A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Nuk: Tündének semmi baja nem volt se a 2, se a 3 hós oltástól. Állítólag az új oltóanyag nem bántja a babákat.

Kép
Kép
tinu

Rek,
nekem egész jó éjszakáim vannak, mióta szervezetem visszatartja a vizet. Olllllyan jókat alszom, ha Igi épp nem beteg, és nem ébreszt fel a sirásával... 8)

Neet,
gratula Esztinek!!!!!!!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

sziasztok,
Emmanak boldogot! :)

csak a mihez tartas vegett :lol: en a "vannak akik nem jarnak latogatoba" kategoriaba tartozom... bar elofordulnak ritka kivetelek ;) :D

Zsan, posikenocs, hintopor, konakion 2 napon tul sem elethalal kerdese... sot: sot ;)

Neet, ugyesek vagytok :) de Eszti mar eddig is szaraz maradt ejszaka, nem? v az ujdonsag a pelenka-nelkulisegben van? :D (B is mar eleg regota kibirja ejjel pisi nelkul, es az utobbi idoben mar nem adok ra pelut :) (es a napkozbeni "ugyintezes" is egyre jobban megy :D (koppkopp)))
ja es egy tipp a fius anyukaknak: a fiuk jobban szeretnek allva pisilni, mint ulve! ;)

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Sziasztok!

Neet!

Köszi neked is a választ! Éjszakához gratula Esztinek!:)

Végül ma reggel kihívtam az ügyeletet, mert hajnalra 39,5 lett Timi láza! Kapott antibigyót, meg köptetőket! Párom most váltja ki!
Nekem meg kijött egy akkora herpesz a számra, pedig még az életbe nem volt! Hogy lehet ez? :(

Kérdés:
Stodal szirupot meddig lehet eltartani felbontás után? Ugye nem szabad hűtőbe rakni?

Na, Timi ennyit hagyott most írni!:)

ILdi
ildi76

Ildi, hűtőben kell tartani, és felbontás után 2-3 hónapig még jó.
és mit mondott az ügyelet, mi baja Timinek? gyógyuljatok!!!
herpesz ábszolúte lehet lelki okból, ill. vmi fertőzés, pl ha beleiszol vkinek a poharába stb...

Vica, igen, mothercare! a coffeát próbáljátok még 1-2 napig! hogy adagolod?

Kisün, Zsanci, nekem pont nem jó kedd se szerda, de még variálok, hátha!

NEET, GRATULA ESZCINEK!!!!! tényleg milyen nagy lány már...

Szrek, Recca, Indi és még sokan mások, jövő hét vasárnap jöttök Millenárisra Egyszervolt fesztiválra?

votiv 8)
votiv

Nuk, csatlakozok Szrekhez - tudtommal a 2 hós oltás nem okoz gondot.

Recca - mint az itteni egyetlen otthonszülős anyukánk:
Akik otthonszülnek, a konakiont is mellőzik? Úgy rémlik az a véralvadást befolyásolja - nem gond, ha ded nem kap? Vagy csak az nem gond, ha nem rögtön kezdi el kapni?

Én sem rohannék a dokinkhoz receptekért - ha nem muszáj....
De pl. azt is mondta Gabi, hogy ha nincs vagy dokitól vagy szülőktől nyilatkozat, hogy a BCG-t a házigyerekdoki majd beadja, akkor akár a 2 napos dedbe egy belenyomják, nem engednek nélküle haza! Mostanában szültek, ti mit tapasztaltatok? :roll:

Én szívesen mennék Bikásra és Millenárisra is jövő héten!!!!
És jó hogy írod Szrek,hogy figyelni kell a bikákra! :lol:
leni

Mármint 2 napos dedbe IS belenyomják :oops:

És még köszönöm mindenkinek az Ayres-es felhomályosáítást!!!
Zsanci, az a cikk elég részletes volt, köszi-köszi!

Egyébként ki szokta megállapítani, ha ded "nem teljesen ok-s"???
Nekem kéne rájönnöm? :shock: Vagy a gyerekdokinknak? (aki kb. félévente látja dedet 5 percre.... :roll: )
leni

Ja és még Nuk: Ha ilyen cuki neve lenne uramnak, én is szívesen lemondtam volna a sajátomról - de az övé nem cuki, sőt, állandóan betűzni kell, mert nem értik :evil: Úgyhogy maradt a lehánykori nevem 8)
leni

Votiv :) Én szombaton Múzeumok Majálisán, vasárnap pedig Millenárison is buliznék - remélem, nem lesz akadályozó tényező. Nagyon várom!

Leni :) Én ugyan nem otthon, mégcsak nem is csendesen, háborítatlanul se, sőt SOTÉn, de nem kapott a ded se kokaint se vigantolt. Jó, előbbit a szopi hiánya miatt nem is kellett szerencsére - én minden mesterséges vitamintól ódzkodom.

