A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Fibi,
ez bármely énekes madár lehet, de én azért a feketerigóra tippelnék. Ötletem nincs az elzavarásra, mert én meg alig várom, hogy megszépítse a hajnali álmomat egy madártrilla.
Itt a belvárosban is lakik egy feketerigó, ez tart még életben itt...
:)

Gabi,
nincs mit :) és várom, meg kíváncsi vagyok

Zsána,
bárha!!! :wink: :D

Recca,
hát én már mondogattam Fülinek a hasmat mutogatva, hogy benne van a baba, erre felhajtotta a trikómat és kereste a babát, aztán hogy nem találta, furcsán nézett rám...tisztán leolvasható volt a fejéről: " He????! Ez a hasad!!!! Miféle baba??! Ez hülye..."

szerinted ? :mrgreen:
macskanyu

Indi,
akkor lehet h jo uton haladok, mert a tépelödés már megvan :mrgreen: (és meditálni is szoktam, de ez még messze van az igazitól, azzal is tisztában vagyok :wink: )
fibi

Macs,
amugy nem szokott zavarni, söt szeretem a madárcsicsergést hallgatni, csak a 3. trimeszterben már annyira éberen meg szarul alszom, hogy minden idegesit... :( (és elötte 3-4-ig meg Zsoló készülödésének minden hangja is felhallatszott.)
fibi

Indike,

valóban fura dolog ez a hit és tényleg keményen meg kell küzdeni érte, bármelyik utat is választja az ember. Ez a fórum nem igazán alkalmas az erről való mélyebb eszmecserére, de szívesen beszélgetnék veled a témáról :D
macskanyu

Fibi,
igen sajnos én is, pedig még csak a 27. hétben vagyok... :( de én a normál hétköznapokon is elég rossz alvó vagyok..
Sőt mostanában alig kapok levegőt, még így üldögélve sem... nem is értem, mintha összement volna a tüdőm.. nagyon rossz.. :(
macskanyu

Gabi, :lol: (Kisunnel is igy kezdodott: egyszer vmiben veletlen (:lol:) egyetertettunk, aztan azota egyre tobb mindenben... v nem, Kisun?)

Fibi, en is feketerigora tippelek :) es nyar vege fele, de legkesobb osszel "javulni" fog a "zaj helyzet" :(

Macs, :lol: hat talan nem is az a lenyeg, h a pocakbol fog elojonni. hanem, h egyaltalan fog jonni, es aztan ott lesz, es megvaltoznak dolgok, es... :lol:

Indi, anyaknapja nem vasarnap van? :? (majus elso vasarnapjan - v keverek vmit?)

Monisa, boldog nevnapot! :)

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Curse :) Természetesen az indulataim belőlem, miattam vannak, nem azért írtam le, hogy ezentúl ne oszd meg itt, ami a szívedet nyomja. És bővebben meg nem fejteném ki, mert én nem tudom olyan szép finoman megfogalmazni ezt, mint Recca és Vera tenné, megbántani meg semmiképp nem akarnék senkit .

Recca :) Vasárnap, igen, de ma reggel az összes hírműsorban ezzel foglalkoznak, sőt, uncsihúgunk már 2 napja hordja haza az anyáknapi izéket az oviból.

Fibi :) Tépelődés az jó :wink:

Macs :) Bármikor, bármiről szívesen - hit az a dolog, amivel a legnagyobb küzdelmek vannak egy ember életében - szerintem.

indianyo

Mónika nevű kedves olvasóinknak bódogot!

indianyo

Recca,
"zaj"nak nem neveztem, mert alapbol szeretem a természet hangjait. mielött teljesen hülyének néztek... :lol: :?

Macs,
én is alapbol vagyok rossz alvó, de ezen sokat segitett a kinez néni :) csak igy a várandosság végén nem jönnek be a "praktikák" sem, ami teljesen érthetö végülis :wink:

Deni,
Te hogy aludtál ma éjjel? :)
fibi

Éljen az összes Mónika földön-vizen-levegőben :D

Rec,
NEM!!! :mrgreen: egyébként igen :D

Fibi,
eszméletlen hangos danolászó? Kb. hajnal 4-5-kor kezdi (pirkadatkor), nagyon dallamos, nagyon hangos, egyedül van, aztán nemsokára csatlkazonak a többiek is? Az tényleg valószínűleg egy feketerigó :lol: Imádom őket :D
Privát teóriám az, hogy ez egy müezzin-rigó, ő ébreszti a többieket, és a dalt követő hangzavar kb. annyit tesz, hogy "Elmész a sunyiba, hagyj minket aludni!!!!!!!!" :mrgreen:

Macs,
még mindig javaslom nektek a rajzolt-képes magyarázatot, akár saját, akár hozott anyaggal (tudod, Anna és Peti), sokkal jobban felfogható... ezek a kismanók sokkal többet értenek annál, amennyit elárulnak :D

vera
kisün

Fibi,
abszolút nem nézlek hülyének, néha én is el akartam már küldeni melegebb éghajlatra danolászni :lol:
kisün

Köszönöm mindenkinek az ötleteket, jegyzetelem őket! Ha valakinek mág bármi eszébe jut, ne fogja vissza magát :D

Monisa,
teszvesz itt is sláger. Milyen hajtogatható könyvek? :)

Indi,
tudnád nekem részletezni a gombócos játékot? Nekem kimaradt :oops:

vera
kisün

[quote="fibi"]Z írta:fibisan,
hogyhogy? a választott szülészért eddig is fizettünk, nem? :roll:

Andi, de csak "zsebbe", és nem hivatalosan. Eddig pedig azt szajkózták, hogy júli egytől csak akkor szülhetsz azzal, akivel akarsz, ha azt ki is fizeted állambácsinak.

