A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Köszi lányok!
Hozott apa infacolt megpróbáljuk hátha meg naturlandos teát nekem, meglátjuk!
Mert azt néztem,hogy a laktoherbes-be van köménymag!Az megpuffaszt,ha jól tudom :roll:
Olyan kis bénának érzem magam néha!
Ancsaboszi
köszi a homeós bogyókat!

emano/Andi
KépKép
emano

Ancsa, kitartást a tornához!! Most nekem is kell egyébként tornáztatni Dancát, mivel a jobb lábfeje kicsit kifele áll (úszáson vette észre a tanár), szóval most befele körzéseket kell csinálni minden pelenkázásnál!

Eni, ugye milyen jó a porszívó? :D a miénket, ami vizes, lehet min. fokozatra állítani, úgy elég halk és a mai napig kb. hetente-kéthetente egyszer szoktuk használni, ha nagyon hiszti, de nem tud elaludni, 5 percre bekapcs, majd ki és kész! :lol:
Ja, és Benőőő cuki, apa örülni fog az új képnek! :wink:

KépKép
barimami

Lilluska

Hát ez a könyv ezt írja. De azt is, hogy ez nem egy, vagy több éves gyerkőcökre igaz. És csak akkor, ha elejétől kezdve így szoktatja valaki a gyereket. Dehát tényleg minden baba más... Mindenkinek más az alvásigénye. Jázminnak nem túl sok és ha ezt nappal aludná az gáz lenne. Egy biztos, ha többet alszik napközben, tutira felébred éjjel és nem alszik annyit, vagy nagyon korán kel. Nem tudom mitől függ az éjjeli alvás, de nála így van. NA meg ha rendesen eszik napközben. :)

Emano

Hát én még most is néha. :lol: :lol:

Kép
gyorgyi33

Barbi

Mi meg kifelé körzünk! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
gyorgyi33

Lányok, minden baba nagyon édes. A kis csöpp Balázs különösen - bocsánat, semmi másért, csak azért mert olyan csöpp és attól mindig jobban elérzékenyülök. :P
Szóval tényleg imádnivaló mindenkié!!!!!

Én nem leszek a hétvégén, holnap lemegyünk a telekre és valószínű csak hétfőn jövünk haza.

Képzeljétek, Beni MÁSZIK! még nagyon kezdetleges, meg 5-6 lépés után elfárad és átmegy kúszásba, de hihetetlen. Ja, és tegnap felállt a járóka rácsába kapaszkodva. Már nagyon kell figyelni, mert mindenhova képes elküzdeni magát.
Különben nagyon anyás lett és nyafka is egy kicsit. Én ezt mondjuk a betegség számlájára írom, akkor lett elkényeztetve, de most igyekszem visszafogni és nem ugrani neki.

Jövőhéten nem terveztek valami sétálást???? Már úgy mennék, eddig mindig közbeszólt valami :twisted: :twisted: Csak ne hétfőre!!!

Alvás: most nálunk is felborult. Eddig de. aludt fél/3/4 órát és du. kb. 2-t. Most de. alszik nagyobbat és du. kétszer kisebbet. Ennek nemigazán örülök, mert a második du.-i alvás igencsak elhúzódik, és belenyúlik az estébe. Volt hoyg 9 kor letettem és 11 körülé bredt - szerintem összezavarodott, mert egész nap - a betegség idején - így telt.
Steffi: le a kalappal előtted. Nem is tudom, hogy bírod. Szerintem próbáld meg azt, hogy nem hagyod annyit napközben aludni ( gondolom, örülsz, hogy legalább akkor nyugi van ) de hátha át tudod fordítani és az mindenkinek jobb lesz. Főleg az estébe nyúló alvásra figyelj.

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!

Emano, nyugi, mindent jól csinálsz! Nagyon ügyi mami vagy, és nem vagy béna. Tényleg! És te vgy a legjobb a babádnak!

Szerintem a babáknak annyit kell enniük, amennyit ők maguk esznek :) Én is bújtam a táblázatokat, és Bene mindig megcáfolt. Hízott, ahogy kellett és nem evett, ahogy kellett. Ő tudta jobban. És ha akarnál sem tudnál neki többet adni. És keveset sem, mert akkor meg üvöltene. Lassan meg fogod tudni különböztetni az éhes, lalala-s sírását. :)

Alvásigény: biztos vannak nagy eltérések a babáknál. Bene mai napig átlag napi 15 órát alszik. Éjjel 11-12-t és nappal 2-3-4 órát. Ő ígyvan jól. Az egyetlen dolog, amiben segíteni tudtam a kezdetektől, hogy alváshoz stabil, nyugodt környezetet biztoítottam. Ha tudtam. De persze belecsúszott néhány babakocsis alvás, autóban alvás, stb. de az nem olyan hatást ért el, mint a kiságyas alvás. Nálunk én is mormota vagyok, szerencsére ebben rám ütött. Szeretném azt hinni, hogy azért alszik ilyen jól, mert jó anya vagyok, és megtanítottam, de ez egy NAGY BAROMSÁG :)

mtunde

Sziasztok!

Először is nagyon édesek a babák mindenki nagyon büszke lehet :D

Emano ne aggódj! A kismanó láthatóan tökéletes :D

Ancsa köszi én is úgy gondolom hogy jól érzi magát ezért nem siet kifelé :D

Úgy látom ez az alvás dolog mindenkinél nagyon eltérő kiváncsi vagyok nálunk mi lesz :D

Az elitkórházról csak annyit hogy én is itt születtem ezért előkelőnek kéne éreznem magam... ez jó :D
Miért elit ami jó... ennek természetesnek kéne lennie de mivel nem az ne vegyék el az esélyét is annak hogy normál körülmények között legyen az ember!

