A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 októberi babák

Sziasztok!
Jó sokáig nem írtam,de sajnos regeteg a tanulnivalóm.Jövő héten ezer ZH,és 3 házidolgozat leadása vár :evil: :evil: és nem tartok sehol. :cry:
Mindenesetre jó hír,hogy dolgozni már nem megyek :D .Azért még némi izgalom plusszban,hogy utolsó munkanapomon jó nagyot estem.Kicsit aggódom a baba miatt,de holnap védőnőhöz kell mejek mindenképp,így lehet egy UH-ra is "bekérezkedem" :oops: :roll:

Gabi
Nagyon drukkolok,hogy ne csörögjön a telefon++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Én nem megyek amniora,legalábbis nem számítok rá :oops: "csak" UH lesz,sztem.
Az eltérés azon látszott múltkor is! :roll: Remélem most csupa szép dolgot látok majd!Időpontom még nincs,de remélme holnap kapok.

Mindenkinek gratula az AFP-hez,aki túl van rajta!Aki előtte áll drukk++++++++++++++++++++++++++++++

Erika
Én boldog házasságban élek,és nagyon vártuk a kisfiunkat,másfél év után végre jött is,de sajnos beteg volt.Szóval nem osztoűm a nézeted,és nagyon izgulok,mert nekem bizony már az AFP jelezte,hogy gond van. :(
Remélem mindenki feleslegesen izgul,velem együtt,és egészséges babát hord a pocakban,így aztán butaságnak fog tűnni utólag ez az aggódás!!! :!:

KépKép

KépKép
okr

Szia Okr!

Ez igazán jó hír, hogy nem fogsz menni amniora, legalább is ha nem muszáj. Olyan nagyon sz.r volt, hogy nem kívánom senkinek sem!

Elestél? Jaj Te! Vigyázz magadra!!! Biztos nem lesz semmi, a babát védi a magzatvíz!

A vizsgáidhoz nagy kalappal kívánok, aztán majd ha megvannak, írj, mi volt UH-n!

Kép
Kép
Kép
gabi39

Sziasztok újra!

Huh, úgy látszik, nem fogalmaztam elég érthetően.
A genetikai betegségek jó része sorsszerű, ezek nem függnek a boldogságtól, csak jönnek és kész, a boldogság pedig megy.
Ezek jó része látszik előbb utóbb uh-n.
A többi betegség döntő többsége függ az anya egészségi állapotától, a terhesség alatt ért hatásoktól stb.
Az amnioval az a gond, hogy rengeteg stresszel és így szomorúsággal jár együtt, ami miatt kockáztatjuk esetleg, hogy az amúgy genetikailag ép babánk lelkileg sérüljön valamennyire. Bocsi, erre mondtam én inkább nem vállalnám be. Remélem érthetőbb.
Még valami, az, hogy egy boldog kapcsolat mennyire számít, ez nem hit kérdése, erre vannak már tudományos kutatások is, amik azt állapítják meg, hogy annyira számít egy boldog kapcsolat megléte mint az anya egészségi állapota. :!:

Nah és zárszónak, lehet tényleg kicsit túl sokat témázunk ezeken a betegségeken. Nagyon remélem, hogy a végén mindenki megnyugodhat és egy boldog, egészséges, kiegyensúlyozott babát tarthat a kezében októberben! :)

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Szia Erika!

Teljesen igazad van! Ennyi stressz még nem ért, mint az utóbbi 4 hét alatt, és még kb. 1 hét ideg vár rám! Ma pont emiatt bőgtem egy kicsit, annyira kivannak már az idegeim. Pont most hallottam, hogy egyik kórházban 8 másikban 10 nap után nézik a tenyésztett sejteket (nem tudom Debrecenben mikor), nekem ez volt a 10. napom. Ma nem telefonáltak. Remélem, ha ma nézték meg, nem találtak semmit, és holnap sem fognak.

Egyébként amikor szombaton bent voltam a kórházban, a dokim pont azt mondta, a görcsölés egyik oka nálam az amnio, viszont a másik oka pszichés. Azt is mondta ezzel sokat lehet a babának ártani. Megértem, de akárhogy igyekszem nem tudok megnyugodni, majd talán a jövő héten.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Gabi, úgy szeretnélek megölelni és megvígasztalni, hogy biztosan nincs semmi baj. Szerintem itt mindannyian veled érzünk és nagyon szorítunk nektek!
Próbálj meg sokat pihenni, az jó az idegeknek.

Puszi!

