A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Boriii!

Na ugye..C 2000, mármint, hogy nem kell annyira ettől parázni, persze nem árt ha odafigyelünk magunkra (emelés, túrázás, stb)

Na majd kíváncsi leszek 2 hét múlva mit mond a dokker..

A múlthéten Győrfi megnyugtatott, hogy szerinte nincs rövidülés..nekem ez bőven elég volt :lol:

Ha tudok pihenek... :wink: ja, tegnap konyhát takarítottam ezerrel.

Epret eszem Bori! :P
torolve_20131003125716

Jövő héten Születés Hete - Előadások az ország több pontján.
http://www.szuleteshete.hu/index.php?id=223
a program csak helyszínenként tölthető le, ami szerintem zavaró.

Eper, nyamm. De ezek az óriásiak még nem olyan finomak. Alig várom, hogy fincsi magyar eper legyen már. Főleg így, hogy már fel is oldozott a dokker.

Én is voltam szülőszoba látogatáson szerdán. Tök másra számítottam. Az istvánban 5 szülőszoba van, ott vajúdanak a nők, a vajúdó szobát (amiből csak 1 van) alig használják. Egy-egy szoba csak 12-15 nm-es. A szülőágyak mind székké alakíthatóak, úgyhogy lehet, hogy inkább abban fogok szülni (eddig a szülőszékre gondoltam), mert abban kényelmesen hátra lehet dőlni, és a kitolás végén simán lefektetnek, nem kell átmásznom az ágyra. Csak nem tudom, Apa ölelése nem fog-e hiányozni?
Egyszerre tűnt ridegebbnek, és barátságosabbnak is, mint ahogy elképzeltem. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy menjen be a sajátjába. Jó, hogy nem tök ismeretlen helyre kell majd mennem.
És olyan furi volt, hogy 2 szobában éppen vajúdott 2 nő, és mégis csönd volt az osztályon.
Vendég

Sziasztok!

Bori, én is néztem már ezt a Születés Hetét, de egyelőre nem tudtam kiigazodni rajta.

Gurgula, két hét múlva mész Péterfybe előadást hallgatni? Mert én igen, gondoltam összehozhatnánk a talit. :roll:

brigi, gratula a fiúhoz, mégha kislányt is szerettél volna.

és rakok egy 104 cm-es 29 hetes pocakot: Kép

kispiskóta

Az Aranytíz Művelődési Központban tök jó előadások lesznek!!!

kispiskóta

Az Aranytíz a központ. Először csak ott volt, aztán lett évről-évre nagyobb megmozdulás. Az Aranytízbe jártam jógázni, amíg el nem ment babázni a kedvenc tanárom :(
Vendég

Sziasztok

Jovika: kösz az infót, megnyugodtam,annyira nem szeret nék a folyosón szülni. :wink: A legjobb lenne abba az egyágyas külön-nyugis szülőszobába... Álom, álom édes álom!

Lányok, ma tapéta-nézés volt nálunk, még csak tervezgetek, le a kalappal előttetek, hogy ilyen turbóba megcsináltátok már a gyerekszobát.

Nekem sincs se előtej, se semmi, de szerintem is változó, majd lesz, ha jönnie kell.

Kispiskóta: szép a pocakod nagyon!

Én a babamérlegnél azt hallottam, hogy a Tefal a legjobb, és ez babahőmérőbe is így van. A hőmérőnél valaki a fülbetevősre, valaki a popsitevősbe esküszik.
Az orrszívónál nem túl jó az elektromos mellszívó/orrszívó pesztonka, de van külön elemes orsszívó (asszem az is Tefal) ami utazásra kíváló, az erősebb. A legjobb viszont a hagyományos orszívó+porszívó (pl Csöpi ).

Brigi: nagyon gratulálok a kisfiadhoz, ez igen! 4 fiú! Hölgyeim ez teljesítmény!

Ná: az én babámnak is nagyobb a feje, meg a teste, és előbb várható, ilyen fejlett, erős kölkök ezek! :lol:

Én is izgulok milyen lesz a kiagyalt babaszoba, remélem örül majd neki a kis kukis.

Jók legyetek, puszi nektek!

Andrea
Kép
kindernay

Ja még valami a babafigyelő/légzésfigyelőnél azt hallottam, hogy a top az ANGEL CARE, a többinél az a baj, hogy folyamatosan pittyeg mégha nincs is baj, ez kicsit zavaró.

Andrea
Kép
kindernay

Andi én azért siettetek minden ilyen munkát mert kb a 34. héttől már nem szeretnék ezen agyalni mivel mindent mi csinálunk házilag.
meg olyan meleg van már most hogy nincs kedvem kánikulában vásárolgatni.

reggel megyünk 4d-re aztán egy kis pedikür,fodrász de du.-án jövök a hírekkel.

Bridzsi

Kép
esztora

Kindernay: olvastam, hogy találtál masszírozost, nagyon érdekelne majd a telefonszáma, mert az én kismama masszírozom elment szülni, és azt mondta, hogy a sima masszázs nem jó terheseknek, és úgy fáj a hátam..........Szóval érdekel majd minden ezzel kapcsolatos info!!!!!!

