A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Sziasztok!

Gratula mindenkinek a jó hírekhez!

Én is ma voltam védőnőnél és dokinál is. Meghallgattuk a szívét, uh most nem volt mert, nemrég csinált a doktornő. Méhszáj teljesen zárt, minden o.k. Mostmár fejjel lefelé van a kiscsaj. Beszélgettünk a szülésről hogy mit szeretnék, mondta hogy vigyek zenét, amit szeretek hallgatni. Nagyon kedves volt.

Emi

Kép Kép
emi_25

Sziasztok,
Köszi Zsuzsi, Szücsi aranyosak vagytok. Bár néha alig bírok már mozogni, és mivel sok a magzatvizem, folyamatosan olyan állapot mintha fel lennék fújva, és persze a baba mozgását nem érzem annyira és ettől meg néha rámtőr a pánik. Elmentem kivizsgálásra és minden oké, Dundusom rengeteget mozog, csak én nem érzem mindig a sok víztől. Elég fura helyzet.

Depis csajok küldök egy hatalmas mosolyt, kérem utánozni!!!!!! :lol:

Megértek mindenkit a koraszüléssel kapcsolatosan én is beijedek néha, de próbálom elhesegetni a rossz gondolatokat, elkezdtem vásárolgatni, a kórházi dolgokat is, mert soha nem lehet tudni, de megbeszéltem kisfiammal, hogy időben fog jönni, zökkenőmentesen és szupergyorsan. :wink:

Lányok őssejt dolog? Valaki? Én úgy döntöttem levetetjük, most fogok beszélni a dokival róla.

Brigi nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetbe vagy, csak csatlakozni tudok az előttem szólokhoz. Sok erőt és kitartást kívánok neked, változatlanul azt tanácsolom, hogy pihentesd magadban az alvó oroszlánt, lesz még ideje kitörni, sőt...

Andrea
Kép
kindernay

Jó anya leszek? Jó kérdés. Még nem tom rá a választ. De ha megérjük, akkor mire lurkóink szárnyakat bontanak, kiderül. Addig - há marad az állandó para. Most ezért, aztán azért pl. amiről volt szó: mikor menjünk vissza dolgozni, majd milyen oviba adjuk, tanuljon-e nyelvet, s melyiket, ki legyen a tanítónéni, le bírjuk-e nyelni milyen pályára készül, kiakadunk-e, ha közli, hogy nem érdekli semmi az égvilágon, stb..... s akkor rájövünk, hogy milyen könnyű helyzetben voltunk mi itt annyian 2007 áprilisában.

Brigi. Tom miről beszélsz, miből és hova menni. Szinte ilyenre adtam anno a fejem..... (na jó, csak a távolság adódott volna egyből). DE azért azzal bekeményíthetsz, hogy lépten nyomon nem akarsz békülni. Követeld ki a piszkos anyagiakat tőle ami a háztartáshoz kell (meg lopj bele picit magadnak is, ettől jobban érzed magad), aztán tegyél rá ami őt illeti. S ezt azért próbáld is kivitelezni olyan min. 10 napon kersztül. Ha kibírod, neked könnyebb lesz, míg lehet, hogy nála lesz valamilyen döbb-döbb. Ha nem, akkor bocs, de legalább akkor tudod te így is próbáltad.....

Ami a koraszülést illeti, néha az én fejemben is megfordul, s most pl. a keresztfiamhoz hasonlítom a dolgokat: ő anno márc. 15-én kellett volna kibújjon, s ehhez képest elhozta a Jézuska dec. 23-án. Hát kűzdöttek picit érte, de mára már beérte a társait. Ha jól számolom, akkor 11 héttel s 5 nappal érkezett korábban. Ehhez képest mi még csak 11 nappal állunk jobban, uhhó azétt még OTTMARADNI BENT, GRÉTUS.
Többi lurkóra szintén érvényes, még arra a 4-re is akik a Dorka táblájában előttünk számolnak visszafele.

Kép
kissmanó

Jövendőbeli Anyukák, csak pozitívan!!!!!, majd jön ösztönösen, hogy mit kell tenni a babával és majd ő jelzi.Ezt úgy mondom mintha már felneveltem volna vagy 3 gyereket, na de én ezzel nyugtatom magam: jó anya leszel ha az akarsz lenni és figyelsz a pici jelzéseire.

Lehet hülye vagyok, de még a szüléstől sem félek....Alig várom, hogy július eleje legyen és induljunk a nagy találkozásra. :wink: De majd biztos elfog a pánik...

