A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

ja és természetesen Deninek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
gödibarbi

Neet!

Bátyám és köztem majdnem 8 év van. Attól függetlenül, hogy nagyon jó tesók vagyunk, én elmúltam 20, mire agyilag is közelebb tudtunk egymáshoz kerülni. Ő már rég külön nyaralt a családtól haverokkal, mikor én még bőven anyucival-apucival.... :? Aztán ő el másik városba egyetemre, stb. Szóval egy fedél alatt én 11 éves koromig éltem vele. :cry: Férjeméknél hasonló szitu volt, csak ott ő az idősebb.

De mindettől függetlenül, mi azért nem bájuk, hogy dedek között kevés idő lesz, mert önző módon szeretnénk minél előbb sokat túrázni, meg bringázni, meg falatmászni, meg evezni - és ezeket gyerekkel leghamarabb úgy 5 éves korától tudod elkezdeni, ha te is élvezni akarod a mozgás nyújtotta örömöt. (gyerekülésben pesze már visszük, de én mindig sajnálom közben, mert szerintem egy gyerek lételeme a mozgás, nem pedig a beszíjazva ücsörgés - még ha nem is nagyon panaszkodik közben, de egész napos bringatúra még bőven esélytelen).

Másrészt én 27 évesen is öregnek éreztem magam az első gyerekhez (meg lehet verni érte), nem szellemileg, mert úgy még felnőni se teljesen sikerült, hanem egyszerűen mindig előjönnek már így a 30hoz közel "nyavaják" - tudod, a hááááááááááátfájás :lol: ,de pl. térdkopás, meg ez-az, pedig én olyan szülő szereznék lenni, aki vígan kúszik-mászik deddel, és nem kell a szomszédot hívni, ha le kell hajolni a labdájáért 8)

Lényeg, hogy még sokáig szeretném testi és szellemi frissességben élvezni a dedek társaságát 8) Ha 20 évesen kezdetm volna el az anyaságot, valszeg nem érezném ennyire sürgetve magamat - bár az elején említett érv, akkor is erősen nyomna nálunk a latban :wink:

És azt még hozzáteszem, hogy MOST gondolom így, és 35 évesen lehet, hogy majd térdenállva könyörgök majd még egy gyerekért....Továbbá mindehhez kellett egy extra békés, jó gyerek elsőre - mert ha már egytől is idegroncs lennék, azt hiszem sutba vágtam volna az összes kis korkülönbség melletti érvet. :roll:

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

No, visszaolvastam mai első hsz-ig, ezt bemásolom, oszt aszt :)hiszem elmegyek aludni, mert mostani éjszakánk totál K.O volt. Máté kb. 3/4 óránként kelt. Majd holnap igyekszem jönni megint :)

Vera :) Las Vegas :) Hát ez az, fogak is vannak hozzá, négy csikorgatható és két – alig kibújt - leendő csikorgatni való, brrrr. Bedeszkázták magukat :lol: Mi folyhat ott benn :D:D:D?

Deni :) Jó alvás, éljen :D Jó lenne, ha tényleg nem károsítani a fogait, ha csinálja. Meglátjuk meddig, a mai nap szerencsés volt :) Apropó süti sütés.. szánom-bánom, de véletlen kitöröltem a banános-kókuszos receptet, leírnád nekem mégegyszer??? Örök hálám érte :)
És persze, majd mesélek egyszer…… valszeg, miután már négyen lesztek :roll: ? Addig tuti nem jutok el Hozzátok :(

Curse :) TEMI börze? Az mi az? Merre? (tudatlan Vica) köszi a dícséretet avatar ügyben és teljesen igazad van szín ügyben :)

Manóka :) Emma ajándéka :D

Johi :) ugyan nekem még nincs ekkora törpém, mint Neked, de hallottam hasonlóról a családban. Abban az esetben konkrétan az etetőszékről volt szó. Nem sokkal múlt 2 éves a kőc, amikor egyszer csak elkezdte utálni az etetőszéket, mindenáron a nagy asztalnál akart ülni. Talán hasonló önállósodási törekvés lehet nálatok is, hm?

Ballagásos témához: tegnap volt ugye a ballagások napja. Család hosszú hétvégén tanácskozott, mit lehetne adni a ballagó ifjúnak ajándék gyanánt. Nekem eszembe jutott, hogy láttam egy könyvajánlóban idézeteket, verseket összegyűjtő szép kis Útravalót. Ez volt a címe. Mondtam is, hogy esetleg egy ilyet, erre kaptam egy sajnálkozó pillantást és mondták, ő ezt nem értékelné. Őszintén szólva, meglepődtem. Tényleg a ballagás is már a pénzről szól? És megszólják az embert, ha “csak” egy plüssállatkát és egy szép csokrot ad az ember???

Macs :) milyen igaz :) (Elküldve: 2007 Máj. 04 Péntek - 15:55)

És tényleg én sem tudom még mindig, mit mondott BS :roll: plíííz

Indi :) 1 hónap, az olyan hosszúnak tűnik. :shock: Nem akarom elkiabálni, de ma össz-vissz talán háromszor csinálta – legalábbis ennyiszer hallottam -, lehet, hogy ő mégsem fogja…… Majd kiderül :roll: Felső végtagjaid jobban vannak már?
És amit reggel Zsancinak írtál mennyire igaz…..
Sok-sok igazság vagyon mindenki mondandójában :)

Recca :) B haja engem is érdekel :)

Neet :) most olvasom, jobbulást Eszcinek és apának is és remélem Te el se kapod :D Orrszívó porszívós dolog pedig tök jó, egyszer majd nálunk is lesz ilyen????? Kresz tanuláshoz és majdan a vizsgához előre is sok sikert :) Bailey’s nyami :D Na jó, lehet hamisítvány is :lol:

