A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 októberi babák

szia Cukika!
olvastam, hogy aggódtatok, és köszönmöm ám a figyelmet, nagyon jól esik! most dolgozom, de jeleztem a kollégáknak, ha akárcsak egy pöccenést érzek, végleg kiiratom magam. ennek nem örültek, lehet, hogy elintézik, hogy otthon dolgozhassak. csak egy kifuserált laptop kellene, mert gépről olvasni, és fordítani kellene, amit otthon is lehet. szóval nem kellene a 8 órát ledolgozni, hanem csak a munkát elvégezni...ennek örülnék a legjobban. és akkor 2-3x bejönnék egy héten megbeszélésre...

Ágica
Kép
ágica_26

jé...elveszett amit írtam szóval:

leírja valaki nekem, mi történt az elmúlt 2-3 héten?
milyen adatot adjak meg a táblázathoz?

Ágica
Kép
ágica_26

Cukika!
amúgy arra én is gondoltam, hogy a következő terhességemet plussz 3 kg-mal kezdem, és nem minusz 3-mal

Ágica
Kép
ágica_26

Cukika!
Köszi a bíztatást, de már annyiszor szerettem volna megtudni, hogy mi lesz a babó neme. Már egyszer voltunk 4D-n akkor sem tudták megmondani. Szerintem fiú lesz, már csak ezért is mert vettem neki egy rózsaszín kabátot :) Le volt értékelve a Cottonfielben 16000ről 2000Ft-ra és nem bírtam ott hagyni annyira jól néz ki, termo és kivehető béléssel, levehető kapucnival, kis csatokkal szóval nagyon édi.
Mondtam is a páromnak, hogy én ezt most akkor is megveszem ha fiú lesz. Nme is igazás rózsaszín inkább mályva színű.
Majd szerdán kiderül (remélem)

Aquanatallal kapcsolatban.
A lidóban hétfőként van óra 6-7ig ha jól tudom. 1 óra ára 2000Ft ebben már benne van a belépő jegy ára is. Csak fürdőrucit és hajszárítot kell vinni. Kis csoportos foglalkozások vannak. Lehet venni 4 alkalmas bérletet az 7000Ft.
Én lehet, hogy kipróbálom.

Ágica!
Pihenj sokat, ha otthonról is meg tudod oldalni a munkádat akkor szerintem ne járj be dolgozni. Én is egyre inkább gondolkodom a táppénzen, mert ez a vizsgaidőszak kikészít.

Büngyike:
beírom majd, illetve a táblázatban már benne van, de még olyan kevesen tudják a baba nemét, hogy egyenlőre szinte mindenhol kérdőjelek vannak.

Masi

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

Csatolom újra a táblázatot. 1178547174.85.xls

Kép
masika

Sziasztok!

Ági, háát nem semmi ami veled történt, de legalább már jobban vagy. A melót meg ne erőltesd, ha vmi baj van. Én + 5 kg-malkezdtem, nem tudtam, hogy ennek előnye is van...

Masika, remélem már kiderül a babád neme! Minálunk sincs még semmi infó erről, de 30-án megyünk UH-ra, remélem akkor már csak megmutatja, hogy mi van a lába közt... :roll:
De mikor lesz az még...

Babamocorgás: Egyre inkább érzem, de a párom még nem. Remélem lassacskán érzi ő is!

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztook!

Itt vagyok,megvagyok! Az asszony élet nem is olyan rossz, ajánlom mindenkinek :lol: Majd próbálok képeket feltenni.
Remélem mindenki jól van. :shock: :D

Most medek ajukájni!!

Jó éjt Nektek is!
Vendég

Sziasztok!

csak olvasok, és olvasok... :)
a munkahelyemen nem jut időm netezni, mire pedig hazaérek, hulla vagyok.

Kíváncsi vagyok mi lesz a végén a Margit kh-val. az én dokim tudomásom szerint már leszerződött egy másik kh-hoz. május végén, jún. elején megyek hozzá legközelebb, akkor rákérdezek. de szerintem őt követem.

Masika,
köszi az infót az aquanatalról. nem is olyan drága... egy-két hónap múlva lehet, hogy megyek én is. egyelőre még tornázni járok oda, ahova már 5 éve járok. de nyári szünet lesz ott, és akkor lehet, kipróbálom ezt. már csak a fürdőruha kérdés :?

Adrinalin,
gratula! szerintem is jó asszonynak lenni :)

sheepy,
veled mi van? voltál 8-án afp-n? biztos el vagy havazva az esküvőd miatt...
mindenesetre nekem a terheléses curot nem csinálták meg, mert senki nem mondta, hogy vinnem kell az előző vérvétel eredményét. hát én nem vittem, gondoltam az adatok a kiskönyvben vannak. de majd a következő uh-n bepótoljuk. sajna nem úszom meg :(

további szép estét,
Ági

Kép
agi29

Helló Anyukák !!!!!!!

Megpróbáltam nagyjából átfutni az elmúlt 1 hét eseményeit .

Gratulálok Cukihoz :-) ennivalóan aranyos kislány !

Ágica remélem tényleg jobban vagy , és vélhetően nem fog megismétlődni ez a kórházasdi !!!!!!!!
Nagy szerencse , ha megoldható az otthoni munka , mert előbb-utóbb úgy is elvonulunk mindannyian táppénzre , de így legalább úgy hasznosíthatja magát az ember ,hogy nem kell beleszakadnia , és bármi közbejön mégiscsak otthon van .
Na ezt most jól ideírtam :-)
Én " sajna " már március 5-óta itthon ülök, ami valahol klassz dolog , de néha hiányoznak az ügyfeleim , és a nyüzsgés .
Persze az én munkahelyem olyan ,mint egy állatkert , ahol a főnököm az állatok királya, sok a stressz , túlóra , meg persze a vállalati image -ba sem fér bele,hogy pocakos nőket dolgoztassanak , így maradt a táppénz.

