A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Hali!

Mindjárt visszaolvasok. Tegnap voltam a körzeti nőgyogyónál, mondtam, h a fogadott dokim szerint megrövidült a méhszájam és ágynyugalmat írt elő. Erre ő: fogadni csak a lóversenyen szoktunk. Magamban káromkodtam kicsit (nagyon). :twisted: Mondtam, h péntektől táppénzre szeretnék menni, erre azt mondta, menjek vissza pénteken is! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Miért nem elég csak betelefonálni????

A O Rh- ellenanyaghoz azt írták, h nem identif. ellena. Azt mondták, az jó, de két hét múlva megint vért kell vetetni. Meg ráírták, h transzfúzió esetén milyen vérmasszát kapjak.

Na, ma megyek a "fogadott" dokimhoz, ráadásul ő sem tudott fix időpontot adni, lehet, h várnom kell majd. :cry:

Mindenhol úgy van, h a körzeti nődoki megkerülhetetlen?

Azért tegnap vettem egy szoptatós melltartót 1790-ért.

Na, csakhogy utólértelek benneteket! Ennyit írni!!! :shock:

Itt nagyon jól össze vannak szedve a támogatások, hogy ki jogosult, mennyi az összege, meg hogy és hol kell igényelni:

http://www.csaladinet.hu/kisokos/gyed-g ... atas/#info

Itt meg vannak letölthető nyomtatványok:

http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=3 ... ema=PORTAL

kétfiús anyuka
babdorka

szép napot,
és hűvösebbet! már kezdek megint nem kapni levegőt :( alig várom a jövő hetet, 22 fokot mondanak cska! hurráááá!

Ági, itt nem megkerülhetetlen, én nem is tudom, pl ki a körzeti nődokim!? voltam egyszer itt almádiban, de az nem a körzetim, mert itt csak dolgozok, de az az első volt, azóta csak védőnéni-háziorvos-magánrendelés....

oep-et köszi! épp most szedtem le a tgyásos papírt, de megint nem érem el a humános macát, mert lépp értekezlet van, erre az a bunkó telközpontos: "azért kapcsolom, de nem fogja ám felvenni!" most bnormális ez az ember akkora egy tapló!!!! és még csak nem is köszön, felveszi: "tessék!"
ma méég próbálkozok, de elküldöm a jó fenébe, ha megint ... :twisted: akár hogy is "kolléga"

fú manó, a fenébe.... mekkora egy ilyennek valy a hatósugara?

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Ná: Nekem A Rh+ a vérem, és nekem is van benne vmi ellenanyag. Ne aggódj, szülés előtt megnézik még néhányszor a vérünket. Nekem is odaírták, hogy milyen vért kaphatok, de a dokim mondta, hogy ez csak nekik jelzés, hogy legyen ilyen vér készenlétben.

Manó: Mennyire lehet biztos ez a szörnyűség? :shock:

Kép
zsuzsi**

Nem tudom mennyire bíztos. Csak tudom, hogy faxot kaptak a srácok.
Tudom, hogy sehol nem lehet erről semmiféle infót kapni, de gondoljatok csak vissza (már aki emléxik arra), hogy 1986-ban, mikor Cserobil repült fel, azt sem tették hivatalosan közzé, csak mikor (ha jól tudom a svédek vagy kik) kezdtek szimatolni, mert azért az ilyet nem lehet elkussolni.
Szal lehet, hogy ha igaz a hír, akkor is még eltelik pár óra, avagy nap, míg nyílvánossá válik.
S ez nem olyan dolog, hogy félvállról kezeljük. Mondom ismét, én úgy vagyok vele, hogy jobb félni.....
Amúgy azért picivel távolabbi ez a bumm mint anno Cserobilban, tehát valamivel több idő míg ideér (vagy ismét a svédekhez)

Kép
kissmanó

Csajok férjem testvére atomfizikus, és a németeknél dolgozik, majd megpróbálok ma kapcsolatba lépni vele, hátha tudok valami közelebbit. Reméljük a széljárás nekünk kedvez.

Andrea
Kép
kindernay

Én félek :cry:

Kép
zsuzsi**

Sziasztok!

