 10.000 ft volt mert én vittem magammal videókazit és arra vették fel nekem plusz ajándékba kaptam 3 képet a babáról.

Sajnos elöttünk volt egy fiatal pár ők úgy jöttek, hogy ikreket várnak de sajnos sziámi ikrek és el kell vetetni a babákat még időbe mentek el a vizsgálatra hála istennek.

Nagyon korekt volt a hely ahol voltunk mert nem kellet kifizetni a vizsgálatot nekik.

Most lépek legyetek jók mindenki pihenjen sokat.
20200310173350

Tünde! Én azt hallottam (a barátnőmnek mondta egy szülésznő), hogy uszodában, meg ilyen közös helyeken nem jó fürdeni, mert olyan bacikat lehet összeszedni, aminek nincs is tünete, és koraszüléshez vezethet... :(

Manófalvi! Majd engem is érdekel, hogy milyen programmal vesztek ki a felvételből pillanatképeket! Majd segítesz?

Era! A tisztítószerezés nem tanácsos, de takarítani muszáj...

Jóéjt!

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Motiot!
Nagyon megdöbbentett a barátnőd véleménye! :x

Szerintem itt Szegeden fogok elmenni 4d-s uh-ra (nőgyógyász csinálja). 13.000 Ft (kép, cd) szóval minden benne van az árban.

Anita
banita

Na nézzük sikerült-e vonalzót készítenem?

Kép

Kép

Kép
banita

Zsuzsóci!
Te hogy tudtál 3 vonalzót feltenni? Nekem a 3.-nál azt írja ki, hogy túl hosszú aláírás. :( Na mindegy, majd holnap próbálkozom!

Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok!

Tegnap már nem engedett be a babanet, így a képeket sem tudtam feltenni. Remélem, ma engedi. :)

U.era, nekem tetszett! Szóval nem hangzott "hülyén"! :lol: :lol: :lol: Inkább találó! :lol: :lol:

Mazsola, Apa gépén le tudjuk játszani a DVD-t, és megállítottuk (pause), majd PrintScrean-nel kivágtuk a képernyőt, és azt mentettük el képként. Aztán nekem még paint-ben kellett alakítanom rajta, mert túl nagy volt.

A takarítószereken már én is gondolkodtam, de egyszerre mindig csak kis felületen használom, és közben jól szellőztetek. Na mondjuk egyébként sem bírom azt az erős szagot (pl domestos).

t.koszegi, gratulálok a kisfiúhoz! :)
Szegény másik pár a sziámi ikrekkel... :cry:

Akkor próbálkozom a képekkel:
Kép

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Kép

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Kép

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Szia Manófalvi!

Gyönyörű MiniManótok van, gratulálok hozzá!!!!
Én Szolnokról mennék el Kecskemétre 4D-s uh-ra, mivel az ittenire mindenki panaszkodik.
Tudnál segíteni, hogy hol kell bejelentkezni és mennyivel előtte? Mit kell vinni? Köszi előre is!

Terhestorna: mi Milénával járunk Kismama-klubba, teljesen ingyenes. Hetente egyszer van hétfőnként 4-6-ig, mindig más előadóval. Van, hogy 4-5-ig van és akkor 5-6-ig terhestorna. Aki meg nem csinálhatja az is ott lehet és a légzőgyakorlatokat csinálja. Hétfőn voltunk elsőnek, nekem nagyon tetszett. Most hétfőn meg torna is lesz, majd beszámolok milyen volt!

Úszás: én is hihetetlen erős vágyat érzek iránta! A strandok szerintem nem megbízhatóak félek a baktériumoktól. Az uszodába meg hideg a víz! Szerintem az sem egészséges! Úgyhogy egyelőre marad az, hogy strandon pihenés, ha melegem van zuhany, az nem árthat! Ti hogy oldjátok meg a nyári strandszezont?

