A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

Sziasztok!
Feladtam, hogy mindent után-olvassak. Múlt héten a dokim pihenést javasolt, így keddtől nem dolgoztam, azért maradtam el a fórumról.
Ma megyek vissza kontrollra. Úgy döntöttem, nem dolgozok teljes heteket, szerencsére ebben a munkahely is partner. Szóval lassan átállok az otthoni életre...
Megpróbálok feltenni egy képet, amely a hétvégén készült. (Remélem, nem bénázok :oops: ) Kép

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Kép

Kép
kis pupu

Ő a mi kis büszkeségünk, aki már nagyon ficánkol a képet s nehezen rögzitették, mert egyszerűen képtelen volt megállni egy pillanatra is.....
Hát nem édes, ez egy hónapja készült :P

Kép
kis pupu

Kis pupu!

Nekem a doki írt fel egy pocakkrémet különböző összetevőkkel, amit a patikában állítottak össze. Én már elég sok csíkkal rendelkezem, de a krémtől sem lett kevesebb rajtam. Talán picit halványabbak, de csak lehelletnyit. Én is azt hallottam, hogy aki hajlamos rá, bármilyen krémmel kenegetheti, akkor is olyan lesz.

Szilvi

Szilvi
Kép
szylett

kispupu, agnesgoboly, jók a képek nagyon! :)

Kép[/url]
Kép
Kép
copfi
Budapest

Sziasztok!

Először pótolom a fotót, a múltkor ki tudja miért nem tudtam az istennek sem feltenni! Remélem most sikerül...

Te Kép hát Ő az én anyukám... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Már megint bénázik a rendszer... nem tom miért..... furin válsztotta el a mondandómat..... amott fenn....

Szóval reagáok rátok lánykák:

Mona: a kullanccsal az a gáz, hogy én már kétszer voltam lyme-kóros miatta.... és mind a kétszer terhes voltam.... először 33 hetes, aztán meg 9.... azt mondta a doki, hogy ha nem kezelik, akkor meghalhat a baba a hasamban.... szép.... Én elmentem a bőrgyógyászhoz és azt mondta, ez nem lyme-folt, adott vm. kenőcsöt és hazaküldött.... kullancsot nem találtam magamban, így nem gyanakodtam... de mivel a folt csak nőtt és nőtt, bejelentkeztem a kullancsbetegségek ambulanciájára és ott a főorvos úr már ránézésre megmondta, hogy ez bizony kullancs.... és lyme.... úgyhogy lódozissal kaptam az antibiotikumot. Az első 15 napban napi két injekció, aztán még 20 napig napi három darab gyógyszer... a férjem elfotózta milyen és mekkora bogyókat szedtem... hát rémes....
Szóval a kullancsa nagyon gáz! Ha találsz magadban, mindegy, ha benn marad a feje, az a lényeg, hogy nagyon gyorsan szedd ki, meg ne nyomd a hasát, mert beléd hányja a mocskokat! Hirtelen rántsd ki és kész! A feje ha marad, nem baj, majd kilökődik később. És figyeld a helyét, ha megjelenik egy piros folt ami nőni kezd, azonnal doki! Javaslok egy orvost, úgy hívják hogy dr. Lakos Ferenc. Ő a tuti! Csak kullanccsal foglalkozik, nagyon profi! a neten rákereshettek!
Védekezni nagyon nem tudsz, most volt beteg a kutyám is babéziás lett a kullancstól..... Van egy permetszer, mi azt fogjuk venni, és azzal kell bepermetezni a földet ősszel, hogy amikor esik a hó bemossa a talajba, és tavasszal rügyfakadás előtt.. akkor megdöglenek a lárvái és nem kelnek ki a kullancsok... de tuti védekezés... hát a hosszú nadrág betűrve a zokniba..... és kalap meg zárt felső... ja... a negyven fokban...... :)

Dimet: a magne b6 jó, de vigyázz, mert ha túlzásba viszed leesik a vérnyomásod és elájulhatsz. Így jártam én is... szédelegtem, mint a gólyaf..s a levegőben... és mondta a doki, hogy azért van, mert napi 3x2-nél nem nagyon szabadna többet bevenni. Én azt javaslom, hogy ne 250-est szedd, hanem van a plussz forte pezsgőtabletta, amit akkor használtam amikor nagyon gázos volt a hasam... sokat keményedett. ez erősebb, mert ebbe 300 mg magnézium van benne és tűzoltásként nekem jobban bevált.

