A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Barbi,
:mrgreen: jófej vagy a homokevést illetően is!!!! :lol: :lol: :lol: Ábel ezt is kifinomultan csinálja - keres egy ágacskát és azzal vagy a gereblyével eszi a homokot :lol: de ha sokáig nem homokozhat akkor két pofára tömi a kezével :shock: :lol:

igen, almonként a logikus - aztán már csak az a kérdés, mi számít alomnak....;)

Kép

Kép

:D
szrekuc

szrek! össze kell sürgősen hozni a gyerekeinket!!!: Angi is szereti a homokozósgereblyéjéről (hű micsoda szó :mrgreen: ) nyalogatni :lol: Biztos találnának még más közöst is :wink: :lol: :shock: :lol:
gödibarbi

ja, és írtad, hogy rávigyorgott meg gagyarászott a képre - éntőlem mehet az összeborona, ha Isti már úgyis foglalt ;) (hát, ha már egymás mellett is feküdhettek ;) :mrgreen: ugyi Neet? :lol: )

Kép

Kép

szrekuc

Móni!
Tudom, hogy nagyon nehéz lehet most Neked!!! Nálunk azért más a helyzet, mert B 19 hónapos volt, amikor PAnnus megszületett, igazából nem tudta szavakba önteni, hogy mi bántja, ezért is jött ki szerintem rajta agresszióban. Legalábbis remélem, hogy "csak" ez okozza :roll: Szerencsére Pannsu gyorsan szopizik :D , így valahogy sikerül úgy megszoptatnom, hogy B ne lássa. ÉS aha meglátja, akkor max ő is odakéredzkedik (aminek mondjuk annyira nem örülök, de nagyon édesek, ahogy közben simizik egymást.) Hidd el, sokat fog még változni a helyzet, én legalábbis úgy látom, hogy folyamatosan alakul. Lehet, hogy Peti most döbbent rá, hogy akkor MArci most már örökre itt marad. És azért is nehéz Neked, mert Peti nem alszik napközben. Én már eret vágtam volna magamon, ha nme tudnám délben elaltatni B-t! És B-n egyébként látom, ahogy egyre jobbna alakul, ma egyáltalán nem volt agresszív a játszón, együtt homokozott a gyerekekkel. Minket viszont gyepált rendesen itthon :?
Ja, és szerintem a tesóféltékenység SOHA nem fog elmúlni, felnőttkorban is jelen van, csak nem hajhúzogatásban nyílvánul meg :wink: :lol:
Sokat gondolok Rátok!
Ja, és büntetés: hát ez nekem is egy nagy kérdés. Én ezt nagggyon elcsesztem, mert pont azért, amit írtál is, hogy nem ért semmit a fegyelmezés, próbáltam máshogy reagálni, és sokszor azt láttam, hogy azért csinál rosszat, mert kíváncsi, hogy most mit fogoki erre reagálni. Komolyan mondom, direkt provoklált.

Votiv!
Erre mondják nagy okosok, hogy a szex nem helyhez kötött tevékenység, nem feltétlenül kell hozzá a franciaágy. Egyébként hasonló cipőben járunk, jókat röhögnél, ha mesélnék :lol: :lol: :lol:
És nálunk nagyon sok mindenben hasonló a helyzet, mint nálatok. B is főként rajtunk tölti ki a frusztrációját, és B-vel én sem tudtam együtt aludni, de most egész más a helyzet. Én is bízom benne, hogy ezzel kompenzálni tudom az 5 perces pánikgyorsaságban történő napközbeni szopikat, stb.....

Kép
Kép
zuzmo1

abszolút! :D bár nem tudom hogy Bazsó "csókja" anno mennyire volt komoly. :?: :lol: s régebben sokx "aludt" ugyanúgy a két ded (amikor mindenkié jól akkor ők ketten nem, s ilyesmik). írtam tegnap hogy ez a dolog még bizonytalan :mrgreen:
gödibarbi

mármint melyik két ded?