Valaki kérdezte is ,hogy mennyit kapunk kézhez betegállományban ?!
Én csak azt tudom ,hogy a korábbi fizetés 70% -a jár, ha folyamatos biztosítotti jogviszony előzte meg, de az alapbéren felül mindenféle prémiumokat is figyelembevéve számítják ki . (már ahol van ilyen ).
Én egész jól jártam , így nem is tervezem a visszamenetelt legalább 4 évig.

Kép
sheepy

Képzeljétek ma délelőtt voltam a Margitban AFP-n .

Nem tudom más hogy van vele , én majdnem kihánytam a cukorszirupot.
" örülök " ,hogy még 1x kell majd menni , de legalább a terhesgondozóban barátságos emberek dolgoznak .
Jövő pénteken lesz eredménye , és akkor megyek 18hetes UH-ra is .
Már nagyon várom , mondtam is babának ,hogy mutassa meg mi van a lábacskái között , mert a családban már fogadásokat kötnek rá, hogy fiú -e vagy lány :-)
Bugyborgás nálam is megy ezerrel és nagyon örülök neki !!!!!!!!!!!

Mindenkinek jó éjszakát !

Kép
sheepy

Sziasztok lanyok :)

nem tudtam hetvegen irni, aztan meg 2 napig nem engedett a babanet belepni ! masnak is volt ilyen ?

Agi - orulok, hogy jobban vagy, ez a mioma nem egy gyerekjatek, remelem tudsz sokat pihenni. Mikor kell visszamenned a dokihoz ?

megprobalok mindent visszaolvasni es jelentkezem
latom a mumus afp vizsgalatrol :) atment a tema a doki valasztsra - jokor vagyunk terhesek....

udv. mindenkinek :

bogyo
17+3
bogyogyorgyi

Lanyok - vki hallott mar arrol, hogy a vercukor szint elott pont, hogy lehet enni ? es felesleges ehgyomorra menni , vagy ez csak egy tevhit ?

koszi

b.
bogyogyorgyi

Bungyi - udv itt..szia !
en sem vagyok epp kover fajta, de meg nem erzem a babat.
Aranyos kicsi a pocid, nekem talan egy kicsit nagyobb ugyan. Hany kg-nal jarsz ? ( en + 2, de nem ertem, mert en tobbnek erzem/ latom :) )

B.
bogyogyorgyi

Masika- koszi a tablat !
Bungy- nekem is Mac em van, es meg lehet nyitni...legalabbis az enyemen
bogyogyorgyi

sziasztok

hülye babanet

Cukika
gratula a kiscsajhoz nagyon cuki :-)

figyu nem ijesztgetésnek ,de valahogy próbáld elérni a dokidat magánredndelőbe vagy személyesen,nehogy valami baj legyen.Tényleg nem ijesztgetni akarlak,csak jobb ha megnyugtat.

Bogyó
cukorra mindenképp éhgyomorra menj úgy van értelme a vérvételnek :-)

Sheepy
sajnos a táppénz max. a sülésig jár utána egyre kavesebbet kap azm ember lánya.

Adri
gratula :-)képeket,képeket

Masika
ma voltál 4dén?

táblázatba beraknál?
26 éves vagyok
szülés:szept 24től okt 4ig
helye:Kaposvár
Neme :nem tudjuk
Neve:Bíborka/János

Ágica
hú nagyon rossz volt olvasni a kórházi storydat :-(

Gabi
jól vagy?

Ariel
hogysmint?döntöttetek?
megjött az ereedményem,majd holnap leírom az értékeket

Timi
Vendég

Sziasztok!

Jól elintézték tegnap a babanetet :x

Cukika! El tudtad érni a dokid?

Bogyo! Szia! Nekem nem volt eddig Excelem és most töltöttem le, evvel megnyitja, én csak felhasználó vagyok, sokat nem értek hozzá :oops:
Most olyan +4-5-nél tartok, amit soknak mondanak így az 5. hónap elején :( Pedig tényleg nem zabálom halálra magam!

Ágica! Én vettem kedden egy Mangos nacit, köszi a tippet! Már csak fehér és piros volt, így a fehér mellett döntöttem :)
Most egy csomó márkában a kismamás a divat, olyan boldog vagyok! Van miből válogatnunk, egyedül a nadrágok voltak kérdésesek eddig....
De már azt is megoldattam nagyrészt.

Shepy! Én is itthon dekkolok már jó ideje. Sőt! A fogantatástól, szinte, a lombik, majd a későbbi komplikációk miatt.
Nem lenne rossz egy kis elfoglaltság, de így több időm marad a lányomra :)

Adri! Várjuk a képeket :) És gratula !

Masika! Köszi, hogy foglalkozol a táblázattal! Azt hittem csak én felejtettem el említeni, hogy kiscsajunk van. Már neve is van, de nem végleges, még mennek a boxmérkőzések, hogy mi legyen....
Nekem sok az igényem, a férjem meg túl egyszerűt szeretne... a családjáról meg nem is beszélve....

Timurr! Lassan ti is meg kell tudnotok a baba nemét. Gondolom egy kissrác most jól jönne Maja mellé :)

Na, megyek elkészítem a reggelit, pusz!

büngyike

Hali Lányok!

Nálam két napig nem működött a babanet, nem tudom mi történt .