Én nagyon renitens terhes lehetek, ha mióta megszűntek a keményedések max. pislantani kelek fel 1-2szer .... Most irigylem magamat :lol:

Inid, én a Kisherceg óta nagyrabecsülöm a fix ünnepeket, mert íyg mindegyikre készülhetek lélekben jó előre - és az olyan jóóóóóóóóó! (privimet megkaptad?)
leni

Nálunk kb. 19 hó lesz a korkülönbség - és már kb. negyedéve próbálkozok az Anna és Peti: Kistetvér születik-kel. Hááááát...

Hanka lelkesen nézegeti a könyvet, egyedül is kinyitja, elvan vele, de nem vettem észre, hogy összekapcsolná az ÉN hasamat és a könyv történetét, pedig szinkron a képpel mutogattam neki, hogy az enyém is görögdinnye, nem csak a rajzon... Persze megnehezíti a helyzetet (legalábbis a szülőnek), amit Macs is írt: Hanka még nem beszél... Persze MINDENT meg tud értetni, de ezzel a témával kapcsolatban nem "nyilatkozik". Ha kérem, ad puszit a pocakra, meg tegnap elővette a kistesónak már előkészített rucik közül azt a harsinyát meg sapit, ami az övé volt - de szerintem inkább maga miatt, mert megpróbálta rögötn fel is venni őket :wink:

Móniknak én is csókjaimat küldöm :P

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

Leni,
hu, akkor most nagyon nem értem :roll: én azt hittem, hogy juli 1-töl a H-nak kell külön fizetni, ha nem a körzetedben szülsz. És hogy nem hivhatod be majd a választott orvosod, mégha fizetnél is neki. Akkor az én fejemben tök zavaros az egész :?

Kisün,
köszi, jól esik nagyon, hogy megértesz :D
igen-igen, ö kezdi marha éles hangon, és aztán jönnek a többiek :) és érdekes modon amikor többen csiripelnek, az nem zavar; ők halkabbak együtt, mint a rigó egyedül :D
fibi

Fibi, nos ez jó kéréds, hogy az a pénz a H-nál marad-e, vagy megy tovább a nagy közös kalapba. De igazad van, így pontos az eredeti változtatás, ahogy leírtad. Csak ez az eddig is fizettünk ment más keretek között, mint ahogy júli 1-től tervezték. :?
leni

Leni,
ja, azt értem, hogy nem hivatalosan fize(t)tünk.
én azt olvastam anno, hogy amit a H-nak fizetünk majd, annak egy része lesz az orvosé, elvileg.

na, L vérszivásos beutaloért.
fibi

Kisün,
mennyire értesz a madarakhoz!!! Mint egy G. Durrel!!!
Hajtogathatós könyv - pl. Ravensburg (tuti rosszul írtam, de most nem nézem meg, örülök, hogy Peti hagy itt ülni). Kihajthatós fülek vannak benne.
Ja, és még vannak matricás könyvek. A könyv közepén matricák, amiket be kell ragasztani a megfelelő oldalra. Már amit a gyerek megfelelőnek gondol. És vehetsz matrickákat sima boltban is és egy füzetbe beragasztgathatja őket - Peti órákig elvan vele. Ha véletlen a kocsira ragasztja simán lejön.
És talán mesekazetta? Azt még mi nem próbáltuk és lehet hogy őrült lavinát indít - mostantól minden autózásnál meséket hallgathattok... :evil:

Jó alvást a kismamáknak, vagy legalábbis viszonylag jót. Én azóta alszom mióta Marci megszületett, pedig éjjelente 2-4x eszik - de még mindig jobb (tényleg jól alszom).

Fibi,
Bálint olyan empatikusnak tűnik, lehet hogy tényleg az.
(Ismerek egy valóban empatikus kislányt, aki szintén hasonló korú. Petire is néha rá lehet fogni, de elég ritkán és erőlködni kell a ráfogással.)