Bocsi, most nincs időm visszaolvasni, csak gyorsan pár sort:

Kata!!! Sokat gondolok Rád, hogy minden rendben legyen Veletek! A sok vizsgálat biztos fárasztó lehet, de mindent azért, hogy mind a baba, mind pedig Te egészségesen legyetek túl a szülésen! Szóval megy innen is a drukk!!!

Andrea, gratul a "csöppségedhez"! :D

Manó, nagyon remélem, hogy a hír nem igaz!!! :cry:
Vendég

Csajok, tapasztalt mamik!

Napkrém kérdésben mi a javaslat? Még árnyékban is kenni kell őket. Akkor is, ha csak levegőzteted... nagyon gáz a nap. És ki tudja, milyen nyár lesz... :shock:

Kép
zsuzsi**

Képzeljétek, megvolt az első szülés/születés álmom... :D
A szülést magát nem teljesen éltem végig... beindult, aztán kiesett egy idő, és béb a kezemben volt a következő pillanatban. Egynapos korában már vittük anyuékhoz. És annyira szép volt... hmmmmm :lol:

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi: én vettem vichy naptejet 50 faktoros azt mondják minél több faktor annál jobb, megnézem, hogy bio izékben mit ajánlanak. Én tudom, hogy az Ilcsi Paradicsomos napozója baromi jó, és elég erős, nem enged leégni, és természetes anyagokból van (már amennyire) tehát ez már két lehetőség, de nemsoká mondom mit találok még.

Andrea
Kép
kindernay

Ez az egyik házhozszállító cég:

http://www.bioszallito.hu/Babaapolas?kategoria-80

Andrea
Kép
kindernay

Az Eucerin Sun Gyermek Naptej 40 FF megbízhatóan óvja a gyermekek érzékeny bőrének egészségét, valamint védelmet nyújt az UV-sugárzás káros hatásaitól, valamint a napégés ellen.

-TINOSORB® S széles spektrumú fényszűrő rendszerével nyújt nagyfokú fényvédelmet a gyermekek érzékeny bőrének. Óvja a bőrt a bőröregedést okozó UVA-sugárzással, valamint a napégést okozó UVB-sugárzással szemben is.TINOSORB® S fényszűrő rendszer: kémiai és fizikai fényszűrők speciális kombinációja. Fizikai fényszűrők visszaverik az UV-sugarakat a bőrfelszínről, a kémiai fényszűrők elnyelik az UV-sugarakat.

- E-vitamin tartalmával erősíti a sejtek védekező képességét a káros UV-sugárzással szemben.

- Dexpanthenol-tartalmának köszönhetően nyugtatja a bőrt, és elősegíti a sejtek regenerációját.

- Extra vízálló.

- Hipoallergén. Illat- és színezőanyag-mentes, az allergiás bőrreakciók elkerülése érdekében.

- Hatékonyságát és nagyfokú bőrkompatibilitását klinikai tanulmányok igazolják

Andrea
Kép
kindernay

Weleda bio havasi gyopár napvédő krém F20
Kiszerelés: 50 ml

20-as fényvédő faktor.

Ásványi anyagokból álló UV szűrés.

A bőrre kenve azonnal hatni kezd.

Az erős napsugár hatására keletkező szabad gyököket a havasi gyopár és a sárgarépa olaj semlegesíti.

A víz nem mossa le.

A gyermekek érzékeny bőrének is megfelel.

Összetétel: víz, szezám olaj, sárgarépa kivonat, titán dioxid, alkohol, glicerin, kakaóvaj, lecitin hidrolizátum, tápióka keményítő, jojoba olaj, aluminium-oxid, havasi gyopár kivonat, Xanthan (természetes forrásból), sztearinsav, cink-oxid, zsírsav-glicerid, természetes illóolajok keveréke.

Andrea
Kép
kindernay

Photoderm Kid napozó spray FF40 gyerekeknek
Kiszerelés: 100ml

Napozó spray kisgyermekeknek.
Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék.

