A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » Hőmérőzés

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
bettike
Eger

Bettike,
kérlek az eseménytáblába tedd be:
május 2 genetikai UH
május 3 cukorterhelés
május 8 dokihoz
Köszönöm!
Vendég

Bettike!
Május 4. (péntek) UH.

Pusz! Rohanok vasalni! Kép
szilbee

Melcsi! Jobbulást! próbáld meg visszacseréltetni azokat a bogyókat, amiket kiváltottál és nem szedheted, hátha visszaveszik és olcsóbban megúszod!

Bettike! Most aztán nagyon haragszom rád! :evil:

babaimádó
Kép
babaimado

Sziasztok!

Bocsi, de nagyon sok munkám van és elfáradok nagyon, a lakás is rohan! :twisted:

A javítani valót javítottam!

Babaimado! Miért? :oops: Elfelejtettem valamit az már tuti! :oops:

Áfi! Remélem veled együtt, hogy minden ok lesz!

Kép
bettike
Eger

Bettike:Holnap este be kell adnom a repesztőszurit magamnak, szombaton inszem, máj.12-én teszt.

babaimádó
Kép
babaimado

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Igaz! Ezer bocsi!

Kép
bettike
Eger

nem hajagszomámmmmm:-)

babaimádó
Kép
babaimado

Kép

Ja és Katica +++++++++++++++++++++++++++++++++++
Snufi most már mehet neked is? ++++++++++++++++++

Kép
bettike
Eger

Remélem minden bűnöm rendeztem! :lol: :lol: :lol: :wink:

Kép
bettike
Eger

Igen:-)

babaimádó
Kép
babaimado

Szezso! Hányra mész holnap? Megnézi és még mit csinál? Mi lesz a következő lépés?

babaimádó
Kép
babaimado

Pesti Csajszik: szívesen csatlakoznék hozzátok szerdán én is, de 2 akadálya is van:
1. Leghamarabb 18 h-ra érnék fel.
2. Csak az Eurocenterig és a Mammutig tudok felmenni. (eddig tudom az utat, bocsi)
:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Áfi: akkor megnyugodtál, igaz?

Babi: nem leszek pént.-szombat-vas., de gondolok Rád majd!!!!!

Bettike: elvileg pénteken lesz pé.-em, és mivel fent alszom pént.+ szombaton is Pesten, így péntek reggel lesz elkapva Apája. :oops:

"Reményből él a vágy s meghal, ha nincs remény.”
snufi

Babaimcsi, mennek a drukkok az inszemhez, HAJRÁ inszem!!!!!

Szezso, majd mondd mit látott dokibá... Marha kíváncsi vagyok.

Purc

Kép

Kép
purc

Babi: délre megyek. Szerintem még pár UH lesz, gondolom az eredményektől függ, hogy mikor. Ez még spontán ciklus aztán ha van normális pé-m, akkor esetleg inszem is befigyel, mert túl sok az idő a laparig (Bettike, ezt nem kell beírnod a táblába, mert úgysem lesz rá szükség!) :lol:
Adagolótollat kaptál vagy normál tűvel szúrsz? Én biztos beadatnám magamnak!

Áfi: nem aggódik, minden oké lesz...

Szilcsi: az jutott eszembe, lehet, hogy ikreid lesznek...a dupla hőleesés, meg a korai + teszt... :lol: :lol: :lol: ja, és ikrek esetén dupla adag csoki jár :-D

Melcsi: majd írj, mire jutottál lázcsillapítás-ügyileg...

Rólam: van egy közepes erősségű cicifájásom :shock: lehet, hogy érnek a tüszőcskék, és holnap már látunk is valamit? De jó lenne!!!

SzezsoKép
KépKép
szezso

Purc: oké :lol:

Ja, holnap este - képzeljétek - Czeizel-Varnus beszélegetőestre megyek!!!!!!

