A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Nagyon megrázott amit olvastam, kitartást kívánok hozzá nekik...
Köszönöm a válaszokat erre a wc-s dologra az biztos hogy most aztán megedződöm...

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Köszönjük a híreket!!!

Masni
masni

Barbi,

ideteszek két képet a hintáról, meg hogy Máté mit művel benne. A legújabb az, hogy előredől és kapaszkodik, a mai fejlemény pedig, hogy rájött arra, hogy alatta is van néznivaló és dolgozná magát kifelé.
Csak azért tesezm ide, hogy lásd mekkora Máté meg a hinta együtt. Abban igaza lehet Cinicininek, hogy lehet, hogy nem fogjátok tudni sokáig használni a hintát Kép Kép

Masni
masni

Sziasztok!

Györgyi,

Az a lényeg, hogy megnyugodtál, hogy nincs semmi baja Jázminnak. És mást kap már? A tejcsin kívül?

De jó, gratulálok! Hát ez tényleg hamar ment, egy hét sem telt el, és már oda vissza megy neki! De ügyes!!!

Ok, jövő hét péntek délután? Séta?

Masni,
Jó hogy jöttél,
Már gondoltam rád, hogy mi lehet veletek! És annyira jók a képek, hogy meg van bocsátva!

Nem tudom mi a baja a kezemnek, ma például egész jó!!

Örülök, hogy minden oké Mátéval, de hát ez látszik is rajta, majd kicsattan!!!

A hintában is nagyon édes, alatta milyen látnivaló van? :oops:

Tünde,
KÖSZÖNÖM küldöm a postacímet!
És viszem a csokit!!! Tényleg ez a kedvenc csokid? Én is imádom!!! :wink:

Borsa

Gratulálok az 5-höz, nagyon ügyi vagy!!!
És milyen hintát kaptatok?

Steffi,Örülök, hogy már jobban vagytok egy kicsit!
És nem baj ha hosszú vagy!!!
Kik voltak azok akik ilyet követtek el ellenetek és miért? :cry:

Barbi,
Nagyon nagyon szépek vagytok!!!
Annyira édes Dani!!!
Az a legjobb kép, amikor szopja az ujját de közben belenéz a kamerába!!
Köszönöm a víztisztítást!
És nagy baj lenne ha mi is mennénk?

Örülök, hogy sikerült visszaaludnotok! Mi is vissza aludtunk, de fél 9-kor kelni kellett, mert mentünk oltásra, és még előtte enni kellett!

Hinta.
Hát még én sem tettem le az elektromos hintáról!
Képzeljétek tegnap voltunk először Larával, olyan helyen ahol idegen és sok ismeretlen ember van, leszámítva a korházat. Elvittük a Brendonba, olyan aranyosan nézelődött, mint egy igazi vásárló. Jól bírta bár a végére bekakilt és akkor már sír, még sapit próbáltunk, és egy eladó úgy nézte, mintha még nem látott volna gyereket sírni!
És ott ki vannak rakta a Fisher és a Graco hinták is., ki lehet próbálni! És képzeljétek kipróbálta a Gracot, mert nekem az tetszik jobban valahogy masszívabb és 13kg-ig használható! Nagyon édesen ült benne! Csak hát az a baj ezekkel a hintákkal hogy elemmel működnek, 3 goliát elem kell hozzá, mint a forgóhoz (de ahhoz 4 kell) kész anyagi csőd, és gondolom hamar lemeríti a hinta is. Veszel egy hintát 37 ezerért és még vehetsz ugyanennyiért elemet havonta! Hát elgondolkodtató! Nem értem mért nem csinálják meg őket hogy hálózatról is működjön, biztos szerződésük van valami elem céggel!

Barbi,
Hány kg Dani?

Gabi
Nagyon édes Enci a barátnőjével!

Emano hogy vagy????

Veronikusz,
Aranyos vagy!
Nem aggódom! Ez előfordul!

Réka,
Látom nagyon le akarod Barbit beszélni a hintáról! Hol lehet ilyet kapni és mire jó ez a Graco-s cucc? Megnéztem a neten, de hibás az oldal!

Zsófi
És most már élvezi a merülést?
Kérünk rólatok is vizes képeket!!

Cancan,
De jó hogy hírt adtál róluk!!!
Nagyon, nagyon szorítunk nekik!!! És sok sok erőt!!!

Eni? Vica? Marcsi? Tünde?Merci?

Puszi

Ancsa

ancsaboszi

Szia Ancsa!
jól vagyok köszönöm!
Semmi jele annak, hogy a kisfiam ki akarna jönni!!!Tegnap csak "rémiszgetett"!Nem tudjuk sehogyse kicsalogatni :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

Jaj Lányok!
Már megint a fáradtság beszél belőlem. Kezdek kakukk lenni. :oops: Kata egy veszedelem. Az erkély utcára néző rácsát beborítottuk plexivel, de a szomszéd fele nem lehet. Most oldalt a 6 vízszintes rudból már a 3.ra áll rá! Ha lerángatom róla - mert a szép szónak semmi eredménye - akkor még meg se fordulok már megint fent van. A szívbajt kapom tőle! Ki lehet olyan hülye áll..t, hogy így tervezteti meg a korlátot. VÍZSZINTESEN! mint egy létra! :twisted: :twisted: :twisted: Anyonverném. Mi van ha kiesik. Folyton be kell zavarnom, mert nem tudok mindig mellette állni. :oops: :cry: szegény gyerek!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Emano!
a mellbimbó finom morzsolgatása OXITOCINT termel. Ezt kapják infúzióban a vajúdó nők is. Erre még nem gondoltál? Szülésznő ajánlotta. Én hétfőn DU. csináltam és még éjjel megvolt Szofi! :D :D :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Köszi Veronikusz!
+ próbálom!!!!
Nekem a tonikot mondta+fűszeres kaját :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

Durcáék előtt le a kalappal! Horror volt a sztorit olvasni, főleg emocionálisan túlpörgetve a pocakMiki miatt..
Az a lényeg, hogy most már talán minden megoldódott!!

