Zsú! Igazad van! 7 hét és 3 nap (ma), ami még mindig csak 52 nap, de az már tuti. És a Baba a ciklus 9. napján történt együttlétből fogant, így a menzesz utáni 39. hétre várjuk. A vonalzó meg azt mond, amit ő akar...

De azért a 7 hét jobban hangzik, kösz, hogy szóltál!
Manó! Köszönöm a költözéses elismerést. Kevésbé volt ez átgondolt, ám... Meg én mindig kicentizem a dolgaimat, meg elbagatelizálom őket... Plusz add hozzá, hogy nem dolgozom, és nincsen másik gyerekem! De persze jól esik a dicséret!
Brigi! Ezt vágtad már a fejéhez? Mármint, hogy egyedül nem tudod megmenteni a házasságotokat? Sztem nagyon döbbenetes mondat! (és igaz...)
Babás könyv, ami olvasmányos, és szakmailag is nagyon korrekt: Mérei Ferenc – V. Binét Ágnes: Gyermeklélektan. Cirka 50 éve írták, és azóta se tudtak jobbat írni, még mindig felvételi, és szigorlat követelmény... Nem ad nevelési tanácsot, nem ítélkezik, csak szép sorban elmagyarázza, hogy mi történik a gyerekkel a hónapok során. Szóval szakmai, de a nyelvezete miatt mindenkinek érthető. Talán segít, ha nem igazodsz el a gyerek történéseiben.
Koraszüléspara. Én úgy döntöttem, hogy a kölök nem jön ki addig, amíg nem tudja, hogy jó helyre jön, és mivel se ágya, se babahordozója, se semmije, plusz az anyja költözködik, tuti nem fog előbb jönni
Egyébként tényleg úgy tudom, hogy csak akkor jönnek, ha anya biztonságban érzi magát!
Őssejt. Én nem. Nincs elég bizonyíték arra, hogy ezt így kell csinálni. Úgy érzem, mire őssejttel fognak gyógyítani, addigra ki tudják majd vonni a lépből, vagy a csontvelőből. Sztem csak a marketingjük jó. De abszolút megértem, ha valaki úgy érzi, ő meg nem akar kockáztatni.
Zsanett! Lehet, hogy a mostani babák közül az én fiam bújik elő először! De azért Molkata és Annee fia is esélyes! Főleg, hogy az én fiam vigyázzállásban várja, amíg kegyeskedek kinyögni, hogy na, jöhet!
Ma voltunk uh-n, és dokinál is. Minden rendben, mindenünk tökéletes. Mondjuk a méhszáj, vagy mi, aminek Rita orvosa szerint 3000-nek kell lennie, az nekem csak 2000, amire azt mondta a doki, elég szubjektív mérőszám, nagyban függ az orvos ujjhosszától... Szóval, no para. Ádám a gép szerint 1810 g, a feje 8,8 cm átmérőjű, még mindig fiú, szépen látszott a herezacskója, sőt, egyszer mutatta a doki, hogy az ott a pénisze hegye. Persze nem értettem, mire gondol, de ő nagyon büszkén mutatta, hogy az tuti az. Kicsi félelmem, hogy mér faros, így tuti földrengés lesz, amikor megfordul
A magánrendelőbe nem megyek többet, csak a 6 hetes kontrollra
Az utolsó hetek.
Az egyszerűség kedvéért, doki átszámozott 1 héttel idősebbnek, hogy június 16-ra a 40. hét jöjjön ki. És ezek alapján megyek (illetve viszem a gyereket)
36. héten NST/CTG vizsgálatra, plusz teljes labor,
37. héten NST és a dokinál a kórházban kenetvétel,
38. héten NST és szonográfusos uh,
39. héten NST,
40. héten NST, vagy szülés,
ha nem indul be, akkor 4 naponta NST és áramlásvizsgálat.
((csak azért írtam le, mert nekem mondták először, és gondoltam, érdekel titeket. persze biztos itt is sok egyéni különbség lesz))