Próbálom beindítani a vásárlást, még csak neten nézegettem a babakocsikat. Akinek már megvan, hol vette?Hol érdemesebb?Nem vagyok képes bejárni az összes boltot, így inkább tapogatózom, köszi ha segítetek.

Bori, vajon te leszel az első Anyuka itt? :roll:
Vendég

Ezidáig én teljesen kiegyensúlyozottnak éreztem magam.

De ma valahogy, nem tom, miért rámtört ez az izé.

zsanett, ha újat szeretnél, akkor ajánlom a www.bababolt.echt.hu-t, ott rajta van, hol van az üzlet. Mi itt fogjuk megvenni és valamivel olcsóbb!!!

kispiskóta

Bori, nekem ez a 6 hét 4 nap nem jön ki a vonalzód alapján. :roll:

kispiskóta

Sziasztok!

Jelentem kifestettünk!már csak a dekor van hátra.
az ajtót is majdnem teljesen lepácoltam (utálom a festéket)

megyek zuhanyozni mert kipurcantam rendesen.tegnap annyira felpörögtem a jó hírektől hogy éjfélkor még igen virgonc voltam.
bezzeg reggel

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!
Megjöttem az okosodásból..Meg pedikűrösnél voltam, mert már nem érem el rendesen a patám :oops:
Brigi
Mi lenne, ha pár napig nem látnád el?? Nem kapna kaját, nem mosnál rá?? (fú de szenya vagyok)

Nekem így is herótom van a festéstől, hogy festők csinálnak mindent :roll:

KépKép

KépKép
szivvi

Zsú, köszi az infót.Ti milyent vesztek vagy még nem választottatok? Olyan nehéz a választás....

Biztos engem is ilyen hirtelen kap majd el a pánik, de ez természetes.Lehet neked az esküvő előtti izgalom is közrejátszik :).
Vendég

Sziasztok, emlékeztek még rám? :oops:

Az utóbbi 6 hétben többször írtam, elszállt. Mostanában meg legújabb mániám nem hagy babanetezni (családfa készítés).

Brigi: csak csatlakozni tudok a többiek véleményéhez... nagyon-nagyon rossz lehet most neked, nem is akarom elképzelni, mennyire. De nem hiszem, hogy ez a pasi (vagy a földön bármelyik), megéri azt, hogy saját magadat föladva, csak a gyerekeid anyagi érdekeit nézve megalázkodva tűrj. Én is voltam hasonló cipőben (tény: nem terhesen, nem pólyásbabával, nem négy gyerekkel, "csak" kettővel) hosszú éveken át. De, mikor a 10 éves gyereked azt mondja, hogy nem baj, ha örökre csak vajaskenyeret eszünk és nem kérk semmit a szülinapomra, csak menjünk már el innen, hogy csak mi hárman legyün...hát, akkor megszakad az ember szíve. És elgondolkozik azon, mi is fonts az életben, ha gyereke van... Hú, lehet, hogy nagyon kemény voltam?

Többi lányok: no para! Igen, jó anyukák lesztek, a babátok időben fog kibújni, stb. :)

Látom, mindenki nagy babacucc vásárló-lázban ég. Nekem mázlim van, szinte semmit nem ell vennem. Légzésfigyelőt igen, szeretnék, Bercinél volt, megnyugtatott (bár, bízom benne, hogy most nem lesz "ok", amiért kéne), de az kölcsönszerkentyű volt. Az is tuti, hogy egy garnitúra ruhát fogok venni, csak a rend kedvéért:)
És autót is jó lenne cserélni, de az tuti nem most lesz (mire meg úgy lenne lóvénk a lányok már ki fognak repülni).

Kicsit rólunk: Marcibaba nagyon jól van odabenn, méhszájam zárt, ráadásul a legutóbbi cukorterhelésem 4,9 lett ("meggyógyultam"). Mondjuk, nagyon nem szállok el ettől, a diétát nem haygom abba, igazából nem esik nehezemre betartani, rádásul kétségtelen lőnye, hogy +1 kg-nál tartok, így a 26. hét küszöbén...
Berci pedig egyre okosabb, csomót beszél. Tisztán: anya, anyu, apa, apu, hinta, szia,mi-értjük szóval: lááányok, Bogi (bigo), nyem, kérem, forró. Viszont minden energiámat leköti, igazi örökmozgó, ráadásul már csak egyet alszik napközben (1,5-3,5 órát).