Szerintem a szülők alapból vannak annyira aggódósak, hogy inkább túldiagnosztizálják a saját gyereküket, semmint nem vennék észre, ha valami furaság lenne. Pedagógia gyakorlatom és tanulmányaim alapján azt mondanám: diszlexia és egyéb diszek felfedezése az iskolaérettségi vizsgálat és az első két-három iskolásév feladata, korábban nem szűrhető igazán ki, mert a gyerekek annyira különböző ritmusban fejlődnek - de én ugye nem vagyok a tudomány embere.

Zsanci :) nagyon érdekes, amit a kezességről írtál. Bár nem értek egy dolgot: miért olvasnak jobbról balra össze a balkezesek, mikor az olvasás eleve tanult dolog? W-pedagógia például azt mondja: az írás az egyetlen olyan tevékenység, ahol a balkezeseket lehet befolyásolni a jobbkézre, mert ez egy tanult tevékenység - de persze erőltetni nem szabad. Igaz, ott az olvasás tanulása csak jólva később, az írás ismerete után jön, a saját írásukból tanulnak olvasni a gyerekek - lehet, hogy ez az ok ?

Úgy tudom az otthonszülőktől, hogy a BCG-t 6 HETES korig kell megkapni a babának.

indianyo

Ezt muszáj megosztanom veletek, (vigyázat! fájdalmas! én végigsírtam )

http://www.crescendo.hu/2006/03/24/svabhegyi-kalvaria

indianyo

Indi, Leni, most még valóban korai lenne diszlexiát diagnosztizálni egy kétévesnél :lol: nekem egyébként már sikerült, mert Isti azt a pár szótagot is összekeverve mondja ki, amit tud, pl talp=plat, láb=blá, bamm=mab - de a logopédus megnugtatott, hogy ilyen simán van kezdetben, erről még semmire nem lehet és nem is szabad következtetni :)

viszont a fejlődésmenet eltérését elvileg gyerekorvosnak és a védőnőnek kellene észrevennie, ill. legkésőbb a bölcsödében óvodában a pedagógusoknak. persze sokszor a szülő is észreveszi, hogy vmi nem okés, és elkezdi keresni a segítséget.
most már regionálisan az országban mindenhol vannak korai fejlesztő központok/nevelési tanácsadók, ahová fordulhatnak, persze ha szerencsésen megkapják valahonnan az útbaigazítást.

vannak ún. rizikófaktorok, amik arra utalnak, hogy vmilyen szenzoros ill idegrendszeri fejlődési eltérés lehet/alakulhat ki a gyereknél, pl. terheség alatti problémák, szülők életmódja (pl ha az anya vegyszerekkel dolgozik), dohányzás, koraszülés, szülés alatti oxigénhiányos állapot - ilyesmik után a legtöbb helyen automatikusan küldik is a babákat vmilyen vizsgálatra, és így esetleg eljutnak korai fejlesztésre is, már ha van rá szükség.

Nagyobb gyerekeknél más jeleket kell figyelni, pl az egyesúlyérzék működését, forog-e mindkét oldalra a gyerek, kúszik-e, mászik-e rendesen, nyúl-e a játékért (sokszor a fejlődésmenet eltérésének nem is idegrendszeri oka van, hanem "csak" alulmotiváltság vagy ingerszegény környezet, a foglalkozás hiánya), szeret-e hintázni, tud-e ugrálni, ha elesik kiteszi-e a kezét az arca elé, előbb ül mint áll v fordítva, bedől-e a lába járás közben, beül-e a két térde közé, járás közben túlzottan előre v hátradől-e, jó-e a hallásfigyelme, fenntartható-e a figyelme a korának megfelelő ideig, indul-e a beszéde, motivált-e a kommunikációja, tud-e rágni, eszik-e egyedül/hogy használja a kezét, és persze ide tartozik az is, amit a köznyelv "hiperaktív" gyereknek tart - ezek csak amiket én ismerek.
Persze egy eltérés még nem jelent semmit, a problémás gyerekeknél általában jó sok megvan ezekből egyszerre.

A szenzoros integrációs tréning meg komplexen fejleszt, mert az egész idegrendszert stimulálják-ösztönzi a fejlődésre. Ehhez több olyan eszközt is használnak, ami a méhen belüli állapotot idézi fel, hiszen vissza kell menni az idegrendszeri fejlődés kihagyott lépcsőihez, és be kell pótolni ezeket. Ebben segítenek a Tinu által és Ildi által is leírt spéci játékeszközök, amiket egy Ayres nevű neuropszichológus fejlesztett ki. ezek tényleg játékok, és a gyerekek számára is teljesen természetes velük a játék, ez is fontos szempont, hogy nagyon is otthon érzik magukat a fejlesztés alatt, és természetesen a szülő is mellettük lehet végig, bár van pár szabály, pl nem szabad vígasztalni a gyereket, csak játékkal.