Móni
Kép
Kép
monisa

Leni,
Dóci le sem kakkantotta a pocakomat, így én is azt hittem, hogy nem ért meg semmit abból, hogy tesója lesz, és hogy ő már ott lapul a pocakomban. Aztán azon az ominózus estén, mielőtt Marci elindult a világba, és Dóci hisztis volt, és ugye elmeséltem neki, hogy most kistestvére fog születni, és akkor pár napig nem leszek, akkor fogta magát, és megsimizte a pocakomat és megnyugodott... pedig épp akkor semmit nem mutattam, csak magyaráztam neki. Itt tudtam meg, hogy ő pontosan felfogta (persze az ő szintjén), hogy baba és pocak valahogy kapcsolódnak egymáshoz :lol:

v
kisün

Curse: babakocsi: 6 hó alatt ment tönkre és most SOS kéne becserélni valamire :? nemtom most mi lesz, majd a hétvégén lehet, hogy megint elmegyünk és megkérdezzük, hogy akkor mi van, ha a felhozatalból nem kő semmi perpill :(
szakdoli: még mindig nincs konkrétum :oops: de valszeg Spirit&Mind Kiállítást "fogok szervezni" csak még frappáns magyar nevet nem találtam neki. De nem élem magam bele nagyon, mert lehet, hogy tanárbá megvétózza :?

Keresztelő: én puszta hagyományörzésből dugtam a gyereket víz alá, meg hülye családi szokásból. Baja nem lett-lesz tőle. Hitet meg úgyis később választ az ember magának, az nem függ össze akármilyen keresztelővel szerintem. Spec nekem kötelező volt hittanra járni, a vasárnapi misékről mindig ellógtam és össze-vissza füllentettem az atyának, hogy hun voltam :oops: ezt még gyónásnál se mertem neki megmondani, de plusz két miatyánkot motyogtam az oltárnál :lol: 8) hátha számít :) Szal azonkívűl, hogy sokat lógtam-füllentettem azért annyi haszna volt, hogy egy kis vallástörténet rámragadt ami azért nem árt szerintem egy gyereknek se. Én mindig kicsit kivűlálltam ettől az ügytől és nem hittem el 100%ba mindent amit az atya mondott, de érdekes volt. Valahogy azt egész gyerekként éreztem, hogy a templombajárás az kevés...dehát nagyim örült ha vele megyek én meg majd elaludtam a mise alatt :oops:
Azóta meg van saját elképzelésem az egészről és hiszek is, mert mindenkinek kell hinni valamiben akárminek is nevezze.
Mennyit pofáztam erről, pedig nem is akartam ...bocsesz :oops:

DENI: HAJRÁ HAJRÁ!!!

Manóka: csokor szép, tök jó, hogy gondoltak rád ;)

Na el tanulni

Rylie
rylie

Vera! Ez olyan szép :P
leni

Moni,
abszolút profin felismerem a feketerigókat 8) Meg még kb. 25-30 madárfajt, ezek járnak a kertben, és így távcsővégre kaphatom őket :lol: No meg felismerem az átlagvizimadarat (ld. hattyú) de itt kifújt, bár most beléptem az mme-be (magyar madártani egyesület), hátha attól megtáltosodom :lol: Első fogadalmam, hogy megpróbálom nem itthonhagyni állandóan a madárhatározómat meg a távcsövet, mert attól nem leszek okosabb, hogy "hűha, ilyet még nem láttam, kisebb, mint egy hattyú, nagyobb, mint egy rigó, mi lehet ez?" :D
Most egyébként egy dolmányos varjúpár épített fészket az egyik fenyőfánk tetejébe, tiszta erőd, nagyon bírom őket :D
Matricákat Dóci is imádja, de úgy veszem észre, kezdi unni őket :? Kihajthatós könyveket megnézem, köszi!!! És sztem jól írtad :D Mesekazetta Dócinak eddig nem jött be (sokkal jobb a szülő live), így nálatok is van remény :lol:
Alvás: enyim Marcinál is ugyanez volt, annyira jó volt, hogy nem kell hasban cipelnem, nem égett éjjel a gyomrom, mindkét oldalamon tudtam aludni, szinte táltosnak éreztem magam a szülés után :lol:
kisün

Ja meg MÓNI napra BÓDÓGAT :)

Kisün: mi úgy megyünk le Pécsre mindig, hogy alvásidőre célozzuk az indulást és kb a 2.5 órás útból min 1,5-et alszik.
Aztán jó játék: mobil (Zsancinál a pont) kulcscsomó, és minden egyéb olyan ÚJdonság amit még azelőtt nem látott, nem foghatott a kezébe!! Esetleg egy TV távirányítót is vihetnél magatokkal 8)
Ja: almarágcsálás egyedül és ivászat.

Na tényleg el má a könyvhöz
R
rylie

Rylie,
babyoutletben szokott lenni bébé-confort viva (azt hiszem, most ez az álneve), habkönnyű, napfénytetővel, esővédővel, karfával, az is 30e körül van, 6,5kg, háttámlája dönthető majdnem vízszintig. Sportkocsihoz képest masszív kereke van, jó a rugózása. Nekünk az ezelőtti változata volt, IMÁDTAM. :D

