A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

A 4d-s doki azt mondta, hogy 2 hetente ellenőrizni kell uh-val, hogy minden okés-e..Azt mondta valszeg nem fog beférni a szülőcsatornába.. :roll:
Az a furi, hogy én ennyivel születtem :oops:

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi, mienk adat nem írtam ki az összeset:

BPD: 8,79
OFD11,09
HC:31,44
FL:5,89

kispiskóta

Zsú
Én nem nagyon tudom, hogy melyik micsoda :roll:
Csak azt nem tudom, hogy az én hibám, hogy én is dagi vagyok, vagy a sok hülye vitamin, vagy mi??? Remélem neki nem lesz baja..

KépKép

KépKép
szivvi

Az uram azt mondja mindenkinek, hogy benne leszünk a tv-ben, mint a legnagyobb béb szülei :roll:

KépKép

KépKép
szivvi

Esztora

Elmehetnénk majd szomszédolni Katáékhoz Veszprémbe! Majd megdumáljuk! Kata nektek hogy jó??

Most elmegyek anyukámhoz, egy kis vígaszért..

KépKép

KépKép
szivvi

szivvi: a súlyt bizonyos csontok(asszem comb + még vmi) alapján számolják és csak becsülni tudják... mert azt nem tudja megmondani, hogy mennyire húsos a gyerek, ezért a +-15% is csak becsült. lehet több, lehet kevesebb... lehet, hogy nagyon hosszú lesz a gyerek, de attól még a súlya lehet normál.. :wink:
jah.. és még az is lehet, hogy a fogamzási periódusod jól el van csúszva az átlaghoz képest(amivel számolnak) és ezért valóban előrébb vagy...
de ne ijedj meg, biztos nincs semmi baj és a baba sem xtrém méretű.. :wink:
(amúgy már megállapították, hogy a mesterséges vitaminok-elevit, materna...stb- téged és babát is növelik... :roll: )

KépKépKép
mütyürke

jaj piskóta: tündéri a babád! :D nagyon jó képek lettek róla...

KépKépKép
mütyürke

Szivvi nehogy magad hibáztasd!!!hétfőn elmesélem hány kg vagyok én!
(Ricsi 4800 gr született és 58 cm-vel igaz 10. gyereke a szüleinek de természetes úton)

mehetünk szomszédolni,jővőhéttől ráérek én is!

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok Csajszik!

Nemsokára kész vagyok a ruhákkal, ágyneműkkel, stb. Nagyon jók ezek a napok!
Már csak azt várom nagyon, hogy elkezdjük berendezgetni Királylány rezidenciáját :D

Szivvi: Egy barátnőm júni 10-re van kiírva, a 32. héten 2600 g volt a babája. Előfordul ilyen, ne parázz, szerintem Lili egészséges, nem lesz semmi gond. Az igaz, hogy ez a lány is Elevitet szedett. Lehet, hogy ebben a vitaminos sztoriban van valami...

Kép
zsuzsi**

Kata! Az én dokim csak heti 1et kért. Nemtok egyelőre többről.
De Ádám néha egyáltalán nem mocorog. Akkor ébresszem fel, hogy hagyjanak minket békén???

Szivvi! Dokker mit mondott? Tudjátok a fogantatást? 2 hét alatt tuti nem tud 1 kilót hízni, csak ha baja lenne, de azt meg látta volna a doki, és már befektetett volna. Valamelyik számolás tévedhet. Ne hibáztasd magad! Ezek csak becsült adatok. Tudod, még a tuti fiúk is tudnak lányok lenni végül. Akkor a többiben hogyan hihetnénk nekik?

Christine! Édes vagy az 50 kilóddal. Én asszem hetedikes koromban léptem át az 50 kilós határt… (tudom, a magasságunk sem ugyanaz)
Vendég

SZIVVI!!!Súlybecslésről nekem asszonta a doki, hogy van olyan szakember , aki akár 300-400 gr-ot is téved, felfelé és lefelé is.
De az uh gépek szórása átlag 200gr.