És ahogy a gyerekek ezekkel a játékokkal játszanak, az agyukban a szinapszisok (az idegsejtek közti kapcsolatok) száma gyorsan nő, és a rossz kapcsolatokat is ki lehet javítani ezekkel.

votiv 8)
votiv

Votivom :) ez aztán a hosszú és összeszedett magyarázat :)

indianyo

Visszatértem :D

még egyszer ISTEN ÉLTESSE BENCÉT. Anyukájának nagyon nagy gratula és köszönöm, h nem maradtam le az eseményről :D Sajna lecsúsztam a látogatást :( mert ma hazafele szerettünk volna bemenni, de időközben hazaengedték Deniéket :D

EMMÁNAK IS MÉG EGYSZER NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!!! :D

megyek kertezni, talán holnap visszaolvasok...

Kép Kép
curse

Nuk!

2 hós szurihoz drukk!

Votiv!

Köszi a választ (Stodal)! Timinek hörghurutja van, tüdőgyulladásra utaló zörejt nem talált a doktornő!
Most is lázas szegényke és fél órája bealudt!

Leni!

Nálunk gyerekdoki vette észre a hipotóniát, de ha Ő nem, akkor kiderül a gond, ha a gyerek nem a megszabott időre teszi a dolgokat (kúszik, mászik, ül stb.)

ILdi
ildi76

Hú, Votiv, köszi neked a szuper összefoglalót!!! Végre egy értehető, gyakorlatias útmutató!!!! :wink:
leni

Hát, Szíveim, jól eltűntetek, mindenki kertipartizik és HP-t néz? :lol:

indianyo

én leraktam gyereket és épp lelkierőt gyűjtök a hullahopp szessönhöz és az azt követő megamosogatáshoz Kép

Kép

Kép

:D
szrekuc

Sziasztok!!

Deni!Gratulalunk Bencehez!!!
Kép

Emmanak BOLDOG SZULINAPOT elnezest,hogy utolag Kép

Finisben levoknek sok-sok drukk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

En mostanaban readonly sem nagyon vagyok 1 heten belul 4 vizsgam volt/van/lesz es mostansag nagyon ugy erzem,hogy miert is kellett nekem ebbe belekezdeni :shock: :?

Szep almokat!
bkrityo

Hello,
I'm back 8)
visszaolvasni még nem tudtam részletesen... (Leni, ez a Te hibád :mrgreen: )

Deni tényleg szuperfitt mama, Bence meg tiszta apja :D :D

Vica,
köszönöm :oops: Te meg nagyon csinos vagy, és irigylésreméltoan vékony :) Máté meg kiköpött apja :)

Indi,
én jelen, de izzadok mint egy looóóuu :roll:
remélem, még nem tartós ez a kánikula, mert terhesen még rosszabul viselem.

Zsan,
sztem nem vagy felelötlen :wink: , én pl konakiont abszolut nem adtam dednek. (sogornöm szerint elég, amit a H-ban kap...) és Indi véleményét osztom a mesterséges vitaminokrol - vigantolt is hanyagoltuk... Én leginkább a köldökápolo cuccok miatt kérdeztem a recepteket.
ÉS: ha netán együttszülünk, az még nem biztositék arra, hogy a Te látogatoid engem is megsasolnak :lol:

Leni,
kondenzcsik a la Zsána :lol: mit kerülgetitek egymást, nem meritek leszolitani egymást? :wink:

vizesedés tippeket elmentem, mert ma már az 1 számmal nagyobb cipömbe sem fértem bele :( fizikai terheléstöl nem hiszem, hogy elöjöhetett nálam, hacsak nem az extra tulsulyra értendö ez. Meleg talán annál inkább ludas lehet.

KépKép
fibi

Szia Andi!!
De jó, hogy jöttél! MÁr épp fontolgattam egy SMS-t, hogy minden OKs-e, olyan nagy volt a csönd!!!
Elolvastam a szakdogád és tetszett! CSak az a szívfájdalmam, ogy ugyan hol van az a tökéletes ovi, ahol mindezt meg is valósítják???? :roll: :roll: :roll:

Jó hogy írjátok ezt a vigantol és konakion dolgot - ezek után még annyira se fogok nyomulni a gyerekdokinknál :lol:
A köldöklápolásra abábás könyv szerint jó a körömvirág kenőcs is- ill. egyszerűen viszonylag tisztán és nedvesség mentesen kell tartani, bármi teendő akkor van, ha pirosodni kezd körülötte. De mi pl. az első perctől kiskádban fürdettük Hankát és víz alá is került a csonk. Semmi baja nem lett tőle. (igaz, akkor még használtunk alkoholt,meg hintőport...- bár amik arra a hintőporra írva vannnak... tiszta méreg! Pl. terhesen meg szoptatósan nem is szabad használni!!!!!! 8) )

Igen, Zsancival forró kását játszunk :lol: De most tényleg azért nem kiáltottam utána, mert a könnyemet nyeltem és azonb ügyködtem, hogy ne bőgve menjek be Gabihoz, mert az elég ciki lett volna.... :oops:

Szerintem is amúgy a meleg dagaszt, de irtóra!!
Mikor mégy NST-re?
leni

Fibi,
holnapra 31 fokot mondanak... :roll:

nekem meg nincs papucsom... :roll: :roll:

mű vitaminokat én sem komálom...
a 9hónap alatt sikerült kettő doboz elevitet magamba nyomnom. És enélkül is tökéletes lett a vérképem.

