A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Granda!
Igen, igazad van, tényleg jó hogy ahány ember annyiféle, legalább jó színes a világ...

Szép napocskás hétvégét mindenkinek!

Vadvirág
Vendég

Sziasztok !

Mindenkinek köszönöm a jó kivánságot.
Én most Izraelben vagyok részben pihenés részben család látogatás.
Itt nagyon jó idő van és meleg.
Képzeljétek marha olcsó a gyerek ruha. Így eldöntöttem, hogy innen viszek egy pár rucit a babócának.
Miléna sajnálom, hogy még nem tutti a baba neme gondolom már jól bele éltétek magatokat a fiúba.

Tábla : Elvileg a baba neve Áron, Domonkos. Dokihoz május 10-én megyek.

Mindenkinek sok pihit.
20200310173350

Sziasztok, Kismamik!
Rengeteget írtatok a héten, bocsánat, hogy nem válaszolok egyenként mindenkinek. A fő téma, ha jól láttam, az eü-beli dolgozók hozzáállása és viselkedése volt. Én a héten mondjuk csak pozitív tapasztalatról tudok beszámolni, a Schöpfben pedig extrém kedves volt az orvos, aki megnézett ultrahangon. És ott derült ki, hogy kisfiúnk lesz! :-) Hajni, ha van egy pici időd, bekékeznél a táblázatban? Már nevünk is van: Ádám. Köszönöm!
A Schöpf-beli, majd a 4D-s vizsgálat szerint is a babócánk teljesen egészséges, mindene megvan. Tényleg nagy élmény ez az uh, még egyszer szeretnénk elmenni. Bár babócánk igen szemérmes volt a vizsgálat alatt, de mi tökéletesen odáig voltunk a látványtól. :-)

Mindenkinek szép hosszú hétvégét!

Kép
Kép
irina

Lányok, javítgatom a táblát és van pár kismami aki ezer éve nem írt.
Jelentkezzetek!

Falevél, Ardo, Kaqk, katicico, Hoila, Riti, Timmur
Vendég

Sziasztok!

Rég jelentkeztem. Kedden voltunk dokinál, minden rendben, sajtkukac a pocaklakó. A neme még meglehetősen bizonytalan, ezért a táblázatban a mi sorunkat még nem kell színezni semmilyenre.

TÁBLA: kiírás dátuma: szeptember 17., nevek: Lilien/Dominik (bár mindkettő csak kérdőjeles!), legközelebbi dokivizit: május 22.

Mindenkinek szép napot!
Zsu

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

sziasztok!
hát megint sikerült rettenetesen elkenődnöm. Az AFP értéke 2,3 lett. a dokim beküldött május 8-ra az I. sz női klinikára, kontroll UH-ra. megnézett mindent, és azt mondta, hogy szerinte minden a legnagyobb rendben van. az érték valószínűleg azért magasabb egy picit, mert volt vérzésem a terhesség alatt. nagyon megijedtem. most retteghetünk több mint egy hétig. jajj. csak nehogy valami baja legyen Pöttynek. Aki 90 % hogy fiú. megmutatta nekünk a kukacát... :D
jó hétvégét mindenkinek!
sense

Sense!

Ne aggódj, az AFP-re nem kell nagyon adni! Ha a dokid azt mondta, hogy minden rendben, akkor úgy is van! Írd meg azért mit néztek és mit mondtak, de ne aggódj!

Gratula a 90%-os kisfiúhoz!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok!

Bocs, hogy így lemaradtam, de munka után már nem nagyon van kedvem leülni a gép elé, mert még mindig eléggé fáradékony vagyok, a melóhelyen meg nincs időm.

Egyenlőre velünk minden rendben, a babóca növöget, és már a kívánós időszakom is elkezdődött. Ez nálatok is így van? Legközelebbi doki-látogatás május 11-én lesz, akkor már remélem meg tudom a babóca nemét is, meg akkor tudom meg az AFP eredményét is.

Olvastam, hogy már néhányan voltatok 4D-s ultrahangon. Pontosan hány hetesen mentetek el, és hová? Ahol voltatok, rendesen megvizsgálták a babót? Mert hallottam már olyan helyről is, ahol semmit nem mondott a doki, nagyon felületes volt. Ha van valami jó hely, akkor szívesen veszem, ha megadjátok.

Előre is köszi
riti6

Sziasztok Mamikák!
Sense! Ne aggódj, az AFP érték 2,5-ig úgy tudom normális, és a magasabb amúgy is látványos tudomásom szerint, a dokid meg nem látott semmit, biztos nincs baj, csak neki az a dolga, hogy ilyenkor tovább küldjön. És gratulálok a Kislegényhez!!!! :lol:

Hajni! Kaqk szokott írni, a többieket viszont én nem ismerem :? , akkor tényleg rég nem írtak. Reméljük jól vannak...

