A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

Sziasztok, lányok!

Bocs, de mostanában csak ritkán tudok írni, elég sok a munkám. De azért időnként visszaolvasok. :)

Nóra,
üdv köztünk, gyere gyakran, és írj minél többet magadról!

Mamiblue,
hol találtad pontosan ezt a diétás dolgot? Nekem csak a 28. héten kell mennem, de egy kicsit aggódom, mert már a legelső vérvételem is terheléses volt (az volt a tejes-zsömlés változat), és egy picit a határérték felett voltam már akkor is. Úgyhogy már előre reszketek a cukros löttytől... :shock:

Bogesz,
még bőven megfordulhat a baba, sőt, általában a végén szoktak csak beállni. Meg az sem jelent semmit, ha fejvégű. Nekem például már a 20. héten is azt mondták, és elvileg azóta is úgy van, de tudva, hogy az unokatesóm két nappal a megszületése előtt fordult át medencevégűbe... :roll: Szóval semmire sincs garancia. :lol:

italoman

Sziasztok Lányok!

nekem tegnap óta nem működött a babanet, nektek sem?

Képzeljétek, a sógornőmnek tegnap megszületett a babája, ma voltunk bent nála a kórházban, annyi édes csöppséget láttam. Teljesen kész vagyok, már alig várom, hogy megszülessen az én manóm is.

Egyébként hétfőn voltam UH-on, ami teljesen megerősített abban a tudatban, hogy fiú van a pocakomban. Most már én is láttam mindent.... Nevünk még nincs, de rajta vagyunk az ügyön....
Viszont az UH nem 27, hanem 28. hétre sorolt a baba méretei alapján, érdekes... Végülis én nem bánnám ha így lenne, no de majd meglátjuk.

Rákérdeztem a nődokimnál a gátvédelemről, nagyon korrekten elmondta a véleményét. Sajnos már nem emlékszem hogy kinek, de valakinek anno megígértem, hogy ha megtudom a dokinő véleményét, azt megírom. Ha valaki magára ismer, és még mindig érdekli, akkor kérem jelezze, és priviben megírom, nem akarok itt feleslegesen másokat untatni.

Egyébként pedig jól vagyok, a vizsgaidőszak derekán, gondolhatjátok :-((((
De már nincs olyan sok hátra, ez bíztat.

Szerencsére még nem vizesedek, és remélem nem is fogok. Viszont híztam már 7 kilót, de a nődokim nem szidott le érte.
Lábgörcsök vannak, emeltem a kalcium-magnézium adagomat, és a dokinő ajánlotta a cinket is.
A hátam/derekam is fáj időnként, de annnyira nem vészes. Egyelőre....
Éjszakánként elég rendesen izzadok, nem túl kellemes.
Nagyjából ez van velem. Ha vége lesz a vizsgáknak újra jelentkezem. ( ha addig nem)
Mindenkinek nagyon jó egészséget, és kitartást kívánok erre a "pár" hétre. De nincs is már olyan sok hátra, igaz?

Üdv,
Móni

Kép
Kép
moni1973

Sziasztok!

Tegnap nem tudtam belépni, de ahogy láttam nem csak én vagyok ezzel így. :?

Remélem mindenki jól van.

Sabine: vigyázzatok magatokra.

Elérkeztünk Larával a 100. naphoz. :D:D Szép lassan elkezdődik a babaeső. :D Jajj de kíváncsi leszek. :D:D

Ettől a fránya széltől meg mindkét lányzó tiszta dili.. Vivi hisztis, nyűgös, Lala meg keresztbe fordult. Szét szakadok. :P

Majd még jövök. Sziasztok.

Rita

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

köszönöm mindenkinek a szives fogadtatást.

Ma megyek a cukros eredményemért. este megirom mi van,
nekem is kell szednem kalciumot, mert néha olyan helyeken tud begörcsölni a lábam, ahol nem is gondolnám h van izom :roll:

Sabine! én az idén végeztem spanyol szakon :lol:

Úgy néz ki Regina lesz a lányunk neve, egyelőre nincs más ötletünk.

moni1973! egy kalappal a vizsgákhoz!
nora80

Hello!

diabéteszes oldalak:

http://www.inetcom.hu/andrea/babasmamas/terhcukor2.htm

Na margit kórházasat nem nem találom,mert a másik gépen tettem be a kedvencekbe!

Szerintem az én babóm, most megfordult medencevégűbe, mert 3 napja csak lent rugdos! De a szülésig még sokat forgohat, bár nem bánnám ha nem tenné!:)

Judit

mamiblue

Jó reggelt Lányok!

Tegnap én sem tudtam elérni a babanetet, pedig nem volt főnököm, tudtam volna írogatni :(

Remélem mindenki jól van!

Én holnap megyek cukorvizsgálatra és szerencsére nem kell cukorlötyit innom. Reggel 6:15-kor meg kell ennem egy kiflit és innom 2 dl tejet, majd 7:15-kor soron kívül jelentkezni a vérvételre. Ez elég barátságosan hangzik. Gondolom akkor lenne a kétszerszúrós, cukorlötyis verzió ha valami nem stimmelne az eredménnyel. Remélem nem kerül erre sor, nagyon félek a vérvételtől :roll:

Látom írtatok a baba fekvéséről, pont én is ezzel kapcsolatban szeretnék kérdezni: A 18. heti UH óta folyamatosan fejfekvésű. Minden egyes méhszájvizsgálatnál megállapítja a doktornőm, hogy lent van a kis buksija és a többi UH is ezt igazolja. Én azt hittem, hogy ilyenkor még forog vadul. Tudom, hogy még fordulhat -és örüljek, amíg fejfekvésű-, de azért érdeklődnék, hogy Nálatok mi újság ezen a téren?