Mi ma jól aludtunk viszonylag a kisasszony visszahúzódott tehát az eddigi jóshírek hogy biztos most jön elmúltak, de nem is bánom a lényeg hogy neki jó legyen...

Mindenkinek szép napot kívánok!

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Lányok!
milyen teát nem szabad inni szopi alatt? én úgy tudtam, hogy a köménymag jó a puffadásra ezért régen leforráztak pár szem köménymagot és ezt adták teaként a babáknak hasfájásra. Vagy félre értettem valamit? Pl. Herbáriás Laktoherb teát szabad inni??

Kép

Kép

Kép
veronikusz

veronikusz!
györgyi meg én megszívtuk a tejcsináló teával. én kb. napi 1 litert ittam a laktoherbből és nagyon megfogott engem is és Martint is. úgy tudom pár szem leforrázva tényleg jó, de ilyen nagy mennyisében már nem. legalábbis nekünk rosszat csinált.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Hahó!
Én is Laktoherbet ittam annak idején. Anyós csak azt mondta, figyeljem, nincs-e gáz tőle, mert néhány kismamájánál volt, de nálunk nem volt semmi. Panka is hasfájós volt, de 3 hónaposan mintha elvágták volna. Infacol semmit nem ért, a Gripe izétől meg olyan görcsei lettek, hogy mindjárt kihajítottam a szemétbe az egész üveggel.

Ancsa!
Nincs velünk semmi különös. Most bölcsi van, bár minden reggel közli, hogy nem akar menni. és forgalomlassító sztájk van, magyarul nem hajlandó jönni a lábán, hanem cipelni kell. Enni nem eszik, anyós gyötör, hogy ezt adjunk neki, meg azt adjunk neki. De én most hagytam abba a Polivitaplexet is, mert egyszerűen nem hiszem el, hogy jó, ha mindenfélét tömködünk a gyerekbe, aztán így sem eszik. Láthatóan tökéletesen elvan így. Kezdek belenyugodni, csak anyós nem bír.

Különben meg úgy dumál, hogy reggeltől estig és mindenféle összetett mondatokat csiripel, és nem lehet semmit mondani előtte, mert a füle az akkora, hogy mindent meghall. A múltkor jött valaki, én néztem meg az emeletről az ablakból, mondom a férjemnek, hogy egy pasi az. Na erre Panka mindjárt kérdezte: Egy pasi jött? Mondom, igen. erre ő: És ide feljön? És most kezdett kérdő hangsúllyal kérdezni, és meg kell zabálni.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Ja, sült kruplit azt enne minden nap. :D

Kép
Kép
kriszta36

Köszi csajok, főleg azt a részt, hogy kezd rám hasonlítani... :oops: :D

Monacs csajszi, húamindenit, de nagyok vagytok már. Épp azt néztem a gyerkőkön, hogy én is két év korkülönbséget tervezek, szóval akkor ez így néz ki... :wink: Eski akkor sikerül jól, ha még az utolsó pillanatban is "kapkodni" kell, ez így szokott lenni. MINDEN JÓT! Majd mesélj!

Én is megfigyeltem, hogy nem túl jó a túl sok alvás napközben Beninek, persze FEL NEM KELTEM. Néha én is tudnék napközben órákig durmolni... :roll:
vbea

Ancsa, elfelejtettem mondani neked, hogy mi még mindig 6x. Nem érdekel. A védőnő "próbált" erről leszoktatni, de mit tegyek? Én sem 3x eszem egy nap... :oops: Ráadásul kíváncsiságból mértem egy pár napig, és hát így sem eszik 700 g-nál többet / nap. Benőkének ilyen a tempója. :wink:
vbea

Sziasztok!

Nagyon cukik a legújabb fotók is! Balázs babán sem az eléhezés jelei láthatóak.. :) Tök jó, hogy felmerült a szopi téma: egyik/mindkét mellből, tejcsicsináló teák.. Már közeli nekünk is, fülelünk, jegyzetelünk!!

Cancan,
Beni durva mennyire gyorsan fejlődik! Még egy Anyuka izgulhat a nyugodt napjai miatt! :)

Legfrissebb kismamák előtt le a kalappal! Tök jól bírjátok Csajok!!

Emano, örülünk, hogy be-be tudsz nézni piciBalázs mellett is!!

Ti olvastátok a szoptatás című könyvet? Van ajánlott szakirodalom ezügyben? :) Egyéb ajánlott irodalom?

Micunk jól van, bár 3 napja a napirendünk változott, 4-5 között kelünk hajnalban, mire Apát felébresztjük, hogy reggeli/munka, mi már elsőre el is fáradtunk.. :) Így tíz felé alszunk egyet. Pedig már kezdték megtanulni a rokonok, hogy délben nem érdemes hívni a pocak-csapatot.. :)
Tegnap nagyon durva foci volt este, szétrugta a berendezést! nem is értem, eddig visszábbfogta magát..

Már előre félek, hogy jönnek majd a rokonok/egyebek jótanácsai.. Hiszen a gyerekneveléshez, focihoz és a számítógéphez mindenki ért szerencsére! :)

Ma végre befejeztem a veteményesemet! Nevelt paradicsompalántáink kiköltöztek+sárgarépa Micunak. Meglátjuk, mi nő ki belőle. Gyanítom, már rég elkéstem vele :))

A Balatont ne is emlegessük, szívesen mennénk mi is, de mostmár lassítanunk kell. Vagy legalábbis záros távolságon belül maradni!

Szép estét Apákkal!!

