A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Macs irta:
"Sztem felesleges erről ygőzködni egymást, hiszen mindenki, a saját tapasztalatainak, a saját vérmérsékletének és természetének megfelelően, más-más igényekkel bír.... "
PONTOSAN! Szerintem is ez a lényeg :) :)

"Zuzi,
én spec azért szoktam írni, hogy a szülésznők remek jók, mert ismereteim szerint, szakmailag azok. Természetesen temperamentumra ők is mások. Kinek mi jön be."
És én pont a fentiek miatt teljesen megértem Zuzit, mert ö azt tapasztalta, hogy az 1. szülésznöje nem olyan jó, akár szakmailag, akár másképp nem jött be neki... (tudom, szubjektiv vélemény), és ezért váltott (pont amiért én is....)

"Leni,
sajnos nem tudok veled teljesen egyetérteni. A saját szemszögömből én is azt mondom,úgy is, mint biológia fan, hogy a szülés, születés egy csodálatos dolog, hatalmas titok és az eredménye, egy pici, új élőlény (nem csak embergyerekre gondolok) valóban maga a csoda!! De sajnos nem mindenki tudja így megélni (az emberek közül), a saját szülését. Ismerek olyan kismamát, aki annyira rossz élményként élte meg a saját szülését, hogy hetekig tartott, mire el tudta fogadni a saját gyerekét... ma már ő is imádja szereti, jó anya, de az elején nagyon rosszul fogta a dolgokat. Pedig várta és készült a terhességre, a babára, de elszúrták neki a szülést...."
És ezért Lenit is megértem, mert nem véletlenül jár(t) BS-hez, és az egy meröben más tapasztalat lehetett neki, hogy Szánthóval kellett végül szülnie...
fibi

Tinu,
én sem vótam többet másfél óránál a szülőszobán :mrgreen:

Neet,
te kiszel tünde bugyiját sasolod??! :mrgreen:
macskanyu

Na a lényeg meg lemaradt:

Den:
ha most kell,akkor lélekben veled vagyok :lol:
Nagyon szorítok++++++++

petergabi

Fibi,
TÉNYLEG nem értem. Te esetleg segitenél?

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

ki tud Deniékről? én olyan kíváncsi vagyok :oops: :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Szép Jó reggelt,

Micsoda gyönyörű idő....

Deni tán csak nem szül? Drukkok mennek ezerrel...

Johi
johanna1975

Mit kell csinálni egyébként azzal a labdával? Miért jó az vajúdás közben?

Kép
Kép
tinu

Fibi,
ugyehogy ugye :)

és nagyon örülök neki, hogy Leninek a körülmények ellenére is csodás élmény volt a szülése :)

és a Zuzinak írt posthoz hozzátartozik az is, amit még írtam. Miszerint aki megtalálja a neki kedves szülésznőt és meg is teheti, hogy felfogadja, ez az ideális!!! Teljesen egyetértek, de aki ezt bármely okból is nem tudja/akarja megtenni, annak sem kell paráznia emiatt!
:)
macskanyu

Tinu,

mivel én az a tipus vagyok, aki a fájdalom hatására összehúzza magát, így a lábam is összeszorítottam fájáskor. Totál magzati pózban voltam, fájás alatt. Aztán a labdára ülve ezt már nem tudtam megtenni, így segítettem a méhszájnak nyílni, bár onnantól kezdtem ordítani is :D
valójában leveszi a terhelést a deréktájró, keresztcsonti részről, ha rajta ülsz. Én ültem, szorítottam a szülőágy vasát és ordítottam. Viszont villámgyorsan, beavatkozás nélkül szültem :D
macskanyu

Nagyon kíváncsi vagyok, milyen lesz a 2. szülésed ezek után! :D Te vagy nekem az etalon ezek szerint. És úgy készülök én is a 2.-ra majd. :wink:

Kép
Kép
tinu

Ja, lehagytam, hogy Macs. De a gyerek a kezemben van, így nehéz gépelni. :oops:

Kép
Kép
tinu

Tinu,
ismerős a szitu..... :mrgreen: mármint a gyerek a kézben+gépelés :mrgreen:
macskanyu

Gabi,
sztem te legalább annyira inkább EMBER függő vagy, mint én...nem? ez nem orvos-függő. Az az ember történetesen egy ember. Ezt teljesenmeg is értem, de sztem ezt is leirtam.