Brigi Gratulálok a kisfiúhoz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Megy valaki az arany10-be a Születés Hetére?????

Kép
barbuli

Nemtom, beszéltünk-e már róla, de talán itt az ideje. Ki akar mérleget venni/ bérelni?
Én tuti nem, mert minden barátnőm azt mondja, csak bestresszelték magukat, ha nem evett annyit a gyerek, mint a nagykönyv írta. Ilyenkor jön a tápszer: a nagykönyv betartása, vagy a mamastressz miatti tej apadása miatt.
Párommal a hasamon is látjuk, hogy napról-napra nő, ebből azt remélem, hogy a gyereken is fogom látni.
Tesóm sztorija, hogy a gyerek hetekig többet evett, mint a nagykönyv mondta, plusz jobban is hízott, mint az elvárt. Senki semmi reakciót nem adott. Aztán volt 2-3 hét, amikor kevesebbet evett, és kevésbé hízott, mint a nagykönyv mondta. A súlya azonban teljesen jó volt. A védőbanya mégis tápszert javasolt, követelte, hogy mérje állandóan, stresszelte, hogy éhezik a gyerek. Szerencsére még időben kiszállt a mókuskerékből a tesóm, a beparázott tejtermelését a gyerekkel helyre rakatta, és a 8. hónap végén a gyerek választotta el magát.
Szóval, emiatt én nem. De már most lelkifurdalásom van tőle, hogy nehogy valami fontos dologról mondjak le.

Vélemények?
Vendég

sziasztok

Bori
nagyon sokat dolgoztam, es ez a hazvasarlas, felujitas is tiszta stressz, egy csomo bekalkulalatlan koltseg jott elo, teljes villanyrendszer, a gazrendszer se jo :(, holnap en kapom kezhez az arajanlatot...csak szivrohamot ne kapjak...

A kicsi eleg nagy, hosszucombu, de reg voltam mar orvosnal, majd jovo hetfon, szerdan pedig genetikai uh, akkor tobbet tudok meg....

Hencsi

mar tegnap lett ver, nagyon sokan segitettek,bemasolom neked az en uzenofalamat:
A 29 hétre született koraszülött kissrácnak megtaláltuk a donort, nagyon köszönjük.
Előre bocsánat a körlevél-megfogalmazásért, és a tegezésért, de néhány nap alatt kb 500(!) e-mailt kaptam, és egyenként nem tudom megválaszolni.
Mindenkinek nagyon köszönöm, hogy segíteni szeretne. Hála Nektek,sikerült két jó donort is találni Leventének, javul az állapota, és az orvosok azt mondják, hogy mire eléri azt a kor, amikor meg kellett volna születnie (2-3 hónap), addigra teljesen felépül.
Azonban ezzel az -vel lavinát indítottam el, és az ismerősök ismerőseinek - akiket én személyesen nem ismerek - nem tudok szólni arról, hogy sikerült. Több százan hívnak fel egy nap, rengeteg sms-t és e-mailt is kapok. Emberileg ez nagyon jó érzés, mindenkinek külön-külön nagyon hálás vagyok. azonban az a helyzet, hogy fizikailag nem tudok fogadni ennyi hívást. Sokan írták, hogy nem tudtak elérni, ennek két oka van: az egyik, hogy míg beszélek egy emberrel, közben már hív a másik, a másik ok az, hogy matematikushallgató vagyok, és órák előtt ki kell kapcsolnom a telefont. Mindenkitől, aki nem tud elérni, elnézést.
Nagyon-nagyon megköszönném, ha kitennétek az üzenőfalatokra (vagy továbbküldenétek), hogy a 29 hétre született koraszülött kissrácnak megtaláltuk a donort, nagyon köszönjük.
Azért kérem, mert fizikailag nem tudok ennyi emberrel beszélni
Nagyon köszönjük a rengeteg jókívánságot és segítséget!

Terhesen es szoptatosan sem lehet vert adni, a verkeped is mas.

Uxi

mi volt?

sziasztok
M.

mandarka

Bori,

nekunk nem volt merlegunk, szerintem felesleges stressz...

Brigi
gratula a 4. kisfiuhoz, nem semmi :) tesom keresztapjaeknal az 5. lett lany :)

most mar tenyleg ciao

mandarka

Sziasztok!!!
Mérleg: Sztem hetente 1x bőven elég mérni a csemetét, azt meg a védőnőnél is le tudjuk mérni, tök felesleges ezért pénzt kiadni....szvsz.... :roll:

Lázmérő: Én a fül vagy homloklázmérőt ajánlanám, mert akkor is észrevétlenül meg lehet mérni a gyerek lázát ha épp alszik! A higanyosnál, vagy a digitálisnál az a rossz, hogy babáknál popsiba kell dugni 3-5 percre és szegényt ha épp alszik, felébreszteni, levetkőzteni....ááááááá macera.... Akkor a popsi ingerléstől összecarja magát....áááááááááááááá, neeeeem!
Nekünk homlok lázmérőnk van 12 000 ft volt annó (Bogival) az ára, de imádom, a mai napig azt használjuk. Most már ennél jóval olcsóbban is lehet ilyeneket venni :wink: Én ezt értelmesebb befektetésnek tartom, mint a babamérleget!
Ha meg valaki nagyon akarja béreljen egyet az első 1 hónapra (mérleget)! Tovább úgyse kell, mert rájön hogy önstresszelésen kívül másra nem jó :lol:
Amúgy a védőnő nekünk ingyé hozott (a Bogival ) egyet az első 6 hétre. Violával már nem volt, és most se lesz, mert minek? :lol:

Brigi: Gratula a pöcsöshöz :) 4 fiú nem sámli :wink: Te egy hős vagy :lol: :wink:

Zsú: nagyon szép a pocid, jó nagy már :D És még mekkora lesz, amúgy a csíkok hol vannak???