Na de Végre! Már teljesen függő lettem :)

Tegnap voltunk 4D-n. Nagyon kis tündér volt izgett-mozgott miuán leküldtem neki egy kis csokit. Persze ráült a lábára,hogy ne nagyon lássunk semmit, vagy éppen a hólyagomat taposta: már tudom miért járok annyit pisilni. :)
Lényeg a lényeg Cukika vegyél lottót a héten!!!!
Úgy néz ki kislányunk lesz, bár csak egy pillanatra látta a dokinéni, mert nagyon takargatta magát.
Azt mondta, hogy ilyen korban már a fiúknál jól látszanak a "zacsik", viszont Ő nem látott semmit. Sajnos biztosat csak a 28. héten tudnak már mondani.
Szóval egyenlőre lányra készülünk, aztán majd meglátjuk.
Megpróbálok feltenni képet.

Timurr!
nem tudod, hogy mikorra vagy kiíírva? Sajnos a táblázat képlet alapján számol, tól-ig időt nehéz lenne belerakni.
Azért megpróbálom. Van rá egy ötletem

ma megyek vizsgázni, drukkoljatok légyszi.

Kép
Masi

Kép
masika

Felteszem a táblázatot újra.

Timurr!
Sajnos kellene a pontos dátum, mikorra vagy kiírva, mert nem tudja az excel így a diagrammokba betenni.
1178785124.42.xls

Masi

Kép
masika

Szépjóreggelt Mindenkinek!
Tegnap nekem sem nyitotta meg a babanetet….

Csajok!
Baj a babának, ha hason alszom? Elég puha az ágy, és süppedős…ma reggelre olyan lapos lett a pocakom, hogy csak na…képzeljétek, visszahíztam a lefogyott 2 kgmot! És újra 57 vagyok!!! Azt olvastam, hogy 10 kg hízásnál kevesebb az baj…most nem tudom mit tegyek…több húst kellene enni…van olyan, akinek nincs étvágya, vagy ez már mindenkinél elmúlt?
Én ma tudom megaz AFPt, eddig nem hívtak a dokimtól, valszeg nincs semmi gond. Mert azt ígérték, ha van valami, felhívnak. Csak ne felejtsek el telefonálni, mert kell az eredmény a hétfői nagy uh-hoz. A kollégák nagyon édesek, jobban izgulnak a baba neme miatt, mint én…uh után ha nem megyek vissza, kell írnom egy smst nekik, hogy fiú v. lány, mert nem bírják ki másnapig…

Büngyi! (szólj, ha nem szereted így!)
Tök jó, hogy bejött a tippem a naciról neked is! Ugye milyen jó! Én Pécsen vettem, mert épp ott voltunk, de lehet, hogy ma elszaladok venni egy fehéret…2 nyári gatyi elég is, majd egy farmert kell beszereznem
Te a +5kg-mal nézel így ki mint a fényképen? Jól olvastalak? Mert elég vékonykának tünsz!

Timurr!
Eredményeket! Valaki azt mondta, hogy 3. babánál nem is néznek AFP-t annyira bizonytalan.

Masika!
Beraknál engem is a táblába? Hol lehet megnézni?
26 éves vagyok
szülés: okt 7
helye:Budapest
Neme :?
Neve:Virág/Anna/Levente(?)

Aki még nem volt cukorvizsgálaton, annak egy tipp: lehet citromlevet rakni a keverékbe! Úgy állítólag iható…
Amúgy mikor csinálják? Nekem nem volt az AFP-vel együtt…

Margitosoknak kitartást!

Cukika! Hogy vagy? Megtaláltad a dokid? Ha nem, menj el máshoz mindenképpen!!!!!!! És gartula a leánykához. Szerintem nekem fiam lesz, mert folyamatosan focizik! Tegnap majdnem kirugta az oldalamat. Egy csomót simiztem, meg nyugtatgattam, mire befejezte…persze most is csinálja, de nem olyan nagyokat. Tegnap tényleg nem tudom mi volt aza két nagy rugás!

Ágica
Kép
ágica_26

Masika!
jé4 már benne is vagyoka táblázatba!!!!!!!! :D kösziszépen!
kórház: Szt. Imre budapest

Ágica
Kép
ágica_26

Sziasztok!

2 napig én sem tudtam belépni!

Timurr: Köszönöm kérdésedet, jól vagyok. Hála Istennek telefon sem volt. Igaz ma reggel a párom megijeszett, össze is ugrott a hasam rendesen, mert a munkahelyi telefonjáról hívott és azt mindig ismeretlenként jeleníti meg... azt hittem a kórház.

Nem egészen egy hét alatt megjött az AFP-m, teljesen tökéletes lett (az orvos szerint), 1,2 MoM. Azt mondták gondozáson, hogy szerintük nem kell már a telefonok miatt aggódnom, nem lesz baj. :D

Voltam 18. hetes UH-n is. Felháborító volt! Kb. 2 percig tartott, olyan felületes semmi volt az egész!!! :evil:
Ráadásul amikor megkérdeztem látja-e a doktor úr esetleg, hogy kislány vagy kisfiú-e, azt válaszolta nem nézi meg! :evil:
Szóval megyek én is 4D-re.
Megbeszéltem az asszisztenssel, ő csinálja a 4D-t, hogy a jövő héten kérek időpontot, ő pedig felajánlotta, ha nem kell számla, féláron megcsinálja! Ez tök jó! :)

Bogyó: A terheléses cukorra éhgyomorra kell menni! De lehet vinni citromot, állítólag úgy ihatóbb a trutyi. A vérvételnél 3 kismama volt előttem ilyen vizsgálaton, úgy lehúzták a löttyöt, hogy csak lestem. Szerintük nem is volt olyan durva. Ja, és a 3-ból csak egy vitt citromot!