és megint egy félreértés, nem a dokik ELLEN vagyok, hanem az ellen a szemlélet ellen, h doki KELL (szükésges) a szüléshez.
És úgy tűnt nekem, ezzel BS, aki maga is doki, egyetért!
valaki természetesen KELL, aki ÉRT hozzá. Rajtam kivül, mert én is ÉRTEK hozzá, hiszen NŐ vagyok.

HÁ. tényleg egy banya, nincs mentsége.
ez a szar annyira bonyolult, h nem tudnék itt erről beszélni, annyira hosszú. Ha egy-egy mondatot kiemelnék a gondolataim kavalkádjából, akkor megint annyira félreérthetnének, mint ezzel az egész kórházas dologgal.

valszeg itt a megbántott emberekben kavarognak a szabad orvosválaszátsról és a körzetesitéssel kapcsolatos gondolataim.

még egy dolog a körzetesitésre:
ÉS NEM AKAROK SENKIT MEGGYŐZNI, de hadd irhassam le már a véleményemet anélkül,h neki ugranának a nyakamnak.

1. pl. egy óvóda (HIPOTÉZIS)
május elején van a beiratkozás. mire odérek, a 25 hely már betelt, a gyerekemet mondjuk 28-nak veszik fel. Végül is elutasitanak, és ahelyett, h 2 utcával arrébb lévő oviba mennénk, vihetem a gyereket egy messzibb óvódába. Mindez azért,mert felveszik a nem-körzetest is.
Most akkor mi az igazságos? Mit kéne tennem? Előző éjszaka aludjak ott egy sátorban az ovi előtt, h biztos én legyek az első?
Vagy követeljem, h szeptemberig húzzanak fel még egy szintet az ovira, mert a gyerekemnek JOGA (lenne) ide járni.
Vagy vigyem egy messzebbi oviba, ahová sokkal nehezebb elvinnem, csak azért, mert a 2 utcával arrébb lévő ovi esetleg olyan jó hirű, h a többi kerületből is ide hoznák a gyereket. És ugye miért ne járhatna ide mindenki, hiszen mindenkinek joga van a legjobbra!!!
ja, és az én körztes gyerekemnek az anyukája otthon van a tesóval, ami ugye nem lenne kizáró ok...

2. kórház
mind az 5 szülőszoba foglalt mire odaérek. Mi az "igazságos"? ha én a folyosón szülök, pedig fiztem a tb-t, stb, vagy ha az egyik nem-körztest kiparancsolják a szülőszobából, h én, a körztes, ott tudjak szülni???

mi a megoldás?
ugye NINCS...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

ja és ügyletes kontra válaszott:

és most is csak az agyam jár, már félek leirni akármit is, mert én sem értek teljesen egyet vele, DE:

1. ugye nem mindig jó az ügyeletes, mert egy csomószor bunkó, érzéketlen.
2. de ha megkapnák a méltó fizetésüket, és nem lehetnének behivhatók. akkor nem lehet, h esetleg ők is JOBBAN állnának az "idegen" kismamákhoz/betegekez???
Hiszen, egy héten kb. 2x ügyelnének, vagy 1x. Nem fordulhatna elő, h ügyelet előtti éjjel 3 saját szülést vezettek le, és emiatt kissé már faszosak..és türelmetlenek és bunkók.
hm???
én nem mondom, ettől még biztos lennének vacak orvosok, hiszen ilyenek vannak Amerikában, Angliában is, ahol elég jól megfizetik őket. De lehet, h mégis jobb lenne????
csak áramoltatom a gondolataimat. Szabadon.

Miért nem verik az asztal a betegek "nyugaton", h márpedig én Dr. Udo Brinkmannal akarok szülni????????
Vagy igy van, csak én nem tudok róla???