Zsan :) már Te is fájogatsz? Nem vagytok semmik csajok :) :)
A családban olyan is előfordult – fehér terror? :roll: - , hogy egyik unokatesó megmondta a másik unokatesónak, hogyha nem keresztelik meg a gyerököt, akkor nem fogják odaengedni hozzá a sajátjukat, mert pogány és az ördögöt hordozza majd magában…. noooooormális??? Na ezeket a szélsőségeket én sem bírom!!!
Gratula a fiúk ajándékához :)

Votiv :) sok-sok erőt és kitartást kívánok Neked és küldöm gondolatban a sok-sok +++++++-t :)

Ma Máté életében előszőr nem balhézott a fürdés utáni öltöztetés közben, hogy ő már álmos, hagyjam békén…, sőt! Békésen tűrte, amint rászuszakoltam a body-ját, pizsijét – mostanában utálja, ha a fején egymás után kétszer-háromszor áthúzok valamit – és utána még mosolygott és jókat kacagott, miközben még egy kicsit megcsiklandoztam, majd érdeklődéssel nézte, ahogy a szél fújja a fűzfa ágait, és-és-és békésen, minden hang nélkül kiszopizta, amit kilehetett és elszunyókált….. nnnnna, ezt beírom a naplójába!! :)

Jó éjt mindenkinek,
Vica
vica94

Korkülönbség részemről 2 és 3 között 8könnyebb gyerekekkel másfél, nehezebbekkel minimum 3) - ovisok is hisztiznek bőven, de velük lehet beszélni és ami még lényegesebb: ők el tudják már mondani, amit gondolnak - még ha a sorok közöt is kell olvasnia szülőnek időnként. Ha szerencsém van, még megtudom, milyen is ... Ja, tesóm és köztem 7 év - szörnyű volt, ilyet nem kívánnék az enyéimnek semmiképp. És még valami, ami nektek talán korotokból adódóan nem jut eszetekbe: ha BÁRMI történik velem/velünk szülőkkel - kell, hogy a testvérek jól értsék egymást, számíthassanak egymásra, közel legyeneek életkorban is egymáshoz. Én ugye már 40 felé, sokat gondolok arra, mi lesz később...

Neet :) mondjuk egy Kiskőrösi Asztali Fehér talán ciki, de nemes nedű és csokoládé döfi! Én egy kis tokajiért felkelek halottaimból is :wink:

indianyo

aNeetám,
itten a pozitív példa, ahogy Deni fogalmazott :mrgreen: Két gyerek anyjának lenni tökjó, és könnyű, és kezdettől fogva nem volt nehéz :lol: Csak hogy ellenpélda is legyen :wink: [no persze nekem is vannak pillanataim, amikor azt kivánom, hogy bárcsak néztünk volna tévét aznap este :mrgreen: ]
Most már egyébként tökjól eljátszanak együtt, pedig egy 2,5 éves és egy 10hós ég és föld...
Komolyan: ide akartam írni egy litániát erről, de Fibi és Deni már leírták, amit én is gondolok, mármint hogy alapvetően gyerekfüggő. :lol: És mivel lányaink klónok, szerintem nálatok sem lett volna a dolog megrázó... de valószínűleg később sem lesz az, a lényeg, hogy nektek jó legyen, és a sör hideg legyen :wink:

Vica,
dehogy vitatkozom én veled korkülönbség kérdésében! Ez, talán minden másnál jobban, annyira emberfüggő, és nincs jó vagy rossz korkülönbség! Szóval anyósnak keményen beszólni, és gyereket csak akkor csinálni, ha már ti is készen vagytok rá :mrgreen:

Deni,
Bence helyett hozzászólást szülni :mrgreen:

Barbi,
na 9 hónap, az tényleg durva :shock: unokatesóim közt van 11 hónap, az se piskóta, de náluk ezek szerint legalább a "kötelező" 6 hetet betartották a szülők :lol:

vera
kisün

Indi! - Végre valaki megérti, a "nem akarok a gyerekem nagyanyja lenni" érvemet!!!! :P

És bár a hsz-emből kimaradt, de maximálisan egyetértek: ha már nincsenek szülők, akkor legalább a testvérek maradjanak közel egymáshoz - mert olyan rossz lehet tök egyedül maradni :(

És-és-és: én mindig irigykedtem azokra a gyerekekre, akik még találkozhattak a dédijükkel is, és minden nagyszülőjük élt még!
Azokra meg iszonyúan, akiknek fiatal(os), fürge - vagy öreg, de olyan igazi mesebeli nagyijuk volt!!!! :roll:

Ha már nekem nem - talán az én gyerekeimnek.... - bár a dédi már tuti nem fog összejönni :cry:
leni

Sziasztok!

bocsánat hogy betolakodom, de kicsit tanácstalan vagyok, gondoltam hátha Ti tudtok segíteni.
a helyzetem a következő: 28 hetes kismama vagyok,a kórházat ahova eddig jártam és ahol az orvosom dolgozik bezárják, még mielőtt megszületne a babóm. az orvosom meg úgy néz ki lelép külföldre.
területileg a szt. imréhez tartozom, és szeretnék ott is szülni, viszont senkit nem ismerek! :cry:
azt szeretném megkérdezni, hogyan és mi módon válthatok orvost? vagy menjek el a kismama klubba, és beszéljek egy szülésznővel?
már azt is hallottam elég ha szülésznőt választ az ember...

jajj nekem :oops:

tudtok segíteni? köszönöm előre is!!

zsanni
bluelie

Deni irta:
"Na látom, mire megszültem a hsz-t (Bence helyett ) Fibi tömören és frappánsan összefoglalta az ömlengésemet "
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Leni,
:D :lol: :D

Vera, Indi,
:lol: :D :lol:

Barbi,
:lol: :D :lol:

mindezt 2 korty sörtöl :D na, el, joccakát!
fibi

Sziasztok :)

gyors bekukk..... rídónli üzemmódban vagyok én is :oops: 8)
Néha beleolvasgatok, mit írtok, de nincs időm "belefolyni" a témákba, pedig szeretnék 8)

DENI!
Azta! Bence már most tudja, hogy tartsa frászban a családot ;) Nagyon sokat gondolok Rátok!!!

