A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Fibi,
postás :lol: :lol:

Macska,
Követed az ÉN elveimet? De hiszen mi mind egyéniségek vagyunk! :mrgreen:

Tinu,
ősrégi. :D

Indim,
örülök, hogy bul a kezed, csak most ne erőltesd meg, amíg teljesen 100as nem lesz! És épp legördítettem egy cappuccinot, nem volt olyan szép, mint az avatarodé (uht tej, hidr.növ zsíros por), viszont tejszínhabbal. Nyami.
Megyek is Eszterért a bölibe, mindenkinek szép napot! (ja, a vált. kedvéért most én lettem taknyos, a 4hós, nem mozgó baba személyes vizsgálata elmaradt újfent, no de az érettségijéig csak látom még. Aki ma érett magyarból, annak hajrá. Mik voltak a tételek?)
neet
neet

Hisztit, üvöltést mi is ignoráljuk, aztán észbe kap a gyerek.

Neet,
agyilag melos a gyerek, egyetértek ujfent :) imént zajlott párbeszéd:
B: Miért ebédelünk?
- mert éhesek vagyunk.
B: Miért vagyunk éhesek?
- ??

Zuz,
minden oké??????????? :?:
fibi

Neet,

én nem!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
macskanyu

Fibi,
:lol: :lol:

Mielőtt lekésném a buszom, ezt még musz: úgy a 30. miért kérdése után neet fárad. A Miért zöld a fű? típusú kérdések számomra meghaladják azt a szintet, h elmagyarázzam (valami fotoszintézis, de ezt már én sem értem, nemhogy ő...), na erre jövök nevetve, hogy: CSAK! Ő: Miért csak? Én: csak csak. Vagy bevalom, h nem tudom, de ezt nem hiszi el és tovább kérdez. :lol:
Brumm brumm, mondja a busz....
neet
neet

Macs,
Sok ++++ a fogzáshoz!!! Szegény Füli :(

Rylie,
Én meg már azt hittem tudsz vmit Denivel kapcsolatban, de látom bejelentkezett időközben :D

Fibi,
Szakdolihoz gratula :D és hát igen Deni megmondta frankót, sok csoki :D Sajna a hinta nem vált be tegnap, pedig néha működik a dolog :(

Deni,
A bábakoktélt én is csak arra tartogattam, ha kórházi befekvés lett volna, de szerencsére Adél észbe kapott :D
Egyébként éjfélkor tettem az ágyába a kisasszonyt minek után cicizett egyet :roll: Abszolút nem volt éhes, mert előtt evett nem sokkal és nem az volt a baj, h sírt volna, hanem pörgött ezerrel. Szóval cicizés után egy negyedórával bealudt :D

Neet,
Itten sem volt bnet. Baromi fárasztó lehetett az az időszakotok, lehet, h már most kéne helyet bérelném az ideggyógyóban? :roll: Bulást Neked!!!

Kép Kép
curse

Fibi,
Miért kérdések :lol: :lol: :lol: Szerintem ez akkor ciki, amikor a gyerek sok idegen ember előtt (pl. buszon) kérdez olyat, amire nem tudod a választ. Egyszer láttam egy ilyen esetet, az anyuka tök zavarban volt és az a sok idegen mind arra várt, h mit fog mondani, szegényke.

Kép Kép
curse

és az is normális, hogy a 11 hónapig tök jól alvó gyerek egyik napról a másikra - és ennek már 2 hete :roll: - ülve alszik el, mert NEM hajlandó lefeküdni, a takarótól hisztirohamot kap, a cumit kitépi a szájából mert attól álmosabb lesz stb stb stb....??????? :?: :shock: :?:

Curse,
adtál már Adélnak hozzátápit végülis a sok jótanács után?

És valaki segítene, hogy akkor 1 évtől mik a még tiltott élelmiszerek? mogyoró, méz amit én tudok.....és még???
köszi! :)

Kép
akata

Deni, gondolhattam volna, hogy nem ültök ölbetett kézzel, várva, hogy Bence elinduljon :P

Rokonyságban az eddig említetteken kívül még a kert gereblyézés valamint az egész napos BNV látogatás indított babákat 8)

De az Ina May-es és az I. Stadelmann-os bábás könyv is említi a mellbimbók stimulálását, mint "házi oxitocinprovokációs teszt".
Módja: mind a két mellbimbót egy percig erőteljesen dörzsölni, majd 2-3 perc szünet és újra dörzsölni. Az így kiváltott inger összehúzódásra ösztönzi a méhizomzatot. Ha a stimolálás fél órán belül néhány fájást vált ki, akkor a méh szülésre készen áll.

Aztán vannak még a fűszeres kaják! nem csak a csípős, hanem a fahéj-szegfűszeg-gyömbér, amik kifejezetten fájáskeltőek, ezért az egész várandósság alatt amúgy ellenjavalltak.
Kb. ennyi :wink:

Hol is tartasz most a kalkulált időponthoz képest? (Ami szerintem egy hülyeség, ha csak valaki nem tudja 10000% biztosan, hogy mikor készült a gyerök 8) ) :wink:
leni

Sziasztok!

Deni,
:D :D :D hajrá!