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsan,
ne haragudj, én tegnap a témában már leirtam a véleményem. Nem szeretnék megint belemenni, elfáradtam.
fibi

Zsána,
hát hiszen pont ez az! hogy nincs jó megoldás egyenlőre. Mindkét oldalnak vanna elfogadható érvei. Mndenkit meg lehet érteni a mag szempontjából. és mindenki szív, ha körzetes, ha nem, beleértve a dokikat, szülésznőket, tán még az ovónőket is...
Épp ezért teljesen megértelek és nem érzem kicsit se gáznak, hogy te így látod/érzed ezeket a dolgokat.
Én így is szeretlek, ha ez számít valamit :) És koncentrálj Memére, tök jót fogtok együtt szülni :)

Kép
macskanyu

Macs,
köszönöm, ez jól esett!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

sziasztok,
az esti szo-paradet nem tudtam maradektalanul nyomon kovetni, de azert jok voltatok ;) :D (Zsan, sztem jokat irtal :) bar tudom, nem annyira mervado, en mit gondolok cseppet sem devians nezeteimmel ;) :lol:)

tegnap volt nehany kerdes, megprobalok valaszolni

Macs, Neet, nalunk ugy volt, h mire jott a baba, jott a ba'ba is: a kezebe pottyant a bebi :) mondjuk tenyleg van, ahova nem ernek oda, de ott nem is szokott kelleni a segitseguk. talan hihetetlennek hangzik, amit most irok, de aki szukseget erzi, h legyen ott vki, az "megvarja", h odaerjen :)

Neet, a felreerteseket elkerulendo, nem az orvosok szakmai/orvosi hozzaerteset vonom ketsegbe, amikor azt mondom, nem ertenek az otthoni szuleshez! "egyszeruen" az van, h hatalmas a szemleletmod-beli kulonbseg egy h-i szulesz es egy ba'ba kozott! ez nem szorszalhasogatas, de a h-ban LEVEZETIK (rosszabb esetben: levezenylik), mig otthon KISERIK a szulest! a h-ban csak azt nezik, ami kozvetlenul a szulessel all kapcsolatban (mehosszehuzodasok erossege, szivhang, sztb), a ba'ba'k viszont a teljes embert figyelik, sot meg azt is figyelembe veszik, mit erez a szulo no. ennek az a kovetkezmenye, h egy ba'ba apro jelekbol (es meg boven idoben) eszreveszi, ha vmi nem teljesen ok, mig egy orvos, csak azt latja meg, ha mar tenyleg gond van. aztan ott van az a cseppet sem elhanyagolhato kulonbseg, h a h-ban az orvos a foszereplo, az o szava szamit, otthon a ba'ba hatterbe vonul, es csak akkor szol kozbe, ha tenyleg kell. de nem is sorolom tovabb, sztem ennyibol is ertheto a kulonbseg :)
ja es a leendo ba'ba'k - tudtommal - elvegzik a "rendes" szuleszno-kepzest (ami tartalmaz korhazi gyakorlatot is), majd pedig kijarnak a mar gyakorlo ba'ba'kkal szulesekhez. aztan beletanulnak... :) (kulfoldon vannak kulon ba'ba-kepzok is)

Zsan, GA, igen, vegzett ba'ba (bar most nogyogyaszkent is praktizal), es a szulesekhez ba'bakent megy ki (mashogy nem is tehetne, l. fent). es kijar rendszeresen szulesekhez. de ha nem o megy, akkor masik ba'ba (nincs olyan sok beloluk, de otthonszules sincs sok ;)). meg egy dula (de termeszetesen az o szerepuk teljesen mas, mint a ba'ba'ke).

