A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Köszi Gabi!
Emano te pedig ne izgulj mejd mi izgulunk helyetted, már tényleg nincs sok! :D

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Emano!
hol vagy???? én olyan nyomi vagyok ma :D :lol: valami van a levegőben. Tök tompulosz vagyok. :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok Lányok!

Én nem tudom mit csinálok rosszul, de nekem nincs időm ideülni, és írni nektek, pedig sokszor jól esne.

Memme, nagyon örülök, hogy újra pocakos vagy! :D Gratulálok, és szép, problémamentes 9 hónapot kívánok!
Amikor említettem, hogy van egy tippem, melyik rendelőben voltak veled oly kedvesek, arra a rendelőre gondoltam, ahol voltál. :? Én ugyan a takarítószemélyzetre már nem emlékszem, de amikor Kecskemétre költöztünk, először az ottani gyermekorvoshoz jártunk pár hónapig, de egyáltalán nem úgy végezte a munkáját, ahogy egy igazi gyermekorvosnak kell, úgyhogy gyorsan 'lecseréltük'. A mostanit nagyon szeretem. nektek ki a gyermekdokitok?

Györgyi, nagyon kis ügyes lányod van, hogy már forgolódik(bár így már kicsit nehezebb az élet), és isteni a megasztár 'jelmez'. :lol:
Azt viszont sajnálom, hogy a szopi dolgok nem alakulnak túl jól. De én még mindig nagyon bízom jázminban, mert olyan egészséges, és gyönyörű kislány!

Veronikusz, nagyon tetszik a nyuszihajkurászós kép!

NemesGabi, szerintem ne görcsölj rá a biliztetésre, úgysem marad pelenkás, ez fix, és nem kell erőltetni, mert tényleg egyszerűen megérnek rá a gyerekek, ki előbb, ki később. Biztosan Enci is ügyesen leteszi majd a pelust, mikor eljön az idő. Nálunk Zsombinál szinte úgyanúgy zajlott a dolog, mint Merci Olicskájánál. Majdhogynem egyik napról a másikra, és sosem pisilt be éjjel. :wink: 2éves és 3hónapos volt, amikor megvettem az utolsó csomag pelenkát.

Merci, jó hogy jöttél, szeretem olvasni a soraidat, és persze örülök, hogy hasfájás múlni látszik.

Emano, neked egy nagy kalappal! Legyen szép és gyors születésetek! :wink:

Barbi, annyira szépek vagytok az uszis képeken! :D :wink:

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Borsa, én addig-addig tologattam a polcon azt a málnalevélteát, amíg már kifutottam az időből, mert Sári úgy gondolta, kicsit hamarabb érkezik meg hozzánk. 37hét+1napos voltam, mikor született. Most látom, hogy te már 35+4 vagy, tehát szerintem elkezdheted.

Heni, szegény lányod bárányos? ÓÓÓÓ! Kívánom, hogy gyorsan száradjanak le a kiütései! Benit hogy tudod elkülöníteni? Nem emlékszem, te melyik táborhoz tartoztál a bárányhimlő elleni oltás témában...mellette vagy ellene?

...egyébként mi jól, csak időm nincs. Zsombit visszük kedden mandulaműtétre, úgyhogy bevallom, félek. Félek az altatástól, a műtéttől, és hogy utána hogy viseli majd az ezzel járó nehézségeket. persze rutinműtét, de mégis aggódom. Sári pedig abszolút o.k. Rendes kis nőci, persze vannak hiperhektikus időszakok is, de másodikgyerek lévén már könnyebben viselem ezeket (is).

Ancsa, teszek majd képet, és tegyél te is, én is kíváncsi vagyok Larádra!

Eni, :wink: .

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

itthon vagyok,bámuljuk a tvt!
Sehol semmit :?

emano/Andi
KépKép
emano

EGY KÉP NEKTEK:

Kép

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Gabboka!
de jó :D Nagyon aranyosak! Zsombi örökölte a te vonásaidat, Sári az apuciét? :D Bár a férjed nem láttam, csak gondolom. Jól látom, hogy mind a kettő gyönyörű kék szemű?

Kép

Kép

Kép
veronikusz

SZiasztok!!