Kép

Kép

szrekuc

Barbi!
Bazsó csókja :lol:
Na és a homokevésed :mrgreen:
zuzmo1

szrekuc! két ded= Bazsó és Angi. Egyszer már azt is ígértem az anyukájának, hogy aludhatnak együtt a dedeink. :mrgreen:
gödibarbi

Barbi!
:mrgreen:

Szrek!
És kisgyerekkori agresszióról nem mndott valami okosságot R.J.? VAgy konkrétan a tesféltékenységről?
És tök jó tudni, hogy ezek szerint a fiam extra kreatív lesz 8)
zuzmo1

Votiv!
Te már dolgozol? :shock:
zuzmo1

Móni!
Ancsiéknak még mindig nincs net :(
zuzmo1

látom mindenki alszik. Nálunk apjuk most autózgat Pannussal, hogy ALUDJON MÁR VÉGRE EL!!!!!!!!!!!!!!!!! :roll: Múlt éjjel is alig aludtam............
szép álmokat! 8)

Kép
Kép
zuzmo1

Zuz :) Miért nem örülsz neki, ha Bazsó becsatlakozik egy szopira? Valami nekem kimaradt itt. Én úgy érzem, ez a legidillibb és legcélravezetőbb megoldás.

Móni :) Ezek jutottak eszembe: A büntetés nagyon fontos dolog, de következetesen be kell tartani, különben öncélú és manipuláció tárgya lesz. Van egy kulcsszó: szerződés - mindkét fél számára világos és elfogadható feltételekkel. Ha te ezt csinálod - pedig tudod, hogy ez szigorúan nem-nem - akkor annak ez a következménye. Mindig ez. Holnap is, meg jövő héten is. Születésnapodon is meg karácsonykor is.
Az ígéret viszont egy nagyon kényes kérdés, én a legritkább esetben használnám, hiszen mi, felnőttek sem tudjuk sokszor betartani, körülmények befolyásolhatják a dolgokat. A be nem tartott ígérettől pedig bűntudatot érez a kisgyerek - én azt károsnak tartom.
Természetesen nekünk, felnőtteknek is vannak szerződéspontjaink - jó esetben. Itt is dolgoznak a tanult minták.

Tudom, Peti kicsi még, de én ösztönözném, hogy az életkorának és képességének megfelelően beszélje ki magából a nyavalyákat - vajon miért nem szereti Marcit? Nyilván ezt ő még nem tudja megfogalmazni, de hasznos a későbbiekben, hiszen így megtanulja, hogy mindent meg lehet beszélni veletek és nem marad magára a bajaival - no meg akkro nem lesz olyan angy szükség a rontásra-bontásra.

Barbi :) Jenő bácsi kifejezetten felhívta a figyelmet arra, hpgy könyből nem lehet gyereket nevelni :wink:

indianyo

Jó reggelt!

Móni, Zuz,
R.J. nem beszélt a testvérféltékenységről; neten kerestem még egy-két dolgot és olyasmiket tanácsoltak, hogy legyen olyan program a naggyal, amikor szülő csak az övé; a másik meg kapcsolódik ahhoz, ami Indi írt a kibeszélésről, csak azt tanácsolták, hogy a szülő próbálja meg megfogalmazni a gyereke érzését - tudom, hogy most haragszol stb

http://www.babazo.hu/szakertok/20060712 ... tml?pIdx=1

Kép

Kép

szrekuc

Móni: én nem vagyok egy nagy tanácsadó alkat, nincs tele a zsákom tip-top praktikus tanácsokkal, mert teljesen más szemléletben dolgozok,-tam - az anyákat hozzásegítve ahhoz, hogy átlássák a problémát és maguk dolgozzák ki rá a saját megoldásukat. Ezt csak zárójelben és mentegetőzésképp írtam, mert ettől függetlenül sokat gondolkoztam éjjel szoptatás közben a kérdésedről. A következőkre jutottam. :)
A felnőtt dolga, hogy határokat szabjon, és erre szüksége van a gyereknek. Normális esetben ez megy is, mert nyilván te is megértetted még a kicsi Petivel is, hogy vannak dolgok, amiket szabad és vannak, amit nem (veszélyes dolgok). Most az a kérdés, hogy ezt hogy csináltad, mert akkor itt csinálhatnád ugyanúgy. Elvégre ez is ugyanilyen: nem szabad bántani a kistesót. Nem a féltékenységet tiltod le, hanem bizonyos viselkedést vele szemben.
Spec. én nem látom értelmét a büntetésnek. Írtad te is, hogy nem igazán válik be. Tudsz-e úgy határt szabni, hogy közben nem büntetsz? Szerintem tudsz.
Tanácsszerű még esetleg, hogy esetleg jutalmazó dolgokat adsz a jó viselkedésért. Ha hagy szoptatni, akkor az valamiért Petinek is biznisz. (A barinőm szerint a kutyakiképzésben is az már a trend, hogy a kívánt viselkedést erősítik meg, és nem büntetnek. :D)
Szerintem az lehet a kulcs, hogy vajon miért nem tudsz elég határozott lenni? (Nem szigorú, kemény vagy büntető, hanem határozott, hiszen gondolj bele, hogy te vagy a FELNŐTT és Peti a gyerek. Neki is könnyebb elviselni a saját agresszív érzéseit a tesója felé, ha te ott vagy, aki ezt elviselhetővé teszed azzal, hogy megvéded a tesóját és határt szabsz neki.)
Fú, remélem, nem voltam lilaködös, bár elég ködös állapotban agyaltam ki ezeket az éjjel. :shock:

Kép
Kép
tinu

Még egy saját dolgot szeretnék írni, hogy egy kicsit megmagyarázzam, miért lovagoltam ezen a felnőtt-dolgon. Mikor gyakorlótanítottam, akkor egy óra után a vezetőtanárom azt mondta, hogy minden nagyon szuper volt stb., de azt látja, hogy mintha kezdenék félni a diákoktól. (Én akkor 23 voltam, a diákok meg középiskolások.) Mondtam, hogy jól látja, kicsit izgulok, hogy mi van, ha hülyeséget mondok stb. Erre azt mondta és nekem hihetetlen segítséget jelentett, hogy gondoljak csak bele, talán kevésnek látom én, de milyen hihetetlen sok az az 5 év különbség köztünk és hogy mennyivel tapasztaltabb vagyok náluk, nemcsak a tantárgyban, de az élettapasztalatokat is tekintve, és hogy álljak úgy kint a katedrán, hogy ennek a tudatában vagyok. Magyarán megerősítette az önbizalmamat, hogy ne szarjak be már, azok még gyerekek, én meg már felnőtt vagyok. Csak egy plussz érzést adott, nem tanácsot, és mégis onnantól kezdve máshogy tudtam látni a dolgokat és máshogy is viselkedtem az osztályban.

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

Van 5 percem, Emmát levitte a férjem a játszótérre, én végre hajat mostam, zuhanyoztam, stb., és mindezt nem 3 perc alatt kellett megtennem :lol:
Hála Istennek nagyon jól vagyunk, Boti egy tündéri baba, csak alszik, eszik, és ha valami baja van, akkor sem ordít, csak halk nyöszörgéssel jelzi. Tejem is van bőven, remélem így is marad. Emma továbbra is imádja az öccsét, állandóan bent matat a hálóban, meg sokszor áll a kiságy mellett és simogatja Boti arcát, fejét, kezét, szopizásokkor ő is odabújik (szopizni nem akar, de mondjuk ezt nem is bánom). Éjszaka most ő is jól alszik, ma végigaludta az éjszakát, és ez nálunk nagy szó, tegnap meg egyszer ébredt, de akkor apának sikerült őt visszaaltatni a saját ágyában. Szóval most rózsaszín a világ, persze így, hogy mind a négyen itthon vagyunk, nagyik hozzák a kaját, viszik a szennyest, könnyű, majd meglátjuk a hétköznapokat, de most élvezzük ezt a helyzetet.
Ma du. megyünk vissza vérvételre a H-ba.
Szüléstörténetet remélem még a hosszú hétvége alatt megírom, nem szeretném, ha halványulnának az élmények.
Most viszont ledőlök egy kicsit, amíg nyugi van.
manoka11

Szrek :) Mielőbbi elmúlást Ábel pöttyeinek! A melegkiütésről jutott eszembe, hogy olyan hirtelen jött ez a nyári meleg, hogy én pl. ma reggel döbbentem rá, hogy még mindig 2réteg ruhát adok a gyerekre, amikor én már csak egy rövidujjúban vagyok... úgyhogy ma már Bálint is nyári viseletben feszít (szóval ezzel csak azt akartam írni, hogy szinte észrevétlenül megszokásból simán túl lehet öltöztetni a gyerkőcöt) :wink:

Móni :) Ja, így már értem :mrgreen: Elvileg 2 gyerkőcöt terveztünk, de ki tudja mit hoz a jövő :wink: És nagyon drukkolok Nektek, hogy sikerüljön kezelni ezt a testvérféltékenységet! meg igyekszem is tanulni a sok h.sz.-ből...