(mindezt azert irtam le, mert kerdeztetek. nem vita-alapnak...;))

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Fibi,
de azt nem irtad le, h miért ugrott mindenki nekem???
én TÉNYLEG nem értem, és ha te igen, akkor segits, mert jó lenne tudni...
de tudod mit, valszeg nincs neki józan oka, tehát kár is belemenni...
én úgy gondolom, OK NÉLKÜL ugrott nekem néhány ember!
Persze nem mindenki, mert van aki megértett.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsan,
Udo B-nal én is szülnék :lol: lehet, hogy nyálas de nekem kb 1000 éve ő volt a Férfi 8) és a F.erdő klinikán meg járta, mondhatom felcserélném a Szt Imrére :wink:

Kép
akata

Hátha mosolyogtok egyet :) Füles tízóraizik:

egy falat nekem:

Kép

egyet meg neked..:

Kép
macskanyu

Zsanci!
Én meg ROSS dokinál akarok szülni! 8)
zuzmo1

Hú, mire végigolvastam :shock: Félek, hogy én is össze-vissza leszek, mert bennem is mindenféle érzés kavarog a reformokkal, a választhatósággal, a körzetességgel és úgy általában mindennel (éljen douglas adams 8) ) kapcsolatban.

először is: szerintem amiről Zsan beszél, az nem pánikkeltés, hanem nagyon is valóságos és releváns kérdések :? SAJNOS... Mert igaz az, hogy a dokik júli 1-ig látnak (nagyjából) tisztán, utána viszont még senki sem tudja, hogy mi lesz, és a reform... hmmmm, hogy is írjam szépen... "sebességét" és kiszámíthatóságát elnézve minden lehetséges, és az ellentettje is, és mindkét változatra (választhatóság/behívhatóság ill. szülj az ügyeletesnél, vazze!) ugyanannyi az esély.
LEHET, hogy valahol fent már mindent tudnak, és az igazság odaát van, de jó magyar szokás szerint senki nem mond semmit azoknak, akiket ez igazából érint.
És azt is megértem, hogy a legtöbb doki erről nem szeret beszélni, amolyan majd csak lesz valahogy alapon...
De én pl. sokkal jobb szeretnék a terhesség elején-közben felkészülni az ilyesfajta gondokra, mert szerintem sokkal rosszabb struccpolitikát folytatni, és csak ott helyben szembesülni azzal, hogy ja, a dokim mégsem jöhet be, hopp, itt egy hentes... inkább edzem előre a lábizmaimat, hogy adott esetben jól seggbe rugdossam.

Ami engem személy szerint nagyon zavar ebben, hogy már megint SENKI nem vette figyelembe, hogy a kismamák helyzete borzasztóan speciális:
1. a terhesség egy nagyon egyedi állapot, ami szerintem a lelket éppúgy felkavarja, mint a testet, és nagyon sérülékenyek vagyunk mindannyian.
2. sokan orvoshoz és/vagy kórházhoz kötődünk (én is), és tesszük ezt már 9 HÓNAPpal a szülés ELŐTT, tehát egy "jólirányzott" változtatás adott esetben teljesen felforgathatja a lelki békét... és ez, mint tudjuk, főleg az anyának és a babának nem jó, és még a szülésnek sem tesz jót. Tudom, hogy annak idején régesrégen a mammutok árnyékában is meg tudtak szülni a nők, de én már elkorcsosultam.
3. Felháborítónak tartom, hogy emberek feje fölött egyszerűen bezárják a szülészetet, és sarkítva a helyzetet vajúdó nőket rugdosnak ki, hogy keressenek maguknak másik bokrot :shock:
4. JÓ MEGOLDÁS szerintem egyes-egyedül az lenne, ha bármilyen változtatásnak min. 9hós kifutási ideje lenne, hogy egy nő, egy pár már úgy KÉSZÜLHESSEN a babára, hogy tudja, mire számíthat. És SENKI nem mondja nekem, hogy ez kivitelezhetetlen!!!!

És sok mostani új topiktársat elnézve, akik alól kiszervezték a szülészetet, úgy érzem, hogy még örülhetünk, mert legalább a szentimrés helyünk elég biztos.

A körzetességgel kapcsolatban borzasztó lelki csatát vívok magammal, mert ugyanúgy az óvoda jutott eszembe, mint engem jelenleg foglalkoztató kérdés: hogy szép és jó, hogy mindenki oda mehet óvodába, ahová szeretne, de [bocs] kurvára nem örülnék, ha egy nemkörzetes gyereket preferálnának Dóci előtt :?
És ha nagyon őszinte akarok lenni, szarnám le magasról, hogy az anyuka 5 állásban dolgozik éjjel-nappal, és ez az egyetlen hely, ahová a gyerekét adni akarja... de én nagyon önző vagyok... szóval rá kellett jönnöm, az altruizmusom csak elméletben működik igazán jól...
Fogalmam sincs, hogy szüléssel kapcsolatban mik is lennének az érzéseim, ezt itt ugrom.

