Bea, hát már annyira készen voltam, hogy nem jutott eszembe kivinni a folyosóra az asztalt!

Egyébként Dini nem nagyon pakolja ki a könyveket, egy polc van, amit nagyon szeret, azon pakolászik. Természetesen ott vannak a legnagyobb lexikonok!

:)
Dini nagyon bealudt, megpróbálom addig én is bepötyögni a Dénes-tudományokat:
A kedvencem, hogy kb. másfél hónapja jelzi, ha bekakilt. Odaáll elém, két kézzel csapdossa a pelusát, közben komoly arccal hümmög, mintha azt mondaná, "hát bizony, benne vagyok a szószban..." Ha nem akarom neki elhinni, hogy kaka van, mert mondjuk volt 1 órája is, akkor bemérgesedik, kézenfog és odavonszol a tiszta pelusokhoz, ő meg felfekszik az ágyra és felemeli a lábát!

:):):) Néha már előre is jelzi, mutatja, hogy kaka van, de közben a pociját is simogatja. Ilyenkor pár perc múlva benn van a cucc a pelóban.

Lehet, hogy ennyi idősen minden baba csinál már ilyesmit, de én meglepődtem rajta és nagyon örülök neki.
Elkezdett beszélni is, bár jobbára valami idegen nyelven karattyol megállás nélkül.

Olyan hosszasan tud Dénes nyelven beszélni, szépen elmagyaráz mindent, mit csinált, merre járt, csak egy kukkot nem értünk belőle!

Mond azért magyarul is 1-2 dolgot: cici, anya (ezeket mondjuk 10 hónapos kora óta), de most már szép tisztán ejti őket, ez-ezt, az-azt, itt is, nem, de, hapci, és amit reggeltől-estig hallgatok, oda-oda-oda, anya oda, be vagyok szabályozva hova menjek vagy hova vigyem őt.

A kutyára mondja, hogy va-va vagy vau-vau, cicára, hogy mijá, lóra hogy nyiha és utána utánozza a galoppolást. Tegnap először mondta, hogy apa, apája legnagyobb örömére. Mondja azt is, hogy Dénes, de nagyon ritkán, és az unokatesójára, hogy Berci. Van még jónéhány szó, amit stabilan nem használ, de néha-néha meglep velük, pl. hinta, mama stb.
Ha számolok vele, próbálja mondani utánam, hogy 1,2,3..., ami így hangzik hogy, edj, kedó, hárm, nédj, öt, hat, hét, nyóc, kinc, tíz.
Egyedül csak 1-ig számol

, megy pl. a kerítés mellett és számolja a léceket: edj, edj, edj....

:):) Egyszer hallottam, ahogy magában suttogva gyakorolta a kettőt.
A testrészeket még nem tudja mondani, de ha én mondom előre, hogy Dénes orra, füle stb., akkor szépen végigmutogatja magán, ha közben változtatok, és azt mondom, hogy anya keze stb. akkor rajtam mutogatja.
Mikor menni akar sétálni, akkor kimegy az előszobába, és behozza a cipőmet. Ha nem veszem fel, kimegy, és hoz egy másik párat. Azt hiszi, ha megtalálja a megfelelő cipőt, rögtön elindulunk.

Olyan édes, ilyenkor meg tudnám zabálni!

Ha nem veszem fel egyiket sem, akkor behozza a saját cipőit, aztán az apjáét, addig, amíg valaki meg nem sajnálja és elindul vele.

Mozgás terén próbálja tágítani a lehetőségeit

, mindenre felmászik, odatolja a széket a mosogatóhoz és próbál belemászni, vagy fel a pultra, kinyitja a sütőt és belemászik, a konyhában a fiókok fogantyúit használja létrának!

Szóval nem unatkozunk!

Ennyi jutott hirtelen eszembe, remélem nem untattam senkit!
Bea, Kinga! A szülinapos képek szuperek, a csajok gyönyörűek!
Zita! Én úgy tudom, Emőkének férfi nőgyógyásza van, egy másik páciensétől hallottam.
Zsanett! Én úgy tudtam, hogy a kötelező uh vizsgálatok csökkentését még csak fontolgatják

, mert szerintük túl drága, és sok az indokolatlan uh

. Ezt sem várandós mamik találták ki, az tuti....
Kinga, Tescoban, Corában próbáltad? Tetyóban tuti láttam úszógumikat meg strandlabdákat, de a medencét nem figyeltem.
Zsuzsi és