Macs :) Ezt a bábakoktélt komolyan gondoltad? Csak arra emlékszem, hogy pálinka meg ricinus és gyümilé kell hozzá, nos ezekből csak az utolsó van itthon, úgyhogy valszeg még várunk vele, hátha addig is történik vmi... Ha jól emlékszem, Te kipróbáltad, ugye? Milyen arányokban kellenek a hozzávalók? és mi a használati utasítás? Lehet hogy előbb-utóbb szükség lesz rá, mert hiába beszélek, ez a beste gyerök nem hallgat rám :?

Barbi :) Igen, Fibiék most hétvégén Baján ill Pécsett :wink: Homokkóstolás :lol: :lol: hogy Te mikre vagy képes!

Zuz :) Autósaltatás... Pannus ennyire nehezen alszik el? Vagy mindig felébred? Zombiságban mélyen együttérzek, pedig nálunk még ki sem bújt a kistesó.. :mrgreen: de most éjjel sikerült rekordot döntenem az előző éjjelekhez képest és 2x2,5órát aludni!! úgyhogy most lenni nagyon fitt :lol:

Tinu :) Akkor nagyon jó tanárod lehetett! :D

Indi :) Neked is köszi a drukkokat! Ebben a szép időben Dominó élvezi a kertet? Fogacskák még dolgoznak keményen?

Kép
Kép
denizsa

Manóka :) Olllyan szupi olvasni, hogy ilyen jól vagytok!!! :D :D és hogy ilyen tündériek a gyerkőcök! És az álomszülés-sztorit is nagyon várom! (bárcsak mi is itt tartanánk már...)
denizsa

majd még jövök, és írok, csak kerti parti van nálunk :D

szóval segítséget kérnék. Bébi sintért keresek, napi max 2-3 órára (max 1-2 hónapra), délután, és olyat szeretnék, aki ha jó fej, később is alkalmanként besegítene, mondjuk, ha moziba szeretnénk menni, vagy egyszerűen csak kettesben akarunk lenni. Tudom, hogy ilyen kevés időre nehéz találni valakit, de a legjobbat szeretném.

be kell látnom, hogy vannak korlátaim :? ez talán a legnehezebb :cry:

Kép
Kép
zuzmo1

Testvérféltékenység:
egy vmit mondott egyszer RJ erről, de sajnos nem mindig kivitelezhető:
szal, az a lényeg, minél több tesó él egy alomban, annál kisebb a testvérféltékenység, hiszen a gyerekek "szövetségeket" alkotnak, akár egymással, akár vmelyik szülővel.
Ez volt talán az egyetlen pozitivum akkoriban, mikor megtudtuk, h érkezik hármaska... :lol:
ezt pont akkoriban mondta, mikor kiderült, és ANNYIRA SOKAT jelentett ez nekem akkor, h el sem tudom mondani.

Móni,
nálunk is pont ennyi volt a korkülönbség, én nagyon rosszul kezeltem ezt a dolgot, mondjuk segitségem sem volt, és irtóztam a látványtól, mikor a "magatehetetlen"GYEREKEMET bántotta a másik GYEREKEM. Nem voltam rá felkészülve, és hibát hibára halmoztam.
És nálunk is kb 1 hónappal a születés után jöttek a problémák, márpedig a doki szerint azért, mert addigra érti meg a nagyobb, h ez a tesó dolog már VÉGLEGES, nem fog letünni...
pont, mint amit RJ mondott az oviról.
Akkor fordul elő,h a gyerek nem sir első nap az oviban, ha anyu egész nyáron trenirozta, h mennyire jó lesz neki az oviban. El is megy első nap, jól érzi magát, és másnap mikor megint mennek, akkor hevesen tiltakozik,h DE HÁT OVIBAN MÁR VOLTUNK!!!

Deni, Indi,
nagyon kedveseket mondtok nekem, és tök sokat jelent, mert épp most lett tele a hócipőm, h már nem tudok mozogni, nem tudom felhúzni a ruháimat...
és mikor Levinek mondom ezt, és ő vigasztal, szegénynek nem hiszek mindig, mert arra gondolok, h csak nem akar bántani... :lol:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Még csak kicsit olvastam

Indi! Könyvből nevelést mire írtad? Valamit biztos félreérthetően írtam :oops: :shock: Nagyobb rebell vagyok én annál! 8) A táblázat miatt talán? Azok csak okos játékjavaslatok koronként.

és éS ÉS ma elindult a lányom :lol: :lol: :lol: Eddig is tett lépéseket, de mindig úgy hogy felmérte hogy puhára vagy szülőre landoljon. S ma becélozta a szoba közepét, s uzsgyi :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Miért van olyan érzésem, hogy Deni überelni fogja a mi hírünket? :lol: :lol: :lol:
gödibarbi

Zsanci és mindenki,
Nekem is elég szar látni, hogy veri a kis szerencsétlent (aki csak fekszik és a légynek se árt, még sírni se sír, hogy ne zavarjon). Na mindegy. Már jobb.