Lányok! Nagy újságom van (nekem legalábbis az :lol: ), képzeljétek ma lent voltunk a Szüleim telkén Dömösön, és lesétáltunk a Duna-partra ebéd után, és leültem egy rönkre, élveztem a dunai levegőt és és és éreztem a Babókát, rúgott 3 jó nagyot egymás után :lol: csodálatos volt, és tényleg fel lehet ismerni. Rögtön szóltam a Családnak, utána meg Rátok gondoltam, hogy amint hazaérünk megírom Nektek is! Nagyon boldog vagyok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sense,
ne aggódj az AFP miatt!! Nem gyözöm írni, hogy nálunk ilyen nincs is, mert fölösleges!! Ha a dokid egyébként meg mindent rendben talált, akkor az úgy is van!! Nyugodj meg, nem lesz semmi baj!!
Gratulálok a kisfiúhoz!

Anitja, örülök, hogy érezted a babót! Ugye milyen jó érzés?
Most már állandóan "beleszól" majd mindenbe, én úgy élvezem!

Szép hosszú hétvégét mindenkinek! :wink:

pussz

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok!

Látom nem nagyon van forgalom hétvégén.
Én is csak benézek,főzőcske van.

Remélem mindenki jól van!Én kicsit nyűglődök,kismanó örökké helyezkedik ami fáj nekem...Néha mozdulni is alig bírok.
Próbálok sokat feküdni és párom is segít mindenben.

További jó pihit mindenkinek! :D

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sense!
Egészen biztosan minden a lehető legnagyobb rendben, ne aggódj!!! :D :D

Anita!
Én is GRATULÁLOK! :D :D

További szép napocskás időt mindenkinek! :D :D

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!
Tényleg elég nagy a pangás...
Én még mindig nem érzem egyértelműen a Mazsolát. Ti mit éreztek pontosan? Az egyik barátnőm azt mondta, hogy nem fogom ilyenkor még konkrétan érezni, hogy rúg, mert olyan tompa és lágy az érzés. De én azt sem tudom, hogy mit kéne érezni. Sokszor érzem, hogy mocorog, de rúgást nem...

Jó pihenést Mindenkinek!!!

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Köszi lányok a biztatást! Próbálok nem aggódni túl sokat.
Regina!
Én sem érzem a mozgásokat. A dokim azt mondta, hogy az első terhességnél, a 20. hét előtt nem nagyon kell várni. Persze nyilván mindenkinél más. Itt a fórumon többeknél olvastam, hogy 17-18. héten már érezték. Én már nagyon várom!
Viszont látványos növekedésnek indult a pocim. :D Úgy látom napról napra nagyobb. És egyre többen meg is jegyzik. Ez már jelent valamit! :)
Én egész nap sütök. Elkezdtük anyukámmal a "száraz" süteményeket sütni az esküvőre. Még 5-öt kell aludni, és itt a nagy nap! Nézem az időjárásjelentést. Ehét péntek szombatra esős időt mond!!! :(
Jó pihenést mindenkinek!
sense

Sense!

Melyik részen laktok, hogy esőt mondott? Bízni kell, hogy jó idő lesz! Ha meg nem, te attól férjhez mész, erre gondolj! Szerintem nem lesz eső!!!!!

Regina!

Nem jelent semmit, ha még nem érezted egyértelműen. Nekem az egyik védőnő azt mondta, hogy azok érzik hamarabb, akiknek "puhább" a hasa. Van egy barátnőm, aki még nem érzi, pedig idősebb kismama 2 héttel, de neki izmosabb a hasa.
A védőnő ahhoz hasonlította, mintha egy vasat vagy egy papírt rúgdosnál. A papírt könnyebb nem? Szóval figyelj a jelekre, ha finom mozgást érzel, olyan mint a buborékolás, az már az!!!!

Marcikám ma hajnalban keltett, pont fél 5-kor, amikor megszülettem. Ma van a szülinapom és ő köszöntött fel elsőnek a maga módján.
Nagyon édi volt. :D
Utána persze apa már 6-kor. Úgyhogy jól indult a napom!

Tegnap egy óra hosszáig nagyon erősen mocorgott, vendégek voltak nálunk, ők is érezték nadrágon keresztül. Nagyon erős gyerkőc lesz!!!!
:D

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Anikó,
nagyon nagyon boldog szülinapot kívánunk neked!!!
Sok boldogságot, szép pocit, meg mocorgást! :wink:

Sense, húú, az esküvö elött olyan izgis! De jó lehet most neked! Mi is pocakosan házasodtunk, bár nekem akkor még nem látszott, mert az elsö terhességem volt, az meg amúgy is késöbb látszik.
Akkor süss sokat, finomakat! Az idö meg meglátod jó lesz!

puszi mindenkinek

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok!