Annee: Hogy vagytok????

Emi: Ha jössz be Szegedre összefuthatnánk :wink: Közel lakok a Vasashoz :D

Mi olyan közepesen vagyunk, Bogim hétfőn eltörte a csuklóját görkorizás közbe :( Aztán most már 2. éjszaka nagyon köhög (de csak éjjel) és totál kivagyok nem tudok aludni :(
Violám bölcsizik, ő hála jól van!
Na léptem jócaka, pussssz!!!
Jóéjt

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Bori!

Bízti, hogy neked ez az első terhességed/gyereked?
Olyan logikusan, ésszerűen magyarázod itt a dolgokat, hogy ha ember lánya nem ismerne itt már jó ideje, bizonyára azt hinné, hogy már vagy 3 kölket felneveltél.

Amúgy tökre igazad van a babamérleg idegesítésre szolgáló tulajdonságán.
Anno mikor Edó megszületett, volt egy kis gubanc velem, (belső fertőzés, ami nem látszott), s tökre kivoltam. Szoptattam persze a gyereket, éreztem is, hogy jóllakott, de a drágám eleinte összekeverte a nappalt az éccakákkal. Nappal jó baba volt, éjjel meg ordított, szórakozni szeretett volna. Egy hétig itt volt nagynéném, ő mérlegelte a kölket (engem abban az állapotban nem érdekelt a mérleg), s egyik éccaka rángat föl az ágyból, hogy igaz a kölök nincs egy órája, hogy evett, de csak 20 g-ot, s tutira éhes. Ki voltam akadva, hogyan létezik csak annyit evett a csaj, megszoptattam, nagy sikerem nem volt. Na, aztán másnap tisztázódott a dolog, az én mérlegem beosztáza 20-anként volt, anno az övé 10-enként, s 2 beosztás az 40 volt, nem 20, s az akkor a 6-ik napon épp elég volt az én drágámnak. Ja, s aztán a körzetinél meg símán a nővérke képébe hazudtam egy idő után, hogy mennyit eszik a gyerekem. Ne hagyjátok magatok stresszelni. Ha a gyerek kiegyensúlyozott, eszik, alszik, pisil (a kaki szopis babáknál relatív), akkor nincs ok pánikra.

Jóccakit, bizonyára húnyik mán mindenki. Megyek, s én is kezdem a második rend alukát.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Már megint "kőrözött" lettem, úgyhogy be kell gyorsan jelentkeznem :lol:
Náha olvaslak Titeket, csak írni nem írtam, bocsi.
Napok óta fáj a derekam, már nem bírok a hátamon aludni, s az oldalamon való alvástól meg meghúzódott a csípőm. Most próbálom párnázni magam alvás közben, node amennyit én mocorgom ki tudja hogy alszom valójában :roll:

Akiknek pihenniük kell pihenjenek tényleg sokat!!! Már nincs sok hátra, addig legyen minden rendben, utána meg úgysem tudunk már pihenni kedvünkre.

Brigi, gratula a kisfiúhoz! Bátyuskák biztos nagyon örülnek majd neki!

Nagyon szépek a pocakok, s az új szerzemények!!!

Ami a mi listánkat illeti... hááát, egyetlen egy body van, amit bátyám küldött nekünk ajándékba :lol:

A már gyerekes anyukák között van valaki aki használ(t) textil pelenkát? Mármint az újabb fajtákat. Szerintetek megéri olyat venni, tényleg annyira szupi, vagy valójában sok vele a nyűg, s inkább jobb a papír?

Más nem nagyon történik velem, hízom, hízom, tuti megint kikapok a dokinénitől. Node ennyi baj legyen, majd letornázom szülés után.
Elvileg jövő héten kell mennem újra láthatásra, de csak két munkanap lesz, lehet be lesznek zárva. Fel kell ma hívnom őket...

Mérleget én sem vennék tuti, csak fölösleges idegeskedés szerintem is.
Előtejem nekem sincs, node még nincs is rá szükségem :wink: Remélem akkor majd lesz, mikor kell a babának.

Szilvi, menjetek a tengerhez, biztos nagyon szupi lesz!!! :D Tényleg csak egy párna kell a hátad mögé, s jól fogod bírni az utat! (Most én is rengeteget autókáztam, a kabátom a hátam mögött volt, sokszor megálltunk, úgyhogy nem volt semmi baj)

Enikő: jobbulást Boginak!

Na, megyek elnyúlok egy kicsit, mert már megint fájok...
pussz
Vendég

Sziasztok!

Tegnap minden rendben volt, 2,5 órát vártam a dokira.