KépKép
Kép
gyuzso

Gyuzso, én olvastam. :) Sem pro sem kontra nem tudok sokat mondani, mindenesetre jó volt megnyugtatnom magam, hogy beleástam magam a témába. De a gyakorlatban tényleg minden más. Én eleinte pl "3 ciciből" szoptattam. Mára egyből, de ez gyakran változik. :roll: Egyébként így, a finisben pont akkor keltünk Benedekkel, ahogy eleinte éjszakánként. Hajrá! :lol: De jó neked, kicsit irigyellek. Kicsit. :oops: (Ide tartozik, hogy ugyanezt mondogatta nekem Heni is, és én nem értettem, mire gondol... Majd meglátod. Fantasztikus lesz. :wink: )
vbea

Mármint a 36-39. hétben épp akkor ébresztett a pocakBenedek, mint a párnaposBenedek, ha nem lettem volna érthető...
vbea

Eni, Monacs, Emano,

olyan szépek mind. :)
Ahogy nézem Monacs a gyerekeidet, valami hasonló műfajban fogunk utazni mi is.

Kriszta,
he-he. Kétéves és szlengben beszél. :) De tényleg ez van. Az ő fogalmaik szerint ezek ugyanolyan szavak, mint a baba, mama stb. Nekem is vigyáznom kell majd nagyon, mert én ráadásul néha káromkodok. Apja szerint sokszor úgy mint egy kocsis. Féltem is a szüléskor, hogy előjön, de hál istennek inkábba csendet preferáltam. Egyszer rá is szóltam, kedvenc doktorbácsinkra, hogy "Csend már!", pedig csak becézgetett-vigasztalgatott. Azóta is emlegeti.

Emano,
én úgy szoptattam, ahogy jólesett. Többnyire mind a kettőből, amikor csak kérte. Sose fejtem. Laktoherbet iszogatok még most is, de max. 2 csészével. Én szeretem. Melinda meg sose volt hasfájós, nem tudom mit kell tenni. Én a méricskéréssel nem stresszelném magam. Úgyis látod, hogy hogy érzi magát. Amúgy olyan kis érett ezen a képen.

Monacs,
hát gratulálok az esküvőhöz. Legyen szép. :)

Gyuzso,
a rokonok jótanácsait én egy udvarias de erélyes mondattal elhárítottam. Nem is nagyon erőlködtek. Monnd azt, hogy "Köszönjük a hozzánk való jóságot, ha valami problémánk lesz, majd kérdezünk." persze csak ha tényleg idegesítenek.

Cancan,
szép lassan kezdhetsz szaladgálnia a Nagyszemű után. :)

Steffi,
passz. De: +++++++++++++++++++++++++++++++++++++.

Egyébként alvás-ügyben szerintem is nagy szerepe lehet az öröklött hajlamnak. Persze igyekezni kell jó alvási szokásokat kialakítani, de a baráti körömben is ezt látom. A barátnőm pl. a gyermekágy első heteiben felhúzta magának az órát, mert félt, hogy nem ébred fel, nagy alvó. A kislánya két hónapos kora óta átalussza az éjszakát.

https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 142.18.jpg
[/img]

Ő a cicánk. Bár én sokszor szoktam mondani, hogy van másfél gyerekem.
Szép estét!

Kép

Kép

Kép
memme

Kép [/img]

Kép

Kép

Kép
memme

Nem igaz, mire átolvasom, és elkezdek gépelni, tuti felébred a kisasszonykám!

Memme, látod, Melinda ilyen mély nyomot hagyott bennem, rögtön megismertem az utcán! Szerintem ha veled jön majd szembe, téged is megismerlek! Melyik boltban shopping?
Gyöntölés nálunk is van. Lehet, hogy ez kecskeméti szleng? :lol:
Melinda nagyon kis édespofa!

Ancsa, nagyon-nagyon köszönöm a kedvességedet, figyelmességedet! Te mindenkinek olyan kedvesen válaszolsz, mintha egy kicsit az anyukánk lennél. :oops: :) Jól esik!

folytköv.... :? megyek Sárihoz.

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Sziasztok!

Most újra itt vagyok...
Ma jó nagy sétatúrát tettünk és nagyon jól esett! :D

Kriszta!
Tök jó hogy Panna már így dumál, ez olyan jó időszak náluk nem? :D

Jó olvasni a szoptatós tippjeiteket mert biztosan nekem is lesz mit tanulnom...

Lányok!
Én annyira stresszelem magam azon hogy minden ismerősömnek már megvolt a babája és azt hittem hogy én is tudom majd ezt produkálni...
Igaz van még idő de azt hittem a napokban már lesz valami hiszen a múlt héten volt egy csomó jel...
Ezek mostanra teljesen megszűntek én meg elkeseredtem...
Tudom ez hülyeség bocsi hogy ezzel nyaggatlak titeket...
MIndenkinek nyugodalmas jó éjszakát!

Orsi

borsa

Sziasztok!

Emano,
Ne érezd magad bénának, amint most átesel, azon mi már átestünk, és tudunk tanácsot adni, de például fog ügyben még én is analfabéta vagyok :oops: , és lassan majd érdeklődöm is a tapasztaltaktól, hogy hogy is kell! Az almás hozzátáplálásokat viszont a múltkor már elmentettem! :wink:

Barbi,
Aranyos vagy köszi! :wink: És akkor Nektek is jó tornát! Ma már jobb volt a helyzet a tornán, nem végig sírt! Volt egy játék amire odafigyelt, mi mentünk a lányhoz!!!

Ja és ma gondoltam Rád és Danira séta közben!! Lara megmarkolta többször igaz nem a farkát de a fülét a majomnak, olyan kis édes volt, úgy aludt! :wink:

Porszívóval egyetértek! Az is nagyon jó dolog, és közben a lakás is tisztul :wink: , ma este úgy volt hogy én is bekapcsolom! De aztán elaludt!

Heni,
De jó, de jó!!! Gratulálok!!! A kis beteg milyen kis mozgékony! A drága!!! :lol:
Hát megértem, hogy téged akar a kis beteg, úgy még a pöttyök is jobbak, ha Anya ott van!

Jó utat és jó pihenést!!!