Bocs, hogy eltűntem, mostanában nagyon változó a hangulatom. Van mikor majd kicsattanok, nem bírok leállni, van mikor begubózok és nincs kedvem semmihez. Valószínű a terhesség tünetei.

Kitartás annak aki még nem, vagy alig érzi a babáját. Az enyém már nagyon aktív!!! :D Néha már akkorákat rúg, hogy csillagokat látok! Olyan fiúsakat! De nem bánom, csak egészséges legyen!

Szombaton bográcsoztunk, nagyon jó volt. Marhapörit csináltunk, a hangulat is nagyon jó volt, pedig "csak" hárman voltunk. Meg a picur. Tegnap pedig ketten voltunk apukával, kicsi lány a barátnőjénél volt. Ki is használtuk a helyzetet!!! :wink:
Ma pedig dolgoztunk mindeketten de. Most pihinapot tartunk, holnap megyünk majálisozni. Rebeka már alig várja!
Aztán sajnos megint a dolgos hétköznapok. De már csak két hónap, ha minden jól megy.

Aniko: Nagyon sok boldog szülinapot kívánok én is. Az enyém is most volt 25-én. Kaptam a családtól fűnyírót, kicsit durva, de én nagyon örülök neki, imádok füvet nyírni!!!

Sense: szerintem se aggódj az időjárás miatt, sokkal fontosabb ez a nap annál, mintsem egy ilyen miatt rosszul érezd magad. Lélekben ott leszek veled. (Imádom az esküvőket!) Én is pocakosan mentem férjhez, már öt éve! Jézusom, hogy megy az idő

Bocs a sok írásért, puszi mindenkinek!!!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok Mammik!
Vadvirág, Motiot! Köszi, hogy velem tudtok örülni :D Aranyosak vagytok!

Regina! Igen, nagyon kis lágy, és tompa érzés, de valamiért tudom, hogy Ő az, nem bélmozgás, az tuti. Olyan mintha belülről egy pici ujj megbökne, és nem folyamatos ám, egy pillanat az egész, egyébként szombat óta ma hajnalban éreztem megint, tehát nem sűrűn, biztos még csak bizonyos helyzetben érzem. És nekem tényleg elég puha a hasam, sosem volt "kockás" :oops: Biztos volt már Neked is ilyesmi, csak másképp érzed, mások vagyunk :lol:

Sense! Megy a drukk, hogy szép időtök legyen, és ne idegeskedj, próbálj ellazulni egy kicsit, bár gondolom ez nehézkes egy esküvő előtt, de gondolj a Babádra, neki a nyugalom a fontos, nem az időjárás :lol:

Anikó, és akkor utólagosan Timi! Nagyon boldog szülinapot Nektek!!!

Hajni! bekukkantottam az októberi Babásokhoz és Timurr ott van.

Puszi Mindenkinek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Anikó:
Isten éltessen sokáig. :)

Timi:
Neked meg akkor utálag ugyan, de annál boldogabb születésnapot!

Sense:
afp miatt ne aggódj. Az uh sokkal fontosabb és megbízhatóbb. :)
Esküvő miatt irigyellek, olyan jó volt. :))
Az idő pedig szupi lesz,megrendeltem Nektek. :)

Csajok:
aki rég nem jelentkezett vagy máshova ír, azt kiveszem a táblából.
Ha újra jön visszarakom 1 perc alatt. Jó ez így??
Vendég

Timi,
akkor neked is utólagos nagyon boldog szülinapot kívánunk! :wink:

Jó dolog a fünyíró, én mosógépet kaptam, ugyan kicsit elöre, mert csak május 18-án lesz, de imádom, azóta mosok egyfolytában, ha kell, ha nem :lol: :lol:

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok!

Sajnos elkiabáltam, hogy jól vagyok: Tegnapelőtt estére iszonyatosan elkezdett fájni a torkom, ma elmentem az ügyeletre: tüszős mandulagyulladás. :( Még soha életemben nem volt, pont most kell elkezdeni. Nyelni sem bírok, emiatt ugyebár enni sem igazán, az eddig összegyűjtögetett +3 kilómtól sikeresen meg is szabadultam másfél nap alatt. Kaptam antibiotikumot, már jobb is egy picit.

Sense, előre is gratula az esküvőhöz, megy a drukk, hogy szép idő legyen!

Szép estét mindenkinek!
Zsu

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Sziasztok!

Uj vagyok itt, csatlakoznek hozzatok! A 22. hetben vagyok, szeptember 6-ra vagyok kiirva. Angliaban elek, a parom angol, igy a terhesseg eleg maganyosan telik. Nehez a csalad, baratok nelkul..
Azert boldog vagyok am!! :D
Bocsi, de itt nincs ekezetem!

Niki
Vendég

Sziasztok, Kismamik!
Sense, nagyon sok boldogságot kívánok!

