A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Nyuszifül!
Köszi az infókat, így azért mégis könnyebb. Meggyőztél, hogy ne vegyek tőlük semmit. Pedig már majdnem beugrottam.

Gurgiiii! Sameszka naon cukker bébinyúlgyerek :D

Szücsimami: Jó, hogy jöttél végre, má nem tudtuk mi van! :)

Kép
zsuzsi**

Bori, Annee és Kismanó! Köszike! Akkor megnyugodtam, szal még van ideje. :D
Különben, ahogy közeledik az idöö, úgy múlik el minden szorongásom a szüléstööl. Ùgy érzem, hogy szép lesz, mert Picurka lesz a végeredmény. :D Pedig, mostanában hallottam pár rémtörténetet. Nem is értem, hogy lehetnék olyanok az emeberk, hogy egy terhes nöönek baromságokat hordanak össze. Még jó, hogy nem vagyok pánikos. Ilyenkor leállítom ööket és nem is érdekel az egész.
molkata

Köszönöm mégegyszer az "örömújjongásokat" :lol:
Igyekszem nem eltünni teljesen.

Molkata: ezt a rengeteg magnéziumot a dokid írta fel vagy magadtól szeded?
Nekem is voltak már összehúzódások (elég fura érzés), mostanában csak a hasam alja keményedik be, be fájni nem fáj. Én arra gondolok, hogy a sok hajtástól van (már teljesen elszoktam tőle) és többet kellene pihenni. Vagy rosszul gondolom?
Szerintetek?

Kép
szücsi

Szücsi!A doki írta fel, azzal hogy 1000 mg-t szedjek, majd azt mondta, hogy végül is szedhetem, mert nem lesz semmi gond belööle.
Szerinted sok?
molkata

Szücsi, szerintem többet kéne pihenned. Nekem egyértelműen a hajtástól van. Amikor szaladok a busz után, vagy sokáig vagyok bent, Kispicurka mindig hasfeszüléssel jelzi, hogy na, ez már kicsit sok volt szegénykémnek.

Kép
nenoke

Molkata: Magne B6-ból 3x2 a maximum. Annál többet nem szabad szedni.
Vendég

Sziasztok!!!!!

Nem nagyon voltam netkozelben mostansag, elutaztunk husveti szunet, aztan egy jo kis influenza..........
Minden rendben van velunk, pocak novoget, meg a kisasszony is! Nem birtam ki persze ultrahang nelkul, es elmentem egy kozeli rendelobe, de persze meg is bantam, mert eleg bena volt a csaj, kb. 2 ora utan egy tok rossz kepet sikerult csinalnia a bebi arcarol, uh kidobott penz, legkozelebb majus 7 Praxis!!!!!
Nem olvastalak vissza Titeket nem tudom, hogy beszeltetek-e mar rola, de lesz a Szuletes Hete nevu rendezveny egy csomo varosban, nekem tokre tetszik egy csomo program, valoszinuleg egy csomora ellatogatok!!!!
Haskemenyedes.....Nekem mar marcius kozepe ota van, az elejen nagyon beparaztam, minden konyv mas ir, de a dokim csak a magneziumot mondta, es igyekszem azota tobbet pihenni es kevesebbet stresszelni.....Azert kemenyedik, de sajna meg nem maradhatok otthon egy honapig!!!!!!
Hetvegen egy kicsit utanaolvasok, hogy kivel mi van, mert most csak az elozo lapig jutottam, es lattam, hogy Esztora koroztetni akar, es gondoltam, gyorsan bejelentkezem!!!!!!
Szulesznoje mar mindenkinek van????? Nekem nagy nehezen tegnap sikerult talanom, de o mar az 1000. volt akit probaltam, mert julius vegen persze mindenki szabadsagon van..................
Mindenkinek jo hetveget, :lol: :lol: :lol: igyekszem gyakrabban jelentkezni!!!!!!!!!! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
barbuli

Nenoke! Te még tudsz szaladni? Én a 4. hónap óta szomorú szemmel tekintek a távozó villamosok után... Bár, asszem még 5 méter belefér (annyi a nappali-konyha táv, és azt néha lenyomom ;) )

Nekem még nem volt méhösszehúzódásom. Milyen az?