Tünde,
Igen is jó Anya vagy!
És ügyesen megtanítottad! :wink:
Mi is sokat alszunk, és remélem ezt majd a fogfájás sem borítja fel! Már azért félek tőle! :oops:

Fel raksz egy táblát? Már olyan rég láttuk! köszike 8)

Veronikusz,
Te titkolsz valamit? :lol: Vagy miért érdeklődsz hogy mit lehet inni szopi alatt??? :wink: Gyanús vagy ám nekem!! 8) :lol:

Kriszta,
Akkor már jól vagytok? Az a lényeg, hogy Te hogy érzed és főként Panka! Nem kell mindenkinek dagi kislánynak lennie! És mivel Te sem vagy egy dagi alkat, ezért nem is lesz Panka sem! Anyóssal meg ne törődj! Lényeg hogy Ti jól érezzétek magatokat!! :wink:

De édes! Már várja a pasikat!!! :wink: Igazi csaj!

Hát van ízlése! :lol:

Hétvégén voltunk az Mc-ben és van egy új fajta krumpli, nagyon fini!

Eni,
Tényleg rád hasonlít!!! :wink:
És akkor mért nem alszol vele?
A házimunka megvár! Mondom én, aki most is mos, és mosogat! És még lehet vasalni is kéne, de azt lehet hogy ma már nem!

Védőnő próbált leszoktatni? De miért? A 6 az szerintem nem sok! És csak 700 esztek? Az hogy lehet? De hát szépen hízik, és az a lényeg!!!
Képzeljétek ma Lara 1020g evett, ennyit még sosem! És Ő még 6 kg küszöbén áll, még nem lépett be! :)

Gyuzso,
Én a védőnőtől kaptam anyagot, meg a liga honlapját olvasgattam, könyvben csak azt ami a nagykönyvben van!
4-5 között kelsz? És akkor mit csinálsz utána?
Bár nekem is volt olyan, de nem a vége felé, én azért keltem mert felébredtem és olyan éhes volt Lara pocakbérlő, hogy ennem kellett!!! :lol:

Meg kell hallgatni mindenkit, mosolyogni, és azt tenni amit Te jónak látsz!!! :wink:

Hát igen, azért hosszabb kirándulásra már ne menjetek!!!

Monacs,
Gratulálok és sok boldogságot kívánok!!!

Memme,
Nagyon édes a cicátok! Én is imádom őket, de Apa allergiás rájuk, ezért csak fa macskákat gyűjtök!!! Ő legszívesebben azokat is eltávolítaná, de hát én nem engedem! :wink:

Gabbóka,
És hogy van a kisasszonykád? És a fiatalúr?
Meggyógyult már? Elfelejtette a kórházat?

Anyukátok???? :lol: :lol:
puszika

Zsófi
Hol vagy????Hogy vagytok? holnap ne felejts el beköszönni, hogy mi volt az eredmény! Mert gondolunk ám rátok!

Borsa,
Próbáld meg élvezni a sétákat a férjeddel!!! És hidd el, kicsi lány tudja hogy mikor kell jönnie! Nekünk 24-re volt kiírva a császár és Lara 23 úgy döntött, hogy hát nehogy már más döntse el, hogy Ő mikor jön! Szóval nyugalom!!! Tudod? És olvass, tévézz és pihenj!!! :lol: Ezek hamarosan úgyis luxus dolgok lesznek!

Figyeljetek!
Ti mennyi ideig sterilizáltatok? Ha szombaton sterilizálok és utána csak kedden az gáz?
Vagy vigyek lötyit?
Köszönöm!

Mi is elutazunk hétvégére, és csak kedden jövünk haza. Megnézzük, hogy milyen az a Kehida! Így mindenkinek jó hétvégét!!!

Nyugodt és szép éjszakát mindenkinek!!!

ancsaboszi

Borsa: ne aggódj, még van időd. az sem olyan jó, ha korábban érkezik meg a babóca. Mikolt 3 héttel korábban döntött úgy, hogy ideje megszületni. nagyon féltettem őt, mert olyan pici és törékeny volt számomra. (ezt a hátrányt mára már ledolgozta a lányzó :wink: )

Kép
Kép
Kép
manóka28

Sziasztok!

Ancsa, mi már nem sterilizálunk. Csak a játszócumikat szoktam összegyüjteni és be a mikróba, aztis főleg azért mert a középső állandóan összetaperolja a koszos kezével. Szóval ez egyik percben még a kutya szájában van a keze, másikban meg már a cumit fogdossa és persze mindig ott nyúl hozzá ahol nem kéne.
Jó utazást és pihenést!!!!

Réka
Vendég

Ancsa!
annyira nincs semmi titok, hogy még el se kezdtük a dologt. :D csak nem értem ezt az egész Laktoherbes dolgot! Én ittam és semmi de semmi baja nem volt Szofinak. Katánál is ittam és az első 3 hónapban fájt a hasa, majd elmúlt, pedig még mindig ittam. De mindenki döntse el maga, hogy issza, vagy sem! :oops:

Ti pedig érezzétek nagyon jól magatokat és kerjük majd a beszámolót! :D (halkan megsugom, hogy én soha nem sterilizáltam, csak nagyon-nagyon forró vízben mostam el mindint :oops: kövezzetek meg érte! soha semmi bajuk nem volt. :D )

Borsa!
bízd a dolgot Emmára! Ő tudja pontosan, hogy neki mikor van itt az ideje! Ez az egész csak rólatok szól és nem az ismerőseidről!!! Örülj neki, hogy van egy kis időd PIHENNI! Használd ki! Hogy legyen majd mire visszagondolni a baba megszületése után! :D Tudom, hogy már nagyon szeretnél babázni, de annak is HAMAROSAN eljön az ideje! Pihenj! Pihenj! Pihenj! szétálj! menj el fodrászhoz, kozmetikushoz! kényeztesd magad! Én január óta nem voltam fodrásznál. :oops: Na de holnap én is megyek!! :D :D :D

kellemes hétvégét Mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Jó reggelt!