Copfi

Kép[/url]
Kép
Kép
copfi
Budapest

sziasztok!

copfi: nekem a 20 héten még medence végü fekvésben volt,de a 24. hét óta nekem is koponya végü fekvében találták,még most a 26. heti vizsgálatnál is.a dokim szerint ezzel nincs semmi baj :D

na további jó pocakosodást mindenkinek :lol:

PHPBB kód:
Kép
nóri79

Sziasztok lányok!
Na végre! 2 napig engem sem engedett be a Babanet.

Nóra!
Üdv közöttünk! Édes a csajszid! :lol:

Copfi!
Nekem anno az első babóm elég korán - a 24. hét körül - beállt fejfekvésbe és utána végig úgy is maradt. El is nyomta az orrocskáját rendesen, legalábbis a doki erre fogta, hogy tök ferdén állt a nózija. Még a kórházban helyreigazgatták neki, 2-3 hónapos korára már nem is látszott. Balázsom is elég hamar beállt, de utána még párszor megfordult. Nem tudom pontosan, de úgy emlékszem a 36. héten már fejfekvésben volt. A csajszikánk még folyamatosan forog, a 18 hetes uh-n farfekvésben volt, kíváncsi leszek 3 hét múlva mit mond a doki. Az biztos, hogy többnyire lent érzem a mocorgást, a hólyagomat vagy boxolja, vagy rugdossa.

Lányok!
Bocs, de elfelejtettem, hogy kinek volt probléma a visszerével. Venorutont, vagy mit ajánlott a doki? Nekem 18 éves korom óta elég rondák a visszereim és a terhességek még rátettek egy lapáttal. Most is nagyon duzzadtak, fájnak, sőt az egész lábam olyan dagadt, hogy alig tudok leguggolni. Vadgesztenye balzsamot ajánlottak rá, hetek óta kenem, de sok változást nem tapasztalok.
Tudom, hogy fel kellene pócolni a lábakat, de ezt max. este tudom megtenni egy rövid időre, az oldalamon ugyanis nem tudok felpócolt lábbal aludni. Van vmi tippetek ami esetleg bevált?

A másik kérdésem a gyomorégéssel kapcsolatos. Engem már nagyon kínoz, nemcsak ha vízszintben vagyok, de egész nap. A Rennie jó, de max. 1 órán át hat. A dokim szerint nyugodtan lehet sima szódabikarbónát szedni, de én félek, hogy a hónapokig tartó rendszeres szedés nem árt-e. Ti mit szedtek gyomorégésre?

Szép napot mindenkinek!

Bea
bee73

Köszönöm a válaszokat Lányok, akkor megnyugodtam, hogy majd csak szülés előtt lesz fontos!! Addig meg feküdjön úgy ahogy neki kényelmes! :)

A kedvenc nevünk most a Szófia, Szaffi amit a kis Pocakpöcinek adnánk, de még gondolkodunk!

Annyira várom már én is a nagy napot, már itt a fórumon bekukkantottam a májusi mamákhoz, hátha találok képeket újszülöttekről és lááám, vannak már! Meg vagyok zakkanva, takartok ezerrel, szépítem a lakást, majd minden nap bemegyek gyereküzletbe és csak a pénztárcám fog vissza :shock: Pedig még van idő, de mégis úgy érzem mintha már csak egy hetem lenne, hogy mindent beszerezzek!

Szép napot Lányok, azt jósolják 7végére gatyarohasztó 25 fok lesz!! :D Majd folyik rólunk a víz... Így is mindig melegem van!

Kép
h.bogesz

Móni!
Mi is magánúton szoktunk Karintiába menni, csak mi a Millstatti tó mellé. Imádjuk ezt a helyet. Jövő nyáron a babával is ide fogunk menni először nyaralni.
Jó tanulást!

Sabine!
Köszi a szakszerű infót a méhszájvizsgálatról. Jó utat és sok szerencsét!

Pattogóbolha!
Most nem kívánom az édességet, de terhesség után kipróbálom a karamellás cukit.

Nóra!
Üdv itt köztünk!

Mona!
Mi volt Ausztriában? Vettetek kocsit?

Kép
mirosz

Bee, a következő homeopátiás cuccot ajánlják a gyomorégésre:
Iris versicolor 9 CH, napi 2x5 golyócska. Étkezés előtt kb. 20 perccel szopogassuk el a nyelv alatt. Amíg homeopátiás szert alkalmazunk, ne használjunk mentolos készítményeket.

Továbbá naponta két-háromszor 0,5 dl Salvus víz fogyasztása javasolt. Oldja a felhalmozódott nyákot, tisztítja a gyomornyálkahártyát, eltávolítja az összegyűlt gyullasádi termékeket.
Persze ajánlják még, hogy minden jó ízű ételt kerüljünk, mint pl a süti, fagyi, kávé, dzsem, méz, csoki, rostos levek, erős fűszerek és még a züld tea is... :shock:

Moni, engem érdekelne a gátvédelem, de szerintem nyugodtan közzé is tehetnéd, nem hiszem, hogy csak egyedül engem foglalkoztatna! Előre is köszi![/b]

Kép
h.bogesz

Sziasztok drága jó Kismamik!

Én sem tudtam 3 napig feljönni a babanetre, azért ez már túlzott karbantartás... :evil:

Moni, engem is érdekelne a gátvédelem! :wink:

Bogesz, különleges nevet választottatok, tetszik!!

Mona, mit láttál babakocsi ügyben? Mi hétvégén kezdtünk nézelődni, nagyon várom!

Copfi, nekem először a 24. heti uh-n írták le, hogy fejfekvésű, azóta is folyamatosan úgy érzem, hogy fent vannak a lábai.

Pattogóbolha! Én is vártam már a 100. napot! Nagyon telik az idő!!!!

Kép
nap12

Hát, akkor az én bébikém nem bízta a véletlenre, befordult már a 18. héten. Ha minden jól megy jövő pénteken megyek a Praxisba, azért mindenképpen rá fogok kérdezni.