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Gerika- nagyon szimpi vagy, de sajnos nem hagyhatom ezt szo nelkul: ezt irod :
"annyira számít egy boldog kapcsolat megléte mint az anya egészségi állapota"
engem ez erzekenyen erint, mert a csaladban van beteg gyerek, es a szuleinel kiegyensulyozottabb, boldogabb, aranyosabb szuloket meg nem lattam. Szoval egyaltalan nem ertek veled egyet. Es azert a vilag tobb millio beteg gyereket nevelo szulei sem biztos, hogy igy tennenek.

Okr - nem semmi, hogy te meg tanulsz is e mellett. Le a kalappal. En is azt tudom, mint a Gabi, hogy a magzatviz jol ki van talalva !

Gabi- drukkolok,hogy ne telefonaljanak ! es hat jo lenne, ha tudnal lazitani, az csak jot tehet neked + bebinek is.

jo ejt mindenkinek

Ermoni- ment a privi es kosziii !!

bogyo
bogyogyorgyi

Cuki - ez fantasztikus tortenet az Anyukadrol. nagyon szep !!
ebbol latszik, hogy a vegen megiscsak az szamit, amit legbelul mi erzunk...
en mar nem tanulok, szoval en megjobban csodalom a tanulokat ! remelem tudsz majd pot zh- ni..

b.
bogyogyorgyi

Halihó!

Hajrá ZH-sok!! Van nekem is még kettő! :oops: :twisted: DrukKKKk!
Na megyek porszívózni, mert a porcicákat már nem érem utol máshogy...

Jó éjt! :roll:
Vendég

Zh -sok ebbol latszik, h milyen fiatalok vagytok, en meg milyen oreg :):)
bogyogyorgyi

JuuuuuJ!! Nem azért mondtam Bogyo!!! Pusszantás, és nem megsértődés! :shock: :lol:
Vendég

Sziasztok Lányok!

Nagyon örülök, hogy gondoltok rám és drukkoltok nekem, és ezerszer többet tesztek lelkileg értem, mint a saját családom. Sajnos sem a testvéremet, sem a szüleimet még most sem érdekli mi van velem. Mintha nem is fognák fel ésszel, mit élek át...
Ez rettenetesen rosszul esik nekem. Egyedül a párom és a gyerekek vígasztalnak, hogy nem lesz semmi baj.
Próbálok pihenni, de igazán du. 4 óra után tudok felengedni, amikor tudom, vége a munkaidőnek a kórházban, és már nem csöröghet a telefon.

A ZH-soknak megy a drukk, ügyesek és okosak vagytok, meg fogjátok csinálni!

Cukika: Ez embertelen, hogy egy nap kettőből kell pótólni... de sikerülni fog! Most tüsszentettem rá, úgyhogy biztosan megcsinálod!

Kép
Kép
Kép
gabi39

Sziasztok!

Gabi, tuti nem csörög a telefon. Ma pedig már 2-kor fellélegezhetsz, péntek van és a közszféra nem marad bent 4-ig! :lol:

Egészség - boldogság téma:
Én azzal értek egyet, hogy a genetikai (sors szerű) betegségeken kívül a nő lelki és fizikai állapota is meghatározó. Tehát ha boldogak, egészségesek vagyunk és egészégesen póbálunk élni, akkor minimalizálhatjuk a kockázatot, de persze nem zárhatjuk ki (mindenki aki látott ilyet közelről tudja, a sors kegyetlen tud lenni)
Azonban igenis számít, hogy mi kiegyensűlyozottak legyünk, az egészséges kisbabók akiket a szívünk alatt hordunk így a legjobbat tudják kihozni magukból!

Biztos vagyok benne, hogy mindenkivel minden rendben lesz.
Gabi, ha te csak a korod miatt voltál amnión, akkor meg tessék megnyugodni, semmi okod nincs ennyire aggódni, ezt bizonyítják az egészséges, szép nagytesók is! :lol:
(Tudom könnyű mondani, meg ésszerű, de a ember a lelkének nem tud parancsolni...)

ZH-sok! nagy hajrá! Valahol azt olvastam, hogy a nők inteligenciája nő a terhesség alatt. Na ja, de a koncentrációs képessége meg csökken, mert a gyereken kívül semmi nem érdekli igazán...
Tehát a nagyon okos buksitokat csak arra kell rávenni, hogy pár órácskára ne kalandozzanak el a gondolataitok!

Jaj csajok, annyira rosszat álmodtam, szakítottunk a párommal...
Semmi alapja nincs az egésznek, tök jól megvagyunk, bár most sok melója van, és kicsit leterheltebb, de ezen kívül minden OK.
Azonban hajnalban arra keltem, hogy bőgök! :cry:
Utána hajnalban amikor felkelt bújtam hozzá, amit nem értett (mármint a bújás kétségbeesett jellegét).
Kérdezte mi van, mondtam neki, mondta, hogy butaság.
Részéről ezzel le is volt zárva a történet. Nem értette, hogy nekem miért van ettől ilyen rossz kedvem, Istenem férfi! (de nagyon)

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Én csak röviden annyit szólnék a témához, hogy nagyon fontos szerintem, hogy a kapcsolat a párunkkal jó legyen, megérzi a baba, hogyha az anyukája nyugtalan, vagy nem boldog.