Borsa

Csak nyugi. Én is így voltam, aztán 5 nappal a kiírt után jött Jázmin. :D Tudja ő mikor kell kibújni, előbb úgysem fog. De tudom milyen türelmetlen az ember.

Ancsa

Hát én éppen most sterilizálok! :? Úgy utálom. Egyik nap kifőzöm a cumikat, cumisüveget, fejőgépet, másik nap hideg sterilizálóval csinálom. De most hétvégén ha hazamegyünk Anyukámékhoz, akkor nem. Nem tudom kéne-e mér. A védőnőm szerint az első gyereknél még sterilizálunk, a másodiknál néha, a harmadiknál meg már.... :roll:

Memme

Jézus mekkora macska!! :lol: :lol: Téged nem tiltottak le tőle? Van egy barátnőm akinek a nőgyógyásza nem engedte a macskát. Azért ez durva.

Gyuzso

Van ilyen szakirodalom, én nem olvastam könyveket, de szerencsém van a védőnőmmel. Mindent megmutatott, hogy hogyan kell tartani a babát, hogy legyen a szája, az orra, szóval a helyes tartásokat. Biztosan a tiéd is meg tudja mutatni, vagy segítenek a kórházban a csecsemősök is. :lol:

Steffi

Szorítottam.

Kép
gyorgyi33

Veronikusz

Ritkítani fogom!!! Mármint a sterilizálást. Egyébként is már tök mindegy, mert amióta mászik, feltörli a padlót a kezével szájával. :?

Kép
gyorgyi33

Györgyi!
hát erről van szó! :D te fárasztod magad, ő meg bepótolja máshogyan. :lol: :lol: :lol:
Viszont a játszócumikat én is ki szoktam néha főzni! De csak ritkán!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Jó reggelt mindenkinek!
Kinek milyen volt az éjszakája? Miénk elviselhető kategória.

Sterilizálás
Mióta nem fejem a tejet azóta semmi sincs kifőzve. Cumi is csak mosogatószerrel van elmosva minden használat előtt. Ekkora gyereknél szerintem már nem kell.

Mindenkinek köszi a gratulációt, de ne igyunk előre a medve bőrére nehogy az uram meggondolja magát :wink: . Képek persze majd lesznek és rakok is fel ha kíváncsiak vagytok rá. A ruhám kva szép lesz :) , a többi meg kit érdekel.

Végül ki hova megy nyaralni?
Majd még jövök, puszi.

Monacs

Kép
Kép
monacs

Sziasztok Lányok!

Tegnap este fél tízkor megint elkezdődött a Alien nyolcadik része a pocakomban. Nagyon durva! Soha nem rúgta szét ennyire a hasam, mint az elmúlt 2 este! Nálatok is ennyire bedurvult a vége?

Györgyi,
én is a kórházi csecsemősökben bízom! Meg hogy a baba is tudni fogja, mi a dolga. Meg majd Ti segítetek! :) A védőnőben nem tapasztaltam semmi buzgóságot, de túlélem valahogy. Otthon (Debrecenben) volt a régi védőnőm az első 14 hétig, ő annyira más volt.. De még nem adom fel, hátha változik! :)

Mi is azon filóztunk mostanában Apával, hogy kézi/elektromos mellszívó/sterilizátorral vagy hűtőtáskával. Túl nagy a választék!! Valaki szokott hűtött tejet szállítani? mert szép a táska, amit adnak, de tényleg praktikus-e?
Tessék sok okos tanácsot adni! :lol:

Mellékelem az első közös "gyerekünket". Akkor fogadtuk be, amikor már tisztult a szervezetem a hormonoktól. Augusztus végével indult az éles játék, Micu pedig szeptember elején megfogant.. Csak azért írom le, hogy cicával is lehet békésen álldott állapotban az ember lánya!
Nyilván a toxoplasma vizsgálatokat komolyan kellett venni, már csak a munkám miatt is (állatorvos), de olyan negatív vagyok, hogy csak na! Pedig beteg állattal volt már dolgom!
Van olyan barátnőm, szintén gyógyító, aki 3 gyermekes édesanya, 35 fölött és még mindig negatív, úgy hogy végigdolgozta mindhárom pocakkal az utolsó hónapig, persze könnyített menetben.
Lehet, hogy nem a macska a bűnös..

Memme,
felvetült bennem, hogy amikor nem nálunk van a macskánk, lehet, hogy Titeket nyúl le éppen kajával, annyira hasonlítanak egymásra! :)

Bea,
ma is ötkor keltünk, netezés, olvasás, visszaalvás volt a program. Nyolc előtt ébresztettem Apát, hogy el fog késni!! :)
Új napirendje van Miklósnak 3 napja..

Eni,
tessék aludni/pihenni! A porcicák megvárnak! Én már csak tudom! :)

Monacs,
gratula az esküvőhöz! lelkierőt és kevés parát a készülődéshez!! :)

Szép napot Mindenkinek!

Kép Csipa cica 2006.06.17.

KépKép
Kép
gyuzso

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 15:06-kor.
Vendég

Sziasztok!

jaj de szép ez a kutya! Nagyon hiányzik nekem a kutya is, de azt már nem bírná el a lakásunk. Így, hiogy földszinten lakunk, Pite kijár, élheti a kis természetes életét is.

Toxoplazmát még rögtön az első várandósság elején megcsináltuk. Életkérdés volt, szó szerint. De Vidadoktor is mondta, hogy pont azért mert régóta cicával élek, már valószínű, hogy átestem rajta és védettek vagyunk.
Pite egyébként nem mehet be Malinda szobájába és őt is elkerüli. Persze Melinda néha már szeretné elkapni a frakkját, és nagyon kell majd figyelni.

