A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Niki!igen,tényleg így érzem.Olyan kis tudatos,okos,felkészült és hiper pozitív,kiegyensúlyozott vagy,és Melcsi is.Nem mellesleg baromi kedves :wink:

Legi!hol vagy??????????????????
írt 1általán a hétvégén???????????
kinek fog üzenni,ha esemény van?
tudja vki?

Kép
bringababa

Jól van,látom itt vagy Legi! :wink: :lol:

Kép
bringababa

Ahogy így elnézem, tényleg laptoppal kellene menjek szülni... :)

Kép

Legi

Kép
leglesscat

Gondolom majd, csak a táblázatából tudjuk meg, hogy ő is babázik már! :)

De tényleg Horpika, Rena, Stella, Legi már rég jelentkeztek...

Olyan álmos vagyok, aludnék egyet de inkább lekocogok a fodri bodrihoz. Lehet be is melíroztatom... vagy nem tudom, majd kiderül.
És aszem a kozmiál egy radírozást és egy maszit is kérek a sok kínzás után! :)

Jha és holnap még TGYÁS-os papírkám is le szeretném adni, intézte ezt itt valaki maga? Mennyi időt vett kb igénybe????

KépKépKép
bogyra

Bogyra, infót kérek szépen!!!
Tgyásos papírt most?
Gyerekek nem mindent szülés után kell?
Én kitöltöttem a papírokat és gondoltam majd apa intéz mindent, Emma taj kártya, születési anyakönyvi kivonat, támogatások....
De most akkor hogy van ez?

Kép
niki30

Huhhh!!!

Legi köszi a táblát, és többé ne tűnj el! hatóránkét mindenkitől életjeleket kérünk! :D

Most hogy így nézem, asszonyok, lányok, mindenki terminusba ért!!!

jujjj de izgi! :)

KépKépKép
bogyra

Az állás jelenleg:
9-11
:wink: :lol:

El sem hiszem,hogy már ennyi baba van!
Bár angie és gyopsilla még nem adtak semmi hírt azóta magukról :roll:

Én meg vagyok a sereghajtó,rena jól beelőzött :roll: :wink:

Kép
bringababa

Bringanak igaza van. Niki olyan kis cuki pozitiv!! Mindig is irigyeltem az ilyen embereket, akilk ennyire kiegyensulyozottak!! :) Toltsel fel minket energiaval!! :)

Bogyra: Tok jo, hoyg elmesz fodraszhoz. En is menjek?? Meg azt beszeltuk a fodrasszal, hogy elmegyek szules elott....aztan ugye ket hete szombaton aszittem megszulok..azota csak varom. Lehet el kene menni, mert aztan meg lenonek a csikjaim es ket szoptatas kozott nehezebben fog menni az akcio!!! Hmmm.....

Horpika szoren szalan eltunt!!! :( Remelem nincs baj! Kivancsi vagyok Stella szult-e mar, remelem majd uzen.

Kép

Kép
lorcika

Niki!

A TGYÁS a szülési szabadság, ami a kiírt időpont előtt 31 nappal már jár. Szóval nekem április 21-től jár, de csak most tudtuk megszerezni a papírokat...

A többit természetesen utána lehet intézni!

- anyakönyvi kivonat (kell hozzá a kórházból egy papír, élveszületésről)
- anyasági támogatás (igazolás hogy megjelentél 4x terhesgondin)
- TAJ kártyához kell az anyakönyvi kivonat

Nagyjából ennyit kel intézni

KépKépKép
bogyra

A fodrász nekem is elkelne már,de messze van,hozzá nem tudok menni.Az unokahúgom fodrinak tanul,úgy volt,hogy a múlt héten szerdán befest,levág,de linkóci a kicsike,nem gyütt el,így most hátra nyalva hordom.Csodálatosan illik a holdvilág képemhez :shock:
Bogyra te menj rakasd rendbe magad én meg majd lefexem helyetted! :wink:
Lorci!és menj te is,én helyetted is tudok alukálni :wink: !

Kép
bringababa

Sziasztok!

Jelentem lázmentes napunk volt tegnap (meg eddig ma) Vikivel, Marcika is aludt, csakkajálni kelt fel, fél 11-kor evett, aztán aludt, majd fél 3-kor ébredt szopizni és végül fél 6-kor. Szóval rendes gyerek. :lol: Most is alszanak a kicsik, én meg megyke Gergőért a suliba hamarabb, mert furulyavizsgája lesz fél 3-tól. Fél 6-tól meg karate edzése, a szokásos a heti 3-ból. :)

Szóval, most nincs okom panaszra. :wink:

Széíptkezésről, nekem az a heppem, hogy utálom, ha egy kismama/kisgyerekes anyuka elhanyagolt. Leglábbis én nagyon nem bírom a látványt magamon (sem), így kényesen ügyelek rá. :oops: :oops: Be is játszik a fodrász a jövő héten a kozmetikussal egyetemben. Pont szülés előtt volt festve.

na mentem.
Vendég

Sziasztok!

Jelentem lázmentes napunk volt tegnap (meg eddig ma) Vikivel, Marcika is aludt, csakkajálni kelt fel, fél 11-kor evett, aztán aludt, majd fél 3-kor ébredt szopizni és végül fél 6-kor. Szóval rendes gyerek. :lol: Most is alszanak a kicsik, én meg megyke Gergőért a suliba hamarabb, mert furulyavizsgája lesz fél 3-tól. Fél 6-tól meg karate edzése, a szokásos a heti 3-ból. :)

Szóval, most nincs okom panaszra. :wink:

Széíptkezésről, nekem az a heppem, hogy utálom, ha egy kismama/kisgyerekes anyuka elhanyagolt. Leglábbis én nagyon nem bírom a látványt magamon (sem), így kényesen ügyelek rá. :oops: :oops: Be is játszik a fodrász a jövő héten a kozmetikussal egyetemben. Pont szülés előtt volt festve.

na mentem.
Vendég

Bogyra, ja persze köszi.
Én végülis táppénzen vagyok végig a szülésig. Akkor nem jár tgyás ugye?