ESZIK!!!!!!!! Jázmin megszokta végre a cumisüvegt jelentem. És azt is, hogy éheztettem a lányomat egy csomó ideig. Annyira sajnálom. Annyit eszik, mint még soha, illetve pont olyan sokat mint egész pici korában. Pénteken délután hosszú és sok próbálkozás után rákapott a cumisüvegre és azóta minden ok. Lefejem a tejet és simán sírás, üvöltés nélkül hamizik. Nem is tudjátok milyen jó érzés!!!!! :))))))

MErci

Csakhogy itt! Megnézték, nincs lenőve a nyelve. De a védőnőm szerint cumizavar volt ez nála. Pedig olyan sokat nem cumizik. Szerintem meg nem áll jól a szája és 140 g-nál többet egyszerűen nincs türelme kiszíni, főleg estefelé.

Na megyek, mert fejnem kell. :lol: Nem nagyon tudtam visszaolvasni, de azt látom, hogy Emano még egyben. Drukk!!!

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!
Gyermek alszik, egész nap semmit nem aludt, úgyhogy szerintem már csak vacsizni fog felkelni. Legalábbis remélem. :D

Györgyi! Örülök, hogy megoldódott a gond. Erős vagy. Nekem is mondták már, hogy éheztessem ki Pankát, hátha fog enni, de olyan nehéz következetesnek lenni...

Merci!
Jó, hogy tudtál jönni. Olicska nagyon ügyes.

Pankánál most fog majd következni a bilire szoktatás. Rgyemlőre nem akar, csak néha, akkor pisil is bele. A kakilást bejelenti, de hiába ajánlgatjuk neki a blit, azt mondja, inkább pelusba akar, aztán mikor végzett, szintén bejelenti. Sőt, nem is tud máshogy, máshol kakilni, csak a fotel mögött :D, inkább vissyatartja, ha nincs megszokott környezet. Én meg nem erőltetem a bilit, mert azt mondják, írják, hogy akkor problémák lehetnek. Tavaly nyáron próbálkoztunk mi is a bugyival, de még kicsi volt hozzá. Inkább érdeklődve figyelte, hogy folyik végig a lábán a pisi :D Talán majd most nyáron...

Cancan Hogy vagytok?
Steffi! És Ti?

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!
Én is itt :lol:

Kriszta!
De aranyos vagy. Jól vagyunk a körülményekhez képest. Ti? Ma voltunk barátoknál Kartalon és az 5 éves kisfiú nagyon keveset eszik, úgy kell neki rimánkodni. Nektek ez a dolog már jó? Ez minden gyereknél előfordul?

Györgyi!
Annyit gondoltam rátok örülök, hogy megoldodott a dolog! És figyi most akkor már nincs is cici? De nem azt mondják, hogy mit tudom én hányból 1 gyerek lesz cumizavaros :shock:

Merci!

Jó, hogy jöttél, rád is gondoltam már! Képecske?! :wink:

Gabi!

Szépek vagytok!

Barbikám!

Neked ígértem az e-mailt a történésekről nincs elfelejtve! Ja és: megvannak a képek amik a bio piacon készültek? Küldjem? :lol: Ide rakjak fel?

Memme!
Hát neked szívből gratulálok a babához! Hol tartasz most? És hogy vagy? Nagyon bevállalós vagy!

Nyákdugó
: (bocs nem tudom már ki kérdezte :oops: ) nekem szerdán ment el több részletben és vasárnap született meg Martin. Nekem kocsonyás volt olyan tojáshéj színű, de egy pici rózsaszín is volt benne és több részletben távozott a méhszáj egyből kinyílt 1 ujjnyira.

Newborn pelenka (ezt se tudom ki vetette fel :oops: ): nekünk a huggies newborn-ja jött be, nagyon aranyos minta van rajta - mintha ez számítana :roll: - és nagyon jó nedvszívó, a pisi sem folyt ki belőle, ezt sokáig használtuk, aztán felfedeztük a liberot, most ez a favorit a 7-14 kg-os, ez is aranyos és jó nedvszívó, de mellette babylove pelenkánk is van, ez is nagyon jó!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 14:59-kor.
Vendég