Most viszont megyek Apázni kicsit, jó éjt mindenkinek:)

Jovi[/b]

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Zsú! Igazad van! 7 hét és 3 nap (ma), ami még mindig csak 52 nap, de az már tuti. És a Baba a ciklus 9. napján történt együttlétből fogant, így a menzesz utáni 39. hétre várjuk. A vonalzó meg azt mond, amit ő akar... :D De azért a 7 hét jobban hangzik, kösz, hogy szóltál! :)

Manó! Köszönöm a költözéses elismerést. Kevésbé volt ez átgondolt, ám... Meg én mindig kicentizem a dolgaimat, meg elbagatelizálom őket... Plusz add hozzá, hogy nem dolgozom, és nincsen másik gyerekem! De persze jól esik a dicséret!

Brigi! Ezt vágtad már a fejéhez? Mármint, hogy egyedül nem tudod megmenteni a házasságotokat? Sztem nagyon döbbenetes mondat! (és igaz...)

Babás könyv, ami olvasmányos, és szakmailag is nagyon korrekt: Mérei Ferenc – V. Binét Ágnes: Gyermeklélektan. Cirka 50 éve írták, és azóta se tudtak jobbat írni, még mindig felvételi, és szigorlat követelmény... Nem ad nevelési tanácsot, nem ítélkezik, csak szép sorban elmagyarázza, hogy mi történik a gyerekkel a hónapok során. Szóval szakmai, de a nyelvezete miatt mindenkinek érthető. Talán segít, ha nem igazodsz el a gyerek történéseiben.

Koraszüléspara. Én úgy döntöttem, hogy a kölök nem jön ki addig, amíg nem tudja, hogy jó helyre jön, és mivel se ágya, se babahordozója, se semmije, plusz az anyja költözködik, tuti nem fog előbb jönni :D
Egyébként tényleg úgy tudom, hogy csak akkor jönnek, ha anya biztonságban érzi magát!

Őssejt. Én nem. Nincs elég bizonyíték arra, hogy ezt így kell csinálni. Úgy érzem, mire őssejttel fognak gyógyítani, addigra ki tudják majd vonni a lépből, vagy a csontvelőből. Sztem csak a marketingjük jó. De abszolút megértem, ha valaki úgy érzi, ő meg nem akar kockáztatni.

Zsanett! Lehet, hogy a mostani babák közül az én fiam bújik elő először! De azért Molkata és Annee fia is esélyes! Főleg, hogy az én fiam vigyázzállásban várja, amíg kegyeskedek kinyögni, hogy na, jöhet! :D

Ma voltunk uh-n, és dokinál is. Minden rendben, mindenünk tökéletes. Mondjuk a méhszáj, vagy mi, aminek Rita orvosa szerint 3000-nek kell lennie, az nekem csak 2000, amire azt mondta a doki, elég szubjektív mérőszám, nagyban függ az orvos ujjhosszától... Szóval, no para. Ádám a gép szerint 1810 g, a feje 8,8 cm átmérőjű, még mindig fiú, szépen látszott a herezacskója, sőt, egyszer mutatta a doki, hogy az ott a pénisze hegye. Persze nem értettem, mire gondol, de ő nagyon büszkén mutatta, hogy az tuti az. Kicsi félelmem, hogy mér faros, így tuti földrengés lesz, amikor megfordul :?
A magánrendelőbe nem megyek többet, csak a 6 hetes kontrollra :shock:

Az utolsó hetek.
Az egyszerűség kedvéért, doki átszámozott 1 héttel idősebbnek, hogy június 16-ra a 40. hét jöjjön ki. És ezek alapján megyek (illetve viszem a gyereket)
36. héten NST/CTG vizsgálatra, plusz teljes labor,
37. héten NST és a dokinál a kórházban kenetvétel,
38. héten NST és szonográfusos uh,
39. héten NST,
40. héten NST, vagy szülés,
ha nem indul be, akkor 4 naponta NST és áramlásvizsgálat.

((csak azért írtam le, mert nekem mondták először, és gondoltam, érdekel titeket. persze biztos itt is sok egyéni különbség lesz))
Vendég

Sziasztok

En is eldegelek es a bab is jol van, sokat rugdos. Mi is most vettunk egy hazat, a csaladfo folyamatosan hisztizik, hogy minden a nyakaba szakadt, mintha valamit is tudnek intezni Az egyik felujito csapat visszamondta a munkat, holnap jon egy ujabb, de ebben sem tudok sokat segiteni, engem siman atvagnanak. (Az autoszerelok is).
Bori, nem lesz semmi baj, a lanyomnal is hasonlo cipoben jartunk negy eve, kolleganom azzal vigasztalt, hogy rokonai anno fiokba rakták a csecsemot :) ennel kicsit jobb lesz a helyzet.
Brigi, kitartast, megertelek, most en is huznam a nyulcipot...
Jovika, baratainknal sem volt semmi elozmeny a kisfiuknal, es sajnos megis tragedia tortent, ezert mindenkeppen beszerzunk legzesfigyelot.