SZARVASBORI:Nekem hidd el, hogy gáz ez a méret, rakok fel képet, ez szombaton készült, kicsit bálnának érzem magam.Ennyi még sosem volt a súlyom, mert tegnap kereken 48 kiló vótam, ami ugyi azt jelenti, hogy 6.5 kg van rajtam. :roll: :oops: :roll: .Úhhogy legközelebb nem megyek, hanem asszem gurulok a tanácsadásra.Apa itthonról elindít egy jól irányzott lökéssel, és odáig meg se állok...
Kép
Ez azííír gáz, nem?

Kép
Kép
christine

Szivvi!

Az biztos, hogy 2 hét alatt nem nő 1 kg-t. Itt valami tévedés lehet...és pontosan meg nem is lehet mondani..
Ne aggódj Lilivel minden oké az a lényeg!

Zsuzsikám!
Írtam mélt..hun vagy?

No. Most ettem fini töltött káposztát (apukám főzte)...
Jól vagyunk.
Tsókolok mindenkit

Gurgi
torolve_20131003125716

Rózsaaaaaaaaaaa!!! :twisted:

Ne csináld, tök jól nézel kiiiiiiiiiiii!!! 6.5 kg. ne szórakozz velem :lol:
teljesen jól nyomod eddig..gurulsz??? meg labda vagy? na perszzeeee, mit szóljak én, moby dick :lol:
:lol: :lol: :lol:
torolve_20131003125716

Rózsa, legfeljebb bébibálna hozzánk képest. :wink: :lol: :lol:

Kép
nenoke

én meg megyek és betolom anyukám csirkepöris nokedlijét... :lol:

KépKépKép
mütyürke

Először, de nem elsősorban: tök jó az a fotó, apjuk aszitte az rendes külsős bébiről van.

Szivvi, ugyan má, télleg ne idegeld magad illen lükeség miatt. Tuti az van ami fentebb is elhangzott (enyém dokker is monta vala), hogy csontocskákból átlagolnak, mett a gép így van kitalálva. S mi van akkó, ha csajszid manökenes, hosszú lábakkal lép át eme földi világra?
Tok olyat is, hogy szülés előtti uh-n kijött, hogy bébi olyan 3900 gr, oszt mikor valóságos mérlegre került ideki, még a 2,5 kg-ot sem érte el.
Na, szal illen téren pocsékok tudnak az előrejelzések lenni. Enyém dokkerek (sem régi sem új) nem mondtak sosem elővetített súlyokat. Bár lehet nem teccett vóna ha tom, hogy Edó 3900-al köszönt majd a családra.

Rózsa - tessék visszakozni ettől a bálnás kijelentéstől. Méghogy Te bálna. Ha-ha-ha. Akkor én mi? A 14+ kg-val? Bálnásított viziló? Vagy ez is kevés asszem. Az más, hogy te tök esetlennek érzed magad, meg persze tom nem mindegy mire számoljuk a +6,5 kg-ot. De hidd el, a kép alapján távol állsz ettől a státusztól. Ahhoz még rá kellene (na, de csak ezért nehogy...) gyúrjál a mérlegnél rendesen.

Grétaculik kimosva, épp most csüccsennek a szárítóban. Ja, még helyet kell nekik csináljak az Adrikám szekrényében (mett elvileg lenne, csak gyakorlatosítani is kell azt a fránya helyet).

Na, mentem oviba aprónép után.

Kormi

Kép
kissmanó

Lányok, ha ti bálnák vagytok, akkor én dinoszaurusz :D

Kép
zsuzsi**

Nem Rózsa! Ez egyáltalán nem gáz!!!!!!
Majd ha a vádlid olyan lesz, mint most a combod, akkor gondold magad kövérnek! Terhes vagy, a plusz 6 kilóból kb 2 a baba, a többi pedig 7 hónap alatt még akkor sem sok, ha picuri vagy!
Vendég

Jaj csajok, tiszta aranyosak vagytok! Meg nyugodtam valamennyire, meg minek idegeljem magam, majd kiderül a végén! Így is úgyis imádni fogjuk, 4 éve csak rá várunk!!
Mivel lombikban fogant, az idő az pontos, mert a 14. napon volt a beülti. Elevitet az első 3 hónapban szedtem, most csak magnéziumot, már a vasat is abbahagytam, mert úgy éreztem, hogy arra is farkas éhes lettem...