Mamiblue: gyönyörű a babóca! :)

Nóri79: Hát, ő sem lesz egy kicsi baba... :)

Copfi: anyósom varrónő, most kicsit be van ugyan havazva, de nekem anno az összes kismamaruhámat ő varrta... és esküvőre is mentem vagy háromszor... ha gondolod priviben az elérhetőségét megadom.... ja, és gyönyörű babaruhákat varr! :) :) :)

Robcsi: gratula a punishoz! :)

Miniliza: Vigyázz magadra! a pocakkeményedést jól kezelik... adnak finom alkoholos indúziót... én is kaptam négy hétig non-stop, éjjel-nappal! Nagyon jó volt, kipirult arccal, csillogó szemekkel támolyogtam a folyosón magam után cibálva az infúziós állványt... a férjem jókat vigyorgott, mondta hogy hoz egy kis pálinkát ha gondolom.... azzal talán kiválthatjuk az infut... mondtam, hogy vénásan jobban szeretem, mert hamarabb hat.... :)

Bkrisztike: ÚÚÚÚÚgy irigyellek! Nekem a cicim sose nőtt meg semmitől! Még a terhesség és szoptatás alatt sem lett látványos változás! :( Pedig annyira szeretnék nagy didkókat!!!! :) Bezzeg a seggem.... az megnőtt rendesen! :(

Kis pupu: Szijjjjja! A striákra egy dolgot tehetsz: behunyod a szemed és nem látod.... nagy csodát ne várj! Kenheted bármivel! Nekem a harmadik gyerkőcnél lett tele a hasam ronda vörös csíkokkal! Aztán elhalványodott, most már alig látszik... ja, pontosabban most már megint látszik.... de később az is elhalványul...
Mit szépítsük? A gyermekáldás nem kíméli a testünket! Dehát, most mondd: nem megéri?! :)

Na lányok, én lépek.. vár a takarítás meg a mosás... csók mindenkinek, még benézek...

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!

mandala: hát jól megijesztettél. :(:(:( idén már két kullancs mászott rajtam. Igaz nem kellett a vérem nekik. ( kopp-kopp-kopp ).

Én nem tudom mi van ma velem. Mintha fel sem keltem volna. Komolyan. Nézem a lányomat és mintha álmodnám. Eléggé tompa vagyok ma. Bezzeg Vivi.. itt pörög. Lovagost játszik egy porszívócsővel meg a pelusával és rohangál körbe-körbe a gumifotele körül azt kiabálva, hogy te egy ostoba lovag vagy!! Basszus és még csak 2 éves.. :shock: :? Mi lesz ha oviba megy? Szeegény ovónők. Bár bizti ki vannak képezve ilyen kis ördögfiókákra. :D Na megyek mert a kis lovagom büdös is. sziasztok

Rita

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

na csajszik!

Teszek fel magamról végre egy képet, ez ma készült, amikor picit megszöktem a munkából..... :P
Éljen a nyár...... Kép

Kép
kis pupu

Na, akkor én is bemutatom magam és a pocakomat :) Ez a kép múlt hétvégén készült a telken.

Kép

Kép[/url]
Kép
Kép
copfi
Budapest

Hello a csinos kismamáknak!

Én még mindig nem szántam rá magam a fotóra...

Bogesz: így 28 hetesen még nincs összehasonlítási alapom! Bár elég jól látszik rajta, de azt sem biztos, hogy ez egy kis kuki!:D A csuklást egyértelműen meg fogod ismerni! Nekem is csak egyszer csuklott még! Mostanában a mozgást sem viszi túlzásba, valahogy nem rug olyan nagyokat, de azért folyamatosan mocorog! Majd rákérdezek erre a dokinál...

Mandala: nagyon fiatalos az anyukád! :) De persze ezt gondolom te eddig is tudtad!:D

Sajna mennem kell takarítani. :cry:

Kép

J.

mamiblue

Ja, bogesz, van neki haja, azt is láttuk uh-on,de az a fekete a feje tetején az árnyék...tehát az már kilóg a képből.

J.

mamiblue

Mamiblue, édes ez a kép nagyon!!!!!

Kép[/url]
Kép
Kép
copfi
Budapest

Ezt most olvastam:

"Horváth Zsolt azt is kérte: ne csak a szülésnél tegyék ingyenessé a szabad orvosválasztást, mert egy szívműtét ugyanolyan bizalmi kérdés."
Ezek szerint tényleg ingyenes a szabad orvosválasztás! De ezt majd biztosra megtudhatjuk a júliusban szülőktől.:)

Nagyon profi volt ez az uh-os! Ezért ilyen jó a kép! Mostmár még kiváncsibb vagyok, hogy milyen lesz, ha kibújik, mert ezen a képen nem hasonlít a csajokra...

Remélem holnapra tényleg enyhül az idő!!!! Én kipurcanok, ha ilyen meleg lesz egész nyáron!