Kistesó jól van, mozog rendesen, láttuk a heréjét is, szóval már nem valószínű, hogy leesik a kukac :roll: ...

Nekem most egyáltalán nem keményedik a hasam, doki szerint minden rendben, zárt a méhszájam is. C2000-es, tehát kicsit rövidebb, de nem mondta, hogy baj lenne, csak akkor kellene figyelni, ha keményedne is.
Méreteket nem nézett, mert nem elég jó az uh gép, majd a 32.héten.Képzeljétek, nem vagyok vérszegény! :D Pedig nem is szedek semmit.

De auzért jól esett, hogy kicsit beszélgettünk is, kérdezte, hogy éltem meg az előző szülésemet, milyen volt, beszélgettünk kicsit a mostaniról stb. Ilyet még egy doki sem kérdezett eddig.

KépKépKépKépKép
uxi

Bori én kérdeztem Ricsi nővérét (védőnő) a mérlegről.azt mondta hogy csak a kis súlyú vagy nem megfelelően gyarapodó lurkóknál kell a mérleg.
mondjuk én magamat se mérem csak ha megyek védőnőhöz.

megyünk 4d-re

Bridzsi

Kép
esztora

Jó reggelt Csajszik!
Esztora
Bíztasd Lurkót, hogy mutogassa meg magát!! Majd gyere a hírekkel!!!

KépKép

KépKép
szivvi

Jó reggelt !!!
Esztora, várunk a hírekkel, no meg a képekkel!!!
Mindenkinek megy a drukk, a vizsgálatokhoz, láthatáshoz, házvételhez, költözéshez.
Nagyon szépek a pocakok, meg a babók is azok lesznek....
Aki beteg, annak jobbulást, akinek pihizni kell,csak ügyesen még pár hétig.
Enikő, remélem hamar meggyógyul a kislányod!!!

Nemtudom, nektek kell -e vinni pelenkát a kórházba a kicsinek, de nekünk kell, mert napi 2 db jár csak.Gyakorlott anyukákhoz lenne kérdésem:milyen pelust vigyek?
Én a Libero Newborn-ra gondoltam, mert azon van köldökcsonk védő rész kialakítva.Egy csomag 28 db-os, szóval 5 napra mennyi kell belőle?Hány csomaggal vigyek?
Meg vinni kell be saját ruhát a babónak, mert napi 1 jár, ha lebüfizi sincs több.Lassan gyógyszert és cérnát, meg műszert is vinni kell :shock: .

Kép
Kép
christine

Jóóóóóreggeltet!

Mindenki milyen friss ma!

Én is úgy vásárolnék mááár, de még nem lehet! Majd májustól :)

Babamérleg: Én nem veszek és nem is kölcsönzök, mert nem látom értelmét. Ha esetleg nem fejlődne rendesen, azt mérleg nélkül is látnám (de ilyen nem lesz), a mérleg csak paraaaa!

Pelus: Én szerintem a Huggies newborn pelust viszem. abból kétféle méretben van az újszülött pelus, ami azért jó, mert ha esetleg három kilónál kisebb súllyal születik, akkor sem gond, mert nem esik le róla a pelus. A többi márka mind 3 kg feletti gyerekekre gyártja a newborn pelenkát. Ezt a Kismamában olvastam.

Kép
zsuzsi**

Sziasztok,

Barbuli: jövő héten jön a csajszi először, kipróbálom és ha jó küldöm a számát, egyébként szülésznő (kb. 4 éve nem) és fel is készít a szülésre. :wink: Na majd meglátom!

Esztora: jó szépülést neked, irigykedem. :cry:

Christine: bár nem vagyok gyakorlott mama, de két barátnőm is szült az elmúlt 5 hónap alatt és mindkettő vagy a Libero (2-4 kg) vagy a Pampers (2-5 kg) pelust dícsérte, persze ez függ a baba méretétől is. Én ebből a kettőből vettem kis kiszerelést az első időszakra és abből viszek kb. 10 db-ot a kórházba, de vihetsz be 3-4 db-ot is és a párod majd beviszi a többit, vagy más fajtát ha nem válik be.
Zsuzsi: A Huggies pelus csak a kisebb súllyal született babánál vált be (3 ,20 kg) de neki is csak két hétig kb. aztán kihízta a kölök. A másik barátnőmnek 4,20 volt a babája :shock: neki eleve kicsi volt. Vajon miért?

Babamérleg: fentiekből adódóan mindkét barátnőm azt mondta, hogy felesleges a babamérleg és kb. 1 hét után mindkettő rohant megvenni/bérelni. :lol: Szóval én így örökölni fogok egyet. Az egyik barátnőm két márkát is kipróbált, de mindkettőt visszavitte és a Tefal mérlegre cserélt, neki az vált be.

Na megyek szőnyeget nézni, pusszantás nektek!

Szép napot!

Andrea
Kép
kindernay

Sziasztok! Enikő, jobbulást Boginak! HOgy viseli a gipszet? Valami szép színeset kapott? Vagy rajzolgattatok rá szépeket?

