A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

Huni, boldog születésnapot!
Kép

Jucu, köszi a segítséget pelenkázó tatyó ügyben, találtam is egy szép drappot, ami menne a kocsihoz, majd ha a nagyvárosban járunk, akkor megkeressük ezt az árúházat. :D

csajok ti vesztek sterilizálót, csecsemőmérleget, bébikaja melegítőt? Melegítő van egy ismerősünknek, és nagyon dicséri, azt mondta főleg éjszaka aranyat ér, bár ott már 8 hónapos a baba :roll:

Tegnap volt a párom Bécsbe, és képzeljétek vett a babónak lázmérőt, infravörös fül- ill. homlokhőmérő. Ha használaton kívül van, akkor pedig a helyiség hőmérsékletét méri, van kis tartója, nagyon örültem neki :D
Ügyes volt a drágám, pedig megbeszéltük, hogy mindent együtt veszünk, mert képzeljétek még febrúárban vett a babónknak, egy 26-os szandált :lol: :lol: :lol:
Nagyon megtetszett neki, és azt mondta ez a méret volt a legkisebb :lol: :lol:
Kb. a baba 3 éves korában kell majd :lol: , de sebaj :wink:

Kép
mona76

Moni: talán a János... de így indul a pletyka... inkább azt mondom gőzöm se! De az biztos, hogy a János kórházzal kapcsolatban került szóba a dolog...

Huni: A drága férjem azt mondta valamelyik nap, hogy kerüljem a tankcsapdákat... mert soxor úgy közlekedem a lakásban, mint a tank.... bűbájos bír lenni ez a jóember! :) De azért örül a lelkem, hogy nem csak én vagyok ilyen "aprócska"... ettől függetlenül, ha mondjuk vagy olyan 180 cm, akkor az a 92 nem is olyan sok! Bezzeg az én 165-öm! Lassacskán annyi kiló leszek, ahány centi... :twisted:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mona: én semmit nem veszek... ez a bébi már a "kifutószéria" nálunk, nem lesz több, úgyhogy nagy befektetéseket már nem tervezek... A három is felnőtt ilyen kütyük nélkül, ő is meglesz...
a sterilizátor valóban jópofa dolog, beteszed a mikrohullámúba és pikk-pakk kész... komolyan jónak tartom...
Ha cumisüvegezni fogunk - amit nem szeretnék - akkor lehet, hogy elgondolkodom a dolgon....

Csecsemőmérleget száműzöm... csak bosszant, és egyébként is tök felesleges... állandóan stresszelni, hogy jujj, csak 80-at szopott, pedig már 120-at kéne neki.... jujj, most csak 15 dekát hízott, pedig a doki azt mondta 20-at kéne.... a frászt! Ha rám hallgattok megelégedtek azzal, hogy X időközönként a védőnőnél lemérik a gyereket... ha kórosan nem eszik, úgyis észreveszed.. azt meg olyan felesleges méricskélni, hogy mennyit evett... lakjon jól és kész! Az enyémek mindig kevesebbet híztak, mint a norma volt, és mégis makk egészséges, gyönyörű gyerekek! Inkább azt javaslom úgy mérd le, hogy eleget szopik-e a baba, hogy hány nedves pelusa van... ha van legalább 6 jól megrakott pelus egy nap, akkor nyugodt lehetsz... nem hal éhen..... :)

Bébikaja melegítő: Ha tápoztok, akkor nem rossz... de én azt csináltam, hogy fogtam a szentkirályit oszt bele a cumisüvegbe.... Kb. 3 hónapig forraltam, aztán mikroban melegítettem azt az adagot, amire épp szükség volt... és bele a tápszerport... kész.... aztán már nem forraltam... csak arra ügyeltem, hogy mindig ha a babának adok ásványvizet, akkor bontsam ki az üveget... a többit megittam... :) De aki tápszerezi a bébit, szerintem annak nagyon jó szolgálatot tesz...