Hintacsapat,
nekem úgy tűnik, van akinél már szerelem a hinta.. :lol:
és a szerelemmel szemben nem lehet menni, tehát fel kell nyalábolni Apát és megvenni a kincset!
Nálunk két babakocsi van már a szuterénben, Apa szerint ennyi hóbortot még el tud viselni Tőlem, mert rendesen hordom a trónörökös-jelöltet.. :)

veronikusz,
nekem eszembe jutott még egy "folyadék-típus", amiben meg prosztaglandin van természetes módon (prosztata termeli..) És az is kifejezett méhtónusokat alakít ki, mi fialás-indukcióra használjuk.. ha értitek a virágnyelvet, akkor ennél prverzebb módon nem írom körbe, mert már így is belepirulok.. :oops: :oops:
:)
Duplán jó, mert kombinálható az általad említettel. na, most hagyom abba, mert Apa még nincs itthon.. :))

Az állatja, amelyik vízszintes korlátot épít!! Hogy lehet ilyet engedélyezni, átvenni, hol vannak az értelmes szabályok az építésügyből!?

Emano,
jön a front, én bízom benne, hogy ezt pocakBalázs is megérzi és elindul ki közénk!! Drukk ezerrel!!

masni, tényleg, mit is néz Máté, ami ilyen izgi?? :))

Tigri családnak meg a legjobbakat! várjuk a friss szotatós, első napok otthon beszámolót!! legalábbis én nagyon várom, mert egyre közelebb esik Hozzánk is az az állapot..

KépKép
Kép
gyuzso

Ancsa,
köszönöm hogy hiányoltál :-)
megkaptad a receptet???

A hinta alatt a játékai voltak valószínüleg vagy a padlólap mintája kötötte le? Az is nagyon érdekes :-)

Ne aggódj, nagyon jól bírja az elem a hintát, mi most cseréltünk rajta először, tehát fél évet kibírt! Valóban elég húzós az ára, a 4 elem több mint 2000 Ft volt.

A Brendont Máté is nagyon szereti! Kaptatok sapkát? Úgy el vagyok keseredve, ma voltunk az Árkádban, sem a H&Mben, sem a C&Aban nem volt olyan nyári karimás sapi, aminek lenne a fülénél megkötője és 6-9 hónapos méret :-( Bezzeg lánysapiból tudtam volna választani!

Emano,
lehet, hogy "csak" pontos a ksifiad, nem? Elvégre van még 1 egész napja kibújni! :-) :-) :-)

Veronikusz,
teljesen megértelek, én sem értem a tervezőket! Mikor az előző lakást megvettük én is kérdeztem, hogy miért így vannak a rácsok. SEmmi különös ok nincs rá, design és kész.

Gyuzso,
ne is emlegesd a babakocsikat, én is imádom őket!
Apa ma közölte, hogy az új sport-babakocsit nem tudja tolni és mégiscsak a Quinny kellene... Felhívtam a boltot, hogy visszaveszik-e a miénket, tök rendesek, mert szó nélkül cserélnék... még diózom rajta, mert a Quinny Zapp elég húzós árban van! Megéri vajon? Ki tudja mennyi ideig fogjuk használni?

Masni
masni

Masni!
az se baj,ha pontos,csak jönne már ki!!!Hogy végre babázhassak!!!
LÁnyok nem akarok pánikot kelteni,de egy másik fórumon azt írták, hogy lehet hogy mégis megszűnik a szülészet!!!Nem tudtok erről semmit????

emano/Andi
KépKép
emano

Emano!
Ne aggódj nincs sok hátra! Már bármelyik nap babázhatsz!
Köszi a vizsga gratulációkat nagy megkönnyebbülés volt nekem...
Emma élvezte a sok kis ovist!
A mi hintánk teljesen szipla kis cuki golyókkal :D
Ha van kedvetek légyszi írjátok le milyen változások voltak az utolsó hónappan mert érdekelne hogy mik lesznek még :D
MIndenkinek nagyon szép estét!
Gabi neked kitartást nemsokára elmúlnak a rosszullétek!

Orsi

borsa

Heni

Köszi a híreket Durcáékról! Végre. Annyit gondoltam rájuk!!!