Ágica: Nálunk is a 3. baba, mégis csináltak az amniocentézis ellenére AFP-t. Szerintem kórháza és orvosa válogatja, hogy megcsinálják-e. A 10 kilóról meg annyit, hogy nálunk, ha valaki eléri a 10 kilót már ordítanak, hogy nem hízhat többet és diétáztatják. Itt a mi kórházunkban a 7 -10 kg a "divat".

Masika: Sebaj, majd legközelebb megmutatja magát. Azt hallottam, hogy érdemesebb a 22. hét környékén menni, akkor már 100%, hogy látszik! A vizsgához pedig megy a drukk ezerrel!!!

Cukika: Mi a helyzet a gombával? Írj!

Kép
Kép
Kép
gabi39

Cukika!
Hát tényleg nem volt könnyű dolgod! De azért az nagyon jó hír, hogy az AFP ilyen jó! Nagy gratula. A sok magzatvíz viszont tényleg kellemetlen lehet, de nem értem, hogy ilyen „korai” terhességben hogy hogy sok a magzatvíz. Mert kb egy csészényi-pohárnyi. Gondolom ennél később jóval több lesz. A munkával kapcsolatban: azért egy esküvő megszervezése tökéletesre nagyobb meló, mintha bejárnál dolgozni. Minden elismerésem továbbra is a most házasulandóknak, mert én kikészülnék egy esküvőszervezéstől. Szóval nem kis meló, tényleg pihizz!!!

Ágica
Kép
ágica_26

Szia Cukika!!!

De jó, hogy írtál!

A Canesten tényleg jobb, mint a Klion, a Klion nagyon erős!
Érdekes, azt hittem nálatok a genetikai UH kicsit több ideig tart! Nálam is 2 perc volt az egész. Ez olyan érdekes, mert amikor Pesten voltam, ott minden kismamát legalább 20 percig vizsgáltak. Engem, akinek szar lett a véreredménye 1 órát ultrahangoztak! Ehhez képest a 2 perc... mit lehet 2 perc alatt látni????

Az eredményekhez gartulákok, tényleg nagyon jók!

Pihenj sokat, a sok magzatvíz hátha normalizálódik! Szedsz MagneB6-ot? Képzeld mióta nem a simát, hanem a Béres félét szedem (ezt Debrecenben a genetikai tanácsadáson mondták), azóta csak igen ritkán fáj a hasam. A normál sima MagneB6-ban 48 mg magnézium a Béres félében 250 mg van tablettánként! Esestleg próbáld ki, hátha neked is csökkenti a fájdogálásokat!

A sok Uh miatt ne aggódj, a babának nem árt!

Kép
Kép
Kép
gabi39

Gabi!
most megnyugtattál, mert a 7 kg talán meglesz...csak már van hasam, nőtt a mellem, rugdos a baba, én meg nem híztam semmit...pedig més a combom is hurkásodik. lehet, hogy a mérleg beragadt :wink:

Masi!
miből vizsgázól? mikor? Te írtad egyszer, hogy januárra halasztod az államvizsgát?

Ágica
Kép
ágica_26

Nekem a genetikai megint úgy lesz, hogy viszünk videókazettát, és 2000Ft-ért felveszik. Gondolom nem 2 percet vesznek fel, de múltkor is több mint fél óráig nézegettek. A 2 perc embertelen. És mi az, hogy nem nézik meg a nemét!!!!!akkor mit ellenőriz? Azt, hogy van-e keze-lába? Azt lehet már látni 12hét után! Aki nem végzi lelkiismeretesen a munkáját, ne menjen orvosnak! Mit gondolnak, hogy a kismama unalmában érdeklődik a baba iránt??????

Jaj! Fáj a hasam…mintha megint felfáztam volna…most áfonyalevet iszogatok, az állítólag jó. Tegnap nem ittam elég folyadékot, mert a dokim rám ijesztett, hogy a sok víztől vizesedni lehet. Erre tessék, megint fáj…

Ágica
Kép
ágica_26

JJÉÉÉÉ!!!!
most néztem meg a magnéziumomat, és tényleg 48mg!
pedig én kérdeztem a gyógyszerészt, hogy van-e béres magnézium!!!
akkor most mit csináljak? pici menstruációs fájdalmaim vannak, de szerintem a méhszalag-nyúlásoktól
a béres mennyibe kerül? hány szem?

Ágica
Kép
ágica_26

Szia Ágica!

60 darabosat vett a párom, és azt mondta olyan 1200 Ft körül volt az ára. Férfi, így az aprót nem jegyzi meg... :lol:
Van 30 darabos is, de az tablettánként drágábbra jön ki.

Tény és való, hogy hatásosabb a Béres. Túladagolni nem lehet, mert a felesleg amit a szervezet nem hasznosít, kipisili az ember.
Debrecenben a genetikus azt mondta 2x1-et kell belőle szedni.

Ártani nem árt ha kipróbálod, nekem nagyon bevált.
Valamelyik nap, amikor elfogyott ráfanyalodtam a régire. Hát, mintha semmit sem ettem volna. Elkezdett fájdogálni a hasam, így hozattam a párommal Béres félét. Azóta megint nem fáj.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Cukika: A tanulásra nincs sajnos tanács, ezt tényleg neked kell mérlegelned.

