A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Kangi!

Nem itt kérdezted ugyan, de látom, elég rendszeresen visszalátogatsz az "elõzõ életedhez", úgyhogy itt válaszolok! Kép SZóval, szerintem NE adj Mecsek teát, meg semmi mást sem Julcsinak! Normális, hogy hol négy-, hol egyóránként kér szopizni, a szoptatott babát nem lehet túletetni! SZélgörcsök ellen is inkább te igyál akár édesköményteát, akár köménymagteát vagy köménymagos kaját - de ezt is ki kell kísérletezni, mert vannak babák, akiknek ezektõl (is) fáj a hasuk! A baba gyomra nincs felkészülve semmiféle idegen anyag = nem anyatej befogadására, elronthatja a bélflóráját, amit pedig az anyatej rendben tart! Kép És szopis kérdésekben szerintem legjobb a szoptatás címû topikban érdeklõdni, mert ott igwen sok, nagyon hozzáértõ tartózkodik! Kép És lehet, hogy etetésenként (vagy akár gyakrabban is) kell átpelenkázni Julcsit, de az is, hogy egy másféle pelus jobban beválna - nálunk pld. a Libero nem jött be, a DM-ben kapható babylove nagyon bejött - de ez családonként, gyerekenként, nem tudom, miként változik! Kép Bocs a többiektõl, de úgy gondolom, mégsem olyan OFF a dolog, hiszen elõbb-utóbb mindenkibõl elõbújik a kisördög KépKépKép, aztán azt is táplálni kell majd! Kép

Kaska! Hogy van Kázmér? Boldog névnapot neki! Kép

Bejelentkeztem estére a dokihoz - azonnal elmúlt minden nyavalyám! Kép Ez is olyan, mint a fogorvos...., akihez szintén el kéne látogatnoim Kép

Márti
26+0
márti

Buborék!

Én a MÁV-ban szültem kb. 15 hónapja és ismét ott fogok 3 hónap múlva - ebbõl talán látszik, hogy elégedett voltam/vagyok mind az orvosommal, mind a kórházzal! Mindkét kórház, amirõl kérdeztél, rendelkezik saját topikkal, szerintem érdemes azokjat végigolvasnod az elejétõl a végéig - aztán persze még mindig lehetnek kérdéseid, de legalább egy általános kép kialakul benned róluk, az ott dolgozó dokik egy részérõl, talán a saját igényeid is alakulnak közben stb. SZóval, jó böngészést és gratulálok a babához! KépKépKép Ezek szerint novemberi lesz! Kép

Márti
márti

Halihó kismamekok!

Kaska, jól olvastad, 15 éves volt a csomezli...

Voltam CTG-n, meg vannak nekem is most már az elsõ dokumentált fájásaimKép, a nõci szerint, már nem fog beleférni jövõ pénteken a kozmetikusKép...

UH-n gyönyörûen megmutatta, hogy kislány, feje nem nagyon nõtt, melkasa már 95 mm-esKép, alig tudta lemérni a csajszi, annyira ugrabugráltKép, ja, és édes dundi pofija vanKép.

Aztán elmentem még doki bácsihoz is, õ is azzal jött, mit csináljak, ha elfolyik a vizKépKép... Szerintük most meg lesz a lány 3 óra alatt, remélem igazuk leszKép. Viszont most az influenza járvány miatt parázok, mert zárlat esetén fuccs a papás szülésnek...

Holnap védõnéni, pénteken meg köldökvérügyben megyünk intézkedni...

Ja. és most mindenütt öregitették a terhességemetKépKép

Na pussz, még majd jövökKép
Zsófi
35+5
Csucsuka

Mariann,
nehogy mán depizz a fotók miatt! legalább nincs megörökítve, ahogy faljuk az édességeketKépKépKépKép
Pihizz sokat, és ne aggódja a babóért, jó?

Buborék,
Üdv itt, és gratula a babódhozKép kicsit irígykedem a novemberi babó miatt, de ha 4.-én születik elnézem nekedKépKép nekem is akkor van a szülcsinapomKép Jó kis skorpió lesz, az anyját majd jól ki fogjha készíteniKép
Sajna a kórházakban nem tudok segíteni.
Gyere minél gyakrabban és jó pocaknövesztést!KépKép

Manócs
22+6
Manócska

Köszi, hogy ilyen hamar írtatok. A mai programom az lesz, hogy áttanulmányozzam a két kórház topicját. Az igazság az, hogy a nôvérem is a MÁV-ban szült a Kelemen dokinál és elégedett volt vele. Szívem szerint én is nála szülnék, de a kórházban az nem tetszik, hogy a babákat csak üvegajtón keresztül nézheti az apukája. Ez olyan rossz. Tudom, hogy kell a védelem ilyen piciknek, de az apukájától is. Legalább ô lehetne velünk és a közelünkben.
Buborék
buborek

És újabb baba! Nagyon gratulálok Momo!

Dé! Nekem a 12. héten mértek nyaki redõt. Azt mondta a dokinõ, hogy ebbõl lehet következtetni elõször a down-kór valószínûségére. Nem tudom biztosan, mi a határérték, mert nekem csak annyit mondtak, hogy rendben. De itt van egy orvosi válasz:
[url=https://www.babanet.hu/szak/no330.htm" TARGET="_top]https://www.babanet.hu/szak/no330.htm[/url]

Zsófi! Nekem õsszel volt bronchitisem és akkor az orvos, mint terhes, természetes alapú szereket javasolt. Nekem a Bronchicum nagyon bejött és ennek van gyerekeknek való verziója is, ami állítólag szintén nagyon jó. Azt sajnos nem tudom, mennyi idõs kortól jó, de a gyógyszertárban biztosan tudnak neked segíteni.

Folyásom nekem is van folyamatosan, kisebb mértékû és nem igazán zavar, de azért majd az orvost most már én is meginterjúvolom.

Üdv

Tünde
(21+5)
csibe21

Sziasztok lanyok!

Kangi,
Julcsi nagyon kis draga!Kép Es milyen kis husos, foleg ahhoz kepest, hogy 2700 g-mal szuletett!Kép
Mi a baj az angolpolyaval? Anyosom is eskuszik ra, es nekem ugy kenyelmesnek tunt... Az Uzsokiban a szuleselokesziton a vedono elmondta, hogy a korhazban azt adnak majd a babora, a vedono szavaival elve "nagyon csinosak benne a babak".KépKép

Mano2,
Kitartas, biztosan hamar belejottok mindenbe!Kép A tablat javitottam.