Ancsa

Nem kap semmit. Nem is tudnám hogy odaadni neki, mert egyáltalán nem akarja elfogadni a cumisüveget. A napi lefejt tejet csőrös pohárból este pótlásként odaadom neki, de az is kész kínszenvedés. :roll:

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

Cancan örülök, hogy írtál Durcáékról, mert tényleg mindig eszembejutnak amikor feljövök ide, és nagyon remélem hogy Boróka ha már ennyit küzdött, akkor tényleg meggyógyul végre!!!!
Nagyon-nagyon szorítok és imádkozom értük.Olyan gyönyörű az a kislány, még korábban visszalapoztam, valahol december környékére, és ott rakott fel Durca képet róla. Egy angyalka!
Erőt,- kitartást, és mielőbbi gyógyulást kívánok nekik!
Vendég

Györgyi, te minden szopi után fejsz? és mennyi gyűlik össze nap végére?

KépKép
barimami

Masni, egy ismerősöm ismerősének Quinny Zappja van és ő meg van elégedve vele :lol: Annak az ismerősömnek pedig Quinny Buzz-ja van, de az bazi nehéz, plusz tolni se túl könnyű, már egy kicsi talajegyenletlenség is megárt neki! De a Zapp kerekeit nézve az is elég labilis lehet, ha ne msima a talaj. Egyébként ő megirigyelte az én Peg-perego Pramette-m és ilyet akar venni! Én tényleg nagyon imádom, nem túl nehéz, 8 kiló és mindenhogy lehet hajtogatni, plusz esernyőre összecsukható. na jó, befejeztem a reklámkampányt! :roll:

KépKép
barimami

Na lányok, ma én kukorékolok itt hajnalok hajnalán.....
Ilyen a fejem :twisted:
Totál kész voltam tegnap estére - gyererek ugye anyósnál voltak napközben, én irodaházat rendeztem-virágot ültettem, dekoros hölgyet szállítottam, közben ingáztam a gyerekekhez, unokahugomat szedtem össze a suliból, ja még a agyerekdoki is jött - mindezt egyedül,mert férjemék külföldön vannak ( de már nemsokára itthon lesznek :lol: , most beszéltem vele ) Aztán haza a gyerekekkel, levenyézelni a fürdést - most külön ugye, Szandit hintőporozni stb. Éjfél körül kerültem ágyba, de 3 ig SEMMIT nem tudtam aludni. Most hogy apa nem volt itthon, Szandi a helyén aludt - de rossz ötlet volt, mert egész éjjel dobálta magát, nyöszörgött, szipogott-horkolt - be volt dugulva az orra. Képtelenség ilyenkor megkérni rá, hogy fújja ki - amúgy is az őrületbe kerget, hogy nem hajlandó 5 évesen normálisan orrot fújni. 1 kor Benikém is felébredt, ő is fent volt 1 órát - mondjuk csöndben volt a kis drágám. Szóval olyan a fejem,mint a mosott sz...r, a franciaágyunkon nem fértünk el ketten, kb. 9szer raktam arrébb a kisasszonyt. Kíváncsi vagyok hány újabb pötty lesz rajta.
Este még nem volt vészes - csak a háta , elől alig volt.

Ma sem leszek napközben - ha este nem jelentkezem végelgyengülésben-kimerültségben kimúltam........

Heni

Kép

Kép
cancan

5 óra 39 van

Heni

Kép

Kép
cancan

Cancan!
Veled vagyunk! :oops: Remélem hamar túl lesztek rajta! Mielőbbi jobbulást! :oops:
Én is tiszta KO vagyok. Ma is fent voltam már 6 előtt .... csak nézek, de alig látok valamit. :oops: csak éljem túl ezt a napot is! nem ad kölcsön mára valaki két szemet? :D :lol: ja meg egy agyat! :lol:

Ja! Nyuszi hazaköltözött! :D és :cry: :oops:

Gabriella!
Te Encinél meddig voltál rosszul?
Nekem mind a kettőnél a 6.-tól a 14.-ig tartott. ÉS 24 órában. Talán Katánál a DE még türhetőbb volt, de Szofinál már az sem. Enci hogy viseli a rosszulléted? Nálam Kata 7 hónapos volt a kezdetkor és ő a grimaszaimat hülyéskedésnek vette és folyon nevetett. Azt hitte az ő szórakoztatására csinálom. :D

Masni!
nagyon édes Máté! :D Kis kíváncsi! :D

szép napot!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Valami lehet a levegőben, mi sem aludtunk olyan 1től 4ig, Máté is ébren volt egy órát, aztán visszaaludt, de nyöszörgött.
Barbi,
köszi az infót a Zappról, nagyon erősen gondolkodunk :-) A Buzzról én is hallottam, hogy nem az igazi, nekünk Speedink van, azt imádjuk! Azért is szeretnénk egy könnyű és nagyon kicsire csukható sportkocsit mellé, mert a Speedi marad a főbabakocsink. Nekünk nagyon bejön a 3kerekű, nem instabil.
Az az egy zavar a Zappban, hogy nem lehe hátrahajtani az üléstámlát.

Már készülődésben vagyok, mert ma 11kor megyünk Balcsira, éljenéljenéljen! Csak kedden este jövünk haza!!!

Mennem kell pelust cserélni, ide hallatszik, hogy a kisfiam alkot éppen :-)

Nagyon jó hétvégét mindenkinek!