A választhatóságról még mindig ugyanaz a véleményem, mindenki csinálja azt, ami neki jó. Ebben annyifélék vagyunk, és annyira nincs igaz út, hogy nem is megyek bele.

Zsan,
imádlak és nem estem pánikba 8)

Gigi,
tanulj a tapasztalttól: ha nem akarod, hogy gratuláljanak, ne csinálj vonalzót. Ha csinálsz vonalzót, ne szólj be, ha gratulálnak 8) És ha megnyugtat, én elvből senkinek nem gratulálok a 12. hét előtt, viszont drukkolok :D
kisün

hja, Ross doki és Udo B. 8) És ott vajúdni a tiszta hegyi levegőn, mindig nyár, virágoznak a futómuskátlik, halk zeneszó, a távolban jódliznak, YESSSSS!!!!
kisün

"Fibi,
de azt nem irtad le, h miért ugrott mindenki nekem???"

Zsan,
hát én erre irtam az elöbb, hogy már belefáradtam, mert tegnap mindent leirtam, amit a témárol gondolok. De ha B elalszik, irok privit erröl, ha még szeretnéd.
fibi

Macs,
Füli és a maci :lol: Dóci ma reggelizett, Marci ott kepesztett a lábainál, mondtam a lányomnak, hogy nyugodtan adhat neki egy kicsit. Erre letört egy mikroszko/ópikus falat zsemlét, azt még kettészedte valahogy, és nagy önzetlenül odaadta az öccsének :mrgreen: Kajában nem ismer tréfát... akárcsak az anyja...
kisün

Akata, Kisün,
UFF! Ez kerek volt és szinte ua, mint amit én gondolok.

OFF: megnyitották a vizet. Örültem. Levágtam a füvet. Nincs hideg.. közben elzárták a vizet.... öööö... ha hamarost nem kapcsolják vissza, büdösen megyek a bölcsibe. :roll:
neet
neet

Kovac doki!!!!

Kismacska és micimac jól esznek együtt. :D
neet
neet

büdiNeet,
:mrgreen: kellett neked zuhanyzás helyett füvet nyírnod
kisün

ó igen, Kovac... BÁRMIKOR jöhet :mrgreen:
kisün

jobban belegondolva ezekkel a dokikkal én nem SZÜLNI akarok :mrgreen:
kisün

Sova dokit meg a Blazsejt nem akarja senki? még szabadok :lol:

Kép
akata

Kisün,
nem-e? Hááát? :oops: :lol: :lol:

Macska,
tudom, h szürkét szeretnél, de idesüss:
http://www.nlcafe.hu/forumkifejt.php?id ... mid=146989

Legfeljebb lesz 2... egy tarka és egy szürke... :D
neet
neet

Húh, nem semmit termeltetek, de sikerült végigolvasnom :D

Macs,
Milyen jó kis segéderőd van :D

Neet,
Rulez az új avatar :D

Kisün,
Gratula a pedálozáshoz :D

Deni,
Örülök, h bejön Vera :) Hú és erős jósolgatás :wink: :D

Neet, Macs,
Nagyon jók vagytok :lol:

Votiv,
Mi is nagyon sokat vártunk a TAJ kártyájára, de az anyaságit azt hiszem a szülés után 180 nappal lehet még igényelni :? A legkisebb pelust hamar cseréltük, ahogy elfogyott az a zacsi, amit vettünk.
Szép kis orvos :roll:

Fibi,
Neked lemaradt egy válaszom, szóval elképzelhető, h visszamegyek dolgozni, de egyenlőre lightosan, bár most úgy néz ki, h anyámnak fogok besegíteni hitelek kötésébe :?