Urszila,
Nagyon koszi a megnyugtatast!Kép Igen, en is bizom benne, hogy majd szepen rajovok, hogy mi hogyan a legjobb. Csak sokkal egyszerubb lenne az elet, ha az ilyen kerdesekre egyertelmu valaszokat lehetne talalni, meg a szules elott.Kép Lesz eppen eleg varatlan kerdes, problema e nelkul is!Kép
TALI: Nekem elvileg jo a jovo het csutortok, bar most kicsit elbizonytalanodtam, mikor irtad, hogy CTG-re mesz. En most csutortok este megyek a dokimhoz, es majd akkor tudom meg, hogy mikor szandekozik CTG-re kuldeni, de szerintem azt mondta, hogy csak 2 het mulva. (Amugy nem tul keso az? Akkor mar betoltom a 37. hetet. Na majd kiderul, lehet, hogy rosszul emlekszem.Kép) Szoval a lenyeg, hogy nekem elvileg jo a jovo het csutortok, de holnaputan este tudok majd csak biztos valaszt adni.
Lanyok, mit szolnatok a Szechenyi Kerthez, a Varosligetben? Vagy kinek van mas otlete?

Marti,
Hogy vagy? Remelem, mar elmult az a kemenyedes meg nemtommi. Ha nem, akkor felhivod a dokidat a biztonsag kedveert, ugye?Kép Most latom, hogy mar jobban vagy, nagyon helyes!Kép
Es Armin is jobban van mar?
Koszi szepen az infokat az uzletrol.Kép
Delelotti tali: most kezdjuk szervezni Urszilaval, ahova mindenkit szeretettel varunk.Kép

Csucsuka,
Ez ismeros, nekem 11 ev utan gyulladt be a varratom, amire persze nem jottek am ra, Anyukamekat mindenfele daganattal ijesztgettek mar... Nekem nem indult el magatol kifele, ugyhogy ujabb mutet, es kb. haromszor akkora heg lett az eredmeny, mint az eredeti volt.Kép Te egy hos vagy, en a sajat sebemre meg ranezni is alig mertem.Kép
Koszi a halorucis infot.Kép
A talira gyeregyere, rossz kifogas lenne a pocak, nem gondolod?!Kép
Heeee, Te masfel heten belul szulni szandekozol???Kép Akkor a tali is ugrik, ugyhogy azert ezt meg beszeld meg a kis Zsofival!Kép

Kaska,
Koszi szepen, ma mar jol vagyok, lehet, hogy csak valami rosszat ettem... Na akkor majd par het mulva elkuldom a tablat, es a vele kapcsolatos infokat, mar ha nem gondolod meg magad.Kép

Mariann,
Hogy vagy? Jobbulast!Kép

Magdi,
Nagyon koszi az infokat!Kép Gyogyulj meg, es gyere talizni!Kép

Szisz,
Jobbulast!
En a Kalocsai dr.-hoz jarok, a maganrendelesere, de parszor ha valami gond volt, akkor a korhazban is voltam nala. Irtam kicsit bovebben az Uzsokis topikba is tegnap este. Elegedettek vagyunk vele teljesen, minden kerdesemre valaszol, nincs rohanas, amire az Uzsokis szuleselokesziton sok kismama panaszkodott, mas dokikkal kapcsolatban. Ha van meg kerdesed, szivesen valaszolok.Kép

Manocska,
En tehettem szalamit a zsemlebe...

Na puszi:

Leszter
34+5
leszter

Márti Kép
köszi, és átnézek majd a szopis topicba is. És inkább én iszom meg a Mecsek teát, ha már muszáj ... buááá ...

Leszter Kép
semmi baj az angolpólyával, csak ottan keresztül-hasul kell tekergetni a manón a pelust meg a réklit meg azok a hülye kötözök is folyto nelkószálnak, közben pedig általában reszketö szájajl üvöltözik a baba, hogy elég a macetrából, mindez friss gát- vagy csaszis sebbel nem egy élmény. De asszem még nem találtak ki jobbat Kép

Pussz
Kangi + Julcsi
kangi

Leszter,
menjek vérvételre 20dkg felvágottal????KépKépKépKép
Hülyének fognak nézni!KépKépKép

Akkor most már Kaskát kell majd reklámozni tábla ügyben!KépKép
Kaska,
majd valami palacsinatárfolyamot meg kéne beszélniKépKép

Csütis tali,
én kozmetikus után leszek, el merjek menni?KépKépKép
De fénykép nem készülhet rólam!KépKépKép
Nem lehetne olyan helyre menni, ahol fagyizni is lehet???
ha, nem, nem gond, csak kérdeztem......

Manócs
22+6
Manócska

Sziasztok Kismamik!

Gratulálok minden Mamának a Babához!
Sajnos csak mostanában találtam Rátok, de elég sok hasznos infót találtam itt (pedig még a februárt sem tudtam elolvasni). Egész nap ülhetnék a monitort bámulva, de sajnos, azt nem lehet. Eddig bírtam belekotyogás nélkül.

Zsófi! Mit intézel köldökvér ügyben? (úgy is jó, ha utalsz a helyre, ahol választ kapok). És már a 35. hét végén ennyire a finisben vagytok?

Manócs és Buborék! Nem akarom "futtatni" a skorpiókat, én is az vagyok.

Leszter! Mi már elég "öregek " vagyunk, de be lehetne még kerülni a táblázatba? (Ha igen, akkor az adatok: ut. mens: 2002.07.14., életkor/baba: 30 év/2, lakhely: Bp.IV., várh. idõ: 2003.04.20., kórh: Szt. Margit/Dr. Mousa. Elõre is köszönöm!)

Utalásokat olvastam arról, hogy a második baba nagyobb szokott lenni (ha kivárja az idejét). Az elsõ sem volt kicsi, de kislány, most pedig öcsit hoz a gólya (az uh szerint a feje már most nagyobb, mint a lányomé szülésnél). Tud valaki valami megnyugtatót írni? Az elsõ gyerekkel nem izgultam ennyire, mint most. Nagyon gyorsan telik az idõ.

A friss anyukáknak sok anyatejet, a babáknak jó szopizást, a kismamáknak jó pocaknövesztést, a finisben levõknek pedig könnyû, gyors és problémamentes szülést kívánok!