Kép[/url]
Kép
Kép
copfi
Budapest

Hello!

Gátvédelem: Én tervezem beszerezni gátmasszázs olajat! De igaza van Móninak, ehhez kell a doki is meg a szülésznő is! Meg engem már 2-szer vágtak, és ott sajna már nem olyan rugalmas a szövet, legalábbis ezt hallottam, hogy ott emiatt könnyebben repedhet! Szerintem ahány dokit megkérdezünk, annyiféle véleménye lesz róla. Én csak azért szeretnék gátvédelemmel szülni, mert szerintem a varratszedés az felér mégegy szüléssel...nálam! :cry:

Móni: Gratulálok a sógórnődnek! Úgy irigylem, hogy már túl van rajta! Nekünk is szült most 2 ismerősünk, nekem meg még van kb 3 hónap! Ja, és 1 nagy kalappal a vizsgákhoz!

Bogesz: Mióta megvettük a babakocsit, azóta én is vásárolnék mindent, pedig tudom, hogy még korai, minidg csak a legvégén vásároltunk...megpróbálom visszafogni magam a nyaralás utánra.

Sabine: Vigyázzatok magatokra! Én már tuti nem mernék repülőre ülni, egyébként sem szeretem, de én még az usziba sem merek elmenni ,nehogy elkapjak vmi fertőzést! :( Én a parázós kismamák közé tartozom sajnos!:(

Bolha: Csajok is meghülyültek ettől a széltől...

Na, most pedig hozom a telefont és kérek időpontot 3D-re, mert már annyira látni szeretném, meg kiváncsi vagyok, hogy ott mit mondanak a szülés dátumára!

Szép napot!

Judit

mamiblue

bee: a párom nagymamája szülészeten dolgozott évtizedekig. Kérdeztem tőle, hogy régen mit szedtek gyomorégésre, mert időnként nekem is problémát jelent ( bár szerencsére még tejjel csillapítható) . Ő azt mondta, hogy szódabikarbónát. És amit ő mondott, az nekem eddig még mindig bevált. Szerintem próbáld ki nyugodtan.

Üdv,
Móni

Kép
Kép
moni1973

Sziasztok!

Hűű, de régen voltam :shock:
Képzeljétek péntek óta minden estére olyan szinten bekeményedett a hasam, hogy annyira nemtudtam lehajolni, hogy a zoknimat levegyem :?
Tegnap voltunk dokinál, és az a bibi, hogy keveset iszom :?
Sajnos ez a próblémám gyerekkorom óta fennáll, de nemtudok rajta változtatni, esetleg pár napig :roll: Azt mondta a doki, valószínű, hogy a székletpróblémám is ettől van :?
Na de a babó jól van, rendkívül aktív, kaptunk egy tündéri fotót, de majd csak holnap tudom mútatni, mert a párom kocsijában maradt.
Nagyon jókedve volt a dokimnak, azt mondta viccesen, hogy hatalmas pöcse van, lesz vele bajunk :lol:
Egy órát kellett várakoznunk, mert ott volt a mtv, és a dokimmal csináltak riportot :D
905gr a babánk, szerintetek ez nem sok? Bár akkor talán a doki is mondta volna :roll:
Képzeljétek már janúárban eldöntöttük tutira, hogy Dániel lesz a babó neve, most meg felmerült a Milán is és nemtudunk dönteni :D :roll:
Lehet, hogy Milán Dániel lesz :roll: Nektek mi a véleményetek, hogy két keresztnevet kap a picúr? Én benne lennék, de a párom elzárkózik ettől :roll:
Mirosz: Ma van a párom Bécsbe, de nem mentem, mert tegnap későn értünk haza, ma reggel meg nem bírtam felkelni, 4-kor :oops: ugyanis akkor indúlt :roll:
De még nincs késő szerintem, és hetente 2*megy, csak megkéne erőltetnem magam, hogy felkelek.
De irigyellek, hogy nem kívánod az édességet, én lazán benyomok egyszerre egy tábla csokit :oops:
Mondta a dokim, hogy bármikor bemehetünk a korházba nézelődni, a nővérek nagyon szívesen megmútatnak mindent :D hűű, már annyira várom.
Na most aztán kiírtam magamból az elmúlt napokat!
Ja, és még valami, szóltam a dokinak, hogy ugyanmár kérnék pecsétet, mert még nemadott, és kaptam tőle hatot, de azt mondta felesleges, mert az igazolást úgy is ő tőle kapom, hogy jártam terhesgondozásra. :D és az igazolás a fontos, nem a pecsét. Azoknál lényeges, aki nem annál a dokinál fog szülni, akihez terhesgondozásra járt :wink:
Na, mindenkinek szép napot!

Kép
mona76

mamiblue:köszi, rám fér a vizsgáimhoz mindenféle földi jó...
Osztom a véleményed a gátvédelemmel kapcsolatban. A varratszedés valóban nem túl kellemes, nekem patakokban folyt a könnyem, ha akartam, ha nem... Most ha lesz varratom, az felszívódó lesz, bár tudom, erre is vannak ellenvélemények. Meglátom ez milyen lesz....