Borsa,
ne akarj produkálni. Élvezd, hogy még vele lehetsz, többet ilyen nem lesz. Alig múltál 38. hetes. :) Teljesen érthető egyébként, amit érzel, bár én sose éreztem ilyet.

Gabbóka,
igen, kérdezni akartam, mert később esett le, hogy honnan is ismerted fel őket. Nagyon figyelmes vagy. :)

Gyuzsó,

ez a rugdalózás, hát ez ilyen. De megéri. Minden megéri. :)

Sterilizálás: én sem csináltam sose. Néha az orrszívó-porszívót. Persze néha biztos nem árt, amikor már nagyon le van rongyolódva valami. Amikor a kórházban a mellettem levő kismama kétségbeesve kérdezte, hogy hogyan sterilizálja a mellbimbó védőjét, a csecsemős azt, mondta, tartsa sokáig a nagyon forró mvíz alatt.

megjött anyukám, megyek. Szép napot!

Kép

Kép

Kép
memme

Sziasztok!

Édesek ezek az állatok! Nekünk egy dalmatánk volt, de nem is velem lakott, hanem a húgomékkal, aztán hozzánk került, amikor ide költöztünk, de amint Bene elkezdett intenzíven mászkálni, nem bírta a maga 9 évével ezt a változást, és sajnos megtámadta Benét. Ezért aztán el kellett altatni. A történethez hozzá tartozik, hogy amikor terhesen otthon voltam, és még mozoghattam inenzíven, ő volt a társam, meg az is, hogy kerestünkneki 6 hónapig gazdit, de sajnos nem találtunk :( A mai napig nagyon hiányzik egy kutya, de a macskák ellen sem vagyok :)

Megyek, mert Benét letettem aludni, de most nem tetzsik neki. még kap 10 percet :)

mtunde

mi ez a pangás???? :D :D :D mindenki játszótéren? Mi is most jöttünk meg onnan. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

csak beköszönök!!!! majd holnap több időm lesz,remélem...

Én szoptatás alatt végig ittam a Laktoherbet(herbáriásat).Naponta több pohárral is. Nem attól hasfájós a baba. És nem is minden baba lesz hasfájós, ugye. Ez azért van,mert még nem alakult ki a kis beleikben azok az enzimek stb. ami a "normális"emésztéshez kell. Ez időbe telik,. 2-3 hónapos korukra elvileg már kialakul, és onnantól minden oké.

A napi kajálással kapcsolatban nekem a dokim anno azt mondta,hogy annyit kell enni (egész napot számolva!) ahány gramm a baba + 100. Tehát ha 3500 g akkor napi 450g az ideális.
Enci is úgy evett,hogy 50,80,60, sőt volt csak 30 is. Később már majd lesz 150,200 is egyhúzásra. Szóval nem baj ha evésenként "kevés"nek tűnik. Egész nap a lényeg, és az hogy hetente mennyit gyarapszik! :D :D

Nagyon jók a képek! babák, mamák, cicák,kutyák... :D :D
De most tényleg csak kutyafuttában.....
Ma egész nap kicsit émelyegtem....

Amúgy kicsilányom nem akar délelőtt már aludni, :( csak délután.
Úgy látszik elég már Napi 1- , ha leteszem d.e. akkor ordít amíg ki nem veszem, délután meg másfél órát. Szóval eddig akkor tudtam jönni d.e. amíg aludt, most ez már sajna kimarad, mert mellette lehetetlen gépelni... :lol: MAjd holnap megpróbálok kicsit többet lenni...

jó éjszakát mindenkinek!!!!!!
Vendég

Jó reggelt!
hogy vagytok?
Mi jól vagyunk!Eszünk,alszunk,nyügösködünk!
Azt szeretném kérdezni, hogy éjszaka a babyknek sötétbe kell aludni vagy célszerű egy picike lámpát égvehagyni :roll: ???

emano/Andi
KépKép
emano

Emano!
nekem az a véleményem, hogy ahoz kell hozzászoktatni a gyerekeket, ami egyébként is a normális. Éjjel mi is sötétben alszunk. Persze nem tök sötétbe. Tehát a rolót nem húzom le tökig, csak annyira, hogy a sötétben lásszák a bútorok körvonalait. Különben úgy járnák, mint a szembeszomszéd gyerekkel az anyja. A srác már vagy 12 éves és egész éjjel ég nála a lámpa. Mintha csak olvasna. :oops: De ez csak az én véleményem. 8)

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Lányok, köszönöm amiket írtatok csak tisztára be voltam gőzölve, de mostmár lenyugodtam....
Holnap lesz a házassági évfordulónk és elmegyünk egy jó kis kiülős helyre...
Aranyosak a képek...
hétfő kedd nálunk nagy bevásárlás mert végre megtudjuk venni a lakás hiánycikkeit, tudjátok meséltem hogy költöztünk de még csak anyósomékhoz tudtunk eddig mert nem volt meg minden a lakáshoz!
De immáron jövőhéten végre elfoglalhatjuk új birodalmunkat!
Veronikusz! Nekem is furi volt hogy csak ennyi hozzászólás van látszik itt a jóidő :D
Emano!
Olyan jó olvasni rólatok :D
Ancsa!
Jó utat nektek, érezzétek nagyon jól magatokat!

Orsi

borsa

Sziasztok!

Tényleg jó nagy a pangás ebben a gyönyörű időben. Mi is lent voltunk már, és még megyünk is, csak sziesztázni ugrottunk haza.

Jelentem, Léna meggyógyult, csütörtök reggel volt utoljára hasmenése. A pénteki kakiminta ennek megfelelően nem mutatott ki semmit... Kanállal enni még nem hajlandó, de a kezemből igen. Ja, és nehéz letenni aludni, kezünkben alszik, letesszük felébred. Éjszaka is. 3 szörnyű éjszakán vagyunk túl, Steffi abszolút megértelek!!!
Ma voltam megint a biopiacon, nem sok mindent vettem, de összefutottam ismerősökkel. Volt kint közületek valaki?