Andrea
Kép
kindernay

Andi! Ezeket mentsd el, és majd elkérem, ha mégis kenegetni akarom a töpszlit!! :D

Nekünk van egy atombiztos bunker a házunk alatt, mert anno vmi szocsta fejeseknek épült a ház. Lemenjek oda? ;)

Anyaságihoz ezek a formanyomik kellenek:
http://www.allamkincstar.gov.hu/file/ug ... _tajek.xls
http://www.allamkincstar.gov.hu/file/ug ... lt_utm.xls

Családihoz pedig az előbbi igénybejelentő (mégegyszer) plusz:
http://www.allamkincstar.gov.hu/file/ug ... lt_utm.xls

És egy szülésélményes olvasnivaló:
http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=48&cid=49549

Zsuzsi! Örülök, hogy jó volt az álom. Dolgozzon csak az agyad, hogy mi hogy lesz! Ott már csak az ösztönök maradnak.

Állandóan ehetnékem van :roll:
Vendég

Jaj, szétcseszte az oldalt.... BOCSÁNAT!!!! :oops: :oops:
Vendég

És 3 hét múlva szülök. :shock: :shock: :shock: :shock:
egyre jobban félek a szülés folyamatától, és a fájdalom kezelhetőségétől.... :shock: :shock: :shock:

/ Elefántláb
Vendég

Bori: elefántláb nálam is játszik, most találtam egy Hauschka krémet /fürdőt ami elvileg segít, lehet, hogy megveszem, mert még 1,5 hónap sok idő és baromira kivagyok,és fáj a lábam.

Úristen ! 3 hét! Ez nem semmi! Olyan izgalmas!

A kenegetést még nem tudom, ezen nem gondolkodtam el, Zsuzsinak tettem ki a krémeket, de ha nagyon akarom majd, tuti valami bio izével fogom kenni.

Arpopó vesztek járókát?

Andrea
Kép
kindernay

Bori
Naaa nem ilyennek ismertünk meg!!! Minden helyzetet jól kezelsz, mindenre van alternatívád! Nem is tudom már ki mondta, DE :
Fel kell készülni, hogy fájni fog! És amikor azt hiszed nincs tovább, ott lesz a pocakodon egy kis csoda! És akkor aztán mindent elfelejtesz seperc alatt...Csak nézel bele a világ legszebb szempárjába és hitetlenkedsz..
Na uff én így gondolom...

KépKép

KépKép
szivvi

Tegnap mondta a szülinéni, hogy amikor jönnek a fájások, még otthon, akkor feküdjünk le, és nyugtassuk le magunkat, tudatosítsuk magunkban, hogy nemsokára kézbe foghatjuk a picinket és beszéljük meg vele is, hogy nemsokára találkozunk, kicsit nehéz lesz az út, de mindenki mindent elkövet, hogy könnyebb legyen.

KépKép

KépKép
szivvi

Asszem ma ilyen filozofikus vagyok :roll:

KépKép

KépKép
szivvi

Andi: Nagyon köszönöm, olyan aranyos vagy!

Szivvi: Te olyan kis cuki vagy!!!

Bori: Ne féjjé anyukááám! Minden okés lesz! Ollyan szép kis Főnid lesz, hogy csuda!!!

Kép
zsuzsi**

csak ilyen még sosem volt!

"Csak szerettem volna, ha velem is történik ilyen...
S most benne vagyok, és sosem volt sűrűbb homály!"
-kispál-
azért nem ennyire kétségbeejtő a helyzet, de vmi ilyesmi

Alternatívám sok van. Talán túl sok. Minden megváltozott, és még tovább fog változni. Egész életemben erre vártam, hogy mikor jön már el az idő, hogy mami lehessek. S most itt van, és annyira furcsa érzés.
Minden nagy fordulópont ilyen. Az ember nem tudja, mire számítson. Igyekszem felkészülni, de nem lehet, hiszen nem tudom, mire készülök.
Nincsen baj, sztem természetes, hogy így tartok tőle. Általában megszoktam, hogy cselekszem, ha helyzet van. Itt most nem lehet, és nem is kell cselekedni, és ettől vagyok kicsit elveszve. A kontroll rajtam kívül áll.
Vendég