Lányok: nekem nő a nőgyógyászom, és szerintem nagyon korrekt. Ráadásul ő szült is már, tehát tapasztalatból beszél, ami nekem fontos. Ő azt mondta, hogy nincs sem ellene, sem mellette a gátmetszésnek. Ugyanis úgyis a helyzet adja, hogy mi lesz. ( baba fejmérete, közreműködési hajlandósága, esetleges komplikációk, az anyuka állapota, és még sok más). Szóval röviden annyit mondott, hogy ha úgy alakul, és jön simán a baba, és persze én is úgy tágulok, akkor miért vágna?! De ha nem így lesz, és nehezen jön a bébi, annak nincs értelme hogy repedjek, akkor egy jól irányzott kis vágás sokat segíthet. Aztán egy rövid mesélésbe kezdett, hogy régen, amikor még nem alkalmazták a gátmetszést, és a nők jellemzően többet is szültek, milyen jó kis kihatással tudott lenni a tágulás a későbbi kis életükre. Ezt már tényleg nem részletezném, gondolom mindenki tudja mire gondolt...
Persze ezzel én is tisztában voltam eddig is,( az esetleges következményekkel) de ahogy ő elmondta, nagyon meggyőzött, hogy mindenáron nem szeretnék gátvédelmet. Aztán majd úgyis a sors alakítja, hogy azon a napon, kinek hogy sikerül :-)

Lányok én is be vagyok már zsongva bébi ügyben. Pláne így, hogy tegnap láttam a családunk legifjabb tagját. Olyan édes, legszívesebben haza hoztam volna.

Én szinte semmit nem vettem, még mindig... Hamarosan végzek a vizsgákkal, utána jönnek a festők, és ha kész lesz a szoba, akkor kezdek el vásárolni. Persze már kinéztem nagyjából mindent, ami nem jelenti azt, hogy az nem változhat, de legalább már tudjuk, hogy miért hova megyünk.

Na ennyi szünetet engedélyeztem magamnak. Megyek, folytatom a tanulást.

Jön a jó idő, hurrá!!!!!

Mindenkinek minden jót.

Üdv,

Móni

Kép
Kép
moni1973

mona 76: az én bébimnek,25hét,6 naposan 958g a súlya....erre sem mondták,hogy sok,de azt se hogy kevés :D

PHPBB kód:
Kép
nóri79

Móni!

Köszi a segítséget, a szódabikarbóna nekem eddig is bevált, csak attól tartottam nem káros-e hónapokon keresztül naponta többször.
A gátmetszésről/védelemről az én dokim uazt mondta mint a tiéd. A helyzettől függ kell-e vágni. Engem már 2-szer, sőt 3-szor feldaraboltak ( Tomi után begyulladt a gátsebem, a felszívódó varratok nem szívódtak fel és 10 hetes korában újra vágtak :cry: ) és most szívesen lemondanék róla. De ha bármi miatt muszáj, akkor muszáj. Az se lenne jobb, ha szétrepednék mint egy görögdinnye.
Nagy kalappal a vizsgákhoz!
Bea
bee73

Sziasztok!

Muszály kérdeznem. Vivivel nem volt ilyenem anno. Olyan dühös tudok lenni pillanatok alatt. Komolyan. Pedig senki sem csinál semmit, csak ülök és elkezdek ideges lenni. :oops: :oops: remélem értitek. Másnak is van ilyen?

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Sziasztok Kismamik!
Dimet:
Moni: Több kismamával beszéltem, akik egyöntetűen azt mondták, hogy tényleg, nem fog úgy az ember agya a terhesség 3. harmadában, vizsgaidőszakban,sajna én is így vagyok ezzel, de majd jól kitolom a pocimat szóbelin, és akkor talán nem kínoznak nagyon talán….. Jó tanulást és a vizsgákra egy kalappal!

Timeáknak, Mónikáknak boldog névnapot!

Dudu:nagyon édes a kislányod, én is csak azért nem akarok elmenni 4 d-re, mert ki tudja Gergő milyen hangulatban lesz merre fordítja a kis fejét, meglátom amikor kibújik majd.

Bee:gyomorégés:Én Tisacid nevű gyomorsavközömbösítőt szoktam bevenni végső esetben. Alap esetben 1 pohár víz is sokat segít, ha nem zabáltad még túl magad, mert az is felhigítja a cuccot odabent, de ha ez sem jön be akkor nekem a Tisacid mindig bevált, 1 tablettát a nyelv alá kell tenni megvárni, míg elolvad, és hamar jobban lesz az ember tőle.
Nóra: Üdv közöttünk!
Gátvédelem: Sajna én is abban a cipőben járok, mint Mamiblue, hogy már volt 2 gátmetszésem, és ilyenkor már nem nagyon csinálnák meg anélkül, de nemrég beszéltem egy kismamával aki a Női2-ben szült, hogy neki az elsőt vágták és a másodikat metszés nélkül szülte, és simán ült mellettem a folyosón, úgy, hogy előző nap született a babája. Aki szült már az tudja, milyen jó is lehet ez, aki még nem az majd megtudja. Igazából legelőször a szülésznővel aztán az orvossa lkell lebeszélnie a dolgot ,azt mondta, hogy így kb 1 órával tovább tartott a kitolási szakasz, de mivel minden egyéb rendben volt és a baba is egészséges lett, szerinte megérte. És nem beszélve arról, hogy minden előbb helyre áll utána, főleg apával lesz könnyebb, boldogulni. Ez volt egy jó vélemény a dologról, de mi van ha nem tágul úgy ahogy szeretnénk és mi van ha nincs a toppon a szülésznő, és mi van ha reped???????? :(
Na puszi lányok, megyek vissza tanulni!

Kép
Kép
zeze

csajok ti milyen fajta textil pelenkákat vesztek?
Tegnap nézelődtünk a lehel úti kikában, és legalább 5 féle volt :roll: hát nem szégyenlem bevallani, hogy nem vettünk, mert fogalmam sem volt, hogy melyik lehet a jó, pedig az anyagukat is megtapiztam :oops:

Kép
mona76

mona76 nekünk a tetrát ajánlották ismik,akik használták.
többen is ezt ajánlották,igy hát mi már vettünk is 8)

PHPBB kód:
Kép
nóri79

nóri, ez a neve hogy tetra pelenka? És hol lehet ezt kapni? Mennyi az ára?