Leni,
én is olvadoztam :lol:
kisün

Rylie,
mennyémá a könyvhöz :lol: Távirányító: Marci imádja őket (dobálni, rágcsálni, ellopni stb.), tegnap a keze ügyébe került egy kimustrált darab, ami Dócié volt még, műszakilag teljesen távírányító, és tökugyanolyan, mint a másik, csak nem működik... gondolod, hogy sikongatva és ujjongva lecsapott rá? Egy frászt, megnézte, megrágcsálta, félredobta :shock: De HONNAN tudta, hogy az nem igazi???? Lehet, hogy el kellett volna játszanom a kézből kiragadós játékot, és jól láthatóan feltenni olyan helyre, ahol még PONT elére :lol:

v
kisün

Vera :) nincs szabad kezem, így kisbetűsen

kiugrott a gombóc a fazékbul
utánament édesanyám fazekastul
stul stul stul fazekastul
stul stul stul fazekastul

édesanyám után megénekelhető az egész család, úgymint: apa, tesók,nagyszülők, kisvonatok, liu macska, milka kutya, kertésznadrág, vizeskanna, kisasztalka, komposztláda, a nagypözsó, kisautó és így tovább, míg a sofőr le nem csapja az egész kornyikáló bagázst.

dallama meg így valahogy:

szó szó szó lá szó mi fá mi ré mi
szó szó szó lá szó mi fá mi ré dó
szó lá szó fá mi ré mi
szó lá szó fá mi ré dó

feketerigó az a megátalkodott személy, aki éjszaka is kornyikál, nemcsak hajnalban és dominó meg az a megátalkodott személy, akinek ez mindig kapóra jön, amikor nem akar alaudni - olyankor jól lehet mutogatni, hogy most bubi miatt, most nagymama miatt, msot madárka miatt nem tud elaludni, mert olyan hangosak :wink:

indianyo

Sziasztok,
megvagyunk, az éjszakák is már jobbak, néha 6 órákat is átalszanak a babócák, szóval a nappalok is kicsit jobbak, mert nem vagyok olyan hullafáradt :)
Kezdenek figyelgetni mindent, visszamosolyognak meg ilyenek, Vinci is egyre jobban élvezi őket - szerencsére csak ritkán féltékeny vagy haragszik rájuk, amikor nincs időm vele foglalkozni. De próbálok pl szopi közben mesélni neki, kisebb játékos feladatokat adni, és aztán amikor lehet, akkor meg csak vele foglalkozni. Ha lesz új kép, majd teszek fel.

Johi,
tegnap feladtuk a belépőt, szerintem ma vagy holnap meg kell kapd. Majd légyszi szólj, hogy megnyugodjak, mert sok mindent elveszít a posta sajna :roll:

Manóka,
Gyönyörű a csokor! De hol dolgozol, hogy ilyen összetartás van a kollégék között? Jó hely lehet. :D

Finises kismamáknak küldök nagy drukkokat!!!

B.
blaye

Vera!
uticsomag: nekünk nagyon bejött még "anya pénztárcája", persze ez már az abszolut vészhelyzet. Kiveszem belőle az összes pénzt (az kell nekem :lol: ) és elkártyázgatunk a névjegykártyákkal és igazolványokkal, stb. B imádja, főleg, amin rajta van a képünk is. És osztja a lapokat :D Már gondoltam arra, hogy be kellene szerezni valamilyen játékkártyát, amin mondjuk hétköznap használatos tárgyak, állatok szb vannak.
(és esetleg még a füldugóra gondoltam :mrgreen: )
Majd számolj be, hogy ment :wink: :D

Curse!
Mi is megkereszteltettük B-t, és Pannust is megfogjuk. De szerintem csak akkor van értelem, ha Ti hívők vagytok, különben minek???? Esküdözni olyan dolgokra, amiben nem hisz az ember, csak időpazarlás. Nálunk én szerettem volna, férjem ateista, és pogány is :mrgreen: , de ő úgy gondolta, hogy ez egy szép családi ünnep, és ha nekem fontos, akkor ő benne van. Nem hiszek abban, hogy mindenféle előzmény nélkül majd felnőtt fejjel egyszer csak rájön valaki, hogy ő hívő. Én szeretném a gyerekeimmel megismertetni ezt az egész dolgot, de nem fogok erőltetni semmit, ha nem lesz kedvük templomba járni, stb, az már az ő döntésük. Nekem nagyon sok plusz dolgot adott a vallásos nevelés, de sok rosszat is, ezektől a rosszaktól igyekszem távol tartani a gyerekeimet, de szeretném, ha a pozitív dolgokban részesülnének. Szóval ilyen értelemben egyet értek veled, hogy így szeretnéd megadni Adélnak a választási lehetőséget. Ja, és engem azért is borít ki a keresztszülőválasztási-családi-mizéria, mert én ezt tényleg komolyan gondolom :?
Adél egyszerűen gyönyörű, múltkor elfelejtettem írni. És remélem, mielőbb összehozunk egy randit!