NemesGabi, sztem semmiképpen se erőltesd. Én is kaptam bilit Olicska 1. szülinapjára. Ott figyel a gardróbszekrény tetején, sosem ült rá. És szobatisztaságra szoktatás nélkül is volt 4 kemény székrekedéses hónapunk, amikor terhes voltam. Volt hogy egy hétig sem kakilt. A szobatisztasággal megszűnt ez a gond is. És pont ma pisilt be a Maxcity játszóházában, Elfelejtem mindig, hogy új helyeken elvigyem pisilni. Persze most is megkérdeztem hogy kell-e, de nem kellett. Mindegy nem szidtuk le persze, mert ez is nagyon fontos. Akkor kezdd el, ha bírod idegileg, hogy még a hangodat sem emeled fel amikor aznap 5-ször pisil be. Én ezért is nem is kezdtem hozzá tavaly nyáron a terhességem alatt. Magamat is alig viseltem el :( .
Emano, pattints le mindenkit, aki sürget. Én Olicskát 12 nappal „hordtam túl” a közszóhasználat szerint. A terhesség orvosi szakkönyvek szerint ugyanis a baba időre érkezik 38-42. hét között. Csak a 42. után indokolt a megindítása a szülésnek. Nálam sem lett volna indokolt megindítani (nem is tette Tóth doki), a lepény ép volt és Oli is rendben volt, magától indult meg kifelé! Gabika nekem olyanokat mondott, hogy a hidegfrontra jönnek a babák, meg hogy az eső elmossa a magzatvizet :D Kép Kép csííz Kép Kép
Gabo, drukkolunk neked a műtét miatt., gyors gyógyulást kívánok Zsombinak! Amennyire én tudom a gyerekek sokkal jobban viselik a mandulaműtétet, és ha szereti a fagyit, örülni fog, mert most ehet. Legalábbis régen lehetett/kellett enni műtét után. Én már a sebészeten is elfordulva fogtam le Beni kezeit, meg lábacskáit, amikor elkötötték a köldökén lévő kis vadhúst. Ájuldoztam, persze neki nem fájt. Gyönyörűek a gyerkőcök, Zsombit szét fogják tépni a csajok, már most látszik!
Györgyi, de jó, azért csak megoldódik minden! Most már egyenes az út, és lehet, hogy később még próbálkozhatsz a cicizéssel. Ha te nyugodt és boldog vagy több lesz a tejed és talán ő is könnyebben tud szopizni. Egy barátnőm használja a „Szoptanít” nevű készüléket, aminek a lényege, hogy egy vékony csövecskét is bekap a baba a cicivel együtt és abból is jön a tej (lefejt anyatej). Így ingerli a cicit is, és jön akkor is a tej a csövön, ha a ciciben már nincs.

Más! Ti szoptatás alatt szedtetek valamilyen vitamint? Kicsit szédelgek és szednék valamilyen vastartalmú multivitamint, de nem akarok hízni tőle! Voltam kontrolon és úgy eldumáltuk az időt, hogy nem is adott semmilyen tanácsot Tóth doki erre. Most már doktor Hájsz-nak (Olicska kiejtése szerint) fogom hívni, mert kiderült hogy motorral (nem robogóval, hanem olyan rendes motor kinézetűvel) jár be dolgozni Börsről. Meg azért is mert egy kicsit olyan cinikus ő is :lol: , persze csak pozitív értelemben. Szóval nagyon jó fej és nagyon vagány hogy motorral jár!

Kép

Képurl]
eszesmerci

....a fotókat elég bénán sikerült felraknom, de már picit fáradt meg álmos vagyok, voltunk ugyanis a Margit-szigeten ma, görkorival toltam Benit és nem kapott agyrázkódást :lol: , szóval nincs mentségem a fogyásra! Jó Éjt!

Kép

Képurl]
eszesmerci

Jó reggelt!

Steffi

Reggel szopizik, mert akkor sok tejem van, megy a szopi, meg éjjel egyszer, a többi cumisüveg. Aranyos vagy ohgy gondoltál ránk, meg persze mindenki! Már csak azt nem tudom, meddig lesz elég a tejci. Eddig még tápszerpótlást sem adtam, de lehet hogy előbb utóbb szükség lesz rá, mert fejéstől nem lesz annyi tej, mintha mindig szopizna, de nem baj, csak egyen már így vagyok vele. :)

Lilluska

Hát ez csak tipp, mármint a cumi. Magától nem felejt el szopizni egy gyerek. :roll:

Hú megyek vasalok!!! :( :(

Kép
gyorgyi33

Ja, még egy kérdés! Amióta forog, nem hajlandó háton lenni. Leteszem a játszószőnyegre azonnal hason terem és úgy van. Ez nem baj, de nagyon sokat bukik így. Ez ugye normális? Nálatok hogy van?