Korkülömség: mindenki maga döntse el, mi a jó neki. Nem mindegy, milyen egyéniség az első gyerek: Könnyű vele, vagy nehéz. Szóval nagyon sok befolyásoló tényező van. Mindenesetre én Indivel egyetértek. És még valami: Az anyukánek könnyebb, ha van, aki besegít (egy 5 év körüli tesó). Viszont a két gyerkőc nem biztos, hogy megérti majd egymást... :roll: Érdekes dolgok ezek..... 8)

Rólunk: bekaptunk valami vírust :x Torokkaparás, nátha, brrrr. De már jobban vagyunk...... Viszont bevállaltam még egy adag varrnivalót, úgy hogy nincs időm jönni :( Csak túl sok melója van a barátnémnak és kicsit besegítek 8)

Fibi, Deni,
voltam a tb-s csajszihoz. Írtó rendi volt és mindent elmagyarázott, ami az én helyzetemet illeti. Úgy néz ki, hogy sikerűlne jóval többet kapnom, de a dolog lényege, hogy Levente ne jöjjön hamarabb, mint június 6 :roll: Remélem okos kisfiúként megérti. Ja, voltam a könyvelőnél is. Vele is megbeszéltem hogyan bérszámfejtsen és sikerűlt megbeszélnem, hogy a jelenlegi differenciált min. bér helyet magasabb összeg legyen a jelenlegi bérem (azt veszik alapúl) Szóval vannak kiskapuk, meg okosságok, amire én tuti nem jönnék rá. Remélem összejön a dolog.

Na,elrakom magam holnapra. Már kicsit fáradt vagyok.

Mindenkinek jó éjt.

ja,
Votiv!
Nagyon együttérzek Veled. Bár ezzel nem sokra mész.... :roll:
Lehet, hogy Nektek is jó lenne egy bébi-szityó :roll: Valami extra- képzett, ilyen extra szitukra :roll: Hülyeségeket írok, mi?! :oops: De hátha lenne valami szakképzett valaki, aki tudna segíteni. Megmondom őszintén, hogy inkább téged féltelek, mert így hamar kikészűlsz, az meg senkinek sem jó :roll: Drukkolok, hogy megoldódjon a helyzet és pozitívan változzon!!! ++++++++++

Mostmár tényleg L.

Sziasztok.

Mása
Kép
Kép
szmagdi

Bluelie,
szia, gratula a babához! :D Nehéz kérdés, hogy mit tegyél: nem biztos, hogy bármelyik orvos át tud vállalni (bár szerintem a te speciális helyzetedre tekintettel jó esélyekkel indulsz), így viszont mindenképp érdemes szülésznőt választani!
A kórházban majd mindegyik szülésznő szuper, viszont nagy különbségek vannak személyes szimpátia tekintetében, ezért mindenképp javaslom, hogy menj el kismamaklubba, ill. a kórházi előadásokon is ott van mindig 1-2 szülésznő :D És érdemes minél hamarabb menni!
Milyen orvos szeretnél? Ill. milyen volt az eddigi, már ha meg voltál vele elégedve? Ez alapján talán könnyebben tudunk segíteni: férfi/nő legyen, sztk/magánrendelés, mennyit szánsz rá pénzben, idősebb-fiatalabb, mennyire legyen humoros, bőbeszédű, magyarázó?

v
kisün

Mása,
jobbulást nektek! :D
kisün

Korkülönbség:
mi akkor állunk neki a ketteskének, ha Kamilla EGYEDÜL fel tud jönni a negyedik emeletre :lol: és ez komoly!

Deni azt hittem má szülsz!! Gyerünk-gyerünk! ;)

Votiv: :( remélem hamarosan minden helyrerázódik nálatok++++++++++++++

Hit-hivő-vallásos:
Nagymamám aki buzgó hívőnek és vallásosnak tartja magát kb 5 éve nem beszél a mi családunkból senkivel csak velem :? most erre mit mondjak?? És persze rajtam keresztül is próbálja "bántani" anyut, csak persze én azért szűrőm az infókat és nem mindent mondok el idehaza :( Na az ilyen képmutatásos hitbuzgalmat nagyon úúúúútáálom :x

Elolvastam egy rakat anyagot a Tv&erőszak témakörben és most már csak össze kéne raknom egy előadásba az egészet, de erre má nem futja az időmből... bahh

Vica: neked még lógok püvel tudom tudom.

Neet: Kispál a jányságom :)

és mennyi piás nő van itt??? :roll: :o :lol:

Rylie
rylie

Votiv,
nagyon szarul hangzik, amit írsz, én sem tudok semmi értelmeset írni rá, de nagyon drukkolok, hogy hamar rendeződjön minden.

v
kisün

és persze nem az időm véges hanem az erőm meg az agyam is mer hülyeségeket írok szerte-szana...

Mása és minden breteg jobbuljon!!++++

R
rylie

Szia Bluelie!
Szerintem jó 5let, ha elmész egy ilyen szentImrés tanácsadásra. Ott több szülésznővel/ dokival is találkozhatsz.
A lényeg: jó dokik vannak a Sz. Imrében, és jók a szülésznők is ;)
Elmehetnél Sztk-ba "megnézni" magadnak a dokit, aki esetleg érdekel.
Majd jönnek a csajok, akik már jártak ilyen tanácsadásokra, aztán megmondják mikor lesz ;)

Gratulálok a pocaklakóhoz! kisfiú, kislány? Mi lesz a neve?