Márika,
Papucsot el ne felejtsetek vinni. Én az apás cuccot a kórház gyógyászati boltjában vettem, azt frankóra sikerült bevinni, viszont papucsot elfelejtettünk, de szerencsére tudtak adni páromnak :)
És a Vendel név nekem is nagyon tetszik és valóban nagyon ritka :)

Kátya,
De jó, h bejelentkeztél és hogy ilyen jól megvagytok és minden szuper :D Majd mesélj milyen volt a szülés és kérünk sok-sok képet!!! :D Hasfájásra mi az infacolt használtuk és én úgy vettem észre, h segített is. De esetleg az is jó, ha a lábait nagyon finoman feltolod a pociáig és ezt többször megismétled. Néha még szokott nálunk is puki gond lenni és ez utóbbi mindig segít.

Szrek,
Egyáltalán nem voltatok közveszélyesek, nem ismered még a barátnőm fiát :lol: Képet az új frizkóról.

És igen voltak tegnap nálunk Szrekék :D Ábel nagyon édes volt, rögtön kiszolgálta magát, telefonált, pézsézet és még egy-két dolgot bevizsgált. Ja és hát persze a szokásos babadolog, olyan jó kivenni Adél szájából a cumit :lol:

Indi,
No problem :) Nem voltam biztos benne, h nekivágtok egy ekkora útnak, pláne, h Dominó fogzik. Bepótoljuk, oké? :wink:

34 évesen pedig ki ne akarna egészségügyi miniszter lenni???? Szal naná, h van képe az egész dologhoz HÁ-nak :wink:

Szrek,
Rózsaszín babakocsi :lol:

Deni????
Mehetnek a drukkok??? Sokat gondolok Rátok!!! :)

Macs,
Füli édes!!! :D

Zuzi,
Én is :lol:

Kisün,
Dóci :lol: Kovács doki is jöhet :lol:

Kép Kép
curse

és akkor azért mert szar a rendszer (meg nem tökéletesek a törvények, ill. nincs ideális megoldás), akkor szarjuk le a másikat? (jelen esetben a nem-körzeteseket, ha ö is oda szeretné vinni a gyerekét?) nem értem néha az embereket....
fibi

Gyorsan felteszek egy képet még Ábelről a régi frizkóval :D Kép Talán ez már a harmadik nekirugaszkodás a kajcsinak

Kép Kép
curse

A helyhiányos "parát" én indítottam el, engem kell a mókusok elé küldeni... De sajnos igaz volt, amit a pár nappal ezelőtti helyzetről írtam és bocsi mindenkitől, nem akartam én senkit sem paráztatni, csak kicsit meglepett engem is a dolog, de lehet hogy csak túlérzékeny vagyok most :oops: és valszeg Zsanci is ezért parázik ennyit, úgyhogy ne legyetek vele olyan szigorúak!

Fibi :) Köszi :)

Leni :) Ha jól tudom, uccsó vérvétel 36-38. hét (nekem a 38.-ra esett, de én elefánt vagyok és ráérek :lol: ). Robot HÁ :lol:

Tinu :) Nekem a csecsemősökkel az volt a tapasztalatom, hogy a kutyaszemek nem elég, hanem kifejezetten kérni kell őket, ha kell vmi és akkor segítenek, szóval legközelebb csak határozottan :wink:

Szrek :) Militari Ábelről képet kérünk!!! Rózsaszín babakocsihoz meg gratula! :D :lol:

Indi :) Boldog szülinapot az uradnak! Homokozó Dominó, de édes lehet! :D

Macs :) Füli és Micimackó nagyon édesek!! :D Bálintnak is ilyen macija van, meg is mutattam neki a képet :wink:

Vera :) Dóci és Marci meg a zsömle :lol: :lol:

És Csajok, köszi a drukkokat :D de még 2in1 vagyunk, bár tegnap és éjjel kemény jóslók voltak, már azt hittem tényleg szülni fogok, mert már 5 percesek voltak és a melegvízre sem múltak, fél éjszaka nem aludtam tőlük, de aztán mégis ritkulni kezdtek, úgyhogy még ma is csak jósolgatok, ki tudja meddig... :roll:
denizsa