Ma itt volt Zsanci, de jó is volt, kicsit feltöltődtem lelkileg, mert hát ezek az éjszakák :roll: :twisted:

Fibi!
Nálunk is nagy csiripelés megy, múltkor arra ébredtem, hogy Tomi kinyitotta a bejárati ajtót, és szinte bedőlt a lakásba a madárének. De én ezt annnnnyira imádom! :D

Kép
Kép
zuzmo1

Boldog Móni napot! :D

Vera,
egy ikres ismerősnél a nagyon hajnali indulás jött be, 2 körül berakták a zombikat :D az ülésbe, aztán reggelig szunytak még. Hát nem tudom én ezt csinálnám-e.
Magam is nagyokat nyüglődök a hosszú utakon ( 11 órásat szoktunk megtenni évente min. 1x) nem tudom mikor vállalom majd gyerkőccel. Repülős utak ugyanez, vagy még rosszabb. :?

Indi,
még ilyet, hogy kampány ünnep? :) én alig várom, mert most fogok először erre az ünnepre ÉN virágot kapni a kicsi fiamtól. Anyáknapi izéket meg én is gyártottam a kölkökkel még az oviban és nagyon boldogan tudják készíteni az anyukájuknak az ajándékot, meg a verset is bőszen tanulják. Nekem csupa szép emlékem van erről, de majd ha D hazajön a kiscsoportból a kis kiöntött tappancsával (ezt szokták nem?? :D ) akkor meglágyulsz az ünnep iránt meglátod. :)

Curse,
valószínűleg mi is keresztelőzünk, de főleg inkább a sztereotípiák miatt, hiszen hit kérdésében Indivel vagyok 100%-ig, viszont a családi nyomást én is kapom és a dolog nem annyira fontos, hogy vitatkozzak rajta. És valóban, ártani nem fog, nekünk sem ártott.

A világnézeti véleményem pedig merőben más mint amire kereszteltek, holott idealista :) de ezt én sem a fórumnak ajánlom :? legalábbis nem ebben a formában.

Szrek,
ti hány fognál tartotok?

Indi,
D hátsói?

basszus a hátsó fogak 10 napja jönnek, totál gáz. eddig nekünk semmi gond nem volt a fogzással, de ez lassan megőrjít. a nappali 2x1,5 órás alvás napi 1x1-re csökkent, de álmos nyűgés az van gazdagon. nem eszik az ebadta csak nyalogat, és nyűg és nyűg :? de azért van ám fájdalomcsillapító: a bicajozás és a sétálás, úgyhogy egész álló nap bicajozunk és sétálunk :D nesze neked sokoldalú fejlődés

és a babák nagyon aranyosak a képeken :)

Kép
akata

Móni!
Sok puszi névnapod alkalmából! :D
És más Móniknak is!!!!!! :D

És tegnapra boldog Timi napot! :D

MAnóka!
Gyönyörű csokrot kaptál!
Alvás nálunk épp katasztrófális, úgyhogy most épp nme tudlak bíztatni :x :roll: :lol:
zuzmo1

Gabi!
B is mindig dögönyözni akarja :mrgreen: És akkor Fibi megnyerte a fogadást :wink:
(megtaláltam :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: )

Leni!
Szerintem ne aggódj! Nálunk is 19 hónap van a két ded között, és én is úgy éreztem, hogy hiába magyarázom a dolgot. Én hiszek abban, hogy a babák megérzik ezt, Főleg az ilyen picik. B legalábbis nem volt nagyon ledöbbenve. A tesóféltékenység nem akkor jön elő, ha nem sikerül jól felkészíteni a nagyobb testvért. Szerintem. Meg kell találni az életkornak megfelelő "felkészítést". Szerintem fontosabb, hogy amikor megvan a tesó, akkor hogyan kommunikáljátok le a nagyobbal.
És még azt is gondolom, hogy egy felnőtt embernek is misztikum ez a babavárás-szülés dolog, hát még akkor egy másfél éves gyereknek. Tök jól csinálod!

Blaye!
Szia! De jó, hogy kicsit már könnyebb! Fotót is tehetnél fel!

Indi!
Én úgy tudtam, hogy "utána a molnár" :lol: De ez tényleg tök jó kis elfoglaltság! :D
zuzmo1

Kata!
Örlők nálunk 3 hónapig jöttek. 1-2 hét szünet, de inkább csak napok :cry:
zuzmo1

Jaj, látom sikerült jó kis lavinát indítanom a tegnapi keresztelős hsz-mel, de legalább a kp-ban kerültem :lol: Én egy kicsit úgy érzem, h félre lettem értelmezve.
Indi, a hit dologgal egyetértek, én nem is ezt írtam. A keresztelés csak egy kezdő lőket (nem tudok szépen fogalmazni) Adélnak arra, ha szeretne hinni Istenben, szeretné a vallást gyakorolni. Az, hogy most megkereszteltetjük, attól még nem rontunk vagy javítunk rajta, ahogy Rylie is írta. Én azért ragaszkodom a keresztelőhöz, mert tudom és most tényleg ne haragudjanak meg, azok, akik eme vallás hívői!!!!, hogy a római katolikusok képviselői (pápa, papok, püspökök) még mindig a mai napig nem tudják elfogadni a többi vallást, még mindig röghöz kötöttek és hát finoman fogalmazva régi módiak. Ha Adél történetesen ezt a vallást választja és nincs megkeresztelve, hogy is mondjam, úgy néznek majd rá mint a véres rongyra. Saját tapasztalatból tudom, párom nincs megkeresztelve, és hát a papunk a jegyes oktatások alkalmával igencsak kifejezte utálatát párom iránt, látszott a szemébe a mérhetetlen megvetés. Ennek nem szeretném kitenni a lányomat.
A választási lehetősége pedig szerintem továbbra is megmarad attól, h meg van keresztelve. Ez még nem kötelezi semmire sem. A többi vallás gyakorlói szívesebben befogadják őt, ha pl. esetleg babtista akar lenni. Áttérni másik vallásra lehet, de mivel csak egy keresztelésről van, szerintem ez nem is jelent egyenlőre hitet. Akkor válik azzá, h ha Adél hinni fog a dologban.