Zh! BRRRR én levelezős vagyok és jövőhéten két gázos vizsgám is lesz, plussz ma kellene leadnom egy házidolgozatot aminek a 3. részéről lövésem nincs. Nem tudom mit fog szólni hozzá a tanár, hogy csak az 1-2 feladatot dolgoztam ki.

Lányok én is hasonló helyzetben vagyok mint Cukika.
Néha engem is elönt valami nedves jellegű folyás szerű valami.
Plussz annyiszor megyek pisilni, hogy az már sok, nem is iszom egész nap ennyit. És ráadásul inkább oyan mintha vizet pisilnék, szóval nincsen az a jellegzetes sárga színe.
Nem tudom mit csináljak.

Megyek vissza tanulni.

Masi

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

Sziasztok

Megpróbáltam visszaolvasni de még teljesen nemk sikerült.
Timurr gratulálok!A madártej legközelebb biztos sikerül.
Jövő hét elején megyek az ultrahangra már nagyon várom.
Meg ezek a rosszullétek is elmúlhatnának mert sajna semmi kedvem semmihez.

Sziasztok

Kép
Kép
eszter26

Eszter
kitartás a rosszullétekhez ,majd elmúlik,egyszer :-) de tényleg :-)

Madártej le van tojva így is már szinte elfogyott,folyós de fincsa

Jutta
a férfiak már csak ilyenek,én is álmodtam már ilyet,elmeséltem neki és hát nem ngaoyn hatotta meg ,hülyeség és kész mintha átse érezné,mert valszeg nem is érzi át

Gabi
annyira megtudlak érteni,nálunk is volt egy vita anyumékkal,itthon se nagyon érdekelt senkit mi van vagy mi lesz.valahogy mindenki úgy állt hozzá,hogy nem lesz semmi baj,de ez nekünk nem elég támogatás kéne nem?na mindegy mi támogatjuk itten egymást :wink:
nem fog csöngeni a telefon :-)

Cukika
köszi :-)

hajrá a zhhoz,a én agyam egy szita ,én nem bírnák tanulni :roll:

Timi
Vendég

Sziasztok!

Timi :D :D :D , nagy-nagy gratula a jó véredhez! Nagyon örülök Nektek! (Ha nem túl indiszkrét, priviben megírnád, hogy milyen értékeid lettek, és milyen kockázatot hoztak ki?)
Én is boldog névnapot kívánok, így utólag is :D :D

Gabi, nagyon sajnáltalak, mikor olvastam, hogy milyen rossz volt Neked az amnio, de mostmár szerencsésen túl vagy rajta, próbáld meg a pszichés részét kiiktatni. Sokat gondolok Rád, biztos nehéz lehet minden nap azt várni, hogy már délután legyen, vagy hétvége, mert már nem telefonálhatnak. De nem is fognak egészen május végéig!! A szüleid és a testvéred pedig biztos, hogy nem értik, hogy mi történik Veled, igazán az tudja ezt megérteni, aki maga is volt, vagy lehet ebben a helyzetben. Egyszerűen nincs elég információjuk. Ezért gyere csak ide, itt olyan emberek vannak, akik értenek, és megértenek. Mi egyébként a stresszesebb dolgokat nem osztjuk meg a családdal, az amnióról is csak azt mondjuk, hogy a korom miatt ezt szinte automatikusan megcsinálhatják, és van egy minimális kockázata, de nem részletezzük a dolgokat. Az nem hiányozna, ha még ők is idegeskednének, és még nekünk kellene őket nyugtatni. Persze, az se jó, ha elbagatelizálják a történteket.
Gratulálok az ismerősödnek, az ilyen történetek nagyon sok lelki erőt tudnak adni. Én a SOTE-n voltam, ott lesz az amnió, jövő szerdán, ha vállaljuk. Köszi a tanácsokat.

A "témához" én annyit fűznék hozzá, hogy a gyermek lelki fejlődésére van hatással, hogy az anya hogy érezte magát, míg ő a pociban volt. Persze, a betegségek nagy része pszichoszomatikus, vagyis ha nagyon rossz volt neki, akkor fizikai betegségek is kifejlődhetnek. De ez nem meghatározó hatás, szerintem az első néhány év lesz a meghatározó. A genetikai betegségek ellen nem tehetünk semmit. A vérvizsgálatok és az UH-k azért vannak, hogy ezeket megpróbáljuk kiszűrni, de a betegség akkor már vagy megvan, vagy nincs. Csak annyit tehetünk, hogy nem stresszeljük magunkat egy-egy már meglévő, de általunk nem ismert eredményre várva.