Kép
gyorgyi33

Sziasztok lányok!

GYörgyi! Nagyon ügyes és türelmes voltál Jázminnal!! Le a kalappal tényleg! Nagyon örülök,hogy akkor így sikerül neki enni! :D MInden dicséret a tiéd. :D

Merci! Nagyon jók a képek!!!Nem mondod,hogy a doki motorozik??? na majd megyek 1 hónap múlva hozzá, rákérdezek milyen nagy biker? :D tök jó...Dr hájsz...
Írtad, hogy volrt székrekedése is Olicskának...
volt hogy 1 hétig se, és akkor mit csináltál? olyanokat evett amik megfogták? Nekem Enci pont tegnap tojt 2 nap után. Már paráztam,hogy mi van? EDDIG NAPONTa többször is, mostmeg 2 napig semmi. Pedig ugyanúgy eszik , levest gyümit mindent. de akkor miért?
Vendég

Gabboka!

Nagyon szorítok Zsombiért!!! A barátunk kisfiát 1,5 éves szerdán műtik szintén a mandulájával. A Bethesdában. Szegénykéim, ők is nagyon izgulnak... Rutinműtét meg minden, de akkor is! Én is izgulnék nagyon. Szóval mielőbbi jobbulást kívánok!!!Reméljük hamar túllesztek rajta.. Nagyon aranyosak a képen!!! :D :D
Vendég

Gabi

Köszi!!

Gabó

Most látom, hogy műtik Zsombit? Szegények. Szorítok!

Merci

Nagyon szépek a gyerkőcök!!! Én szedek Activalt. Nem hiszem, hogy hízol tőle. Ja és mivel Apa beteg volt, most még 1000-es C vitamint is nyomattam, biztos ami biztos, az is átmegy Jázminba. Remélem nem kaptuk el. :roll:

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

mindenkinek kellemes hosszú hétvégét kívánok előszőr is.

Gabbo: Nagyon aranyosak a gyerkőcök. Szorítok, hogy Zsombinak minden rendben menjen a műtétjével.

Velünk minden rendben. Még mindig várom, hogy mi lesz a Kútvölgyivel.

Szerintetek vehetek használt Avent mellszívót? Vagy inkább vegyek újat? A neten láttam olyat ami, szinte vadi új, mert 2X3X használták.
cukorfalat

Cukorfalat

Szerintem vegyél nyugodtan. Úgyis mindig ki kell főzni, vagy fertőtleníteni. Egyébként az Aventot én nem ismerem, nekem Medela van, elektromos ez nagyon jó. Nem is tudom mit csinálnék nélküle, főleg most.

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!
Biztos mindenki sétál,mászkál ebbe a jó időbe!
Csak jöttem szólni,hogy még mindig 2:1ben :) :?
Éjszaka már voltak fájások,de rendszertelenek!Voltak 10 percesek, 15 percesek!!!
A ctg-sem mutatott reggel semmit!
Dokibácsi megvizsgált azt mondta érezhető hogy volt fájás, de a gyerek feje még mindig fenn van!Azt mondta,hogy ha 10perces fájásaim lesznek megint menjek bármikor megkapom a beöntést és meglátjuk mi lesz!Ha nem lesz fájás akkor holnap 9 kor reggel megint találkozó!
De holnap ugye már május van :shock: szülésznőt kérdeztem, nem tudnak semmit, de állítólag van olyan ágyuk ami nem fizetős!Én ezt nem értem!!!
Bocs hosszú voltam, de el vagyok keseredve :?
Szépek a gyerkőcök

emano/Andi
KépKép
emano

Gabóca!
Köszi a tanácsokat, nagyon édesek a csöppségek! Zsombinak meg egy nagy kalappal!
Emano!
Ne aggódj a május miatt szerintem ha lenne okod rá biztosan figyelmeztettek volna!
Te most csak magadra és a kis Tökire koncentrálj! Nagyon szorítunk nektek!Gabi!
A szobatisztaság tudom kényes kérdés, mi az oviban sok 2 éves manót szoktattunk le, fontos hogy ő is akarja semmiképpen se erőltesd!
Ma kivasaltam a kis ruhákat minden nagyjából készen áll, már csak a kórházi táska bepakolása van hátra de ma azt is megejtjük...
Este lesz valami koncert itt a közelben, lehet hogy elsétálunk megnézni :D