Sziasztok!
Toffifee
Toffifee

Lemaradt a "korunk".
Toffifee
33+2
Toffifee

Leszter, mondjuk, ha rajtam múlik (ami persze nincs igyKép), akkor 24.-én, mondjuk de. 10kor elmegy a viz, du kettõre meg kint lesz ZsófiKép. De nem látom, hogy akárki tekintettel lenne rámKép, de sebaj!

Manócska, mért ne vinnéd a felvágottat?KépKép

Toffifee, szerzõdést megyünk kötni, leveszik még a szükséges vizsgálatokhoz a vért, megkapjuk a szettet a vérvételhez. Elvileg ennyi, de majd utána még beszámolok rólaKép Eddigi tapasztalatom szerint tényleg nagyobbak a második babók, hátmég ha töcskösek...KépKép

Na pussz!
Zsófi
35+5
Csucsuka

Sziasztok!

Kangi,
Annyi elonyom azert lesz, hogy az Uzsokiban nem reklit, hanem bodyt fognak az angolpolya ala adni.Kép

Manocska,
Miert kene magaddal vinni kulon a felvagottat? Nekem az elso alkalommal, amikor ehgyomri cukrot is neztek, akkor hazamehettem az elso vervetel utan, befaltam a zsomlet, aztan visszamentem, mikor letelt a megadott ido. De ha nem akarsz kozben hazamenni, akkor csinalsz magadnak szendvicset, akkor sem a felvagottat kell kulon bevinned. A masodik alkalommal pedig mar nem is kellet ehgyomrira menni, hanem egy oraval az otthon megevett zsomle utan volt jelenesem a korhazban. Szoval a lenyeg, hogy nem a korhazban vagy az Sztk-ban adtak a zsomlet es a tejet, hanem azt nekem kellett megoldanom. Neked nem igy lesz?
Azert nem am rogton atpartolni Kaskahoz, elobb meg tessek szepen engem is reklamozni!!!Kép Remelem, ugy 4-5 hetig meg egyben leszek, es addig csinalom en a tablat!Kép
Gyere talizni, majd nem nezzuk a pottyeidet!Kép

Toffifee,
Udv kozottunk, beirtalak a tablaba termeszetesen!Kép

csucsuka,
A hepatitis B, C, szifilisz es HIV vizsgalatot ott megcsinaljak? En pedig mar fel akartam hivni a hazidokit, hogy kuldjon el o! De ez igy sokkal egyszerubb!Kép
En azert remenykedem, hogy meg tudod gyozni Zsofit, Momo is mar hetekkel a kiiras elott szulni szandekozott, aztan megis tablazatelso lett belole!Kép

Puszi:

Leszter
34+5
leszter

Sziasztok!

Orsoly!
Mivel az elmélet nem minden, csak valami és lehet, hogy mást nem is érdekel, ezért majd emilben elküldöm, ha összefutok a címeddel, OK?

Újraélesztés, lélegeztetés: akit tényleg érdekel, az nálunk megtanulhatja. Gyakorlat és persze elmélet is van.
Szóljatok!

Manó2!
Ha a baba nem beteg, akkor nincs szüksége cukros vízre. Ha mindenképpen folyadékot akarsz pótolni, akkor adj neki sima forralt vizet. Abból annyit fog inni, amennyire abban a pillanatban szüksége van. Hamar felszívódik, de addig is a tejcsi elõl foglalja a helyet a pocijában.Azaz kevésbé erõsen fog szopizni. A tejed pont a babának készült, azért, hogy minden idejét kielégítse.
Sokkal jobb az anyuka mellén cumizgatni órákat, mint egyedül lenni bárhol máshol. Próbáld meg, hogy kendõzöl, vagy hurcolászod, amikor véget nem érõen szopizik. Mondjuk fél-fél óra szopi után válaszd le melledrõl és csináljatok valami mást együtt. Pótlás nélkül. Hátha akkor rájön, hogy nem kell folyton cicin aludni. Addig is amíg szopizik aludhatsz egy órát. Nem rossz lehetõség, nem? Csináljátok fekve, úgy, hogy Neked is kényelmes legyen!
Kicsit összevissza a leírás, de remélem, hogy kiigazodsz.

Csajszik!
Csütörtökönként dolgozom. Nem választanánk másik napot talizni?

Snoopy
30+3

KépKép
snoopy

Toffifee,
szió, még arra a pár hétre jó pocaknövesztéstKépKép
Ugye, hogy a skorpiók királyok! engem nem kell gyõzködniKépKépKép

Leszter,
na, amíg én hazaérek Pomázra a Shöpfibõl, meg vissza, már a másnapi vérvételt is lekésnémKép
Azt mondta a doki, hogy az ottani büfébõl ezt kéne venni, mert ennek tudják az energiatartalmát pontosan, vagy mit, és ez alapján tudni fogják, hogy most milyen is a cukorszintem. De hogy mi lesz pontosan????
minden esetre viszek némi piknikkosárba valót, úgyis olyan sokat kell mindig várni, hogy kész öngyilkosság 2 napi hideg élelem nélkül nekiindulni egy ilyen napnak. Pláne még uh-ra is megyek utánaKépKép de jó, megint láthaton MinitKépKép

Leszter, a reklámhírdetésed következik:

" Leszter az ász itt a pályán,
Fent leszel mindjárt a táblán"

KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Manócs
22+6
Manócska

Bocs, amikor elkezdtem írni, akkor még Csibe 21 volt az utolsó, akkor most ezúton Kaskát szeretném megkérni tábla ügyben.

Sziasztok!
Toffifee
33+2
Toffifee

Nálam valami nem jól mûködik, mire elküldöm az üzit, addigra egy csomóan beírnak. Lehet, hogy lassú vagyok??

Leszter!
Köszönöm a beírást!

Kaska!
Téged már nem akarlak ezzel zaklatni!!

Manócs!
Nem akartam azt írni, mert nehogy konfliktus keletkezzen (hát persze, hogy a skorpiók a királyok!) Elõre is bocsi mindenkitõl, aki nem az!

Sziasztok!
Toffifee
33+2
Toffifee

Tündimami,
Gratulálok a kisfiúhoz.
Jobbulást és megy a drukkdrukkdrukkdrukkdrukkdrukkdrukk is.
Köszi a véleményt, igaz már nem tudtam elolvasni, de én is hasonlóan gondolkodtam. Szóval a 2. mellett döntöttünk. A rokonságból mindkét ágon a nõk nagyon odavannakKép.