Fibi, Leni,
azért volt a kondenz csik, mert Gabi megpöckölt, és én gurultam...

és ma volt egy nyilallásom derék tájon...furi volt, mert nem tudtam felállni...

és Leni,
privit majd irom...:oops:

.és már a nagyszoba festése megvan, és a fél szobában lefektetve a parketta...holnapra talán megvan a parketta, és akkor jöhet a kisszoba...és a fürdő és a wc és az előszoba...
de ott már csak festés van...

Big Mamma,
alias

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Elevit? Attól félve, nehogy az növesszen belém óriásbébit, 2 LEVÉLLEL ettem meg... Aztán egyelőre úgy tűnik, nem is lett mammut :P

Zsanci, privi ráér, inkább pihenj.

Fibi, milyen gyerekápolási cuccokat szeretnél gyerekdokitól? :shock:
Tőled tanultam, hogy babát max. pár csepp levendulás vízben fürösztünk, itt úgyis mindenki nagy popsikrém-tagadó, hintőpor egy baromság - akkor mi is kell még? :roll: :wink:
leni

tellmí,Zsanci, hogy hol a bánatban vagytok addig (alvás evés ilyesmi) amíg festés parkettázás megy? :shock:

Kép

Kép

szrekuc

Zsanci :) Erről eszembe jut, mikor a fürdőszobát újítottátok fel és Borisz a zuhanyozóba akart pisilni, de az már nem volt ott :lol:
Tényleg, én is pont ezt akartam kérdezni, hogy mit csináltok, amíg Levi felújít...

Nálunk most múlt el a Nagy Rejtélyes Sírás... remélem, ma már nem jön vissza, szegény kisfiú teljesen kimerült.

Én sajnálom, ha kismamákokat zavarja a meleg - megértem, nekem most is dagad tőle a lábam , de guyanakkor meg ez a szuper idő, végre ma nem kellett pulóverben ülni a szobában - nagoyn és egyre jobban szeretem :)

indianyo

33 fok lesz, yessss!!! I LOVE SUMMER!!!!! :D :D :D
(Aki nem bírja, attól bocs...)

Köszi a gratulációkat antipelus ügyben, átadtam az illetékesnek. :D (Igen, ez volt az első (és második) éjszaka, h nem adtam rá pelust, eddig mindig volt benne pisi reggelre, szal ezért gondoltam, h még korai, de a nagyon nagylány nem hagyta magát. :wink:)
Recca,
Eszter is utánozza apját és állva "pisil", azaz csak úgy tesz, mi meg fetrengünk egy sort a röhögéstől. :lol: A múltkor körbeállták a bilit letolt gatyával, ugye nem baj, ha nem teszek fel képet? :lol: :lol:

Ildi,
Timinek gyors és tartós jobbulást!!! +++

Az én hülye náthám is csak enyhül, de nem akar múlni, brr.

Tinu,
a basszus az nem mi voltunk. Hagyományosan a baba, mama, papa voltak az első szavak, aztán pedig a HAJÓ :D De félévesen már kérésre tudott úgy cuppogni, mint a halacska. :lol:
neet
neet

Leni,
:D anyosékhoz ugrottunk le szombat este (miután jol megnéztük Bencét és anyukáját :)). és tegnap már volt aki fürdött a Velencei toban, jeeee :lol: én meg elgondolkoztam, hogy vajon idén nyáron nekem ez megadatik e majd.... valszeg nem lesz olyan fürdöruha, amibe beleférnék julius-aug-ban... :lol:

Körömvirágkenöcs van is itthon köldökre, akkor megnyugodtam, nem kell semmilyen recept a gyerekorvostol :D :D viszont egy BCG-s nyilatkozatot lehet h kicsikarnék belöle.... :roll:

Montessori: igeeen, tudod, mondtam is anno, hogy ez IS teljesen pedagogus-függö. hiába a szép elvek... :?

NST-re szerdán megyek, UH után :)

Zsan,
én még Elevitet sem szedtem, csak sok gyümölcs-ződség BS javaslatára :D
és jo ötlet, elökaparom a papucsom, hátha abba bele tudom szuszakolni az elefánt lábacskám...

és ja, ma csak asszem árnyékba fogok menni 8)

KépKép
fibi

ÉS Emmának utolag is Boldogot!!

Eszcinek nagy gratula a pelusmentes éccakához :)

Timinek meg mielöbbi gyogyulást!!++++

A "basszus" ugy emlékszem Bazsóka volt :D Bálintom meg a b@...a meg-et utánozta le a kömüvestöl :lol:
fibi

csak gyorsan....