Judit

mamiblue

meleg van....pfff...nagyon.

holnap rákérdezek a dokimtól,hogy mennyi nála a szülés...eddig még nem közölte, és most hallottam horibilis összegeket róla....... :?
elvi és anyagi okokból sem szándékozom 80-100 ezret kifizetni.......

ti hogy álltok ezzel a kérdéssel????
dimet

Tényleg nektek van már szülésznőtők???

Kép
kis pupu

Jószagúúú málnabokor, mekkora vihar lett perceken belül??!!
Villámlik, dörög, essik, brutál módon fúj a szél!

Jók a pocakos fotók, szépek vagytok!!

Most, hogy jött a vihar, egészen bekeményedett a pocim, mint a kő, remélem nem fél a dörgéstől....... A kutya már bebújt a gardróbba, ott retteg! Szép kis házörző :wink:

Dimet, fogalmam sincs én mennyit fogok fizetni, de nekem sem ártana rákérdezni, de olyan kínosnak érzem! Nem tudom hogyan lehetne másképpen kideríteni.

Kis Pupu, nekem még nincs és nem is tudom, hogy lesz e, nehéz kérdés a fennt (lap tetején) már említett okok miatt is! Apa jön és szorítja majd a kezem, én meg az övét és majd éppen aki ráér az jön segíteni a szülésnél! Véleményem szerint a szülésznő több zsetont érdemelne mint a doki, mivel az orvos csak a végére jön oda, mikor már szinte megszületett a gyerkőc! Kinek adjunk többet?

Kép
h.bogesz

Az énd okim például 10 terhesgondozási díját kéri, ami alkalmanként 7ezer forint!!!!
Plusz persze majd a szülésznő, nem kevés.....
De még azt sem tudom hol szüljek....???? :P

Kép
kis pupu

Hello!

Kis pupu: Ez nem semmi! Az enyémnek nincs szeirntem fix tarifája, de egyébként is alkalmanként 5000-ret kér! Én szoktam adni neki a kórházban is az uh-on! Szülésznő...jó kérdés! Én megmondom őszintén senkitől sem kívánnám meg, hogy esetleg a saját műszakja után ottmaradjon velem. A Jánosról egyébként jókat mondanak, újszülött, koraszülött osztálya is jó!

Bogesz: Ha kínos ne kérdezz rá! Hidd el, ha van neki fix tarifája, akkor mondani fogja! Nem szégyenlősek szerintem, akinek már van képe direktbe kérni pénzt!

Dimet: 80-100...az igen! Kissé telhetetlenek néha ezek a dokik! :shock:

Na, pancsi, pihi! :D

Judit

mamiblue

mona76!
Meg tudnád adni a túri elérhetőségét?

kriszti

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Sziasztok!

Nagyon szépek a babás, és a kismamás képek.
bogesz, ne aggódj, ez már velem is előfordúlt tüsszentéskor.
Képzeljétek el most értünk haza Bécsből :D Na és mit vettünk? Babakocsit. Olyan boldog vagyok, de most nem dobok róla képet, mert még a dobozában van, fáradtak vagyunk hozzá, reggel négykor indúltunk.

Miroszról tud valaki valamit?
Krisztike, tegnap elküldtem, nincs privid? De semmi gond, azonnal küldöm. :wink:

Kép
mona76

Még valamit kérdeznék :oops:
Holnap megyek a védőnőhöz, és ugye vinnem kell vizeletet, no de mindig hozzáteszi, hogy a reggeli elsőt :roll:
Ezt hogy a fenébe csináljam meg, vagyis melyik az első, mert nagyjából kijárok pisilni éjjel 1-kor, 3-kor, 6-kor, 7-8 körül meg kelek :roll: :x

Kép
mona76

Olyan jo friss illata van a levegőnek így a zuhé után! Kellet a földnek egy kis csapadék....

Mamiblue, valószínű igazad van, nem lesz szégyenlős! :?

Mona, megnyugtattál, nagyon gázosnak éreztem a helyzetet, de ezek szerint nem vagyok egyedül :oops: Örülök neki, hogy sikerült egy szupi kis verdát venni a babónak!!! Majd szúrd fel a képet, ha módod van rá!

Vettem Pocakpöcinek felhúzhatós, zenélős, plüss kis holdacskát, amit a hasamra szoktam rakni. kb. 5-10 másodpercen belül mindig reagál rá, rugdos, böködi ahová teszem. Most akkor ez mit jelent?? Zavarja a hang, vagy tetszik neki?? Háát, nem éppen megnyugszik tőle, hanem feléled, úgyhogy nem biztos, hogy jót teszek vele! Valakinek van ebben tapasztalata?? Nem idegesíteném a bébit...