Masni
masni

Jó reggelt!
Hát biztos valami van a levegőbe,mert fél 6 óta én sem tudok aludni :shock:
9 körül megyünk dokihoz!Kíváncsi vagyokk :roll:
Masni jó pihizést!!!
Szép napot!

emano/Andi
KépKép
emano

Szaisztok!
Először is jobbulást a gyengélkedőknek.
A mai éjszaka nekem is horror volt óránként fent voltam...
ma vagy holnap valószínű elindulunk utolsó bevásárló körünkre, hogy pótoljuk a hiányosságokat... megjegyzem elég sok van...
remélem találunk Emmusnak mindent ami még hiányzott és hétvégére elkészülhet a kis szoba :D
Mindenkinek nagyon szép napot kívánok!

Orsi

borsa

Emano!
Nagyon drukkolunk!

Orsi

borsa

Köszi Borsa!!
Remélem nem engednek haza.....
Merrefele mentek vásárolni?Miket vesztek?

emano/Andi
KépKép
emano

Emano,
drukk a mai vizsgálathoz!! Várjuk a (jó) híreket!!!

Nálunk is tragikus volt az éjszaka. Miklós nagyon rendes baba, ő kevés gondot okoz éjszakára. Átlag csak 1x kell hólyag-foci miatt felkelni.
Csipa cica viszont borzasztóan rossz, nem lehet kiengedni éjjelre, mert rajta vana kandúrláz és még fiatal, hogy mamacica legyen. Viszont megtanulta kinyitni a hálóajtót, amely kifelé nyílik: felugrik, kilincset lenyom, és ha van elég lendület, kinyitja az ajtót és bejön. Ez 3x volt éjszaka, még sötétben, négy előtt. Végem van, mint a botnak.
:(

Pedig nekünk is le kell tudni a kórházi kelengye beszerzését, szinte semmi van: se pelu, se kézifejő, se hálóing, melltartóbetét, szopis melltartó.. 2 oldal listám van.. És erről már szelektáltuk a nem fontosakat!

KépKép
Kép
gyuzso

Jó reggelT!!!

Remélem jobb volt az éjszakátok mint az enyém. Szegény Jázmin éjjel 3-kor felsírt, aztán nem is akarta abbahagyni szopi után se nagyon. Aztán hajnal 4-kor folytatta, keresztbe-kasul háton találtam rá, szegényke nyakig pisis volt. :( Pelenkázás, átöltözés, de szerencsére visszaaludt 8-ig.

Barbi

Muszály fejnem minden szopi után, mert ugye nem szopik rendesen. A védőnőm azt mondta, mégha nem is jön semmi akkor is ingerelni kell, hogy legyen. Egyébként általában egy 80-100 g jön össze a nap végére. Ennyi van. Van amikor ennyi sincs. Egyébként megnézték hogy szopizik Jázmin, hát el volt képedve a védőnőm. Már régen láőtta. Azt mondja, hogy ez a gyerek elfelejtett szopizni. :( Nem csinál akkora vákumot mint egész pici korában, ezért nem tudja kiszívni, és ettől ideges, aztán sír. Tudom én, de a cumisüveget meg az istenért nem szívja meg csak rágcsálja. :roll: Hogy ez miért van? Mindenki azt mondja, hogy a gyerekek jobban szeretik a cumisüveget, mert ott nem kell dolgozni. SZóval nem is tudom hogy etessem.
Ja, és pont kapott a babakocsijára olyan izét!!! :lol: :lol: :lol:

Heni

Bárányhimlős Szandi? Lemaradtam!!!! Szegényke. És hát szegény te...

Veronikusz

Rád is együttérzően gondolok!!! :( Bár nem sok erőm van gondolkodni. :lol:

Borsa, Emano

Az utolsó hónapban én sem aludtam semmit. Szerintem ez azért van így kitalálva, hogy megszojuk az éjszakázást..... :lol: :lol: Emano a hétvégén nem leszek, de nagyon szurkolok!!!!! Vigyázzatok magatokra!!!!

Gyuzso

Én is eléggé a végére hagytam, ne izgulj, még belefér. Egyszer elmentek és egy helyen megvesztek mindent. :lol:

Eni, Steffi, Zsófi? Merciről már nem is beszélve.

Kép
gyorgyi33

Györgyi,
mi volt tegnap Vidánál? Valami új infó????

Masni
masni

Györgyi!
mi az hogy elfelejtett szopizni???? az meg hogy lehet? :shock: Jázmin cumizik? Lehet hogy esetleg túl hamar kapott cumit? Mert én mind a kettőnél 5-6 hetes korukig vártam, hogy jól berögzüljön a szopási technika. Én ezt hallottam, hogy így kell és addig nem kaphatnak cumit. A cumisüvegyből való ivás meg nem olyan hogy odaadja az ember és rögtön megy. Én mind a kettőnél több napig, talán hétig próbálkoztam mire ráéreztek, hogy abból hogy kell szívni. Meg értem őket, hogy sírnak mikor a szájukba dugjuk a cumisüveget. Addig mindig egy finom puha, rugalmas cici volt, később meg egy rideg, kicsit kemény vacak. Ezt is meg kell tanulni, ha az ember úgy dönt hogy ezt a formát választja az etetésre és nem poharat vagy csőrös poharat stb.
Nagyos megértelek és remélem javulni fog a helyzet!