Orsi

borsa

Györgyi!
Nyugi! Fejéssel is fent lehet tartani. Én 7 hónapig csináltam. Az tényleg lehet, hogy nincs annyi, mintha szopna, meg én ott rontottam el, hogy az időhiány miatt mindig elcsábultam, és a "jobbk" mellemből fejtem először, így a másik egy idő után szinte teljesen elapadt. Szóval fejjél, és ugyanúgy felváltva kezdd, mintha szoptatnál. Én így tkp egy mellből tudtam adni annyi tejet, hogy kb. a fele kajálására volt elég. Aztán meg már állandóan fent volt, és foglalkozni kellett vele, és nem volt idő fejni, így 7 hónaposan vittük vissza a fejőgépet, mert addigra kb napi 80 g tejem volt. Aztán még kb. egy hétig fejtem kézivel, és akkor elapadt.

Ma voltunk kint a Hajógyári syigeten. Tök jó volt, apa meg Panka csúídáztak, én meg olvastam végre egy kicsit, csak majdnem elaludtam a könyvön.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Hajógyári: Kép

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

Béna napunk van, Melinda meg van fázva megint, de kértem tíz percet.

Emano,

próbálj lazítani. (Ha nekem bárki beleszólt volna, hogy tegyek ezt vagy azt, és főleg, hogy miért nem indítják már meg, finoman aztán meg nem finoman elküldtem volna a f... ba akárki is legyen az.És még csak elnézést sem kértem volna.)
Merthogy most TE és a te érzéseid a legfontosabbak, és azt a környezetednek is tudnia kell.

Gabbóka,
szépeka gyerekeid. Sára kisbabasága is, de Zsombi, hm, jóképű, ha lehet így mondani. :)

Györgyi, végre.
:) úgy örülök. Csak meglett az eredménye az igyekezeteteknek. Tudom, hogy szoptatás-párti vagy, de hát amit eddig csináltál, az hogy még tudsz fejni, ez egy csoda. Jó étvágyat minden alkalomra!

Merci,
épp rád gondoltam és Valentinára. Látszik a fényképeken is hogy jól vagytok. :)

Málnalevél:
Zachár Erika azt mondta egyszer nekem, hogy a 36. hét tájától érdemes. Egyébként ajánlom az orbáncfűplajat gátmasszázsra. Rákóczi Ági mondta, hogy látszott a szülésnél, hogy használtuk már jó ideje előtte.

Köszönjük a gratulációkat,
Steffi, olyan 3-4 hetes lehetek. 6 hetes az utolsó menstruációtól számítva. "Bevállalós" volnék? Nem 'tom. De 34 éves az biztos. És nem akartunk nagy korkülönbséget sem. Jól érzem magam, nagyon remélem így is marad, mert szakdolgoznom kell még itt sebtibe'.
Összesen annyi bánatom van, hogy szerettük volna, hogy ne év végére essen a szülés. De majd úgy alakítjuk, hogy jó időpontban szülessen. Melinda is hamarabb jött, de épp megvárta, amíg Rákóczi Ági hazaért Kínából.
Igen, köszönöm a bíztatást, a következő 10-15 évre lesz dógom' bőven. :)

Szép estét mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
memme

Memme!
Hát számomra akkor is nagyon bátor vagy! De ez nagyon szép dolog! A harmadikat én is ilyen kis korkülönbséggel szeretném :lol: Jó egészséget neked mindenesetre! És persze esz a sárga irigység rendesen :lol: Melindának gyógyulást!!!!!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Györgyi: Köszi a választ. Akkor nyugodtan veszek használtat. Viszont megint felmerült egy kérdés bennem, hogy az elektromos vagy a kézi a jobb? Van aki ezt mondja van aki azt....

Memme: Nem is tudom, hogy gratuláltam-e, de ha nem akkor most megteszem: Szóval gratulálok!!!!!!
cukorfalat

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 14:59-kor.
Vendég

Kriszta!
Tök jó a kép amit felraktál! Ez a rész konkrétan hol van??

Lilluska!
Tőled már akartam kérdezni, hogy hallottam a rádióban, hogy Inárcson szent György napi rendezvény van? Vagy volt? Valami csoki szökőkútas dolog ütötte meg a fülem :D Ti voltatok?

Cukorfalat!
Nekem kézi van, igaz madela, de nekem nagyon bejött! És amit kinéztél mellszívó ahhoz még van garancia? Mert ez sem mindegy...