Neet,
én már ma is többször gondoltam a harakirire, mint vmi kimondhatatlan boldogság forrására :twisted: elég ha csak annyit mondok, hogy amiket meg kellett vna csinálni, nem tudtam illetve cd-tokot haltak hősi halált kubuval pedig bőségesen fellocsoltuk a padlót biztos ami biztos és alvás nuku csak azon a bizonyos szép hangon üvölt ha vmit nem tud nem kap meg stb stb stb :shock: :roll:

Macs,
+++++++++++ok; közben én annyira Ábel felső fogsorára koncentráltam, hogy csak most vettem észre, hogy alul neki is áttört két fog, egy rágó meg egy oldalsó metsző, úgyh van 8 látványos fog meg egy-két kezdemény :D
ananász fogyaszt az nem urban legend?

Curse,
autóztatás? de örülök, hogy azért valahogy megoldódott :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Valakinek van ötlete, hogy miért pont ebben a meseszép időben kergültek meg dedek?

Mi nekiindultunk 10-kor egy csendes, békés, andalgós sétának, ami végül útszélén nyálfolyatva bőgésbe torkollt, és hozhattam kézben haza a kis 14kilós dedet, a kismotorját, meg a bazinagy kabátjainkat, amit a hőmérő hazudozása miatt vittünk magunkkal. 8) És máskor a hazacipeltetéssel vége a dolgonak - erre most ahogy letettem itthon, kezdte újra a fábaszorult féreg szerep gyakorlását :roll:

De ebéd után boldogan meghallgatta a mesét és bealudt :wink:
Kiérti ezt??????

Az új avatarhoz: egyszerűen meg kell zabálni Hankát, mikor így beöltöztetjük bringázáshoz! Tökre féltünk, hogy nem lehet majd ráadni a napszemüveget (a menetszél miatt vettük, mert 20 km/h -nál már eléggé van bringán), de ahogy látja, hogy apa is felveszi, szó nélkül rá lehet tenni :lol: És biciklizés közben símogatja apa fenekét - ő meg ettől olvadozik :lol:

Szrek, nem feledtem ám kérdésed, de konzultálok a szakemberrel, mert én tekerek - de csak úgy ész nélkül bármin, amit alám tesznek, junó :wink:

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

Kata :) olajos magvak fulladásveszély miatt, gomba nagyon nehezen emészthető, mák, tengeri herkentyűk allergizálnak. savanyúkáposzta csak apróra összevágva - fulladást okozhat, ha egyben lenyelné de megakad. méz és citrusgyümölcsök lassan próbálva mehetnek 1 éves kortól

indianyo

Neet,
"miért zöld a fü?", együttérzek :lol: nálunk ilyen volt a "miért gouda sajt a neve ennek?" c. kérdés, én meg mondtam, h majd este megkérdezzük apádat :lol: :lol:

Curse,
köszi :)

Leni,
enyém gyerek is megkergült kicsit, nem lehet h éreznek valamit? :roll: :) Bálint pl pár napja rugdosni akar örökké, és persze a hasamat célozza be :?
fibi

Leni,

fenéksimogatás :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

köszi a kérdezést, első szempont, hogy gyerek biztonságosan ellegyen a bringán és hogy mi erre a legjobb ülés sisak stb; napszemcsi tök jó ötlet! :D a másik meg a jó bringa - persze értelmes árban :wink:

Kép

Kép

:D
szrekuc

Fibi, nah, ha éreznek, akkor remélem, hogy jóóóóóóóóóóóóóó előre érzik. Én még min. 2 hétig nem akarok szülni.
Különben is: előbb Deni! :lol: Akar a fene előzködni :lol:

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

Szrek,
ebben a formában, ahogy írtam, nem igaz, de: van olyan hatóanyag benne, amely gyorsítja az anyagcserét és segít a zsírbontásban. Tehát helyesbítek: fogyókúrához kifejezetten előnyös :mrgreen:

Lányok,
újabb körkérdésem van, várom mindenki véleményét, tapasztalatát:
a ,-nem szabvány méretű-,kiságy, nem fog beférni normálisan a hálónkba, vagy a szekrényt nem lehet kinyitni, vagy a teraszajtót, vagy/és az ágyról nem lehet leszállni, tehát: az jutott eszembe, Mirkának vennék egy mózeskosarat. jelenleg ez: http://teszvesz.hu/item191797929_abc_design_mozeskosar.html a szóbajöhető. De sosem próbáltam ilyet és nem tudom, nem gáz-e, ha éjjel ebben, nappal viszont a gyerekszobában, a kiságyban altatnám..
aztán az is eszembe jutott, van minékünk Fülestől még, egy öblös, mély babakocsi, esetleg inkább ebben..? ezt legalább odébb tudom tolni, ha útban van, pl. ajtónyitáshoz..

aztán, szerintetek költözéskor rögvest telepítsem át Fülest a szobájába, vagy fokozatosan: először velünk szoba, saját kiságy, napközben meg saját szoba..? eddig ha kint dolgoztunk, mindig a saját szobájában aludt (napközben) a babakocsijában és nem volt semmi gond vele, szépen, mélyen jót aludt.
Most ne emlegessétek fel, R.J véleményét, a 6 éves korig közös szobáról, mert nem is férnénk 4-en el a hálónkban, meg Füles nem tud aludni így sem, ha akár csak suttogva is beszélgetünk Apjával este, elalvás előtt. És akkor a szexről még nem is szóltam...
szóval kérdés: az átszoktatás ütemezése!

és köszönöm mindenki véleményét, előre is :)[/url]
macskanyu

Vica,
ja, még azt akartam a tegnapihoz, hogy nálunk kb Bálint 8 hos korában kezdett könnyebb lenni a helyzet. Ö addig csak akart volna sokmindent csinálni, de még nem volt elég fejlett hozzá, és ezért sirt sokat (szerintem). Aztán ahogy elkezdett mászni, meg fel tudott állni, és kapaszkodva nézelödni, onnantól sokkal jobb lett minden. Elégedett volt önmagával. És amiota meg járni is tud, meg beszélni, szinte semmi baj nincs vele, kopp-kopp. És én ugy emlékszem, az 1 éves szülinapja után tudtam csak arra gondolni, hogy legyen majd kistesoja. Addig nem.