És módosítanám a vonalzómat: Only 21 days to COME! Mert mindegy, hogy én hova megyek, Ádám hozzám JÖN.
Tegnap párom azt mondta, azért sincs annyira rákattanva a szülőszobára (kóros időhiányban szenved), mert neki mindegy, hogy hol szülünk, bízik bennünk, hogy még a liftben is megoldjuk.
Én is lelkizős vok ma. Kezd feloldódni a költözés para.
Bár dobozváros is így eltűnne...
Vendég

Bori: szerintem normális, hogy az ember lánya a célnál kicsit elmélázik, megijed, megdöbben, ráeszmél stb...
Szedtél valami szüléskönnyítőt (málnalevél stb.)?
Gátvételemmel szülsz?
Szülésznő milyen?
Jógáztál?
Jaj, mennyi kérdés. :oops:

Nálam most az van, hogy megyek szülésfelkészítőre jövő héttől és azért érdeklődöm a császár irányában is, mert vannak visszajelzések, hogy 50-50%... igazából jó lenne természetesen, de ha az élet úgy hozza, akkor császározzanak. Tehát most két dologra is szeretnék felkészülni (lelkileg).

Andrea
Kép
kindernay

Na most gondolod el, én bika vagyok! Csak az állandóság nyugtat meg, ha valami -akár a bugyik a szekrényben-nem úgy van, ahogy 10-20 éve minden nap, akkor má ideges vagyok. Nem tudom kezelni a változásokat, 1,5 éve új kanapénk van, és nem találom rajta az ideális tv néző pozíciót :?
Hála az égnek az uram nagyon tud húzni magával, nem hagyja, hogy leragadjak, ezért nagyon bízom benne, hogy a szülinél sem hagyja, hogy hamar feladjam..

KépKép

KépKép
szivvi

Zsuzsikám: ebből már lehet szemezgetni... vedd meg amelyik a legszimpibb aztán majd kenegeted vele kiskirálylányodat. :wink:

Szivvi: én ma nem is filozófikus inkább dög fáradt, kivagyok, elefántláb, úgyhogy el is teszem magam egy órára. Babám sem mozgolódik annyira, szerintem neki is melege van, még pláne abban a meleg vízben. Szegénykém. Mindjárt le is zuhanyzom jó hideg vizzel, hogy felfrissüljünk.

Na pusszantás, majd még benézek

Andrea
Kép
kindernay

Andi
Te már kikupálódtál elefáni lábból...Van ilyen lábáztatós, lábmasszírozóm, az szted javít a dagadáson?? Ha mondjuk telerakom jéggel??

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi: én meg skorpió, egy állat, aki megy a saját feje után, bosszúálló, dögvész, nem bírom elviselni, hogy megmondják mit hogyan tegyek, szóval én ezért parázok... majd kiosztom őket, hogyan vezessék le a szülésemet. :shock: a végén meg kitolnak majd a folyósóra, hogy jól van "szüjjémegahogyanakarsztedög"

Andrea
Kép
kindernay

Szivvi: szerintem meleg-hideg vizes zuhany felváltva, plusz jó a lábáztatós de csak (!) kicsit szabad masszírozni a talpat és nem szabad haladni a boka felé, és jó langyos (nem jéghideg a felfázás miatt) vizecske, aztán meg be lehet kenni mondjuk vadgesztenyés krémmel, én most ezt fogom tenni, és felpócolni, plusz hideg vizes törölköző. Na megyek is.

Andrea
Kép
kindernay

Andi
A szüli felkészítőn azt mondták, egy bizonyos határig mindenki azt csinál, amit akar (orvos és szülinő függő). Ha te 4 kézláb akarsz vajúdni, akkor hajrá, mondta volt 1 csaj, aki a nagy labdára nem ráült, hanem ráhasalt és úgy gurgatta magát ide-oda. Neki úgy volt jó! Azt mondták, hagyjuk, hogy az ösztönök diktáljanak, belénk van kódolva több 1000 éve :lol: Csak jól elsorvasztották az elmúlt években.