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

xxx
Vendég

Emano,
drukkhegyek neked!! neked gyűjtöttük egész hétvégén!

A gyerkőcök gyönyörűek!! Zsombitól már most félteném a lányomat, ami még nincs és most még nem is lesz!! :) A babócák (Beni és Sári) ennivalóak! panna meg nagyon vagány, ahogy Apával csúszik!!
Zsombinak szorítunk a mandulaműtét miatt!!

A fejővel kapcsolatos tapasztalatok engem is érdekelnének: mikor érdemes beszerezni, szülés után?, előtt? Medela vagy Avent vagy mindkettő szuper?

Györgyi,
nagyon gratula! szuper, hogy újra eszik a manó rendesen!!!

Dr. hájsz..:)) A motorsztorit a felesége mesélte nekünk, amikor kb. 1,5 hónapja egy extra front miatt hiába mentünk időpontra (három baba egyszerre kopogott). utána rákérdeztünk, a párom is elszánt kétkerekű mániás de veteránban utazik, de csak sanda mosolynak látszó arc volt a reakció.. :)) Kérdezte a pletyiforrást, mi kiadtuk, akkor volt szélesebb mosoly is!

Végre kialudtuk magunkat mi is, 2 napja nem megyek 1 km-nél messzebbre az ágytól és stabil oldalfekvésben töltöm az idő nagy részét! De kell is, mert tegnap kisasoltam, hogy telihold lesz.. Vérfarkasok előnyben! Mi meg megint forgolódni fogunk..

Szép majálist mindenkinek!!

KépKép
Kép
gyuzso

Hát Dr. Hájsz először nem akarta bevallani a motorozást, de aztán mivel az asszistense elszólta magát el kellett mondania, hogy azzal jár Börsről a Kútvölgyibe, mert nem képes 1 órát ülni az autóban. 125 cm3-s mocija van. Az nem tóm mennyire nagy, de az én szememben is nagyot nőtt ezért. Én mondtam rögtön neki, hogy akkor ő is mocival jár mint Dr Hájsz? Erre ő mondta, hogy de ő nem olyan cinikus. Erre én hogy de bizony eléggé! Szóval vidáman telt a kontrollunk, főleg hogy az egész család besereglett hozzá :lol:
Györgyi, a hasrafordulás normális szerintem, unatkozna már háton. Beni ha ébren van a babakocsiban csak nyitott mózes kupolával hajlandó menni, különben ordít. Már nézegeti ugyanis a faleveleket és megsértődik ha nem teheti :lol: !
NemesGabi, nálunk a székrekedésnek nemvolt köze az evéshez (igazából visszatolta mindig a kakit(, mert ez lelki eredetű 2 éves kor tájékán és a gyerekek nagy részénél előfordul. ÁLtalában tipikus oka, ha jön a kistesó. A kerületi bölcsipszichológusunk szerint (jár a játszóházba és lehet vele beszélgetni mindenről) elmúlik, nem szabad észrevvenni és semmiképpen sem szabad tudatni a gyerekkel hogy most ezt vagy azt azért eszik (pláne nem gyógyszert) hogy legyen kakija. Ez igaz volt ránk is. Olyankor pláne nem kakilt. Mi összesen 2-3 szor toltunk be glicerines kúpot hogy sikerüljön (akkor már 5-6 napja nem volt kaki). Azon kívül 2-3-4 naponta volt kakija és az normális. Előtte Oli is minden nap kakilt adott időben. Most kb 2 naponta! Az is igaz hogy ő nemiszik eleget. Állítólag 1 litert kéne neki már!
Cukorfalat, nekem kézi Avent van, teljesen jó, de az igaz, hogy fárasztó a kezednek, ha gyakran akarsz fejni vele. Alkalmanként tökéletesen megfelel.
Kriszta ez a csúzdázás nagyon klassz, mi is tervezzük már hogy elmegyünk a HAjógyárira. Nem voltak nagyon sokan?
Memme, gratulálok neked és hát sok erőt kívánok, meg nyugalmat, vagy inkább higgadtságot! Nekem leginkább az hiányzik így 3 év korkülönbséggel is :lol:

Kép

Képurl]
eszesmerci

Gyuzsó, engem nem kért Dr Hájsz titoktartásra, úgyhogy nyugodtan elmondhatjátok h tőlem tudjátok a mocizást :lol:

Kép

Képurl]
eszesmerci

Lilluska!
A sláger rádióban hallottuk. Bodrogi Gyula és valami nőci mondta be a reklámot. Valami Szent Györgyi (a párom így emlékszik) kúriában volt/van.