Jaja, a többit én is így tudtam, okker. Köszike! :)

Örülök, hogy ezt érzitek Lányok velem kapcsolatban!
Kiegyensúlyozott vagyok, valóban. Ez sok mindennek köszönhető. Egyre keményebb az élet, na jó ez így most durván hangzik.
Boldog párkapcsolatban élek és tudjátok....
Na szóval kezdem előlről. Persze csak ha érdekel titeket. Röviden.

A páromat 3 éve ismerrem. Egy fantasztikus emberke. Amikor találkoztunk, én akkor már egy-két éve szingliként éltem az életem, de már elfogadtam ezt a helyzetet, vagy mondhatni, hogy rájöttem, hogy nemcsak a szerelem az ami boldoggá tehet, van egy csomó jó dolog még az életben.
Szóval mindketten épp egy jó, kiegyensúlyozott periódusban voltunk, amikor megismertük egymást.
Aztán elég hamar (2-3 hónap) után úgy éreztük, nekünk össze kell költözni. Kivettünk egy csendes helyen egy kis kertes kuckót, nagyon jól működött minden. Tudjátok minden olyan természetes volt vele kapcsolatban. Soha egy percig nem volt kétségem, hogy ő az én emberem. Aztán egy év múlva elhatároztuk, hogy veszünk közösen egy lakást. Megtörtént. Gyönyörű helyen lakunk. Aztán ugye jött a gyerektéma....és akkor ő megkérte a kezemet egy utazás alkalmával. Értitek, minden mint a nagykönyvben. Hihetetlenül csodálatos volt. És fél év múlva teherbe estem.
Anyagilag nem mindig könnyű, én nagyon ki tudok ettől borulni, de amikor Feri azt mondja, hogy: de cica, 3 év alatt nézd meg mennyi mindent fel tudunk mutatni. Van egy lakásunk, most vettünk autót (persze mindezt hitelre), és várjuk Emmát. 3 év alatt nem fantasztikus? Akkor azt mondom, jézusom, dehogynem, tök nagy dolgok ezek. És sok mindenről le kell mondanom már egy ideje, szülők sem tudnak úgy segíteni, mint régen....de mindez nem számít, mert vagyunk egymásnak és így minden könnyebb. És mindig mindent megoldottunk. És hiszem, hogy a jövőben is így lesz. Vannak terveink és nagyon boldogok vagyunk. És törődünk egymással a hétköznapokban is, pedig néha az ember olyan erőtlen és kedvetlen...nem?

Szóval én ezért vagyok kiegyensúlyozott, mert egy csodálatos ember mellett élek és neki ráadásul borzasztó nehéz gyerekkora volt....ő is minden apró dolgot értékel az életben. És mi vagyunk neki a mindene, nemsokára a kis családja, Emma és én!

Na kicsit el is érzékenyültem közben. Ne haragudjatok, kicsit hosszúra nyúltam és nem is így indult a hozzászólásom....
:oops:

Kép
niki30

Dóri, hála isten, akkor már jól vagytok. Szuper. Jól van.
Sok puszi

Kép
niki30

Csajok, pár órára ugrottam csak ki NST-re és nem győzöm olvasni miket össze nem írtatok... egyszer tényleg jó lenne összeülni, ha már nem fájnak majd a bordáim, biztos jókat röhögnénk együtt élőben is :lol:

Riella, tök jó volt hallani rólad, rólatok, pláne hogy ilyen jó híreket hoztál. Várjuk a folytatást!!!

Rena, nagy nagy gratula Balázshoz!!!!

Látom Lizának is picit több ideje jutott most ránk, na de mi újság Dominikkal??

Lorci, nem gondolkodtál még egy jóga tanfolyamon? :wink: vagy rád férne egy kis stresszoldó tea :)
Bogyrának már nem is mondok semmit, csak lemondóan legyintve anniyt hogy jó szórakozást holnapra, hozd a formád :wink: :lol:
Szerintem te még szülés közben is ki fogsz ugrani a városba ügyet intézni két nyomás közt :)

Legi, nálad mi újság?

Bringa, annyira szoros a "mezőny" és látod Rena is lebabázott időnek előtte, de ha mégis te lennél az utsó, hát neked lesz a legtovább saját kisbocid :) akit csak te nyunyálhatsz :wink: Ezt a szót itt tanultam és tettszik :D

Ja a vizsgálatról csak annyit, hogy Zsófi ma nem volt túl virgonc...lehet hogy készül valamire a kis büdös :wink: mindenestre én lábaimat jól széttárva tartom ahogy Bringa utasított aztán legyen aminek lennie kell :) Méhszáj 2111 és volt magzatvízvizsgálat is, azt mondta a doki szép tiszta. Szal gyerek jól van, és már most milyen óóóóókos :) tudja hogy a legjobb dolga az anyja hasában van :wink:
pici76

Niki, ez nagyon szép vallomás volt :) tisztára elérzékenyültem :oops: én nem tudom ilyen őszintén valahogy leírni az érzéseim, nem mintha nem lennének, csak valahogy nekem nem jönne ki ilyen szépen :oops: de érzem és értem hogy mire gondolsz és nagyon boldogságosnak hangzik :) Emmácska nagyon szerencsés hogy ilyen családba került :)
pici76

Dori orulok, hogy jol vagytok! :)