Mása

Mása
Kép
Kép
szmagdi

Fibi :) Ha ezen múlik, hgoy iylen sok mosolygós / vigyorgós fejecske legyen az irományodban, akkor minden nap 2 korty jóféle sörikét oda :wink:

Sikerült 10-re lenyomni a dedet - vigyorgott, mint a vadalma és 3 és fél órát aludt napközben - hát ez a front iyleneket bír produkálni nálunk - én most megyek is ledőlni, holnap reggel leírom Fibinek, mi csináltunk ma ebben a ramaty időben

Csókolom és meg gyógyuljatok meg aludjatok jól, itt gyönyörű vihar van :)

indianyo

Fibi,
Remélem az új csajszi ügyesebb lesz :)

Barbi,
Köszi :D bár a gyengeségemre nem vagyok büszke :oops:

Vica,
Éjszakátok :( Temi=Fővárosi Művelődési Ház, Fehérvári út 47 :) És remélem nem felejtetted, h hozzánk is még áll a meghívás? :wink:

Deni,
Legyen igazad :D És hát a család erőltetése :evil: Nálunk meg pont fordítva volt, anyós nem akart nagymama lenni.

Mása,
Bulást Nektek!!!

Bluelie,
Üdv itt és gratula a babához :)

Kép Kép
curse

sziasztok,
nem szimpátia virraszt velem valaki???? :lol:

már rájöttem, h lehet, h azért van ez az egész, mert napközben Levi üli meg a gépet, én meg már függő vagyok, és ilyenkor adom be magamnak az aktuális net-adagom!

De sajnos ma éjjel az történt, h Igi kettőkor felkelt, és épp engem akart, és legalább fél órát nem tudott elaludni, és nekem ennyi idő bőven elég, h ne tudjak már viszaaludni.
szóval, kettő óta nyomom...mondjuk 10 és 2 között aludtam, de akkor is. :roll:

tesó projekt:
na, most aztán tényleg nincs nálam a Bölcsek Köve, szóval semmi sem tuti.
De van tapasztalatom. Kettő is. Enyim meg Levié. Egyik sem tökéletes.
enyim:
tesóim 10, 15, 17 évvel fiatalabbak, én gyakorlatilag egyke vagyok annak minden jó és rossz oldalával.
Jó oldalát valszeg mindenki el tudja képzelni. Rossz pl, h mikor esett az eső, EGYEDÜL játszottam a rengeteg játékom között, én nagyon nagyon szerettem volna vkit magam mellett, és irigyeltem a barátnőimet, mert mindnek volt testvére.
Én a tesóimnak inkább a második anyjuk lettem (ha egyáltalán az, mert valamelyiknek még az sem) és ez nem olyan szórakoztató. Ma sem tudok kilépni ebből a szerepből... :roll:
Másik rossz oldala, h nem tanit meg az egykeség a kooperációra, együttműködésre, alkalmazkodásra. Eszeveszettül nehéz volt nekem ilyen szempontból tiniként, és még most is. Nagyon nehezen alkalmazkodom. Persze ez is személyfüggő, de biztos sokat segitett volna, ha kiskoromban meg kell osztanom a csokimat vkivel... :lol:

Levi példája:
náluk 3 év a korkülönbség, és nagyon rossz testvérekké lettek. Én ezt elsősorban a szülői nevelés kudarcaként fogom fel, valszeg jól elszúrtak egy csomó mindent, amire ma már RJ minden fórumon figyelmeztet... :lol:

szóval, két dologban voltam biztos:
se nagy korkülönbség, se a bűvös 3 év, mert pszichóból azt tanultam a 3 év NAGYON DURVA (és ez Leviéknél bejött, sőt Levi unokatesójáéknál is, aki maga mondta, h azért lett 1,5 év a két fia között, mert nem akarta, h olyan rossz legyen a viszony köztük, mint közte és a húga között). Tehát ettől rettegtem...
Első szülésem után másfél évembe telt mig a tesóra egyáltalán gondolni mertem, de akkor meg úgy megijedtem, h JÁJ, minnyá itt a 3 év, h azonnal teherbe estem... :wink:

és én is azt szerettem volna, h ha velünk vmi lesz, akkor a tesók mindenbe segitsék majd egymást, nem úgy mint nálunk... :roll:

most meg hogy már itt a kapuban a harmadik gyermek, én is sokszor gondolok arra, h hűűűűűűűűűű, de ráértünk volna erre még... :lol:
hiszen még csak 32 éves vagyok...hová sietek???

viszont a jó oldala:
3 év múlva szabadulok, akkor majd bepótolok mindent Levivel...eljárunk moziba, inni, őőő... :roll: meg mit is még??? asszem mást neeeeem...

és Levi most már tök örül annak, fiatalon apává tettem, mert neki elég idős volt az apukája, szóval már azt tervezgeti, h eljár majd a fiúkkal sörözni... :wink:
de ennek már semmi köze a tesós korkülönbséghez.

Ja és még vmi: h az ember ép pszichével átvészelje a kis korkülönbséges bulit megbizható segitségre van szüksége.Enélkül véleményem szerint nem megy...sajnos...
de majd a fiaim fizetik a mentálhigiéniés kezelésemet.

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Jó reg! Szép anyátok napját! :)
Érdekeseket írtok, olvasgatom, kösz. :)

Vica,
sztem nagymamákkal megvitatni az érkező utódokat nem jó. :lol: Ők mielőbb minél többre gyúrnak, mi meg...?
:wink:
neet
neet

Jó reg

Votiv :) hiányzik a Guten Morgód :wink: - remélem, tegnap apafej rendesen elkapta IStók grabancát és hagyott aludni a beste kölke

Tegnap mi mostunk, teregettünk, főztünk, mosogattunk, porszívóztunk, aludtunk sokat, varrtunk a varrógéppel bőrfoltokat a betotnon kimászott nadrágtérdekre valamint szét- és összeszereltünk egy kisszekrényt - előbbit a nagyfiam hathatós közreműködése tette lehetővé, utóbbi pedig ennek következményeként az én munkám lett. Természetesen egy lelkes és mindent boldog sikongatásokkal végző egyévessel minden nagyon sokáig tart és többször kell ismételni :lol:

indianyo

Jó reggelt!