Engem most fognak törölni a karról (jog Miskolc), mert letelik a 2 év, amit ki lehetett hagyni. De nem vágok bele, feladom. Öreg is vagyok hozzá, itt a 3. baba, nem megy, egyszerűen nem tehetem meg a családdal, hogy ennyi pénzt kidobjunk az ablakon, nem is beszélve a rengeteg tanulásról, ami rengeteg időt vesz el a családtól. A második sulimat én is akkor fejeztem be, amikor Áron már óvodás volt, hát sokszor sajnáltam szegény gyerekeket, annyit kiabáltam velük, hogy hagyjanak békén mert tanulnom kell. Dolgoztam is, meg itthonis volt sok tennivaló, sokszor hajnalig tanultam, gyógyszereken éltem. Meg is lett az eredménye, egy jó kis autoimmun betegség. Mégegyszer nem tenném meg velük, sem magammal.

De te még fiatal vagy, első gyerek lesz, ha van segítséged, nem biztos, hogy fel kell adnod. A férjed mit mond?

Nekem az UH-t Debrecenben Molnárné Éri Angéla csinálta, ő írta alá a papíromat. Rá gondoltál??

Sajnos nálunk nincs bediktálás, van egy mázsa, ahol kötelezően megmérnek. Így nem lehet sumákolni a súllyal.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Cukika: Bolond a munkatársnőd! Tudod, az ilyenek, amíg így viselkednek, nem is fognak teherbe esni, hiába nincs semmi szervi bajuk.

Az orvosom nem is volt egészen százas tegnap, azt kérdezte mi járatban vagyok, holott előző nap ő mondta, hogy menjek be UH-ra. Nem volt jó kedve, letudta a 2 percet és elviharzott. Pedig már nem kevés pénzt adtam neki...

Kép
Kép
Kép
gabi39

Cuki!
Suliról: alapvetően sok nőnek ez a dilemmája, de a természet hamar eldönti, suli, vagy gyerek. Azt kell végiggondolnotok a férjeddel, hogy ki-kit tart el. Vagyis elég az Ő pénze hármótokra, vagy a több gyerekre, vagy nem. Ha igen, felesleges olyan dolgokba feccelni a pénzt és energiát, ami nem hozza vissza a hasznot. Amennyire örültök ennek a babának, gondolom nem álltok meg egynél…
A másik, hogy a mostani 2 diplomáddal van-e jó állásod, és ha meglesz a jog, akkor kibővülnek-e a lehetőségeid. És a plussz lehetőséget választod, vagy a családot. A nőnek sokat be kell áldozni gyerekvállalásnál, mert semmi jó nem sülhet ki abból, ha félévesen már más vigyáz rá, Ő meg építi a karrierjét. Természetesen ez nem vonatkozik olyanra, akinek igazán szüksége van a pénzre!
Egyes szakmában tényleg kibővülnek a lehetőségek egyetemi végzettségnél, pl: pedagógus. De nagyon sok olyan szakma van, ahol egy főiskolai diplomával, és egy jó nyelvtudással sokat el lehet érni. Persze ha doktorálni akar az ember, vagy akadémiai tag lenni, kellenek a jó végzettségek. De szerintem egy nőnek nem ez a dolga.
Az én szakmámban ha okleveles mérnök lennék, sem kapnék egy kanyival többet, mert nem tudnának kihasználni, a főiskolámmal viszont gyakorlatiasabb képzést kaptam, ami jobban kellett a cégnek.
A jog meg igazi seggelős dolog, nyugalom, és idő kell hozzá. Hanyadéves vagy? Előszőr próbáld halasztani, aztán majd meglátod. Ha tanulni szeretnél mégis, nyelvekkel próbálkozz. Minden álásadó örül, a tárgyalóképes nyelvtudásnak! Én is ezt fogom majd tenni, de gondolom kevés sikerrel (béna vagyok a humán dolgokhoz)

Ágica
Kép
ágica_26

Cukika: Hát igen így nagyon nehéz tanulni! (Én egyszer hagytam az anyósomra őket, 3 napig voltam akkor konzultáción Szegeden. Amikor hazamentem, majdnem szívrohamot kaptam, mert a gyerek a galérián négykézláb kolbászolt, ahonnan ha leesik szétmegy a feje. Az anyósom a konyhában sörözött. Azóta tudom, hogy az ital az első nála. Én naívan akkoriban azt hittem a gyerekek fontosabbak neki, de tévedtem. Azóta egyszer sem bíztam rá a gyerekeket.)

A baba is teljes embert fog kívánni. 3 óránként szoptatni, ha sír nem lehet magára hagyni...
Nem tudsz halasztani? Nem kellene abbahagyni, csak pár félévet halasztani.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Sziasztok!

JÉÉ van bananet, JÉÉ mennyit írtatok!

No ki is az aki 57 kg-nál jár?!? Ágica?
Ha gondolod mindennap megkapod priviben azt, hogy aznap mi ettem - tuti recept a hízásra!

Cuki, ezek a dokik jó fejek, egyik ezt mondja, másik azt....

A genetikai UH nekem 10-15 perces volt, de a saját dokim csinálta, csak a kórházban (direkt akkorra hívott, amikor ő volt ott).
A nemét nálam se látták, és kicsit olyan érzésem volt, hogy ezt ő nem is tartja olyan fontosnak... Azért tett egy próbát, de nem erőltette...Minden mást (gerince, keze-lába, gyomra, feje) alaposan végignézett. Gondolom orvosilag tényleg ez a fontos...

Gabi, mostmár remélem nem aggódsz... Azért lassan már kiküldhetnék vhogy a leletet, csak hogy lásd leírva is, hogy minden OK!