Leszter,
További drukk kispapidnak.
Nekem idõnként vannak enyhe mensiszerû görcseim, vannak keményedéseim is, de sok összefüggést nem tapasztaltam köztük (hol egyik, hol másik, nagyon ritkán egyszerre).

Kangi,
Annyira nyamm lett, hogy lehet ilyet csinálunk a vendégeknek is a hétvégén.
Remélem rendben lesz a cukrom. Tegnap voltam laborban, ma megyek a belgyógyászhoz. Rohanós egy nap, mert utána meg jön az anyukám.
De jó sok kép, nagyon jók!

Dé,
Nyaki redõ = NT a kiskönyvemben.

Manócska,
Az AFp eredményt meg lehet kérdezni a központi laborban telefonon is (476-4400).

Mariann,
Nehogy már beteg legyél! Drukkdrukkdrukkdrukkdrukkdrukkdrukk!

Bocsi, most nem tudom tovább olvasni (most tartok Manó2 történeténél). Ha tudok jövök még ma. Ha nem akkor csak holnap este, vagy csütörtökön.

Addig is drukk mindenkinek akinek szüksége van rá!

Maci_2
34+0
Maci_2

Holnap megyek orvoshoz. Elsô vizsgálat (mióta babát várok). Végül a MÁV kórházat választottam. Izgulok nagyon, hogy nem más érzés-e a vizsgálat, mint amúgy???? De gondolom még nem. Nekem az mindig olyan fura volt (belegondolni), hogy egy nagy pocakos anyukát az orvos megvizsgál. Tudom, hogy tapintásra is sok mindent érez az orvos és kell is. De mégis???
Buborék
buborek

Manocska,
Te jooo eeeg, hany palacsintamba fog ez kerulni?KépKépKép
leszter

Babóka annyit és olyan keményeket mozog, hogy alig tudok ülniKép És popsin csücsül még mindig, így a combomat rugdossa. Olyan máshol mozog mint egy rendes fejvégû baba!

Nem tudjátok, hogy lehet tömegközlekedve eljutni a Megatoysba? (vezetés közben is a fent említett módon ugrál rugdos babó, így már csak Gödöllõn vezetek) Boráros térig oké, de onnan? Zavaró férfiszemélyKép nélkül szét szeretnék nézni, utána majd jöhet a kispapi is a bankkártyával!

ZsófiKép
Én hogy elfelejtettem ezt a nyaka hideg=fázik vizsgálatot!Kösz az emlékeztetõt.

SnoopyKép
Még csak most szervezõdünk talira, így jó még a hétfõ, kedd, szerda is. Legalábbis nekem. És úgy veszem ki, hogy Leszternek is. (Mit szólsz hozzá, LeszterKép?)Nekem a hely is mindegy csak kb. a belvárosban legyen.

Urszila
33+2
urszila

Urszila!

Megatoys: Soroksári út 160, a fekete 23-as busszal a FÉG nevû megállóig, ez a Borárostól 6-7 megálló!

Márti
26+0
márti

Urszila, Boráros térrõl legegyszerûbb 23-as busszal, a Timót utca után egy megálló, azt hiszem, de látod a buszról is.

Zsófi
Csucsuka

Nézd Leszter,
talán akkor jobb lenne a Nagymama palacsintázójában talcsizni?KépKépKépKépKép

Manócs
22+6
Manócska

Tündi, Manó_2!
Köszi az infókat a nyakiredõrõl. Sajna én nem találok semmi erre utalót a kiskönyvemben és most nagyon dühös vagyok, de jövõhéten kedden úgyis megyek a dokihoz és akkor rákérdezek.

22+5

Csucsuka, MártiKép
Kösz a gyors választ! Holnap útba ejtem!

BuborékKép
Vizsgálatkor a doki továbbra is semleges nemû egyed, kivéve hogy kb. félidõn túl gálánsan a karját nyújtja felülést segítendõ (legalábbis az enyémKép) A vizsgálat nekem hogy úgy mondjam, jobb, mint normál állapotban, mert nem magamra koncentrálok, hanem azon izgulok, hogy milyennek találtatik a méhem, méhszájam, méhnyakam stb. babó szempontból.

Urszila
urszila

Sziasztok!

Leszter,
megbombáztalak pár kérdéssel az Uzsokis topikban a dokival kapcsolatbanKép Majd rápillantasz?
Köszi
Szisz
szisz

Urszila!

A fekete 23-as busszal pontosan a 7-ik megálló, de tényleg látszik, mert az Arzenál áruház jól kiemelkedik és mellette van a Megatoys (és pontos volt a meghatározás, hogy a Timót u-i megálló után 1-gyel kell leszállni, de nem mindig mondják be vagy nem hallatszik). Csak azért írtam, nehogy hamarabb leszállj, mert csak nem kellene már annyit sétálni ilyen idõben.

Jó vásárlást!
Toffifee
Toffifee

sziasztok!

Snoopy,
Nekem a talira valoszinuleg barmelyik nap jo, de csutortokon mar tobbet fogok tudni, mert nem tudom, nem kell-e CTG-re mennem a jovo heten.

Toffifee,
Anyezzel egy napra vagytok kiirva, es mindketten a Margitban szultok!!!Kép

Manocska,
A zsomlevel kapcsolatban nyilvan a dokid velemenye a mervado.Kép De ez a zsomles-tejes vizsgalat inkabb csak tajekoztato jellegu, hogy szukseg van-e cukorivasra, ugyhogy szerintem 3 szelet teliszalami nem nagyon szamit, abban a zsomlehez es a tejhez kepest elenyeszo mennyisegu a cukor.
Felolem mehetunk a palacsintazoba is talizni!Kép Vagy majd sutok inkabb, de ezt nem igerem.Kép

Maci_2,
Koszi a valaszt. Szerintem se aggodj amiatt, hogy korabban jon a babo. Persze attol meg nem art belehuzni a vasarlasba, en is azon vagyok, csak kispapam nem er ra, nagyon kell igyekezniuk ezzel a rovid tavu meloval.Kép
Mi volt a belgyogyasznal?

De,
A kiskonyvembe nekem sem irtak be a nyaki redot. A 12. heti UH-n nem kaptal valami leletet? Azon kellene lennie szerintem.