Szücsi! Mindig engedj teret a pihenésnek. Most ez a gyerek az elsődleges feladatunk!

Kata! Én viszont egyre jobban parázom. Egyrészt a tesóm 18 órás vajúdása rémít, és a fájdalom-tűrésem; másrészt az életem magasfokú korlátozottsága. Én mindig is szabad életet éltem, a munkám, a Párom is sok önálló teret engedett. És ezt most elveszítem, úgy érzem. Pedig várom már a Pöttöm ellátását, a törődést, a plántálását, de amikor 2 órát döglök a kanapén, utána megijedek, hogy ilyen nem lesz most egy jó darabig :mrgreen: :roll:
Vendég

Molkata: sajnos nemtudom, h sok-e, de ahogy Annee is írta a 3x2 magne B6 ban 288 g van. Te ennek kis túlzással a 10 szeresét szeded.

Kép
szücsi

Bori
Szerintem meg mindig arra lesz időd, amire szánsz! Jó most nem úgy lesz, hogy szombat este 9 -kor mondod az embernek, hogy bulizni van kedved, de minden relatív :lol: 2 kajcsi között meg lesz elvileg 3-4 órád :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Bori, igen, még tudok futni busz után. :lol: Nem tervezel epidurált? Mert ha nagyon hosszú a vajúdás, akkor talán nem hülyeség, mert tudsz kicsit pihenni. És akkor nem kell a 18 órás vajúdástól sem tartani annyira.
nenoke

Már akartam kérdezni, mééér nem lehet epret enni??? Már alig várom, hogy napi 1-2 kg-ot befaljak :roll:

KépKép

KépKép
szivvi

Kata nekem azt mondta dokibácsi hogy 3*2 nél értelme nincs többet szedni mert kipisiled ugy is, nem lehet túladagolni.
én 2*2 szedek a gyógyszertáriból és este Lenkei féle kalmag-ot iszom 1 teáskanálnyit feloldva.

Tényleg Bori mondtad hogy leírod az eper orvosi oldalát is.
ma is vettem 3 dobozzal. :?
nem tudom olvastad-e de a suttogó titkaiban foglalkozik azzal hogy nem feladni kell eddig életünket hanem Lurkót bele illeszteni.
én is mondtam Ricsinek hogy az hogy lesz egy gyermekünk nem azt jelenti hogy magunkra csukjuk az ajtót.

Bridzsi

Kép
esztora

én ezt az eper dolgot nem értem. Nekem megvan a Terhesség ABC-je c. könyv, és abban direkt mondják, hogy jó... hmmmm.
Szerintem lehet enni. Anyu a tesómmal csak azt kívánta, és a tesómnak nem lett semmi baja.

Kép
zsuzsi**

Csajok! Csatlakoztam a 100 nap alattiak táborához :D

Kép
zsuzsi**

sziasztok

nagyon nem vagyok jól, szóval rövidre fogom... (nem babóval van baj!)

Esztora írtad, hogy szedsz Lenkei féle izét, figyu kaptam 1-1 doboz C, B komplett és A-D vitamint, de nem merem bevenni, mert ráírták, hogy kismamik kérdezzenek rá dokitól, én meg mindig elfelejtem, kidobni meg ... szóval ezek szerint engedélyezett?

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Hat, nemtom, de nekem nagyon eros kemenyedeseim vannak. Kell a magnezium es ha ugy sem lehet tul adagolni, akkor baj nem lehet. Egy baratnom 2000 mg-ot szedett ebben az idoben.