Kép
h.bogesz

Mona, nekem nem szokta mondani, hogy vigyek, mindig ott megyek el Wc-re és nem szokott gond lenni! Szerintem a koncentráltság miatt mondja. Mivel nekem reggel mindig olyan sárga mint a narancslé... De ha ennyit jársz éjjel csurgatni, akkor szerintem mind1, hogy melyiket adod le. Szerintem ha gáz van, azt a reggeliből is ugyanúgy meg tudják mondani, mint akár az estiből.

Kép
h.bogesz

hát, szerintem jobb ha rákérdez az ember.....mert derüljön ki időben a dolog. és annyit én nem akarok fizetni......meg is fogom mondnai.ez nem ciki. már bocs, ha nekik nem ciki egy természetes dologért pénzt kérni..... :evil:
és szerintem az ügyeletes dokinál is meg lehet szülni, a jó szülésznő sokkal fontosabb. (anyósom szülésznő.........)

nekem is kicsit feszít a pocakom, biztos az időjárás változás miatt.

jók a pocakos képeitek!!!!!
mi is csinálunk majd ma. vagy holnap.
dimet

Sziasztok!
Mona!
Nem tűntem el, csak a gépünk a dolgozószobában van, ami a tetőtér legmelegebb helyisége, így még este sem nagyon volt kellemes itt üldögélni az elmúlt napokban.
De most visszaolvastam.

Irigyellek, hogy már van kocsitok... Nagyon várom a képet róla.
Milyen kocsit vettetek? Mi újság babakocsi ügyben ausztriában?
Melyik boltokban voltatok? Más babacuccot is nézteetk vagy vettetek? Mindenre kíváncsi vagyok ezügyben, mert június elején mi is megyünk. ( priviben is írhatsz, hogy ne untassunk másokat)

Nekem a Milán és a Dániel név is tetszik, de a mi keresztnevünkhöz csak a Milán megy, így fent is van a fiúnév listánkon. Manapság nagy divat, hogy két nevet kap a babó, de mi mindenképp csak egyet fogunk neki adni.

Légyszi küldd el nekem is a babaturis elérhetőségét!

Pattogóbolha!
Ekkora a hasad és csak 1kg-ot híztál??? Vagy én kavartam vmit össze ill. értettem félre?

J.d! Kis pupu!
Üdv itt köztünk!
Én még szedem a magzatvédő vitamint, hetente kb 3-4-szer és még szedek most Vas Vitalt, mert az előző vérképemhez képest a mostani rosszabb lett, sokminden határértéken van benne.

Én a Milupa terhességi krémét meg babaolajat használok a pocimra.

Bkrisztike!
Elmaradt a beígért babakocsi kép!

Nagyon édesek a babaókák a képeken már én is nagyon várom a 4D-st, hogy láthassam a mi kis Csodamanónk pofikáját.

Szylett!
Én nem vizesedek, de csomószor arra ébredek, hogy az egész kézfejem teljesen el van zsibbadva.

Kép
mirosz

Sziasztok!

Mostanában alig jutok gép elé, sajnos, bocsi!!!

Először is köszönöm mindenkinek a névnapi köszöntőt, és én is puszilok minden szülinapos és névnapos kismamát!!!

A poci fotók nagyon szuperek, és a kisbabós fotók is!!!

Múlt héten voltam védőnéninél és doktorbácsinál, minden rendben a vérképem (amit a cukroslötyinél csináltak) szuper, jobb eredményeket mutat, mint a legelső! Vérnyomás, vizelet rendben, súly +5kg tehát ez is szuper!!!
Méhszáj zárva, 3000-es és a méhfala is jó kemény, hallgattunk szívhangot is, az is nagyon szuper volt, tehát minden tökéletes, következő vizsgálat június 6-án lesz, akkor lesz uh is!!!

Kép
Kép
times

Sziasztok!

A babakocsi, amit a hétvégén vettünk! Kép

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Sziasztok!

Egy gyors reagálás és futok aludni....
Sztem a szülésznő fontosabb, mint a doki! Ő végig veled van, sokat segít, én mindig kértem, hogy amikor nincs ott a doki csináljon velem vm-t hogy hamarabb meglegyen a gyerek... és mindig segített! Annyira jó volt, hogy ő ott volt! Megnyugtatott nagyon. Mindhárom babám nála született. De modt, hogy úgy néz ki bejátszik a császár, ráadásul egy másik kórházban, így lerontom az átlagot egy kicsit... :(
De aki simán szül (előreláthatólag), annak csak ajánlani tudom....

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok Kismamik!