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Huni: én is boldog szülinapot kívánok Neked! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

csajok küldtem valamit a közös email címünkre, nézzétek meg. Én rendesen végigbőgtem :oops:

Kép
mona76

Köszi lányok,különben május 2.-án volt a szülinap :D .

Mandala,sajnos csak 172cm vagyok,de ez van.Majd ha mindennek vége elkezdem megint a "Norbizást".Azzal egyszer már lement 2hónap alatt 9kg :) .

Mona beírnád a közös címet,mert sajna nem tom :oops: .Nekem is van a tarsojomban valami,ha Te nem azt küldted,majd elküldöm én :)

Kép
Kép
huni

2007augibabak@gmail.com

a jelszó megy privibe :wink:

Kép
mona76

Köszi Mona :) .Én is ezt akartam.Olyan szép.Reggel kaptam,és kisírtam a szemeimet rajta :oops:

Kép
Kép
huni

Sziasztok Kismamik!

Ma nagy kirándulás volt Babóval, védőnénihez kellett menni. Már így is toltam egy héttel...
Súly! 11,5 kg... no comment. Nem mondott semmit, de én sem éreztem mikor szaladt ez így el...

Mérleget csak kölcsönözni fogok, sterilizátor benne volt az Avent kezdő csomagban. Kajcsimelegítőt viszont senki nem ajánlja, szerintem nem veszünk.

Ti már kezdetek berendezkedni, ami a Pocaklakó fészkét illeti?

Kép
nap12

Mona: jelszót nekem is plííííííííz! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Fordítson napi 3-5 percet ezekre a gyakorlatokra! Ha kialakul a vénagyulladás, annak kezelése sokkal több időbe kerül, nem is beszélve a fájdalomról és az életminőség romlásáról.

A visszérbetegségnek csak kis része a fájdalom, tehát a jéghegy csúcsa. A vérmozgató tornával a felszín alatt megbúvó „jéghegyre” kívánunk hatni, ezért nem elégedhetünk meg a fájdalom elmúlásával

1. A lábujjak „marokba” szorítása (1/2 perc)
Feküdjön hátra, és lábát fektesse magasra (tegyen például párnákat vagy összehajtott pokrócokat a láb alá)! Szorítsa össze és nyissa szét az ujjait olyan gyorsan és erősen, ahogy csak bírja! Képzelje el, hogy egy odatartott ceruzát kell minduntalan megfognia és elengednie. Ha nincs lehetősége hanyatt feküdni, akkor a gyakorlat munkahelyen, sorban álláskor, buszon, tehát mindenütt végezhető.

2. Lábkörzés (1 perc)
Hanyattfekvésben húzza fel a térdét, emelje fel alsó lábszárait, és körözzön gyorsan két lábszárával egymással ellentétes irányban. A lábkörzés után – mely körülbelül fél percig tartson – tegye le e lábát, és többször egymás után hajlítsa be, majd ismét nyújtsa ki térdét!

3. Párna összeszorítása (1/2 perc)
Feküdjön továbbra is felpolcolt lábakkal! Szorítson össze lábfejeivel egy párnát, emelje meg, majd ismét eressze le!

4. A vér kipréselése a vádliból (1/2 perc)
Továbbra is fekve maradva hajlítsa be az egyik lábát csípőben és térdben! Kulcsolja át ujjaival a behajlított láb bokáját, majd lassan nyújtsa ki a lábát, közben kezeit engedje feljebb csúszni. Ujjaival préselje végig a lábát egészen a lágyékig. Végezze el ugyanezt a gyakorlatot a másik oldalon is, majd még 3-4-szer mindkét lábával! Ezt a gyakorlatot különösen a lelkére kötjük. Adott esetben ülve is elvégezheti, de ne mulassza el.