Kép
mona76

Lányok, találtam egy jó kis bababoltot!!!!!

http://www.bebibolt.hu/bababolt/index.p ... age=page_2

Szerintem érdemes megtekinteni, én személyesen voltam ott és annyira jók az áraik! Kivéve a rucikat, azt drágának találtam, de minden más szuper áron van! Ha tehetitek és érdekel titeket, kukkantsátok meg! Elég nehezen észrevehető helyen van a Visegrádi u-ban! De szó szerint mindent megtalálni!

Kép
h.bogesz

mona igen,tetra pelenka.
mi a savoya parkba vettük,ha jól emlékszem talán a tescoba.
800 valamennyi volt,pontosan nem emlékszem,és 6 darab van benne 8)

PHPBB kód:
Kép
nóri79

Sziasztok!
Végre az én sorsom is eldőlt,az uzsoki korházba ment át a dokim,ott szülök,nem kell fizetnem,csak neki ha akarok.
Hát,nekem valami bacijaim vannak,úgyhogy pisi tenyésztésre kellett mennem,várom az eredményt.
Gátmetszés:én nem is gondolkodom rajta.Tényleg fáj utána,de nekem nagyon megkönnyítette a kitolási szakaszt,és 2 napig volt csak rossz.
Pelenka: Tetra,Azt hiszem,hogy cseh termék,nekem eddig ez vállt be,lehetkicsit és nagyot venni.Akisebbet vettem 10 db-ot 2000 ért, a Corában.Nagyot még nem kaptam.

Nálunk a Balázs máté, vagy az Alex-Máté a befutó.

Aki vizsgázik sok sikert, aki utazik az meg pihenjen helyettem is!!!

Ja, üdv az újaknak!!
tuza edit

Mona!
Igen, a cseh tetra pelenka tényleg nagyon jó, én mindkét gyerkőcnél azt használtam. Sajnos a minősége sokat romlott az elmúlt években. Nekem maradt pár Tomitól meg Bazsótól is néhány vadonatúj és megállapítottam, hogy egyre vékonyabbak. A mostaniakon már szinte - bocs a kifejezésért - át lehet köpni. Egyébként szerintem bármelyik bababoltban kapható. Árat nem tudok, 3 éve ha jól emlékszem 150-180 Ft körül volt darabja. Én is láttam a Tescoban, az olcsóbb volt, de eszméletlenül vékony. Lehet, hogy érdemes összehasonlítani több helyen nemcsak az árat, a vastagságot is.

Lányok!
Van esetleg vkinek ismerőse aki szedett homeopátiás cuccokat a szülés alatt illetve előtt? Engem nagyon érdekel a téma, jó volna személyes tapasztalatokat hallani. Napok óta keresgélek a témában és találtam néhány olyan szert, melyek már a szülés előtt pár héttel ill. a szülés alatt szedve segítik a szülést, lerövidítik a vajúdást azáltal, hogy felpuhítják a méhszájat ezáltal gyorsítják a tágulást és csökkentik a fájdalmat. Na, ez rám férne. Mindkét gyereknél erős fájások mellett baromi lassan tágultam, állítólag a méhszájam nagyon görcsös volt. Szerintem veszíteni valóm nincs, ha kipróbálom a homeobogyókat, hátha most könnyebb lesz.
bee73

bee, ezt találtam egy másik topicban:

A titok nem titok, alapvetően én egy több részből álló szervezet szülésre való felkészítő rituáléját nyomtam a 36. héttől (tehát esetemben csak 2 hétig), ami állt homeobogyókból, mazzsázsolajkutyuláskenegetésből és a bizonyos teaiszohgatásból. Minden esetre én sem az elsőnél, sem a másodiknál nem repedtem és nem kellett vágni sem és (a fájások beindulásától számítva) mindkettő 2 órán belül kikéredzkedett.

36.héttől (elvileg) kell tehát az alábbiakat:

1. nap Reggel: CAULOPHYLLUM 12CH 5golyó
Este: CAULOPHYLLUM 12CH 5golyó

2.nap Reggel:CAULOPHYLLUM 12CH 5golyó
Este: CIMICIFUGA 12CH 5 golyó

3. nap Reggel: CAULOPHYLLUM 12CH 5 golyó
Este: PULSATILLA 12CH 5golyó

a 4. naptól kezdődik előlről az 1. nappal
Továbbá:
-Napi 1 nagy bögre málnalevél teja (10 percig hagyjátok állni benne a leveleket, utána mehet bele citrom vagy más)
-és akkor a masszázsolaj...bizony oda, a nunukához, ahol majd "szükség lesz" a strapabírásra! ezt inkább bekopizom a rendelkezésre álló "tudományos" anyagomból, amit az intim tornán kaptam anno valamelyik fanatikustól, de a lényeg, hogy úgy tűnik működik.
Felkészültetetek?