SzezsoKép
KépKép
szezso

Boni, itt a cipőm :wink:

Kép

(fehér az alapszín, és flitteres az egész, azért látszik ilyen fényesnek)

SzezsoKép
KépKép
szezso

Szezso: a Te cipőcskéd is nagyon teccccc!!! :lol:

Mentem vasalni, később jövök! :wink:

snufi

Sziasztok!

Melcsi, jobbulást kívánok, vigyázz magadra!!

Ceni, Boginak végül milyen gyógyit adtál a kezére, hogy ne fájon??

Áfi, biztos minden rendben lesz!

Coca????????

Bettike, május 18-án tesztelek legközelebb!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Snufi, jó vasalást!! A kislány rendbe jött?

Katica, hát... már nem is tudok mit mondani a görbuszodra, majd pár nap múlva... meglátjuk a csodát!! :lol:

Veramami, a te görbéd is érdekes!!

Boni, szép a cipőd, nem tudom hogy megdicsértem-e már?! :oops:

Szezso, a te cipőd is jól néz ki!

Baba+++++++++++++++++++++++++++!!

Képzeljétek ma vagyok a 7. napon és csináltam egy lh-t, mert érzem a pocim és két vonalam lett!:shock: Igaz még nem olyan erős, de kettő! Nekem akinek mostanában a 15-16. napon volt pém!

Kép
kata05

Sziasztok!

Melcsi Semicilint biztos lehet szedni, apósom mondta még anno (ő szülész). A lázra én priznicet javasolnék, ártani biztosan nem árt, de a legtutibb lázcsökkentő!Torokra Bioparox, orra Sterimar. És jobbulást!!!!!!

Áfi, nyugi. Apósom mondta, hogy nyugaton nem vesznek AFP-t, hanem a 4 markerest csinálják. Sőt ő a magzatvízvétel helyett is a 4 markerest ajánlja, mondta, hogy tudja sajnos itt drága, de jobban megéri, minthogy szúrjanak és komplikáció legyen! Azt mondta, hogy megbízható! Illetve azért ledöbbentett, hogy a súlyodat nem írták le. Nekem azt írták rá a laboros papírra elsőként. Egyébként én is a 0,7-et tudom alsó határnak és a 2,5 et felsőnek.

kispiskóta

Hahó!

Áfikám, próbálj megnyugodni, drukkolok! Én is arra tudok gondolni, hogy nem volt pont jó az időpont, meg tényleg számít a súly is (olvastam, de Miksánál tőlem sem kérdezték meg :roll: ), és egyébként sem megbízható a vizsgálat. De én is beparáznék, az tuti, úgyhogy nagyon megértelek. A dokidat nem érted el? Neki is van uh-ja, ugye? Vagy hátha be tud vinni a kórházba, ha magánban épp nem is rendel, próbáld vele megbeszélni!

Bimi! Örülök, és nagyon szorítok nektek! :wink:

Enikő! Jobbulást Boginak! Most már jobb neki egy kicsit, ugye?

Melcsi! Jobbulást neked is! Torokra Stodal szirup vagy Homeogen szopogatós, homeósok, ezért biztosan mehetnek! És pihi, tea, citromos limonádé, méz, fokhagyma, amelyik tetszik :wink:

Szezso! Szép a cipőd :wink:

Csikken! Miattad nem volt kedvem írni már az este, mert elszomorított, ahogyan letámadtál egy olyan vizsgálat miatt, amit én "erőltetek", csak hát javasolta a dokim és javasolta a genetikus is, aki mellesleg elég jó szakemberként ismert. Nagyon-nagyon átrágtuk, hogy elvégeztessük-e ezt a vizsgálatot, és nem döntöttünk könnyű szívvel az ügyben. Nagyon örülök, hogy a te ismerőseid egészséges babát szültek, de sajnos az enyémek közül nem mindenki, pedig az a lány is bízott benne, hogy minden rendben lesz. Te még nem múltál el 35, úgyhogy még nem kellett ilyen ügyben döntened. Kívánom, hogy ne is kelljen.
A 4 markeres vizsgálatról annyit, hogy nem hoz pontos eredményt, bizonyos részei az AFP-re építenek, és nagyon későn is van végeredmény. Olvass utána inkább.
Az "azért gratulát" köszönöm, képet nem kaptam.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirmi,
é se értettem ám hogy minek neked ez a vizsgálat, és kockáztatsz egy vetélést... mióta meglebbentették előttem a lehetőséget hogy esetleg baj lehet (mint ahogy gondolom az orvos előtted is ecsetelte a korod kockázati tényezőit) tudom hogy én is megcsináltatnám. Ha Pécsen is bajt jelez a véreredmény vagy az UH (persze nem fog!) én is megcsináltatom a magzatvíz mintavételt. Aki nincs benne a problémában aktívan legyen bármennyire empatikus, nem fogja átérezni a súlyát.
Kispiskóta,
köszi! Én is olvastam (amit csak találtam ma elolvastam) hogy sok országban nem csinálják. Megértem.
Kata,
irány apa! :wink:
Szezso,
csini cipellő! :)

És mindenkinek:
köszönöm a morális támogatást, igazán sokat jelent!!! A téma jegelve szerdáig, nyilván nem lesz semmi baj és már UHon megnyugtatnak, és az újabb vérvétel mindezt meg is erősíti!
Vendég

Kata: ez nem lehet igaz :lol: én is az előbb pisiltem egy LH tesztet :lol: de nekem csak 1 csíkos...

Sziromka: én egyetértek a vizsgálattal... Csak az ne csináltassa meg, aki Down kórosan is bevállalná a babát.

SzezsoKép
KépKép
szezso

Szirom a magzatvízvétel kontra 4 markeres ügyében én teljesen mást hallottam, szakmai forrásból. De tény, hogy itthon magzatvízvételt ajánlanak, mert a másik térítéses.

kispiskóta

Szirom, pont ezt írtam anno egyik nap, hogy addig a napig, amig mi is ilyen helyzet elé nem álltunk, addig azt gondoltam hogy velünk ilyen nem történhet. Hát tévedtem, történhet! Átértékelődött minden, és én is emellett döntöttem! A kockázat szerintem különben nagyon csekély, bármi más meghozhatja ugyanezt a kockázatot.
(((((((((((((((((((((Szirom))))))))))))))))))))))))

Na mentem cukor vizsgálatra.

Purc

Kép

Kép
purc

http://www.anyaleszek.hu/

Ezt küldöm nektek!!!!

Szezso a múlt hónapban is egyszerre csináltuk a tesztet anélkül hogy tudtuk volna hogy a másik csinál!! :lol:

Kép
kata05

szezso nagyon tecc a cipőd :lol:
kata! akkor apára fel!
kispiskóta apósod nőgyógyász?
purc mi történt, hoyg meg akarod csináltatmi a vizsgálatot?
:shock:

szirom pussz

babaimi mennek a drukkok

snufi kapd el pénteken Apát!
Vendég

Kispiskóta: Mi az a 4 markeres izéke? :oops:

Én a magzatvízmintavétellel kapcsolatban pusztán azért vagyok szkeptikus, mert csak a Down kórt szűrik, a maradék 350valahány szindrómát nem! :(
És mi járunk a Korai Fejlesztőbe a Violával (mert pszihomotoros fejlődésbeli elmaradása van) és oda visznek rengeteg szindrómás gyereket. A legtöbbnek jó volt a Nucha eredménye is és az AFP-je is. Van olyan akinek a Nuchája lett vastag az AFP-je viszont tökéletes, eküldték magzatvízmintavételre kizárták a Down kórt, és Williams szindrómás lett a kisfia :shock: :cry: Mivel csak a Down kórt szűrték, holott egy csomó más baja lehet! :cry:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

4 markeres: http://www.downszures.hu/site.php?mid=2#9

Kispiskóta! Hidd el, hogy nem érdekelne, hogy fizetős.