Niki aranyos vagy, hogy megosztottad velunk a torteneted! :) Szerintem is nagyon jo, ha az ember kicsit egyedul van mielott megallapodik! Kell az, hogy az ember megismerje magat, hogy magara talaljon! Bar en a szuleimnel laktam mielott megismertem a ferjem 7 eve, de nagyon onallo voltam (amennyire lehetett toluk :roll: ) es elveztem a szingli eletet. A ferjem nekem a legjobb ferj a vilagon! :wink: Persze vannak hibai...mint nekem is, de nagyon jo tars es szerintem ez a legfontosabb egy kapcsolatban, hogy jo tarsad legyen! :) Nekunk is mar semmi nem hianyzik az eltunkben (persze mindig vannak dolgok amik kellenenek), csak egy gyerek! :) O meg mar utban van....ill. az ut vegen van, hogy elkezdje az o kis eletet! :)

Kép

Kép
lorcika

Pici: Egy jo kis relax biztos elkelne nekem neha napjan az tuti! ;) De mar peace van es happynes! Elmult a reggeli roham!! :D
Orulok, hogy Zsofikaval minden oke. :)
Majd tenyleg talalkozni kene nyar vege fele mindannyiunknak, amikor mar mindenkinek bealltak a babaval valo dolgok. Eszunk, iszunk, lanc-szoptatunk! :lol: :lol:

Kép

Kép
lorcika

Látom Lorcika te is olvasod a Suttogót bőszen :wink: :lol:
Anyukám kinevetett a hétvégén amikor meglátta a szakkönyveimet, hogy ilyeneket ő soha nem olvasott, aztán mégis csak felnőttünk :roll: engem megnyugtatnak
de igaz, hogy már most tudom a második terhességem alatt sokkal nyugisabb leszek :) mégsem lesz annyira új minden
pici76

Fél öt volt amikor Nóra megkérdezte nincs -e kedvem kipróbálni a jacuzzit,mert akkor megengedi a vízet,naná hogy volt kedvem,mert ahova nyaralni járunk ilyen kád van,és tudom milyen klassz.
Elmerültem a habokban,és esküszöm lányok akár mennyire hihetetlen totál elllazított,a kicsi fájásokat egyáltalán nem éreztem,viszont a nagyok kettesével jöttek .A maszírozó fej pont a derekamra nyomta a vizet,ami egy masszőr fiúval felért. :D :D
Ahoz képest hogy én be voltam állva a 12-16 órás vajúdásra,este 3/4 7-kor már majdnem 4 újjnyira voltam kitágulva...
Itt újabb fordulat történt,hiszen 7-kor lejárt Nóra munkaideje,és átadott az éjszakás kolleganőjének.
Őt is Gabinak hívták,és nagyon hasonlított a legjobb barátnőmre.
Tudjátok van úgy az ember,hogy egy pillantás is elég és érzi az ember
a kölcsönös szimpátiát, na ez egy ilyen szitu volt.
Innetől felgyorsultak az események,sitty-sutty kimásztam a kádból,ami nagyon nehezemre esett,mert felért egy lórúgás nagyságú fájdalom csillapítóval(egy életen át hálás leszek Nórinak,hogy felajánlotta)és felpakoltak a szülőszékre.
3/4 8 volt és kő keményen a sűrűjében,apának lilára markoltam a kezét,szegénykém .....de tűrte hősiesen.
Aztán jött egy fájás,nyomtam egyet, kettőt, ..annyit hallottam,hogy nem még nem ez lesz....a fájás még tartott vettem egy nagy levegőt és nyomtam még egyett,és egyszer csak kint volt az egész gyerek.Annyira meglepődtem,mert miközben koncentráltam arra hogy mindent beleadjak ,magamban a Cserháti Zsuzsa Édes kisfiam számát énekeltem ,és pont ahoz a részhez értem,hogy"minden bánatom eltűnt nyomtalan,itt vagy velem édes kisfiam" kinyitottam a szemem és tényleg ott volt.Hihetetlen érzés!!!
Gabi törte meg a csendet,hogy ha tudta volna ,hogy királyfi ilyen repülős baba lesz,hozott volna lepke hálót.
:D :D :D
Hatalmas szemekkel nézett,olyan gyönyörű volt,és ahogy a kis meleg testét rám rakták,azt hiszem azt az érzést soha nem fogom elfelejteni,ott tudatosodott bennem,hogy anya lettem.
Babuci ejtőernyős érkezése,nem maradt nyomtalan, több cérna került belém,mint amennyi a varrós dobozomban van,de ez a csöpp ember minden szenvedést megért.
Hála az égnek már jól van,és egy életen át gyönyörködhetünk benne.
A szülés egy nagyon pozitív élményként maradt meg bennem,és ezt nagyban köszönhetem azoknak az embereknek akik aznap délutántól estig körül vettek.A sors könyvében ez volt megírva,hogy ide kell jöjjek szülni,utólag már tudom az okát is,a kisbabám itt tökéletes ellátásban részesült,és meggyógyult.
Nem kívánom senkinek azt az egy hetet,amig inkubátorban kellett látnunk a picinket kikötve,lógó csövekkel.
:( :( :(
A rossz dolgokra nem gondolunk,itt van velünk és ez a fontos.
Igy utólag örülök hogy itt és így szültem,mindenkinek meleg szívvel tudom ajánlani,mert a csecsemős nővérektől az orvosokig mindenki t az elhivatottság vezérel,szeretik azt amit csinálnak,és ebben a rumlis kórház -átalakítós rendetlenségben,egy hétig úgy éreztem,hogy engem is és a babámat is magas színvonalon láttak el.Köszönöm.

KépKép
riella77

Sziasztok Lányok!

Végre itt,kihasználom az alkalmat,hogy a királyfi alszik,és amit tudok leírok,de nagyon sok mindenről akarok mesélni,igy lehet,hogy több felvonásos lesz.
Szóval holnap lesz egy hete,hogy itthon vagyunk,ebből két éjszaka volt húzós,a többit zökkenő mentesen vettük.
Gyarapodik a súlya,imád fürdeni,két napja délutánonként nagyokat durmol a kertben a babakocsiban.Néha fáj a hasija,olyankor apa maszírozza és tornáztatja,amit nagyon élvez...én meg csak gyönyörködöm benne,olyan mesebeli. :D :D Este megkérem Nándit tegye fel a képeket,mert ha annak most neki látnék nem tudnám leírni a szüléstörténetet.