Szia, Niki! Gyerek, és írj minél többet, egyúttal számolj be az előzményekről!

Kép
Kép
irina

sziasztok

nem tudom hogymikor fogok szülni hova kénje inkább írnom? szept 24től okt.4 ig bármi lehet :-)

olvasni olvaslak benneteket :-)

Timi
Vendég

Sziasztok!
Csatlakoznék hozzátok. Szeptemberi pocaklakónk van, legalábbis a dokik szerint akkor születik meg a kisfiunk. 27 éves vagyok, Kaposváron élek. Egyenlőre ennyit most, la többit legközelebbre tartogatom :)
Sziasztok

Kép
Kép
gabcii

Anitja!

Gratulálok! Végre!
Azt hiszem, én is érzek valami buborékot ritkán a hasamban; de én még nem tudom olyan pontosan beazonosítani, mit Te.

Sense,

az esküvő tényleg csodálatos, magam sem gondoltam volna, hogy a férjem olyan szépen fog rámnézni azon a napon! Azt a tekintetet sosem felejtem el!

Mindenkinek további jó pihenést (én alvásból jöttem)

Kép
granda

Sziasztok!

Remélem mindenkinek jól telik a hosszú pihi!

Üdv az újaknak!!!Niki72 egy napra vagyunk kiírva... :D

Zsu jobbulást,pihenj sokat!

Sense jó készülődést az esküvőre!

Anikó neked pedig ismételten jó utat,vigyázzatok magatokra!!!Ha hazaértek írj majd sms-t! :D

Babamocorgás:manóm még mindig örökmozgó szerencsére.Rájöttem,hogy ha lefekszek és zenére lazulok,teljesen abbahagyja....Biztosan elalszik.Iszonyat sokat keményedik sajna a pocim,úgyhogy ezt naponta többször is bevetem már.Imádom ha érzem mocorogni,de félek a koraszüléstől.Amikor nem rugdalózik hanem helyezkedik,olyan mintha óriási buborékok pukkannának a hasamban. :lol: Az elején is ilyen volt,csak kicsiben...

Ti tudtok rendesen aludni és helyezkedni?
Napok óta sehogy nem jó...Bármelyik oldalra fekszek a csípőcsontomnál húzódik nagyon.Éjszaka is ráébredek fordulásnál.Háton már egyáltalán nem tudok,rögtön bekeményedik a pocim.Oldalt is az a nyerő,ha a lábam közé rakom a szopis párnát és az a hasamat is tartja.Eddig nem akartam a párom és közém tenni,de sajna lassan kénytelen leszek.... :cry:

Varrattam kismamanacit,olyan csini lett!Én is a szűkebb felsőket részesítem előnyben,azokkal nagyon jó lesz.Pamut a pocirésze,rugalmas.

További jó pihenést nektek!

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok!

Tőlem is üdv az újaknak! Írjatok sokat, mindenre kíváncsiak vagyunk.

Megvolt a majális, bár kicsit parás volt, ugyanis Rebeka este átment a mamáékhoz aludni. Hajnal kettőkor csörgött a telefon, hogy mit csináljanak, ugyanis a kicsinek 39 fokos láza van. Gyorsan hazahozattuk, hűtőfürdő, kúp stb. 3 körül lement a láza, hála az égnek azóta nem lázasodott be. Csak csúnyán köhög. Valószínű, a hétvégén jól befagyiztunk, mert nekem is fájdogál a torkom.
Mivel ma nem volt láza, kicsit kivittük a majálisra, de nem vittük túlzásba. Azért jól éreztük magunkat. Remélem este már nem lesz lázas.

Mindenkinek puszi

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Köszönöm a jókívánságokat!

Timi!

Neked is boldog szülinapot!

Üdv. az új kismamiknak!

Miléna!

Már nekem sem megy az alvás rendesen! Marci ébreszt hajnalban, hogy éhes, akkorát rúg, hogy felébredek rá. Ráadásul mindig elalszom a nyakamat, pedig jó az ágyunk és az ágynemű is.

Majd próbállak olvasni benneteket Angliából, meg írok is!

Sziasztok!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Hello Lányok,

kihasználtuk a 4 napos szabit és rokonkodtunk mindenfelé. Péntek-vasárnap a Balatonon voltunk a szüleimnél, és a fél rokonság eljött, hogy megnézzen minket. Mindenki kíváncsi volt a rúgásokra. Drágaságom nagyon élvezte a nagy társaságot és egész nap produkálta magát :lol: Bezzeg hétfőn, a rokonság másik felénél végig csöndben volt. Éjfélkor meg úgy rákezdett, hogy alig bírtam elaludni. Hát igen, már most ők irányítják az életünket :lol:

sense, ha a dokid rendben talált biztos minden OK lesz a vizsgálaton. Viszont a tömegre készülj föl, mikor mi mentünk, kb 80-an voltak... Jó esküvői előkészületeket Nektek! Ez egy olyan jó időszak :lol:

Anikó, Timi, isten éltessen Titeket! Én egyszer porszívót kaptam... ...bár pont akkor költöztem albérletbe, úgyhogy nagyon vágytam egy jó kis porgyilkolóra :lol:

Miléna, az alvás pár napja nálam is eléggé problémás. Sajnos egyre inkább zavar a pocóm. Sehogy sem bírom megtalálni a kényi pozíciót. Ha sikerül, akkor meg a babának nem jó és rögtön jelzi is... Tegnap is nagyon kínlódtam. Csak háton jó, de ugye azt meg nagyon nem tanácsos :cry: Végül hasalva sikerült álomba szenderülnöm, de úgy hogy az egyik lábamat felhúzva csináltam helyet a hasamnak... Úgy nézthettem ki, mint a sziklamászók... És mi lesz később? Ülve alszunk?

Elég sokat nőtt a pocim az elmúlt egy hétben. Meg is döbbentem, mikor pár napja pakolás közben megtaláltam az egy évvel ezelőtti esküvői ruhám foglalási papírján lévő derékméretemet. Ma közel 20 cm-rel nagyobb a méret...

Puszi!

silka
silka

Sziasztok!

Jó volt ez a 4 nap itthon. Kicsit nagytakarítottam is, de többször pihentem közben. Voltunk a párommal sétálni, az is olyan jól esett!!! És itthon van az öcsém is, aki Spanyolországban él, sokszor vele voltam! Olyan jó!!! Másfél éve nem láttam.

Az lehet, hogy izmosabb a hasam, mert mindig is tornáztam. (Persze hájréteg is fedi a hasam. :oops: ) De tegnap végre kétszer is éreztem ilyen kis finom bökdösést :lol: De aranyos!!! A buborékolást már pár hete érzem! :)

Anikó! Boldog szülinapot! És jó utat kívánok!
Sense! Nagyon szorítok, hogy jó idő legyen. Barátnőm is szombaton megy férjhez! :D
Zsu! Jobbulást!
Hajni! Szerintem is kiveheted őket a táblából, aztán majd visszateszed, ha jelentkeznek!
Niki! Gabcii! Üdv itt nálunk!
Miléna! Én eddig is oldalfekvésben aludtam, úgyhogy ez a póz most tökéletes nekünk! Bár néha én is kitámasztom magam egy kispárnával. Ne félj a koraszüléstől, inkább hessegesd el a gondolatot, és pozitív dolgok járjanak az eszedben! Ez nagyon fontos!

Szép napot Nektek!!!

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Remélem nem baj,hogy én is írok hozzátok.
Én is szeptemberre várom a babámat,sajnos még a nemét nemtudjuk,hogy mi lesz de
reménykedünk benne,hogy egy kislány
mert fiú már van kettő is.

További szép napot,
Ildi.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok lányok,
na, nálunk is eltelt az ünnep...
Jó kis vörösboros marhapörkölttel :lol: :lol: :lol:

Üdv az újaknak! Niki, én is külföldön élek, néha tényleg rossz, hogy nincs itt a családom, bár nekem a párom is magyar és elég sok magyar barátunk van itt, talán így kicsit jobb a dolog, de megértelek!

Regina, örülök, hogy te is érzed a babót! Nincs is ennél szebb érzés, nem igaz?

Lányok, én is rosszul alszom mostanában, bár ma éjjel sikerült jót aludnom, de egyébként én is csak forgolódok. Viszont azon csdálkozom, hogy még mindig tudok hason aludni :shock: Na persze azért kicsit alá kell támasztanom, de megy a dolog. Babó eddig nem szólt rá semmit.

Én jövö hétfön megyek dokihoz, meg uh-ra, már úgy várom, hogy láthassam a kis drágát!

Na lassan húzok porszívózni :shock:

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok!

Üdv Horcsog! Írj sokat! Észrevetted, hogy 5 km-re lakunk egymástól és napra pontosan egyidős terhesek vagyunk?

Sajnos a kicsi lány tegnap este is belázasodott, így ma jött velem dolgozni. Remélem péntekre rendbejön, mert az oviban akkor lesz az anyáknapi ünnepség. Nem akarunk lemaradni róla!!!

Az alvás nekem viszonylag könnyen megy, (jól lefáradok, mire ágyna kerülök), viszont éjszaka mindig arra kelek, hogy a jobb lábam combtőből le akar szakadni. Akárhogy forgok, nem múlik, csak mikor felkelek. Lehet, hogy elfekszem? Vagy nem tudom. Szerintetek?

Kép
Kép
timi26

Sziasztok Mammikák!