Mona:Szintén kivagyok magamtól, nehezen megy az alvás és a hajolgatás, de szerencsére a gyerek csak örül neki, hogy mindig felállítom a székre, ha öltözünk, és sokat segít már a szobája pakolásában is.
Alvást most úgy oldottam meg szopipárna híján, hogy találtam egy jópofa nyári könnyű paplant húztam rá pamut hutazatot hosszában 4 rétegre tűrtem és ezt kapom a lábam közé éjszakánként apa helyett.Plussz néha még megspékelem kispárnával a dolgot a térdem alá így egész jól tudok oldaltfekve aludni, de alig várom már hogy újra hason kialudjam magam rendesen.
Kilók:Én 5 kilónál tartok jelenleg, de tömöm magamba a csokit és a jégkrémet, nem lesz ez így jó!!!
Minliza:Gondolok rád és szorítok neked, hogy minden redben legye.
Pattogólabda, cseresznye:Ja lányok amikor Lindával voltam terhes, és akkor érett anyósnál a nagy szemű roppanós héjú cseresznye és naaaagyon bezabáltam belőle, este olyan rosszul lettem mert olyan helyen jött ment bennem a levegő a cseresznyétől, hogy olyan tüneteket produkáltam mint a szülés eltti deréktájéki szúrások bementünk a kórházba nagy volt az ilyedség, főleg az előző baba miatt akit elvesztettünk, kaptam visszatartógyógyszert.1 éjszakát bennt maradtam és másnap reggel amikor megkönnyebbültem a mosdóban, saját felelősségemre hazamentem. Azért írtam csak le mindezt, hogy vigyázzatok a cseresznyével,mert fucsa dogokat művel. Ja a bab is tud hasonlókat, de nálam a cseresznye volt a tuti befutó!!!
Bee:Édi a pocid nagyon
Striák:Nekem a sima gyógyszertárban vásárolt kakóvaj nyugtatja meg a lelkemet, hogy teszek valamit striák ellen. Igazából kozmetikusként tudom hogy sem árt se használ, de a lényeg, hogy a bőr rugalmas legyen és ne tudjon kiszáradni, ja és jó géneket kell örökölni. Sajnos ez nálam nem jött be. Én zuhanyozás elött szoktam bekenni,mert a klóros csapvivíz kiszárítja, aztán utána Gabi baba testápoló. Komoly mi kozmetikusként ilyen fincsi cuccokat használok, de tényleg hiába minden ha alapból nem rugalmasak a kötőszövetek. Azért akit zavar lehet próbálkozni hajrá, de én inkább büszkén viselem majd.
Kispupu:
Cofi:Aranyos a pocitok, és szép kismamik vagytok!
Mandala:Leht, hogy írtad már és nem figyeltem de most hol szülsz, ugye a 3 babó a nőiII-ben született, megadnád a szülésznő nevét úgy néz ki én ott szülök.
Kicsit hosszúra sikerült bocsi
Holnap megyek nődokihoz szorítsatok, hogy minden rendben legyen.
Puszi
Zeze

Kép
Kép
zeze

bkrisztike, mennyiért vettétek a kocsit?? mi is ilyesmit szeretnénk!!
dimet

Szép napot mindenkinek!

Nem semmi összegek hangzottak el :roll: a magándokival és szüléssel kapcsolatban.
Itt Zalaegerszegen, az én magándokim 2000-t kér alkalmanként és tényleg nagyon rendes, a szülés 20-30 e ft körül van, szóval ez még úgy gondolom belefér.
Járok egy szülésre felkészítő előadás-sorozatra, tegnap volt az első, nagyon jó volt, de egy tapasztalt maminak biztos semmi újat nem tudnak mondani, nekem azért tudott :wink:
Ami durva hogy össz 8 kismami volt csak, szerintem elég kevés egy 60ezres városhoz képest :?
Akinek már van tapasztalata mit mond a császármetszésről ,bár én szeretnék természetes módon szülni, csak ha gáz van akkor legyen császár, vagy ne féljek tőle?
puszika Kép
nora80

Sziasztok!

Na megjöttem a védőnőtől. Jelentem magamraszedtem 5 hét alatt + 2 kilót. Úgyhogy összesítve +3 kilónál tartok. Azért nem olyan rossz. Ilyenkor Vivivel már 9 kilónál tartottam. Holnap megyek terheléses vércukorra. :? És hagyján, hogy éhgyomorra kell menni, és ráadásul fél órát kell vonatoznom vácra miatta, de még a 3/4 6-os vonattal kell mennem mert csak fél 7-9 ig van terheléses vérvétel... :? :? Úgyhogy holnap mosott sz..r leszek asszem.

Na megyek eszem mert már megéheztem. :D
Sziasztok

Rita

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

mandala hát eddig ugy tünik :D

PHPBB kód:
Kép
nóri79

Szép napot!