Kata,
simán van ilyen sajna. azt olvastam, hogy a gyerek fel akarja fedezni az egész világot, nem akar lemaradni semmiröl, minden izgatja, ezért (sem) hajlandoak elaludni szépen.
fibi

Kata,
itt is ez a helyzet. Füles akkor altatható, ha nem történik semmi... ez kezdetben nem volt egyszerű, de mióta rájöttem, mi a baj azóta le tudom tenni aludni, 90%-ban. Volt egy időszak, amikor ugyan ezt csinálta és csak a fáradtság miatt ájult be. Egy rövid ideig napközben sem volt hajlandó elaludni, pedig tripla karikák hítztak a szeme alatt és menni sem tudot, mert orraesett minden lépésnél...
Szóval napközben is mindent kikapcsolok beleértve a lámpát és a mosógépet is (nem a zajmentesség miatt!), és 10 perc alatt, némi tejecskével cumisüvegből, elalszik. Autóban is elalszik, a zajban, mert tudja, sokáig nem fog történni semmi...
macskanyu

Halihó :D

Indi, Neked külön: Guten morgó! :D

mindnekinek közsi a bíztatás (Szrek, neked külön is az sms-t), most már sokkal jobb a helyzet!

Ma vagyok először egész nap egyesegyedül a két kölökkel, és most épp mind a kettő nemmondomkimitcsinál, és ma már hajat is mostam és rendet is raktam és visszaolvastam a babanetet, ebédeltem meg ilyenek, szóval egész jól nyomjuk!

ZUZI, ANNYIRA IGAZAD VOLT!!! egész biztosan a segítők is bezavartak a kis életünkbe, és bár muszáj volt elfogadni a segítséget, most már jobb nélküle. főleg hogy előfordultak olyan esetek, pl pont pénteken, hogy rászóltam Istire mert rosszat csinált (tollal véste az íróasztalom), és beküldtem a szobájába, erre a dédi utánament, hogy megvígasztalja a hisztijében :twisted:
ezek után persze csak én éreztem magam gonoszbűnrosszanyának :roll:
pedig ő csak jót akart, dehát hogy nevelje így az ember a gyerekét???
tehát ilyen fruszrációk is akadtak, ezektől én is rendesen fel voltam spilázva, úgyhogy nem csoda, hogy Istók megbolondult, és úgy érezte, neki most mindent szabad :twisted:

rájöttem, hogy nálunk nincs is testvérféltékenység, hiszen Isti a) egyáltalán nem foglalkozik a hugával b) ha "összefutnak", megszeretgeti, megpuszilja, megöleli, nevet rá, és megy tovább.

viszont egy hónapja nem voltunk a fejlesztőben, és pont úgy viselkedik, mint mikor kimaradunk 1-2 hetet, szóval sztem itt vana kutya elásva (RECCA, ebben meg neked volt igazad!!)

úgyhogy voltunk a fejlesztőben és megbeszéltük, hogy ezen a héten már megyünk minden foglalkozásra amire csak tudunk!

további poz. fejlemények: éljen a Coffea!!!! :D egy adag után 15 perccel Isti szó nélkül elalszik! még délután is! hihetetlen, de igaz!
(a sedatif nem vált be nála, nálam viszont igen 8))

voltunk hármasban is sétálni, és Istit felültettem a babakocsira, és simán elüldögélt rajta, így egész kényelmes volt - persze tudom, hogy órákat nem bírna ki, de a fejlesztőig így még eljutunk, és én se szakadok meg.

és végül tegnap voltunk Istivel kettesben anyák napi fagyizni, és olyan jól éreztük magunkat :D és megfogadtam, hogy rendszeresen visszük fagyizni, mert a Spektrumon azt mondták, hogy a beszédfejlődéshez irtó fontos, hogy minél ügyesebb legyen a gyerek a nyelvével, és ehhez jó gyakorlás a fagyizás!!! :D

holnap pedig találkozom egy biai csajjal, aki cranio szakrális terapeuta, és megpróbál segíteni nekem a felgyógyulásban (sajnos lehetséges, hogy eltört a farkcsontom, mindenesetre k...a fáj)

na befejezem a litániámat,

Tinu, Isten éltessen!

Deni, rengeteget gondolok rád!!! hidd el Bence el fog indulni magától, amikor épp nem várjátok olyan nagyon :wink:

Vica, annyira klassz, hogy végre sokszor jössz és sokat írsz :D

többieknek is pusz és písz, és Macsekéknak extrán enyhülést!!

ui, Barbi, akkor is lehet peteérésed (=teherbe eshetsz), ha nincs vérzésed!

ja és korkülönbséghez nem szólhatok, mert egyik gyerekem se volt tervezett :oops: úgyhogy ebből kell kihozni a legjobbat :D

votiv 8)
votiv

Votiv,
dejooooo, hogy csupa jo hir :D majd ird meg, mit mondott/csinált a terapeuta :) és fejlesztöbe Lili is megy Veletek?