Huuu, Deni, ez már eléggé finisnek hangzik, drukk!+++++ :D
fibi

Fibi,
pont ez az oka a meghasonlottságomnak: elméletben nagyon megértő és emberbarát volnék, de HA az én gyerekemről van szó, és arról, hogy óvodás lehessen, akkor magasról teszek arra (magyarán szarok rá), hogy kinek mije fáj, és miért érdemelné meg jobban, hogy abba az óvodába járjon, ahová én körzetileg tartozom! :?
És tegnap is elmentünk az óvoda udvara mellett, és Dóci boldog mosollyal az arcán nézte a gyerekeket, és mondta, hogy "ebbe az óviba fogok járni!" És a szívem szakadt meg annak tudatában, hogy lehetséges, hogy nem...
kisün

Deni,
HAJRÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!! Milyen fagyit szeretnél? :wink:

Curse,
képet köszi, Ábel tüneményes :lol:
kisün

Kátya,
nagyon örülök, hogy benéztél, és hogy jól vagytok!!! Képet, képet! :lol:
kisün

Sziasztok!

Húúúúúúúú jó kis vita. :)

Én még annyit írnék, ha nem baj ezzel kapcsolatban, hogy engem már a szótól is kiráz a hideg, hogy "körzetes". Számomra már ez is a szabadságom sárba tiprását jelzi, hogy be akarnak szorítani valamilyen korlátok közé. Aminek nyilván van célja, mert ezzel azt akarják biztosítani, hogy mindenkinek a legközelebb lévő intézmény legyen elérhető. De akkor is ezt az egész körzetesdit már meghaladta a kor, ne menjünk már visszafelé. Ha már reformálnak akkor javítsanak a dolgokon, ne rontsanak. Például nem kéne annyi helyet bezárni és akkor nem lenne tumultus. :evil:

Fibi

Igen mi a X. kerülethez tartozunk :? , de nagyon a szélén vagyunk, úgyhogy nem messze tőlünk kezdődik a XVI. kerület, meg pár száz méterre meg a XIV. kerület van. Például nekünk a legközelebb lévő óvoda a XIV. kerületben van. :?

Deni

Izgi. :D Mennek a drukkok! :)

Macs

Füli képek mindig aaannyira cukik! :)

Ja és én Zsanci védelmében annyit (talán ezért nem érti, hogy miért támadják), hogy ő megmondta, hogy nem azokkal van baja, akik jó helyet akarnak maguknak, hanem a rendszert alkotókkal, hogy mért nem csinálnak normális H-t mindenhova és akkor mindenkinek a legközelebbi hely egyformán szuper lenne és nem lenne sehol tumultus.

ruz
ruzicsky

Deni,
Húh, akkor ez már tényleg nagyon vége :D Hajrá!!! Drukkolok nagyon!!! :D

Egyébként a kórházi mizériához csak egy szösszenet. Páran írtátok, h az emberek képesek jó messzire menni egy jó orvosért vagy egy jó kórházért. Nos, ha az én körzetim is olyan klafa lenne, mint a Szent Imre, akkor sem mennék oda, mert sokkal messzebb van, mint a Szent Imre. Nem tudom Lajosék mi alapján osztották fel a kórházakat, de Érdet sikerült a Sotéhoz sorolni :roll:

Az ovódai dologhoz és most lehet megkövezni :lol: Én pl. olyan anyuka leszek, aki nem a körzetibe fogom a gyerekemet íratni, hanem oda, ahol a munkahelyem is van. Sokkal biztosabbnak fogom érezni, ha a közelembe lesz, mintha fél órát vagy egy órát kell azért utaznom, mert napközben valami történik vele az oviban.
Természetesen, ha lesz ketteske és akkor lesz Adél oviköteles, akkor a körzetisbe fogom járatni, viszont, ha nem így lesz, akkor igenis szeretném a közelebe tudni, míg dolgozok. Elnézést ezért, de nekem nem laknak se anyósék, sem pedig anyuék a közelbe, h majd őket tudom egy probléma esetén ugrasztani.