Tegnap voltunk genetikai UH-n, a dokinő mindent rendben talált, azt mondta, hogy ő nem fog rábeszélni az amnióra, persze, a mi döntésünk, hiszen lehetőségünk van rá. Jövő szerdáig eldöntjük.

Ariel
ariel

Elfelejtettem írni, hogy a doktornő azt mondta, hogy mintha szeméremajkakat látna, tehát kislány :D :D , de nem tudja biztosra mondani. Két hét múlva megyünk legközelebb UH-ra, talán akkor már biztosabb lesz.

Jutta, ilyenek ezek a férfiak! Hiába, bennük nem mozgolódnak a várandós hormonok.
ariel

szia Ariel
már épp kezdtem aggódni miattad :-)
4dén nem látták a nemét jól?ne má,hány hetes vagy most?képek?
nincs még nálam a papír,de szerintem hétfn megkapom és akkor leírom az értékeket jó?
Vendég

Sziasztok!

Voltam védőnőnél,meg UH-n.Minden O.K!Mocorgott a babám! :D AFP után pedig mehetünk a genetikára rögtön.Bár a doki azt mondja,olyat még sosem látott,hogy egy nőnél a nyitott gerinces baba megismétlődne.Hát legyen igaza! :lol:

Gabi
Az a baj,lelki támaszt ilyenkor senki sem tud adni.Esetleg majd mi!Te tényleg neten keresztül könnyebb. :D
Még mindig nagy drukk a telefoncsörgés ellen!!!!!!!!!Egyébként meg nem lesz gond ,és kész!! :lol:

KépKép

KépKép
okr

Már betöltöttem a 18. hetet. Végülis nem volt 4D, néha átkapcsolta, de inkább a 18. heti genetikai Uh volt. Nem igazán akart úgy fordulni a kis drága, hogy jobban megnézhettük volna. Egy képet kaptunk de az nem olyan, hogy sokminden kivehető lenne rajta. A dvd-ről próbálunk jó képeket levadászni. Amikor egyszer pont az amnióról beszéltünk, rendesen egy ötöst mutatott a ujjacskáival, mintha ő is bele akart volna szólni a beszélgetésbe: köszi, velem minden rendben. Majd meg zabáltuk :D :D
ariel

Sziasztok!

Köszönöm Nektek, hogy ilyen aranyosak vagytok! Nem is tudom, hogyan tudnám Nektek ezt viszonozni!

Nagy megkönnyebbülés, a mai napot is megúsztam! Most jön két nap izgalom nélkül!!! :lol:

Ma is nagyon depis voltam, ezért a párom hazajött munkából (szabira), és elcipelt csavarogni kicsit. Voltunk piacon, vettünk epret, zöldségeket, vettünk hennás hajfestéket (befesti a hajam, ő szokta ha nem bírok elmászni a fodrászhoz), a kisfiamnak egy halászgatyát... egészen jól elterelte a figyelmemet. Kicsit elfáradtam, mert régen nem mászkáltam ennyit, de Isten bizony jólesett.

Ariel: Látod ez is égi jel, nincs semmi baja a babádnak, nem is biztos, hogy kell az az amnio! Ezzel a pszichoszomatikus dologgal teljesen egyetértek. Az immunrendszert is nagymértékben befolyásolja a lelkiállapot.

Timi: Ne haragudj, hogy csak most kívánok Neked nagyon sok boldog névnapot, jó egészséget!

Kép
Kép
Kép
gabi39

Gabi - en is nagyon drukkolok neked ! ez most egy nehez idoszak, de kivanok neked kitartast es hogy erovel, es egeszsegben vegig bird csinalni az egeszet ! :):):)

szep hetveget, jo pihit pindenkinek !!

bogyo
bogyogyorgyi

Gabi!

Na most lesz 2.5 nyugodt napod! :-)
És ha jól gondolom, lassan eltelik az az időszak, amikor a telefon rosszat jelent... még talán a jövő hét eleje stresszes, de utána...
Tuti minden OK lesz, tessék megsimizni azt a szegény gyereket, aki nem érti mért kap ennyi stresszhormon (szegényke) és a hétvégén pihi, nevetés! :lol:

Apuka nagyon jó fej! 8) Gratula hozzá!

Jutta

KépKép
jutta

Cukika
hogyan fáj?mennyit fáj?
keményedik is?