Korkülönbség (gyorsan, aztán el hajmosni, míg alszik az gyermek): nálam önző, önös szempontok alapján csakis kis korkülönbség jöhet szóba - lévén, hogy ma töltöm a 33-at, túl sokat nem gatyázhatok. :D De ha fiatalabban jön össze az első, akkor talán vártam volna még, akkor is tisztán önös érdekből (karrier), mert így aztán olllyan ügyesen összehoztam, hogy 10 év egyetem és 1 év Kína után ennyi idősen még mindig csak 3 év munkatapasztalatom van a szakmámban. :shock: Bénázások bénázása. :lol:

Kép
Kép
tinu

Tinu :) Te állandóan hajat mosol :wink:

Boldog Születésnapot !!!

indianyo

Jó reggelt! :D

Tinu,
boldog születésnapot! :lol:

Indi,
a szerelés annyira ismerős, annyit segít nálunk is a jány... és most már Marci is kalapáccsal rohangászik :lol: Hát nem kell ilyenkor megzabálni őket???

Virágzik a málnánk ezerrel, a jelek szerint valószínűleg lesz málna is rajt :D És a tegnap nagy híre, hogy újra van mókusunk a kertben (előző ugye... khm... valószínűleg egy karvaly reggelijeként végezte). Most nagy reményeket fűzök a dolmányos varjakhoz, akik ugyan ritkán vadásznak mókusra, viszont itt van a fészkük, és remélhetőleg elég hatékonyan el fogják ijeszteni az erre járó mókusevő karvalyokat 8)
kisün

mai program: a TEMI-ben ma egész napos gyerekprogram van, 11-kor Kolompos-, du. 4-kor Alma-koncerttel :) A legjobbkor, ma úgysem tudnánk játszótéren tomboli 8)
kisün

DENI???????????????? a nagy mennydörgés nem csalta elő Bencét??

Boldog Anyám Napját mindenkinek :)

Rylie
rylie

eddig en is ugy "tudtam", h korkulonbsegnek a 3 ev a legrosszabb. aztan pont most nemreg hallottam, h a "tudomany mai allasa szerint" ez a legtutibb... haaat... ki tudja... biztos van pelda (millio) erre is arra is. sztem a testveri kapcsolat elsosorban nem a korkulonbsegtol fugg! (a szulok leterheltsegenek merteke mar sokkal inkabb ;)). es meg egy gondolat: az sem mindegy hanyadik gyerekrol van szo. az okosok azt mondjak, h egy 2. gyereknek nem szokott jot tenni, ha tul hamar jon a 3., foleg, ha mondjuk az 1. es 2. kozott is kicsi a korkul. ez elegge hihetonek hangzik. de biztos van erre is ellenpelda :)

Tinu, boldog szulinapot! :) a legszebb: krisztusi kor :) (en is iden toltom :D)
gatyazashoz: hat van aki azt mondja, h "aaa meg rengeteg idod van..." ;) :D

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Vica,
Én mindig,mindig kis korkülönbséget akartam és már M és P között is túl nagy van (2 év 2 hó). Ezt így gondoltam jónak egész M-val való terhességem 2. hónapjáig. Azóta nagy korkülönbség tetszik, de már mindegy...
És imádom M-t, semmiért nem adnám tehát úgy jó, ahogy van, de roppant bölcsnek gondolom a nagy korkülönbséget tervezőket. (Aztán lehet, hogy mikor majd 2 év múlva együtt játszanak azt mondom milyen klassz... Meg nem is vagyok túl fiatal, tehát sok választási lehetőségem nincs.) És nekem - eddig még - nem a két kicsivel van gondom, hanem utáltam a terhességet. persze már az elsőt is, a második meg Peti mellett húzós volt. Mióta Marci van minden tök jó. Peti hisztis mint volt, de Marci nélkül is az lenne, csak akkor mást kellene kitalálnia. Gondolom jönnek még húzós időszakok - egyszerre nem voltak még betegek...
És igen Leni, én is várom a túrázást. Ha kicsi a korkülönbség hamarabb mehetünk...

Móni
Kép
Kép
monisa

Tinu :) Nagyon boldog szülinapot!!!

Vica :) Remélem jobb éjszakátok volt, mint az előző! Ez most fogtól, fronttól vagy mindkettőtől van? A receptet mindjárt átküldöm :wink:

Fibi :) Látom a jó kis söröcske megtette hatását :lol: :lol: Indinek igaza van, ezt minden nap be kéne dobnod :wink: :lol:

Mása :) Köszi :) És drukkolok, hogy sikerüljön összehozni a manit, nagyon bíztatóan hangzik, amit írtál! :D Pocakod hogy bírja a melót? és BULÁST Nektek!!! ++++

Barbi :) Köszi :) És Angi hogy halad a járással? Ha sikerül lekapni, teszel róla képet?

Rylie :) Tudom, kedden utaztok, majd igyekszem :mrgreen: :lol: és hajrá előadás!! kitartást hozzá +++

Curse :) Ilyen anyósról se hallottam még :shock: :lol:

Zsan :) áááá.... ez a virrasztás :( sok +++ Neked! mentálhigiéniés kezelés :lol: :lol:

Indi :) Jó kis programotok volt tegnap... és a kezed hogy bírta a szekrényszerelést?

Vera :) Akkor drukkolok a málnához meg a mókushoz! Remélem a varjak a mókusfészket is békén hagyják majd!

Bluelie :) Üdv itt! :D Gratula a pocaklakóhoz! Sztem is érdemes szülésznő-ügyben szétnézned, erre kiváló a kismamaklub, és minél előbb, mert eléggé be vannak táblázva. Az előadásokon meg megismerheted a dokikat, de már nincs túl sok időd, és kérdés ki tud elvállalni, de a fehérvári úti sztk-ban is rendel pár doki (pl. az enyém is: dr. Faludi Pál), ha elmész hozzá gondozásra, akkor a szülésed is biztos vállalja. De ha bővebben írsz az elképzeléseidről, könnyebben tudunk segíteni!