Kép Kép
curse

Vera!
Panna baba :oops: :D :D :D Imádom Dócidat (IS) :D
zuzmo1

Zuzi,
én is imádom a madárcsicsergést, csak 3-4-ig nem aludtam, és pont mire visszaaludhattam volna, akkor jöttek az ablakom alá.

Moni,
ha az anyjára üt Bálint, akkor valóban empatikus jellem :mrgreen:
fibi

És még egy dologgal kiegészíteném. Én abszolút elfogadom és tisztelem azokat az embereket, akik hisznek valamiben v valakiben, ettől szép az élet, h nem vagyunk egyformák :D

Kép Kép
curse

Indi:
szerintem is megenyhülsz majd,ha Dominó ovis lesz :wink:
Én szinte minden anyáknapján pityeregtem az oviban :oops:
Nem a versikék meg a gyerekek által készített ajándékoktól,hanem amikor csillogó szemmel keresik az anyukáikat és boldogan viszik oda....,na majd akkor! :lol: :lol: :lol:

Zuz:
nagyjából én is így gondolkodom a vallásról/keresztelőről :wink:
Nekünk fontos volt az egyházi esküvő,mint ahogy a keresztelők is.Nem állítom,hogy rendszeresen járunk teplomba,de szerintem nem is ez a lényeg,hanem a hétköznapok.Hiába jár majd Dorka is hittanra,mint annak idején Orsi,ha nem látja otthon a megerősítést hozzá.Na nem vagyunk mi sem szentek :lol: /pl.remekül tudok káromkodni én is,sajnos :oops: / ,de az alapok,irányok azért tisztán láthatók.

ISTEN ÉLTESSE A MÓNIKAT ÉS A TÍMEÁKAT!

petergabi

Curse,
a ti említett tapasztalataitok :evil: alapján gondolkodom én is "másképp" arról amire és akik keresztelnek illetve amivé majdan az ember "kereszteli magát". És én egyszemélyes vallásúvá kereszteltem magam :mrgreen: de neve nincs, szóval ne keressétek az 1% adókérők között :D viszont így nem járok templomba, hisz azt ugye 1 embernek nem építenek. Szóval az én templomom otthon van. hmm nem akartam, aztán majdnem mégis leírtam a lényeget :)

Gabi,
te már megélted amit én még várok :) amikor a fiam csillogó szemmel keresgél :wink:

Zuz,
hááát nem lett jobb kedvem a fogas hsz-től. 3 hónap?? :shock:
és Panna 5 hónapos? hát hol voltam én az elmúlt hónapokban, a Holdon?? tegnap született :roll:

Kép
akata

Indi,
köszönöm!!! :lol:

Blaye,
örülök, hogy könnyebbek az éjszakák, és így a nappalok is. Csatlakozom, ha van egy iciripiciri időd, vágj hozzánk néhány képet a gyerekekről :)

Zuz,
játékkártya, ez az! Dóci úgyis imádja a franciakártyát, anyám pókerezni tanítja, jelenleg a színeknél és a figurás lapoknál tartanak (profin választja ki a bubikat, dámákat, jokert...) :lol: De ezzel legalább soksok pénzt lehet majd keresni :mrgreen: és a szülők végre eljutnak Las Vegasba is :lol:
Éjszakák :(:(

Kata,
fogakhoz drukk! Nekünk segített, hogy kaja előtt közvetlenül bekentük dentinoxszal az ínyét, így amíg tartott a fájdalomcsillapító hatása, tudott rendesen enni :)

vera
kisün

Fibi,
Akkor tényleg rendes a dokid :) Annyira édes Bálintod, h már ennyire mondja a tesós dolgokat :D

Manóka,
Nagyon szép csokor :) és kitartást az éjszakákhoz!!!

Fdrani,
Megkaptam és örülök, h segíthettem :)

HÁ azt is mondta tegnap, h a gyerekek után is kell vízit díjat fizetni :evil:

Monisa,
BOLDOG NÉVNAPOT!!! :D

Rylie,
Akkor úgy néz ki, h a babakocsi üzlet nem jön össze, ha ennyire sos. Nekünk még össze kell gyűjteni rá a pénztet.