Tényleg, megint rá kellett jönnöm, hogy a lényeg, hogy én legyek halál nyugodt és boldog és vidám és akkor minden klasszul megy. Csak hát néha elegem van mindenből és azt Peti megérzi és gondolja ha már lúd legyen kövér, nagyon kövér és kibírhatatlan lesz.
Viszont, ha megerőltetem magam és nem engedem, hogy szar kedvem legyen és azt higgyem, hogy nekem is jár vmi ( a samponon és balzsamon kívül, mint a reklámokban) akkor jókat tudok nevetni azon, ahogy Peti rámnéz és azt mondja: Marcit piszka. Ez korábban azt jelentette, hogy rohant piszkálni Marcit, most azt jelenti, hogy annyira szeretné Marcit fejbe vágni, de nem teszi.
Már csak azt nem hiszem el egyetlen szakértőnek sem, hogy a szülő is lehet ember és lehet ideges... Persze lehet, de akkor a kölök is az lesz és elindul a lavina.

És nagyon köszönöm a jó tanácsokat, tapasztalatokat este megint elolvasom őket!!!!! Köszönöm szépen.

Móni
Kép
Kép
monisa

Barbi :) Csak még eszembe jutott az előadásról, ez egy olyan jó mondat volt az ő szájából (mondta is, hgoy maga ellen beszél :wink: ) Amikor Szrekkel felsoroltatok néhány könyvet, akkor ugrott be.

Angi klassz lány - bár ezt születése óta tudjuk :)

Zsanci :) Én nem kedveskedni akarok, de érzékeltem, mennyire nem látod, milyen szép kismama vagy, és hát ha eggyel több ember mondja, már az is valami :wink:

Zuzi :) Micimackó pótmamaszolgálatot neked is tudom ajánlani - ott te vagy a megrendelő (ingyen!) és te határozod meg a feltételeket. Annó én rágtam a kefét, hogy miylen igazságtalan rendszer, hgoy a bébi-szittereknek kell tagdíjat fizetni és nem a munkaadóknak, de most jól jön ez az ismeret :wink:

indianyo

ZSanci :) A Karai Pisti-ügy az, amiért itt hetek óta fröcsögök, emrt olyan mértékben felháborít, ere nincsenek is szavak. A Naplóban ment egy riportsorozat az egész cécóról - elmondhatatlanul pofátlan és gyalázatos OEP :evil: :evil:

indianyo

sziasztok,
ajaj, most is csak nagyon futtaban tudtam visszaolvasni. bocsi :oops:

Neet, csuszdatok nagyon szupi! remelem, B-nek is osszetakolunk mostmar vmit. (a kis jatszoter helye mar megvan a kertben, "csak" a belevalok hianyoznak ;))

Manoka, nagyon szepek a gyerekeid! es tok jo, h minden ok veletek! :)

Zsanci, sztem (is) nagyon jol nezel ki! :) es a pocakod is igen helyes! ;)
35nm?! :shock: vhol olvastam, h egy csaladnak az elfogadhato lakasmeret ott kezdodik, ha egy fore minimum 10nm jut (ezt mi sem erjuk el, de legalabb ott a kert is :))

Moni, :( en biztos vagyok benne, h ugy csinalod, ahogy te a legjobbnak latod, es akkor ugy a legjobb! ;) :) kitartast! :D

Deni, huha! ez akkor mar egy maratoni vajudas?! drukkkk! :)

penteken RJ nagyon jo volt! tenyleg nem mondott semmi ujat, de a megerosites sosem art! :)
(abban azert nem vagyok teljesen biztos, h - mint elhangzott - az iq tenyleg pozitivan korrelal az anyagi helyzettel :? persze bizonyos szegenysegi szint alatt, pl. biztos nem tudjak a szulok tanittatni a gyerekuket, de attol felfele...?!)

szombaton meg a "waldorfos bulin" voltunk, es az is klassz volt. (kar, h lemaradtunk a sarkanyrol...)