Ja voltam szülésfelkészítőn a kórházban, megmutatták a szülőszobákat és az alapítványi kórtermeket. Tiszta, rendes, egész modern... kell ennél több? :lol:

Tényleg Ciripkéről tud vki vmit?

Jutta

KépKép
jutta

Cukika: Itt Miskolcon is ez a helyzet. Egyszerűen nincs munka. Megértelek teljes mértékben átérzem a helyzetedet. Ugyanígy vagyok én is, kinek fogok kelleni negyvenakárhány évesen 3 gyerekkel? Én a Postánál dolgozom a Munkaügyi Osztályon, mint humánerőforrás munkatárs. 2008 végére a Posta Zrt.-nek annyi, teljesen szét fogják szabdalni. Nem lesz szükség ennyi seggelős emberre, 99 % (a főnököm mondta), hogy repülünk. Aztán mehetek a Corába pénztárosnak... nagy karrier.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Cukika: Aztán írj, hatott-e a tabletta! Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Kép
Kép
Kép
gabi39

Jutta!
Édes vagy, de azt hiszem a hiba az én készülékemben van. Állok a menzán a sok kitett gusztusos étel előtt, és eszek egy sárgaborsófőzeléket. Aztán átmegyünk a sütikhez, és én rosszul vagyok a szaguktól is. Egyik nap vettem egy mignont, de nem esett jól.
Mit jelent az alapítványi kórterem? Oda fizetni kell? Ha igen mennyit?

Gabi!
Tényleg hívtak volna már! Én is ezért vagyok nyugodt az AFP-vel kapcsolatban. Küldök egy kis nyugit éteren keresztül jó?

Cukika!
És a joggal lesz lehetőséged vidéken elhelyezkedni? Mert állami szférában lehet, hogy tudsz menni, de azzal a fizuval éhenhalni lehet. Az ingyenes tanfolyam tényleg jó ötlet. Próbálj olyan tanfolyamot keresni, amitvel aztán otthon is dolgozhatsz. Amúgy a szerkesztő-riporterhez nem kell nyelv? Szerintem nagyot tudnál vele durrantani? És miért rakhatnának már ki? Milyen a szerződésed? A törvény elvileg véd!!!!!!!

Ágica
Kép
ágica_26

hihi konyak! és az jó?

Ágica
Kép
ágica_26

A konyakot nem próbáltam, bár azt mondta a doki, a görcsökre az a legjobb. Én vörösboroztam pár napig. Az is elzsibbasztott rendesen.

Cuki: Próbáld ki! Alkohol + MagneB6

Kép
Kép
Kép
gabi39

Ó Cuki!
a fene egye meg, hogy ilyen az élet, 5 jó mellé ad 3 rosszat...
azért fel a fejjel, a világ legszebb dolga történik veletek!!!! :D
messze vagytok Pesttől?

Ágica
Kép
ágica_26

Sziasztok! Jól belehúztatok :)

Cuki! Én nem is számolom már hol tartunk, nekünk két genetikai vérvétel is volt, egyik se volt olcsó, az UH-k is elég drágák (főleg a genetikai) az elején nagyon sok progeszteront kaptam, az sem volt olcsó, szóval inkább össze sem írom. De a lényeg, hogy jól van a baba :)

Tanulás: fősulit vagy egyetemet biztos nem tudnék végezni. Nekem van egy mérlegképes könyvelői tanfolyamom, a húzósabb vizsgák épp októbertől kezdődnek :shock:
De lehet halasztani, nekem muszáj végig csinálni, de ha már van 2 diplomád és nem érzed úgy, hogy észveszejtően fontos lenne, akkor hagyd ott nyugodtan!

Sajnálom a munkahelyed :(

Remélem sikerül enyhíteni a görcsöket....

büngyike

Csajok!

Ti ennyire görcsöltök? Nekem nagyon ritkán van vmi és akkor fél deci bor, oszt jóccakát (de tényleg, mert be is alszom ám tőle :lol: )
Pedig az én hasam és a méhem is (doki szerint) jó nagy, tehát azt se mondhatnám, hogy nem tágulok... és pár éve még azzal riogattak, hogy olyan a méhem mint egy 15-16 évesnek (azaz pici és fejletlen, és majd nehezen esem teherbe - azt hiszem 2 hét alatt sikerült 8) )

Cuki, a jog sem olyan sláger szakma már, most nem elkeseríteni akarlak...
Én több fantáziát látnék a családi biznisz segítésében!!! Sokkal jobb lehetőség![/i]

Jutta

KépKép
jutta

Családi bizniszbe én se nagyon folynék bele, mi mindig vitatkoztunk, amíg együtt dolgoztunk....
Aztán végül mindig kiderült, hogy nekem volt igazam :twisted: és megkaptam a boszorkány jelzőt :shock:

A dr. tényleg jól hangzik, ha van elég ambíciód, gondold meg!

büngyike

Cuki!
én teljesen megértelek, ha a párom egy lakatlan szigeten akarna élni, én oda is követném! én is vidékinek indultam (szeged) és nehezen szoktam pestet. illetve meg sem szoktam, még jó, hogy budán lakunk, mert egy picit nyugisabb...és debrecenbe nem lehet ingázni? vagy most is azt teszitek? tényleg nem lehet könnyű, az orzságnak abban a részében alig van komoly nagyvállalat. azért kitartás! :D
ennyire fáj a pocid? :cry: jaj szegénykém! tényleg pihizz, és simizd a pocid, de ne körbe-körbe, hanem csak viszintesen, vagy függőlegesen!

Büngyi!
azért a mérlegképes nem kis dolog ám! én hülye lennék hozzá!

anyósom azt mondta, hogy számoljam mennyit költünk, de jobb, ha nem tudjuk...