Rózsa
Nekem a felkarom ilyen, mint a combod :oops:

KépKép

KépKép
szivvi

Esztora
Írtam privit, nem tudom elment-e...Ma megpróbálom megszerelni otthon a gépet, lehet nem sikerül, akkor majd csak pénteken tudok írni!!

KépKép

KépKép
szivvi

Édesek vagytok, hogy így nyugtatgattok, de most is úgy érzem magam, mint egy túlfújt lufi....
:oops:
Olyan jó olvasgatni benneteket, hogy készülődik mindenki, veszegeti a pici holmikat.Kimondhatatlanul szépek a szobák, ruhák, ágyak, de a legszebbek a babucis képek...No, meg a tieitek.
Nem akartam ám elindítani itten semmilyen állatos hasonlatot senkire nézve sem, :roll: ,amit írtam vegyétek önkritikának...
Mindenki csodaszép, csinos kismami.
A kórházi pakkot mikor kell összekészíteni szerintetek?
Nekem asszonta a védőnő, hogy ráérek a 36. héten összeszedni, de nem késő az?

Kép
Kép
christine

Rózsa, szerintem nem késő, de ha késő is lenne, ne ijesztgessük vele Borit, hogy már mindjárt kell. :lol:

Kép
nenoke

ISTEN ŐRIZZ!!!
Csak kérdeztem....

Kép
Kép
christine

Nenőke - ez a hozzászólás tök jó volt!!!!!

Kép
kissmanó

Amúgy miután kölkecskéim begyűjtöttem, elmentünk nekik szandit venni (sajna valami érthetetlen számozás miatt Adriennek nem vót jó semelyik). S aztán most úgy döntöttem Grétut sem hagyom ki, kapjon már ő is valamit :o . Így van egy vadiúj blúzocskája, egy hosszúujjú bodyja (na ne már amiért nyár lesz errefele Brassóban ne kellene a hosszú ujjú cucc) meg egy tök aranyos zoknija. Vettem volna a lelkecskémnek egy rugit is, illik új culában kijönni a kórházból, na de kaptam olyan kicsi méretet? Dehogy. Még akkor is óriásik azok a rugik amik itt a bótban vannak, ha júliusban óriásbéb kampány lészen.

Jézus - elvileg tudtam, hogy ma töltöm a 33-ik hetet, de leírva a hátralevőt, hogy már 4-es számmal kezdődik, hát kissé furi a látvány.

Kép
kissmanó

Zsuzsi - dínókból is vótak ám kisebbek :lol:

Vizilovakat meg amiket láttam, csak félig dugták ki magukat a deltában a sáros léből, de úgy is hatalmasak vótak ám.
Lehet mán írtad, nálad plussz mennyi az annyi?
Na, nem mintha változtatna a dolgon, lesz....om az egészet, vannak szerencsések és olyanok akik ha levegőt vesznek is híznak. Na jó, én azért eszem, de nem zabálok, s gyün rám a kilók hada rendesen. Ha akar távozik, ha nem, akkor a családban marad. Apa épp fogyózik, s ma "ünnepel". Sikerált a mérleget rávenni, hogy mázsa alatt mutasson.

Kép
kissmanó

Táskát összeszedni?
Annál gyorsabb leszel, ha véletlenül nincs kész, s rohanni köll. Mint pl. Adrikám születésénél. De ezt asszem már írtam.

Én ezzel valahogy eddig is úgy vótam, hogy majd max előkapok pár dolgot, oszt utólag apát ugrszatom, s hozza majd ő be a culákat. Mett én nem bízom abban, hogy míg én szülök, addig ki felügyeli a culáimat? Netán valami színesebb bőrű lenyúl nekem valamit.
Lehet, hogy ezek az én fölösleges félelmeim, de ahogy itten eddig vótak a dógok megszervezve, szerintem nem is olyan alaptalan.

Kép
kissmanó

Van májusi Kismamám. Tom, ez nektek nem újdonság, de hozzánk nem hoznak ilyet. De most jött a húgom, s őt megkértem, hozott.
Meg megjöttek a magnéziumjaim, meg most van fülgyertya. Hátha csak porosodni fog a szekrényben.