Bori! Majd csak kijon valahogy. Nem lesz semmi gond. Nalunk, pl a korhazban nem emlitettek, hogy lenne eda normal szulesnel. Szal, minden szules mas, es csak arra gondolj, hogy a tied nem olyan lesz, csak jo lehet. A vegen ugy is elfelejtjuk... marad a kis Foni! :D
molkata

Lynia! Legyel jobban!!!!!
molkata

köszi :wink: igyekszem

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Eper! Korábban is azt írtam, hogy csak pletyka szinten hallottam, hogy nem ajánlott, mert alergiára hajlamosítja a kölköt. Nem tudom, mennyi igaz ebből. Kedden mek dottoréhoz, megkérdezem, mert én is nagy eper-párti vagyok.
Én sem hiszek az allergiában, de sztem sokan vagyunk úgy vele, hogy jól beparázunk az ilyen pletykákon.

Igyekszem úgy felfogni, hogy beilleszteni a kölköt az életbe. Csak tudjátok az én szakmám eléggé férfi központú, leszarjuk a másik családját (durva, de így van!). Ha meló van, akkor az napi 12 munkaóra, esetleg túlórával, gyakran éjjel. Senkit nem érdekel, hogy Téged mi vár otthon, mert egy forgatási nap min. 2millió forintba kerül... A pasik ezt jobban megengedhetik maguknak a társadalmi normák szerint. Páromnak persze nem esne le a gyűrű az ujjáról, ha neki kéne a Főnivel lenni, csakhát, őrá is napi 12 órában számítanak... Nagyon kell majd anyám és a Dadus segítsége (másik nagyi vidéki), és bármennyire is óckodtam tőle korábban, bölcsi is lesz. Eddig az volt, hogy hívtak, és mondtam, repülök. Akár 3-4-6 hétre, heti 6 nap, napi 12 óra. Most meg elvállalok egy munkát, aztán parázhatok, hogy ki lesz addig Főnivel, és hogyan fog megismerni a forgatás végén. Forgatásra nem jöhet, amíg "nem tud viselkedni", azaz amíg nem kontrollálható.
Mondjuk az jó, hogyha meg tudok maradni szabadúszóként (nagyon rizikós), akkor lesznek olyan hetek, hogy egy percet sem kell (/lehet/tudok :? ) dolgozni. Remélem, Főni is meg fogja érteni... Mert vissza akarok menni dolgozni, ahogy befejezzük a szopit.
Na, és erre jön rá a bulizás, és az általános gyereknevelési parák.
Ha átköltöztünk, tuti jobb lesz.

Neno! Epidurált nem pártolom, de nem is zárom ki. Már írtam korábban is, ha pl. 6 óra alatt 3 ujjnyira sikerült kitágulnom, kérni fogom az érzéstelenítőt, mert akkor tuti hátra van még 6 óra.
Vendég

Hat, en mar delelott megcsinaltam az eperhabot. Nem bírtam tovább. :-) Már sutikkel almodok. Szornyu ez a terhessegi cukor. :shock:
molkata

Molkata: Nekem 3x2 szem azaz összesen 3000 mg magnéziumot kell szednem naponta! Én a Magnézium Citriciumot szedem!

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Bori így azért jobban megértelek para ügyileg.én könyvelő vagyok itthon dolgozom Anyuval.fogalmam sincs hogy fogom megoldani hogy drága jó Anyukám ne menjen tönkre.az talán szerencse hogy Ricsi egyik héten csak 2 napot dolgozik így többet tud segíteni abban hogy ha bármi van jön és szól nekem.
ma már legalább is nekem elfogadott hogy kell a bölcsi,dadus.sajnos nem engedhetjük meg magunknak a 3 évet csak a Lurkóval.

én már allergiás vagyok tehát Lurkónak is esélye van rá :?

Emi én a 12.hét után kezdtem a Lenkei alap vitaminját.Anyu az egészségcentrumában megkérdezte meg ő a könyvet is olvasta és teljesen probléma mentes terheséget "igér".jó a vérképem(arról nem ő tehet hogy nem tudom hasznosítani a vasat ugy ahogy kéne) jól és érzem magam.
azért kérdezd meg a dokidat (főleg az A ,D vitaminról ezekkel vigyázzni kell)

Bridzsi

Kép
esztora

Eniko! Koszi! Mostmar teljesen megnyugodtam. Nekem szuksegem van ra. Egyik este nem vettem es ejjel eros gorcseim voltak. Jol meg is ijedtem.