Ágica
Kép
ágica_26

Sziasztok!

Úgy látom, nem az én készülékemben volt a hiba, hogy ilyen sokáig nem tudtam belépni.

Timi, köszi a kérdést, nem mentünk amniocentézisre. Remélem, nem bánjuk meg. Mostmár teljes erővel a babára koncentrálunk. Egy hete érzem, egyre határozottabban és egyre többször. Nagyon-nagyon jó érzés.
Ti hogy vagytok?

Gabi, mostmár kezdhetsz teljesen megnyugodni, ha valami lett volna, már hívtak volna. Gratulálok a szuper AFP-hez. A SOTE-n nekem is pár perc volt a genetikai UH, a páromat se engedték be, mondta a doki, hogy majd a saját kórházamban vagy a saját orvosomnál lehet, de itt párhuzamosan folynak a vizsgálatok, nem. Érdekes, mert a szívUH pont itt volt, és akkor a doktornő mindent megengedett.

Ágica, de jó, hogy itt vagy, aggódtam érted. Örülök, hogy nincs semmi baj. Nekem is vannak miómáim, de van, ami a helyén tartsa.

Cukika, egyszerűen gyönyörű a kislányod. Olyan jó nézni.
Biztos nehéz lesz úgy tanulni, hogy a babához nem nagyon lesz segítséged. Ha úgy érzed, hogy ezzel új lehetőségek nyílnak meg előtted, ráadásul ez volt az álmod, akkor csináld addig, amíg bírod, ha pedig nem, akkor halassz. Én 10 éve szereztem egy mérlegképes könyvelői képesítést, na azzal annyit értem el, hogy még a családi vállakozás roppant egyszerű, havi max. 20 ugyanolyan számlából álló könyvelését se tudnám csinálni. A GYED/GYES alatt nem ingyenes a többedik diploma? Akkor a tandíjat meg lehetne spórolni.
A kolléganődre pedig ne haragudj. Neki se lehet könnyű. A lányok, akiknél sokáig nem jön a baba, egy részüknek van olyan időszakuk, amikor egy kismama, vagy csecsemő látványa is felkavaró, fájó érzés. Nekem is volt. De ez az időszak elmúlik. Légy hozzá türelemmel, kérlek.

Büngyike, nagyon szép a pocid. Neked lombikbabád van? :D :D Nagyon gratulálok. Megkérdezhetem, hogy hányadik próbálkozásra sikerült?

Adri, gratulálok, és várjuk a képeket az esküvőről.

A betegállománnyal kapcsolatban nem tudja valaki, hogy pontosan mennyi pénzt kaphatunk kézhez? Én februártól táppénzen vagyok, februárra még fizut kaptam, mert nem tudták elszámolni, aztán márciusra a nettómtól 10-zel kevesebbet, áprilisra pedig 3-4ezerrel többet. Csak adóelőleget vontak. Persze jól jön a több pénz, de inkább félre raknám a többletet, ha majd úgyis vissza kell fizetni.

Ariel
ariel

amikor valaki táppénzen, meg gyesen-gyeden van, a cégtől kapja a pénzt, vagy az államtól? bocs ha hülye a kérdés

Ágica
Kép
ágica_26

Cukika! igen, de erősebb volt, mint egy sima ütőeres izé, és ezt az Apja is érezte. Tuti, hogy ő volt! Szerintem nálad is ;)
Köszi, hogy olvasod a blogot :)

Ágica, aranyos vagy, asszem én is hülye vagyok hozzá :shock: de csak ehhez, amit itt tanulunk, a gyakorlat egészen más! Azt imádom! Dolgoztam jó bár évet a szakmában, nem tudnék mást elképzelni magamnak :)

Ariel, igen, Bogyólány lombikbaba :) Nagyon nagy boldogságot hozott az életünkbe, a második próbálkozásra, de előtte volt 6 inszemünk is :?
Kedves tőled, hogy véded Cuki kolleganőjét, de sajnos tényleg a csajjal lehet a hiba... Én is sokáig vágytam egy babára, mégsem voltam paraszt azokkal, akiknek velem ellentétben sikerült.
Igaz, nem esett jól és még ma is emlékszem, mennyit sírtam, amikor a barátnőmnek összejött, de örültem is a babájuknak, imádom a kissrácot azóta is :)

Igen, már nincs ingyen oktatás :(

Ágica! A gyedet és gyest az államtól kapod! Nem hülye kérdés, egyáltalán nem az.

büngyike

szaisztok

Ariel
remélem minden oké,jelentkezz:-)

jah látom közbe írtál,szerntem jól döntöttetek.Ámen
Enyém gyerek is egyre határozottabb olyannyira hogy egyfolytába piszkál,ütvág,nagyon eleven :-)
Közbe meg Maja szobát csinálunk.
a táppénz változó épp úgy mint majd a tgyás,gyed is ,napok számától függ meg holdállástól,én legalábbis sosem kaptam kétszer ugyanakkora összeget,na majd most a jó kis gyes majd mindig egyforma lesz :-(

eredményeim:
afp:0,72
hcg:1.28
ue3 0,91

18as triszomára esély:1:10000
velőcsőrendellenességre:1:10000
21es triszómára :1:931hez
fals eredményre5 %

mindhárom szűrés eredménye negatív.Tied milyen?