Gyuzso!
Nekem madelám van, kézi és én jóval szülés előtt kaptam a barátnőmtől. Nekem bevált! Elhiszem, hogy húz az ágy, engem is, csak a kis szaros nem engedi :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

dr. Hájsz!? :lol: :lol: :lol: Ez Isteni!!! Puszi érte Olicskának, felvidított. Merci, én szedek vastartalmú vitamint, és nem híztam tőle, pedig szülés óta szedem.Na jó, nagyon nem is fogytam. :lol: Béres VasVital....persze kombinálom Activia joghurttal, székrekedésem sincs.

Köszönöm a kedves bókokat Zsombinak, és jól esik, hogy szorítotok neki. :cry: :)

Többet akartam írni, de bocs a szemem már ragad le. Megyek aludni. Mindenkinek jó éjt! :wink:

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Cukorfalat

ELEKTROMOS!!!! A kézi nagyon fárasztó, ha sok tejed van, nekem legalábbis tuti ínhüvelygyulladás. :( De tényleg.

Memme

Gratulálok!!!!!!!!!!!!!!! Nem olvastam vissza és csak most látom!!!!!!!!!! Szuper!!!

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!
Köszi a málnalevél tippeket tegnap óta iszom :D
Én is most gondolkozom a mellszívó vásárláson, de nem tudok dönteni hogy elektromos vagy kézi...
Holnap megyek vérvételre meg CTG-re remélem tapasztalatokkal gazdagodva térek vissza hozzátok!
Olyan furcsa érzéseim vannak itt a vége felé, az izgalom és a nyugalom egyszerre kerekedik felül rajtam... érzem hogy hamarosan itt a célegyenes és annyira jó!
Emano!
Remélem te most már Tökikével a kezedben örülsz a Kútvölgyiben :D
Ma megyünk valami majálisra, remélem jó idő lesz, mindenkinek nagyon szép napot kívánok :D

Orsi

borsa

Sziasztok lányok!

Kriszta! tök jó ez a csúzdás kép!!! :D :D hol van pontosan?

Memme! Akkor mi kb.egyidőben fogantunk??? :D Akkor év végén találkozunk a kútvölgyiben! :D :D Ki is a dokid?
Vendég

Jó reggelt,

elfelejtettem:

Gabbó,
elméláztam a fiadon, de hát persze legyen minden oké a műtéttel. :)
Dokinő:ide járunk a Vacsi-közben egy Szűcs Mária nevű dr.nőhöz. Járunk mondom, pedig idáig nem kellett, csak mérni mentünk át kicsi korában meg oltani. De mostanában állandóan problémái vannak a bőrével (hiper-érzékeny, mint Apjának) és egyik megfázásból a másikba evickélünk. Nincs róla különösebb véleményem, de az rossz, hogy rengeteg gyereket kell ellátnia és mire feltennéma kérdéseimet, már üvölt benn a következő páciens.
Ti hova jártok?

Nemes Gabi,
igen-igen... nekem is ez jutott eszembe. :)

Szép majálist mindenkinek!

https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 720.11.jpg[/img]

Kép

Kép

Kép
memme

Megpróbálom a képet betölteni, nem csak a címet.

Kép

Kép

Kép
memme

Hahó!
A csúszda a Hajógyári szigeten van, majdnem a bejárati parkolónál. Jó sokan voltak, de a csúszdák tetejénél találtunk egy helyet, ahol le lehetett heveredni a fűbe. Hétköznap, gondolom,nincsenek ennyien.

Jaj, Pankának megint fájdogálni kezd a füle. Egyenlőe még nem döntötte el, fájjon-e vagy sem. Adtam neki Cataflam cseppeket, egyenlőre most azt mondja, nem fáj, de elég nyügi van.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!
Én még mindig 2:1-ben :lol:
Ma is voltunk ctg-n, de semmi, holnap is megyek!
Szép napot mindenkinek!!!!

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok!

Emano! Remélem már nem 2 in 1, s boldogan tartod gyermekedet a kezedben! :-)

Képzeljétek, holnaptól nem dolgozom, remélem sűrübben tudok jönni Hozzátok! :-) Igaz, itthoni munkát vállaltam + pénzért, de az legalább teljesen kötetlen.