Urszila,
Nekem mar a terhesseg elejetol segit lekaszalodni a doki a vizsgaloasztalrol. Kezdetben nem is ertettem, hogy miert, most mar kezd leesni a tantusz.Kép

Szisz,
Mar valszoltam is.Kép

Csinaltam delelott babapiskotabol, retesmeggybol es vanilias pudingbol valami fogyokurasKép finomsagot, ideje letesztelni!Kép

Puszi:

Leszter
34+5
leszter

Leszter,
én is gondolkodtam egy ilyen palacsinta sütési akción, de lebeszéltem magam róla, mert elõtte való nap 8-ig angolon leszekKép

Manócs
22+6
Manócska

Sziasztok!

Fú, teljesen lemaradtam. Hiába, már 1,5 éve gyesen vagyok, teljesen lelassultam Kép Milyen taliról van szó? Bár én jövõ hét csütörtökön dokihoz megyek.

cory 8+1

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Buborék!
Én az Istvánban szültem és meg vagyok vele elégedve, nemsokára újra oda megyek. Az én dokimat van aki dicséri,van aki szídja, de nekem nagyon megfelel. Egyébként mindkét kórházról van külön topic és ott jól kibeszélik a dokikat is. Esetleg nézz be oda is, hátha könnyebb lesz dönteni. Ha még érdekel valami, nyugodtan kérdezz.

Manócska!
Nekem a manónál otthon kellett megenni a zsömit tejjel és kb 1 óra mulva a laborban jelentkezni vérvételre. Szerintem megint így lesz, mert ismét az Örs vezér térre megyek. Az az 1 óra éppen arra volt elég, hogy elmenjek és kivárjam a soromat.

Urszila!
Vagy a hévvel mész, vagy a 23-as busszal, húúú a megálló nevét most nem tudom, de valami cégnév, talán FÉG??? vagy valami hasonló.

Beu!
Mi van veletek, csak nem????? Drukk!!!

Magdi
24+2
gallainémagdi

sziasztok,

huuuu, muszáj volt egy téliszalámit ráhelyeznem valami száraz kenyérfélére, úgy megkívántam!!! Ami itt ugyebár a nagy jueszéjben nem olyan easy, de hála a jólinformáltságunknak, sikerült egy téliszalámibeszerzõ helyre találni...Kép
És most készült el a nyami cukkini krémleves ebéd is...

Beu,
tényleg, merre???

Csucsuka,
ti találtatok érdemi alátámasztást ezzel az õssejttel kapcsolatban?? Valami referencia, tény???

Tényleg, már "anyukák",
az ember lánya a szülés után monggggyuk ugy 3 héttel milyen formáját hozza? Szóval mennyit fogy?Mennyire húzódik vissza a has? Mondjuk terhességi állapotában hányadik hét?

Márti,
töknemvagyoff, felvilágosítás mindig elkel. Beijedtél, mi? Ezek szerint csak úrhölgy szindróma volt??? (nem tudom a brr fejet hogy kell csinálni)

Kangi,
tényleg apukája a kisléjány, baromi édes karakteres Kép
Ja, és szeretnék én úgy kinézni, ahogy te elgyötörten!!! Kép

Ja, és tényleg Mo-n lehet kérni a császárt?? Császárosok ti ajánlanátok??

Toffifee,
üdv közöttünk, kár hogy csak most jöttél..

Leszter,
hihetetlen, hogy lassan már a pakkodon ülsz, oszt ripszropsz indulsz, amikor én elkezdtem a babanetfüggõségem, te akkor jelentkeztél be ugy a huszon...hetedben! Kép

Manócs,
te számító és poéta!!, hát ez is egy skorpió tulajdonság???
Üzletelés, hm??
Jajjjj de jó hogy láthatod a babát, azért a nemére még rákérdezel??
Nálunk olyan bizonytalanul mondják mindig hogy kislány, hogy most is rá fogok kérdezni egy határozott válasz reményében.. A férjem mindenesetre még mindig fiú nevet keres...
Ja, és képzeld valamelyik nap veled álmodtam, csak már aztat netom hogy mit Kép! denyugijooooovolt..

Itt gyün a tavasz, virágzik a ....
Akkorákat sétálunk, hogy a kutya hamarabb kipurcan, mint mink...és már azt is érti, hogy néha fekete táskának vagy farmerkabátnak van álcázva, ugyanis sehova nem engednek be kutyaval, így néha mussszáj bújtatni!! (Ebbõl is lácccik , hogy nem egy bernáthegyi)

Lányok,
Zsibbad valakinek a lába??
Ti mit csináltok?

Ja, és jó nagy paraszt vagyok, Momo!!! Gratulálok a kislányhoz, meg a szüldátumhoz!!! (én most azon gondolkodom, mire dumáljam rá szegényt)...amolyan számmániákus vagyok..ha összeadom-szorzom-osztom-kivonom-akkor legyen ennyi, plussz ez....szóval nehéz! talán le kéne szoknom róla??
Eéág nehéz, nálunk egy szállodai szobafoglalás is elég göcsörtösen és a személyzet elfojtott rötyögése közben szokott zajlani!! Kép

Na jó hosszzzúúúúúúúúúúúú lettem,
babajaga
25+6
Névtelen

Babajaga,
az amit velem álmodtál, az biztosan valami rémálom lehetettKépKépKép
rákérdezek megint, hogy tuti lány-e, de ez most csak rendes UH lesz, így nem sok esély van arra, hogy sokat lássunk.
A férjed magyar?
Magyar nevet kerestek, vagy inkább valami nemzetközit?
Nahát, ha valami nem hiányzik az életembõl, az a téliszalámi. Asszem nem tudnának több napi éheztetéssel sem rávenni, hogy megkívánjam. Én tudod miért epedek el? Azt viszont csak nálatok lehet kapni: A Pop Tarts - ért. Ismered? Ez egy Kellog's termék, és a kenyérpirítóban kell megpirítani, olyan kekszféle tésztájú, és fini töltelék van benne. Irígy, hogy te ehetsz olyatKépKépKépKép

Magdi,
én most már teljesen bizonytalan vagyok, hogy hol is kellene ennemKép minden esetre becsomagolok csütire néhány szendvicsetKép