MI tegnap elkezdtük kipakolni a babaszobát, amit eddig raktárnak használtunk. Este 9-kor jött rám, a férjem egy darabig hívogatott, hoyg inkább pihenjek az egész napi meló után, de végül feladta, és ő is csatlakozott. :D Azt bírom benne, hogy ő is olyan, hogy ha megjön a kedve, akkor fel tudja forgatni a világot, na tegnap is fél 10-kor még nekiállt polcot fűrészelni. Úgyhogy egy konyharaktárnak használt polcot már ki is ürítettünk, most jönnek a gardróbok.

Mérleg, ezt muszáj elmesélnem. Anyukám amikor hazavitte nővéremet, tiszta hulla volt az elkövetkező napokban. Egy éjszaka gyereksírásra ébred. Rohan az ágyhoz, nincs ott a gyerek. Rohan Apukámhoz, hogy ellopták a gyereket. Apukám felébred (ő sem volt topon, nővéremmel mindketten elég rosszak voltunk), rohan az ágyhoz, nincs gyerek. Mégis neki jobban forgott az agya, rájött, hogy ha sír a gyerek, mégsem lopták el. Hát megtalálták a mérlegen, ahol az utolsó etetés után felejtették. Szóval nem kell elveszni az adminisztrációban. :wink:

Kép
nenoke

Andi: A nagyobb babákra nagyobbat gyártott a Huggies.... asszem.
Két méretben van az újszülötteknek való pelusa. Nekem a barátnőim, akik szültek, ezt dicsérték. De ezek szerint nem mindig kell hinni mindenkinek. :)
Lehet, hogy veszek én is többfélét kis kiszerelésben, aztán apát ugrasztom, ha nem jó :D

Kép
zsuzsi**

Huggies Newborn: 2-5 kg és 3-6 kg
Ez a kettő van nekik.

Kép
zsuzsi**

Köszike mindenkinek a tippeket, akkor Huggiest veszek :lol: , ha nektek bevált.
Olyan jó kis tanácsokat adtok mindig, millió pusszantás érte!!!! :lol:

Kép
Kép
christine

Rózsa: Nem bizti, hogy a Huggies jó... nem tudom. Mindenki mást dicsér, aki szült.
Szerintem a Libero is jó, mert egyik barátnőmnek csak az volt jó...

Kép
zsuzsi**

Sziasztok bébik!

Zsu!
Nagyon szép a pocakod és látom már a köldököcske is kifordult.
(nekem még nem)

No.
A tegnap vett pelenkázószivacsot visszavittük mert bazi nagy ill. hosszú..a pelenkázó szekrény meg kisebb..pedig olyan szép volt..hüpp :(
Vettem helyette egy szopi párnát.

Zsuzsi!
Szal azt mondod, hogy Huggies-t érdemes venni. Na ezt felírom.

Mérleg: én max. kölcsönzök de nem veszek, tök feleslegesnek tartom..

Ma megyek szépülni (fodrász)
torolve_20131003125716

Hello!

Nem mondom egyértelműen, hogy a Huggies a jó, csak hallottam. Mindenki hagyatkozzon inkább saját magára, meg arra, amiket ő hallott, nehogy aztán engem szidjatok lányok!

Zsú: Nagyon édi vagy ám! Az én köldököm sem fordult ki, lehet, hogy nem is fog? Hmmm. Van olyan, nem? Hogy nem fordul ki...

Kép
zsuzsi**

Hello-bello!

Ma van az utsó munkanapom :D Minden lezárva, már csak búcsúleveleket írogatok :D

Szerdai vérvétel + cukorterhelés eredménye megvan: minden szuuuuper! :D

Mérleg-úgyben látom nagy az egyetértés: nekem is agyamra ment, hogy tesóm minden egyes szopi előtt és után mérte a kicsit. Most én is azt mondom, hogy nem kell, remélem jól fog fejlődni a kicsike, és semmi oka nem lesz, hogy beszerezzünk egy ilyet.

Hétvégén: barátainkkal irány Eger!!!!!! :D
Olyan jó kedvem van! :D

Kép
Kép
emma1976

Sziasztok,

egy gyors info, készülök a költözésre, rohanásban vagyok. Kis vashiányom van, és a szülésznénim azt mondta, hogy a paradióból napi 4 szem (olyan mogyoró vagy dióféle) tartalmazza egy kismama napi vas és kálcium szükségletét. remélem ez segítség volt valaiknek. És a Tescoban is lehet venni.

Szép hétvégét, óriás pihit!

Ildi

Kép
lidikoka

Sziasztok:)

Voltam ma védőnőnél. Le sem merem írni: 1, azaz egy kilogrammot híztam a 26 hét alatt :!:
Aztán piac (csajok "lógnak" ma a suliból, így őrizték Bercit), úgy jöttem haza, mint a málhás szamár. Eper, szőlő, sárgadinnye (sikerült mindből isteni finomat vennem), tökfőzinek, lecsónak való, meg persze egy kis koviubi Marcibaba külön kérésére :wink:
Mire hazaértem, csajok elaltatták az öcsköst, rendet raktak, tegnapról meg van ebédrevaló, szóval, semmi dolgom :)

Andrea: szerintem is jól választottál bábát :wink: Én azt mondta, ha Annamari ott van, doki nem is kell :lol:
Én az egyágyasban szültem Bercit, bár odakinn sem volt épp senki, így tök mindegy volt :)
Te meg nehogy vigyél pelenkát a kórházba! Nálunk adnak (bár, lehet, hogy szájhúzva), amennyi kell.