Szegeny Picurkam, megint csuklik.

Most keszulodok, mert megyunk bebiholmikat nezni. :D
molkata

Ja! En is a citricit szedem.
molkata

Szülés - nos elsőnél tökre laza voltam, aszontam tuti qrvára fáj, ezzel indultam neki. Aztán nem is fájt annyira (ja azért a hogyan lélegzünk ki/be arra próbáltam maximálisan figyelni, na jó, nem mindig jött be), dokinéni végefele (akkor persze löketem nem volt, hogy már csak pici van vissza) kérdezte, hogy métt nem jajgatok, mett tuti fáj. Én meg közöltem vele, hogy még várok, hogy jobban fájjon. Aztán szóltak, hogy most indulunk szülni, s akkor már nem volt értelme arra a 3 percre kiabálni.
Másodszorra meg voltam olyan marha, hogy úgy indultam neki, ha elsőnél könnyű volt, másodszor sem lehet másképp. Azon qrvára felszívtam a vizet, hogy kizárólag fekve engedtek vajúdni (na asszem ezt majd szülés előtt letárgyalom az új dokinénivel, hogy nem kívánom újból átélni), s lehet, hogy ezért is volt rossz. Légzést sem éltem annyira jól át, meg egyfolytában füleltem, hogy mással mi van. Hát ezt sem szabad. Nem szabad meghallani, hogy egy újonnan kibújt kisbébet újjáéleszteni vittek, meg ha szar hírekkel jönnek a bábák vajúdás közben (csak mett nekik időtöltés a pletyó), akkor inkább fel kell őket kérni, hogy kapcsolják le magukat.

Ami meg a gyerek felnevelését illeti: hát elsősorban magunkkal tárgyaljuk meg, hogy azt úgy meg úgy el bírjuk-e fogadni, nem lesz-e utólag saját magunkkal szemben szemrehánynivalónk, s ha tuti úgy látjuk jónak, akkor minek otthon ülni? 2-3 évet? Én Edóval 15 hónapot, míg Adriával már csak 10 hónapot ültem otthon. S nem hinném, hogy ettől nekik rosszabb anyukájuk lennék. Hisz mit érnének el, ha a zannyuk monnyuk depis lenne a sok otthoncsüccstől? Persze saját vállalkozásunk folytán adva van, hogy azért ha akarom, akkor beintek, s itthonmaradok 2 napra (ha jól szervezem, többre is). Ergó ez hasonló ahhoz amit Bori leírt. Persze tom, nekem nem heti 6x12 óra, amit azért rohadt fárasztónak élnék meg, de ha valakinek az ennyire pörgés a lételeme, akkor tuti ezt nem fárasztásnak éli meg.
Szal csajok: aki teljes, főállású kismami lesz 2, netán 3 évig, s ő ezt nem úgy éli meg, hogy közben mártírnak tekinti magát, akkor neki ez a tök normális. Többiek pedig menjünk nyugodtan s rázódjunk valamelyest vissza a pocakosság előtti munkaprogramunkba.

Kép
kissmanó

Ami a méhözzehúzódást illeti: nem muszáj azt érezni (sajna). S ebből esetleg baj is származhat. De mert azért vagyunk annyira rendicsekek, hogy járunk kontrollba, há nem hinném, hogy nagy gáz történne.
Mondom ezt mindazok után, hogy Adriával a kiírt szülési dátumom előtt vagy 6 héttel dokinéni közli, hogy húúúúúúúúúúú, milyen méhmozgások vannak (persze löketem nem vót róla miről beszél, mett én tuti jól éreztem magam). Azonnal ágyat javasolt (amit persze tuti helyből kialkudtam nyugisabb életmódra, de persze bejárni mókahelyre), s felírta a NoSpa tablettákat, meg 1 hét után kontroll. Nem mondom, azétt kicsit bejedtem, de a kontrollnál kiderült, hogy a gyogyó hatott, lasított az adagon, s aztán végül Adria 16 nappal korábban született, de ennek tuti semmi köze nem volt végül a méhmozgásokra, összehúzódásokhoz.
Igaz, Adriám születésének napján én még reggel normál módon megjelentem mókahelyen, bankba vótam céges ügyben, autót vezettem, stb.
Tehát azért ettől sem kell olyan felettébb megijedni.