Gabi
dehogy haragszom,ne viccelj :-)

annyira veled vagyok ne tudd meg,bárcsak minél löbb megtudnád az eredményt,telón nem lehet érdeklődni?
Vendég

Sziasztok!

Lányok, eljött a nagy nap! Szépen kérlek drukkoljatok!!
Nem aludtam sokat, kicsit álmos vagyok! Holnap már asszonyként jövök!
Mindenkinek hurrá az eredmények miatt! :D
Hát, legyetek jók addig is!
PUUUUUUUSSSZZZZZZilok mindenkit! :oops: :roll: :lol:
Vendég

Szia Adri!

Legyél gyönyörű (amúgy is az vagy tuti) ne aggódj és csak a párodra koncentrálj! Ez a TI napotok, mindenki más csak azért van ott, hogy Veletek örülhessen!

Érezd magad nagyon jól, és ne aggódj a részletkérdések miatt.
(minden részletkérdés azon kívül, hogy szereted a párod és ő is szeret téged, nomeg, hogy ott a pociban a baba) :lol:

Puszi!

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Timurr: Sajnos nem lehet telefonon érdeklődni, de a jövő héten bepróbálkozom, hátha mondanak valamit, legalább annyit jó lenne megtudni, meddig, hány napig figyelik a sejteket.

Cukika: Nekem az első gyerekkel volt ilyen problémám. A 12. hetet kellett megvárni, utána kaptam Canesten kúpot. Azt a terhesség alatt is biztonsággal lehet alkalmazni, nem árt a babának. Ma már vénynélkül is kapható, akkoriban csak orvos írhatta fel. Azért eltérőek a vélemények, mert állítólag a hüvelyi fertőzések okozhatnak vetélést. Itt a Babanet Rendelő rovatban is olvastam erről. De amíg nem csíp, nem színes, nem szagos, addig nem hiszem, hogy nagy baj lenne. Mindenesetre kérdezd meg a dokidat, hogy esetleg a Canestent nem használhatnád-e?

Adri: Sok boldogságot! Ne aggódj, és főleg ne izgulj! Biztosan minden szép és jó lesz!

Kép
Kép
Kép
gabi39

Sziasztok Lányok!

Jó rég jártam már fent, de a hosszú hétvégén mi is elutaztunk Hévízre (bár a gyógyvíz nekem tilos volt), de annyira jó volt ezt a pár napot kettesben tölteni! A fürdőruhás témához hozzászólva, a legmelegebb nap azért kimerészkedtem a tó napozóteraszára és én még bikiniben nyomtam- picit megfordult az én fejemben is, hogy illik-e vagy sem, de az én pocim most kezd csak igazán látszni, így aki nem tudta, hogy babát várok, azt hihette, hogy jól belaktam csupán és a párom is folyamatosan megerősített, hogy jól áll még! Persze azzal egyetértek, hogy nem árt, ha le lehet takarni a hasat, de most még nem volt az a vad kánikula és szabályosan jólesett a melengető napsugár - szerintem a babának is. A horvátországi nyaralást viszont lefújtam, mert azért nem szeretném túlzásba vinni az ilyen napozós programokat.

Köszönöm mindenkitől a sok megerősítést, hogy ha picit szúrkál a pocink, az a növekedéstől lehet - a védőnőm is megerősítette, de javasolta, hogy a dokimnak azért említsem meg. A boros javaslat nagyon tetszett!
Apropó védőnő: amennyire be voltam tojva, hogy más körzetbe kell mennem, annyira pozitív élménnyel jöttem vissza - szerencsére az időpontegyeztetésben is nagyon rugalmas, így nem kell a nap közepén tanácsadásra járni. Jövő hónapban lesz családlátogatás:) Most jobb is, ha nem jön, ugyanis a nappaliban kicseréljük a bútort és csatatér az egész lakás, ráadásul most lehet igazán kifesteni a szobát is, már előre rettegek, hogyan úszom meg a szagokat. Eredetileg szabi idejére terveztük ezt, de most már így alakult. Igyekszem száműzni magam a másik szobába.

Ha érdekel benneteket néhány program a Születés Hetével kapcsolatban, szívesen ajánlom Kriston Andreának az előadását máj. 9. 17-18.15-ig az "élvezetteljes" szülésről, valamint utána "Az álmaink segítsége a várandóság lelki megéléséhez" Tar Ildikótól). (Cím Bp, Király u. 14. 1/5. 80-as kapucsengő) Többen írtatok az álmokról, nekem is már volt néhány fura a megszületett babámmal kapcsolatban- néha viccesek, néha szorongok tőlük)
Kristont azért merem bátran ajánlani, mert letelt az intimtornás tanfolyamom és én annyi megerősítést kaptam tőle a szüléshez, az anyasághoz, a nőiességhez, hogy amit ő csinál, az nagyon hiteles és nem csak egy jól menő név és mögötte semmi.