Nekem is drukkolni ma megyek dokihoz, és ráadásul tegnap este nagyon roszzul voltam..... :cry: Újabb 7000ezer forint!!
Most próbálok majd okit váltani, mert ugyebár a kórhát megszünt, ahol dolgozott, meg amúgy sem a legjobb, na mind1, csak találok jobbat!!

Mindenkinek nagyon szép napot!!!

Ja már nekünk is meg van a kocsi, a babahordó is, sőt az ágyikót is megvettük, nagyon tündér......szerencsére már sok kis apróságot is beszereztünk, mini manót már nagyon várjuk.....

Kép
kis pupu

Zeze: hja, a cseresznye.... már megvan! Most világosodtam meg! anyukáméknál tegnap előtt délután bezabáltam fincsi cseresznyéből.... aztán éjjel olyan fél egy körül rám jött a hasmars... de úgy, hogy majdnem elájultam... ciki, de a férjem fogott a wc-n, hogy le ne ájuljak... aztán szinte négykézláb másztam be az ágyba. Ez még éjjel kétszer megismétlődött... csak nyitott abllaknál bírtam lenni, különben ájulás a köbön....
Elképzelésem sem volt mitől voltam ilyen rosszul.... hát mostmár tudom! :)
Most a Máv a befutó kórház nálam.... tudod, a doki aki vállalta a szeretném császárt ott dolgozik. Azért ragaszkodom a császárhoz, mert ha simán szülök, akkor ki kell fizetnem az elkötésért közel 90 ezer forintot és két napra be kell miatta feküdnöm a kórházba (laparoszkóposan csinálják ugyanis).... ahhoz meg sem pénzem, sem kedvem... viszont ha csaszi van, akkor ingyé megcsinálják és nem kell külön becuccolnom sem, ami egy szopós baba mellett igen csak nehézkes lenne......
Eddig a sote II-n szültem. Mindhármat ugyanannál a szülésznőnél. Egy tündér ő, és nagyon szeretem. Soxor beszélünk, fel-felhív hogy megkérdezze mi van velünk és ami nagyon jólesik az az, hogy annyi baba születik nála és mégis tudja a nevét mindhárom gyerkőcömnek, emlékszik a születésükre és azt is tudja totál pontosan, hogy most mennyi idősek.... Ő Zsoldosné Kele Etelka. Ha gondolod, megadom az elérhetőségét. Sok mamócát küldtem már hozzá és mind nagyon meg voltak vele elégedve. Ráadásul a klinikán a vágás (gátmetszés) nélküli szüléslevezetésben ő a legprofibb..... nekem mindkettő utolsó baba így született... :)

Nora80: ha lehet, maradj a sima szülésnél.... mégiscsak átvágják a szöveteket és mégiscsak nagy hasi műtét a csaszi.... bár én most arra hajtok... de hát a negyediknél azt gondolom érthető némiképp, főleg ha a fenti érveimet elolvasod...
Ha mégis csaszi lesz belőle, hidd el nincs miért aggódni! Sok kismamit ismerek akik így szültek és senkinél nem lett gond. Úgyis csak akkor javasolják a műtétet, ha indokolt, akkor meg az a legjobb neked is, a babának is! Ne félj tőle! Ha előbb kerülök kés alá, mint Te babáznál akkor mesélek az élményeimről! :) :)

Hú lánykák szorítsatok értünk! Mindjárt viszem Gergő babát oltásra... Csórikám, nehogy nagyon belázasodjon.... Ha tudok referálok még este mi újság a környékünkön... addig is szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Bolha: gondolok rád! Én is három kiló +nál tartok és holnap megyek terheléses cukira.... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!

Copfi, Kis pupu! Nagyon jók a pocis képek, csinik vagytok!

Bogesz, nekem is keményedett tegnap délután óta a pocim, olyan rossz, minden átfut az agyamon ilyenkor... Vasárnap éjjel is keményedett... Utólag én is az időjárásváltozásra gondolok, nem semmi, ha tényleg ez visel meg minket annyira.
Olyankor Babó is hevesen mocorog, eldönteni sem tudom, hogy a nagy fészkelődős vagy mi a gond...

Mona, kiváncsi vagyok a babakocsira!!!!
Bkrisztike, a tiétek is szupi!

Kép
nap12

Sziasztok!