Kép
kissmanó

Ja, s most hallottam nerég, hogy egyik ösmerősöm úgy indult az elsőszülött gyermekével megismerkedni, hogy ő vezette az autót. Jöttek a fájások, megállt, szuszogott párat (nem érdekelte, hogy jócskán dudálnak), majd ment tovább, míg szép lassan beért a szülészetre.
Nos apuka miután visszaért a városba, mehetett visszaszerezni az autókulcsot a feleségtől, meg a kocsi iratait, ha akarta vezetni az ótójukat.
Szal így is lehet indulni.

Ja, csak mán tartanánk ott, hogy indulunk.

Kép
kissmanó

Halihó!

Üdv Mindenkinek!
Olvasgatlak Titeket, amikor lehet, az eseményeket próbálom követni és szurkolok a résztvevőnek. Tehát mindenki tudjon be egy plussz drukkot! :D
Voltam már két szülésfelkészítőn a II-es nőin, nagyon jól éreztem magam rajta. Láttam a szülőszobát, hihetetlen mennyire izgultam a "mutogatás" alatt... Máshol még nem láttam ilyet, tehát hasonlítási alap nélkül nagyon kultúráltnak, jónak találtam. Remélem "akció" alatt is így fogom érezni.
Az egyik előadást egy doki tartotta, többek között azt is mondta, hogy a pocak simogatás nem jó, mert a gyermek sokat nem érez belőle, viszont méhösszehúzódást okoz... aki gondolja, próbálja nem simogatni, (kezet rárakni lehet!) ettől a módszertől sok bajunk nem lehet...

Bors szépen cseperedik, legutóbbi uh-n egy héttel előrébb került 28-ról 29. hétre, így júl. 4re változott a születés várható időpontja... persze majd jön, mikor akar. Ja, és már én is láttam a "kis ping-pong" labdákat, úgyhogy tuti fiú. :D

üdv, jó hétvégét! ckat

u.i.:ezektől kicsi betűktől kifolyik a szemem, pedig attól mert offtopic, izgi ez is :D
ckat

Szia Ckat! jaj, de jó, hogy itt vagy, úgy bánkódtam, hogy sosem írsz, amikor Te is a kettes nőin fogsz szülni. Mikor van a szülésfelkészítő ott? Bár én szerintem csak júniusban fogok eljutni, amikor már nem dolgozom. Te fogsz választani szülésznőt? Vagy esetleg már választottál? Ott a szülőszobák szerintem nagyon szépek, kulturáltak, bár alternatív dolgokat nem láttam, dehát én csak egyet láttam.

Emi, jobbulást, mennek ezerrel a pozitív energiák!!!!! :lol:

Kép
nenoke

Képzeljétek, gyanútlanul olvasgatom a Babanetet, erre belibben az én Párocskám, hogy legyen a gyereknek második neve is.
Még jó, hogy nem a szülés után jelenti be. :twisted:
Vendég

És ötlet van rá? Az Ádámot nehezen találtátok ki? nicns talonban második név?
nenoke

Mai pocakfotó :)
Kép

ceniko
Szeged

Hali!

Szülésznő: nem gondoltam arra, h fogadni kéne, pedig többen mondják, h ő van velünk legtöbbet.

A szülésre én sem szoktam félelemmel gomdolni (még :wink: ), vhogy úgy fogom fel, h több milliárdnyi nő túlesett már rajta. És bízom Picurkában, olyan jó kisfiú eddig is, ügyes lesz akkor is.

Debrecenben nyílt egy új kismamaruha-bolt, a Csonka templom mellett egy kapualjaban, a neve Materna elle (talán). Ápr. 30-ig 10-30 %-os kedvezmény van, szép ruhák kaphatók.

Sziasztok!