Kép
Kép
denizsa

Deni,
á, nemis a sörtöl volt, hanem örültem nagyon, hogy hazajött Zsoló. Aztán most már más a helyzet, azota 3x összevesztünk... :(

KépKép
fibi

Fibi,
:( :( :(

Tinu,
BOLDOG SZÜLINAPOT!!! :D

Nekem annyira fura, h a 3 év korkülönbségre azt mondják, h nem jó, sőt a legrosszabb. Nálunk annyi a korkülönbség és tök jól megértettük egymást, sülve-főve együtt voltunk. Tök jól el tudtunk játszani egymással és persze a két bátyámra is igaz, hiszen ő köztünk is 3 év van. Én rengeteg előnyét élveztem a dolognak. Tudtam, h a bátyáimra számíthatok megvédenek, anyu sokkal szívesebben engedett el velük, sőt velük bármikor otthon mert hagyni. A tanulásban is rengeteget tudtak segíteni, az idősebbik bátyámnak már megvolt pl. a nyelvvizsgája, mikor én elkezdtem az angolt. Szal szerintem mindennek megvannak az előnyei.
A másik szempont, ami miatt nekem kedvezőbb a nagyobb korkülönbség, h én fizikailag biztos nem bírnám. Szerintem nagyon megerőltető szervezetileg a terhesség és a szoptatás is (ami persze normális, hiszen vmiből fejlődni kell a babónak). Mikor várandós lettem, rögtön mindenem rosszabbodott pl. vérkép, vérnyomás stb. A szoptatás ideje alatt pedig most csúcs szuperül szar minden leletem és vérnyomim. Győzőm magamba tömni a vitaminokat és egyéb dolgokat. Arról már nem is beszélek, h nekem még mindig fáj a gátmetszésem :roll: Én nagyon szeretnék fizikailag rendbe jönni a következő utód előtt, aztán vagy is lesz vagy nem :lol:

Kép Kép
curse

Köszönöm mindenkinek a boldogot, igazán nem ezért írtam. :oops: Vagy a tudattalanom...? :mrgreen:
Indi: a látszat csal. :wink: "Csak" négynaponta mosok hajat, de úgy látszik, akkor mindig fontosnak tartom megosztani veletek ezt az infót. :lol:

Szerintem totál mindegy, hogy mennyi a korkülönbség a tesók között. Mindegyik lehet jó és mindegyik lehet zűrös. Féltékenység meg mindig van. Egykének lenni szerintem nem lehet jó, ezért mindegy, hogy hogy és mikor, de jöjjön a tesó. Kicsit a vegyészek mérésre való rigmusát átköltve: egy gyerek nem gyerek, két gyerek fél gyerek, három gyerek a gyerek. :lol: (Persze ez csak az én vágyaimat tükrözi, igazából egy gyerek is igenis gyerek... :wink: )

Kép
Kép
tinu

Tinu! Akár Te, akár a tudatalattid írta: mindeképpen Isten éltessen még sokáig, terhelje 3 gyereked 9 unokája majd öreg combodat! :P
leni

öööööööööö - mármint hogy a te 9 unokád, + 3 gyereked :oops:
(matekból karó :oops: )
Lényeg, hogy sokan akarjanak az öledben ücsörögni! :lol:
leni

Curse,
Peti születése után nekem több, mint 1 év volt rendbe jönnöm. Most Marcinál viszont elég volt pár hét. De ez szerintem azért van, mert már nem egy normális állapothoz viszonyítok. Ki emlékszik arra milyen volt hétvégenként későn kelni....meg nyugodtan reggelizni, éjjel egyhuzamban aludni... És most a szoptatás se olyan kimerítő - lehet hogy tényleg vannak az embernek tartalékai.

Móni
Kép
Kép
monisa

Deni,
Anyós szerintem nem az a tipikus nagyszülő alkat, szereti legyezgetni a hiúságát és ahhoz nem hiányzott, hogy 50 évesen nagymama legyen. Nagyon sokáig egyedül élt és ennek köszönhetően elég fiatalosan élt (persze nem járt olyan cuccokba, h mi szégyeljük magunkat :lol: ). Biztos az életmódnak köze volt ahhoz, h párt találjon magának. 40 egynehány évesen pl. vadvízi evezésre ment el, meg ilyenek. Aztán mióta megtalálta újra a párját, nem azt mondom, h másként gondolkozik, de egyetért az új párjával, aki meg nagyon szeretett volna unokát. Biztos a megfelelési kényszer miatt. Szerintem anyós továbbra sem gondolja úgy, h ő nagymama szeretne lenni. Mindenesetre 54 évesen azzá vált, ha tetszik neki, ha nem :lol: És ez az életkor szerintem egyáltalán nem égő a nagyszülőségre, az én nagymamám pl. 46 évesen lett az.

Móni,
Lehet, h igaz, amit mondasz :? Ha valaki szülővé válik, akkor hihetetlen erőforrásokat tud mozgosítani. Én pl. el sem tudtam képzelni, h a 4 órás alvás is elég vagy, hogy önző módon ne magamnak vásároljak. A lemondás elég nagy skálán mozog, ez tény, de nem bánom :D Megérte :D

Kép Kép
curse

Zuzi,
rég irtál. Hogy vagytok?
fibi

Sziasztok,

Én csak nézek, hogy itt sokaknak csak kb. a gyerek 8 hós kora után jelentkezett újra a havi. Neet és Barbi írta asszem, hogy 8 ill. Barbi esetében a mai napig nem :shock: . Nos, nekem épphogy elmúlt a gyermekágyi és volt kb. két hét nyugtom, aztán hajrá, örülhettem….. Majd mikor mondtam a dokimnak, hogy mi az ábra, csak nézett és mondta „csupa hormon ez a lány”. Ezek szerint csak rám kell nézni és már a pocakban is a baba????? Szóval, csak annyit akartam, hogy kicsit (nagyon :D ) irigykedek azokra, akiknek a természet ezt osztotta :)