Mindenkinek jo pocakosodast:
M

mandarka

Ja, és az eper. Aszonta egyem bátran!!!!!!!!!
Valóban az allergizálás miatt szokták ellenjavalni, de szerinte elég, ha a kölöknek nem adjuk 1 éves kora alatt (ergo Ádám jövőre pont lemarad róla), de szerinte szoptatás alatt is lehet majd enni az anyának!
Éljen az én dokim, aki nem paráztat!!!
Vendég

Szia Mandarka! De jó, hogy bejelntkeztél Te is! Hát a Picurral mi van bővebben?
Vendég

Csajok, nagyon fáj a hátam, mit csináljaaaak??

Jovi: Jó, hogy jelentkeztél, mer má tök kivoltunk, hogy hol lehetsz! :D

Bori: Tök jó, hogy ehetünk epret, és hogy te nem felejtetted el megkérdezni... :)

Kép
zsuzsi**

Mandarkaaa: Hol voltál eddig? Fő, hogy jól vagytok!!! :D

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi! Nekem beválik, ha lefekszem a földre. Először rosszabb, ahogy kiakadnak a beakadt dolgok, de aztán szépen kisimul. Meg az is jó, ha szülőpózban (nőgyogyó vizsgálós pózban) ringatom magam, és így a saját súlyommal masszírozom a derekamban az idegeket.

Ja, és persze, hogy Jovinak is hurrá! Bocsánat, hogy az előbb nem írtam!
Vendég

Na, ha ennyit írtok, akkor jövök gyakrabban :lol: Ezt még képes vagyok követni :wink:

zsuzsi: Árnika nevű krémmel is bekenheted a fájós részt, Arnica Montana 9Ch homeós szert is lehet szedni (nekem lumbágóm volt Bercinél, csak ezt lehetett szedni).

Jééé, ez kérdés vot, hogy ehető-e az eper? Én kétpofára...immár Bercivel. Nagyon ízlik neki is, amikor első alkalommal csak egyet adtam neki, kiakadt... :) Egyébként a lányok április-májusban születtek és kövi tavasszal már ettek epret.

Bori: a Jánosban asszem a 5-36. héten veszik a hüvelykenetet és az uccsó labor a 32. héten van. Legalábbis 2 éve így volt:) (Máris egy újabb variáció a protokollra)

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

35-36. héten, persze :)

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Bori, a hét hét se oly sok! :D És a könyv címét, amit írtál lementettem!!! Most a Suttogót olvasom, hallottam róla ezt is azt is.Elolvasom azt majd meglátom!!!
Gratula babácskához!!! Akkor a mi 8 centis fejünk télleg nagy.

A súlyt nem tudjátok a gép, milyen adatokból saccolja?

zsanett: http://bababolt.echt.hu/babakocsi/chicco?cid=39554 ezt vesszük meg és az Extreme színben.

Én tegnap vettem hálóinget kettőt, így van három, egy köntöst és egy papucsot. Úgyhogy elvileg kórházba már mindenem van.

"Eper, ez a hír leteper" :lol: Akkor bezúzom, ami itthon van! :D

Nektek Babák szoktak Alient játszani? Én így hívom, amikor valamijét kidugja és elkezd mászni, tehát, mintha egy kis pukli rohanna a hasadban. :lol: Tegnap este bőszen gyakorolta, szerintem a sarka vagy könyöke lehetett, de elég látványos! meg néha rémisztő, ilyenkor szokott tudatosulni, hogy albérlőm van

kispiskóta

Szia Jovika!!!!

kispiskóta

Jó reggelt mindenkinek!!!
Jovika, örülök, hogy te is jelentkeztél, már hiányoltalak én is. :lol:
Zsú:nekem is tegnap nyuszi balettozott, felköltözött a gyomromhoz és focizott vele, az ebéd meg azt hittem menten kijön, de ő élvezte :shock:
Őssejt:szerény véleményem szerint én nem vetetem le, mert van egy plasmapheresis nevű eljárás, amivel sima vérből leveszik, ugyanis az én osztályomon van őssejtbeültetés felnőtteknek immunológiai betegség miatt, és eddig mind sikeres volt.
Ha szükséges ezt az eljárás ,a tb támogatja.Meg szerintem arra sincs garancia, hogy ez a cég, aki tárolja, nem megy csődbe, mire kellene az őssejt.
Vagy az is előfordulhat, hogy kiolvasztásnál sérülnek a sejtek (-170C-on fagyasztják) és beültetehető ezért nem lesz.Úgyhogy nekem ez nem lesz, de senkit nem akarok lebeszélni róla, Isten őrizz.(Ez csak az én véleményem)
Sok puszi mindenkinek!!!