Hajrá finisesek! :D

Hajrá Kriszta! :D

Votiv,
nekem a csütörtök is jó, ha nem tudod a kedd-szerdát megszervezni :) végülis téged nem láttalak már ősidők óta, Zsan meg addigra úgyis megszül, és visszük neki a csokihegyeket a h-ba :mrgreen: Indinek meg csak a péntek nem jó :lol: Leni? Ki akart még?

Neet,
nagyonnagylánynak puszi és ÉLJEN! :lol: És abszolút értetlenül állok azelőtt, hogy g-ről nem raksz fel kompromittáló, bilikörülálló képeket nyilvános fórumra :mrgreen:

Deni,
már otthon?

Rekuc,
hajrá hullahopp, hajrá motyogatás! :D

egy csomó embert kihagytam, bocs :)

ja, és ÉLJEN A NYÁR!

v
kisün

Fibi,
hajrá neked is, mindenhez! :) Káromkodás: nálunk az a fura helyzet van, hogy - bár próbáltuk - igazából nem fogtuk magunkat vissza a gyerek előtt, és mi igen mocskos szájú értelmiségi népek vagyunk, vártuk, hogy mikor tör ki Dóciból :lol: Nagyon érdekes, hogy semmit nem mondott eddig, lehet, hogy érzi, hogy ezek nemcsaládon belül használt indulatszavak??? És nem káromkodik, amíg nem vezet kocsit? Persze most jól elkiabáltam, és lehet, hogy úgy ébred ma, hogy "de kib.....tt szép napsütéses reggel van, a k...va életbe!" :mrgreen: Vagy majd óviban...

Zsána,
balkezesség és írás: én is tükörírással kezdtem, máig tudok :)

Indi,
olvasni írás előtt tanultam meg kb. 5 éves koromban, egy délután alatt, és elég nehéz lett volna visszatartani tőle, amíg írni is megtanítanak :lol: És jó irányban kezdtem olvasni, Benedek Elek meséi voltak az első áldozat :lol:

v
kisün

Akikor bocsi, Bazsó, hogy Eszcinek tulajdonítottam a tuti szöveget! :lol: Az annnyira jó volt, hogy szétröhögtük magunkat a férjemmel. De Eszci sem semmi, az fix.

Vitamin: hát én se akartam szedni vitamint az első 3 hó után, de mivel vérszegénységet mutatott a vérvétel, mégis csak ráfanyalodtam. Utána jó is lett a vérképem. És most megint szedek, pedig marhára utálom, mert olyan paff az immunrendszerem így szoptatás, hogy ihaj. Bevágtam a lábkörmöm és már vagy 3 hete nem akar elmúlni a gyulladás, már a sebészhez készülök, pedig még ilyen nem volt korábban. Iszonyú csúnya. :( Bekaptam egy náthát is...

Votiv, elmélkedtem Istin a hajnali szopi alatt, de most mennem kell, mert Tündi sikongat. Unatkozik. :shock: Majd később...

Kép
Kép
tinu

Vera,
a Kúva életbe is megvót már :lol: ignoráltuk a kitörését, igy azota nem is mondja. most pár napja a hülyét gyakorolja drága gyermekem 8)

talizni én is mennék szivesen, ha kicsikét közelebb laknánk :? igy már nekem a 8 átszállás + 12 kilo pocak + 12 kilo Bálint kicsit sok lenne :roll: :P Szegény Zsolonak meg szervezek elég programot, ahova vinnie kell mostanában 8)
fibi

Zsan,
csak az a baj, hogy állandóan 10 fok a víz benne, viszont a jegeléses fájdalomcsillapító hatása megfizethetetlen :D

Indi,
én a léböjtök alatt mindig ugyanúgy élem az életem, és szerencsére nem fáj a fejem talán csak az első nep egy kicsit... :)

Zuz,
buli milyen volt? mindjáá nálunk is lesz :)

Neet,
grat a száraz alváshoz :) tényleg nagylány :)

Nuk,
ahogy Tinu írta, az új oltóanyagok nem bántják a gyerekeket.....

Leni,
én végig szedtem az Elevitet és az óriásbébim 3500gr és 53 cm volt :?

Kép
akata

De kibaszott szép napsütéses reggel van LÁÁÁÁNYOK!!!!
JÓ REGGELT!
8) :lol: 8) :lol:

Vera,
sok a közös bennünk...fiaim sem káromkodnak, pedig, ha az anyjukon múúúúlna... :? :?