Macs,
alvás ügyedbe nem szolok bele, mert mi négyen is 1 háloban fogunk alvadni 8)
fibi

CSatlakozom: mienk ded is borzasztó rosszul alvadt az éjjel! Bezzeg most pótol, mert 1/2 11 óta nyomja a szunyit én meg írtam ezerrel a kiselőadásom ami KÉSZ lett! Ellenben én meg nyomi vagyok nagyon, mert szívesebben aludtam vón én is :?

Macs: ütemezéshez nem tudok okosat hozzászólni...
ellenben te tudsz valamit a kiskunlacházai tejesekről?? :roll:

Leni: fenéksimi :) Ugye hogy azt kell nézni (fej után) először egy pasin ? ;)

Kata: olajosmagvak pl dió nálunk már volt sütibe keverve :)
szezámmag-lenmag meg szokott lenni egy-két kenyéren és simán megeszi a ded.
Meg azt akartam még neked írni, hogy nálatok létezik az igazi jó értelemben vett feminizmus és minden családban igy kéne lennie papa-mama felváltva melózik és éli ki magát és akkor mi anyukák nem lennénk sokszor depisek és apukák is sokkal megértőbbek lennének! Kár, hogy kevés az ilyen munkahely ahol ezt igy meg lehet oldani :(

Zuzi: találtál szittyót?

Votiv: ? Hogy vagytok?

Kisün: mindég akartam kérdezni, hogy milyen zöld teát iszol? Márka? Beszerzési hely? (egyszer írtad, hogy koleszterinre milyen jó az)

Barbi: első mensi olyasmi volt mint neked, aztán a második :shock: a harmadik :o és kb most lett olyan, mint annak idején a tablettamentes időszakban. Sajna a premensi tünetek is újra előjöttek :? zabálhatnék, idegbetegség, derékleszakadás :x

Neet: igen ezek a figyelemelterelő manőverek is annyira de annyira fárasztóak tudnak lenni! Mindig kitalálni valamit? Pedig enyém ded még csak azt kérdezi, hogy Hol? Mije?
SZal írhatnál listát mi az ami eddig nektek bejött :) pl 5 perces buszeléréshez ;)

Ha most eldőlök tuttira kinyitja a ded a szemét és elkezd óbégatni!
Rylie
rylie

"Mirkának vennék egy mózeskosarat De sosem próbáltam ilyet és nem tudom, nem gáz-e, ha éjjel ebben, nappal viszont a gyerekszobában, a kiságyban altatnám.. "

Macs, nálunk ded fél éves koráig ebben aludt:

http://foto.c3d.hu/cgi-bin/yaweg?ShIMG:Trifo_Johanna_elso_felev:IMG_2148.JPG

Nem is volt sokáig kiságy, mert nem fért hová, de költözés után lett, és nappal néha beletettem, de inkább csak ismerkedni a szituval. Én csak onnantól altattam kiságyban, amikor végleg elbúcsúzott a kosártól, mert kinőtte. Szerintem könyebb egy dednek 1 helyet megszokni.... de valszeg ez IS ded függő. Lehet, hogy van amelyiknek simán bejön a nappal ebben, éjjel abban kombó....

Votiv!!!! :P De jó, de jó, hogy végre alakulnak a dolgok!!!! :lol: :lol: Ez a fagyizás => beszédfejlesztés tök jó öltelt! Nálunk se ártana....

Farokcson törés viszont :evil: Ezt a kórházból kijövéskor az elbocsátó vizsgálatnál doki nem ellenőrzi???? :shock:
leni

Votiv: :) na látod, hogy ugye !

R
rylie

rakok fel képet:

Isti elmélyülten fagyizik
Kép Kép

Liliróza, aki tegnap volt egy hónapos (és már irtó hurkás és tokája is van :shock:)

Kép Kép

végül egy tesópuszi:
Kép

votiv 8)
votiv

Deni: ühüm-ühüm, holnap 14.30-kor megy a vonatunk, remélem érted a célzást ;) :lol:

Votiv: képeken dedek szépek

R
rylie

Rájli,
kiskunlacháziakat nem ismerem így. Vagy tehenészet neve kellene, vagy kistermelő neve... de ha nincsenek regisztrálva, ill. nem folytatnak rendszeres tejtermelés-ellenőrzést, akkor nem tudok bővebbet róluk.
Valkót azér' ismertem, mert ott csak egy termelő van, aki így értékesít tejet. Ha tudsz bővebb info-t, akkor szívesen utánanézek 8)

Leni,
ez rulezz, de mi ez? :lol: macskakosár, vagy ruháskosár? :) és a plafonhoz volt erősítve? Füles anno változóan aludt. Illetve délelőtt a kiságyában, de du. csak a nappaliban volt hajlandó elaludni.
macskanyu

Votív,

tök jó, hogy jól akaulnak a dógok!! :D :D :D :D nagyon drukkolok nektek, neked :D még sok ilyen napot!! Képek szuper jók :)
macskanyu

Fibi, hát igen, hátamon a házam meg a két gyerekem :lol: de ha úgy jön ki a lépés, hogy pl apa hazaér a du-i mondókázós előtt, akkor inkább itthon hagyom a picit. egyébként meg kocsizunk, kendőzünk, és bízunk az anyatej mindenbetegségellenhatóságában... (bár most már talán a vírsusszezon is lecseng, a fejlesztőben legalábbis most nincs beteg gyerek)
És hát nem lennénk csodabogarak, sok többgyerekes mama hozza a kis/nagytesókat is a foglalkozásokra, mert muszáj, és ők meg vagy külön játszanak, vagy bekapcsolódnak, vagy aluszkálnak hordozóban, v babakocsiban a kertben, mert ez egy igazi bababarát hely :D

Születéshetére nem megy senki?

ezt az EÜ minisztériumi levelet elküldtem a "jogászomnak", mondja meg mit olvas ki belőle!

votiv 8)
votiv

Sziasztok!