Kép
Kép
christine

Jó reggelt!

Jovika: az Árnika krémet gyógyszertárban lehet kapni vagy drogériában?

Bori: Ez a ringatós jól hangzik! Kipróbálom. Apa tennap megnyomkodta a hátam, és jobb lett..huhh.

Őssejt: Mi sem vetetjük le, mert szerintem is inkább még egy marketingfogásról van szó. És ki tudja, mi lesz, mire tényleg esetleg kellene... hmmm

Kép
zsuzsi**

Sziasztok! Üdv a visszatérteknek (Jovika, Mandarka)!Gratuláció a jó eredményekhez, akik tegnap voltak!

Őssejtet mi is megvitattuk, de mi is egyre több infót hallottunk arról, hogy vélhetően felesleges, mert a csontvelőből is ki fogják tudni addigra nyerni, mire egyáltalán sor kerülhetne a felhasználásra. De természetesen én sem akarok senkti lebeszélni róla.

Bori, amúgy hogy állsz a dobozolással? Uxi, nem lesz könnyű augusztusod, nagyon bátor vagy Te is!

Képzeljétek a szüléssel álmodtam, egy poros pincében kellett szülnöm, és mivel koraszülés volt, nem volt semmim, szegény férjem úgy rohangált, hogy legyen valami. Jaj, elég szörnyű volt.

Kép
nenoke

Sziasztok!

Nenőke: szerintem ez a szülésálom dolog tök természetes. Biztos rossz volt ezt álmodni, de ne aggódj miatta, Kisbabóval minden oké lesz :D

Királylány tennap nem volt túl mozgékony, kicsit meg is ijedtem, de aztán bejelentkezett. Ma már egy kicsit aktívabb.

Úgy ennék egy kis cukrászdás fagyit! Nem jégkrémet!

Kép
zsuzsi**

Sziasztok,

Jovika örülök,hogy jó a cukrod, nálam is volt para, de aztán szerencsére minden rendben lett. A családfakutatás hol és hogy történik? Engem is nagyon érdekelne.

Az Arnica homeos bogyóról már én is hallottam, hogy szuper, bár én most kényeztetni fogom magam egy kis masszázzsal.

Szivvi én is most készülök pedikűröshöz, olyan a lában, mint egy kismalac patája. Nem érem el, és tisztára be van dagadva....
De rájöttem, hogy a vitamin amit szedek vizesedést okoz, úgyhogy abba is hagyom. :twisted:

Nekem ma mondja meg egy nagyon jó orvos barátom, hogy szerinte igen vagy nem az őssejt, szerintem nem véletlen, hogy kitalálták, biztos van benne marketing is, de hát mibe nincsen mostanság? :wink:

Nenoke én is folyamatosan szülök, de elég rémisztő, mert vagy az orvos, vagy a férjem nincs ott, a gyerek meg már jön ezerrel...

Én a kisággyal vagyok bajba, mert 70*140 méretben keresek, és minden bútorom megvan hozzá, tehát színben jó lenne ha passzolna. Találtam egyet, de az meg 120*60 tehát nem jó, most így keresgélek. Micsoda problémák. :roll:

Na befalok egy joghurtot meg tűz van babám!

Andrea
Kép
kindernay

Sziasztok Mamik!

Andi
Milyen vitamint szedsz, ami vizesedést okoz?? Én már annyi mindent szedek, hogy elegem van :?

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi
4LIFE kismamavitamint, a barátnőm is ezt szedte, természetes anyagokból van, de szerintem ettől vizesedem, a barátnőm is vizesedett, úgyhogy ezért is gondolom... A Béres Gravidát szedtem, azt meg kihánytam az elején, most visszatérek, hátha. A vérképem jó volt, de mégis mondta a doki, hogy valamit kéne szedni, így heti 3-4 x bekapok egy vitamin bogyót. A MgB6-ot még mindig napi 3x1 (nekem segített) .
Gondoltam C-vitamint, meg Kálciumot pezsgőtabletta formájában bekapok mostantól... Nem tudom. Te mit szedsz?