"MASSZÁZSOLAJOK SZÜLÉSHEZ
Ezek az olajok egyesítik magukban a masszázsolajok síkosító és bortápláló hatásának elonyeit és az aromaterápia által kínált lehetoségeket. Nagyobb mennyiségu (rendszerint illatmentes) bázisolajba néhány csepp aromás olajat keverünk. Vigyázzunk, mert a várandós anyák szaglóérzékelése fokozott, ezért ne használjunk túl sokat az "illatos" összetevokbol! Szüléskor a segítok és a partner ne használjanak dezodort, illatszereket és a masszázsolajakat is elobb szagoltassák meg szülo mamával és csak akkor használják, ha o kellemesnek találja!
• GÁTMASSZÁZS-OLAJ: ezt az olajat már a szülés elott 6 (vagy több) héttel elkezdhetjük használni a gát elokészítésére (ez nem "kötelezo", de egyes bábák szerint csökkenti a szülés közbeni gátrepedések elofordulásának gyakoriságát).
A masszázs technikája ilyenkor a következo: helyezkedjünk kényelmes pózba, melegítsük meg az olajat a kezünkben és kenjük be a gáttájat, amíg kelloen síkos nem lesz. Ne használjunk túl sok olajat, illetve a felesleget a masszázs végén töröljük le, nehogy baktériumok táptalajává váljon. Ha már kívülrol egy kicsit ellazítgattuk a gátizmokat, nyúljunk be mindkét kezünk egy-egy ujjával a hüvelybe és finoman húzzuk kifelé és szét, ill. a végbélnyílás felé a szöveteket, hasonlóan ahhoz, ahogy majd a baba is feszíteni fogja a fejével. Kezdetben égo érzést tapasztalunk. Tartsuk meg a húzást addig, amíg ez az érzés alábbhagy (kb. fél percig). Utána masszírozgassuk a hüvelybemenetet U alakban oda-vissza. A masszázst a partner is végezheti!
Összetevok:
Bázisolajok: búzacsíra (Triticum) és orbáncfu (Hypericum).
A búzacsíraolaj magas E-vitamin tartalma táplálja és lazítja a bort. Növeli a szövetek rugalmasságát. Támogatja az izom- és mirigymuködést. Használhatunk belole a has borének ápolására is, ez segít megelozni a nyúlási csíkok (striák) kialakulását.
Az orbácfuolaj antibakteriális hatású, sebgyógyításra is használják. Ezen kívül idegerosíto, érzékeny idegvégzodések kezelésénél hasznos. Önmagában is kiválóan alkalmas gátmasszázsra.
Ezekbol 1:1 arányban keverjünk össze annyit, amennyire szükségünk van (egyszerre nem nagyon érdemes 50 ml-nél többet, de egy evokanlányi is elég egy "elokészíto" alkalomra. Szüléshez egy kicsit több is kellhet.)
Illóolajok: muskotályzsálya (Salvia sclarea) és rózsaolaj (Rosa).
A muskotályzsálya antiszeptikus és lazító, fájdalomcsillapító hatású (a hipofízisre hat: segít a szervezet belso fájdalomcsillapítójának, az endorfinnak a felszabadításában). Az anyának könnyebb általa "elvonatkoztatni", elviselni a szülés megpróbáltatásait, átlépni saját határait, megbirkózni váratlan helyzetekkel / érzetekkel. Vérnyomáscsökkento és enyhe narkotizáló hatása is ismeretes. Önmagában is alkalmas szüléskor a has borogatására (ilyenkor rendszerint nagyon meleg vizes rongyra csepegtetjük, amit az anya hasa köré csavarunk).
A rózsaolaj az egyik legnagyszerubb aromaterápiás szer minden olyan helyzetben, ahol a noiség, noiesség kerül kifejezésre. Már az ókorban is használták szüléseknél. Antiszeptikus és görcsoldó hatású. Szüléskor az anyának a legosibb "noi mivoltában" kell megmutatkoznia, amelyhez a megfelelo energiákat segít aktiválni ez az olaj. Beszerzése sajnos elég nehéz és drága is, próbáljunk szerezni nagyon kicsi kiszerelésu tiszta (!) marokkói vagy török rózsaolajat. Csak egy-két csepp kell egy egész üveg (50 ml) bázisolajhoz.
Mindkét illóolajból nagyon keveset használjunk, eloször csak egy-egy cseppet, aztán szagolgassuk, hogy érvényesül-e az illata és szükség szerint tegyünk még bele egyikbol vagy másikból. Legyen a végén harmonikus a mix, egyik illat se "lógjon ki"!"

Szülésnél:
Vajúdás alatt az 5 perces fájásoktól CAULOPHYLLUM 30CH 1/2 óránként
Szülés után ARNICA 9CH 3x5 golyó 10 napig a szervezet regenerálódása miatt (szuper, működik, a dokibá nagyon megdícsérte a méhem, hogy milyen jól összehúzódott 3 nap alatt:)!!!)
Tejelválasztás serkentésére URTICA C5

PLUSZ:
Csatolok egy mindenféle okosságot tartalma pár oldalas gyűjteményt is, én pl. (azaz Gáborci) kenegettem 1000-rel a gátmasszázs mannával....jaja;-)) Vannak is asszem még olajaim, ha kell.

Kép
mona76

Sziasztok!
Ezt találtam egy másik topicpan. Szerintem tök jó!
http://www.dm-drogeriemarkt.hu/babakedv.html

KépKép
dudu_84

Köszi, Mona! A www.homeopathya.hu oldalon is ezeket a szereket ajánlják, kiegészítve néhány másikkal, ami szintén jól jöhet pl. ha leállnak a fájások...
bee73

Szisztok!
Tegnap megvettük Lilike első ruhácskáját és egy kis zoknit. Gondoltam felrakom.Olyan édik.Amin 2 kiszokni van azt az egyik nagyitól kapta. Kép Kép Kép

KépKép
dudu_84

Hello!

Hu, olyan okosak vagytok! :shock: Szerintem érdemes kipróbálni mindenféle bogyót. De én úgy tudom, hogy hinni is kell bennük! Mindenesetre én a málnalevél teát csak dícsérni tudom, homeopátiás szereket még nem szedtem, de jobb később mint soha, most tutira kipróbálom! Főleg majd a szoptatásnál kéne nekem,mert szoptathatok én akár félóránként is, nekem valahogy nem jött össze! Hol majd szét robbantam, hol ordított a babó, mert éhes maradt!:(

Rita: kitartás! Leszel még idegesebb is, mondjuk ha elkezdenek civakodni... Nekem meg állandóan rossz gondolataim vannak! De ezeket nem is írnám le, mert nem akarom senkire a frászt hozni!