Kisün,
Mme, ejha :D

Én speckó a legyektől megyek a falra, vmi tipp esetleg, h hogyan lehet kinyuvasztani őket? :evil:

Blaye,
Tök szupi, h nálatok is minden rendben :D

Zuzi,
Keresztelésről jut eszembe, mi ugyan nem hiszünk, viszont a keresztszülőket direkt úgy választottuk ki, h azok hívők legyenek. Ha jól tudom elsősorban az ő feladatuk az utat megmutatni Adélnak, jól tudom? :? Éjszakázásokhoz +++++!!! Jövő héten csütörtököt és pénteket leszámítva bármikor jó, ha aznap szólsz, akkor is tudunk menni :D

Akata,
Sok +++++ a fogakhoz. Anyák napját én is szerettem, gyerekkoromban keményen készültem rá vmi saját magam által készített dologgal :D Szerintem is van igazság abban, h bor iszik és vizet prédikál :? Kicsit olyan ez a dolog, mint a rendőrök. Tőlünk elvárják, h betartsuk a kresz szabályokat, miközben ők nap, mint nap áthágják őket.

Kép Kép
curse

Deni????????

Kata,
Tőled akartam még megkérdezni, h neked nehéz volt visszamenni dolgozni Ákos miatt?

ja és még vmi a TEMI börzén sokan szoktak lenni?

Kép Kép
curse

Kata,
az éjjeli indulást azért vetettem el, mert lehet, hogy a gyerekek frissek és üdék lennének, de tuti, hogy mi totál kikészülnénk, és kellene 2-3 nap, mire magunkhoz térünk... akkor meg már lassan indulhatunk is vissza :lol:
kisün

Móni :) Nagyon boldog névnapot!!! :D :D

Fibi :) Bálintod Ábeles szövege eszméletlen! :D teljesen lenyűgöz, hogy már ilyen komoly mondatokban beszél!!
Légpuska :lol: én a kutyaugatással vagyok így, meg a hajnali újságossal, akit ugatnak :mrgreen: :lol:
És rám fordítva hat a front: olyan jót aludtam éjjel, mint már nem is tudom mikor, ráadásul az éjjeli fürdőzés sem kellett, ma még fájásom se volt, remélem ez nem a "vihar előtti csend" :roll:

Macs, Leni :) Én is tök sokáig aggódtam, mert Bálint egyáltalán nem érdeklődött a pocakom iránt, hiába mondogattam neki bmit, aztán egyszer csak kezdte megszeretgetni és azóta is oda van érte, és ez nagyon jól esik, de azt is tudom, hogy ez még nem zárja ki a későbbi testvérféltékenységet. Szóval sztem no para, tényleg nagyon okosak a gyerkőcök, sokkal többet értenek meg, mint mutatják :)

Vera :) Hú, nem is gondoltam, hogy Te ilyen nagy madárrajongó vagy! távcső meg határozó :D És már annyit kerestem ilyen matricás könyvet, de tök béna vagyok, mert még nem sikerült találni :(

Kata :) Fogzáshoz sok +++ Nektek!! Bicaj és séta legalább nagyon egészséges :mrgreen: :lol: mondjuk esőben nehezebben űzhető, remélem nem fog egész hétvégén esni... :roll:

Curse :) Én tökre megértelek, csak az a szomorú, hogy ilyen "félelmek" ill. rossz tapasztalatok miatt érzed szükségét a keresztelésnek... Én ezért nem is tudtam soha elfogadni az "intézményesített" egyházat, és a hitet vhogy belső magánügynek tudom csak tekinteni (mert számomra a hit és az egyház nem ugyanaz), de persze azt is megértem, hogy sokakat a környezet és egyéb tényezők erősen befolyásolnak... (és valszeg ez nemcsak a keresztény egyházzal van így...) :roll:
denizsa

Curse,
az első napok-hetek nagyon nehezek voltak (akkor ő 7 és fél hónapos volt ) nem is nagyon tudtam a munkára koncentrálni és mint az őrült rohantam haza állandóan. lelkiismeretfurim is volt, hogy milyen anya vagyok én.........de minden negatív érzésem elmúlt az első hónap végére. Mondjuk az én munkahelyem rengeteget segít, hetente max 3x jövök be dolgozni, 2x meg otthonról. És az én döntésemnél mondjuk az meghatározó volt, hogy a gyerek ha nem velem akkor csakis az apájával legyen. :? aztán mikor láttam, hogy a gyerek akkor is tök kiegyensúlyozott amikor Apával van és "megértette" hogy mindig hazajövök addig Apával játszunk, akkor én is teljesen egyensúlyba kerültem magammal. Amikor meg otthon vagyok akkor enyém a gyerkőc, Apa meg jár a saját dolga után, így ő is egyensúlyban van magával. :) szerencsénk volt, hogy így meg tudtuk oldani. ha ő nem vállalja, vagy ez látványosan nem lett volna jó a babának akkor én elköszöntem volna a munkahelyemtől de szerencsére erre nem volt szükség :)
hááát most ennyi jutott eszembe. te is ezen gondolkozol?
(azért ha nyerek a lottón, akkor holnaptól újra GYeden vagyok ám és kérem is majd a pízem :D )