Szóval 2007.05.04.-én hajnalban furcsa tompa fájdalomra ébredtem,Nándi ment dolgozni mondtam is neki,hogy olyan rosszul aludtam,fájt a hasam,aztán mikor kimentem a wc-re láttam,hogy elment a nyákdugó,felhivtam apát,hogy ha lehet estére ne programoljon,mert szülünk. :?
Aztán a délelőtt folyamán 7-10 percenként jöttek fájások,de ha még emlékeztek rá,online közvetítettem hogy hogy vagyok mit érzek,teljesen jól voltam,nem fájt jobban,mint mikor megjön.
Aztán fél12-kor anyukám azt mondta,ne rizikózzunk,induljunk el a kórházba,mert nem tudni milyen gyorsan indulnak be az események.
A kórházba érve felvették az adatokat,és lehívták értem a szülésznőt.(tudjátok nekem nem volt se fogadott orvosom,se szülésznőm)
Mikor megláttam Nórát minden félelmem elszált,mosolygott és abban minden benne volt,tudtam,hogy jó kezekben leszek.
:wink: :wink:
Mire a formalitásokon átestünk volt 2 óra,megérkezett apa,és az ügyeletes orvos is,Kerényi doktor bemutatkozott majd higgadt magabiztossággal közölte,hogy negyed 4-kor burkot repeszt.
Tetszett hogy nem hagytak magamra,folyamatosan ellenőrízték a folyamatot,mégis hagyták hogy ketten legyünk apával,aki folymatosan maszírozta a hátam ,derekam.
:)

KépKép
riella77

Riella: Hat en itt konnyezem. Cserhati Zsuzsa es repulo kis mano!!!! Kesz vagyok!!!! :cry: :) Olyan boldogok lehettek es annyira jo ezt latni, hallani! :) Nagyon szepen leirtad a szulest! :)
Mar en is annyira szeretnem meglatni az en kis kiralyfim! :)
Sok boldogsagot kivanok nektek a tovabbiakban is! :) Majd tegyel fel kepet, amikor tudsz. Puszi.

Kép

Kép
lorcika

Riella, tényleg engem is megríkatott a történeted. Olyan szép!
Olyan szép lehetett! Biztos fantasztikus élmény lehetett!
És tényleg Cserháti Zsuzsa száma volt a fejedben? Hát ez nem semmi! De megható!
Nagyon nagy gratula Nektek és további szép, otthon töltött napokat!

Kép
niki30

Sziasztok Lányok!

Végre itt,kihasználom az alkalmat,hogy a királyfi alszik,és amit tudok leírok,de nagyon sok mindenről akarok mesélni,igy lehet,hogy több felvonásos lesz.
Szóval holnap lesz egy hete,hogy itthon vagyunk,ebből két éjszaka volt húzós,a többit zökkenő mentesen vettük.
Gyarapodik a súlya,imád fürdeni,két napja délutánonként nagyokat durmol a kertben a babakocsiban.Néha fáj a hasija,olyankor apa maszírozza és tornáztatja,amit nagyon élvez...én meg csak gyönyörködöm benne,olyan mesebeli. :D :D Este megkérem Nándit tegye fel a képeket,mert ha annak most neki látnék nem tudnám leírni a szüléstörténetet.

Szóval 2007.05.04.-én hajnalban furcsa tompa fájdalomra ébredtem,Nándi ment dolgozni mondtam is neki,hogy olyan rosszul aludtam,fájt a hasam,aztán mikor kimentem a wc-re láttam,hogy elment a nyákdugó,felhivtam apát,hogy ha lehet estére ne programoljon,mert szülünk. :?
Aztán a délelőtt folyamán 7-10 percenként jöttek fájások,de ha még emlékeztek rá,online közvetítettem hogy hogy vagyok mit érzek,teljesen jól voltam,nem fájt jobban,mint mikor megjön.
Aztán fél12-kor anyukám azt mondta,ne rizikózzunk,induljunk el a kórházba,mert nem tudni milyen gyorsan indulnak be az események.
A kórházba érve felvették az adatokat,és lehívták értem a szülésznőt.(tudjátok nekem nem volt se fogadott orvosom,se szülésznőm)
Mikor megláttam Nórát minden félelmem elszált,mosolygott és abban minden benne volt,tudtam,hogy jó kezekben leszek.
:wink: :wink:
Mire a formalitásokon átestünk volt 2 óra,megérkezett apa,és az ügyeletes orvos is,Kerényi doktor bemutatkozott majd higgadt magabiztossággal közölte,hogy negyed 4-kor burkot repeszt.
Tetszett hogy nem hagytak magamra,folyamatosan ellenőrízték a folyamatot,mégis hagyták hogy ketten legyünk apával,aki folymatosan maszírozta a hátam ,derekam.
:)

KépKép
riella77

jól van a babanet megint a régi,össze vissza rakta fel a sztorit és többször,azért remélem értettétek
most fél kezes a móka mert babuci itt alszik a vállamon,olyan kár hogy most nem látjátok.
megyek lerakom aztán jövök

KépKép
riella77

Sziasztok,

Bocs, hogy bepofátlankodom, a 2007. júniusi babásoktól vagyok, csak néha ide is olvasgatok :wink:

Bogyra,

Csak azért gondoltam írok neked, mert a TGYÁS-sal vigyázz nehogy valamit rosszul adj be!Ugyanis a tervezett szülés időpontot megelőző 28. naptól jár, nem 31!!!!Ezt onnan tudom tutira, hogy van az OEp-nél ismerősöm, nekem is ő mondta, és mellesleg én is most a második babámnál így kértem, ugyhogy 2,5 hete voltam beadni!
Remélem még időben szóltam, és ki tudod javítani!