Az én dokim alkalmanként 5000-et kér,szülésnél azt mondta 40-50e.,ki mennyit gondol.Én rögtön az első alkalommal rákérdeztem,így a tiszta.
Ma megyek du.védőnőhöz,aztán dokihoz is.Én sajnos már +8kg.-nál tartok,ebből most 3hét alatt jött fel 2kg.Bizti le leszek baszarintva érte :oops: .Ez van.A vérnyomásom rendben van,és ez a lényeg számomra :)

Kép
Kép
huni

na ti csak ne sirjatok,ahogy elnézem én vezetek a pusszokkal :cry:
nálam+12kg :cry: :oops: :shock:

PHPBB kód:
Kép
nóri79

Hello!

Mandala: Lehetett vmi tegnap a levegőben, én is rosszul voltam...férjecském, meg úgy itthagyott a 2 csajjal reggel mint a sicc! És persze még érezzem magam rosszul, mert kibuktam tőle...
Bár szerintem nekem a fülemmel lehetett vmi, sajna nem bírom a klímát, de a huzatot sem, és tegnap kaptam mind a kettőből.:(

Krisztike: Mi is ilyen babakocsit vettünk, csak a szahara színben! Ilyen citromsárgát nem is láttunk. Remélem ki fgojuk tudni használni!

Mona: Mostmár én is nagyon kiváncsi vagyok a babakocsitokra! Márcsak azért is, hogy a nagy "válogatásnak" mi lett az eredménye!:)

Huni: Én is kb ennyit akarok adni a dokinak. BÁr én az első szülésnél több mint 5 éve 60 e-ret adtam, de nem volt problémamentes a szülés csak azért...Most is ha pld császár lenne (remélem nem) ,akkor is valószínű picit többet adnék, azt mégiscsak a doki csinálja végig!:)

Rita: Kutyusotokkal mi let végül? "lebabázott" ? :D

Egyébként ha tud vki barna színű vagy barna foltos, kis testű keverék kutyust, akkor szóljon. Ilyet szeretnék a házba Jessy mellé!

Pá!
Judit

mamiblue

Sziasztok!

Látom, holnap nem megyek egyedül terhelésesre. Majd gondolatban fogjuk egymás kezét Mandalával és Bolhával :lol: (bár lehet nekem lesz a legjobb dolgom mert én csak teácskát fogok inni zsemlével)

Bocsánat, hogy nem személy szerint, de mindenkinek nagyon szép a pocija.

Krisztike, nagyon jó lesz a babakocsitok, szerintem ki fogod tudni használni.

Markanyuka, a múltkor te kezdtél el írni valamit erről az orvosválasztósdis dologról, aztán elfeledkeztünk róla? Tudsz valami konkrétumot? (azért jó lenne, ha nem a júliusban szülőktől kapnánk információt, mert szerintem közöttünk is lesz bőven olyan, akinek meglesz a babó júliusban)

Doki, én a mostani dokimhoz a kórházba járok be amikor ő ott van. Mindig félreteszem a pénzt (5000 Ft), hogy odaadom neki de mindig ott van az asszisztens is és úgy meg olyan ciki lenne odaadni. Szülésre még nem kértem fel, mivel ha a kórháznak is fizetni kell, akkor szülök az ügyeletesnél. Ha nem kell a kórháznak fizetni és elvállal én 40-50 e-et gondoltam adni neki. Rékával akihez jártam tőle azért kellett eljönnöm, mert már nem vállal szülést (pedig még csak 40 körül jár) neki 2,5 éve adtam 40-et.

Keményedés: nekem Rékával nagyon sokat keményedett a hasam és most meg az a furcsa, hogy nem. Annyira nem hogy kb. heti szinten 1*, na nem mintha panaszként írnám, csak ez is furcsa. Bár akkor ülő munkát végeztem és szerintem az sem tett jót.

Kép
Kép
robcsi03

Lányok!

A startlap hírekben található egy írás, "A reform alatt nem érdemes szülni?" címmel. Olvassátok el, érdekes. Csak azért nem másolom be ide, mert elég hosszú.

Üdv, Móni

Kép
Kép
moni1973

Móni és előtte vegyek be egy nyugtatót? :roll:

Kép
Kép
robcsi03

Hello

Én is olvastam, engem ez megragadott! Szerintem ezt nem szabadna megengedniük maguknak a minisztériumban! :

"Amikor pár hete szülési hullám volt, előfordult, hogy egy kismamának fél napot a folyosón kellett töltenie, mert nekünk csak 37 ágyunk van”

J.

mamiblue

Sziasztok!

Egy tegnapi élményemet szeretném Veletek megosztani!
Az esti vihar előtt épp csak hazaértünk párommal. A szokásos otthoni teendők alatt arra lettem figyelmes, hogy a kis pocaklakónk egyre feljebb helyezkedett a hasamban, már szinte a cicijeimet támasztotta. Ennyire fent még eddig nem éreztem. Valószínűleg a vihartól ijedhetett meg ennyire. Mindez nagyon jó érzés volt...