Rózsa: visszasírod Te még ezt a várakozós időszakot :) Pelus-téma egy része alant, darabszám pedig: napi 5-8 db (abból 2-t kapsz), szóval egy zacsi elég lesz, számításom szerint.

Emi: előtej tök normális, bár nagyon undi :?

Hencsi: az is tök normális, ha nincs előtej :D Én ugyanazzal mostam a babaruhákat, mint a miénket. Sötéteket Tomival, világosakat Ariellel, pelusokat, hófehéreket Ariel+Flóraszept folyékony, vagy Domestos folyékony. Ez utóbbiakat előmosással, 60 fokon (persze csak azokat a ruhákat, amiket lehet). Öblítőnek az első 3-4 hónapban sensitivet használtam, azóta uazt, mint a miénk.
Vért adni nem lehet terhesen, egyébként nekem is ez a vércsoportom:)

NÁgi: ne aggódj, pihizz sokat és egyél sok magnéziumot!

Zsanett: pelusból mindenkinek más jön be, legalábbis én ezt vettem észre. Nálunk a Libero volt eleinte (newbornból max 1 csomaggal érdemes venni, lehet, hogy ki is növi, mire az elfogy). Sokáig használtuk még a DM-es Babylove-ot, sőt a nem gazdaságos Tescosat is (asszem lila zacsis). Pamperst én nem szerettem, állandóan átázott (más meg a Liberoval volt így...). Jelenleg Huggies, Libero a sláger.

zsú: azta, de szép pocó :) És még nekem mondják, hogy nagy?

Légzésfigyelő: szerintem használtan érdemes venni, ha vki akar.

Mérleg: én kölcsönöztem 3 hónapra (asszem 1000-2000ft között volt+ 5000 kaució, amit visszakaptam a végén). DE nem rutinból, azonnal kölcsönöztem, csak amikor láttam, hogy összevissza eszik a kölök. Most is ez lesz, ha normálisan kajál, láthatóan elégedett, hízik, akkor nincs mérleg (ezt első babásoknak is ajánlom, ha para vagy, akkor is lehet 1 napon belül kölcsönözni).

Hőmérő: van olyan doki, aki csak azt az eredményt tartja hitelesnek, amit hagyományos hőmérővel, popóban mérsz a babának. Baromi macerás, ráadásul az első időkben a végbélingerlésre kakil a baba, szóval maszatos is. Én kb. fél éve vettem fülhőmérőt (Braun, leértkelve 6000ft volt az Auchanban), nagyon szeretem! Egy hétig méregettem vele a gyerekek hőjét különböző időpontokban, hogy meg tudjam saccolni, kinek mikor mennyi a normális. (hihi, most olvaslak, Enikő..hát, ugye a tapaztalat :wink: )

Enikő Bogidnak jobbulást :)

Mary: a mosható textilpelusra gondolsz (ami úgy néz ki, mint egy nadrágpelenka, csak többször lehet használni) ?
Ha környezebarátságból szeretnéd, nem érdemes, a mosószerrel, vízmelegítéssel ugyanott vagy szennyezésileg, mint ha kidobnád a másik fajtát. Egyébként meg persze, hogy macerásabb, sokkal többször kell mosni.

nenőke: még jó, hogy nem esett le szegény baba :lol:

Emma: remélem, azért jössz majd ezután is :)

Na, szegények, most aztán olvashattok :wink:

Jó hétvégét mindenkinek:

Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Ildi: Ki a szülésznőd?

Kép
zsuzsi**

Sziasztok!

Mandarka!
Köszönöm az infót a kisbabóról, nagyon örülök neki, hogy sikerült donort találni neki, jó hogy ennyi kedves ember van!

Jovika!
Köszönöm az infót, nem aggódom ám annyira ez miatt az előtej miatt, hisz nem vagyunk egyformák, majd lesz...
Mosásügyileg köszike, talán majd úgy fogom csinálni, hogy az elejére veszek egy folyékony mosószert, és azzal csak a babóca ruháit fogom mosni, hát öblítőt meg lehet hogy az elején nem használok, bár én is a senzitivekre gondoltam bármelyik márkánál, de a párom is azon van, hogy egyenlőre ne használjak öblítőt.

Na csajok én ma voltam a DM-ben vásárolni.
Vettem egy avent cumisüveget 125ml-es a cumija 1-es, 1199ft.ért, azért én indulónak mindenképpen ilyen cumisüveget szerettem volna,
egy csomag libero newborn 28db-os 2-4kg-ig, pelenkát 999ft, ez olyan köldökcsonkot kímélős,
egy dm-es babakefét fésűvel 599ft,
egy dm-es melltartóbetétet 30db-os 359ft.
Ez így 3156ft volt, szerintem ez nem olyan rossz, és még pontot is kaptam!
Még kell vennem orrszívót, körömcsipeszt, meg nekem betétet meg tena bugyit meg mellszívót, és én kész vok, jöhet a babóca... :)
Na jó persze ráér még, de a cucc készen várja...
Már csak a kiságy kell meg a pelenkázó, de úgy néz ki, a jövő szombaton már tutira megyünk ikejába, szal az is meglesz...
Persze a légzésfigyelőn még én is agyalok, de majd meglátjuk...