Olvasd el a linket, a teszt kockázati tényezőket szűr csak, ráadásul csak a 2. harmadban, tehát későn (éppen ezt akartam elkerülni). És az egyik összetevője az AFP, amiről már nagyon sokat beszéltünk. Van olyan ismerősöm, akinek ez az összetevő nem lett jó, ugyanúgy magzatvízvételre kelett mennie, csak előtte még kicsengette a 4 markeres árát is.

Ez egy idézet a honlapról. Azért a 75%-ot nem nevezném pontosnak:

"A Quartett-teszt, amely a második terhességi trimeszterben végezhető legpontosabb szűrővizsgálat a Down-kór rendellenességre, átlagosan 75%-os biztonsággal szűri ki a rendellenességgel sújtott terhességeket"

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom, most látom, hogy túlvagy a 3.hónapon :lol:

Ceni :cry: asszem inkább homokba dugom a fejem, mert túlparázom magam :shock:
Vendég

Jó Éjszakát! Pussz
Vendég

Sziasztok,

Ceni, tök igazad van, sajna nem tudok olyan vizsgálatot, ami jobb vagy több eredménnyel szolgálna, mint az amnio :? El tudod mondani mi ez a Williams szindróma? nagyon érdekelne, nem is hallottam róla.

Boni, semmi gond, ez csak a kötelező cukorvizsgálat, de elmaradt :? Múltkor elfelejtették odaadni a löttyöt. Ugyanis itt úgy megy, hogy előtte nincs vérvétel, hanem éhgyomorra löttyöt meg kell innom itthon, és 1 óra múlva bemenni, leveszik a vért és egyből eredményt mondanak ott nekem. :shock: Teljesen le voltam döbbenve, de hogy mihez viszonyítanak vagy mi, azt nem tudom, na mindegy, ők tudják.

Minden rendben volt a dokinéninél erős szívhang, arany szíve nagyon kis ügyes sportoló lesz. És képzeljétek előtte poénkodik az Uram, hogy mennyit híztam már :oops: Erre dokinéni kérdi tőlem, hogy van étvágyam? Mondom persze, jó, nincs azzal gond, merthogy szerinte keveset híztam, de ha eszek rendesen akkor nincs gond. Látnotok kellett volna az Uram arcát, ahogy nézett, mikor mondta a doktornő, szakadtam a röhögéstől. Különben 4 kilónál tartok, szerintem nem kevés :oops: :oops:

Purc

Kép

Kép
purc

Jó éjt!

snufi

Purc gugliba beütöd csomó oldalt kidob :wink: Én se értek hozzá, látszik a kicsifiún, hogy szindrómás - jellegzetes arca van, a fogai, a mozgása....stb- (amúgy egy tündér :D ), sztem az átlagnál sokkal értelmesebb, ügyesebb is, de azért csak beteg :cry:

Jóéjt mindenkinek!

ceniko
Szeged

ceniko
Szeged

köszi ceni, igazad van google, na mindegy...
Azt mondjuk nem értem ha tudják, hogy a 7. kromoszóma a sérült, akkor miért nem nézik?????
Basszus nekem tényleg nem szabad ilyeneket néznem :oops: :shock: Le kell katannom a netről, és a genetikai betegségekről, és a horror szülés történetekről...

Purc

Kép

Kép
purc

Sziasztok,

Nincs valakinek esetleg egy olyan ismerőse, aki vese diabéteszben jártas? Mit ehet egy vesebeteg, és mit nem? Ha igen, én azt nagyon nagyon megköszönném.

Pussz

Purc

Kép

Kép
purc

jó reggelt!

megint én keltem legkorábban....

katica
katica30

nemigaz, csak én nem írtam egyből :lol:
Vendég

Sziasztok Lányok,

Köszönöm, hogy gondoltatok rám és jobbulást kívántatok, hát nagyon kemény délutánom és éjszakám volt tegnap. :( Túl vagyok egy csomó hűtő fürdőn, 2,5 órát izzadtam birka takarók alatt és hála isten elaludni és kelni már láz nélkül tudtam.......Végig a babó járt az agyamban, hogy fázhattam meg, hogy árthatok neki így.