Még egy megjegyzés a bőgésről: én meghatódottságomban is könnyebben elsírom magam, mint korábban, a minap anyáknapi képeslapok keresgélése közben potyogtak a könnyeim. Persze a munkahelyi stressz miatt is hamarabb kiborulok, az egyik nap annyira felhúztam magam, hogy a hasam görcsbe rándult és biztos vagyok benne, hogy figyelmeztető jel volt, hogy "anya, nyugi, ez nekem nem jó!". Így megfogadtam, hogy inkább kimegyek a mosdóba, ha ilyen helyzet adódik legközelebb.

Sajnos anyukámhoz nem tudtam a hétvégén anyák napjára hazautazni, de küldtem neki egy kis ajándékot és ma beszéltünk is telefonon és annyira aranyos volt, hogy ő is boldog anyáknapját kívánt nekem. Én is örömteli babavárást, a már gyerekeseknek sok szép könnyes ünneplést kívánok!

Afp-sek, eredményre váróknak nagyon drukkolok, nekem is hamarosan mennem kell!

Szép hétvégét!

Évi
evarga

Cukika: Na ez az! Ezt szeretem, az AFP-t teljesen le kell szarni, ez így igaz! :lol:

Gratulálok a kislányhoz! Annyira Cuki! :D

A gombát meg persze, kérdezd meg. Remélem megértő lesz a doki ezzel kapcsolatban. Hátha a kezelés után a hasfájás is csökkenne. A konyak sem rossz ötlet a görcsökre, bár én a bortól is deréktól lefelé elzsibbadok, hű ha konyakot kellene innom, lehet, hogy a mentő vinne el! :lol:

Kép
Kép
Kép
gabi39

Sziasztok!

Annyira szép a kislányod Cukika! :)

Remélem hamarosan nekem is lesz hasonló fotóm az én lányomról ;)

Van valaki, akiért nagyon aggódok, és egyszer már kérdeztem, de nem kaptam válasz.... Kiscsillagról tud valaki valamit????

Szép hétvégét!

Büngyi

büngyike

Nem, nincsen jól és nagyon éreztem :cry:

https://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... 90#1497790

Nem találok rá szavakat.. rendszeresen nézegettem a blogját, sosem frissített, a kommentek közt megtaláltam, hogy baj van, de semmi konkrétum.....
Egy órája nyomozok, és a fenti linkre akadtam. Harcimókus hozzászólását olvassátok el.

Kiscsillag! Nagyon sok szeretettel gondolok Rád!

büngyike

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Vendég

[url][url=http://pregnancy.baby-gaga.com/]Kép[/url][/url]
evarga

Igen, nagyon édi mosoly!

Én is kívánok boldog anyák napját Nektek!

büngyike

Sziasztok!

Én is sajnálom! :cry:

Cukika nagyon édes! Kis mosolygós! :lol:

Mindenkinek BOLDOG ANYÁKNAPJÁT!
(Engem anyu és párom is köszöntött, titokban bőgtem is...)

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok

Én is bőgtem de azért mert apa elfelejtett felköszönteni a kislányommal eggyütt de nem baj.

De azért én mindenkinek boldog anyáknapját kívánok!

Kép
Kép
eszter26

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1178478336.55.jpg[/img] [/img]Itt a Baba
Vendég

Sziasztok!

Én is olvastam mi történt kiscsillaggal, és hát rendesen könnyes lett a szemem. :cry: Nagyon sajnálom és sok erőt kívánok neki, hogy mielőbb túl legyen ezen.

Adrinalin, milyen érzés férjezett asszonynak lenni?
Várjuk a képeket. Nászút lesz?

Megyek szerdán 4Dre, már alig várom, remélem végre megtudom, mi lesz a babó neme :) Mondtam a dokinéniken, hogy addig nem jövök le arról az ágyról még meg nem mondja, hogy fiú vagy lány. :)

Képzeljétek már szinte egész nap érzem a bugyborékolást a hasamban, este mikor lefekszem akkor pedig menetrend szerűen érkezik, alig tudok tőle elaludni. De nagyon jó érzés. :D

Na megyek vissza tanulni.

Ja még egy kérdés!
Nem tudja valaki, hogyha most elmennék táppénzre, mert kiírna a doki.Tényleg igaz, hogy nem vonnak munkavállalói járulékot, és minimálisan lenne kevesebb a fizum mint most?

Masi

Kép
masika

Nagyon értelmesen fogalmaztam, de remélem azért lehet értelmezni.
Bocsi.