Kép
akata

Curse :) Szívesen átküldöm Hozzád Bálintot, nagyon profin kezeli a légycsapót! :wink: Temi börzén elég sokan szoktak lenni, persze ez attól is függ, hogy mikor mész, mert ált. reggel vannak többen, meg azért is tűnik úgy, mert sok az árus és szűk folyosók maradnak. De azért érdemes egyszer kipróbálni, mert mindenfélét lehet kapni kül. árkategóriában és kb. havonta tartják, így mindig lehet aktuális cuccokat venni és nem fél évre előre kell megsaccolni, mekkora is kell akkor a gyerkőcnek... Szóval olyan, mint a kismamás börze, csak kicsiben, és nem kell belépőjegy meg parkolójegy (mondjuk nem árulnak akciós pelenkát), de van esélyed 1-2 óra alatt végigböngészni.
denizsa

Kata,
Nálunk sajna az a baj, h nem velünk lenne Adél, ami egy kicsit aggaszt. Még jelenleg nem ég a ház, de 2-3 hónapon belül igen és akkor lehet, h visszamegyek dolgozni, de vmi hasonló felállást képzelnék én is, mint ahogy te dolgozol. Mondjuk még bizakodom abban, h apának sikerül végre találni egy másik munkát és akkor nem kell visszamennem, de akár hányszor belegondolok abba, h majd egy csomó dologról lemaradok, ami Adéllal fog történni, meg nem engem fog szeretgetni állandóan, a szívem szakad meg :cry: Neked nem voltak ilyen gondolatok?

Kép Kép
curse

Deni,
Örülök, h végre tudtál egy jót aludni :D Maradjanak így az éjszakáid és akkor sokkal fittebb leszel a szülésre. Nálam az volt a fő probléma, h már 4. éjszaka nem tudtam aludni, ezért viseltem olyan nehezen a vajúdás-szülést.
Még most is nevetek a légycsapós dologon :lol: :lol: :lol: Köszi a börzés infot, nagyon jól hangzik. Jövő héten szombaton lesz és ki fogok nézni, mert egy-két dolog kéne a gyerőknek. Nagyon teccik, h nincs belépő, meg parkolójegy :D

Kép Kép
curse

Curse,
voltak ilyen gondolataim persze, de rájöttem, hogy semmiről nem maradok le, mert - lehet hülyén hangzik - de a gyerek "megvár" mindennel. Ami pedig az együttlétet illeti, sosem volna elég persze, de a minőségre hajtunk így hiszem, hogy neki nagyon megfelelő, nem utolsó sorban imádja az apját, no meg persze az is megfelelő lesz, amikor 2 év múlva nem az idegbeteg anyját látja aki munkát kajtat, aztán próbál majd ott megfelelni napi 12 órában.... :wink:

Kép
akata

most is dolgoztam ám, :D mostpedig húzok haza. jó 7végét mindenkinek!

Kép
akata

Fibi!
Bálint dumája Ábelről édes!
Annyira kíváncsi lennék, mennyire értik meg a gyerekek, hogy valaki van anya pocakjában, és majd a kórházban kibújik, aztán hazahozzuk. Mert nekem pl. úgy tűnt pocakosság alatt, hogy Emma nagyjából érti, aztán még most is sokszor mondja, ha éppen zuhanyzáskor bent van, hogy baba, és mutogat a hasamra. Aztán ha mondom, hogy de hát Boti volt ott, és már kibújt és itthon van, néha olyan értetlenül néz, mintha nem tudná összekapcsolni a dolgokat.

Móni!
Boldog névnapot!

Blaye!
De jó, hogy jól alakulnak a napjaitok, édesek lehetnek a gyerkőcök, várjuk a képeket!
Egy hírügynökségnél dolgozom, de igazából a kollégák nagy része már lecserélődött amióta gyesen vagyok, nem is ismerem őket, szóval a csokor leginkább a HR-es kolléganő kedvességén és odafigyelésén múlik, meg hát „szokás” is küldeni. Ja, és mindig meghívnak a céges karácsonyi bulira és egyéb rendezvényekre is.

Curse!
Keresztelő témában Zuzzal és Gabival teljesen egyetértek, így újat én sem tudok írni. És most nálunk is nagy kérdés, hogy kik legyenek Botond keresztszülei, egyelőre nem sikerült erre alkalmas személyt találni. Viszont elsősorban a szülők feladata, ahogy te fogalmazol „az utat” megmutatni, hiszen ti vagytok nap mint nap a gyereketekkel, tőletek látja a mintát, amit követni fog, vagyis a hétköznapokat, ahogy Gabi írta. A keresztszülők szerepe is fontos, de nem elsődleges.

Indi!
Emma ma a játszóházból (a nagymamája vitte), egy papírból kivágott szívecskével jött haza, aminek a közepébe egy másik, kisebb szív volt beragasztva „Édesanyám” felirattal, és egy szál virágot is hozott, amit az utcán valahol szedett nekem… majdnem elbőgtem magam.

Deni!
Dejó, hogy végre aludtál, én is remélem, hogy ez már a finis!

Kép
Kép
manoka11

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?