Aki már megszült, jó babázást, aki még nem annak megy a drukk! :)
manóci

Ugye a kérdés már csak az hogy, naptári nap vagy munka nap, de a könyvelő töltötte ki, hát remélem nem bénázta el.

Megpróbálok utána számolni.

Köszi szépen az infót!

KépKépKép
bogyra

Bogyra, nagyon szívi!És naptári nap, természetesen!ami ki van írva szülés időpontnak a kiskönyvedben, onnan számolj vissza 28 napot.És attól a naptól járhat!

ja, és azt még elfelejtettem az előbb, hogy nekem semmi lyen orvosi papír nem kellett, hanem a kiskönyvemből fénymásolták ki maguknak azt az oldalt ahol ez le van írva.Asszem a második lapon van, a szülés várható ideje! :wink:
manóci

Na picikét alszik az ember és miután felkelt akkor is azt hiszi álmodik még,két ilyen történet várja! :oops:
Niki!Én is csatlakozom Picihez,nem tudnám ilyen szépen megírni mit is érzek tulajdonképpen,de azért azt elérted,hogy jól felhívjam apát és megmondjam neki mennyire szeretem!
Azért gondolom számít az alaptermészet is,te minden bizonnyal más habitusu emberke vagy,mint például én,Nekem úgy tűnik te olyan igazi nőci vagy(jó értelemben! :wink: ),én azért sokkal fiúsabb vagyok :roll:
Riella!Nekem még a ti kapcsolatotok tűnik ilyen harmonikusnak Nándival,illetve nem is a kapcsolat,hanem az egyéniségetek,valahogy ez kiderült abból a néhány bejelentkezéséből.Az az érzésem nagyon passzoltok ti is egymáshoz!A szüléstörténeted pedig nagyon is passzol hozzátok:szép és kerek,mint a nagykönyvben.
Szépen meghüppiztettetek :oops: :cry: :oops:

Pici!Én is sokat gondolok rá,hogy milyen is lenne élőben,azt hiszem nagyjából tudnánk kitől mit is várjunk :roll: :wink:
Na majd egy csaj bulin a Sakáltanyán :wink: :lol: :!:

Kép
bringababa

Bringa, kezd beállni a napirend , igen...de hát még a tökéletestől messze van! :)

Mi is ma intéztünk el a TGYAS-t, meg a TAJ kártyáját a picinek...egy óra alatt végeztem mind a kettővel az OEP-be, még magam is meglepődtem, hogy ilyen gyorsan! :)

Szerda reggel megyünk az egyszeri anyaságit meg a családi pótlékot intézni az államkincstárhoz, de oda nyitásra kell, mert ma ott voltunk, fél 10kor (8kor nyitnak), és 44 voltak előttünk...gondoltam csak nem várjuk meg! :(

Kép
elizabeth25

Bringa, nah akkor már ezért érdemes volt leírni....remélem apa örült a hívásodnak :D :D :D

Kép
niki30

Niki! :wink: :lol:

Lányok!Melcsi nem írt ma még,ugye? :roll:

Kép
bringababa

Most hírtelen nem is emlékszem, hogy reggel jelentkezett e. :roll: :roll: :roll:
Bringa, azt gondolod? Hm.

Kép
niki30

Normális vagyok szerintetek?
Ebbe a k...va melegbe állok neki vasalni. :roll: :roll:

Kép
niki30

Niki!Tudtam,hogy van vmi szörnyű titkod! :shock: :roll:
Túl szép lett volna,hogy igaz legyen :wink:
Te kis mazo! :lol: :lol: :lol:

Melcsinek már írtam,de no write idáig..........
talán...............

Kép
bringababa

Melcsi nem jelentkezett még ma, én sem olvastam őt....hmmm...hmmm.....
Aludtam egy szépet, jól esett. Férjecském odajött néha megpuszilni, azt azért éreztem :wink: és mondta, hoyg addig aludjak, amíg még lehet!!!! :wink: :) Csak ilyenkor az éjszakák nehezebbek..jobban mondva később indulnak nekem, mert nem tudok elaludni.

Dög meleg van.....nem még annál is melegebb!!!! Probálom a lakásba bezárni valahogy a 24 C-t....remelem menni fog, bár azt is melegnek érzem!

Niki te kamikaze vagy, hogy most vasalsz. Én holnapra tervezem! :lol:

Vicces, mert minden másnap próbálom a fejemből a legtöbbet kihozni, hogy ha jön a szülés, ne egy csatalóként induljak neki. De ebben amelegben annyira mindegy, mert a tegnapi beszárított hajamból már reggel nem volt semmi!! :shock: :? Bár gondolom vajúdás után sem leszek szebb állapotban, Ricsike majd néz, hogy ez az ősasszony sürgetett engem????? :shock: :oops:

Kép

Kép
lorcika

Lehet valami a levegőben mert én is másfél órát durmoltam.
Amióta megvizsgált a doki reggel olyan betonkemény az alhasam hogy fát lehet hasogatni rajta. Szerencsére nem vérzek, de azt mondta a doki az sem lenne gond magzatvíz vizsgálat után :roll:

Melcsi???? Hol vagy?

Niki ennyi belefér :wink:

Ennyi mindent kell intézni a gyerek után??? ÚÚúúúttttálok hivatalokba járni és várni és ülni és várni...
pici76

Rena GRATULALOK!!!!SOK EGESZSEGET ES TEJCSIT!!!!!!!!
Puszilom a picurt is!

No hat akkor megosztanam Veletek szulestortenetemet:

A nagy nap elotti este mar ereztem menses gorcsoket, de eleg enyhek es ritkak voltak, igy el is aludtam, aztan hajnali 3-kor arra ebredtem hogy eleg eros fajasaim vannak.

Atmentem a nappaliba nyuglodni, es neztem az orat, es bizony vegig rendszeres 5-7 percesek voltak, de birhatoak, nem is szoltam Apanak.
Reggel felkelt, mondtam neki menjen nyugodtan dolgozni, mert 10-re ugyis mennek kell NST-re, ott majd eldol.