Babakelengye: néhány barátnőmmel (akik már szültek) átnézettem a listámat amit már előzőleg kaptam tőlük, van amivel kiegészítettük, van amit lehúztunk, hogy még felesleges.
Mellé írosgatom, hogy kitől mit kapok.
Május 2-ától Angliában leszünk, öcsém ott él. Már nagyon be van sózva, hogy megyünk, az összes bababoltban volt, elmondott néhány árat és én dobtam egy hátast: 3 db body: 1000 Ft, szuper minőségű takaró/pléd: 1000 Ft! Úgyhogy most lelkes vagyok, próbálok minél több pénzt kivinni, lehet már komplett babaruházattal jövünk haza!

Szerintetek 4D-re hányadik héten érdemes elmenni?

Napsütéses napot!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Lányok, mindenkinek nagyon köszönöm a nyugtatást az AFP-vel kapcsolatban, remélem, a héten végre biztosat mondanak nekünk.
Bekaptam egy náthát is, próbálom kúrálni magam.
Mindenki nagyon vigyázzon magára!
Puszi!

Kép
Kép
irina

Sziasztok,

Manófalvi, nagyon nagyon szép a kismanótok, gratulálok!!

Nekem ma eléggé keményedik a pocim, nem tudom mitöl, talán kicsit sokat sürögtem mostanában, a gyerköc beteg volt, többet lógott rajtam. Mindenesetre vettem be magnétiumot, meg azért próbálok pihizni. Viszont babó gyönyörüen mocorog. Lehet, hogy csak attól keményedik, hogy most már nagyobb a babó és jobban hozzáér a méhemhez? Tényleg csak két napja ilyen katív, vagy csak most érzem ennyire, lehet, hogy ez közrejatszik? Van valakinek tapasztalata? Miléna?
Fájni nem fáj, de érzem, hogy néha összeugrik.

Tisztítószerek: én is használom öket, próbálok jól szellöztetni közben, de azért óhatatlanul is beszívok belöle valamennyit. Nem kellemes, már én is gondoltam rá, hogy esetleg árthat a babának, de megnyugtattak többen is, hogy ilyen kicsi mennyiségben, na meg csak néha használva, nem lehet baj. :wink:
De sajnos én is olyan vagyok, hogy mindenböl egy fél vödörrel, hadd legyen szép tiszta! Na meg mostanában vendégáradat van nálunk, úgyhogy mikor elmennek, akkor meg kényszerböl is suvickolok, hogy megint minden a régi legyen. A változatosság kedvéért holnaptól megint egy hétre vendégeink lesznek, jönnek a barátaink az USA-ból, egy hete mentek el a szüleim, elötte meg a sógornömék, szóval nagy a jövés-menés.

Na megyek, mert grillezni akarunk délután, még kell húst kivennem a fagyasztóból, meg bepácolni, meg bevásárolni, hogy holnap meg tudjuk kínálni valamivel a vendégeket. Látom, a mai napom sem lesz az a pihizös nap. :?

Mindenkinek gyönyörü, napsütéses pocakos napot kívánok!

KépKép
KépKép
motiot

Irina, ne aggódj az afp miatt, már mondtam, hogy ezt csak nálunk lihegik így túl!!!

Megfázásra igyál sok Cvitamint, meleg teát, ha van otthon homeós bogyeszkád: echinacea C6, azt is szedheted.
Sok gyümi meg pihi!

pussz!

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok.

Manofalvi: vérezni nem vérzek,de ezt gyorsan le is kopogom.

t.koszegi: Gratula a fiúcskádhoz..:)

Borzasztó hallani a sziámikat,nagyon sajnálom őket..:(

mazsola7: Hát ez nem jó,hogy nem lehet lebegni a vízen.Pedig mindenhol azt mondogatják,hogy milyen jót tesz a kismamának és a kisbabának a vízben való lazítás.Na tessék..:(

Era: Én úgy oldom meg,ha nagyon zárt térben kell takarítanom,mint a fürdő akkor nem vízkőoldót hanem ecettel összekevert sót használok. Baromira jó és nagyon kell vigyázni mert mar mint a fene. Na jó a szaga az ugyanugy büdi mint a vízkőoldóé,de legalább nem valami összekutyult kémiai lötyi.
De más nem jó sokat szelőztess és pihenj.