További szép napot nektek!
Vendég

nálunk minden ok.Lurkó továbbra is Álmos Zétény.
teljesen korának megfelelő méretekkel és 1600 gr körüli súlyal.
nem igazán fotogén még mindig.kezét ,lábat,köldökzsinórját is odapakolta az arca elé.azért lesz majd kép hamarosan.
olyan édes pufi arca van.mondta dokibácsi hogy "meg kell hogy mondjam nem sovány"

megyek eszek végre v.mit.

Bridzsi

Kép
esztora

Manó! Zavarba hoztál! Köszönöm a dícséretet! Igyexem nyitott füllel, szemmel, szívvel járkálni. :oops:

Nenőke! Ez nagyon komoly sztori. Kicsit lehettek csak fáradtak a szülők. :wink:

Mérleg. Örülök, hogy ilyen nagy az egyetértés, és sokan gondoljátok úgy, mint én, és nem béreltek mérleget. Remélem, a védőbanya sem fog hisztizni. Bár, az legyen az ő gondja. 8)
(a védőbanya, mivel körzeti, és mi lassan költözünk, a szülés előtt max. 1x fog látni... furi lesz)

Én 6án vasárnap megyek az Arany10be Születés Hete előadásokat hallgatni, aztán a hét közben a többi helyre is. Sokáig tartott, mire letöltögettem a Bp-i helyszíneket, azokat átnéztem, így már van programtervem. Csak sajna 12én költözünk, úgyhogy kicsit necces, hogy egész héten "bulizni" akarok.

Pelus. Barátnőm szídja a Pamperst, mert nem gumírozott a hátánál, és mindkét gyerekének kifolyik a pelustartalom... (3 hónapos, és 2 éves a két FIÚ) gyanítom, hogy nem függő is a pelenka kérdés. Plusz ő dícsérte a Rossmann sajátmárkását is, ami jóval olcsóbb, mint a márkásak, de nekik mégis hibátlanul beválik, valamint Liberot használnak még. A Huggies-ra asszem aszonta jó, csak drága, de ebben nem vagyok biztos.
Én Libero newbornosat fogok venni, de csak a végén. Ha időre jön Főni, semmi esélyem, hogy 3 kiló alatt legyen. Kezdek a 4től is félni. (31,5 hetesen 1,8kg, ami nem túl sok, de mindenképpen nagynak számít)

Jovi! A mosható nadrágpelenka tisztítási igénye valóban ugyanannyira környezet szennyező, mint a papírpelenka (veszélyes hulladék!) eltűntetése? Ezt nem tudtam. A spektrumon annyi volt, hogy átlag 1 tonna pelust használ el egy kölök az első években. Ez döbbenetes. Én is gondolkozom a moshatón, ha már profibb leszek, és kifejezetten környezetvédelmi szempontokból.

Azt viszont már tudom a moshatóról, hogy elég szagos történet. Mert egyesével nem mossuk ki (kivéve a mosónői hajlamokkal megáldott mártírok), csak gyűjtögetjük, áztatjuk, és ha van elég, akkor mosás. Azalatt meg érlelődik a cucc. Ez mindenképpen riaszt. Plusz, állandóan pelenkák száradnak a lakásban, télen valószínűleg elég lassan.
Engem mondjuk legjobban a használt pelenkák szelektív gyűjtése nyugtatna meg. Egyszerű az anyának is, és a kaki sem megy a vegyes hulladékot fertőzni.
Vagy valami eldobható betétes pelenka (plusz szelektív gyűjtés!). Ahol a sok műanyag rész többször felhasználható, a nedvszívó pedig cserélhető, eldobható. Így legalább a műanyag szemét kevesebb lenne.
Uff
Vendég

Én már nagyon fáradós vagyok! A gyaloglás, ügyintézés az agyamra megy, és mostmár a lábamra is. Igaz, 4 órán keresztül jöttem-mentem-intéztem, de sokszor leültem, nem gondoltam, hogy így elfáradok.
És Ádám is nagyon pakol, megirigyelte a szüleit. Nem idegesen, hanem komótosan, ide-oda. Tényleg, mintha pakolna :lol:

Uxi! De jó, hogy tudtatok beszélni a szülésről! És hibátlan vérkép? Grat. Nekem csillagos volt, mint a nyári égbolt... És nekem is C2000, szóval ezek szerint a Boros ujja C2000-es. :D :D :D :D
Vendég

Ti már tervezgettétek, hogy jelentsük be itt a fórumon, hogy megyünk szülni? Én az elsők között leszek, úgyhogy még nem fogom tudni, mi a "szokás". Lehet, nem is lesz időm, vagy erőm (pl. ha hajnali 3kor indulunk el, lehet, hogy kihagylak Titeket ;). Csak aztán min. 3 napig nem jövök. Bár, Párocskát beküldhetem másnap, hogy leadja a drótot, ha nem lesz nagyon szétszórt. :wink: Aztán szülésélményt szeretnék írni, ha nem bánjátok.
Kata, Annee, Ti (tuti júniusi babás társaim, Ti) hogy tervezitek?
Fórum, mi az elvárás?
Vendég

Sziasztok Csajok!