Rek, Indi,
következő a helyzet: mi összekucorodunk egy kis sarokba, és akkor a többi helyen csinálja Levi a dolgát...
hétvégén már nem igen alszanak a fiúk, csak ha kocsizunk, és tegnap is elmentünk autózni, és akkor jól bealudtak. Amig Levi festett, addig próbáltuk őket a másik szobában tartani (kisebb sikerrel) viszont a végén már segitettek Levinek, amit fel is vettem videóra, ők smirgliztek, Levi meg festett. Van néhány sárga festékes pólónk, de ennyi kárunk van so far...
most meg már ovi van, a parketta a nagy-gyerekszobában talán meglesz, szóval, Meme-Igi-Bob bázis nagyjából készen is lesz. Már "csak" bútorokat kell átrángatni, és ki kell takaritani...
és a többi már nem érdekel, mert a festék nem büdös, tehát Memét nem fogja zavarni a másik szobában, és ezért a többi már "simán" fog menni, igaz, h nem egy hét alatt, de kit érdekel??? Ha nyolc évig tudtunk várni, ez a néhány hét már el fog repülni...
:lol: 8)
mondjuk érdekelne, h a védőnő mit szólna ehhez, ha látná... :lol: :lol: :lol:
és sztetek az zavarni fogja, h nincs kiságy??? :lol:
meg a gyereknek szekrény, meg pelenkázó, meg meg meg...

már "csak" két hét!! boáááá...

képzeljétek, két napja FOLYAMATOSAN a szülésről álmodom... :roll:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

okés, hülye nálunk is megy. A kis mocskosszájú állandóan mondja nekem, h HUJE VAGY (ha megbántom vmivel). Meg persze a többiek is...
de mivel mások nem értik, h ez mit jelent, gyakorlatilag nem is számit... :wink:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Na gyorsan.
Votiv: csak azt akartam még írni Isti "diagnózisához", hogy szerintem még egy Ayres-terapeuta sem jövőbelátó, hogy előre meg tudja mondani, hol lesz Istinek a kifutás, vagy mi lesz addigra, míg iskolás lesz. Szerintem nagyon is időben vagytok a fejlesztéssel és jó helyen is vagytok, mert az Ayres is, meg a lovaglás is nagyon rendben van Isti problémájára. Máskülönben pedig még ha nem is lesz átlagos gyerek, attól még lehet Isti sikeres ember, ez nem egy "halálos ítélet". A hiperaktív tünetek mellesleg serdülőkorra jelentősen enyhülni szoktak. Szóval nem jelent ez társadalomból kivetettséget egyáltalán. Egy átlag iskola persze sokszor nehezen tolerálja a "problémás" gyerekeket, de ez sem szentírás, ha találtok egy jó pedagógust, akivel Istinek jó kapcsolata alakul ki, már rögtön nem olyan sötét a helyzet. És mindez csak a legrosszabb forgatókönyv, mert a legjobb szerint természetesen Isti behoz minden lemaradást! Csak pozitívan. :wink:

Kép
Kép
tinu

Leni: tényleg nekem se lett óriásbébim - 3250 g.

Kép
Kép
tinu

Rigófüttyös szép napot mindenkinek! (csak azér' se qrva életbe stb..) :mrgreen:

sajna csak olvasni tudtam, írni nem tudok most se, pedig szívesen kiélveztem volna a maradék 4 nap netemet... pénteken már eleve nem is lesz időm, hiszen mindent dobozolunk.... szombat kora reggel jön a szállító és onnantól kint is lakunk...

most épp azért nem tudok írni, mert tegnap kidurrant menet közben a kocsim vízcsöve és most megyek vizet -csövet-miegyebet szerezni, majd megszerelni a csotrit... metmivel a benzinkútnál nem lehetett deszvizet kapni.... és vehetek fel farmer-póló kombót ebben a kánikulában, mert nyári ruciban mégse mászhatok a motorháztető alá.. és Fülit is ccipelhetem a hasamon, mert a babakocsi is a kocsiban van, ennyit meg nem tud még a saját lábiján elgyalogolni... :(

szóval tudjátok mit: mégis csak &@##$**&&&@!!!!!!!

mindenkinek szép napot, jó hűsölést!

csóóók
Macsek
macskanyu

ILdi, gyogyulast Timinek!

Votiv, mi jovo hetvegen muzeumok majalisa meg vajdahunyadvari jatekkiallitas :)

Leni, K (es D) vitaminrol nincs egyertelmu allasfoglalas (otthonszulos korben). inkabb azt mondjak, h erdemes megkerdojelezni a szuksegesseget: kicsit utanajarni, majd eldonteni ;)
a koldok-hintopor viszont egyertelmuen nem jo: baromi eros fertotlenito hatasu, teljesen felesleges. az alkohollal egyetemben (ami meg szaritja a bort). helyette a betadint ajanlanak.
a furdeto meg a popsikenocsrol meg mar volt szo itt...;)

ja es igen az oltasi rend szerint a bcg a 0-6 heten esedekes, tehat egyaltalan nem kell nehany naposan beadni. szoval sztem erdemes a gydokitol kerni papirt, h hajlando beadni. a pku-szurest viszont nem lehet annyira halogatni, viszont elsietni sem lehet (kriteriumai, h a baba mar megivott 1 dl tejet, v mar 4 napos). erdemes "meggyozni" az orvost, h leveszi ehhez a vert, igy tenyleg nem kell visszamenni a korhazba ;). mondjuk az azert eleg nyomos erv, h az embert kirakjak a korhazbol, es ezek elvegzesehez vissza kellene menni. aki erre nemet mond... na lehet, h ekkor kell orvos-valtason gondolkodni ;)