Bori - most, hogy állítólag 4 hetetek van vissza, te fogsz inni málnalevél teát? Lehet hülye vagyok, nekem ez most asszem a vesszőparipám lesz.

Kép
kissmanó

Csajok, milyen az a mikróhullámú gőzsterilizáló?
Akarom mondani mi a működési elve?
Csak mett az avent honlapján láttam az ajándék szetteknél a legutolsó tételként belefoglalva, s itt ütött szöget a fejemben, hogy ez vaj hogy is müx?

Kép
kissmanó

Rózsa!

Én jövő héten vagy utána összecuccolom a kórházi táskát.
Elvileg 34-ik héten aktuálisssss...
Én május végéig, juni közepéig legkésőbb szeretnék mindent rendbe tenni..(samu kuckó, stb.) :roll:
torolve_20131003125716

Na lányok, megjöttem.

Szóval pelenkázás téma: ma itt volt a barátnőm 2 hónapos a kisfia. A gyerek rendesen evett, aludt stb. evés előtt is tisztába rakta mert bekakilt, és evés után is tisztába rakta mert bekakilt, aztán utána kb. 20 percre megint bekakilt, tehát folyton kakilt... és ennek jó hangosan jelét is adta. :lol: Nagyon cuki volt! Tehát tisztábatenni a gyereket mindig és mindenkor, lehet érezni (de még hogy!), úgyhogy szerintem, az elején folyamatosan pelenkázni fogunk időkorlát nélkül. :shock:

Dorka: én is rájöttem a felesleges pelenkázó részre a kiskádnál, de én az elején kiskádként, a végén meg pelenkázóként fogom használni. Egyébként szerintem baromi sokat nyom kilóban egy ilyen kiskád ami tele van vízzel. Nos, mint említettem nálunk messze van a fürdőszoba, tehát gurítani fogom.

Zsú: nagyon édes a babád! Nekem is sok a vizem, mit mondott az orvos mennyi? Írt fel valamit? Megvizsgált, hogy miért lehet sok?

Szücsi: húgyúti fertőzést vizsgáltak nálad?

Bori: Úristen! 4 hét! :shock:

Rózsa: 50 kg????????

Andrea
Kép
kindernay

Kép

Na ő az én picike kislányom!!

KépKép

KépKép
szivvi

sziasztok!

na, kezdjük az elején:

nenoke, én is osztom véleményed: úúútálom az önkormányzatot, igaz most csak a miénket!

képzeljétek, bementünk az apasági miatt, és nem csinálták meg, mert a fogantatás!!!!!!! időpontja nincs a doki igazolásán! honnan a fenéből tudjam, mikor fogant????? mondom, akkor ott a kiskönyv, másolja azt, az is hivatalos, erre: de abban is csak az utcsó menszesz van! húúú, de ideges lettem, lurkó is rögtön elkezdett rúgdosni, de úgy! neki sem volt szimpi a néni!
szerencsére asszisztens nénit hívtam és kipostáz egy új igazolást, gondolom, hasraütve ráírnak valamit...

szivvi: az 1kg az durva, nálunk 4 hét alatt 900g! annyit szerintem nem nőhet 2 hét alatt!

kati: köszi az infót, sms ment....

szivvi-kati: tali oksa felőlem is, szállás nálunk is megoldható kényelmesen max. 3-4 embernek...de mivel pest messze, ti meg ketten fehérvár, mindegy... értitek :)

óriásbéb kampányhoz mi is csatlakozunk, a tipp minimum 3300-3500 ez alatt nem ússzuk meg! de doki: ó, maga akár egy 4kilóst is simán megszül, az alkata meg van hozzá! kösziiiii, azért a 4 felettit kihagynám!!!!

rózsa, egyáltalán nem vagy bálna! mindenkin másképp látszik!

tegnap volt szó a vádli görcsről! áááá, egész éjjel ezzel szenvedtem, mert kb. 3-4 szer görcsölt be, és ezért ma járni alig tudok, mert mindkettő fáj+izomláz szerű érzés

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

többiek merre jártok? brigi, minden oké? jovika, baba, henchy, szilvi, fürdőszobatükör...sorolhatnám!?

nagyon jók ezek a 4d-s képek! nagyon szép babók!

kórházi táskát már én is pakolnám, de még nincs mit beletenni, remélem 7végén megoldódik, mert pl még hálóingem sincs! :roll:

holnap jön védőnéni, még a tatyóval kapcsolatban úgyis van pár kérdésem...

lynia-

sziasztok!