:D Szofi már megint a lábacskáira előre dőlve aludt el. Csak most nem a rácsnak dőlt neki. :D Úgy kellett széthajtogatnom szegényt. :D

szép hosszú hétvégét Mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Cancan,
Csak most olvastam, hogy szegény Szandi bárányhimlős!!! :cry: Gyógyulást neki!
Hát nem semmi napotok volt! Remélem a mai jobb lesz!!!
Sok sok erőt!!!!
Mielőbbi gyógyulást!!

Képzeljétek!
Hétfőn itt volt az egyik gimis csoporttársam eljött megnézni Larát, és jövő hét szerdára volt kiírva. És tegnap délután hívott, hogy 10kor kezdődött a szülés és 12-re már meg is volt a pici lányuk! Annyira jó volt hallgatni a beszámolóját! :D

Kismamik nagyon drukkolok nektek!!!

Emano!!! Hogy vagy???
Nyugi, pár nap és babázhatsz! :wink:

Veronikusz,
Szegénykém :cry: , ez a korlát nagyon kemény lehet! Nagyon együtt érzek veled és én is küldök egy két átkot a tervezőre és a kivitelezőre!!! :twisted: :twisted:

Vicces lehettél a grimaszolással, és azzal hogy Kata nevet rajtad! A kis drága! :lol: Most majd ketten fognak nevetni még várjátok az öcsikét! :wink:

Masni,
Igen, igen köszönöm, bár azt írtad, hogy küldöd a csokitortát! Azóta is várom a postást, mikor hozza! :wink: De nem jön!

Hova mentek a Balatonon?Észak, dél?
Én Zánkán nőttem fel, és imádom!!

Fél évet kibírt az elem? És mennyit használja a hintát egy nap?
Milyen elem ez? Mert mi a forgóba már 3* cseréltük! És abba négy góliát kell!

Hogy döntöttetek babakocsi ügyben?

Gabi,
Hol vagy?
És hogy vagy?

Gyuzso,
És merre mentek vásárolni?
Én ajánlom a DM-es melltartóbetétet, mert az van olyan jó mint az aventes, de az 500 Ft alatt van, ha jól emlékszem, nekem nagyon bejött!!! Többet is kipróbáltam de ez a babylove-s nagyon jó!

Györgyi,
És mit mondanak miért van ez? Elfelejtett szopizni?? :cry:
Nagyon sajnálom! Együtt érzek veled, hisz tudom milyen fontos ez Neked!
És mit tanácsolnak???

Hát lányok ne utáljatok, de nekünk nagyon jó volt az éjszakánk (szerintem eddig a legjobb)!
Tegnap Lara nagyon nyögős volt (tegnap kapott oltást, de nem volt lázas), éjfélkor elaludt, és ma reggel 7-ig aludt a kis drága! És én is!

És képzeljétek! Tegnap olyat kakilt, először életében! Mármint akkorát!
Úgy nézett ki mint aki beleült egy tál spenótba! Mindene tiszta kaki!
Bocsánat de ezt el kellett mesélnem! :lol: :oops:

Mindenkinek szép napot! És jó pihenést a négy napra!

Puszi

Ancsa

ancsaboszi

Szia Ancsa!
jól vagyok!Csak fél 6kor felébredtem :evil:
Nemsokára indulunk a dokibácsihoz!

emano/Andi
KépKép
emano

Emano!

Feltétlen jelentkezz hogy mi volt!!!

puszi

Ancsa

ancsaboszi

Masni

Voltam tegnap. Semmin új infó nincs sajnos. :(

Veronikusz Ancsa

Kb. egy hónaposan kapott cumit, de utána még jól szopott. Ez az egész döbbenet két és fél hónaposan kezdődött. Mindenre gondoltam, hasfájás stb. Ahogy szerintem végig is követtétek. A legszörnyűbb, hogy olyan mintha enne, de nem tudna. Tehát a szopi kínszenvedve megy, de csak kevés, ikketve reggel sok, amikor nem kell neki szívni, jön e tej. A cumisüveg nem megy, a csőrös nem megy. Senki nem tudja mit csináljak, senki nem tud tanácsot sem adni. A védőnő azt mondja, próbáljam meg csőrösből etetni 1 napig, aztán cumisüveg, hátha rákap. De hogy adjak neki csőrösből egész nap annyit? Abból 50 g-t is kínszenvedés odaadni. SZóval elég gáz. De azt nem merem megcsinálni, hogy csak cumisüvegből próbálkozom. Kétszer volt olyan, hogy lefejtem a tejet, cumisüvegbe, aztán persze sírt és cicre fordult és szívta üresen. De megnézte a védőnő és azt mondta, hogy gáz ahogy szopik. Simán ki is húzom a cicmet a szájából. Kiskorában ezt nem tudtam megcsinálni. Úgy kellett lefejteni. :roll: De nem tudják miért van. A védőnőtől ilyeneket kérdezgettek (egy tanácsadó telefonban) hogy meg van-e győződve róla, hogy nincs bántalmazva a gyerek. Azt hittem rosszul leszek. Két hónapja mindent megteszek, hogy ne menjen el a tejem, hogy szopjon, vagy valami erre ilyenek érnek.... NA mindegy. Gondolhatjátok... :evil:

Kép
gyorgyi33

Na jó nem panaszkodom ne haragudjatok!!!!(Veronikusz megírod hogy hogyan szoktattad cumisüvegre őket?)