Nagyon régen jártam erre. Lefoglalnak a teendőők:)

Viszont gondban vagyok. Lehet, hogy tudnátok nekem segíteni. Szülésznőt keresek a Szt. Imrében. Eddig két hölggyel beszéltem (Váradiné Icával és Horváthné Kondor Katalinnal), sajnos mindketten szabin lesznek, amikorra ki vagyok írva (júli 28.).

Akinek van tapasztalata szülésznőkről, megírná nekem priviben (esetleg telefonszámmal együtt). Nagy segítség lenne, kicsit kétségbe vagyok esve. Azért kell mindenképpen szülésznőt fogadnom, mert lehet, hogy a dokim is szabin lesz, és akkor valaki legalább legyen biztos...

Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget!

Pusszancs nektek!

Kép
zsuzsi**

Macs :lol:
Ez kérlek egy direkt a dednek fonott bölcső 8)
(tudom, tudom, kísértetiesen emlékeztet egy kutyakosárra, csak ennek mind a 4 oldala magas, azoknak meg hiányzik az egyik, hogy a vahur könnyebben ki-be másszon 8) )
És igen: a plafonról csüngött le, így jól lehetett benne dedet lengetni :lol: De aztán volt olyan is, hogy már nem lógott sehonnan, csak valami izén állt. :roll:
Az első 1-2 hónapban ded nálunk is főleg éjjel aludt fix helyen, nappal meg leginkább a kendőben rajtam - vagy ahol épp elnyomta a buzgóság :D

Votiv: születéshetére én úúúgy mennék,de a legjobb programokat a ded alvásidejére, vagy déli 12h-ás kezdéssel nyomják :evil: Noooormális???? És hát én vagy deddel- vagy sehogy. Gí marad leginkább a sehogy :(
leni

Leni :) Nálunk tegnap este kezdődött a balhé és nem állíthatom, hgoy el is múlt teljesen :evil: bár ő jól szórakozik, én kevésbé...
Én ezt fogzási időjárási frontnak tudom be, vagy egyik, vagy másik :lol: Avatarodtól én is megrémültem kissé.. Nekem Hannibal Lecterre hajaz némileg - de ezt lehet, hgyo csak a kialvatlanság mondatja velem :mrgreen:

Macs :) Dominó egészen addig aludt napközben a babakocsi mózesében, amíg már tértől kilógott a lába, ott akkor áttértünk az ölben altatásra :wink: Soha nem tudott a kiságyban aludni, így nem is volt más választásunk, de nem bántam meg.
Én rögtön költözéskor kipróbálnám az új helyet Fülesnek - és jó néhány napig próbálkoznék. Tesóméknál bejött, igaz Nonó nagyobb volt már, de lenyűgözte a saját szoba saját nagy ágy - reggel pedig vonult anyáék ágyába :)

Kata :) Teljesen normális viselkedés. Altatás nálunk: ágyra törökülésben leül, ded ölben, issza a tejecskéjét majd megkapja a cumiját és szépen lassan elringatom. Ha nem így járnék el, nem tudna elaludni, mert annyira csábítja a sok lehetőség, amiből kimarad az alvás miatt... Majd megnyugszik, ha már begyakorolta a világ felfedezését :)

Neet :) Köszi, nemigen tudom túlterhelni, alapból ilyen nehézkes :)

Szia Votiv :) Ügyes vagy!!!!! A dédike megvigasztalja Istókot című fejezetnél nekem jó magasra szökne a vérnyomásom :evil:
Kendőzéssel hogy állsz? Esetleg Zuzival cserélhetnél, a rugalmas kendő nektek most jól jönne - Pannának meg már súlya miatt amúgy sem ideális. Na ezt majd Zuzival lebeszéljük. Éljenek a fejlesztő foglalkozások, bizotsan megnyugszik majd Istók! És szuper, hgoy elvitted egyedül fagyizni , nagyobb tesóknál ez angoyn jól bejövős :) Gyereke cukorfalatok :)

indianyo

Tinu, ezt Neked:

http://foto.c3d.hu/cgi-bin/yaweg?ShIMG:Trifo_Johanna_elso_felev:IMG_3873.JPG

Csak hogy ne aggaszd magad, más is stresszeli adóbevallással a dedet :lol: Igaz, idén megúszta, mert már képes volt eliszkolni :lol:
leni

Indike,
de jó, hogy te mondod ezt :D én is a rögvest költöztetés pártján állok és itt is a nagy ággyal együtt járna a dolog, csak elbizonytlanítottak ... :D

Leni,
megsasoltam a többi képet is, naaagyon ééédes :D
macskanyu

Macs: megkaptad a párom számát... nagy ügyesen le voltam némítva még az alvás miatt. bocsi...
Alvás ügyben nem tudok segíteni, mert nálunk 4 hósan átment saját szobába, és többnyire minden rendben.

Votiv: mekkora már a csajod... és milyen szépséges. Isti meg nagyon ügyes...hajrá hajrá coffea, nekem is lehet, hogy be kéne vetnem. Milyen potenciálban adod neki?

Leni: én is megkuksiztam a többi képet is, nagyon aranyosa lánykád. Fürdőruha nagyon menő...

Neet: mi is vettünk végül csúzdát. úgyhogy köszi a tippet. Csajom még nem kapta meg, mert szülinapjára lesz.