Hát én sem vagyok golyóálló, engem is elfoghat a nyavaja, így próbálom elfogadni a tényt, hogy jobban kell vigyáznom magamra.

Visszaolvasok majd, de most megyek vissza pihengetni, puszi mindenkinek és mégegyszer köszönöm, hogy ilyen gyorsan írtatok egy csomó hasznos dolgot, ami segített.

Purc, nézd, ezeket neked találtam:

http://www.medlist.com/HIPPOCRATES/VI/1/032.htm

http://www.helloinfo.hu/main.php?folder ... list&iid=1

http://www.informed.hu/betegsegek/dieta ... ben/renal/

Puszi
Melcsi

Kép
melcsi6

melcsi jó pihenést és jobbulást!

katica hőd?
veramai hőd?
Vendég

Boni, igen szülész-nőgyógyász, aneszteziológus a Péterfyben.

Melcsi jobbulást!!!!!! Sajnos ebben az időjárásban ez könnyen előfordulhat! :(

Szirom, én nem szeretnék vitatkozni, mert ebben nem lehet. Én tudom, kire hallgatné, aki nekem ezt elmagyarázta. Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie. Bár ne kellenen senkinek.

Purc, nekem nincs ilyen ismerősöm. Ja és a vércukor nálam is így volt, csak én ithon megittam a 75gr. glükózt, majd 2 óra múlva kellett bennem vért vetetni. Állítólag a legelsőhöz viszonyítják, mert az éhgyomri szokott lenni.

kispiskóta

kispiskóta értem már4 de neked nem ő az orvosod ugye? :?
Vendég

Jó reggelt! Álmi vagyok..

babaimádó
Kép
babaimado

Áááááááááááá! Boni, anniyra vártam ezt a kérdést!!! :lol: :lol: :lol: Eddig, aki meg tudta mindenkinek ez volt a kérdése, csak van, aki komolyan is gondolta!
Nem-nem ő, eszembe nem jutna, elég, ha a fia ismer nem kell az apjának is. Így viszont nem kell szülésért fizetnem, nem kell a dokimnál, és más bánásmódban részesülök, mert hát a főorvos menye fog itt szülni. :lol: :lol: :lol: Én bevallom, most élvezem a protekciót!

kispiskóta

Jó reggelt!!

Ma csak UH után megyek melózni :lol:

Örülök, hogy teccik a cipőm :lol:

Babaimi: na ne, tényleg álmos vagy? Hát az meg hogy lehet? :lol:

Kispiskóta: éljen a protekció!!!! :lol:

Melcsi: örülök, hogy jobban vagy! Ha jól tudom, a "megfázás" sosem kérdez meg senkit, hogy na, akkor jöhetek? :wink:

Rólam: megyek mosogatni, majd - ahogy itt Vazs megyében mondják - krumplizs tésztát főzni :lol: Közben kicsit izgulok az UH miatt...

Majd még jövök!

SzezsoKép
KépKép
szezso

Szezso! Ne izgulj! Drukkolok neked!Jó a pipőkéd:-)))

Snufikám! Kimenőzünk, kimenőzünk Pé idején?????Hát szabad ilyet???????

Zöldi! Nagyon csend van körülötted még az sms-re sem reagáltál:-(MI a baj?

babaimádó
Kép
babaimado

Jó reggelt!

snufi

kispiskóta! :lol: :lol: :lol: én is megyek oda protekciósnak általad! :lol:
Vendég

Hát persze Bonika..és kérdezik majd:
-KI EZ A KISMAMA?
-Hát a főorvos Úr menyének a barátnője..
-És az a másik?
-A Főorvos Úr Menyének a Barátnőjének a barátnője

babaimádó
Kép
babaimado

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?