Becsatolom a kis diagrammunkat.
1178525514.83.xls

Kép
masika

Azt hiszem én nem tudom megnyitni a diagrammot.... xls-t a Mac nem fogad el :?

büngyike

sziasztok lányok!

itt vagyok újra, épen és egészségesen, a babával is minden rendben, tegnap megmozdult!
majd leírom mi volt velem!
megpróbálok visszaolvasni!

Ágica
Kép
ágica_26

Jaj, olyan jó neked Masika, hogy érzed már!

Nekem ég a gyomrom és azon kívül nagyon ritkán érzek valamit... de hogy mit.... nem tudom.
Pedig azt mondják, hogy a vékonyabbak hamarabb megérzik a babát, nos én nem számítok nagydarabnak. Vagy csak én gondolom így? :roll:

Itt egy fotó: Kép

Alig egy hete készült. 17+2 naposan

Adrinalin, most volt az esküvőd??? No, és milyen volt? :)

büngyike

Büngyike!

Szerintem ne izgulj, hamarosan Te is érezni fogod.
Én már a 19.hétben vagyok, lehet, hogy ez is az oka annak, hogy már jobban érzem a babát. Ja! és ha túrórudit kap akkor egyenesen "tombol" a kis drága, annyira odavan érte. (vagy lehet, hogy annyira utálja?)

Margitosok!
Mit szóltok az új hírekhez?
Lehet, hogy összevonják a Kútvölgyivel a Jánost?! És nem kell fizetni, ha mész a választott orvos után!
Megmondom őszintén, amikor a múltkor a dokim azt mondta, hogy a legolcsóbb a Nyírőben szülni, mert ha császározni kell akkor az Ő pénzével együtt 160.000Ft-ból meg van a szülés, kicsit elgondolkodtam arról, hogy akkor lehet, hogy jobb ha másik orvost keresek. Dobtam egy hátast az összegtől.
Ha viszont tényleg nem kell fizetni a szülésért akkor maradok nála.
Azért első hallásra a 160.000 egy kicsit soknak tünt.

Masi

Kép
masika

Akkor nem izgulok :)

Letöltöttem gyorsan egy Mac-es Excelt és megnéztem magunkat :)

Még beírnád, kérlek, hogy kislányunk lesz és a Szt. Istvánban fogunk szülni?

Én nem tudom mi van a szülésekkel... az én dokim egyből Telkit mondott a káosz legelején, de ezért nem akartam lecserélni, gondoltam, megvárom a végét a dolognak...
Asszem érdemes volt :)

büngyike

Sziasztok!

Ezt olvastam: vg.hu-n

Ingyenes marad a választott szülész

Június 30-a után sem kell majd részleges térítési díjat fizetnie annak a kismamának, aki választott orvosánál szeretne szülni. Legalábbis ez áll az Egészségügyi Minisztérium törvénymódosító javaslatában - írja a Magyar Nemzet.

Korábbi jogszabály-módosítás rendelkezik arról, hogy április elsejétől részleges térítési díjat kell fizetnie a betegnek, ha választott orvosához ragaszkodik. „Választottnak” az az orvos tekinthető, aki az egészségügyi intézmény munkarendje alapján éppen nem beosztott. A szabályozás 2007. június 30-ig „felmentést” adott a különdíjfizetés alól azoknak, akik április elseje előtt jártak választott orvosuknál, s ahhoz az ellátáshoz kapcsolódóan további kezelést vesznek igénybe.

Eddig az Egészségügyi Minisztérium többször egyértelművé tette álláspontját, miszerint a terhesgondozásra és a szülészeti ellátásra is ez a szabály vonatkozik – azaz fizetni kell –, noha sokan ezt már akkor is vitatták – írja a lap.

A Magyar Nemzet birtokában lévő törvénymódosítási tervezet szerint az egészségügyi tárca mégis változtatna a szóban forgó szabályokon. Előterjesztésükben ugyanis az áll: „a részleges térítési díjfizetésre vonatkozó rendelkezés alól kivételt képez a terhesgondozás és a szülészeti ellátás”.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Ez egy másik cikk:

Engedmény a várandós anyáknak - „ingyenes“ orvosválasztás?
Visszatáncolt az egészségügyi tárca · Már azt javasolják, ne kelljen fizetni a választott szülészorvosért