Olyan jó volt, hogy a korkülönbségről írtatok, érdekeseket olvastam.... úgyhogy még bizonytalanabb lettem. Mondjuk a kis korküli már kizárt, de az ominiózus 3 év még lehet, vagy annál több. Nem tom mitévő legyek. Egyik felem már ma nekiállnaatesónak... a másik meg még várna kicsit...Apa persze már akciózna, mert ő elvileg hármat szeretne.

off...de vicces dán rádióban osztrák-magyar monarciáról van szó...

Na húzok tanulni, takarítani stb....
szép napokat
Johanna
johanna1975

Leni: ez jóóóó! :lol: (Mármint a kép.)

Votiv: tied képek is nagyon-nagyon jóóóóóóóóóók! Lili különösképp, de lehet, hogy csak a lányos anyák elfogultsága. :oops:

Kép
Kép
tinu

Rakok én is egy képet, mert megihlettek a korábbiak.
Na szóval a következő képen az unokatesók barátkozása látható. Unokahúgom bizalmatlanul méregette Tündét, míg a gyerekem tele szájjal vigyorgott az érdekes kis, hangos lényre. :D
Kép

Kép
Kép
tinu

Leni,
Hankás képek :D :D

Votiv,
tesopuszis a kedvencem :D

Születéshetére mi szombat délelött megyünk, itt Szadán lesz a Waldorf oviban egy jo elöadás.
fibi

Lányok help me.
A 18 hósnak mi a kivezetője? Ma este kéne beadnom.
Köszi előre is
johanna1975

Johi :) U.az a kivezető, ami a 15hósnak tudtommal. Ha emlékszel, Te adtad kölcsön aztán mi vissza és megint kölcsön, aztán nemrég ment vissza :wink: szóval azt kell
denizsa

Neet :) "2 perccel indulás előtt még leveszi a cipőjét, hogy megnézze, a kutyus megvan-e még a zokniján... " :lol: :lol: :lol: ennél már csak a "miért csak?" a jobb :lol: :lol:

Fibi :) Gratula, hogy kész a szakdoli!! :D Lépcsőzést naponta gyakorlom (lévén, hogy az emeleten lakunk :lol: ) Miért-ek :lol: Rugdosást nem értem, olyan szelíd Bálintod... :roll:

Leni :) csak tegnapra voltam kiírva, szóval még "ráérek" :mrgreen: de szívesen szülök bmelyikőtökkel együtt, legalább lesz ismerős odabent :wink: Tanácsokat köszi, a mellbimbó dörzsölés sztem kimarad, mert annyira érzékeny, hogy még törülközni is alig tudok, de a fűszeres kaját mindenképpen kipróbálom :D Apa fenéksimizésén jót nevettem :lol: :lol: Kosáros kép nagyon édes!!

Szrek, Indi :) Fogakhoz Nektek is ++++++

Macs :) Én is kipróbálnám egyből az új szobát Fülinek és csak akkor "keverném", ha nem érezné ott jól magát. Sztem ha tudatosítod benne, hogy ez az övé és milyen jó neki, akkor nagyon fog örülni és büszke lesz a saját szobájára.

Rylie :) Hurrá, hogy sikerült befejezni a kiselőadást!! Ügyes vagy! :D És vettem a lapot, vagy holnap délig szülök vagy megvárlak :wink: :lol:

Votiv :) Nagyon örülök, hogy jobban vagytok!! :D :D És nagyon szuper, hogy nem a tesvérféltékenység az ok! A fejlesztő biztos "használ" majd, eddig is nagyon jó hatással volt Istire :D Gyerkőcök nagyon szépségesek, köszi a képeket! :D :D A farokcsontod :( :evil: mióta érzed, hogy fáj? Bulást neki!!! Gátad hogy van?

Tinu :) Unokatesós ismerkedés nagyon aranyos!!! :D

Kép
Kép
denizsa

Megkaptam tesóm régi digicamját(az enyém tavalya az ominózus áramszünetkor meghalt), Canon PowerShot A60 - tud ez mindent - csak az én nyelvemen nem ért. Keresek hozzá használati útmutatót - de sehol se lelek - segítséget kérek!!!!

indianyo

Leni,
avatarod csúcsgigamegaszuper, sajnos nem tudom, irtam e már, vagy csak telepatikusan megüzentem neked... :lol: :lol:

mi a miértes kérdésekre, ha már nem tudtuk a választ, mindig azt mondtuk először, h TEKNŐSBÉKA, és ha megegyszer megkérdezte, akkor jött a NE KÉRDEZD FIAM, INNEN MÁR CSAK TEKNŐSBÉKÁK JÖNNEK...
ez mondjuk nálunk jó poén volt, de mi hülye angol bölcsészek voltunk/leszünk örökre, és aki járt a Marosán féle szintaxis órára, vagy legalábbis hallott róla, az tudja miért ez a mondás... :wink:
és én pl. sosem szégyelltem, ha egy miértes kérdésre nem tudtam/tudom a választ, mindig megmondom a gyereknek ,h ezt nem tom, majd megnézzük otthon...