Andrea
Kép
kindernay

Kép
zsuzsi**

Andrea: a családfát én készítem egy Agelong Tree nevű programmal. Pár éve már nekiveselkedtem, de "hagyományos" programl (powerpoint), vagy papíron szinte lehetetlen. Eszméletlen sok utánajárás, de az iwiw sokat könnyített. És bosszantó, hogy a rokonok jó része még csak nem is válaszol egy ilyen megkeresésre :?

Zsuzsi:szerintem itt is, ott is kapható.

Szülés-álom: nekem az alatt az "amnioeredményre várós" 3 hét alatt rendszeresen voltak rémálmaim. Hogy beteg a baba és meg kell szülnöm. Borzalmas volt, alig aludtam a utolsó napokban.
És vidámabb szülés-álom: Bogi-terheségnél azt álmodtam, hogy Virit altatom (a kórházi ágyban!) egy hatágyas kórteremben és szólok a nővérnek, hogy jön a baba. Ő meg közli, hogy áhh, odébb van az még. Én meg a lábam közé nézek, s ott van egy kisbaba- kukival :lol: Méghogy az álmok nem hazudnak! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Sziasztok!

ma is vettem 1-2 ruhát le kéne lőni már magam.
nekem Lurkó igen érdekes mozgást végez (szemérem csontomat rugdalja)ilyen kinyomost ritkán szokott csinálni.van még helye ugy néz ki.
dolgozos napom van de jövök még.

Bridzsi

Kép
esztora

Zsú! Mi is Aliennek hívjuk. Az a vicces, amikor nagyon arrébb akar rakni valamit, hát akkor jönnek-mennek a végtagok mindenfelé. Persze meg is ijedek, hogy biztos a köldökzsinór, de aztán mindig lenyugszik. Meg a dopplernél volt nagy skera, tiszta 8. utas...

A súlyt nem az összes adatból saccolja a gép? Meg biztos egyedi, gépenként változó.

Zsuzsi! Árnika krémet sztem mindenhol kapsz: gyógyszertár, herbária, dm. De nagyon vigyázz, hogy nyílt sebbe ne menjen! És persze jó ringatózást.

A dobozolásról ne beszéljünk, jó?! :roll:
Halad, de lassan, sokat várok a 4 napos hétvégétől... :?
Vendég

Zsú, én úgy tudtam, hoyg a has méretéből számolják a súlyt.

Kép
nenoke

Bori, ez a gyermeklélektan-könyv normál könyvesboltban is kapható, vagy csak tankönyboltokban?
nenoke

Andi
Nekem kell ferro folgammát szednem 2X1-et, ez vmi vérképző asszem, heti egyszer, vagy kétszer bekapok egy elevitet, naponta 2x1 magneb6, napi 500 mg c vitamin :roll: Most nem tudom, de szerintetek lehetséges, hogy a magne B6-tól nem tudok aludni?? Valamikor csak késő este veszem, be és úgy vettem észre, hogy akkor min 2 órán keresztül ringlispílt játszok...
Maszatka nekem keresztbe van..A bordámat rúgdalja a jobb oldalon, meg bal lent csapkod, amit ér :lol:
Esztora
Pénteken mentek 4 D-re??

KépKép

KépKép
szivvi

Neno! Sztem kéne lennie normál könyvesboltban, mert vizsonylag ismert. Nekem pl. az a példány van meg, amit anyukám vett, amikor minket nevelgetett. :lol: Lehet, hogy rokonoknál is megtalálod. Meg pedagógusoknál, mert úgy tudom, nekik is kötelező olvasmány. Az internet szerint a libri online-on lehet rendelni.
Egyébként tegnap vettem a Burda boltban gyerekruha szabásmintákat 650 és 850 ft-ért/db, összesen vagy10-12 ruha kijön a 3 csomagból. Igaz, hogy egyen szabású, de ha különböző anyagból csinálom, akkor az első 1-2 évre minden megvan (92-96-ig vannak méretezve).
Vendég

Jovika, akkor le a kalappal,hogy így utánajársz, engem nagyon érdekelne, de baromi lusta vagyok hozzá...

Lányok az Alien nálunk is nyerő, az elején kicsit meg is ijedtem, főleg mikor átpaterkál az egyik oldalra.

Szivvi: hát ez tényleg jó sok, nekem a MgB6-tón nincsenek ilyen tűneteim, bár én sem alszom, de szerintem attól, hogy már semmi sem kényelmes. Vettem ezt az alvós/szoptatós kismama párnát, hát gyűröm ide-oda nagyon viccesen nézek ki mikor lefekszem, szegény férjem mondta is, hogy a puttonyoktól már nem fér hozzám az esti összebújásnál.