Kép Kép
curse

Votiv,
Most megnéztem neked azt a tájékoztatót, amit a védőnő adott a támogatásokról és jól emlékeztem, a születést követő 180 napon belül lehet igényelni az anyaságit, szal nem vagy lekésve.

Kép Kép
curse

Curse,
elvileg dolgozó anyukának 2 körzete van: a lakóhelyi és a munkahelyi. :) De ebben Jucus (is) meg más tud majd segíteni, ha kérdésed van, sztem.

Most már elárulom minden körzetesnek és nem körzetesnek, h a tescoban (Campona) cc. 7500 HUF egy csúszda, valami 11 K helyett, és már megvettük, úgyhogy mehettek rohamozni, nekünk már van, bebebeee. :lol: (Hasonló az Obiban 20 K körül volt, úgyhogy jóóóó.)

És most elhúzom a (bűz)csíkot a bölcsibe. Víz azóta sincs...
neet
neet

Vera,
teljesen megértelek. Mindenki a legjobbat szeretné a saját gyerekének, és olyankor tényleg csak a saját érdekünket nézzük :wink:
fibi

"hello, hello, nem tűntem el. Csak egy távoli bolygón jártam lehunyt szemekkel..."

Most is csak fél kézzel írok, mert a másikban van egy nyüszögő csomag... :( :( :( :(
Tejem továbbra sincs elég, sőt már kevesebb... Azt mondta nekem a házi boszink, hogy valaki leszívja az energiámat, nem működnek jól a csakráim. Ez a valaki nem a baba és nem a férjem... Én tudom ki, de bővebbet nem írhatok, mert olvashatják bennfentesek is... Vele kell letisztáznom, de az nem egyszerű... hajjajj :cry: :cry: :cry: :cry:

Nem tudtam visszaolvasni, talán legközelebb. Próbálok sűrűbben jönni!!!! :oops: :oops: :oops:

nukada

Nuk,
a "harchoz" sok erőt kivánok!!!
És sok tejcsit!!!

Füli és Ábel nagyon SZÉPEK!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Neet: mekkora az a csúzda? Kérek infót, ha tuccccc képet is. Köszi, mert éppen csúzdát keresünk a dednek.
Johi
johanna1975

Csak egy-két dolgot fűznék hozzá a tegnapi/mai témához...

Már régebben is, amikor front jött volt zsufi a H-ban. Ezt mindenki tudja!
Miért van most még nagyobb zsufi?! Mert a Szent Imre egy jó H-ház!!! És legyen az kerületi, nem kerületi, fiatal, középkorú, bárki...... - a számára legmegfelelőbb helyen szeretne szűlni. Ezzel én is így vagyok, meg szerintem, X Y is 8) És nem kell it utálkodni, mert az egész helyzetért nem mi vagyunk felelősek.... Túl jó a H-ház és szar a rendszer!!! Ha nekem azt mondanák, hogy nagyon szar a Sz.Imre, meg hogy ilyen koszos,olyan gáz, akkor tuti más H-ház után néznék és keresnék valami megoldást hogy nekem és születendő gyermekemnek jó legyen! De szerencsénkre nem kell ezt megtenni. BŐVÍTSÉK A SZÜLÉSZETET!!!

Egyébként meg nagyon egyszerű megoldani a "nem körzetes" állapotot - mert ugye ha átjelentkezik valaki, akkor máris "körzetes" lett! 8)

Más:

Deni,
húúú de izgalmas már ;) Mi holnap megyünk anyósékhoz (ott is alszunk, mert most akadt egy kis sok munkám ;) De ott is van már NET ;) Figyelni foglak!!! ;) :)

Neet,
csúszda, yessss ;) Orsinak már van kicsi is, nagy is ;) Meg ilyen hinta vagy mi ;) el van látva kiscsaj, hála a nagyszülőknek. De nem most lett véve mindez,hanem még a két másik unokájunknak. De kit érdekel!!! Van, oszt' kész! Azért a kicsi csúszdát azt kimondottan O. kapta ;) no meg a homokozót!

Macs,
Füli milyen jó szívű ;)

Mása
szmagdi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?