Nehezen, de elment, persze 10 percenkent hivott :roll:

Taxival elmentem, es fel is kuldtek a dokimhoz, aki epp dolgozott is.
Megvizsgalt, 2 ujjnyi - mondta mosolyogva, "tud maradni?" kerdi - mondom neki persze, mert?
Erre o - " Elokeszitik, en fel ora mulva visszajovok burkot repeszteni, du. 3-ig meglesz a baba" - szeles mosoly.

Jesszus mondom, ez tok jo, jajj de cuccom sincs itt, es egyaltalan
... :shock:

Mar raktak is a karomra a karszalagot, kozben Parom anyukaja es Anyukam nagyon hamar mar bent is voltak a korhazban a cuccommal, mire a beontes hatasa megvolt a parom is megerkezett.

Aki vegig Velem volt, pedig nem is Apas szulest terveztunk, de nagyon batran kitartott mellettem, nem is jutott eszebe kimenni.
Szoritottam a kezet a fajasoknal, hatalmas segitseg volt nekem!
Szeretem Ot is nagyon! Nagyot nottunk egymas szemeben!!!

Szoval bekotottek az infuziot, del es ketto kozott vizsgalt, hogy tagulok, egyre erosebb fajasaim voltak, 1 korul kaptam valami kabitot, az kicsit jo tett, de fel ketto es ketto kozott volt a legnehezebb. Vakuumos segitseggel szuletett meg a babank, de az nagyon nagy megkonnyebbules volt, mikor vakuum utan 1 nyomasra kicsusszant.

Aztan a szuleszno mondta, hogy nyomjak meg egyet - kerdem miert? Hat a mehlepenyt is megszuljuk, ja azt el is felejtettem - mondtam:)) nem is ereztem.

Varras - az injekciok voltak gazosak, de utana nem ereztem - talan azert sem fajt annyira, mert Apa behozta a karomba meg 1x a babankat - (5 ezerbe kerult...)

Elotte azert nem volt egyszeru, en megis azt mondom, hogy minden egesz szerencsesen es gyorsan alakult.

A szemem beverzett, es az arcom tele lett piros pottyokkel az erolkodestol, azt mondjak nem jo helyre nyomtam, fejre, es nem le.
Hat tudtam is en akkor mar mit csinalok...
Persze ez engem mit sem erdekelt, az arcom mar a regi, a szemem most kezd, felszivodni.
Szoval gaz latvany voltam, de ez nem szamit!!!
Meg kicsit nehezen ulok, most kezd jobb lenni.

Megerte!!! Imadjuk a kis picurt!!! :D :D :D

KépKép
horilda

Ilda: Köszi a történeted. Hamar ment minden, ahogy olvasom. :) Minden szenvedést megérnek ezek a picik, igaz? :) El is hiszem, hogy imádjátok a csöppséget! :) Sok sok puszit nektek!

Jajj lányok...azért én félhetek még mindig egy kicsit? :oops: :oops: Lehet azért nem jön Ricsike, mert ennyire félek? :shock:
De te is azért féltél Ilda, nem? Meg gondolom azért sokunk...és aztán meg hipp-hopp túl vagyunk rajta! :) Most önszigerálok, hogy túl lehet élni! :D :D Bár az akácméz akció miatt most aggódok, hogy ha most ez van, mi lesz szülés után!!! :shock: :shock: De hát reménykedem hogy okés lesz.

Pici: Nekem is ma a vizsgálat óta jön egy kis dzsuvesz. Meg már reggel is görcsölgettem..meg a nap folyamán nagyon nagyon piciket. Remélem ez a tágulást jelenti.

Niki: Te holnap fekszel be, igaz? Azért még gyere ide beszélj hozzánk mielőtt anyuka leszel! :)
Pici te szerdán mész?

Kép

Kép
lorcika

Ilda olyan egyszerűen hangzik :) bár gondolom a bevérzések nem ezt támasztják alá... :roll: :shock: akkor apa bement veled végül, biztos nagy élmény volt neki is :)
kösz hogy megosztottad velünk a szüléstörténetedet.

Lorci, én is holnap megyek a dokimhoz, de nem szeretnék befeküdni meg progizott csaszit, inkább várnék még amíg Zsófi maga dönt úgy hogy kijönne..végülis minden renben van, addig húzom amíg lehet... holnap megbeszéljük a dokival

Niki gyere még elbúcsúzni feltétlenül!!!
pici76

A reggeli mániás hangulat hullám óta úrrá lett rajtam a depresszív hangulat!

Félórája bőgők, hogy valaki vegye ki belőlem a gyereket, mer már nem akarom továb odabent!!!! Szörnyeteg vagyok, tudom, de minden rúgásáról csak az jut eszembe hogy nem akar megszületni, hanem inkább engem rugdal...

Nah jó elhalgatok, majd ha ezt is kipihentem akkor jövök!

KépKépKép
bogyra

Bogyra, sok-sok puszit küldök Neked és légy erős!
Tudom mit érzel, én is voltam így párszor ám. Vegyék ki, mert megőrülök, aztán elmúlt. Gondolj arra, hogy bennünk is ott van még...

Most megyünk egy utolsó sétára apával kettesben, aztán még jövök és elbúcsúzom tőletek:)

Kép
niki30

Bogyra: Ne legyél nyuffancs!!! :( Levike nem fog bent maradni 2-3 hetet, szerintem ez tuti! Legkésőbb jövő héten ki fog jönni!! Természetes, hogy türelmetlen vagy...én is az vagyok, de hát más nincs, várnunk kell. Valami oka van annak, hogy Levike sem jön még. Neki akkor, azon a napon kell majd megszületnie, amikor elérkezik az idő. Én így voltam a teherbeeséssel. Néztem, számoltam az ovulálást...de nem történt semmi, aztán hőmérőztünk, hogy kiderítsük egyáltalán jól számolom-e a dolgokat és kiderült minden oké..teherbe is estem. Nem a hőmérőtől :D, hanem biztos votlam benne, hogy akkor kellett teherbe esni. Nem később, nem előbb. A születéssel is biztos ez van. Bár egyre inkább érzem hogy én tudatalatt annyira rettegek, hogy ez akár visszatartó erő is, de előbb utóbb úgyis megszületik Ricsike. És Levike is.
Igyál eperturmixot, meleg fürdő és jobban leszel.
Puszopuszi neked.