Tök jó infókat olvasni a pellenkáról.

Gratula az eredményekhez!gy irigykedem azokra, akiknek jó a cukruk. :oops:

Jovika! Hát, most jól megkívántam a sárgadinnyét! :D

Henchy! Ez tényleg nem vészes ár.

Eniköö! Boginak gyógyulást! Hogy viseli?

Rózsa! Nem szabad annyit aggódni. Minden rendben veletek! Èn tudom! :D

Most teszek fel pocakfotót. Az elööbb csináltam!

Kép
molkata

Bori!

Hát ez egy jó kérdés, szerintem a telszámát egy páran kiírhatnánk és ha valakivel történik valami, akkor egy sms és legalább a többieknek tudjuk írni hogy mizu, nem?
Vagy valami más ötlet?
Mert azért mégha nem is jövök gyakran én szeretném tudni ha valaki megszült!
Én meg azon agyaltam vmelyik nap, hogy mi van ha itt a júliusi babáknál mindenki megszült, akkor hová írunk majd?

Egyébként nekem az a megérzésem, hogy én nem július 9.én fogok szülni, hanem olyan június második felében, nem tudom miért, de valahogy úgy érzem.
Persze majd kiderül.
Vendég

Kata!

Szép kerek a pocakod!!!
Vendég

Esztora! Nagy gratula!

Bori! Ezen még nem gondolkodtam. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én úgy érzem, hogy Picurka 1-2 héttel hamarabb jön majd. Ez csak olyan megérzés.

Különben egyre többet beszélgetünk a nevérööl és azt hiszem, h közeledünk. :D
molkata

Egyébként engem meggyőztetek bébikomp ügyben, én nem fogok venni neki, ha véletlen kap ajándékba akkor okés, de csak már akkor fogom használni ha jár magától is, és akkor is csak azért mert nem kell figyelni minden percben... :D
Ja, valamelyik nap este azt álmodtam, hogy a párom hazaállított nekem egy bébikomppal, hát azt hittem a guta megüt, direkt megbeszéltük hogy nem veszünk... :D :D :D
Vendég

Esztora
nem tudtad rávenni Lurkót a magamutogatásra? :lol:

Bori
A szülésélményt, csak ha nem "riasztó", akkor kérjük :wink: :wink: :wink: Tudod mi akkor még előtte leszünk :lol:

Kata
Jó nagy pocak :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Kata! Nagyobb a hasad, mint az enyém! Bármit jelentsen is ez.

Hencsi! Igen, én is agyaltam, hogy a Várandósság alá már nem fogunk illeni. De a 2007. július maradhat fórum cím. Talán meg kéne kérni a babanet rencergazdáit, hogy rakjanak minket át valahova. Csak akkor figyelmeztetni kell a ritkán jövőket mondjuk egy privivel. Vagy lehet, hogy csak nyitunk egy új topicot. Csak akkor a korábbi üzenetek meg itt maradnak.
A megérzések szerintem mindig jogosak, úgyhogy akkor Titeket is "számításba veszlek" a júniusi babák sorában.
Vendég

Kata!
Hát kiváncsi vagyok a megérzéseinkre!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Henchy! Látom neked is van megérzésed. :D
Telefonszám jó ötlet.

Bori! Èn is nagyon fáradok és gyakran van légszomjam, meg dagad a lábam....alíg bírok sétálni egy keveset esténként...
molkata

Bori!
Oksi!
Egyébként a megérzésem már az elején az volt hogy lányom lesz, de mindenki belém beszélte a fiút, hááááát, az UH-n eddig kislány.... :lol:
Vendég

KATA!!!NAGYON SZÉP A POCID!!!
SZERINTEM EGY PÁRAN CSERÉLJÜNK TELCSISZÁMOT, AHOGY LÁTTAM A 2007-BEN SZÜLÜNK-ÚJ TOPIC-ON IS ÍGY CSINÁLTÁK A LÁNYOK!!!
ÍGY LEHETTE DRUKKOLNI, MEG ELSŐ KÉZBŐL JÖTTEK A HÍREK, HA POTYOGTAK A BÉBIKÉK KIFELÉ. EGY SMS-T KÜLDD AZ EMBER LÁNYA ÉS A TÖBBIEK ÖRÜLHETNEK, MEG LÁTNÁNK, KI KÖVETKEZIK A SORBAN, KIÉRT MEHET A DRUKK, HOGY HAMAROSAN KETTŐBEN LESZNEK.

Kép
Kép
christine

Bori! Tegyél fel képet! Te vagy itt a rangidöös :D , hadd tudjunk viszonyítani!

Köszönöm a pocakdícséreteket. :oops:
molkata

Na, akkor egyezzünk meg, én elküldöm priviben a telszámom nektek, it is elküldhetitek, és elmentsük, aztán ha valakivel van valami, akkor jelezzen és, a többiek ha olvassák ők is küldhetik, végül majdcsak meglesz mindenkinek mindenki telszáma..... :lol: :lol: :lol:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?