Manócs
22+6
Manócska

Sziasztok,

Beu tenyleg nagyon eltunt!!! Drukkkk!KépKépKép

Cory,
Meg nem biztos am, hogy csutortokon lesz a tali!Kép

Babajaga,
Most en is valami hasonlot erzek, hogy jeeezusom, ha 2 het mulva szuletik, mar csak koraszulottnek sem szamit! Nagyon varom mar, de ijesztoen telik az ido, es... es... szoval nagyon furcsa!!!Kép Es en sem akartam elhinni a tablaban elottem alloknak, hogy a vegefele elkezdenek rohanni a hetek... Talan a nyugalom miatt, hogy most mar az sem katasztrofa, ha megszuletik, vagy a keszulodes miatt, en nem tudom.
Nekunk is csak egyszer latszott, hogy kislany a babo, meg a 25. heten. Es ha minden rendben, akkor nem is lesz tobb UH. Szoval erhet meg meglepetes minket.Kép De nem banom, akarhogy is lesz.Kép
Asszem en is eszem egy kis teliszalamit.Kép

Puszi:

Leszter
34+5
leszter

Manócs,
akkor barterezünk, te úgy is profi vagy benne!!!
Te küldesz szalámit, szenksz, én meg pop tarts-ot, welcome.
Amúgy még nem kóstoltam, de jó tipp, az ilyesmit szerrretem!
Ja, és a férjem mádzsár, kijöttünk rákenrolozni, aztán becsúszott a szerelemgyerek Kép, most avanzsálunk át konszolidált családdá! De, tekintve, hogy ide-oda pörgünk és a gondolatban mán a gyermek oxfordi tanulmányainál tartunk, hát jó lenne valami nemzetközi név.(najódemi????? brr, nincs ihletem!!!)

Bezzeg most elkezdtem gyerekképeket festeni, és teljesen rá vagyok kattanva, ki is fosztottam a mûvészellátókat!!!(meg a férjemet)

Van valakinek tuttti túrógombóc ötlettttye?? (Off, bocs)

Leszter, téllleg szalad? Dejólenne!!!
Tényleg egy informatikus és egy állatorvos hogy találkozik???
És nevetek már van??

babajaga
25+6
Névtelen

Sziaszztok!

Már megint nem bírom ki, hogy csak olvasgassak.
Cory
Gratulálok a másodikhoz!Majdnem akkorra vagy kiírva, mint mikor Balázs (az enyém) született. Õ okt. 14. szuper gyerek!!

Minden új babának és mamának gratulálok! Nagyon jó olvasni benneteket. Tiszta nosztalgia.

Sziasztok Rita+Balázs 4 és fél hónapos
ritasol

Babajaga,
Turogomboc: 1/2 kg turot, 3 egesz tojast, 2 dl buzadarat es csipetnyi sot osszegyursz, par orat allni hagyod, sos vizben kifozod (kicsit tovabb kell fozni, nem fott meg meg, amikor feljon a viz tetejere, erdemes egyet megkostolni), piritott zsemlemorzsaban megforgatod, cukrozott tejfollel leontve talalod.Kép
A talakozasunkban volt nemi resze az internetnek is.Kép
Udv:

Leszter
34+5
leszter

Sziasztok!
Most sajnos nincs idõm olvasgatniKép
Tegnap este éreztük a bab rúgdosását, a férjem isKép Eddig semmit nem éreztem, tegnap meg erõsen rúgott páratt a hasfal felé, elõször meglepõdtem, aztán meg elérzékenyültem, még a könnyem is kicsordultKép Azóta is érzem a pici mocorgást. Olyan jó érzés!
Tegnap szív UH-n dekkoltam ezgész délelõtt, ma meg baba Uh, teljesen megfelel, napra pontosan a méretei. De persze ott megint aludt a drága. Holnap vérvétel, holnap után meg védõnõ és nõdoki... azért remélem valamikor lesz arra is idõm, hogy elolvassalak Titeket!

Hermi
16+1
hermi

Szia Mindenkinek!

Ányez
Lehet, hogy találkozunk a kórházban?

Segítsen valaki!
Most jöttem a védõnõtõl. Teljesen kiakasztott. Elég régóta keményedik a hasam, de eddig mindenki megnyugtatott, hogy ez az ún. Braxton Hicks contractio, ezzel gyakorol a méh, segíti a méh növekedését stb... Na, a védõnõ nem ezt mondta. Egybõl torna: eltiltva, feküdjek egész nap, a gyereket vigye az apja az oviba, ne csináljak semmit, különben is, mit képzelek, ez felelõtlenség, amit csinálok. Egyébként annyit pihenek, amennyit tudok (már nem dolgozom), szedem a magnéziumot. De ruhán keresztül megállapította azt is, hogy kicsi a baba!
Van köztetek valaki, akinek van ilyen téren tapasztalata? Az elsõ terhességem alatt nem volt ilyen, nem is hallottam ilyenrõl, csak azt, hogy baj, ha keményedik.
Elõre is köszi a segítséget!

Babajaga
Én fél kg túróhoz 4 tojást szoktam tenni, a többi ugyanaz, mint Leszter írta. Ha eleget áll, szinte képtelenség szétfõzni a gombócokat.

Toffifee
Toffifee

Sziasztok!

Dé,
Nyaki redõt én sem leltem a kiskönyvemben.

Urszila
A következõ nézelõdõ körutadra társulhatnék hozzád? A hétvégén végképp kiderült, hogy a fiukkal nem lehet nézelõdni, még a kaja beszerzést is nehezen tûrték.

OFF
Leszter,
Egyik ismerõsünk CISCO Routerest keres. Ha érdekli a párodat írj a profilomba lévõ címre.

Ari
28+3
ari

Babajaga Kép
köszi, Apuka most rém boldog Kép

Leszter Kép
nekünk is body volt, és még AZON rékli!!!

Maci_2 Kép
akkor drukk, hogy jó legyen a cukker! És majd ird meg, mit szóltak a vendégek, ha borjút kaptak!

Buborek Kép
gratula a kismamisághoz!

Kislányom ma oly nyügös volt, hogy csak na! DE most evett és ájultan alszik Kép

Pussz
Kangi+Julcsi
kangi

Babajaga,
Pont szules utan harom hettel vagyok...nagyreszt attol fugg, mennyit hizol terhesseg alatt. En most rossz kislany voltam, es sokat bunoztem, 15 kilo jott fel, es a szulessel, rohogni fogtok, alig 4-5 kilo tavozott. Azota meg kb.3, es meg maradt 7!!! De remenykedem, hogy a szopival ez is elobb-utobb lemegy majd. A regi cuccaim meg messze nem jok ram. A gatyoknal a gomb es a gomblyuk tavolsaga meg araszban merheto! Az elozo terhessegnel 12-13 kilot hiztam, es egy honap mulva mar jok voltak a regi ruhak, ha szukosen is...de akkor azert jot depiztem is, volt, ami levigye a felesleget!
De ez a hizas-fogyas nagyon alkati dolog, nem lehet altalanositani. Valakirol a 25 kilo plussz is lemegy szuleskor- gondolom ezt hivjak vizesedesnek...es ezek szerint en egy kicsit sem vizesedtem, tisztan hajra hiztam!