Mellszívó: én azt hiszem anélkül el sem indulok szülni, de ha itthon marad, másnapra sürgősen behozatom a férjemmel.
MArha kellemetlen a bedurrant cickó és fáj is, a gyerek meg még nem tud rajta jelentősen könnyíteni... :shock:

A magnéziumot tuti nem lehet túladagolni, én Emivel a 7-8. hónapban napi 3500 mg-ot szedtem. (3+2+3 szem Magnesii citricitet)

Lakásoff: most megint találtunk egy esélyes jelöltet, novemberi átadású, lehet, hogy ez mégiscsak kényelmesebb lesz majd, mint most kapkodni. Hétfőn megyünk nézni :wink: .

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi, így keményedtél vagy görcsölt is?

kispiskóta

Név. Az Ádám annyira egyértelmű volt, hogy sosem kerestünk mást. Egyszerűen tudtam, hogy az első fiúnkat Ádámnak fogják hívni, és ezért nem gondolkoztam más neveken. Itt az ideje.
Illetve egy vicces ötletünk volt korábban: Vastag Ádám Álmos.
Hahahaha, imádna minket érte :D

Voltunk ma a Kertészeti Egyetemen a Virágvásáron, és most van mesterségek utcája is, ahol találtam 2 nagyon jó minőségű árut árusító embert is.
A honlapjaik nem a legtutibbak, de a kész termékek hibátlan minőségűek voltak, és teljesen reális áron. Sőt.

www.vk-foltvarroda.hu
árak nincsenek az oldalon, emlékeim szerint: 20-30 cm-es plüssállatok 1500 Ft, falvédők 7-15e, 10cm-es állatkák 600-900, csörgős labda 1500, 30cm-es bohóc, telepakolható, zenélős-felhúzhatós 1600. A bolt Törökbálinton van, de lehet rendelni, vagy még holnap el lehet csípni a kertészeti egyetemen, vagy később más vásárokon.

másik stílus, de nagyon igényes, és bármit méretre varrnak: www.kockias.fw.hu (lassú!)
Akinek ez mond valamit: nem nyomott mintás kockás anyagból, hanem igazi szövöttből varrnak! ez az igényességen kívül kevesebb műanyagot is jelent!
szállítanak pesti boltokba, illetve kb. 2 hetente jönnek fel, akkor is lehet velük randizni.
Vendég

sziasztok!

Emi! Gyógyulj meg!

Molkata! Nyugodtan szedd csak a magnéziumot! Nem ártasz vele az tuti!!!!

Most ettem egy csomó epret :lol: sok-sok tejszínhabbal! Nekem azt mondták egyem nyugodtan!

Üdv a körözötteknek :lol: (Barbuli, Ckat), jó hogy jelentkeztetek!

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Emi

Kép Kép
emi_25

Bori a mi "vicces" öletünk :Álmos Zétény szerintünk nem vicces

én nem fogadok szülésznőt.itt nálunk 2 sz.nő jut a 4 sz.szobára és 12 óráznak nem hiszem ha az én kedvemért bejön ennyi munka után az jó lenne.

Bridzsi

Kép
esztora

Úúú, Esztora, nem akartalak megbántani! Nem az Álmos név a vicces. Sztem jó név. Hanem a jelentése miatt vicces, sztem, ha második névnek adod. Mert akkor pl. Vastag Ádám álmos jelentése van. És ha szóban mondod, olyan, mintha mindig kijelentenéd, hogy ő most álmos.
Na jó, nem ragozom tovább, mert csak rosszabb lesz. Egyáltalán nem akartam egyetlen embert sem megbántani a neve miatt!!!!
Vendég

nem bántottál meg azt hiszem dinka vagyok ma :lol:
sokat keményedik a hasam pedig pihentem ma eleget.hétfőn mondom is dokibácsinak.

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok CSajszik!
Mindenkinek hatalmas ölelés !
Sajnos csak most tudtam jönni, mindenféle dolog közbejött...

Remélem mindenki jól van, még nem tudtam visszaolvasni, de azt hiszem reménytelen lesz, úgyhogy most kapcsolódom vissza, ezért ne haragudjatok.