Holnap megyek ismét CTG-re, remélem azért május 2-án már tudni fogják a kórházban, hogy mi lesz velük és velünk májusban.

Szép napot, annyira jó idő van, mi is megyünk hamarosan majálisozni. :-)

Hali, Vali

Kép
Kép
Kép
v30

No, Emano, egyszerre írtunk!
Kitartás, hamarosan eljön a Ti időtök is. :-)
Ákosom is 1 héttel később született, s akkor is úgy, hogy nem volt semmi méhösszehúzódás, de már teljesen ki voltam tágulva. Este repesztett a doki burkot, 4 óra múlva már egymás szemébe nézhettünk kisfiammal. :-)

Hali

Kép
Kép
Kép
v30

Helló Lányok!

Már elvonási tüneteim vannak - férjem levitte az irodánkba otthonról a gépünket - idővel lesz újra otthon is ,de addig csak ritkán tudok jönni. Értelemszeűen , ha itt vagyok az irodában.

Csak végigfutottam az írtakon, így kixcsit el vagyok maradva.

Emano: utálatos ez a szó a vége felé, de kitartás!!!! - már nem lehet sok hátra. Kapcsold ki a füled a jó tanácsoktól és csak magatokra figyelj és azt csináld ami jól esik! Tudom mit érzel, én is túlhordtam 5 nappal Benust. A magzatvízvizsgálat segített, utána repett a burok. Lassan Neked is esedékes lehet!!!!!

Memme: nagyon gratulálok a kis pocaklakóhoz! És minden elismerésem a bátorságodhoz! Hisz Melinda picivel még fiatalabb is, mint az én kisfiam! Belegondolok, hogy most megint terhes lennék, a frászt kapnám......

Szandi jól van, szerencsére nagyon jól viseli/te - már száradnak le a pöttyök és elől nincs is sok rajta, a háta viszont igencsak tele van. Benit nem tudom és nem is különítem el, benne van a pakliban, hogy megkapja, de ugye a lappangási idő 2-3 hét..... Azért nem bánnám, ha még kimaradna ebből.
Különben hihetetlen mozgékony, már alig tudok rajta pelust cserélni, mert tekereg, gyönyörűen ül és kúszik is. Nagyon jókedvű, nyugodt baba - ilyen gyerekből bevállaltam volna az ikreket is! :lol:

Nem tudom mikor tudok legközelebb jönni, mert ugyan itt leszek az elkövetkező napokban is az irodában, de lesz mit csinálni.
Igyekszem majd benézni, mert nagyon hiányoztok ám!!!!!
Puszi Mindenkinek!

Ja! Szándékozom jövő szombaton a MIlenárisban menni a bábanapra vagy találkozó vagy mi...... Tervezi még Valaki?????

Heni

Kép

Kép
cancan

Mi tervezzük. Ne rnevessetek ki, de melyik a Millenáris? :oops:

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

A Mammut mellett ( Moszkva tér )

Heni

Kép

Kép
cancan

Köszönöm a mellszívóval kapcsolatos tapasztalatokat. Azt hiszem, hogy inkább elektromosat veszek, bár nem tudom mennyi tejem lesz. (Remélem sok)

Steffi: Garancia sajnos már nincs rajta. Akkor inkább ne vegyem meg? Vegyek inkább újat az a biztosabb??
cukorfalat

Sziasztok

Gabbó!
Tényleg egy kalappal Zsombi műtétjéhez!

Heni!
Én ill. mi tervezzük, hogy megyünk a bába napra! És Martint is már leheretlen pelenkázni! Ölembe kell venni úgy öltöztetem, de már akkor is tekereg. Tiszta sajtkukac :lol:

Kriszta!
Hogy van Panka?

Cukorfalat!
Őszinte leszek: szerintem vegyél újat az a tuti! Lehet, hogy jó áron van meg minden, de annyi rejtett hibája lehet és utána már nem tudsz reklamálni... Én az újra szavazok, de a döntés a tiéd! Vonalzót nem csinálsz?

Tünde, Barbi????

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Szaisztok!
Most értünk haza, a majálisról, jól esett a séta :D

Emano!
Ne keseregj, kitartás neked!

Mindenkinek további szép napot kívánok!

Orsi