Kép

Kép
lorcika

Lorci! Mintha tudnád.. épp eperturmixot csináltam háth aattól jobb lesz. Még remélek.

Niki! Neked sem lehet könnyű tudni hogy holnapután a nagynap. Furcsa érzés lehet! :) Sétáljatok egy nagyot nem sokára már csak gyerkkel teszitek a nagy sétákat! :) Az is szép lesz és romantikus csak már máshogy!

Nagyon remélem hogy Levike is pont ilyen hitványul érzi magát most és csak kibújik ebbe a fránya világba! :)

KépKépKép
bogyra

Sziasztok Lányok :D ,

Ne harizzatok, de csak most értem ide a gépemhez, bár délután 5 körül végigolvastam, ki mit írt, utána hüpiztem egy picit Riella történtetén, teljesen kész voltam tőle.....olyan megható volt és olyan szép. Riella köszönjük!!!!!!

Hol is kezdjem?

Ma reggel voltunk NST-n apával, képzeljétek el, tökéletesek voltak az értékek 10-es értékelést kaptunk az eddigi 9 helyett... :D
Áron babám nagyon aktívan szép ritmusban ügyesen viselkedett....ez persze az én rajzolatomban azt mutatja, hogy rengeteget mocorog és nem nagyon akar kijönni. Viszont azt vettem észre, hogy lentebb találták meg a szívhangját, mint korábban, de lehet,hogy ez nem jelent semmit.

Utána apának főztem ebédet és délután meg kimostam mindent. A mosás után meg kitakarítottam, holnap kitöltöm a papírokat, hogy apának könnyebb legyen a dolgokat intézni, írok neki listát, hogy mit kell majd hova, aztán kiporszívózom a kocsit, kivasalok és jöhet a szülés bármikor :lol: :lol:

Bogyra, Lorci, érzem az érzéseiteket, most is itt ülök a laptop felett, totál melegem van folyik rólam a víz, iszonyat látvány vagyok, de hála ég apa dolgozik, úgyhogy nem lát, mire hazajön majd lezuhanyozom......
Mindebből azt akarom kihozni, hogy nekem is elegem van, most kezd teher lenni a pocim is, két hét alatt többet nőtt, mint előtte összesen, úgyhogy én is szülni szeretnék :D Magamat is nyugtatom, hogy kitartás, nektek is pozitív hullámokat küldök, hogy Ti is bírjátok ki még ezt a pár napot :wink:
Ha lehetne választani én ma szülnék, hogy anyukám szülinapjára itthon legyek...pénteken van........
Bogyra, olvastam amit írtál, hogy a túlhordás azért is lehet, mert az anyuka nem tudja elengedni a babát....nagyon igaznak gondolom. Bár én úgy vagyok vele, hogy úgy érzem, hogy nem tartom vissza őt, hogy kijöjjön..... :?
A dokim viszont azt mondta ma, mikor említettem neki, hogy remélem időben szülök, hogy "nem lesz gond, elindultak a babák ma...." és már ment is dolgára, úgyhogy kiváncsi leszek...

Niki, akkor mi rokonlelkek vagyunk picit Bringa szerint :D Én, saját magam is pozitívnak érzem magam, mármint a hozzáállásomat. Pedig csajok vannak dolgok ami miatt nem ilyen lenne alapban a beállítottságom, de úgy vagyok vele, ha elengedném magam sokkal rosszabb lenne és megpróbálok mindenhez pozitívan állni. Rengeteg energiát kapok a páromtól (persze adom is az energiát én is bele :D ), a kapcsolatomból és talán ez adja a harmóniát ami bennem van, ezzel próbálom anyukámat is gyógyítani, illetve a körülöttem lévő embereket boldogítani (leszámítva apukámat, mert őt nagyon nehezen megy.... :( )....szóval tudatosan is törekszem a harmóniára, de valahol belülről is jön ez......
Bringa, mindenesetre nagyon köszönöm, hogy így írtál rólunk, nekem nagyon jól esett olvasni, pusszantás neked :wink:
Megnyugtatásul, azért nekem is vannak rossz napjaim :wink:

Csajok, azért azt vettem észre, hogy a táblázat aljáról tünnek el a nevek, ráadásul Bringának már vannak jelei, nem ám utolsókból lesznek az elsők :D Pici, a végén lehet, hogy csak ketten fogunk, itt chatelni....

Rena, jól beelőztél bennünket :D , szépen csendben leléptél szülni :D Sok boldogságot a babádhoz és tejcit a szopizáshoz :D Gratulálok :D

Pici, a 2111 az már azt jelenti, hogy nyitva vagy, hogy a babód készülődik, úgyhogy jó lesz ez :wink:
A munkahellyel totál én is így vagyok, ahogy Te írtad. Mikor megtudtam, hogy terhes vagyok még 4x voltam külföldön, rövidebb, hosszabb repülőutakon. Totál büntudatom volt, de mindenki nyugtatott, hogy ha nem parázok rá a terhességre sokkal jobb, mintha féltem magam mindentől. Aztán folytattam a saját régi tempómban a melót és áprilisban hagytam abba...Utána kezdtem csak azzal foglalkozni, hogy terhes vagyok, hihetetlen, de igaz...
Azóta, viszont annyira élvezem, hogy itthon vagyok.... Most meg erre fordítom az energiámat, hogy felkészüljek és jó anyuka legyek.... :wink:

Ilda, köszönjük a te történetedet is, annyi mindent lehet tanulni belőlük. Nem egyszerű a szülés, de olyan szépen írtok róla.... :)

Eliza, nincsenek negatív gondolataim :D , csak aggódtam a babó miatt a hülye NST eredmények miatt :? De most már jó volt az eredmény és én is megnyugodtam picit :wink:
A pizza történeted viszont hasít itt a topicban, aki szülni akar az pizzát eszik, de nekünk nem jött be Lorcival :lol:

Bogyra, a TGYÁS-t végül is én úgy tudom, hogy a születés időpontjától is igénybe veheted, addig maradhatsz tpénzen, így tovább igényelheted, mert a születés napjától számolják a 168 napot. Legalábbis én igy beszéltem meg a dokimmal és a személyüggyel a cégnél. Hála az égnek a cégünk TB kifizető hely is, így nekem csak nekik kell leadnom a papírokat majd.....

Legi, tessék írni magadról is néha :wink: Felteszed a táblát és nagyon keveset írsz, hogy mizu veled. Aztán Te is szépen csendben megszülsz és úgy lesz, ahogy Bogyra írja a táblából tudjuk meg, hogy megvan a babád :lol:

Dóri, egyetértek az ápoltsággal kapcsolatban :wink: Én is próbálok mindig csinos lenni, mert fontos nekem, függetlenül attól, hogy már totál el vagyok deformálódva a régi alakomhoz képest :D . A haj a húzós nálam is, mint ahogy Lorci írta, moshatnám minden nap és hosszú, sok, de már nem megyek fodrászhoz, csak szülés után. Függetlenül ettől próbálok mindig ápolt kismami lenni.
A gyerkőc mellett is szeretnék, hála égnek anyu itt van, hogy segítsen, remélem sikerül. :wink:

Stella, jelentkezz majd!!!!!!

Niki, gyere majd elbúcsúzni, nagyon szorítunk neked, ügyes legyél :wink: .Puszi

Megyek, zuhizok, aztán várom apát......

Puszi mindenkinek és kitartás!!!!!!!
Melcsi

Kép
melcsi6

Melcsi: You're back!!! Na azért!! Tessék minidg írni valamit, hogy élsz, szülsz, nyomsz valamiii! :)
Te már tök finishben vagy!!! Azt olvastam, hogy most ilyenkor indul be ezen a héten a legtöbb szülés. Úgy éretem egy statisztik avolt, hogy hany %-ban korábban, hány %-ban később!! Szóval van remény mindannyiunknak a heti szülésekre!! :)
Igen Melcsi te is olyan vagány vagy, mint Niki. Téged is irigyellek! Én egy zavarodott hülye tyúk vagyok...de erre már szerintem itt mindenki rájött!! :D Tudom tudom szüjjek már meg, oszt fejezzem abba a rinyát!!!!! :lol: :lol:

MOst benyomtam én is a napi eperturmix adagot. Nyammi volt.
Bogyra: Gyermekink visítva fogja követelni az eperturmixot ha kijönnek! :D :lol: Csak győzzük turmixolni az anyatejjel!!! Hahaha!!!

Mindnekinek szép estét-. Ha valaki ma éjjel szül, annak könnyű, gyors szülést! :wink:
Puszka.

Kép

Kép
lorcika

Ja és Niki neked meg nyugalmat holnapra és holnap utánra. Ne izgulj majd! Mindjárt kezedben van Emmácska! :) Sok sok pozitív energiát kivánok! :)

Pici neked is, ha holnap esetleg bent tartanának. Vigyázzatok magatokra lányok és búcsúzzatok a nagy pocaktól. Jönnek kifele a kis albérlők! :wink: :)

Kép

Kép
lorcika

Niki, ha elalszom holnap és llépsz mire jövök, akkor nagyon boldogságos első pillanatokat kívánok! Sok sikert és szerencsét a műtéthez! A többit meg majd ha visszajössz :wink: Ügyes légy!!!

Lorcika, téged így szeretünk ahogy vagy :) de tényleg és szerintem bár van aki kevesebbet nyunnyog van aki többet, alapban mindannyian megegyezünk abban, hogy imádjuk a kis bent(ill már kint) lakó babókat, és szeretjük megosztani másokkal örömünket bánatunkat :) Milyen uncsi lenne ha mindenki mindig kiegyensúlyozott lenne :wink:

Lorcika, bár már kijöttem a tagadásból, de azért holnap még nem maradnék benn :shock:

Igaz most nyomtunk le egy kiló csesresznyét!!! Isteni volt :) de ha ettől em görcsölök be akkor semmitől :wink:

Bogyra, este 8... hát mi mást csinálhatnál mint eperturmixot nyomsz :wink: ezt már mindenki tudja :wink: :lol:

Melcsi, akkor még te is jól bírod :) én már annyira lassú vagyok, hogy az is szinte napi program hogy bepakolom meg kipakolom a mosógépet :oops: Igyekszem még mindnet elintézni mielőtt action van, de már lassú vagyok mint vemhes csiga az enyves fazékban :roll:
pici76

SziasztoK!

Az igért képek:

Kép Anyán a legjobb aludni ZZZZZ.......

Kép Kacsintani is tudok már

Kép és egy mosoly mindenkinek

KépKép
riella77

Lányok csak egy gyors búcsú. Sikerült végigolvasni titeket.
Pici gondolok rád, és a többiekre is természetesen, hátha action lesz nálatok is.

Köszönjük a drukkokat, apa majd jelentkezik szerdán az eredményekkel!

Riella ez tünemény ez a fiú! Ez a mosoly hihetetlen! Gratulálok!

Na sziasztok Csajok és mindenkinek kitartást és ne izguljatok, mindenkivel minden okés lesz. Én tudom!

Niki az erőgép :D :D és erőtadó!

Kép
niki30

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?