Manofalvi: Édes a babócád..:) Tökre jól kivehető a lábija,az arcocskája,meg a gerince.. Ügyesek vagytok..:)

Motiot:Attól tartok,hogy a pihenés egyikünknek sem az első helyen áll a tehendők listáján.
Mindenki csak sürög forog ameddig csak bír,és próbál elvégezni mindent.
Ez van..:)

De azért csajok próbáljunk meg tényleg kicsit pihenni is :)
varga tünde

Sziasztok!

Teljesen meghatódtam a 4D-s képektől...Én is akarok majd menni,szerintem oda ahová Anikó.

Motiot:nekem is szokott,de csak akkor mostanában ha kismanó nagyon aktív.Teljesen bekeményedik,nem fáj csak kellemetlen.Aztán rögtön pisilnem kell... :oops: Legalábbis úgy érzem...
Mondjuk én sem bírok megülni a fenekemen...Inkább este szokott keményedni,ha sokat mocorgok.De szerencsére nem túl gyakori,mondjuk nem csoda 3x2 magnézium mellett.

Megyek,mert van ma is 1000 dolgom. :?

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Manófalvi! Köszi a segítséget! Hétfőn megyünk 4D-re, utána megpróbálok én is képet gyártani a felvételből! Ha kész, fel is teszem.
Gratu a Kismanóhoz, nagyon ari! :)

Szép napot Mindenkinek!

Regina
KépKép
mazsola7

Kedves Motiot!
Köszi a nyugtatást, igyexem pihenn! :-)
Aztán Neked sem sürögni túl sokat!!!
Puszi!

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Anikó!
Nekem ez már a 3. terhességem, és mivel kétszer aug. 27-én szültem, most pedig szept. elején fogok, elmondom a saját tapasztalataimat a nyári fürdőzéssel kapcsolatban.
Szóval az első terhességemkor máj. végén elutaztunk Santorinire, azt mondta a dokim, hogy a tengertől ne féljek, ott semmi fertőzést nem fogok összeszedni. Szóval ott úsztam a tengerben, de nyáron az uszodában csak tusoltam.
A második terhességemkor pedig kb. a 20. héttől jártam vízi kismamatornára (most is szeretnék, de még nem volt rá időm, majd májustól, akkor már nem dolgozom). Nyáron pedig szinte minden nap az uszodában töltöttük (játszótér helyett) a délelőttöt a nagyobbik fiammal, úgyhogy természetesen bementem vele a medencébe. Amikor csak tehettem én is úsztam, és nagyon jól esett.
Természetesen ezen a nyáron is fogunk uszodába járni (mindkét gyerekem imádja a vizet, és van kedvezményes dolgozói bérletünk anyósomtól ami 3000 Ft/év). Ja, és én is imádom a vizet, úgyhogy nem fogok megfőni a kánikulában (már ha lesz egyáltalán).
Ismerek olyat, aki a lábát be sem tette az uszodába, és mégis összeszedett valami fertőzést, mert ugye terhesen fogékonyabb rá az ember. Szóval ez a te döntésed, hogy bevállalod-e az úszást, vagy sem. De szerintem kérdezd meg a dokidat, hogy ő mit javasol.

Anita

Kép

Kép

Kép
banita

(B)Anita!