Korkülönbség nálunk: az én esetemben a bátyám és én köztem majd’11 év a különbség és a mai napig csak a kicsi húgát látja bennem és nehezen, sőt egyáltalán nem fogad el tanácsot, érvet tőlem, viszont, ha nővérem ecseteli uazt – közöttük 4,5 év van -, akkor már más a helyzet. Nővérem és én köztem – így már kitalálhatjátok, hogy – 6,5 év van majdnem és vele jobban kijöttem, nemcsak a nemi egyezőség miatt (nem félre érteni :) ) Tehát végül is magam ellen beszélek a fentiekkel, de a lényeg, hogy a nagyobb korkülönbség, ami bejött nálunk. Páromék esetében 4 év a különbség, és ég és föld a két testvér, nagyon sok mindenben nem találják a közös hangot, de ettől függetlenül jól kijönnek egymással.
És még valamit: tegnap még sokáig forgott az agyamban ez a téma és beugrott, hogy miért szimpi számomra a kb. három év. Jelenleg azt az álláspontot képviselem, hogy ha a nagyobb – a kicsi születése előtt… szerencsés esetben (és így elvileg nem hozza összefüggésbe a kicsi érkezésével az ő “kitoloncolását) – bekerül óvodába, akkor a kicsinek is meg tudja adni az ember majdnem ugyanazt az odafigyelést napközben – hiszen délután már mindkét gyerkőc jelen van -, amit anno a nagyobbnak adott. Lehet, hogy ez rózsaszín köd, de talán ez áll hozzám a legközelebb és, ahogy Curse is írta, én sem érzem magam képesnek arra türelmileg és képességileg, hogy, ahogy írtam tegnap, két picurt neveljek.

No, most nagyon nem olvastam vissza, csak szemezgettem, majd talán este jövök megint. Nálunk is hazajött apa éjszaka :P

Vica

Kép
Kép
vica94

Sziasztok!

Én még új vagyok ebben a topicban és a segítségetek szeretném kérni. :)
Az első kislányom a Jánosban született 2005-ben, a másodikat pedig a Margitban szerettem volna világra hozni, de tudjuk, hogy mi történt a kórház szülészetével. :? A doktornőm a Szent Imrébe ment. Nekem már csak max. 2 hetem lehet hátra a szülésig és bepánikoltam, hogy alig tudok valamit a kórházról. A honlapot megnéztem, tetszik nagyon, csak azt nem sikerült kiderítenem, hogy mit kell vinnem a babának. A Jánosban az ottani ruhákba öltöztették, és csak a hazahozósról kellett gondoskodnom.
Szóval az érdekelne konkrétan, hogy kell-e ruhát, pelenkát, törlőkendőt, stb. vinnem neki?

Köszi előre is
Rio
rio

Vica,
Tényleg jó, amit írsz :) Én is a 3 év korkülönbséget preferálom, persze aztán még bármi lehet és másképp alakul. De én is úgy látom, h így ugyanannyi időm lehet a második babára is, mint az elsőre. Mindkét gyereket ki tudod élvezni, persze, lehet, h ez nem így van :? Nálunk a bátyámék egyáltalán nem voltak féltékenyek rám, sőt élvezték azt, h ők el tudtak menni a nagyszülőkkel nyaralni, míg én otthon a fekvésen kívül mást nem csináltam.
Nálam tök érdekesn alakult a havi, a 6 hét után nem sokkal talán 2 hétre rá megjött, aztán azóta sem :shock: :? Be tudom a hormonoknak és még mielőtt... nem nem vagyok az, folyamatosan ellenőrzöm tesztekkel.

Kép Kép
curse

Rio,
Üdv itt :) és gratula babákhoz :) Babának a kórházba csak pelust és törlőkendőt kell vinni. Krémet adnak. Mondjuk én nem vittem be textil pelenkát, de szerintem azt sem árt. A többit ott a kórházban adják. Egyedül a hazameneteli ruhát kell majd bevinnetek.
A kórházról pedig annyit, h 2 ágyas szobák vannak, nagyon kultúrált és rendezett. Két szobához tartozik egy fürdő. A babák állandóan kint lehetnek az anyukákkal, egyedül a fürdésre célszerű beadni őket. Ha van még kérdésed, nyugodtan kérdezz, szívesen válaszolunk :)

Kép Kép
curse

Kata :) Belső tenger M2 22.00
Nagy puszi Ákosnak, fogmanók menjenek világgá!

indianyo

Fibi :) Remélem azóta már 3x is kibékültetek! :wink:

Vica :) Akkor mi sorstársak vagyunk, mert nekem is hamar megjött, ponotsabban úgy mentem vissza a 6hetes kontrollra, hogy ömlött belőlem a vér... :roll: és én is irigykedtem kicsit azokra, akiknek megadatott egy kis szünet. De nem szólhatok egy szót se, most volt épp 9hó szünetem :mrgreen: :lol: Sütis mélem megkaptad?

Curse :) Sztem nem baj, ha fiatalos a nagyi :wink: majd megszokja az új helyzetet! vadvízi evezés nem semmi! szüksége is lesz az erőnlétre, majd ha unokázik pár órát 4kézláb Adéllal, rájön, hogy ez a legfárasztóbb és egyben leggyönyörűbb extrém sport :lol: :lol:

Rio :) Üdv itt! :D Látom, már Curse válaszolt a kérdésedre, de ha van még, csak nyugodtan tedd fel! :wink:
denizsa

Sziasztok!

Köszönöm az infókat. :) Még összeszedem magamban a kérdéseket. Szinte 100%, hogy császárral szülök, mert Niké is úgy született és nagyon rövid idő telt el a két terhesség óta. A Jánosban spinális érzéstelenítést kaptam és 24 órán keresztül feküdnöm kellett. Remélem most nem így fog történni.
Egyébként a kórházban még nem voltam, de amit a honlapon láttam, nagyon tetszett.