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

ja igen, akik ezt allitjak, mondjak mar el nekem (mert baromi szkeptikus vagyok :wink:), h egy nehany napos/hetes/honapos babarol honnan lehet tudni, h zavarja a szuleivel egy szobaban/agyban alvas?! :shock: de most komolyan 8)
recca

NEM KÉREK VIRÁGOT!- mondta ma Igi, miközben levest ebédelt, és a kanalában a levesen kivül még ott volt egy hangyányi petrezselyem és kelkáposzta levél. :?

Rec,
valszeg van abban valami, h minima 10m2/fő, mert mi is, amikor csak lehet, házon kivül vagyunk... :roll:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Ha valaki szeretné, hogy elküldjem neki a május 20-i Kismama babaruhabörze ajándék belépőjét, akkor írja meg a (persze postai) címét ide: korevera kukac yahoo pont com
és küldöm! (mi biztosan nem tudunk elmenni)
További szép hétvégét mindenkinek! :D :D :D
Blaye
blaye

csak pánikkeltés miatt, ezt találtam egy másik oldalom a kórházról:

3 naposan kirúgtak minket, mert áldatlan állapotok vannak most a kórházban, rengetegen szülnek, sokkal több a gyerek és a kismama, mint amennyi hely van. A már megszült mamák is a szülészeten maradnak, mert nincs hely a gyermekágyas osztályon. Sokszor két gyereket tárolnak közös kiskocsiban, vagy a kádban ágyaztak meg nekik, mert annyira nincs hely. Emiatt a kajában is szűkölködik most a kórház. Mindenki feszült és ideges, mert annyira túl vannak hajtva szegények.
trállálá...
:lol: :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Barbi :) Hatalmas gratula Anginak!! Kép

Zsanci :) Indi már megaszonta, hogy mi csak az igazat mondjuk, nem hízelgünk :wink: :lol: Igi és a "virág" :lol: :lol: Pánikról szó sincs, de legalább már értem, hogy Bence csak nagyon toleráns a H-zal és nem akarja a túlterheltséget fokozni :mrgreen:

Rec :) Bár már a vajúdásnál tartanánk! (bár apa szerint ez az elmúlt pár nap már felért eggyel :mrgreen: ) úgy néz ki, még egy darabig "boldogítalak" Titeket :lol:
denizsa

csak gyors bekukk Deni miatt, látom még nincs esemény :D

Kép Kép
curse

Zsan! Azért azt a hibát hibára halmozás nem túl szigorú?

Indi! Deni! :lol:
gödibarbi

Sziasztok eme szép nap végefelé. :D

Érdekeseket írtok a tesódologról meg úgy általában. Nem győztem olvasni. RJ meg jókat mond, bár néha úgy érzem, mintha nyitott kapukat döngetne, de ez persze csak az én véleményem. :)

Den,
elvileg van még akár 2 heted is, fú, ha már most ennyit jósolsz, nem semmi! (Már ha a vonalzód alapján nézem.) Kitartást, egyszer csak kibújik az a kisember!

Barbi,
Angi nagyon ügyes! Gratula az első szabad lépésekhez! :D Kép?

Zsan,
Igi és a virág. :lol:

Tegnap lemértük Esztert, habtapival és cipőben 96, az akkor kb 93-94 cm lehet. :D És 12 kiló, cipőstül, ruhástól, kaja előtt. Akkor kb 11 fél? Nádszálkisasszony. :D De olyan gyönyörűűűű! És olyanokat mond, h nem is lehet elhinni. Szívecskés szmájlit ide.

Indi,
a múltkor volt szó arról a mosószódás (diós?) mélről, bocsi, elfelejtettem válaszolni. Sok soron, bekezdésen át arról volt szó, hogyan vásárold és adagold a mosóport, mert nem kell annyi, mint amennyit ráír a cég, csak hogy fogyjon, ne vegyél folyékonyat csak port, mert akkor a vizet is megveszed és hazacipeled stb.. és a végén kitért arra, h az a legjobb, ha nem is veszel mást, mint ezt. Szal reklám lett a levél vége, de azért érdekes volt, és Rád gondoltam közben. :D
neet
neet

Recca,
mi onnan tudtuk-láttuk, h Eszter egyedül szeret elaludni, hogy amíg kézben volt, vagy köztünk nagyágyban (egyszer volt ilyen alvása 6 naposan), addig sírt, mocorgott, nyűgösködött, amint viszont letettük az ágyába, rögtön elhallgatott. És azóta is, a mai napig egyedül alszik el (ok, szal emberi beavatkozás nélkül, cumi, pelus, babák, stb közreműködésével), mese van, bezsélgetés van, néha éneklés is :oops: , de még úgy hagyom ott, h puszit ad és nézelődik. (Amíg mellette vagyok, sose alszik el.) Lehet, h antiszociális, mint a Zapja? :mrgreen:
neet
neet

Neet :) Aha, az Antal Vali nevű reklámnő levelét kaphattad akkor... Van sok okos környezettudatos ötlete, csak aztán jól pofonveri a termékmenedzseléssel.