Az aláírásnál a nevemet már nem tettem be, csak egymás alá a 3 vonalzó linkjét! Így engedte a 3 vonalzót, de amikor először a nevemet is betettem, akkor kiírta, hogy túl hosszú aláírás. Próbáld ki így! :)

Az utóbbi napokban nekem is nagyon sokat mozog a baba, bár a nővérkéjéhez képest igencsak lustácska. Alexa képes volt akár reggeltől estig egyfolytában bukfencezni, tornázni odabent. :)

Kedden megyek dokihoz magánrendelőjébe, ismét lesz uh, lehet, hogy egyértelműbben kiderül a kismanó neme. Valahogy inkább lánynak érzem, de nem annyira, mint Alexánál, akkor szent meggyőződésem volt az első pillanattól, hogy lányom lesz. De valósznű, hogy inkább az játszhatott közre, hogy annyira kislányra vágytam. Most (majdnem) mindegy, bár ha őszinte akarok lenni, egy picit jobban vágynék még egy kislányra, de a kisfiúnak is nagyon örülnék. :)
Nevek tekintetében alakulunk, fiú esetén valószínűsíthető a DOMINIK (egyelőre beírhatod a táblázatba, Hajni), a lánynév még elég képlékeny: Lilien, Nóri vagy Nikolett között vacilálunk. Egyelőre a Lilient be lehet írni, talán kérdőjellel. :) Köszi!

Szép estét, és további jó hétvégét kívánok mindenkinek!

Zsu

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Sziasztok Kismamik!
Jó régen jártam erre fele. De most behoztam a lemaradásom.
Sokatokat bejelölte az IWIW-en. Aki esetleg kimaradt, bocs, majd pótolom.
Nekem is kiderült, hogy plancenta gondom van, de a doki azt mondta, hogy ez hamar javulhat... Hát reménykedem.

Egyébként mostanában minden "terhességi tünetem" megszűnt. A pocim még nem nagyon indult növekedésnek. De ez biztosan a széles csípő miatt van. Viszont a hason fekvés már egyáltalán nem megy.

Az AFP eredménye jövő héten pénteken lesz meg. Reméljük oké minden.

Közben készülünk az esküvőre. Idegtépő :shock: . Mához két hét. Ráadásul most még vigyáznom is kell magunkra, így még nehezebben megy a szervezés.

Üdv mindenkinek. És legyetek sokat a szabadban!! :wink:
Ildikó
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sense 2010.07.25 14:28-kor.
sense

Még valami! Nagyon várom már, hogy érezzem a mocorgást, de még semmi. Pedig már beszéltem is Pöttyel, hogy jelezhetné, hogy mi van vele. :wink:
sense

Sziasztok!

Anitja, Manofalvi: én anno a cseh tetreaéder pelenkát 250Ft/db-ért vettem. Hogy most mennyibe kerül, azt nem tudom.

Manofalvi: gyönyörűek a képek a babádról. Már alig várom, hogy mi is menjünk 4D-re. De nálunk csak júni elején lesz aktuális.

Tisztítószerek: nekem szerencsém van, új házunk van, így csak Domestost szoktam használni, meg Cifet. Szerencsére vízkőodót még nem kell. Hetente 1x végig szoktam pucolni a fürdőt, meg a konyhát, de gyorsan, max. fél óra alatt utána pedig jól kiszellőztetek. Eddig a munkahelyemen is én takarítottam a vizesblokkot, ezt most ünnepélyesen átadtam a huginak.

Képzeljétek, ma a férjem meglepett szülinapomra 2 gatyóval, meg egy felsővel. Nagyon jól néznek ki, imádom őket, de mondtam neki, hogy igazán nem kellett volna ennyit rám költenie (elég gáz per pill. az anyagi helyzetünk az építkezés miatt), azt mondta, nem foglalkozzak vele. Olyan aranyos volt!!! Elég sok problémánk volt az utóbbi időben egymással, de most imádom!!! Remélem most már minden rendbe fog jönni közöttünk. Azt mondta a barátnőm, hogy ez a baba égi jel, hogy összetartson minket... Lehet hogy igaza van.

Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
timi26

Zsuzsóci!