Inkább teszek fel egy Megasztáros képet. :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép Az igazi Megasztár. :)))

Kép
gyorgyi33

Jó reggelt mindenkinek!

Én is rosszul aludtam, de ez nálam nem újság. Én mindig is rossz alvó voltam. Vagy sehogyan se alvó.

Veronikusz, Cancan
jobbulás, a kicsi lánynak is.

Emano,

értem -mint itt mindenki- a türelmetlenségedet, de hidd el, hogy épp időben fog elindulni. Gondolj arra is - ha csak nem tudod pontosan, mikor fogant- hogy az orvos által adott időpont hozzávetőleges. Élvezd a pihenést, ha lehet. :)

Györgyi,
sajnálom, azt gondoltam, már minden oké. Melinda sem ivott soha üvegből, egyszerűen nem ment. Pedig most is sokszor kényelmesebb volna pl. vizet abból adni. Kanállal nem próbálkoztatok? Persze az sem egyszerű eleinte. De hátha.

Mostanában nekünk is gondjaink vannak. Kevesebb lett a tejem, de ott még nem tartunk, hogy másból annyit tudjon enni, hogy jóllakjon. Nyügik vagyunk. Régebben elcsángált a földön (mostmár ott 'tároljuk'), de egy-két napja nem sokáig bírja lent. Egyedül pedig egyáltalán nem akar maradni. Azt hiszem kezd változni a kis lelke. És pont most az enyém is. Ráadásul jönnek a vizsgáim. No de nem panaszolkodom.

Gyuzsó,

Csipának hívjátok a cicátokat? Nagyon jó! :D A mienknek Pite a neve. De mi őt még nyolc hónapos korában elvittüka doktorbácsihoz, és hát így Pite örökifjú maradt... Merthogy kandúr lett volna, de mivel kertünk nincs, nem akartuk, hogy zizi legyen meg jelezgessen. Ő kijár az ablakon. Úgyhogy ha nem Melindához kelek fel, akkor hozzá, mert éjfél körül szokott jelezni, hogy megérkezett.

Elmegyek és veszek ma egy kismamanadrágot és anyagot tunikáknak.

További szép napot!

Kép

Kép

Kép
memme

Ancsa,
Lellére szoktunk menni, tiszta szanatórium nekünk a hétvége :-) mi is nagy Balaton-fan-ok vagyunk, nem is vágyunk másfelé nyáron.

Olyan félórát használtuk naponta a hintát. Míg kisebb volt, el is aludt benne.
Ebbe is négy góliát kell. Nem értem mi lehet a forgótokkal! Nekünk is van forgónk, abban is csak 1x cseréltünk.

Ma reggel apa azt mondta, hogy maradjon ez a babakocsi, majd én tolom :-) Hihi :-) Felhívtam a boltot (még tegnap) tök rendesek voltak, azt mondták, hogy visszaveszik ill. cserélik a babakocsit ha nem jön be-. Hola van még egy ilyen bolt???
Mindenesetre még rácsörgök 1x apára, hogy tuti, eldöntötte hogy nem kell a Zapp. Nehogy útközben jöjjön rá :-) :-)

Gyuzso,
én minden DMes terméket ajánlok, nekünk minden bejött.

Györgyi,
pozitív gondolatok mennek Neked és Jázminnak! Jaj, legalább a cumiból elfogadná! Máté sem volt valami szopi-bajnok, de a cumit legalább szívta rendesen.

Masni
masni

Most látom, hogy amíg gépelgettem jöttek új hozzászólások. Meg nekem is eszembe jutott más.
Hiszen azzal akartam kezdeni, hogy

örülök a Durcáékról érkezett híreknek. Annyira jó lenne már ha rendbe jönnének.

Györgyi,
hát ez tényleg nagyon durva. Nem is tudom, mit mondjak. De akép nagyon aranyos! :) Mini-megasztár.

Ancsa,
éljen az igazi kaki! :D

No, megyek a dolgomra.

Kép

Kép

Kép
memme

Sziasztok!

Heni! Köszi a híreket Durcáékról! Mi is sokat gondolunk rájuk, és persze nagyon-nagyon drukkolunk nekik!!!
Szandinak jobbulást! Remélem a mai éjszakátok jobb lesz!

Györgyi! Sajnálom a szopi dolgot! Ha viszont rájössz, hogy hogyan lehet rászoktatni őket a cumisüvegre, akkor szólj lécci! Egy barátnőmnek sem sikerült, ő kanállal adja, igaz lassú, de legalább megy. Meg próbáld meg a rendes poharat is, mi feles pohárból itatjuk Lénát, az a lényeg, hogy kifelé hajoljon a széle. De ne aggódj, gyönyörű a lányotok, nem tűnik úgy, mint aki mindjárt éhen hal! :P
Léna egyébként az aventes csőrős pohárból sem volt halandó inni, csak rágycsálta. Valaki ajánlotta a Nuby csőrős poharát, akinek a gyereke szintén csak ebből tudott inni. A dm-ben lehet kani, babylove-os csomagban, de nuby valójában. Tegnap vettem, és ebből tényleg tud inni Léna is, igaz, néha mellé megy egy kevés, de hát majd belejön! :lol:

Memme! Már kismamagatyó? Ez igen!!! :D Gratula Melindának a 7 hónaphoz!