KépKép

KépKép
szivvi

Elefántláb ellen azokkal lehet próbálkozni, amiket Andi szépen összeszedett. De egyetlen megoldás van, ami jelentős változást fog hozni: meg kell szülni a csemetét ;)

Andi! Még nem málnateázom, én vhogy félek tőle, hogy beindítaná, nemtom. Szülésznővel nem cimbizek, mert nem tudom, mi alapján választhatnék. 3t láttam eddig a kórházban, mindegyik Mami alkat, és a kórház általános gondolkodása a szülésről számomra megfelelő. Ennél többet nem tudok tenni. Gátvédelem az istvánban alap, csak indokolt esetben vágnak. Császár ugyanez. Epidurál nélkül szeretném, de ezt újraértékelem majd a fájások ismeretében. Szülésfelkészítőn 5n voltam a 6ból, az orvosi fájd. csill. maradt ki (murphy beszólt...). 2 hónapot jógáztam, azóta nem találtam szimpi helyet és időpontot (nem is nagyon volt időm keresni). Most próbálom előkaparnia az emlékeimet a gyakorlatsor újra végzésére. A lényeg, a fájdalom kifújása viszont már reflex.
A felkészítőn okított nyújtott légzés (4ig beszív, 5ig kifúj) nekem nem megy, simán légszomjam lesz tőle, úgyhogy maradok a jógásnál.
Császárra lélekben felkészültem, de nem gyúrok rá nagyon, nehogy Ádi azt higgye, elvárásaim vannak! :wink:
Csomagok még mindig nincsenek meg, azt is félek, hogy felhívásnak érezné Tökfej.

Horoszkóp. Na, akkor én: kos, skorpió aszcendenssel. Faszán bírom, ha irányítanak, és tehetetlen vagyok, mondhatom...... 8)
Vendég

Sziasztok!

Ki vagyok fingva! Megjöttek a kölcsöngyerekek negyed8ra...
Elmentünk játszótérre,mert megőrülünk volna a lakásban.De a nagyobbik lecsúszott egy vizes csúszdán és jól összegányolta magát.A legnagyobb gond az volt, h a cipője is vizes lett és iszonyat mód fel van törve a lába így vizesen nem sétáltattam benne. Be a babakocsiba,ahonnan hugit ki... Azt cipeltem és egy kézzel próbáltam irányítani az irányíthatatlan kocsit!!
Most már az ebéd utáni sziesztánkat töltjük,de iszonyat ez a meleg! És mi lesz még...
Ja a nővérem hozott 2 zsák ruhát... Vannak egész édesek is! :lol: Lassan moshatok én is :lol:
Vendég

Sziasztok

Ne haragudjatok a zavarásért.
Szavaznátok a barátnőm kislányára?
A 20as versenyző lenne Ő.

http://www.kapos.hu/index.php?lap=babavoks.php

Köszönöm
B.
frigo

Veled érzek Bori! Anyu kérdezte még a múltkor, h mi bajom van,mert nem ismer rám. Azt gondolta h röpködni fogok a terhességtől. Bevallom én is... Csak már annyira vártam, hogy nem mondom h nem örülök, de annyi minden más lesz.. Néha megijedek, hogy elég nagy vagyok-e én ehhez a gyerekhez... Nagy fordulópontunk ez. Persze jó hogy itt van, sőt én tegnap elgondolkodtam, h nem is akarom, hogy kijöjjön, olyan szórakoztató így is amikor mocorog :lol: De nekem még van 2 hónapom "megunni". Na jó ennek se füle se farka..... De remélem értettétek mire gondoltam :oops:
Vendég

villámgyors bekukk

manó!
Jesszusmariska..na ezt nem kéne!
Márpedig én megyek kiülni a barinőkkel..hmm :shock:

Ati már 1 órája nyomatja a szőnyegtisztítógépet..
Én meg tojásos nokit főztem..az újonnan festett konyha fal, csupa olaj lett..klassz :twisted:

Borikám!
Ne félj, bár megértelek. Megy minden majd mint a karikacsapás, pszichonéni!!!! meglátod! progizd be előre, hogy minden flottul fog menni..nyomasd le tudatalá :lol: vhogy..de ha már a tudatodban van, az is jó.