Én nem írtam be az aláíráshoz a nevemet, és így is azt írja ki, hogy túl hosszú. Majd még próbálkozom...

Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Na végre sikerült! Kicseréltem babafalvásra a fiúk vonalzóját, így kevesebb karakter lett az aláírás, és belefért mindhárom vonalzó! :D

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok!

Na visszaolvastam az elmaradásom, most volt időm. Tüdőgyuszim és légcsőhurutom lett így fekvésre vagyok ítélve.
Jobb híján netezek. :oops:

4D:
nálunk 9000 a vizsgálat, +3000 a dvd , +500 ft/kép.

Banita:
javítottalak.

Manofalvi:
nagyon jól sikerültek a képek.

Uszoda:
mi is megyünk nyáron- Júli elején még nyaralni is Olaszba ( akkor leszek 30 hetes, azt még beválalltam a gyerek miatt).

Sense:
én is csak 18-óta érzem a mozgást, pedig nekem már 2. baba. Marcit előbb éreztem sokkal.
Vendég

Sziasztok!

Köszi a kedves szavakat! :oops:

Anikó80, leírom priviben, hogy voltunk 4D-n, plusz elérhetőséget is. OK?

Sense, visszaigazoltam! :) A pocak majd a következő hetekben indul el látványosan. Talán az esküvőn már jobban látszódik majd! :wink:
Addig is jó szervezést még, és pihenj is a nagy nap előtt néhány napot, ha teheted, mert biztos fárasztó lesz és a nagy izgalom... :D Jujj, de jó lesz nektek! :D :D

Timi, egy nagyon figyelmes Urad van! :D

Hajni, remélem azért már gyógyuló félben vagy! Kúráld magad, pihenj sokat és gyógyulj meg!

A mozgást én is 19 hetesen tudtam egyértelműen beazonosítani, de talán előtte néhány nappal is már a Minimanó mocorgott, csak még nem tudtam, hogy ez ő lenne. :roll: De 19. hetesen már egyértelműen éreztem! :)

Manófalvi

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Sziasztok!

Varga Tünde: 4D rendelő: Székesfehérvár, Sziget u.4 20/242-1035

puszika
Era
Vendég

Sziasztok! Tegnap sikerült rávennem magam a kismama jógára itthon!!! :lol: És olyan jól esett! Van is egy kis izomlázam!
Rohanok dolgozni. Csak ezt akartam elújságolni!
Ja! És ma megyünk 16.40-re 4D-re!!!!!!!!!!!!!!! Úgy várom! Szorítsatok, hogy minden rendben legyen, és megmutassa magát!
Szép napot Mindenkinek!!!

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Kidobott az ágy,gondoltam írok pár sort.Délelőtt megyek tanácsadásra.

Nem tudom hogy vagytok vele,de az én alvókámmal valami van...Ma megint hajnali 1 körül aludtam el (szinte mindig).Reggel 6-kor pedig már ébredek. :shock:
Pedig délután már inkább soha nem alszok,hátha este hamarább sikerül.De nem..
Kismanó is hasonló ritmusban van,mostanság éjfélkor még vígan fickándozik.Reggel pedig kel anyucival.Remélem ez a ritmus a születése után nem marad meg,mert végem lesz! :lol:
Érzem,hogy fáradt vagyok éjszaka,de aludni nem tudok.
Már az is eszembe jutott,hogy nem a sok magnézium okozza-e.Nagyon fel vagyok mostanában pörögve,ki tudja.
Dokinál majd rákérdezek..

Szép napot mindenkinek!
Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok!

Mazsola, drukkolok délután! Remélem, megmutatja a picurka magát! És várjuk majd a képeket!