Gratulalok Momonak! Osszejott a 03.03.03! Sok boldogsagot es miharabb ataludt ejszakakat! Kép

Keptelen vagyok atmenni az Elso napok, hetekbe...visszahuz a szivem ide hozzatok! Meg jottem dicsekedni is: Miki baba egy het alatt 40 dekat hizott! Szopi megy, tok jo, hogy nem kell fejnem vegre! Annyira jo, komolyan! Kezd oldodni bennem 11 ev kudarcerzete!
Ami kicsit gaz, hogy pocakfajos a kis dragam, es igy este fele annyit bir szenvedni, meg a cicizes sem tudja megnyugtatni!

Turogomboc: a ferjem multkor beujitott (hozza kell tennem, hogy eddig max. teat es zacskos levest fozott), es az altala egyedul, szakacskonyvbol elkeszitett turigombochoz, a prezlibe tette a vanilias cukrot, es ugy piritotta meg. Isteni lett, ezentul mar biztos, hogy en is igy fogom kesziteni!

Olyan furcsa erzes, amikor a baba rugdosasarol irtok, meg hogy mi ujsag a pocakotokban. Hianyzik!!! Mar azon gondolkodom, hogy majd negyven evesen lehet, hogy szulok megegyet! Kép Bar amikor egyedul vagyok a harom fiuval akkor erosen ketelkedem a jozan eszemben, hogy egyaltalan gyereket vallaltam!Kép Kép

Zsuzsi
zsuzsi74

Sziasztok,
már hosszú hetek óta szinte minden este olvasom a topikot, és már nagyon sok kételyemre választ kaptam kérdés nélkül is... most mégis felmerült vmi: szinte mindegyikõtök átesett a terheléses cukron, de én épp ma voltam kontrolon, és a dokim azt mondta, hogy csak akkor csinálják, ha vmi "családi elõtörténet" vagy terh. cukorbetegség/toxémia gyanúja merül fel. Szóval én megúszom, ami elvileg megnyugtató lehetne, de mégis... Igazából lehet, hogy hülyeség, de egy "sorstárs" véleménye/tapasztalata a váróban (vagy itt) nekem kicsit megnyugtatóbb...
Nemtom, most ki az iletékes, de esetleg a táblába is szívesen bekerülnék....
Utolsó mensi: szept11, elvileg ma telt le a 24. hetem, júni 17-re vagyok kiírva, 29 múltam decemberben, elsõ baba, az Újpesti Szülõotthonban fogok szülni / Dr. Filep Aladár, Bp. IV-ben lakom. Asszem mindent leírtam. Ja, és bocs azoknak, akiket beelõzök a táblázatban... Kép
Az új babásoknak gratula, a célegyenesben lévõknek továbbra is drukkolok (ahogy eddig is...)
Üdv
Elli
24+0
Ja, igen, múlt hét óta tudom, hogy fiunk lesz, aki a 3D doki szerint már 900 gramm, ami nekem azért bazi nagynak tünik így a 6. hónapban...
Ellimami

Leszter!
Köszi az infót, de sajna leletet se kaptam. Már alig várom a keddet, majd megkérdezem a dokit.

Hermi! Gratulálok a mocorgásérzéshez. Kép Kispapid is érezte? Az enyém csak jóval az elsõ moci után.

Babajaga! Látom már egy csomó túrógombóc receptet kaptál, de itt van mégegy, ami nálunk mindig bejön. (Épp hétvégén fõztem a vendégeknek és dícsérték. Kép )
Kettõnknek Kispapival elég: 25 dkg túró (a kockába csomagoltból szoktam venni), 1 egész tojás, 3-4 csapott ek búzadara, egy csapott ek liszt, pici só. Ezt jól összedolgozom villával, aztán nedves kézzel apró gombócokat form. . Lobogó sós vízbe dobom, aztán közepes lángon fõzõm. Ha feljöttek a víz tetejére, utána még öt percet adok nekik, végül pirított morzsába forgatom. Tejföllel, por- és vaníliáscukival szórja meg mindenki ízlés szerint.

Beunak DRUKK!

22+5

Köszönöm mindenkinek a túrógombóc ötleteket, asszem egész héten azt esszük, mermindegyiketletesztelem!!! Kép

Dé,
ugye te vagy a névbolond??? Nincs ötleted hírességekhez? Úgymint: híres ....x-ek? Hm?

Zsuzsi,
azért ez is segített, bár én most így a 27. hétben szándékozom eldobni a régi ruháimat, szóval nem vagyok túl kitüremkedõ, azért bûnözök én is ( lásd túrógombi Kép), és gondolom most gyün a java..
Miki kis ügyes!!! Még egy gyehereheket?????? Dzsizisz!!!

Visszajárók, jó, hogy vagytok, olyan mintha még neketk is szurkolhatnánk ( akarom elektromospostázni: szurkolunk is, csak másban Kép ), gyertek gyakrabban!!
Végül lett valami konszenzus új topic ügyileg????

Mindenkinek szép álmot,
babajaga 25+6
Névtelen

Sziasztok! Kép

Köszi az aggódûást és a drukkot! Csak kispapi szabadnapos volt, ezért jó sûrû napot csináltunk magunknak. Tökéletesen egyben vagyunk. Szerintem egy darabig õrzöm az elsõ helyem. Most nem bírok visszaolvasni, majd holnap.

Jó éjt!

Beu
39+3
beu

Sziasztok!

Botorul elvállaltam valami pénzügyi brr! cikkecskét angolból magyarra, ráment az estém.

Közben kiderült, hogy szerda nem túl jó nekem, a gyereket el kéne hozni 1-kor az iskolából, de ha mégis szerda lesz a talinap, akkor marad ügyeleten, kibírja 1X életében! (Ím, a szõrös szívû, csak saját szórakozására gondoló anyukaKép)

LeszterKép
Asszem a vénségem miatt kezdik el ilyen hamar nekem a CTG-t, az elõzõ gyerekeimmel nekem is a 37. héten csináltak elõször.