Lányok ha valakit érdekel felteszek ide egy nagyon-nagyon (tényleg nagyon) részletes listát (szülés, vajúdás, kórház), aminek a fele sokak számára felesleges, de hátha jól jön még. Bocsi a jelölésekért, azt én jelölgettem be magamnak. :wink:

1177501307.52.xls

Nemsoká megyek dokihoz drukkoljatok, hogy a babával minden oksi legyen, meg a vizemmel, meg ne csesszen le. Folyton beírja a könyvembe, hogy DIÉTA!!!! Pedig 5 kg-t híztam az egész terhességem alatt, mondjuk a múlt hónapban. :oops:
Tehát most 71 kg voltam legutóbb, ma pedig már hmmmm 74 kg vagyok, majd letagadok egyet. :oops:

Andrea
Kép
kindernay

Szivvi igen pénteken megyünk(irtam a múlt héten hogy bejelentkeztem) mert a múltkor azt mondta a dokibácsi hogy 30-32 hétig javasolja.addig lehet jól mozizni.
így meg lesz a következő részletes uh is.

csak ugy tudok ülni mint aki karót nyelt különben nyom a Lurkó.

megyek lecsót főzni,tegnap is azt ettem

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok Csajok!

Hat, ma egesz nap olyan kotyagos voltam/vagyok...valami van a levegoben. Egyfolytaban tudnek aludni. Persze, Picurka nem ilyen almos, o rugkapal rendesen. :D

Jovika! Vegre itt vagy! Mar hianyoltalak.

Mandarka! Jo, hogy irtal, mert izgulunk am, ha nme tudunk semmit.

Szilvi! Sztem a magnezium nem okoz ilyen tuneteket, en tudok aludni :D

Nem reg irt az, akitol vesszuk a babakocsit. Mar idegesitett, mert eddig nem volt hir rola (en mar 3 vagy 4 levelet irtam neki) . Eppen dobozt keres, amibe becsomagolhatja a cuccot. :D

Hazassag temahoz: amig dolgoztam gyakran kerestek fel elvalt szulok vagy valni keszulok. Hihetetlen, hogy mennyien vannak (nepbetegseg). A legtobb esetem ezekbol adodott. :cry:
Gyakran megkerdeztek, hogy mivel tesznek jot a gyereknek. Ha egyutt maradnak vagy, ha nem. Mindig azt valaszoltam, hogy egy rossz hazassagnal a valas a gyereknek is jobb. Csak a gyerek miatt nem szabad egyutt maradni, mert abban mindenki serul. Persze, serul a gyerek a valasban is, de az hogy mennyire, a szuloktol fugg es sokat segithetnek neki a helyzet elfogadasaban.

Mas: nekem csinal olyanokat picurka, hogy kinyomja magat valahol es akkor ott simogatni kell. Ha abbahagyjuk, akkor jobban nyomja magat kifele. Mar most kikoveteli maganak, ami jar...
:lol:
molkata

Andi! Megy a drukk!+++++
Sztem, tagadd le az összest. :D
molkata

Andi! Megneztem a listat. Hat, meg ezen is bogok.... :oops:
molkata

Sziasztok!

Én is gyors bejelentkezek! tegnap voltam dokinál a szokásos havi terhesgondozáson. Bébike jól van minden rendben vele, Uh-val megkukkoltuk, de méreteket nem írt a dokinéni a papíromra így passzolom a kérdést :lol: Meg akartuk kukkolni megvan-e még az a fütyi, de törökülésbe ült a drágám :lol:
Amúgy jól van szívhang okés, méhszáj 1 ujjnyi, azaz nem változott. És koponyavégű a fekvése a bébikének úgyhogy jól nevelt gyerekem van :) , remélem marad is ebben a pozitúrában sima szülésem lehet ismételten :)

Viszont Bogaram hétfőn eltörte a csuklóját, görkorizás közbe elesett és ráesett a kezére :shock: :cry: Úgyhogy most sínbe tették, jövő hétfőn kapja a gipszet ami várhatóan 5-6 hétig lesz fent :? :shock: Úgyhogy zajlik az élet rendesen.