Miléna, a magnézium az nem éppen nyugtató hatású? Eddig így sejtettem... :oops: Ez az alvás egyre nehezebb lesz, és most már a baba is meghatározza, mikor pihenhetünk és mikor nem... :wink: Máris körülötte forog a világ!!!!!!!!!! :lol: :lol:

Manófalvi

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Hello Lányok,

újra itthon! Remekül telt a pihi, és örömmel látom, hogy Ti is nagyon aktívak voltatok. Igyekszem végigolvasni az elmúlt időszak hozzászólásait, de a munkám is nagyon összegyűlt.

Képzeljétek, ahogy megérkeztünk délután, lementünk sétálni a partra és megéreztem a baba mocorgását. Akkorát rúgott, hogy teljesen egyértelmű volt, hogy ő az. De akkor rögtön rá is jöttem, hogy már pár napja éreztem ezt, csak finomabban és nem tudtam, hogy ő az :lol:
Sokat pihiztünk, meg végre kiúszkáltam magam. Nagyon jó volt a tengervíz, és borzasztóan tiszta. Itthon is mennék usziba, de nagyon félek a baciktól. Ott sem mentem a medencébe (doki javaslatára).
Hihetetlen, hogy mennyi kismama volt kint. Korábban fel sem tűnt. Most mindenhol gömbölyödő pocisokat láttam magam körül.
A repülővel sem volt gond, check in-nél rendesek voltak és a vészkijárathoz adtak jegyet a nagyobb hely miatt.

Délután megyünk genetikai tanácsadásra a családi előtörténet miatt, bízom benne, hogy jó eredményt kapunk, mert minden korábbi leletem rendben van.

Puszi Mindenkinek!

silka
silka

És a régóta ígért pocifotót is küldöm...

Kép

silka
silka

Sziasztok!

Látszik, hogy hétfő van.Nincs valami nagy forgalom. :D :D

Most olvastam az indexen egy hírt. Bemásolom ide:

"A Magyar Nemzet birtokába jutott az Egészségügyi Minisztérium törvénymódosítási javaslata, ami lehetővé tenné a kismamáknak, hogy részleges térítési díj kifizetése nélkül válasszanak orvost. A mentesség a terhesgondozásra és a szülészeti ellátásra vonatkozna. Lapszemle.
A részleges térítési díjfizetésre vonatkozó rendelkezés alól kivételt képez a terhesgondozás és a szülészeti ellátás” – olvasható a Magyar Nemzet birtokába került törvénymódosítási javaslatban, amely szerint az Egészségügyi Minisztérium változtatna korábbi álláspontján.

Az eddigi tervek úgy szóltak: ha egy kismama maga akar orvost választani, azt megteheti, de az ellátás 30 százalékát vagy maximum 100 ezer forintot neki kell kifizetnie, ez a részleges térítési díj.

Ha elfogadják a tervezetet, június 30-a után sem kell majd fizetniük a kismamáknak. A jelenlegi szabályozás április elsején lépett életbe, eszerint a betegnek részleges térítési díjat kell fizetnie, ha választott orvosánál szeretne egészségügyi ellátást kapni. Abban az esetben, ha valaki április elseje előtt kezdett kezelést kapni választott orvosánál, az június 30-ig mentesül a fizetés alól. "

Hurrá! Remélem tényleg megvalósítják.

Sziasztok

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Sziasztok Mamcik!

Csak beköszönök, mert tényleg nincs ma forgalom!

Silka:de csinos vagy!

MAZSOLA7: Várjuk mi volt 4d-s Uhn????

Puszi

Era
Vendég

Sziasztok!
Megjöttünk a 4 D-ről. Minden szerve rendben, méretek rendben, szívdobogást is meghallgattuk. Ééééééés, több oldalról is úgy néz kis, hogy KISLÁNY!!!! :lol:
A kép kissé homályos lett, mert nagyon mocorgott a Mazsolám, de megmutatom. Oldalról készült a kép, és a keze a szájában van! Remélem, kiveszitek!
Kép
Olyan boldog vagyok, hogy láthattam!!! :D

Regina
KépKép
mazsola7

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?