AriKép
Köv. biztosan lesz még, teljes nálam a kapuzárási pánik, rengeteget nyüzsgök. Mi már a Corába sem járunk együtt a férjemmel, mert egyes termékeknél én veszekszem vele, hogy menjünk már, máshol meg õ!Kép Hiába, a hosszú házasság titka egymás békén hagyása Kép

ToffifeeKép
Nekem is régóta keményedik, pl. sietésre - a dokim erre azt mondta, hogy a méh ugyebár kontraktibilis szerv - és vagy 2 hete jó kemény mensiszerû görcseim vannak, azaz jóslófájok. Erre meg csak az volt az utasítás, hogy akkor ezentúl szedjem rendszeresen a magnéziumot. Különben kb. 10 napja nézett meg, minden rendben volt. Én egy iskolás+egy óvodás gyerekkel rohangálok, általában az esti mûszak is az enyém, olyan késõn ér haza az apjuk. Nem tudsz elmenni a dokidhoz, hogy ne idegeskedj fölöslegesen?

Urszila
33+2
urszila

Sziasztok!

Beu,
mar teljesen beleeltem magam, hogy akcio van... Sebaj, megy a MEGAMEGADRUKK, aztan ahogy Nektek jolesik :-)))

Ma talan nem lesz kisregeny...
Reggel fel kilenctol este fel hetig melom volt, kocsival hoztak haza es felkavarodott a gyomrom. Meg mindig nem az igazi. :-( Holnap meg jon a vedonom, ugyhogy kicsit kiganajoltunk meg este. Nagy felhajtast nem csaptunk mondjuk, csak atlag emberi rend, de meg kell allapitsam, hogy az allokepessegem nem a regi :-( Pillanatok alatt megfajdult a derekam is. Puding vagyok. :-(

Amugy viszont tok jo, par heten belul felruccan hozzank jo anyam pocakot nezni :-), es egyben felhoz magaval egy zsak babaholmit :-) Es elokerult a kodos felhomalybol egy haverom is, rogton be is terveztunk egy szombati bulit :-) Vasarnap meg modszertani bemutatot tartunk a kollegaimmal, nem vagyok en komplett, de jolesik :-)

Minden beteg jobbuljon, de izibe! :-) Szornyu ez a tavaszeleji trutymo, napot es meleget akarunk egyszerre, es tiszta levegot - attol kidoglenenek a bacik!

Manocska,
es ha mar infot adnak a kozpontban, kiveteles esetben nem tudnak az eredmenyt meg egyszer el is kuldeni? Szerintem biztos meggyozhetok! :-)

Mariann,
ne emeszd magad a kepekert, a technika ordoge barkinel megjelenhet sajnos...

Buborek, Toffifee, Elli,
udv Nektek, gyertek gyakran! :-)

Ha mar horoszkopversenyt tartunk: a Bika az emberek legjobbika :-), mondja a '72-ben szuletett hetvenkedo :-)

Marti,
Kazmer maradek molekulai koszonik, hogy gondoltal rajuk :-) Az az igazsag, hogy en szivtelen mar nem annyira banom, hogy Kazmer nagy resze immar a novenyeinket taplalja :-)

Csucsuka,
nem eszik olyan forron a kasat... :-)

Leszter,
en egesz biztos vagyok benne, hogy Te meg jopar hetig egyben leszel, viszont en nagyon hasonlitok a kiselefanthoz, aki rendkivul lassan tanul, amde villamsebesseggel felejt. :-) (Lassan meret tekinteteben is hasonlitani fogok a kiselefantra, de ez most mellekes :-) Ugyhogy javaslom, hogy belathato idon belul kuldd el a cuccost, hogy gyakoroljam a kitolteset-felkuldeset, de amig kismamasorban vagy, termeszetesen nem ohajtom elvenni a kenyered :-)))
Ugyhogy eloszor a Te babadat irom majd be abba a tablicskuba, aztan johetnek az uj pocisok batran :-)
Meggondolni nem fogom magam, szoval ha technikai jellegu gond nem merul fel, akkor az ugy le van vajazva. Azt szamoltam, hogy pont jol jon ki, Te kb. 5 het mulva leszel 40-nel, en utana meg egy-ket hetig dolgozom, aztan tavasziszunet es kiralysag lesz :-)))

Babajaga,
kellemes avanzsalast ;-))) de nem baj, ha nem viszitek tulzasba :-)))
Hat ilyen a vilagon nincs :-) Hogy fersz Te bele a cuccaidba, lecsatolhato pocid van? :-) Engem igy a 25.ben max hurkatoltovel lehetne belejuk passzirozni :-)

Hermi,
gratula a kis mocorgohoz :-) Meglatod, egyre viccesebb lesz :-) Az enyem most epp ugy csinalja, hogy valahogy rezonal a hasfalam (komoly!), de nem csuklas, mert nem utemes... En is imadom! :-)

Na, tenyleg egesz konszolidalt voltam... Nyugodalmas jo ejszakat mindenkinek!

Kaska
24+2
kaska

Sziasztok,

haat miota az ember itthon ul, azota kevesebb ideje van mintha munkas lenne..., allandoan rohanunk, intezkedunk. Raadasul mindig mindent az utolso percre hagytam/hagyok, a babanak sincs kesz a szobaja teljesen...
Nekem is marad a csaszar Kép, beutaltak a reumatologiara, s kiderult elegge lerobbant allapotban vagyok, otthon persze a doki meg sem vizsgalt csak megirta a papirt a szules modjarol..., most pedig kiderult, hogy egyeb gondok is vannak. Meg jo, hogy egy alapos ember nezett meg. Most mehetek tovabbi kivizsgalasokra is a baba szuleteseig.
Azert remelem a csaszarnal is megvarjak azt az idot amikor a baba szuletne, de nem remenykedem.
Azert szeretnek meg egy gyereket, remelem annak nem lesz akadalya...nem tul jo az egyke babaknak...
Mi az a rekli??? Kép Kép
Szerintetek sem sok a 7,2 !!!!-es cukor szint (terheleses, cukros viz)a multkor 4,4 volt..., mit kell ilyenkor csokkenteni?
Szerintetek mivel erdemes fertotleniteni a bababutorokat, pl. a kadat es a pelenkazot?

Sziasztok
Zsurlo
Zsurlo

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?