Üdvözöllek én is Titeket: Niki, Gabcii, Horcsog!!! Jó hogy ilyen sokan vagyunk már! Meséljetek sokat!!! :lol:

Timurr! én is szept. 25-re vagyok kiírva, szerintem írj oda ahová jól esik :lol: , én tuti itt maradok, még ha októberre is csuszizunk :lol:

Regi, Granda! Hamarosan szerintem már a rugizásoktól nem tudunk aludni :lol: - nekem még mindig nagyon kis pihe-puhák, de ez nem hiszem, hogy baj, van még ideje a Kisembernek megerősödni :lol:

Alvás: pénteken megyek a szopipárnáért, remélem segít majd helyezkedni, mert már én sem nagyon tudok hogyan...
Timi! Nekem a kezem szokott nagyon elzsibbadni, de az van, hogy napközben is :( . Hétfőn megyek a Védőnőhöz, azért majd megemlítem Neki. Egyébként én azt olvastam, hogy éjjeli lábizomgörcs előfordul terhesség alatt. Rebekával nem volt? Talán Te is említsd majd meg a Védőnénidnek. Rebekát pedig nagyon sajnálom, és jobbulást kívánok neki :)

Képzeljétek tegnap bicajoztam majdnem 1 órát, jól esett nagyon, csak a fenekem fájt a végén egy kicsit. Ugye Ti is úgy tudjátok, hogy biciklizni szabad terhesség alatt?!

Van még egy dolog ami nálam jelenzkezik tegnap éjjel óta: nagyon ég a gyomrom, de annyira, hogy alig tudtam aludni, mintha tüzet nyeltem volna, aztán elmúlt magától. Most délelőtt megint volt. Nektek is van gyomorégésetek? Ti mit csináltok ilyenkor?

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

szia Anita

köszi a reagálást :-)de úgy látom ide én már nem kellek

jó babásodást

Timi
Vendég

Sziasztok!

Timi 26:nálam is hasonló a szitu...Húzódik a csípőcsontnál és néha főleg a jobb lábam szinte le akar szakadni.Erre azt tanultam régen,hogy nyomódik valami ideg,vagy a méhszalagok húzódnak.Nálam is sétálásra szűnik,vagy ha a pocimat jól alátámasztom.

Anitja:a bicajozás nem nagyon ajánlott,én úgy tudom..Szerintem a dokidnál kérdezz rá.
Gyomorégés:nálam hetek óta probléma időnként.Vettem Rennie-t,ami jó volt rá.Mostanában nem nagyon használom.Nekem mindig lefekvés után kezdődik.Rájöttem,hogy ha alvás előtt eszek gyümis savanykásabb jégkrémet,akkor nem jön elő.Édességet nem nagyon eszek,úgyhogy ennyi még belefér szerintem.Inkább,mint a gyógyszer.

Üdv neked is Ildi! :D

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok!

Hat megprobalok fozes elott egy par dolgot elmeselni magamrol gyorsan.
Mar van egy 14 eves nagylanyom, ugyhogy ez a terhesseg igen furcsa nekem, mert egyreszrol mar ismeros a dolog, de mivel olyan reg volt az elso, valahol ujnak is tunik! Egyebkent egesz mas, mint az elso volt! Biztunk benne, hogy kisfiunk lesz, mivel a paromnak is van mar ket kislanya, de ugy nez ki, most is egy kislany van utban! :lol:
Egyebkent itt, Angliaban minden mashogy mukodik, sokminden fura nekem. A terhesseg alatt itt nem orvos felugyel, hanem szulesznok, es igazandibol ha nincs problema, nagy ugyet nem csinalnak belole. Ket vervetel, ket alapos ultrahang, ennyi. Manualisan nem is vizsgalnak. (Mondjuk ezt nem banom!!)
Itt mindenki dolgozik a terhesseg alatt, szinte a szules napjaig, meg az is, aki nem eppen konnyu munkat vegez. (En azert abba fogom hagyni junius kozepen! Nem vagyok angol! :wink: )
Ami viszont abszolut felhaborit, az az, hogy itt 2-3 honapig maradnak csak otthon a nok a picivel, aztan irany vissza dolgozni, pici baba meg megy a bolcsibe!! Itt csak 6 hetig jar a fizetes 90%-a, aztan 6 honapig csak egy fix osszeg, mindenkinek egyforma, ami kb. egy itteni atlagfizetes negyede csak. Utana mar semmi. Sokan meg ha meg is tehetnek, hogy egy fizetesbol eljenek, nemigen akarnak a megszokott jomodrol lemondani. En mar elore kozoltem a parommal, hogy en nem vagyok hajlando a par honapos babamat a bolcsibe adni! Szerencsere helyesli ezt, es tamogat benne. Biztos nehez lesz, mert itt az elet igen draga, de a baba lelki fejlodese nekem sokkal fontosabb, mint a penz!
Erdekes, hogy mindezek ellenere rengeteg baba szuletik itt, mindenfele babakocsis es terhes noket latni.