Aranyosak a babáitok. :)
rio

Deni,
hááát, nagyjából :? de sajna egy ideje ez van.

Vica,
nekem Bálint 10 hós korában jött meg újra, és érdekes hogy addig végig rajtam volt a +5 kilo, ami szülés utén megmaradt, és aztán hirtelen lement az is. (pedig nem fogyóztam). Szóval biztos nálam hormonális oka volt, hogy visszafogytam.
fibi

Bemásolok egy válaszlevelet, amit egy másik topikon kapott egy anyuka. Hátha Ti értitek, mert nekem ettöl csak még zavarosabb lett a fejemben a dolog :roll:

"Tisztelt Hölgyem!

A szülés az 52/2006. (XII. 28.) EüM rendelet szerint a sürgős szükség körébe tartozó egészségügyi szolgáltatásnak minősül, ennek következtében – az általános szabályoktól eltérően – az ellátás beutaló nélküli igénybevétele esetén sem kell fizetni sem ún. részleges térítési díjat, sem vizitdíjat; akkor sem, ha a szülésre nem a területileg illetékes egészségügyi intézményben kerül sor.

Azonban 2007. január 1-jétől a biztosítottnak (a betegnek, ill. a szülő nőnek) részleges térítési díjként ki kell fizetnie az OEP-finanszírozás költségeinek 30%-át, de maximum 100 ezer forintot, ha az intézmény munkarendje szerinti orvostól eltérő orvost választ az ellátás elvégzésére.

Az intézmény munkarendjétől eltérő szülészorvos választása esetén fizetendő részleges térítési díj tehát az Egészségbiztosítási Alapból történő finanszírozás összegéhez igazodik, vagyis a két legfontosabb alapesetben a következő:

Hüvelyi szülés: 25 493,- Ft (84 976,- Ft 30%-a).
Császármetszés: 53 028,- Ft (176 761,- Ft 30%-a).

A speciális esetekben fizetendő pontos összegről a konkrét körülmények ismeretében a kórház orvosa képes és köteles felvilágosítást adni.

A fenti általános szabályoktól eltérő, kivételes átmeneti szabályként azonban 2007. június 30-ig orvosválasztás esetén sem kell részleges térítési díjat fizetni akkor, ha a biztosított ugyanabban az intézményben, ugyanannál az orvosnál 2007. január 1-je előtt igénybe vett ellátáshoz kapcsolódó további ellátást kap. Tehát ha pl. a várandós nő annál a kórházi szakorvosnál kíván szülni, akihez ugyanabban a kórházban terhesgondozásra járt, akkor a munkarendtől függetlenül nem kell fizetnie a szülésért, feltéve hogy a gyermek 2007. június 30-áig világra jön.

Felhívom a figyelmét, hogy a Kormány május 02-ai döntése értelmében a fentiek szerinti orvosválasztás miatti 30%-os részleges térítési díj fizetésének kötelezettsége július 1-jétől sem vonatkozik a terhesgondozásra és a szülészeti ellátásra esetére. Az ezt tartalmazó törvénymódosítási javaslatot a Kormány az Országgyűlés elé terjesztette.

Tisztelettel:

Dr. Rádai Tamás
osztályvezető

Egészségügyi Minisztérium
Kommunikáció, Elemző és
Civil Kapcsolatok Osztálya"
fibi

Fibi :) Én ebből azt olvasom ki, hogy a szülésért kell fizetni, de az azt megelőző és az az utáni gondozási kökltségekért nem - tehát nicns, ágydíj és gyógyszerköltség és étkezési hozzájárulás. De ez tényleg nagyon zavaros :(

Deni :) Kezem néha vacakol, máskor jobb, azért tudom használni. Remélem, csak a nedves idő maitt rosszabb most.

Vera :) Ez a mókus-karvaly-dolmányosvarjú történet nagyon tetszik - milyen különleges, hogy a város közepén megtaláltak benneteket :) Pont, mint a mesében :wink:

indianyo

Deni: csak miattad kukk be és rendi vagy, hogy észbentartod a deadlinet :mrgreen: Bencének is mondtad ezt már???

Fibi: én ezt most végig se olvasom, mert
1. biztos felidegesítene
2. nem biztos, hogy érteném
3. tanulnom kééééneee

Indi: Belső tengert én is én is régóta akarom látni, de szeritnem 22 órakor már húzni fog az ágy :(

Macs: vettünk tejet dednek a piarcon. Kiskunlacházáról van. Az jóóó hely tehén és tejügyileg?? :roll:
Amúgy ded ma vagy két deci kakaót lehúzott, és amikor aptya csinálta neki a kaka-ót akkor tiszta extázisba esett a csaj, hogy végre ő is kap ilyet :) Fosti nem volt tőle,szal nem bántotta egyenlőre az újdonság ;)

Rylie
rylie

ezt nem bírtam megállni :)
Kép

Jó éjt!
R
rylie

úúúúúúgy nagyjából. talán később még kicsit :oops:

Fibi! veszekedés :?
én sem olvasom el amit belinkeltél mert detto Rylie 3 pontja :oops:

Kisün! az apuka még büszkén mesélte is nekem :shock: , hogy ahogy anyuci hazajött a H-ból eksön, oszt jött a kettecske.

Szrek! te nem jársz sűrűn iwiw-en ugyi? v

Ma jött meg :shock: :? :mrgreen: :?

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Fibi,
én azt olvasom ki ebből, h ugye az orvosválsztásért NEM kell fizetned ezután sem :roll:
azaz, júli egytől még nem kell fizetned, de lehet, h augusztus egytől már igen. :twisted:
de a lényeg, JÚLI EGYTŐL NEM VÁLTOZIK SEMMI a szülés esetében, minden úgy lesz, mint most.
egy darabig.
:roll:
de ezt leirta 5 különböző mondatban...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?