Hja tegnap én is depis voltam, bőgtem, asszem a hétfői feszkó tegnap jött ki rajtam, + még a zuram is hülye volt, úgyhogy teljesen kész volam :cry: . Este jöttek anyu meg apu ahogy megláttam őket elkezdtem zokogni, ááááááááááááááááááááá. De mára jobb, reggel apa is bocsit kért, amiért tegnap bunkó volt és mondta, hogy tényleg extrabrutálhülye volt, de munkahelyi problémái vannak...stbstb (éjszakás volt reggel jött haza a melóból) Úgyhogy mára jobban vagyok lényegesen :D
Na eldugultam! Pusz

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Kata
Én rötyögtem " fejőgép" :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Kata, én tegnap pityeregtem, amikor a keresztanyámtól kapott Már élsz című könyvet lapozgattam, amiben fényképekkel illusztrálják a baba fejlődését. És amikor a születés felé értem, na ott kicsit elpityeregtem magam, hoyg milyen gyönyörű dolgot fogok nemsokára megélni. Aztán meg volt egy kép, épp kibújt a baba feje, és olyan keserves képet vágott, hogy rögtön elmúlt a sírásom, és nevetnem kellett, emrt majd meg kellett enni azt az arckifejezést, hoyg hagyjatok békén, jól elvoltam ott bent, minek kell kijönnöm. :lol:

Andi, drukkolunk, Bori, Neked meg köszi, megnézem majd itt a környéki könyvesboltokban.

Kép
nenoke

Szivvi: nekem a gyógyszertáros azt mondta, hogy semmi készítményt (Elevit, Magne B6, vas) ne vegyek be este 6 után, ha nyugodtan akarok aludni.Kire milyen hatással van, egyénfüggő.

Nenoke: a Gyemeklélektant biztos megtalálod a Múzeum K-i Pedagógus Könyvesboltban. Nekem is nagyon hitelesnek tűnnek a benne levő infók.

Zsú: szép babakocsitok lesz, köszi a tájékoztatást:). Úgy várom, hogy írj valamit az esküvői előkészületeitekről és semmi hír :( . Én kicsit esküvőmániás vagyok :oops: .

Enikő, Boginak gyógyulást!!!

Brigi, még mindig nem tudjátok a baba nemét?

Bori, jó dobozolást, ez akkor tényleg hosszú hétvége lesz nektek...
Vendég

A Brendon egy drága üzletnek tűnik, mi az általános vélemény?
Vendég

Szilvi! :D
Nenoke! Az nagyon edes kep lehetett.

Zsanett! A brendon valoban draga, de szoktak lenni akcioik es azok jo arban vannak. Pl lattam kokuszmatracot akcioban 6 ezerert, vagy autosulest 8 ezerert.... erdemes szetnezni, aztan ami megeri, azt esetleg ott megvenni.
molkata

Helló Lányok,
minden rendben a magzatvizem mennyisége is csökkent , bár még mindig sok, de már nem vészes. :lol:
A méhszájam 4 cm ami nagyon jó, zár mint egy lakat!
Kisfiam nagyon édes, már fejjel lefelé van (koponyavégű?) és nagy fejű, nagy testű gyerek, az orvos saccra 4 kg körüli születési súlyra becsülte. HHHMMMMMMM :roll: Csak kinyomom valahogy ezt a kis erőgépet! :wink: Imádom az én nagyfejű gyerekem!

Szóval, hogy rossz hír is legyen, júl.14-21-ig elutazik az orvosom (évi rendes szabadság) tehát én júl 19-re vagyok hivatalosan kiírva... ez ciki.... de rendes volt, ajánl majd valakit, meg bemutat, meg nem lehet tudni, hogy mikor szülök, mert a mostani adatok alapján az időpont július 7-11 (ez a fej miatt meg a combcsont miatt van...).

DIÉTA!!!! Mert megint híztam, bár a doki rendes volt, mert közölte, hogy ez víz. Ez így is lehet, mert olyan szinten dagadt a bokám, meg a lábujjaim, hogy bele sem fért a cipőbe, tehát papucsba mentem a dokihoz. :oops:

Na puszi nektek, majd még jövök.

Andrea
Kép
kindernay

[quote="kispiskóta"]
írta:
kispiskótaNektek Babák szoktak Alient játszani? Én így hívom, amikor valamijét kidugja és elkezd mászni, tehát, mintha egy kis pukli rohanna a hasadban. :lol: Tegnap este bőszen gyakorolta, szerintem a sarka vagy könyöke lehetett, de elég látványos! meg néha rémisztő, ilyenkor szokott tudatosulni, hogy albérlőm van

Én is igy nevezem. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Nálam fürdéskor csinálja. Imádja ha a hasamat éri a víz. :lol: :lol: :lol:
Vendég

LÁnyok, most akkor végül mégis fizetünk a kórháznak?
http://velvet.hu/poronty/2007/04/24/ing ... #more63050

Andi, hurráááá!!!!! Kis erőgép. :lol:

Kép
nenoke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?