Most lefekszem, holnap jövök, addig is millió pusszantás!

Andrea
Kép
kindernay

Sziasztok, jó reggelt! :)

Csináltam új vonalzókat. :) Bár, Andrisnak nem szívesen...
Az új időpont szerint csak 29+4-nél járunk. :? :? :?
Érdekes módon csütörtökön 1510 gramm volt. Ami aligha lehet 29 hetesen. :shock: :roll: :roll:
Nah, mindegy! Az a lényeg hogy júniusig kihúzza odabent! :D
Vendég

Sziasztok!!!

Drukkoljatok, ma megyünk 9-re Marcikukkra!!! Olyan jó lesz nem láttuk már 8 hete! :?

Viszont pocak fáj, meg derék is , így dokker bácsinak ezt mondanom kell. Igaz a magnéziumot elcsaltam és 3*2 helyett eddig 3*1-et szedtem.

Esztora a Zétény név tökéletes második!!! :lol: :lol: :lol: Érdekes, hogy tök ritka név és egy topikon belül két baba is ezt a nevet kapja másodikként.

Puszi mindenkinek, majd jövök az eredményekkel!!!

kispiskóta

Sziasztok!!!

Megjöttünk, minden ok, átlagosan 30 hetes méretei vannak!!! 8O A feje BPD: 80mm-es, ami inkább a 31. nek felel meg! Súlyt nem tippelt abszolút, szerintem úgy van vele, kár lenne saccolgatni. Átlagos magzatvíz, lepény hátul van. Jól telítődő gyomor és hólyag. Fejjel lefelé van, a lábacskái baloldalt a cicimnél. Jól éreztem, hogy mindig ott vakerál!!! :lol:
Olyan érdekes volt megmutatta a köldökzsinórt, hogyan áramlik a vér benne. Párom színesben is látta. Szívecskéje szépen vert. Méhlepény 0-ás.

POÉN: A köldökzsinórón kívül nem látott semmit a lába között, úgyhogy szerintem ez a gyermek szórakázik velünk!!! :lol: :lol: :lol:

Ja és GYÖNYÖRŰ!!!!!!!!!!!!

kispiskóta

megjöttünk a babaexporól.
megvettük a matracot most 10 % olcsobb volt.igy 13 e valamennyi volt
a novetex kokusz matrac .(annyi amennyi a gyártó ajánlott ára megnéztem az oldalukon)
meg két frottir "kifogót"ez is nagyon jó áron volt mert készítők árulták 1400 volt db-ja.jó nedvszivó anyagból van
ami nem igazán tetszett még mindig nagyon sok téli anyagból készült ruhát probáltak eladni.

Zsú örülök hogy minden rendben van.kiváncsi vagyok mi Zétényünk marad-e vagy 8 hét alatt "átalakult".mondjuk az ő zsinórja a fejénél volt a múltkor igy az nem lehetett kukac...

Bridzsi

Kép
esztora

Kispiskóta nehogy Marcinak leessen a kukija mire kibújik :lol: :wink: Azért én készülnék lánynévvel is :wink: Amúgy örülök, hogy minden okés vele, Violát 82-es BPD-vel szültem :wink:
Puszka

ceniko
Szeged

Hányadik héten? :lol: ÁÁÁÁÁÁÁÁÁá, hogy fog kiférni????

Van lány nevünk is, ha nem Márton Zétény, akkor csenge Zea lesz! :lol:

kispiskóta

Most már tudom, miért repedek: Nagy a feje!!! :lol: :lol: :lol:

kispiskóta

Zsú: Ne carj be, ki fog férni! :wink: Viola volt kisebb mint kellett volna :( !!! 36. héten amúgy de toxémiás lettem, úgyhogy ne Ő legyen az etalon :D 31-es fejkörfogata volt, de a BPD alkati dolog, mert vannak kerek fejű, hosszúkás fejű....babák. Meg nem is nő naponta 2 centit a fejük :wink: :D Ne aggódj :wink:

Szépek a neveitek :D

ceniko
Szeged

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?