Neet, bili-korulallas :lol: de egyebkent meg komolyan irtam az allva-pisilest. legalabbis B nem nagyon akart ulve, allva viszont nincs semmi gond (mondjuk a bilibe nehez belecelozni (bar segitek neki :lol:), inkabb vodor jatszik, v a "termeszet lagy ole" :D)

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Sziasztok :)

ÁÁÁÁÁ, már majdnem elküldtem a hszt, erre minden visszacsinálódott olyanra (Máté közbenjárása eredményeként :)), ami nem elküldhető grrrrrrrr

Majd később még jövök

Vica

Kép
Kép
vica94

Macs,
kitartááááás :)

Zsan,
:lol: :lol: :lol:
B legutobb aszondta, hogy "a hüje apa elfelejtette hazahozni a laptopot...." :shock: pedig tölem ilyen kombináciot sosem hall :roll:

na, L ügyintézni... (minden sz@r összejött, vérvétel eredmény, táppénzes papir, bevásárlás.....)
fibi

Macsek :) pocakkal autót szerelni :shock: , minden elismerésem És de kár, hogy most nem leszel egy darabig :(

Vica
vica94

Mindenkinek köszi az Ayres-szel kapcsolatos infókat, most aztán majd jól figyelni fogom Mátét, mit nem csinál….. :roll:

Zsanci :) Szóval akkor Csernusról: 1. nem is tudtam, hogy szülésznek készült, 2. sztem mindkettő lehetne, mármint halk szavú, alternatív és kiabálós, rögtön vágós. Más párosításban nem tudom elképzelni az ő gondolatbeli szülés levezetéseit 8) Előbbit akkor alkalmazná, ha olyan kismamával találkozna, aki elfogadja azt, hogy bizony a szülés fájdalommal jár és azt is, hogy ha valami jó tanácsot kapna tőle, a másodikat pedig akkor, ha olyan emberkével futna össze, aki – mint ahogy a jelenleg kezelt betegei – sokszor ööööö, hogy is mondjam, el akar merülni az önsajnálatban. Ha valakire ráillik akár ez, akár az: 1. elnézést, nem akartam megsérteni, ha sértőnek érzi a leírtakat, 2. Már tudja, hogy ha Csernusból az lett volna, ami nem, és nem jön be neki a fenti két gondolot, akkor nem választotta volna dokinak :D

Neet :) gratula a száraz pelushoz :)

Indi :) tök jó, amit írtál , lehet, majd Mátéval kipróbálom egyszer :) És nem is tudtam, hogy Jucus is kézműveskedik…. És mennyi mindent nem tudok még :roll: :) És W-pedagógia felfogása, olvasás tanítása tetszik :) Cikk :cry:

Zuzi :) milyen volt a tegnapi nap? Bazsó örül mindennek? Nagyon szép idő volt az ünneplésre :D Diószegi játszó merre és mikor akkor? :) Törökbálinti Corás fagyizó, imádom, miért kellett ezt most itt megemlíteni? 8) :roll:

Szrek :) Neet-nek küldött kép :lol:

Nuk :) én majdnem így vettem fel a párom nevét, de maradtam a köztes megoldásnál. Egyébként én is úgy szerettem volna, ha az ő vezeték neve után az én keresznevem jött volna, de náluk is volt már ilyen nevű családtag és emiatt nem akartam :) És alvós dedért irigy-irigy :D

Recca :) köszi a tippet :wink:

Votiv :) oké tartjuk magunkat még egy-két napig. Egyébként az említett kisokosnak megfelelően 1-szer 5 golyócskát adok neki, mielőtt elmegyünk fürdeni, mert hogy írtad Isti kidőlt tőle, én meg gondoltam, mire a fürcsinek vége ő is kidől, nos, nem mindig :? Az írásodat elmentettem, annyira jó :D

Ildi :) herpesz: idegességtől is kijöhet. Nekem rendszeresen a vizsgákra, vagy családi problémák után jött ki. Mostanában nincs – kopp-kopp -, Máté jó stresszoldó :lol: És bulást Nektek :)

Bkrityó :) de jó, hogy Felőled is hallani, sok drukk a vizsgákhoz, remélem mind sikerülni fog, kitartás :) És nagyon szépeket csinálsz mindig a nagy alkalmakra :P

Fibi :) néha szégyenlem is magam, hogy ilyen vékony vagyok, nem mindig jó az ….. sokszor érzem úgy, hogy utálnak emiatt. Ne idegelj ezzel a „nem lesz rám jó, egy füdőruci sem „ témával, Te csak a pocakod voltál, nem marad majd rajtad sem sok, szülés után. :D