Leni again,
én két nap múlva már szülnék. két hetet biztos nem fogok kibirni.
De azért Denit én sem akarom beelőzni, az olyan illetlen lenne... :wink:

ma megvettem az ajándékokat az óvónőknek (Neet, hehe...BÖGRÉT és GYERTYÁT kapnak... :twisted: ) "óóó, még egy szamovár! igazán nem kellett volna!"
szóval, ez is letudva.
holnap ovis beiratkozás, és Levi nekiáll kifesteni, parkettázni a lakást. Szóval, ő azt kérte, h jövő szerdáig ne szüljek (ja, úúúúúúúúúúúgy unom,h mindenre azt hiszi, h szülni fogunk).
Ma is azt mondtam neki, h kellene videokazi a gépbe, mert persze anyák napján lett vége, erre megkérdzi, h MIÉRT SZÜLNI FOGSZ??????????? :twisted: :twisted: :twisted:
és állandóan ez a jajgatás...ettől meg fogok őőőőrülni...
"Levi, esetleg felhivhatnád a bátyádat, h jönne már át éjjel ,ha esetleg akkor indul be a szülés."
"Miért, szerinted be fog indulni????????"

és már attól is bepánikolt, h hellyel közzel összepakoltam a kórházi cuccomat, és megkértem, h keresse meg a műtősruháját... :shock:

persze a legrosszabb az, h én is néha bepánikolok, h te jó ég, minnyá itt egy kisbaba, aki majd olyan pici lesz, mi lesz a többivel, mennyire fog fájni ez az egész, mi lesz utána...
bár, most már kezdem értni, a "minden rendben, de azért ez már egy harmadik gyerekét váró anyuka-alváza"-tipusú orvosi diagnózist, amit mindig megkapok vizsgálatok után...
asszem lesz itt mindenféle plasztika, meg miegymás...
ja, és olyatán módon fájnak a csontjaim, h azon már sajnos a Ruta sem segit. Ma pl. már kiabáltam mikor kimásztam az ágyból, mert egyszerűen annyira fájt.
Gondolom sejtitek, kicsi párom hogy reagált??? :wink:

ajánolm mindenkinek, h a harmadik gyermekét inkább már fogadja örökbe!!!!!!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Macska,
Én M-t ált. mózeskosárban altatom (még én is aludtam benne). Azóta szereti, mióta kinőtte - nem tudja jól kinyújtani a lábait... (De azért elfér, ne izguljatok, nem kínzom a kölköt.)
Éjjel meg ugye velem alszik.
Peti mindig ugyanott, a kiságyában aludt és milyen jól aludt kiskorában. Kb. fél-1 éves koráig. Aztán nem, pedig sztem mindent úgy csináltam, ahogy a kétségbeesett anyáknak írt könyvek írják.
Barátnőm nem volt olyan tervszerű, és annyira sokat nem is olvasott - de az ő gyereke még ma is alszik du-onként.
Mi egyébként régebben mikor vissza akartuk szoktatni a saját szobájába megvártuk, hogy mikor látszik úgy menne a dolog és akkor eddig mindig sikerült. Sztem akár holnap is sikerülne P-t visszaszoktatni, csak hát nem akarok.
És én maximálisan megértem, hogy nem akartok négyen egy ágyban aludni. (Ha-ha, ellenkezőjét is megértem.) Legjobb lenne egyik éjjel így, másikon úgy, csak hát négy ember sose értene egyet melyik legyen az egyik éj, melyik a másik és télleg nehéz lehet egyes gyerekeket kirúgni a szobából, ha hirtelen olyan kedve támad az embernek.
Petinek beválna, ha vennék neki vmi meglepit és jókat mesélnék neki a szobájáról és maga a rituálé ugyanúgy menne.

Votiv,
De jó. Nálunk egyébként van testvérféltékenység, de úgy néz ki egyelőre kezelhető és sokszor inkább vicces. Pl. Peti összeszorított szájjal mondja, hogy Pikla Marci! Pikla (megpiszkálom, hogy ordítson - ezt jelenti). De már nem is akarja megpiszkálni, csak muszáj elmondania.
Én méhsüllyedést analizáltam magamnál, de aztán barátnőm leállított, hogy kicsit korai szülés után pár héttel önanalízist végezni. (Pedig az összes tünetem egyezett - lehet hogy a méhsüllyedés spontán gyógyul?? Akkor nekem lett volna igazam.) Szóval sok pihenést.
És nagyon szép két gyereked van!!!!

Zsanci,
Én is kaptam olyan visszajelzést, hogy ez már azért a második gyerek. Fura volt, mert akkor milyen lehet az ember teste a 8. gyerek után. Ami azért régen nem volt olyan ritkaság. Na mindegy - mindig elrémisztett engem is, azt hittem csak velem történt meg és mindenki más úgy szül 5 gyereket, hogy nem látszik rajta...

Móni
Kép
Kép
monisa

sikerült letöltenem egy 232 azaz 232 :!: oldalas angol nyelvű pdf leírást. én eddig átlagosan értelmesnek gondoltam magam. át kell gondolnom, nem becsültem-e túőlé az értelmi képességeimet :shock:

Deni :) szüjjémá Zsanci, Leni neszüjjémég Fibi :) nemtom mit szeretnél is-is

indianyo

Sziasztok!

Tudom h. ez a topic már egy kicsit eltér az eredeti témától, de mégis megkérdezem, hátha tud nekem valaki segíteni.
Jul. elején szeretnék szülni a Szent Imrében, de mivel most költöztünk a 11.-ker. -be, fogalmam sincs kit válasszak, mi alapján. Ma voltam bent a kórházban érdeklődni, dr. Barna Péterrel beszéltem, de nem igazán lettem okosabb sajnos. Ö magáról nem árulta el hol rendel, mikor, (pedig szimpatikusnak tűnik) a többiekről szintén nem, etikai okokból. Szóval azt mondta v. megyek a Fehérvári úti rendelésre, vagy a kórházban keresek orvost, (na igen, csak mi alapján). Nagyon megfoghatatlan igy ez az egész. Légyszi ha valaki tudná pl. ennek a Barna Péternek az elérhetőségét, vagy a többi dokinak, akit tudna ajánlani, akkor írja le nekem, akár itt a fórumon, akár az e-mailemre: zizy1@freemail.hu
Elég sürgős lenne a dolog, a héten mindenképpen meg kell csináltatnom az esedékes vizsgálatot!!!

