Császár. Amerikában divat, és nálunk is egyre több doki bevállalja, hogy ha a nő nem akar átmenni a szülés körüli tortúrán, akkor császármetszéssel kiveszik a gyereket. Én hiszek a születés fontosságában, ezért elítélem ezt. De igyekszem elfogadni, hiszen mindenkinek jogában áll dönteni a testéről...
Akik hagyják vajúdni a császárra váró nőt, szerintem nem kegyetlenségből teszik, hanem azért, hogy a baba felkészüljön a kijövetelre, a lehető legközelebb legyen a születése ahhoz az időponthoz, ami természetes lett volna.
A faros baba császározása függ a pontos fekvéstől, az anya testétől, és motivációjától, és legnagyobb mértékben a doki bátorságától. Elvileg ki tud jönni, de ehhez támogató helyzet, és jó háttér kell. Pl. Geréb Ági, otthonszülős mesternő nem vállal otthon faros fekvést, de a Boros (én dokim, kismama magazin szakértő) a kórházban meg igen.
Az istvánban 37. héttől csinálnak valamit, hogy megforduljon a bébi, de még nem mertem megkérdezni, hogy mit... (Van egy 200 kilós dokibácsi is

)
Az epidurál előre bejelentése KÓRHÁZFÜGGŐ. Nem minden kórházban alkalmaznak ügyeletes aneszteziológust, és ha számítanak rá, hogy te fogsz kérni, akkor beütemezik, hogy ezeken a heteken Te várhatóan fogsz kérni, az anesztesek osszák be, ki fog beszaladni, ha éjjel jön rád az epidurálhatnék. Valaki írta, hogy náluk éjszaka nem is lehet kérni epidurált. Hát, az is azért van, mert nincs ügyeletes anesztes, és a kórház nem is szeretne nekik ügyeleti díjat fizetni.
Andi! Ha várhatóan kérni fogsz epidurált, akkor mindenképpen kérdezd meg a dokidat, hogy kell-e előre szólni. Az istvánban pl. nem kell, de azt is megtudtam, hogy 2 ujjnyi tágulás után ők már nem adnak... Szóval, azt is meg kell tudni, meddig kérheted.
Mütyür! Köszönjük a részvétnyilvánítást. Igyekszünk mosolyogva elfogadni a helyzetet, és felküzdeni a babakocsit a másodikra. Most vettük a lakást, felkészültem, hogy nehézség lesz. A mindennapi küzdelem elfogadását meg megpróbálom okosan kezelni. Vsz sokszor inkább kenguruzunk majd, de ezt úgyis csak élőben tudom megfejteni.