Milena! En is lattam, hogy egy napra vagyunk kiirva! :D
Milyen jo, hogy szinte mindeni egyszerre szul, majd egyutt izgulunk egymasert!!!
Ja, es kepzeljetek! Ami a legjobb: Szules utan 6 oraval mar kiraknak a korhazbol, ha nincs semmi gond!! Hat ha mindenkinek sikerul itt, talan nekem is fog :?
Bocsi, hogy ilyen hosszura sikeredett, dehat be kellett mutatkoznom! Par honap elmaradasom van mogottetek :)
Vendég

Sziasztok!!

Most akartam kicsit alaposabban válaszolgatni,de csörgött a telefon..... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
....meghalt anyósom!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Ne haragudjatok,de megint nem leszek egy ideig!! :(

ancsi26

Ancsi!

Nagyon sajnalom, hogy a babavaras oromebe ilyen szomorusag jott!!
Vigyazz magatokra, es gyere mielobb!
Vendég

Hello Lányok,

Anitja, nálam a Rennie az egyetlen, ami bejött. Pár hete többé-kevésbé napi rendszerességgel bekapok 1 szemet. Sajnos ez is végigkísér minket a szülésig, és egyre erősödni fog...
Bár lehet, hogy alkatfüggő, mint minden más. Tegnap bevágtam pár gombóc gyümölcsfagyit, jó kis savanykás epret meg lime-ot. Na, hogy attól milyen gyomorégésem lett... :roll: Bár inkább ennék rá fagyit, mint Miléna. Amúgy a Renni abszolút szedhető, a papírján is rajta van, és a kismama újságok is tele vannak a hirdetésével.

Niki, nem semmi, ahogy Angliában a dolgok zajlanak. Nem is tudom melyik hangzik brutálisabban: a 6 órával szülés után pá, vagy a 6 hét fizu. Bár már korábban is hallottam, hogy mi Magyarországon nagyon jó helyzetben vagyunk, ami a juttatások idejét jelenti. (Már, ha persze meg bír belőle élni az ember :)
Amúgy merre van Swindon?

Ancsi, nagyon sajnálom a rossz hírt...

silka
silka

Sziasztok!

Ancsi, sajnálom a rossz hirt :(

Niki, hát nem semmi a helyzet nálatok. Döbbenetes az ottani rendszer. Nem is baj, hogy szülésznő felügyel rátok, mert sztem ér annyit mint a dokibácsik. Nade a munka szülés napjáig, meg hogy kiraknak szülés után 6 órával, naaa.Lehet hogy az én felfogásom fura, de én már nem dolgozom, mert olyan a munkahelyem, hogy nem érezném biztonságban a picit, a mindennapi munka mellett.
Nem mondom, unatkozom itthon már, mert nem vok az a "semmirekellő" tipus és hát kicsit igy érzem magam.

Na igen, gyomor égés. nekem rendszerint este ég a nyelőcsövem, de majd minden nap és mind1 mit eszek, mert mindentől.
Ehetek én kekszet, vagy savlekötőt, tök mind1 neki, a fülemen folyik úgy is.

Meglepve olvastam, hogy 19-20 hetesen alig érzitek a pici mozgását. Én 16 hetesen éreztem először. Mostanra megmár akkorákat rúgdos, hogy az nem lehet bélmozgásnak vélni :)

Kép
Kép
gabcii

Sziasztok!

Megjöttem a genetikai uh-ról. :)
Minden ok volt. :)
És megint megmutatta milye van. :wink: Szval kislányom lesz. :)

Üdv az újaknak. :)

Ha szeretnétek a tábliba kerülni, akkor kérek adatokat.

Ancsi:
nagyon sajnálom, őszinte részvétem. :cry:
Sok erőt Nektek.
Vendég

sziasztok!

Mindenkinek köszi, már jobban vagyok egy kicsit, nem fáj annyira a torkom, hála az antibiotikumnak.
Sajnos azonban valószínűleg Alexa elkapta tőlem, tegnap belázasodott, nem eszik, inni sem akar igazán. Holnap viszem dokihoz, bízom benne, hogy hamar meggyógyul.

Végre rendesen beindult a babám, kezd hasonlítani a nővérkéjére, már ami a mozgolódását illeti. Eddig igen lustika volt. :)

Ancsi, részvétem anyósod miatt!

Hajni, gratula a puncishoz, gondolom, nagy az öröm! Nekünk is az volt, amikor Alexa született, hogy sikerült a "klasszikus" fiú-lány párost összehozni. Ez a baba meg úgyis grátisz, hab a tortán, de nem bánnám, ha megint lányom lenne! (vagy fiam) Még szerencse, hogy optimális esetben valamelyik verzió összejön. :)

Szép estét mindenkinek!
Zsu

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Sziasztok,

Ancsi, részvétem! Vigyázz nagyon magatokra!