Gratulálok mindenkinek a bébikhez, nagyon cukik a képek.

Mi is most jöttünk az orvostól, de csak sima uh-n voltunk, nem 4d, így képet most nem tudok felrakni. Kiscsaj szépen növekszik BPD 8,7, kb. 2200-ra becsülték a súlyát, és fejvégű!!, szerencsére megfordult.

További szép napot nektek!

Emi

Kép Kép
emi_25

Szia Emii!

Azaz, másnap nagyon tud fájni a láb/vádli egy erős éjszakai görcstől..én alig bírtam lábra állni először..2 napig éreztem még..

gáz ez az önkormányzatos nőci!!! :twisted:

Na ja 4 kg felett én sem szeretném 3.5 kg legyen max. :lol:

A doki múltkor azt mondta az UH alapján, hogy lehet 3.20 de akár 4 kg is. :roll:
torolve_20131003125716

Emi 25!!

Gratu az Uh-hoz, szépen növexik a kisbabó :lol:
torolve_20131003125716

Szivvikém, ne aggódj, nálunk a 28. héten azt mondta a doki, hogy nagy gyerek lesz, nagy fejjel, nem fér majd a szülőcsatornába stb. most kíváncsi vagyok, hogy jövő héten (akkor megyek dokihoz) mekkora lesz a drágám! Nem kell betojni, a barátnőmnek is nagy gyereket jósolt az orvos, és 3200 kg lett a születési súly.

Csatlakozom Gurgihoz az összecuccolás terén, de sajna én csak június közepére tudom készrerakni kisfiam kuckóját.

Manó, olyan mint egy mikró, csak víz kell bele és úgy sterilizál, mikrohullámmal. Bár szerintem a sima elektromos (ami olyan, mint egy vízforraló-és szintén van a honlapon) jobb. Valahogy mikro ellenes vagyok, csak ha nagyon szükséges... Nemtom.

Andrea
Kép
kindernay

Jó páran eltűntek! :shock:

Hahóóóó!
torolve_20131003125716

Szivvi, olyan aranyos. :P valaki feltette egyszer, hogy hol lehet megnézni a normál méreteket, majd mindjárt megkeresem. A BPD a fejtérfogat, az FL pedig a comcsont.

Andrea
Kép
kindernay

Andrea
Kép
kindernay

ruhamosás: én is azon agyaltam, hogy most még azért nem mosom ki, mert ha minden jól megy, áll 2 hónapot!
szóval még várok, de a 34-35. hét felé nekilátok

lynia-

Köszi Gurgula!

Én is összepakolom a cuccomat a 34. héten. Biztos ami biztos
:shock:

Kép Kép
emi_25

ez jó, a táblázat szerint, mi is nagyok vagyunk!
a 31. héten volt 1830g és itt 1600 az átlag!

lynia-

Szivvi persze nem kaptam meg a privit :?
nagyon szép a kislányod!

megkaptam a Suttogó 3.részét Ricsitől még a szülinapomra.
holnap megyünk kádat venni,nekünk is kell hozzá állvány de nem ilyen komplett pelenkázós.nem tudnám mire tenni a fürdőszobában ,cincálni meg nem akarom.ja és leeresztőset szeretnénk!

délután bőgtem egyet nem találjátok ki miért :lol:
elfelejtettem 2.napja kutyámnak szárazeledelt hozni...