Jajj bori a horis dolgot nem felejtettem el, este megnézlek és írok!!!!!!!!!!!!
Na ja, kos-skorpió..néha fel kell adni magunkat és elfogadni a segítséget, jó tanácsokat másoktól, még ilyen kis öntudatos kos-skorpióként is.. :lol:
Ne aggódj, gyors szülésed lesz...látom!! :lol: juni 10!! de ez nem biztos..

este jövök!!
torolve_20131003125716

Szavaztam!

:lol: tsá
torolve_20131003125716

Orsi! Abszolút. Hiányozni fog, hogy nem bennem van. Ezt már ismerem, megszoktam, megszerettem. Mindenki mondja, hogy jó lesz, ha kint lesz, de azt még nem ismerem.

Kölcsöngyerekekhez sok türelmet! Eccerre kettő nagy, terhesen, azért ez neheztett pálya!!!
Vendég

Júni 10???? Legalább nem prím szám...
Ja, a feladást 2 éve aktívan (!) gyakorlom, mert rájöttem, mindig ebbe akadok meg az életem során. A szülés lesz a legjobb tantárgy.
Tudatalatt már könnyű szülés van, felette vannak a gondok :D :D :D
Vendég

Hahó Lányok!

Kata: szuper, hogy végül jó hírekkel zárult a kálváriád. Maradjon is így!

Andi: hatalmas bébid van :lol:, de fő h egészséges

Szivvi: sok-sok + energiát küldök, remélem azóta jobban van a "beteg"

Bori: ez az érzés természetes mindenhol ezt olvastam, csak nekünk furcsa, akik először szembesülünk vele. Te egy stram, erős csaj vagy, minden klappul fog menni :wink:

Kép
szücsi

Lányok! Nektek nem kemény a hasatok? Én ha ülök vagy fekszek akkor tudom "nyomkodni" pár mm-t, de ha felállok azonnal olyan kemény, hogy nem tudok rajta" nyomni" semmit :roll:
Van valakinek hasonló tünete?

Kép
szücsi

MOST SZÜL EGY KEDVES ISMERŐSÜNK!!!!
Holnapra voltak kiírva, első baba. Innen is hajrá nekik!
Yuhéj!
Vendég

Szücsi
Mindjárt betojok, annyira kemény a pocakom..És görcsöl is egy kicsit :roll: Pedig heverek, mint egy partra vetett bálna..

KépKép

KépKép
szivvi

Sziasztok!

Csecsenföldön van atomreaktor? :shock:

Szarvasbori, drukk az ismerősödnek. É szívesen lennék a helyében. Én annyira kiváncsi vagyok rá, hogy semmi félelem, semmi aggodalom, csak várom, de nagyon! :oops:

Andi, miért nem lehet a boka felé masszírozni? Én mindig úgy csinálom, akkor most rosszat csináltam? És én Dm-es krémet vettem rá, az nem jó? ilyen hűsítős izé!

Szücsi, nekem minden helyzetben képes kemény lenni!

kispiskóta

Sziasztok! :)

Szundiztam nagyokat, már nem görcsölök, de poci roppantul keményedik. :? :? :? Jah, és plussznak még Andris is kapálódzik odabent.

Vasárnap gyereknap!:D Ingyenes lesz a vonatközlekedés a 14éven aluli gyermekeknek és kísérőiknek (1 gyerek-1 kisérő)
Megyünk Siófokra!:D :D
Belemászok a Balcsiba!:D :D :D Persze csak térdig!!! Többre már nem vállalkozom.
Vendég

Csajok, a hír kacsa! Állítólag egy hete terjeng ez a hír a neten. A párom újságíró és kinyomoztatta! Úgyhogy nyugi, de manónak igaza van jobb félni, mint megijedni!

Annee, enyém poci is sokat ekményedik ma! :(

kispiskóta

Zsú! 33 hetesen még én is vártam... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Vendég

Gondolod ez az érzés meg fog változni? :roll: Mármint, hogy pár hét múlva már félni fogok?

kispiskóta

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?