Magyar Nemzet
Június 30-a után sem kell majd részleges térítési díjat fizetnie annak a kismamának, aki választott orvosánál szeretne szülni – legalábbis ez áll az Egészségügyi Minisztérium törvénymódosító javaslatában. Minden egyéb ellátásnál azonban változatlan maradna a szabályozás.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Igen, ilyesmit olvastam én is a HVG-ben: http://hvg.hu/egeszseg/20070503_vizitdij.aspx

büngyike

Szóval: az ominózus csütörtöki napon azért hazajutottam, de nem volt az igazi…éjjel semmit nem aludtam a fájdalomtól, végig a kanapén ültem, mert úgy egy picit elviselhető volt. Pénteken otthon maradtam, de nem lettem jobban, pisilni is alig tudtam. 11-ig tartottam magam, akkor sírva hívtam fel Gábort, hogy jöjjön haza, és vigyen be a kórházba. 11.45-re be is értünk, akkor ő otthagyott engem, mert tárgyalnia kellett és én sem akartam, hogy végignézze az agonizálásomat…meg akkor már úgy éreztem, hogy jó kezekben vagyok. Először megvizsgált egy sürgősségis doki, ő nem tudta mi baj van, vért vettek, kanült raktak a könyökömbe és kiültettek a sürgősségi váróba. Aztán fel a nőgyógyászatra, ott megnézték a baba szívét, az rendben volt, méhszáj is zárt volt, átnyomkodott a doki, én meg sikítoztam, ha a bal oldalamat, és a hugyhólyagomat nyomkodta. A baba jobbra volt húzódva. Visszaküldött sürgősségire, hogy nem tudja mi van, de a baba rendbe. Mikor leértem azt mondták, hogy nem jók az eredményeim, de ekkora fájdalmat nem okoznak. Lehívtak egy sebészt, aki megállapította, hogy nincs vakbelem, de tényleg rosszul vagyok… A vizsgálatok között 1-2 óra telt mindig el, én addig kint vajúdtam a váróban, étlen szomjan, időnként zokogva…
Aztán a sürgősségi doki még mindig nem tudta mi van, összehívta az eddigi dokikat, meg a saját főorvosát egy konzíliumra és közös döntéssel befektettek a kórházba azzal, hogy megvárják amíg belázasodok, és csak aztán adnak gyógyszert…addig meg kapok fájdalomcsillapítót. Mindez tartott 11.45-16.45ig. akkor kaptam az algopirin szurit, ami megváltás volt. 5 óránként adták a szurikat. Várták a vesekövet vakbelet, és hólyaghurutot… merthogy a baba közben jól elvolt, vetélésnek semmi jele.
3 napig hánykolódtam a kórházban, amikor is bejött egy doki, és közölte, hogy Ő addig nézegette a leleteimet, mire rájött, hogy mi a bajom.
Mivel vékony vagyok, nincs zsírállomány a szerveim között. A pocakom elkezdett nőni, erre minden „bezuhant” a kismedencémbe, és összenyomta a miómát illetve nekinyomta a húgyvezetékeknek. A mióma nem kapott elég vért, ettől begörcsölt, és a húgyutakban pangó vizelet hólyaghurutszerű tüneteket okozott. Kérdeztem a dokit, hogy akkor most mit lehet csinálni. Erre az mondta, hogy a legjobb, ha ő most megfogna a bokámnál, és addig rázna fejjel lefelé, amíg a mióma ki nem zakkan szorult helyzetéből… Ez nem történt meg, de a lábamat naponta többször fel kellett raknom gyertyába, illetve mindenféle „jógagyakorlatot” kellett végeznem…
Ez azért csak kicsit csillapította a fájdalmat, de így sokkal elviselhetőbb volt, hogy tudom mi a baj…azzal bíztattak, ha jobban nő a hasam, kiemelkedik a mióma ebből a helyzetből, és nem fog fájni. Így is lett, azóta 2 hét telt el, és 3 napja nem fáj egyáltalán. Amúgy 5 napot voltam kórházban, és otthon 2 hetet. Menni feküdni jó ülni annyira nem, a munka nehezen megy.

Ágica
Kép
ágica_26

Kedves Ágica!

Ez nem túl kellemes történet, de a lényeg, hogy nem a babával volt a baj, hanem másutt! Örülök, hogy Ő jól van.

Remélem azért hamarosan helyrerázódik odabent minden ;)

büngyike

próbálok majd visszaolvasni, de asszem célszerűbb bekapcsolódnom

Büngyi!
megnyugtatott a pocakos képed! csini vagy nagyon! nekem sem nagy a pocakom max. csak estére, ha sokat eszem. amúgy 5 napja indult meg a pocakom. a korházban minden doki rámcsodálkozott, hogy 16 hetes terhes vagyok
előnye is van, még mindig a rendes ruháimat hordom!

csajok tipp:
a MANGO-ban 7590Ft-ért lenvászon nacikat lehet kapni, pamut derékhajtókával. szerintem nem terhesnacinak készültek, de tuti darabok. én pirosba vettem, de van zöldben és kékben is. régebben mintha tunika is lett volna még hozzá...

Ágica
Kép
ágica_26

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?