Természetesen nem azt mondja RJ, hogy egy ágyban kell aludni, hanem, hgoy vigyük oda a kiságyat a szobánkba (nem tilos egy ágyban aludni SEM :wink:)
Nélunk nem jött be, bár én nem is bántam: Az én fiam egy negyedórát se volt a kiságyában aludni, pedig mellettem volt - míg jókat szunyált a közös ágyunkban - msot is ezt teszi :)

indianyo

Neet! kép még nincs :oops:
szép nádszál jányod :lol:

vmit még akartam... :?
gödibarbi

Zuzi! nálatok még mindig külön alszik a férfi és a női szakasz?
gödibarbi

Sziasztok,

Ezer éve nem jelentkeztem, végre lett net, még múlt héten, és most elérkezett az idő, hogy tudok írni néhány sort.

Gratulálok minden új topiclakó kisbabához, a képeket megnézegettem és gyönyörűek :D

És minden más törpe is szép és kedves és és és.... megnéztem - igyekeztem - minden képet és sajnálom, hogy pl lemaradtam a múlt heti taliról :(

Néhány dolog a fejemben van, amit szeretnék írni és előre is elnézést, ha valakit nem szólítok meg:

Manóka :) látom, nem tettétek a hordozóba az újszülött szűkítőt, mi ugyanilyen hordozóban hoztuk haza dedet, ha szeretnéd, megkeresem - valamelyik dobozban megvan :wink: - és eljuttatom Hozzátok, ha a Tiétek nincs meg. Ha esetleg valaki beszél Manókával szóljon neki, hátha nem olvassa. Köszönöm :)

Votiv :) Remélem sms-t megkaptad :) és tök jó volt a szüléssztori :) Minden elismerésem, hogy máris dolgozol. Én még egy gyerek mellett sem vagyok képes a számítógépig eljutni.... Hogy csinálod?

És mindenki más!!!! Hogy csináljátok? Mit csinálok én rosszul? BénaVica :(

Deni :) sokszor és minden módon gondolok Rád, sztem ez a Bence fiú csak még szebb akar lenni és azért várat magára :) És Te nem is tudsz harapni :):):):) :wink:

Barbi :) gratula az első önálló lépésekhez :) homokevés rulez, sztem én is újra fogom tanulni :)

Neet :) szépséges nádszál lyányodhoz szívből gratulálok :)

Zuzi :) nem felejtettem el semmit, remélem lassan végre eljutunk Hozzátok, bár most, hogy beindult a szezon - naggggyon durva lesz pl a köv. hét - nem ígérek, nem merek. Még semmi sincs veszve :) És Pannusod gyönyörűséges :) Tényleg látnom kéne már élőben is :wink:

Hirtelen ennyi jutott eszembe...

Néhány szót írok magunkról is: most szerdán megmérték az én kis "apróságomat" és találtunk 72 centit és 10 kiló 60 dekát. Nyomatjuk ezerrel a főzeléket, eddig nem nagyon találtam olyat, amit ne evett volna jó étvággyal. (Valamikor érdeklődök majd a rizspépről és hasonlókról bővebben. )Sok-sok éjszakán át alig aludtunk, mire rájöttem, hogy kevesebb a tejem, de mostmár ez is rendeződni látszik. Néhány napja áttört az 5. és ma vettem észre, hogy a 6. is. Valszeg emiatt totál nyűgösek a napjaink és anya van csak a világon, nekem meg már szakad le a derekam, mert a legjobb a föld fölött másfél méterrel :wink: .

Leköltöztünk végleg vidékre, bár a fenti ház egyenlőre még a miénk. Remélem nem kiabálom mostmár el, hogy valszeg kb. egy hónap múlva végre lezárul a ház eladás projekt. Itt, vidéken meg áll a kupi az egész házban, uuuuutálom, hogy nem találok semmit, illetve jó sokáig kell gondolkodnom, mit hol tároltam el.