Ancsa, nektek utólag is jó utat!

Emano, a hasfájásról már mindent leírtak a többiek, nekem meg (szerencsére) tapasztalatom sincs.

Monacs, jó hogy előkerültél!

Heni! Gratula Beninek a mászáshoz! És utólag is jó utat!

További szép hétvégét mindnekinek!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Kedves anyukák és csemeték!
Fiatal iparművészként gyerekszobák meseszép kifestését vállalom!
Ha bizalmat kapok, kedves figuráimmal megtöltve, meséssé varázsolom gyermeke szobáját, segítek megvalósítani álmait elképzeléseit.
Kifejezetten egyedi elképzelések megvalósítását tervezem, saját figuráimmal karaktereimmel dolgozom, Walt Disney-t ha lehet szeretném elkerülni...

A szoba adottságait az ön elképzeléseit, álmait figyelembe véve arra törekszem, gyermeke a legnagyobb örömét lelhesse leendő szobájában.

Rólam és a munkáimról itt lehet egy kicsit többet megtudni:

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=199434
Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Borsa!
A bevásárlás sok mindenre jó ám... :wink:

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok Lányok!
Hát jelentem én vizsgázni voltam, és sajnos az az érzésem, hogy akkora egyest írtam, hogy nem fog beférni az indexembe. Sebaj, majd újra próbálkozom :cry: . Csak ne kéne annyit utazni.

De kicsit csaviztunk is Gyöngyösön, nekem nagyon szimpi hely. Páromnak megvettük az inget és a cipőt, úgyhogy már csak a meghívókat kell széthordani. Ki volt az az elvetemült, aki ebből hagyományt csinált, ahelyett, hogy a postát választotta volna :? . Sebaj van még egy hétvégénk :D .

Holnap bolgártalálkozóra megyünk, minden évben van májusban a Normafánál. Nagyon vicces, mindent jegyre lehet venni, bármint kaját. Először sorba kell állni, hogy megvedd a jegyedet (kaja, kávé, üdítő), aztán állhatsz sorba a kiadónál. Csuda egy szokás. De jópofa, anyós itt van és most először jön velünk. Remélem a gyerekek bírják majd.

Zsófi
Régen magától aludt el Léna, nem?

Jó éjszakát mindenkinek.
Monacs

Kép
Kép
monacs

Sziasztok!

Úgy látom nem maradtam le semmiről...Mindenki élvezi a hétvégét...

Zsófi örülök, hogy Léna végre meggyógyult.

Emano, nálunk Encinél kislámpa égett, amikor elaludt akkor lekapcsoltam-mostmár éjjeli fény ég. Muszály volt nekem is a kislámpa, mert ugye éjjel amikor még pici volt és etetni meg tisztába kellett tenni, nem szívesen kapcsoltam fel a nagy villanyt, hogy Apa aludni tudjon.Sötétben meg ugye nem láttam volna a kakis fenekét. Szóval szerintem az elején nem baj ha kislámpát használtok, utána meg elég az éjjeli fény. Szerintem. De mások is biztos leírják a tapasztalataikat.

Jó éjszakát mindenkinek!
Vendég

Sziasztok!

Mint férjem is írta, múlt vasárnap jók voltak a megérzésiem, és meg is született délután Ádám fiúnk.
A szülés gyorsan ment, bár a CTG nem mutatott fájásokat, ezért volt egy pillanat, amikor majdnem hazajöttünk. Szerencsére akkor Gabi (szülésznő) megvizsgált, s döbbenten vettük tudomásul, hogy az ügyeletes orvos felvételi diagnózisa ellenére nem, hogy zárva van a méhszáj, de két ujjnyira már nyitva. Ekkor előkészített a szülésre, s a beöntéstől annyira felgyorsultak az események, hogy kb. 1 óra múlva már Ádám a kezemben volt. :-)

Ádám 2 héttel korábban érkezett, de a méhlepény állapotából és a pici kezei ázottságából, illetve a magzatmáz mennyiségéből arra következtettek a szakemberek, hogy ez a méhlepény ennyi időre volt hitelesítve :-), ha maradt volta még a baba, akkor sem fejlődött volna már többet. Szerencsére teljesen egészséges, igaz az 51 cm hosszára nem készültünk, minden ruha lötyög rajta. :-)

Súlyban sztem hamarosan behozza magát, mert már a 3. napon 100 ml-t evett, s azóta is zabagép a lelkem szerencsére.

Valaki írta (bocs, h nem tudom most, ki), igen, Bence lett volna, illetve a Bence és az Ádám között nem tudtunk választani, de indulás előtt megnéztük a naptárban, s mivel nem csak karácsonykor, hanem szeptember 9-én is van Ádám névnap, ezért e mellett döntöttünk. :lol:

A csecsemősök, gyerekdoki tündériek voltak, ismét bebizonyították számomra, hogy szuper csapat, és érdemes volt kitartani mellettük. Le a kalappal, hogy ilyen bizonytalanság mellett tudnak még szeretettel dolgozni, és segíteni a kezdő anyukáknak. Nyílván látszott már némelyik csecsemős nővéren, hogy nagyon el van fáradva ebbe a bizonytalanságba, de azt gondolom becsülettel teszik a dolgukat, és csak jó szót érdemelnek!

Ezúton is köszönjük ismét Várnai Gabinak, hogy teljes odaadással segített világrahozni Ádámot, nagyon nagy biztonságban éreztem magam mellette, kívánom neki és a szülészet összes dolgozójának, hogy a Kútvölgyiben, ezzel a csapattal még több száz élet megkezdésében adjanak segítséget, legyenek aktív részesei sok-sok anyuka szülési élményének.