Emano! Drukk a mai vizsgálathoz!

Masni! Ha érdekel a véleményem, nekem jobban tetszik, amit ti vettetek, pont azért mert lehet dönteni a hátát, meg mert van bevásárlóhálója alul. De ez csak az én véleményem! :D Jó pihenést nektek a Balatonnál! Mi a Mátrába megyünk 4 napra, már tökre várom!

Gyuzso! Én is ajánlok minden dm-es terméket, meg a dm-nek van a bababónusz programja, sok-sok akcióval!

Ancsa! Az a gond a vizes képekkel, hogy mindketten bent vagyunk vele a vízben, és nem is viszünk magunkkal gépet. Na de majd legközelebb, a kedvedért! :wink: Örülök, hogy nektek (is) jó volt az éjszakátok!

Hát, kövezzetek meg, de nekünk hetek óta végre volt egy jó éjszakánk! Léna 9-től 7-ig aludt, és akkor is vidáman ébredt és még eljátszott 15-20 percet az ágyában, úgyhogy volt időnk összeszedni magunkat. :lol:
Annyira jó nézni, ahogy fedezi fel a világot! Tegnap fürdés közben egy kis edényből vizet csurgattunk neki, ő meg próbálta elkapni a vízsugarat. Gondolhatjátok mekkora sikerrel... :o Felvettük videóra, majd fent lesz a blogon!

Szép napsütést mindenkinek!

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Memme!
lehet hogy lemaradtam! írtál valami olyat, hogy lehet hogy hamarosan kell neked is dokihoz menned mint Gabinak! Vagy valami hasonlót. Mit értettem félre? Jön a tesó? :D

Györgyi!
Jázmin nagyon Jázminos! :D :D :D Rajta nem látszik semmi probléma -szerencsére! :D Tanácstalan vagyok. Na és felháborodot! Mi az hogy bántalmazod?????? :twisted: hülyék ezek??? Így küzd egy anya és közben veri a gyerekét???? normálisak ezek???? ez asztán a lelki támasz!!! bravó! tökfejek! :twisted: :twisted:
A cumival én is sokáig ismertetgettem őket. Ők is visítottak és elfordultak tőle, de nagyon-nagyon sokára rájöttek, hogy kaja van benne és elkezdték szívni. Persze az elején félre is nyeltek, mert valahogy nem olyan mint a cici. :? De sokszor kell a szájukba bedugni. Gyakran, de csak mindig rövig ideig. Nem kell bömböljenek tőle órákig. Majd megszokják hogy az az idegen valami ott van a szájukban. A játék/alsvóscumival is így volt. Elöszőr meg voltak sértődve, hogy valamit bedugtam a szájukba. Rögtön röpült is kifelé. :D Sajnálom, de csak azt tudom mondani, hogy próbálkozni kell! :oops: :(

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok,

Györgyi,
Réka soha nem fogadta el a cumit és a cumisüveget. MIkor fogyóban volt a tejem, akkor kiskanállal adtam neki mindent!! Próbáld meg, nagyon macera de később nagyon hálás lesz, hogy megszokta a kanalat. Szuper a megasztáros kép!! :lol: :lol:

Memme,
Csak nem jön a kistesó??? Vagy miért veszel kismamanacit???

Finiselőknek hajráá!!!!!

Puszi

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Ok ! De hogy adjak neki 180 g-ot kiskaknállal, vagy csőrös pohárral? Nekem ez képtelenségnek tűnik, a szopival meg már nem akarom kínozni, a védőnő szerint is kínzás szegénynek. :( Na majd csak lesz valahogy.

Kép
gyorgyi33

hát! én biztos béna vagyok, de egy szopó, csücsörítő gyereket elég nehéz kanállal etetni. :oops: A következő etetésig eltart egy kajálás. :oops: :cry: Főleg hogy híg folyadékot kell adni neki :idea:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Györgyi,
Hát igen ez soknak tűnik. Nálunk ez úgy volt, hogy a lefejt tejet beletettem cumisüvegbe és megpróbáltam azzal megetetni. Sikertelenül. De mivel nem volt hajlandó ciciből sem, üvegből sem szóval semmiből enni ezért kimaradt az az etetés. (persze sírt ezerrel, de sehogy sem volt jó neki) Aztán fél óra múlva megkínáltam újra és úgy cuppant rá a cicire és úgy kiszívta, hogy azt hittem, hogy az agyam is ment a tejjel együtt :lol: :lol: Amúgy ez csak egy átmeneti állapot, lásd Réka még múlt héten szopizott, egyszerűen nem akart leszakadni a ciciről. Aztán egyik napról a másikra már nem is kellett. :cry: :cry: Remélem, hamar megoldódik a problémátok.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Vica

Ezt már én is próbáltam, de akkor inkább fogyott szegény ezerrel. Nem tudja kiszívni. Sajnos ez nem fog már megoldódni, csak ha rá tudom venni valahogy a cumisüvegre. :roll:

Kép
gyorgyi33

Györgyi!

Nem gondolkoztatok még azon, hogy elkezdjétek a gyümölcsöket? Ha nagyon éhes, akkor sem fogadja el a cumisüveget? Léna nem fogadta el akkor sem. Próbálkoztál többféle cumival is? Nekem múltkor itt a csajok ajánlottak mindenfélét: Mam-ot, Nuby-t, stb. Mi végül feladtuk a próbálkozást, de Léna (szerencsére) szopizik rendesen.
Ezek persze mind csak ötletek.
Kitartást!!!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Sziasztok lányok!