Zsuzsóci, nektek pedig jobbulást. A kismanók olyan gyorsan túlvannak a betegségeken, remélem a kislányod is hamar meggyógyul. :wink:

Hajni, akkor mégegyszer gratula a kislányhoz! Akkor most már tényleg biztos lehetsz benne, hogy lány lesz! :wink:

Mi hétfön megyünk dokibácsihoz, remélem én is megerösítést kapok a baba neméröl. Na meg persze arról, hogy minden rendben. :wink:

Niki, hát nem semmi az angol rendszer. Itt a németeknél is szeretnek az anyukák visszamenni pár hét vagy hónap után dolgozni, mi ezt ne tettük meg az elsö babánál sem és most sem fogjuk. Nem ér meg annyit. Van egy ismerös házaspár, ahol a lány visszament dolgozni, hát szerintem a kisfiún nagyon is látszik, hogy valami nincs teljesen rendben érzelmileg. Söt, már másoknak is feltünt. Na persze ez nem általánosság, csak ö amúgy is kis érzékeny.
Én arra gondoltam, hogy mindenki boldog legyen, egy év után, persze csak ha tényleg el tudom képzelni és megoldható, akkor én vállalok ide haza egy vagy két lurkót, talán elöször csak fél napra, vagy nem is egész héten. Így azok az anyukák is nyugodtak lehetnek, akik visszamennek dolgozni, hogy a gyerköc jó kezekben van és figyelnek rá, nem csak egy a húsz-harminc kölyök közül, meg nekem is csurran-cseppen valami. :wink:

Na asszem húzok pizzát kajálni :lol:

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok!

Ancsi őszinte részvétem! :cry:

Niki:én is hallottam a külföldi helyzetről.Gyakorlaton volt egy kismamám,aki Kanadában élt a férjével,rajzfilmeket készítettek.Amikor terhes lett hazajött,azt mondta ott nem foglalkoznak eléggé velük.Szerintem azért jó ez a rendszer ami itt van,még ha sokszor elégedetlenek vagyunk is vele...

Hajni:gratula a kislányhoz!!! :D

Mi ma jelentkeztünk be 4D-re Kecskemétre.3 hét múlva kell menni.Nagyon várjuk,remélem már kiderül pontosan,hogy kisfiú vagy kislány. :D

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok!

Ancsa őszinte részvétem.

Üdvözlet az újjaknak: Niki, Gabcii, Horcsog. Jó kismamságot :D Remélem tetszeni fog a csapat. :D

Ma voltunk 4D uh-on, nagyon nagy élmény :lol: Ha van rá lehetőségetek ne hagyjátok ki :D Mi a mátyásföld klinikán voltunk és nagyon kedvesek voltak. Silka ha jól emlékszem te is oda készülsz, nem fogsz bennük csalódni.
És ami a legfontosabb, hogy kislányunk lesz :lol: :lol: Most már teljesen biztosra mondták.

Hajni a táblát mostmár légyszi színezd be rózsaszínre és a névhez kérlek írd be, hogy Gréta Mónika.

Szép estét mindenkinek. Móni

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni:
gratulálok a biztos kislányhoz, holnap javítalak. :)
Vendég

Sziasztok!

Ancsi!
Nagyon sajnálom a történteket! :cry: Vigyázzatok magatokra!

Anitja!
Lehet biciklizni terhesen, csak nem hepe-hupás, zötykölődős úton (az nem tetszik a babának, tapasztalatból tudom :lol: ). Ez még az első terhességemkor történt, mikor hazaértünk elkezdett fájdogálni a hasam. Felhívtam a dokimat, bementünk a kórházba, megnyugtatott, hogy minden rendben van, nyugodtan biciklizhetek máskor is, csak "normális" úton.

Gabicii!
Én a 3. gyerekemet várom, és a 18. héten éreztem először egyértelműen a baba mozgását. Azóta már nekem is tud hatalmasakat rúgni. Szerintem teljesen rendben van -főleg első terhességnél-, ha a 20. hét körül érzi valaki a baba mozgását.

Timi!
Lábizomgörcs: azt mondják ez magnézium hiányra utal.

Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Anitja,

én is csak annyit olvastam a bicajozásról, hogy azért tartják veszélyesebbnek terhesség alatt, mert jóval ingatagabb, mint egy pár sportcipő vagy az uszoda vize... :)
Ha leesel róla, bizti nagy ijedtség a vége, de ha vigyázol és lassan mégy... Végülis úgy is fel lehet fogni, hogy az utcán is fejünkre eshet bármikor egy meteor... Szóval csak azt akartam mondani (írni), hogy jó kedvvel, biztonságos környéken és mérsékelt forgalomban biztos nem árt. De én nem vagyok orvos.

Kép
granda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?