Büngyike
igazi egy kissrác lenne ,de úgyis lány :-)

Masika
egyre többet hallok olyat hogy fiúból lány lesz és fordítva :-) akkor nem 100 % a kiscsaj ?izgi

vizsga okés volt?

köszi ,hogy betettél a táblába akkor legyen azept. 24 az időpont,de majd hétfőn megkérdem a dokim,hogy most akkor mi legyen a hivatalos álláspont.

kiírva szept 4re vgayok mensi szerint,de az első uhán kidobta az okt4et azóta ez a két dátum közé hoz mindig az uh,nem lehet tudni mikor fogant ,mert majd 40 napos ciklusaim voltak,azt viszont szeretném elkerülni,hogy befektessenek túlhordáaal mint Majával,inkább adok az első uhán kihoztott eredményre

Ágica
én is hason alszom :-(d emár nyomom szegény kölket.Így is állandóan boxol,ha ahanyatt vagyok azért ha oldlat fekszem azért,ha hason akkor meg azért.Van szopipárnám,már jó lapos,most azzal alszom kicsit jobb.

10 kilónál kevesebb hzás baj?hehe ,hol olvastad?én mínusz kettőnél tartok.Na nem annyira örülök neki,de ez van,csipegetekmindenből,néha tudok csak jókat enni.

afp eredméynemet fentebb leírtam,nem tudom visszaolvastad e ez a 4ik afpém :-( de ez most jó lett úgyhogy remélem minden oké.Egyébként nekem a 2ik babóm lesz,de ez nem számít akkor is nézik,mindenkinek.De hogy minek?

táppénz,gyed,tgyás a tbtől jár ha acéged kifizetőhely ő utalja he nem akkor a tb.
családipótlék,egyszeri anyasági támogatás,gyes Államkincstárbácsi adja.

Cukika
relax,sokat pihenj :-)

nálunk mázsálnak,aza apoén hogy amikor először mentem akkor még csizma vastag kardi nadrág volt,nos ahhoz mérten mínusz 3 kilónák tartok,vajon mért?
tegnap meg nem tudták megmérni a vérnyomásom,állítólag nem volt,utána megfelpumpáltak 140/80ra.

Tanlást neked kell eldöntened,én nem bírnám,még a jogi kart sem,nem ám még a fizetőst.De tényleg nálunk nem menne,én nem tudom senkire hagyni Maját pl.nem is tudom mikor tanunlák mellette.Nekem ő az első mindenek elött és a baba.Aztán lehet majd tovább képzem magam.Mondjuk itt tök mindegy vane az embernek diplomája vagy hány van,ígyisúgyis nehéz.

Amikor megnéz a dokid a kórházba hív vagy amgánrendelőbe?Mert amikor csakúgy soron kiíül mentem adokihoz konzultálni én bizony nem adtam neki egy kanyit se.Elég ez a havi 5500 plusza szülés,még sok is.

hú micsoda koktélokat iszol :-)

szerintem a kolléganőd ha máskismamát nem utál csak téged,akor valami más miatt haragszik

Gabi
ez aza afp több mint jó,szerintem megnyugodhatsz :-)
hát ezek az uhák már csak ilyenek,érdekes engem a szar véreredméynnel se néztek tovább 5 percnél,végtagok rendben,nyaka,feje,szíve,gyomra,hólyag azt ennyi szevasz.

köszi a béres tippet én is zt fogom venni,van valami konkrét neve vagy csak béres magneb?

részvétem anyósodhoz,na én is hasonló okok miatt nem merem Maját itthon hagyni

bocs ha sok voltam

Timi
Vendég

Cukika
hát én nem adnák
figyu most ha bármi van akkor 5000et?és ha többször kell menned????kész csőd.
Ha nincs semmi gond akkor amagánrendelőbe megyek időpontra és akkor 5500.Ha uh van a kórházba vagy hogy most az afp tortúrám én ott nem adtam semmit és nem is fogok
Vendég

Igen, a táppénzt a cég fizeti! Ezt kihagytam!

Aranyos vagy Cuki, hogy így örülsz nekünk, hát még mi :D
Cuki az is, ahogy puskákat gyártasz! Jövő héten nekem is kell majd

Timurr! Na, akkor ezek szerint kiderült :) Az előző Hsz-ben még nem volt benne... Tehát Bíborka :) Szép név

A mi lányunk Heléna lesz, ha minden igaz és nem veszünk össze rajta még vagy 5x :P

Én minden alkalommal fizetek, mert magánrendelésre járok. Régen, amikor a kórházban volt, úgy tudom a kismamáktól is elkért alkalmanként valamennyit. Most csak a magánban van terhesgondozása.
De nekem megéri, évek óta bízom benne!

Ha ilyen gyakran hív, akkor ne adj neki. Nem vagy köteles, a havi egyszeri 5000 az a reális. Az én dokim sem hív gyakrabban, mint havi 1.
Ennek a 10x-esét szokás adni szüléskor, úgy tudom....

büngyike

Timurr: Simán Béres MagneB6 a neve. Tényleg jó. Amikor megszúrtak egy hétig 3x1-et ettem, most már csak 2x1-et.

Sajnálom, hogy anyós téren nálatok is hasonló a helyzet. Sajnos anyukámnak agysorvadása van, így rá sem számíthatok... Pedig milyen jól jönne a nagymama néha-néha!

Fizetni én nem mindig szoktam. A magánrendelőbe muszáj, de a kórházban a kötlező vizsgálatokért nem fizetek. Ha bajom van, és be kell mennem hozzá, akkor én is adok neki.

Kép
Kép
Kép
gabi39

jaj nem Büngyi nem tudjuk mi,csak szerintem lány,mert nem látni neki semmit,ha kukis lenne csak belógna a képbe nem?
na majd két hét és kiderül,remélem :D

Heléna nagyon tuti név :-)
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?