Sziasztok:)
Voltam ma védőnőnél. Le sem merem írni: 1, azaz egy kilogrammot híztam a 26 hét alatt
Aztán piac (csajok "lógnak" ma a suliból, így őrizték Bercit), úgy jöttem haza, mint a málhás szamár. Eper, szőlő, sárgadinnye (sikerült mindből isteni finomat vennem), tökfőzinek, lecsónak való, meg persze egy kis koviubi Marcibaba külön kérésére
Mire hazaértem, csajok elaltatták az öcsköst, rendet raktak, tegnapról meg van ebédrevaló, szóval, semmi dolgom
Andrea: szerintem is jól választottál bábát

Én azt mondta, ha Annamari ott van, doki nem is kell
Én az egyágyasban szültem Bercit, bár odakinn sem volt épp senki, így tök mindegy volt
Te meg nehogy vigyél pelenkát a kórházba! Nálunk adnak (bár, lehet, hogy szájhúzva), amennyi kell.
Rózsa: visszasírod Te még ezt a várakozós időszakot

Pelus-téma egy része alant, darabszám pedig: napi 5-8 db (abból 2-t kapsz), szóval egy zacsi elég lesz, számításom szerint.
Emi: előtej tök normális, bár nagyon undi
Hencsi: az is tök normális, ha nincs előtej

Én ugyanazzal mostam a babaruhákat, mint a miénket. Sötéteket Tomival, világosakat Ariellel, pelusokat, hófehéreket Ariel+Flóraszept folyékony, vagy Domestos folyékony. Ez utóbbiakat előmosással, 60 fokon (persze csak azokat a ruhákat, amiket lehet). Öblítőnek az első 3-4 hónapban sensitivet használtam, azóta uazt, mint a miénk.
Vért adni nem lehet terhesen, egyébként nekem is ez a vércsoportom:)
NÁgi: ne aggódj, pihizz sokat és egyél sok magnéziumot!
Zsanett: pelusból mindenkinek más jön be, legalábbis én ezt vettem észre. Nálunk a Libero volt eleinte (newbornból max 1 csomaggal érdemes venni, lehet, hogy ki is növi, mire az elfogy). Sokáig használtuk még a DM-es Babylove-ot, sőt a
nem gazdaságos Tescosat is (asszem lila zacsis). Pamperst én nem szerettem, állandóan átázott (más meg a Liberoval volt így...). Jelenleg Huggies, Libero a sláger.
zsú: azta, de szép pocó

És még nekem mondják, hogy nagy?
Légzésfigyelő: szerintem használtan érdemes venni, ha vki akar.
Mérleg: én kölcsönöztem 3 hónapra (asszem 1000-2000ft között volt+ 5000 kaució, amit visszakaptam a végén). DE nem rutinból, azonnal kölcsönöztem, csak amikor láttam, hogy összevissza eszik a kölök. Most is ez lesz, ha normálisan kajál, láthatóan elégedett, hízik, akkor nincs mérleg (ezt első babásoknak is ajánlom, ha para vagy, akkor is lehet 1 napon belül kölcsönözni).
Hőmérő: van olyan doki, aki csak azt az eredményt tartja hitelesnek, amit hagyományos hőmérővel, popóban mérsz a babának. Baromi macerás, ráadásul az első időkben a végbélingerlésre kakil a baba, szóval maszatos is. Én kb. fél éve vettem fülhőmérőt (Braun, leértkelve 6000ft volt az Auchanban), nagyon szeretem! Egy hétig méregettem vele a gyerekek hőjét különböző időpontokban, hogy meg tudjam saccolni, kinek mikor mennyi a normális. (hihi, most olvaslak, Enikő..hát, ugye a tapaztalat

)
Enikő Bogidnak jobbulást
Mary: a mosható textilpelusra gondolsz (ami úgy néz ki, mint egy nadrágpelenka, csak többször lehet használni) ?
Ha környezebarátságból szeretnéd, nem érdemes, a mosószerrel, vízmelegítéssel ugyanott vagy szennyezésileg, mint ha kidobnád a másik fajtát. Egyébként meg persze, hogy macerásabb, sokkal többször kell mosni.
nenőke: még jó, hogy nem esett le szegény baba
Emma: remélem, azért jössz majd ezután is
Na, szegények, most aztán olvashattok
Jó hétvégét mindenkinek:
Jovi