Szilvi
Kép
szylett

Sziasztok!

Na utólag is. :oops: Mindenki nagyon szépen gömbölyödik és nagyon szépek a pocik. Több képet kérünk. :) Az uh-s képek is naaagyon tündériek. Már alig várom a 30 hetes 4D-s uh-t.

mamiblue: nem babázott le. szerencsére. :D Csak dagi. :)

mandala, robcsi: gondolok rátok holnap. :)

Én a dokinak alkalmanként 5000.-et fizetek, de picit soknak érzem azért, hogy bemegyek, megvizsgál, megkérdezi, h van-e vmi bajom aztán mehetek is. Cirka 5 percet vagyok bennt nála vetkőzéssel és öltözéssel együtt. Percenként egy ezres... :shock: :roll: Hát nem tudom. Lehet rászánom magam a tanulásra és elmegyek nőgyógyásznak. :lol: Viszont a szülésre nem mond konkrét összeget. Amennyit gondolunk. Hát én egy ajándékkosarat gondolok. :)

Hát ami meg a cikket illeti... :? csak annyit, hogy látszik, hogy a parlamentben javarészt pasik "dolgoznak"... :evil:

Jaj lányok. Akiknek nincs mosogatógépe.. Nektek nem szokott begörcsölni a kezetek mosogatás közben?? Tök idegesítő. Nekem mindíg begörcsöl a hüvelykujjam. Ez gáz? :D

Na megyek. Majd holnap ha magamhoz tértem akkor írok. Sziasztok.

Rita

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Sziasztok kismamik!
pattogo, nekem is sokszor begörcsöl a hüvelykújjam :roll:

Ma voltam a védőnőnél :roll: +7kg-nál tartok, azt mondta most már nagyon figyeljek oda, mert ezútán jön még csak igazán a hízás :roll:
Talált a vízeletemben cukrot, igy pénteken ismét vinnem kell neki :roll:
Megnézte a laboreredményemet, a vas eredményem rosszabb mint 1 hónapja, pedig már akkor is vashiányom volt :roll: Kaptam egy másik gyógyszert, vagyis ez folyadék, 2600ft volt, és nem elég egy hétre :x majdnem frászt kaptam a patikában :roll:
Megmérte a hasamat, és feltünt neki, hogy kemény a hasam, szerinte többet kéne pihennem :roll: /de azt nem kérdezte hogy mennyit pihenek :D /
Szóval ma ilyen napom volt.
Lefényképeztem a bkocsinkat, de csak úgy kutyafúttában, de már láttátok ugy is mert párszor már mutattam, hogy ezt szeretném.
hoko rangers, 340euroért vettük. Ami kevésbé megy náluk a szín miatt, az 299euro.
Kép
Kép

Kép
mona76

Idézetek:
Magyar Orvosi Kamara honlapja: "Horváth hozzátette: a jövőben ugyanaz lesz a mentességi kör a kórházi napidíj esetében, mint a vizitdíjnál. Változás lesz továbbá az is, hogy júliustól nem kell részleges térítési díjat fizetni a szüléseknél."

Hírnéző.hu: "Változás lesz az is, hogy júliustól nem kell részleges térítési díjat fizetniük azoknak a nőknek, akik választott orvosuknál szülnek - mondta Horváth Ágnes."

Hvg.hu: "A jövőben ugyanaz lesz a mentességi kör a kórházi napidíj esetében, mint a vizitdíjnál. Változás lesz továbbá az is, hogy júliustól nem kell részleges térítési díjat fizetni a szüléseknél - hangsúlyozta Horváth Ágnes."

Az hiszem ennyi idézet elég ahhoz, hogy nem hülyeséget írtam, különben aznap mikor megszavazták a július 1-től életbe lépő vizitdíj változásokat, még a híradóban is bemondták ezt. Amúgy én akkor a Népszabadságban is olvastam, de azt most nem találtam meg.

Én nem vettem észre, hogy lehűlt volna a levegő, nálunk itt Szegeden ma is nagyon meleg volt, én semmit változást nem éreztem azon kívül, hogy fújt a szél. Este ide is megjött a vihar, dörgött, villámlott, eső, jégeső, és pont mindig akkor tud ideérni az ilyen idő, amikor a Márknak el kellene aludnia, így 1,5 héten belül már 3. alkalommal aludt mellettem, apa mehetett a kisszobába. Nem is tudom mi lesz akkor ha megszületik a pici, apa egyikkel én a másikkal?

Szülésző választás: én mintha a másik topicon azt olvastam volna, hogy nem lehet már szülésznőt választani. Most akkor hogy van ez?

Kép
Kép
márkanyuka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?