Veronikusz! Írtad ezt a mellbimbó morzsolgatást, hát ez tök jó, nem is hallottam még ezt. Mindig van mit tanulni, majd ha eljön az ideje kipróbálom bár én a málnalevélteára esküszöm! Nekem az annyira bevált, hogy 2 óra alatt meglett Enci. Most is inni fogom 1000rel, bár azt mondják másodiknál nem kell, mert az úgy is hamarabb jön... hát nem tudom, Veronikusz neked ,hogy jött Szofi? könnyebb volt mint Kata születése? vagy minden szülés más..
Sajnos, nem emlékszem már rá hogy Encivel meddig tartott ez a hányinger-émelygés-a végén már hányás korszak. De kb. úgy lehetett mint nálad, 2-3 hónapig. Hát igen, Enci is néz rám a nagy szemeivel, hogy Anya miért torzul a fejed? Az a legjobb amikor émelygek, ledőlök...és tuti akkor mászik rám. SZegénykém hát ő nem tudhatja, de mindig átölel. Megzabálom olyankor.
Na de amikor tisztába teszem.... :( hát a szagok , azok kikészítenek. De majd csak túl leszek rajta.
Most az is borzasztó "szag",amikor párom reggel borotválkozik, pacsuli, meg minden... na ilyenkor szaladok a fürdőből. :(

Györgyi! Nagyon jó a megasztáros kép! olyan cuki!!!
NAgyon sajnálom ,hogy nem megy a szopi, lehet az is hogy már nem ízlik neki a tejed?Előfordul az ilyen, mégha van bőven tejed is, hogy már nem kell neki.. :( mert írtad hogy mennyi mindennel próbálkoztál, és nem ment. Sajnos nekem sincs ötletem a kanálon,csőrős poháron kivül. Próbáljál neki gyümölcslevet adni, esetleg már pürét is. 4 hónapos kortól már én is adtam Encinek, anyatej mellett is. Úgy bevágta az első üveg almapüréjét, hogy 2 órát szunyált utána.Lehet,hogy Jázminnak is már új ízek kellenek, vagy csak egyszerűen unja a tejcit. Ilyen is van sajnos.
La leche liga (www.lll.hu) esetleg tud tanácsot adni, nem tudom nézted már őket?

És azon levagyok döbbenve, hogy azt kérdezik nincs-e bántalmazva?? :twisted: hát hülyék ezek? milyen emberek ülnek ott? komolyan mondom ilyenkor kinyílik a bicska a zsebemben....

Memme!
jön a kistesó???
Vendég

Györgyi!
Az egyik barátnőmnek amikor elfogyott a teje, és muszáj volt tápszert adni, de nem akart cumit adni a lányának, egészen korántól bögréből adta neki a tápszert. Tudom, hogy az anyatej "értékesebb", de próbáld ki, hátha nem megy olyan sok ki belőle. Hátha Jázminnak is jobban tetszik.

Memme!
Gratula????

Cancan!
Együttérzésem. Beni elkülönítve, vagy várjátok, hogy ő mikor lesz bárányhimlős? Jó, hogy hoztál hírt Durcáékról. Én is gondoltam az iwiwre, de aztán valahogy mindig lebeszéltem magam. Nagy harcos a kicsilány!

Emano! Hajrá! Melyik fórumban olvastad?

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

Györgyo milyen csörösből próbálkoztok? Anno Máté sem tanult meg cumiból inni, aztán jött a csörös, az aventos, de az sem volt jó mert nagy erő kell ahhoz, hogy kiszívja. Nálatok nem ezzel van a gond? Nem akar a bébi dolgozni a kajáért?

Réka
Vendég

Gabi!
Azt írtam priviben (nem tudom, miért nem ment át :evil: ), hogy már oda-vissza bejelöltük egymást (Szegváriné). :D

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Gabriella!
Katánál csak málnaleveleztem és ő első fájástól kibújásig volt 2 óra, Szofinál a tea mellett szedtem homeos méhszáj eltűntető csobabogyeszt. Ő fél óra lett volna, ha nem kell a doki miatt visszatartani még fél órát. Hajnalban szültünk és nem volt bent. A férjem azzal viccel, hogy jó lenne ha a Szt Imrében szülném a 3.-at, mert akkor egy kötelet ki tudunk húzni köztünk és a kórház között és azon még beérek időben, ha a szülés a gyerekek számának növekedésével egyre gyosabban meg. :lol: :lol: :lol:
Különben úgy irígykedem a friss pocakosokra. :D Mi még két ciklust meg kell várnunk ha márciusban akarunk szülni. 8)

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Zsófi

Sajnos már nincs kitartás, mert már nem bírom a napi órás tortúrákat. 4 féle cumit próbáltam. Egyszer majd csak elkapja. Mi lenne ha nem lenne tejem és tápszert kéne kapnia? :?:

Cinicini

Pont ez van, mert reggel nem kell dolgozni és akkor megeszik egy csomót. A csőröspohárból meg jön nem kell szívnia, de abból meg még nem tud. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Kész vagyok!

Kép
gyorgyi33

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?