Hát, azt hiszem ennyi bőven elég belőlem. Majd még igyekszem visszaolvasni :)

Vica

Kép
Kép
vica94

És még valami:

Szeretném elkérni azoknak a posta címét, akik megkértek arra, hogy a talikon készült képeket elküldjem az apróságaikról. Szívesen elküldöm cd-n, mert nagyon sok kép van, és így egyszerűbb, mint mailben továbbítani.

Köszi,
Vica
vica94

Szia Vica :) Milyen szezon kezdődik, amitől neked rosszabb lesz? tessék kendőzni, akkor cipelheted a kölket naphosszat! fogzáskor én is cepelem.

indianyo

Jó reggelt,

Visszaolvasás még nem volt, talán majd később :D

Indi :) Párom szezonja kezdődik, és májustól mindig bedurvul a helyzet, alig lesz szabadnapja. Most pl, ma és vasárnap itthon lesz, de közte alig fogjuk látni, sőt egyik éjszaka még haza sem jön, mert szinte egymást érik az utak.
Kendőzésre már én is gondoltam, de nem tudom, hogy lássak hozzá... és - ha jól emlékszem - XL-es kendő hány kilóig jó? Vagyis Dominó most mennyit nyom? Gondolom háton hordod, ugye?
Ti hogy álltok? Hányadiknál?

Vica

Kép
Kép
vica94

Vica :) Kendő mérete nem a baba súlyától, hanem a hordozó személy méreteitől és a kötésmódoktól függ, ha minden duplán keresztezett módodt használni akarsz (ez ajánlott nagy babáknál) akkor a legnagyobb, LL-es méret szükséges. Ha a hányadik a fogakra vonatkozott, akkor továbbra is 6+n a számuk. Dominó súlyát nem tudom, mert nem hagyta magát megmérni az egyéves státuszon :wink:

indianyo

Barbi, gratula ugyes kislanyodnak! :)

Neet, aha ertem. de azt ugye tudod, h "egy kiserlet nem kiserlet"? :wink:
nyitott kapuk: bar igazad lenne... de annyiszor lehet teljesen mas tanacsokat olvasni... :?

Vica, szia :) de jo, h ilyen jo etvagyu Mate :) ritka kincs ;) es merrefele koltoztetek?

na amit meg le akartam irni nektek: B-vel voltunk szuresen liszterzekenyseg-ugyben (mertmivel en az vagyok ugyibar). es kepzeljetek negativ!!! lett az eredmeny :D :D :D. mondjuk ez meg nem (feltetlenul) vegleges, mert meg nagyon fiatalka, de most ehet barmit, es majd egy ev mulva kell menni ujra vervetelre. na es amit meg megtudtam idokozben: a tudomany mai allasa szerint glutent egesz hamar (6 honapos kortol) el lehet kezdeni bevezetni, h az immunrendszer "megtanulja" felismerni azt (ugyanis a liszterz. egy autoimmun betegseg) - kicsit tomoren osszefoglalva :lol:

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Én is gratula Anginak, tegnap teljesen elfelejtettem! :oops:

B-nek is gratula, h nem lisztérzékeny!!

És persze Máténak is, a hatalmas méretekért!!!

Szép napot mindenkinek. 8)

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Vki kérdezte allergia elleni homeo szert: Corylazia v vmi hasonló. Időben érdemes elkezdeni és én az első évben szem viszketés elleni akármivel is kiegészítettem (akkor nem kezdtem el időben szedni). MÁsodik évben erre nem volt szükség.

Móni
Kép
Kép
monisa

Móni :) Én kérdeztem, és köszi!! :)

Rec :) Ez aztán a jó hír! :D :D (mármint a neg. eredmény)

Vica :) Nagy gratula Máténak a szép méretekhez és a jó étvágyhoz! :D No meg már a 6.foghoz!! :D (Most aztán jól belehúztak ezek a fogak, nemrég még csak az 5.-ről írtál!) A házeladáshoz nagyon drukkolok, hogy simán menjen! Szezonindulás :( tudom, hogy ez nehéz időszak Nektek, sok ++++ hozzá!!! És köszi a kedvességed :) de igenis tudok harapni :lol: most éppen apa esélyes ilyen támadásra, ugyanis kezd az idegeimre menni az aggódó-szánakozó-várakozó pillantásaival (persze tudom, hogy őt is megviseli ez az időszak, mert tűkön ül ő is és nagyon szeretne segíteni, de ugye nem nagyon tud, de akkor is...)

Neet :) Hú de nagy lányod van már! :D És igen, sajnos lehet hogy akár még két hét is... de akkor eret vágok magamon...
denizsa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?