Szép estét! :wink:

Judit

mamiblue

Sziasztok!
A pocakos fotó kb 2 hete készült (azóta megint nőtt).
Babakocsi vásárlási lázban égünk, nem gondoltam volna , hogy ilyen nehéz lesz.
Az én szülésznőm is ajánlotta a homeopátiás gyógyszereket, de sajna konkrét neveket eddig még nem mondott.
A héten voltunk 4D-n. A baba 910g. Alig akarta magát megmutatni. Majdnem végig a keze az arca előtt volt. Mondtam is a páromnak, hogy olyan, mint mi. Nem szereti, ha fotozzák.
Én is egyre többet keményedem. Estére általában olyan a hasam, mint egy tégla.

K

1178823073.48.pdf

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Az előbb lemaradt! Kép

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Sziasztok!
Akik mostanában csatlakoztak (Sabine, Nori, Nora, Copfi - bocsánat, most hirtelen titeket látlak, de biztos mások is vannak még), szóval mindenki, aki még nem szerepel az elérhetőségeinket tartalmazó táblázatban, de szeretne bekerülni, az küldje el nekem PRIVIBEN az alábbi adatokat:
teljes név
mobilszám
emilcím
+ ha van: iwiw, messenger.

Copfi,
nekem a doki múltkor azt mondta, hogy a 30. hétig még elég sok helyük van a babáknak forgolódni. Persze utána is simán megfordulhatnak...

italoman

Sziasztok!
Rég jártam felétek, kicsit besűrűsödtek a feladatok a hivataloknál. Látom mindenki jól van. :)

Pelus: buksi alá tenni (kvázi lehányni...) azt gondolom a legolcsóbb is jó. Én az ún. tetra pelenkát vettem. Még a Cora szuper-hipermarketben vásároltam anno 7 éve. Most a negyedik babát készülnek szolgálni. A vastagabb fajtából egy fürdőlepedőt vásároltunk, azt nagyon szerettem, mert olyan jó kis puha... nem úgy a frottír....

Homeobogyók: mondjátok, van aki bírja cérnával a szülés alatt, hogy nézegeti az órát és fejben tartja, hogy negyedóránként a cimigufa ch15-öt, félóránként a bimbilogo ch30-at kell bekapkodni?!! Ráadásul a kitolásnál is még kapkodj be bogyókat?! Na, hát azt külön megnézem, aki ezt így végigcsinálja.... én négy gyereket szültem, senki nem kérdezte használhat-e dezodort, nem kenegettek masszázsolajjal, és nem gyújtottunk füstölőket se! Lehet, hogy nagyon elrontottam valamit, vagy csak egyszerűen nem lihegtük túl az egészet?...

Ne gondoljátok, hogy nem hiszek a homeopátiában, hisz a gyermekeimnek szinte csak ilyen gyógyszereket adok, és én is szívesebben használom őket, semmint az antibiotikumokat. Ettől függetlenül nem hiszek abban, hogy vajúdás alatt képes odafigyelni valaki a bogyók bevételének időpontjára.... ha mégis, tényleg gratula neki.... én sokmindenre nem tudtam volna.....

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Forgolódás: nekem a lányom a 35. héten fordult keresztbe (haránt), és a szülés előtti napon állt fejre... nem kis égzengéssel..... azt hittem a szemem keresztbe állt egy kicsit..... állítólag a 33. hétig beállnak, onnan ritkán fordulnak, dehát... látjátok, én vagyok az élő példa..... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Bogesz,
a Visegrádi utcai boltban én is voltam egyszer, tényleg nagyon jó! :)

italoman

krisztike, nagyon jók a képek, nagyon édes Eszterke, nem szégyenlős :wink:

Kép
mona76

Kép

Ez a sztárfotónk készült tegnap :D

Kép
mona76

Sziasztok!

bkrisztike: nagyon csini a pocid. :D

mona: nagyon édes. :D már úgy várom én is a 4D-t. Bár mi a 30. héten megyünk.

Rakok én is egy pocakfotót. :)

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Kép

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

pattogo, amindenit mekkora pocid van :shock: :D

Kép
mona76

Sziasztok!

Örülök h mndenki jól van.
jó lett a vércukor eredményem :) :)
mostanában én is ingerlékenyebb vagyok, ti is igy vagytok vele? :roll:

pattogobolha! nem semmi a pocakod! :D

puszi mindenkinek
[/url]
nora80

Jó reggelt!

Lányok, de jó, hogy írtátok, hogy nem vagyok egyedül az ingerlékenységgel. Hirtelen tör rám, aggódással, rossz gondolatokkal vegyítve. Szegény férjem tegnap este 10-kor ért haza a munkából, hajnal 5-kor meg már kellhetett, de én 11-kor úgy kiosztottam, meg aggódtam neki mindenen. Persze jól felidegesítettem mégjobban magam és sehogysem tudtam elaludni. (szerencsére Őt nem viselte meg ennyire, utolsó szavam utáni percben már hortyogott... :? )

Bkrisztike, Pattogobolha szép pocik!

Mona, nagyon aranyos a Babó! Milán név nálunk is esélyes volt!

Homeós bogyókat én is beszerzek, de szerintem csak a szülés előttieket.

Kép
nap12

Hello!

Rita: Hu...nekem éppen tegnap mondták, hogy nem is nagy a hasam! Hát a tiédhez képest tényleg nem!:)

Mandala: Hát, nekem pld második lányomnál semmi bajom nem volt vajúdás alatt! Még sétáltam is, és a fájások miatt egyébként is néztem az órát. Na, jó az elsőnél biztos nem foglalkoztam volna evvel!

Aki nem is szed majd homeos bocsókat, málnalevél teát mindenképpen igyon az utolsó hónapban!
Még mindig gátvédelem: Érdekes, ANYÁINK is olyan sok okos dolgot tudtak, de ezek szerint az intim tornát nem ismerték szegények!