Mesterséges izék : hát, akkor most már utáljatok engem is. Én végig szedtem a terhesség alatt az Eleviet. Igaz, a közepétől márcsak két-három naponta szedtem egyet, de úgy voltam vele, rosszat nem csinálok. És nagy sem lett a kőc, teljesen átlagos súllyal született. Konakiont adtam, viszont Vigantolt már tök régen nem adtam, és előtte is rendszertelenül, mert hiába volt baba feje feletti polcon, inkább a babára figyeltem, mint a polcra :wink:

Tinu :) jobbulást a lábadnak és drukk, hogy mégse kelljen az a sebész :roll:

Máté tegnap egész nap egy szál body-ban tengette a napját, azt hiszem ma sem lesz másként. Előbb voltunk kint és már most éget a nap, tök jó sztem :)

Vica
vica94

Ja, és természetesen nem a tűző napon volt egy szál body-ban, mielőtt a mókusokat, meg GYIVI-t, meg meg meg ..... :) gerjesztené valaki :) Hanem a teraszon, tető alatt, árnyékban :):)

Vica
vica94

nem kaptunk szurit, viszont kaptunk beutalót a neurológiára. Azt mondta a drnéni, hogy nincs rendes szemkontaktusa, meg nem emeli rendesen a fejét... :cry: :cry: :cry: Most kicsit elszontyolodtam, kezdem azt hinni, hogy ezzel a gyerekkel semmit nem csinálok jól... :cry: :cry: :cry: :cry:

nukada

Nuk: ne keseredj el! Ez csak egy vizsgálat. Lehet, hogy nincs is semmi baj, csak a dokinéni lelkiismeretes. Szóval majd utána a könnyek, ha már papírod van róla. :wink: Te mit érzel? Tényleg lehet valami abban, amit mond? (Szemkontaktus, fejemelés...)

Kép
Kép
tinu

Tinu, minden szavadat köszi :) én is így érzem, de nagyon jól esik a megerősítés :)

Kisün, csütörtök elvileg 11-kor fejlesztő, de az is lehet hogy végül itthon ragadunk, mert jönnek szerelni a főzőlapjainkat (az előbb kaptam frászt, szereléssel együtt kb 60 ezer :roll:)

Fibi, Leni, a kórházban a neonatológustól lehet hintőpor meg alkohol-receptet kérni, vannak neki előre nyomtatottak, popsikenőcsnek meg a Sudocremet ajánlotta - vagy ha akarunk, vehetünk vmi gyógyszertári kencét - ezt mondta. De Istinek is a Sudocremet használom, úgyhogy ez volt itthon, szóval eldőlt a dolog.
köldökápolásra a bábakönyvben olvastam az anyatejet :wink: :mrgreen:

egyébként csajszimnak újszülött seborrhoeás lett a bőre - volt valakinek ilyen?
olyan mint a koszmó, állítólag - dokinéni szerint - elmúlik magától, csak szépen kezelgetni kell. De nagyon pötyi szegénykémnek az arca, még a szemhéja is, és úgy bedagadt és összeragadt, hogy ma reggel nem bírta kinyitni :( csöpögtettem bele anyatejet, és kapott szemvidítófüvet 1 bogyót, remélem ez segít. az arcát meg időnként vastagon bekenem fürdetőkenőccsel, meg áttörölgetem mandulaolajjal, és fohászkodom, hogy múljon már. viszket is szegénykének, folyton hozzám dörzsöli a kis fejét :(
azért ez olyan kiábrándító, hogy mindkét gyerekemnek ilyen hülye atópiás bőrbetegségeik vannak már ilyen pici korban :?
vajon öröklött? vagy én csinálok vmit rosszul? :roll: persze erre senki se tudja a választ :?

votiv 8)
votiv

Nuk,
pü ment :D

Kép

Kép

szrekuc

Nuk :) és amit már korábban írt Neked itt vki, Réka jóval előbb született és lehet emiatt késik neki néhány dolog, ezek is tartozhatnak közéjük :) és Tinu is jót javasol. És NE aggódj, minket is küldtek neurológiára, mert a kórházban a dokinéni úgy látta gond lehet/van, mert nem volt szuper (sőt) az Apgar-ja. Többször kellett visszamenni és én mindig szét aggódtam az agyamat.... :roll: :oops:

Vica
vica94

Vot,
tesóm kisebbik lányának is volt, dokinéni írt rá kenőcsöt, kevert gyógyszertári vmit és senki nem csinál semmit rosszul! irgum-burgum vasfazék

Kép

Kép

szrekuc

és tegnap bicajoztunk Ábelle - sisaak kb 20méterenként repült a földre, az nem teljes érdekelte, hogy anyának is van - az legyen anya baja ;) :lol: (utálom a sisakot...)

és szereti a sört :shock: beleivott apja korsójába - lopott kis sörhabot és egyszer pedig meghúzta jól a nyakába is ment :lol: de a sörhabért még itt kuncsorgott :shock: :lol:
és állandóan kukázik :evil:

mi is szeretnénk m enni Votivékhoz nekünk a csütörtök nem jó a többi nap igen :D

Kép

Kép

szrekuc

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?