Memme (ha jól emlékszem Te írtad :? ), kár, hogy nem néztél be hozzánk, jó lett volna találkoznunk. :-)

Borsa, Gyuzsó, várjatok türelemmel, a csodát hamarosan Ti is átélitek, kívánom, hogy hasonlóan szép emléketek maradjon a szülésről és a kórházi pár napról, mint nekem. :-)

A http://picasaweb.google.com/home linken vannak fotok, mivel nagy a felbontásuk, s most nem tudom, hogy kell kicsinyíteni, nem tudok ide csatolni belőlük.

Hali, Vali

Kép
Kép
Kép
v30

S a lényeg!
Nagyon szépen köszönjük a jókívánságaitokat és a gratulációkat! :lol:

Hali, Vali

Kép
Kép
Kép
v30

Sziasztok!
Vali, Emano, olyan jó, hogy benéztek a kicsik mellett.
Lámpa: nálunk is olyan lámpa égett, ami félhomályt csinált, és nekünk kellett, hogy nem kelljen vakon etetni, és nem kelljen akkor hirtelen fényt kapcsolni, hogy még jobban felébredjen Bene.

Aztán váltottam, és azt csináltuk, hogy a konyhai lámpát kapcsoltam, ha menni kellett, és az adott annyi fényt, hogy megtaláltam Benét, és éjjel már nem pelenkáztam.

Hasfájás: szerintem is szervi-lelki okai vannak. Egyrészt meg kell szokni a bélmozgásokat, és ezek bosszantják, és ezért is segít a pukicső, mert megkönnyebbül, később meg megtanul pukizni. És lelki okai is vannak, mert a hasfájás sokszor keveredik (a mi fejünkben) az esti zizivel, ami 6-12 hetes koruk között van, és arról szól, hogy sírással vezetik le az egész nap felgyülemlett stresszt. Hiszen kibeszélni még nem tudják.

Biztos, hogy tudunk gondot okozni néha, hogy olyat eszünk, ami őket zavarja, de ezek elég extrémek kellenek, hogy legyenek. A tejserkentő teákról meg mindnehol azt olvasni, hogy max 2 csészével kell inni naponta, a több nem segít, sőt, és akkor árthat is a babának.

mtunde

Sziasztok!

Meg tudja valaki adni a Kútvölgyi Szülészet adószámát? Előre is köszi!

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Zsófi, az 1% miatt kérdezed, ugye?
Egészséges Magyar Anyáért és Újszülöttért Alapítvány
18049976-1-43

Hali, Vali

Kép
Kép
Kép
v30

SZiasztok!

Vali! nagyon gratulálok nektek!!! nagyon ügyesek voltatok tényleg!!!Jó, hogy ilyen hamar lezajlott a szülésed.
remélem nekem is hasonló gyors lesz a második, bár Enci is hamar megvolt... :D :D szóval nem panaszkodom.
Ki volt az orvosod?
Nagyon szép Ádámka....És mit szólt hozzá Ákos? :D

Mindenki nyaral ebben a szupi időben???

Majd később jövök... :D
Vendég

Sziasztok Lányok és Babák!

Remélem, mindenkinek szuper hétvégéje volt! Mi, mivel messzire már nem megyünk, itthon foglaltuk el megunkat. Kis családom nőtagjai segítségével. :)
Micu szobáját festették, napsárga lett, további palántázás, varrás, főzés.. Én meg minden nap 5-kor kelés, délutáni beájulás az ágyba.
Szombaton voltunk CTG-n, Zachár Erkiánál, nagyon aranyos volt! Miklóson nyoma sincs, hogy készülődne, de nem is baj.
Május végére dömping-szülés várható Erika szerint!
Én a teliholdra fogadnék, anya és apa is telihold-érzékeny. Az pedig június 1.-én lesz! Frontokra abszolút nem reagál..

Vali, Emano
nagyon jó, hogy meséltek a gyermekágy és környéke történéseiről! Isszuk az infókat és raktározzuk ezerrel! A babák meg gyönyörűek!

Zsófi,
Tök jó, hogy Léna is legyőzte a csúnya vírusát! Erős csajszli! megvívta a maga csatáját szegényke!

Monacs,
vizsga nem fontos, majd legközelebb sikerül, ha esetleg most tényleg nem..
Remélem a bogártalálkozó jól sikerült! Vasárnapra küldtünk jó időt! :)

Borsa,
remélem jól sikerült az évforduló és Apával csak egymásra koncentráltatok! A költözéshez hatalmas lelki erőt!!

Jó pihit az ucsó hétvégi órákra!

KépKép
Kép
gyuzso

Hahó!

Bocs, a link helyesen, ahol kisfiam képei találhatók: http://picasaweb.google.com/petoakos

Gabi, Teleki Attila az orvosom, csak jókat tudok róla is mondani. A Várnai Gabi - dr Teleki párosnál született Ákos is, s most sem bántam meg, hogy őket választottam.

Ákos nagyon örül Tesónak. Meglepően jól reagálta le a hazajövetelünket is, nagyon várta már. Igaz, mindent engedünk neki, a felügyeletünk mellett megfoghatja Ádámot, bármikor bemehet hozzá, puszilgathatja stb. Nem mondjuk neki soha, de nem is tiltjuk tőle, s úgy látom ez jó így.
Hozzá tartozik, hogy Apával csavarog azóta sok helyen. Úszni voltak, fociznak, ma futóversenyen Pesten stb. Tehát egyelőre nem érzi hátrányát, hogy Tesó itthon van. Majd ha Apa nem lesz szabin, biztos más lesz a helyzet, mert rajtam kell osztoznia. Majd megpróbálom okosan csinálni.

Jó éjszakát!

Hali, Vali

Kép
Kép
Kép
v30

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?