Bridzsi

Kép
esztora

Nenoke! Köszönöm, ez nagyon jól esett (hogy ne paráztassatok a 36. heti táskával)! Hangosan röhögtem! 8)
Hát igen, ha azt nézzük, hogy 4 hét múlva szülök, akkor már 36 hetesek vagyunk, szóval tényleg össze kéne pakolni. És mivel a költözés miatt minden a feje tetején áll, csomó dolgot nem tudnék megmondani, hogy hol van, így a Párom nem tudna összepakolni. De mielőtt összeállítanám a szülős táskát, még megkeresem a Párom alsógatyáit és az én leggyakrabban hordott felsőimet. Ezeket pakoltam el utoljára, és akkor már olyan kapkodás volt, hogy nem tudom, melyik biztos helyre tettem őket..................
Egyébként én 3 táskát akarok csinálni, pont a lopás, illetve az óriási méretű kórházi szekrények miatt. Egy szülős, egy ottalvós, egy hazajövős. Párocska elvileg egész nap lesz, úgyhogy szaladgáltathatom.

Andi! Ugye csővel leereszthető a tologatós kád???? Nehogy emelgetned kelljen!

Lynia! Ne már, nem itt a fórumon írta valaki, hogy a fogantatásnak is rajta kell lennie a papaságihoz az orvosi igazoláson? Én tudtam. Jaj, most lelkifurdalásom van, hogy nem szóltam esetleg? Jaj. Lehet, hogy a védőbanya mondta? De nekem a doki magától olyat adott. Ezek szerint ő tudta. Mi tudtuk a fogantatást, úgyhogy azt írta rá a doki. (nevezett kismama várható szülésének ideje, a valószínűsíthető fogantatás napja)

Súly. Megdumáltuk Ádámmal, hogy 6 óra lesz a szülés cakk-pakk, és ő 56 cm, és 3400g. Kíváncsi vok, mennyire lesz szófogadó ;)

Emi_25! Grat! Pont ideális méretek. Jó, hogy megfordult!
Én nem is tudom, hogy állunk...
Vendég

pelenkázás: én még életemben nem pelenkáztam!!!!!!!!!!!!!!! (nincs, nem is volt igazán picúr a közvetlen környezetemben!)
de én is úgy vagyok vele, mint Andi, hogy szerintem rá fogok érezni, mikor mit hogyan! max kicsit túlparázom, meg lehet néha folyik a cucc, mert nem jól csináltam, de másodszorra már csak sikerül!

most még azon is izgulok, hogy hogyan fogom egyáltalán megfogni?????

lynia-

Esztora! Ez ismerős. Én azon bőgtem vasárnap, hogy nem tudok segíteni szekrényt szerelni a Páromnak, aki egész nap kérlelt, hogy pihenjek, mert sokat emeltem a költözés miatt szombaton. Én viszont tök feleslegesnek éreztem magam :oops:

Vágjatok nyakon nyugodtan, de rájöttem, hogy én ezt élvezem, hogy így kicentizem a szüléshez képest a költözést. Szeretem jól kihasználni az időt, és ez valahogy azt jelenti nekem. :oops: Ráadásul egy hét túlhordásra hajtok, hiszen akkor lenne rák, mint az apja. Ehhez pedig pont jó, hogy nem vagyok mér ráhangolódva a szülésre.

Ja, és nyűgösségem ellenére elmentem epret venni. Nyamm. Most jön a 2. tál.
Vendég

Andi
Kössz! (legalább a buksija nem nagy!!)

Lynia Emi!
Én nem akarok nálatok héderezni!! Gondoltam lemegyünk Füredre, vagy valahová, dumálunk, sétálunk, fagyizunk (!!), aztán mi Esztorával hazajövünk!! Nekem jobb lenne a hétközben, mert akkor apa dolgozik, a 7 végét szeretem vele tölteni :lol:
De csak ha mindenkinek jó!!!

KépKép

KépKép
szivvi

bori, lehet tényleg írtad, vagy volt szó róla, de az agyam ..... nem igazán rendeltetés szerűen működik,
szóltam dokinak, ráírta a heteket + várható dátumot, én meg bíztam benne, ő tudja, eszembe sem jutott...
na jó, azért nagyjából én is tudom, mikor fogant, vagyis 2 lehetősége van, de az nem azt jelenti, hogy az aktus napján fogant, lehet 2-3 nappal utána...na jó, nem kötöszködök, és bonyolítom, jön az új igazolás, aztán kész...annyira nem is idegesít már, csak ott nem tetszett a dolog...

lynia-

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?