Kérlek segítsetek!
Előre is köszi!!!

Zita
zizy

Indike:

itt: [url]http://prohardver.hu/f.php?mod=35&fwhat[and]=Canon%20PowerShot%20A60&id=0&from=0[/url] minden kérdésedre korrekt, gyors választ kapsz :)
macskanyu

többire is reagálok később :)

és mindenkinek KÖSZÖNÖM jöhetnek a többi vélemények is :)
macskanyu

Indi :) Sajnos nem vagyok egy műszaki zseni :? de szupi, hogy van kamerád! :D

Zsan :) Tökre megértelek, hogy párod néha az agyadra megy! Nálunk is ez van, már el sem akar menni itthonról, rajtam "kotlik", pedig mondom neki, hogy nem fogok sec-pec megszülni, ide fog érni, de hiába... azt mondja, ő segít 8) szerencsére tényleg kitesz magáért, így szent a béke :lol:

Móni :) Pikla Marci :lol: szuper, hogy Nálatok is alakul a dolog és már csak mondja! :D

Zizy :) Barna Pétert itt is kedveljük, az ő elérhetőségét nem tudom (de majd jön, aki igen :wink: ), csak a saját dokimét (dr. Faludi Pál) tudom megadni, ő rendel sztk-ban is és magánja is van, szólj ha érdekel! Ha elárulnád, hogy milyen dokit szeretnél (férfi/nő, fiatal/idős, komoly/humoros, stb.), könnyebben tudnánk Neked ajánlani vkit!
denizsa

Kata,
Még nem, csak tudakoztam, viszont ezen a héten most már elkezdjük, mert hát féléves lesz Adél szombaton :D Tejpépet egyébként hol lehet beszerezni?
Alvással kapcsolatban nekem is időnként az az érzésem, főleg a nappali alvásokkal, h azért nem akar Adél aludni, nehogy valamiről lemaradjon :?

Szrek,
Gratula az újabb két áttöréshez :D

Indi,
Amiket felsoroltál Katának elmentettem :) Ha jól értelmeztem, akkor az első mondatodban felsoroltak még 1 éves kor után sem mehetnek (olajos magvak, tengeri cuccok, mák stb). A káposztával, a citrusfélékkel és a mézzel már lehet próbálkozni? :?

Fibi,
Bálintod rugdos :shock: annyira nem tudom róla elképzelni :?

Macs,
Sajna én nem értek a mózeskosaras dologhoz. Mindenesetre én is megismertetném Fülivel az új szobáját :)

Votiv,
Tök szupi, h kezd nálatok minden rendeződni, most h elmentek a segítségeid. Dedek nagyon szépek, tesós puszis a legjobb :D És már 1 hónap eltelt azóta :shock: hogy rohan az idő.

Leni,
Nagyon jó a kép :D

Tinu,
Ismerkedős kép :lol:

Zsanci, Móni,
Hát ez a többgyerekes alvázas szöveg azért elég durva a dokik részéről :roll:

Kép Kép
curse

Zizy és a többi "új" (megszűnő kórházista, stb),
én azért nem szoktam válaszolni ezekre a kérdésekre, mert megrögzött ügyeletesnél szülő vagyok. Az összes egyetlen gyermekem ügy.nél szültem, de azt vagy háromnál is. (Well, elhúzódó vajúdás 3 műszakot érintett. :wink: ) Szóval felőlem bárkit választhattok, jónak tűnnek, csak valaki a fejenállást preferálja, valaki meg a mindenféle kencék mindenhova kenését. Na jó, ezt megint sarkítottam, jöjjenek a kedvencek, többiek, plíz, meséljetek.

Indi,
kétszázharminckettő angol pdf is kihívás? Ugyan... :lol: (Én bele se fognék... :wink: )
És kezedre eszembe jutott még apukám remek jó mondása (de basically bármire ezt ajánlja) "kislányom, kend be zsenge gyerekszarral..." na, azt találsz mostanság elég sok háztartásban. :lol:

Zsan,
én a Marosánhoz annyira nem jártam, h eleinte azt hittem, ő a Mark Newson, és ezért angolul zaklattam, mire rámnézett és beszólt valamit magyarul. Egy marosán-fan barátnőmnek elmesélve nem kicsit röhögött a barátnő. :mrgreen:

És bögre..? Pedagógus nap van? Vagy csoport váltás? vagy...?
neet
neet

Deni, Curse,
pedig rugdos a beste kölke :? apja szerint igazi fiu (ö is), és ilyenkor kibujik belöle a rosszaság :wink: de jol meg szokta bánni, mert otthagyom olyankor, és mondom neki, hogy akkor öltözzön fel egyedül....

Indi,
akkor megvan a mai esti meséd :lol:
és jol mondod: én is-is (szülnék is már, meg nem is :D )

Zizy és a többi uj,
én meg azért nem szoktam válaszolni az ilyen kérdésekre, mert én fejen állva (és kádban :P ) szeretek szülni, és mindenféle kencéket preferálok :lol:
Röviden: ha "alternativkodni" szeretnél, ajánlom a Bálint dokikat 8)
fibi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?