Mona: Nekem meg pont az ellenkezője van, vedelek mint egy kacsa! Napont másfél üveg (nátriumszegény) enyheszénsavas víz, minimum! De sokszor emellett még teázom is! Na meg is van az eredménye, bárhová megyünk nekem rögtön a mosdó az első...:( Viszont kajában meg vissza kell fognom magam, most elkezdtem kaják elött zabkorpatablettát szedni így nem is fér belém annyi! Ha ideges vagyok (a ház miatt pld)akkor addig eszek amíg rosszul nem leszek!..fújjj, aztán meg jön a lelkiismeret furdalás! :cry: Köszi, hogy bemásoltad ezt a homeos hozzászólást, annyi minden info van a neten, csak győzzük olvasni! :)

Szép napot!

Judit

mamiblue

Pattogóbolha: Húúúúú, aztaaaaaa!!! Hát nem semmi!!! Annyira édes a pocid!!! És mekkora!!!! Nem mennek az agyadra azzal a kérdéssel, hogy "biztos csak egy baba van?!"? Meg kell mondanom nekem is mindig ezzel jönnek és én a fára mászom tőle!!!!

Nap: Hát, tudod..... felrobbanok! Ez már nem is ingerlékenység, hanem olyan mérhetetlen idegbaj uralkodik el rajtam néha, hogy leírni nem tudom.... A gyereksírás, tényleg olyan mint a légkalapács! Gergő (meg a másik két manóm is) anyumnál volt a múlt héten, mert a férjemék építették a kerítést, és volt, hogy 8 emberre főztem és ugráltam őket körbe. Szóval volt elegem, na de a gyerkőcök legalább nem foglaltak le (etetés, pelenkázás, stb....). Na, szóval a Gergő amióta hazajött, egy rémálom! Na, jó csak idézőjelben, de érzem, hogy nagyon foglalkozott vele anyum.... iszonyat hisztis! Mindig ölben akar lenni, ha rászólok vmért, rögtön bömböl.... hát, az idegeimen táncol.... (most is a tv-t kapcsolgatja, mindeközben egy kis sámlin balanszírozik..... valóságos óborzalom!) Jó, lehet, hogy az is közrejátszik, hogy 7 éve nem voltam egyedül (vagy kettesben a férjemmel) két teljes napig! Néha-néha egy-egy nap, de akkor is rohanás volt, mert valami miatt kellett a gyerkőcöket "leadni", nem azért, mert pihennénk..... A férjem rengeteget dologzik. Hajnali 6-ra jár dolgozni, 5-re ér haza, aztán 8-tól egész éjjel ügyeletes, ami azt jelenti, hogy bármikor megszólalhat a mobilja és akkor ül a gép elé.... tegnap (ma) hajnali 2-kor és fél 4-kor is felkeltették..... aztán 5-kor kel és 6-ra ment dolgozni. Akkor én is felébredek, és már nem tudok visszaaludni. A köztes időben (főleg hétvégén) meg a házat építi. Úgyhogy álva alszik.... Itthon meg minden a nyakamban.... hivatalokat járok a ház ügyei miatt, kutyaetetés, főzés, mosogatás, takarítás, mosás, teregetés... soxor úgy érzem egész nap dolgozom mégsincs látszata.... olyan fáradt vagyok... és úgy érzem teljesen egyedül maradtam.... a férjem a munkahelyén, haza gyakorlatilag aludni jár, ha meg itthon van, leüvölti a gyerekeket.... emiatt azok még hisztisebbek és én szívem szerint elmenekülnék itthonról.... ráadásul tegnap vittem a gyereket az oviba, és az úton leszakadt a kipufogóm.... leparkoltam az út szélén, a három gyerek a kocsiban, én meg álltam mint f@sz a vízben vagy egy órát, mire jött vk aki leszedte a lógó kipufógódobot és betette a csomagtartóba, hogy hazajöhessek..... Aztán megszervezni hogy eljusson a kocsi a szerelőhöz... na hát ez is kinek a feladata volt?! Na? Hát persze hogy az enyém! Hisz a férjem dolgozik, ugye.....
Szeretnék földkörüli pályára állni, mint egy szputnyik.... ki tart velem? :D

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Jó reggelt Kismamik!

MZ/X MZ/X, Mandala, jelentkezz! Ráálltáll már a Föld körüli pályára?? :lol: Állati idegesítő lehetett ez az autós mizéria, még jó, hogy nem neked kellett a verda alá feküdnöd!

Engem tegnap húzott fel a párom, visszagondolva nem is nagy dologgal de szegénynek úgy válaszoltam vissza, hogy azt mondta mindjárt feláll az asztaltól és otthagy..... :( tisztára bunkó voltam! Nem is tudom mit csinálnék ha még egy gyerek, vagy gyerekek visongatnának körülöttem :shock:
Az aggódás nálam is folyamatos, még rémálmaim is vannak éjjelente....

Pattogo, ez igen !!!! Micsoda poci, gondolom mindenki el van ájuldozva?! Lehet, hogy buta kérdés, de hogyhogy ekkora?? Sok a magzatvized, vagy csak nőő és nőő a pocód??
Pont tegnap kaptam meg apától, hogy már akkora a hasam, lassan mehetünk szülni. Én kismiska vagyok hozzád képest... Amúgy nagyon édi vagy a képen!

Krisztike, neked is cukor a kis pocód, a rucid milyen jól megy a konyhabútorhoz :D !

Mona, óóóó, úgy szeretem az ilyen képeket, annyira meg lehetne már puszilgatni a kis pofijukat!! Gratula a képhez!

Megjött a meleg, gyerünk pocit napoztatni :oops:

Kép
h.bogesz

Mandala, én megyek veled! Ugyanabban a cipőben járok mint te, csak eggyel kevesebb gyerekkel. Egész nap minden az én nyakamba szakad, sokszor úgy érzem, hogy a robbanás határán állok. Egy cseppet sem érzem azt a baromi sok energiát, ami a középső trimeszterben a kismamákat jellemzi. Én hulla fáradt vagyok egész nap... :cry:
bee73

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?