Igaz, hogy ezek a gyakorlatok igazából visszeres betegeknek íródtak, de nagyon jók és érdemes mindenkinek megelőzésképpen és dagadás ellen végezni....
Vendég

Mona
Nem akarlak elkeseríteni, de ezek a hiper-szuper hőmérők nem olyan jók... ISO minősítésű kórházi osztályokon is a sima higanyost használják...
Homlokhőmérséklet... környezet befolyásolja...
Fülben mért hőmérséklet... egy fülgyulladásnál hamisan magas értéket ad...

Sterilizálás
Az biztosan nem lesz nálunk külön macera... normális háztartásban, normális körülmények között a normál mosogatás elég...
Főleg ha van mosogatógép... annak a magashőmérsékletű programja tökéletes....

Mérleg
Helyzete válogatja, hogy kell-e... sok helyen kölcsönözhető...
Jól szopó, elegendő pisis, kakis pelust produkáló, elégedett babát elég hetente, majd havonta mérni...
Az állandó méricskélés sok mamit idegbeteggé tehet...
Vendég

Hello!

Dobjon nekem is vki egy jelszót! Köszi!

Én ma alvajáró voltam...ráadásul a kávéfőzőnk is elromlott, megint... :twisted:

Huni: A 172 az nem is kevés! Én 159,5 vagyok!:D Milyen fiatal vagy!:) Én már a 32 felé közeledem, nem mintha bánnám, mert szerintem annyira nem számít, csak azért mégiscsak a 3X után vagyok!

Mérlegünk nem is volt soha. Sterilizálót jól kihasználtuk, de sajna azt is odaadtuk rokonnak, akitől nem fog visszajönni!:( Kajamelegítőnk sem volt, de sokszor hiányzott, így lehet venni fogunk. Főleg ha majd picit nagyobb lesz és mászkálunk mindenfelé. Ja és bébiőrzőt is veszünk! Szerintem családi házba az is nagy segítség!

Üdv: Judit

mamiblue

Sziasztok!

Ma nagyon mozgalmas napom volt, délben elmentünk a bútorért és megvettük a babakocsit is. Teszek majd fel egy képet, de nem ilyen színű, hanem sötétszürke-világosszürke-narancs. Mivel én elég alacsony vagyok, úgy gondoltuk apával, hogy ez a kocsi tökéletesen megfelel. Amúgy csak egy sportkocsi hordozóval.

Ma voltam UH-on, minden rendben van,
CX: 3100.
Fekvés I. koponyatartás
BPD: 74,3 mm
FOD: 94,6 mm
HC: 271 mm
AC: 253 mm
FEM: 55,1 mm
becsült magzati súly: 1388 gr
valamint az adatok alapján 29/4 hetes vagyok (a vonalzó szerint 28/1). Még lehet, hogy a végén 2 héttel előbb jön a baba.

Mondtam a dokinak, hogy naponta többször is keményedik a hasam, és a napi 3x1 magne b6 mellé még felírt egy gyógyszert: pipolphen. Ha valaki tud valamit erről a gyógyszerről, akkor légyszi írja meg, mert a papírjában olyan dolgok vannak, hogy teljesen elbizonytalanodtam: pl. utazási betegségre, altatás utáni rosszullét elkerülésére stb. De ennek mi köze a haskeményedéshez? És abban a részben, hogy terhesség és szoptatás alatt szedhető-e, azt írja hogy nem, mert nincs kellő információ, tapasztalat ezzel kapcsolatban.

Na a képet nem sikerült feltöltenem, mert azt írja ki, hogy hiba történt, a múltkor pedig a bútort szerettem volna feltenni, akkor pedig azt írta, hogy a fájl típusa nem megfelelő. Vagy lehet, hogy csak én vagyok a béna.

Ha valakit érdekel a kocsi, akkor a Poppet oldalán a Pierre Cardin babakocsiknál a PS646-os típus.

Kép
Kép
márkanyuka

Mona!
A Minimanó oldalán találtam ezt a két különböző kókuszmatrac árat
( 5990 és 14990).
Még nincs babakocsink,de ha minden igaz jövő héten megyünk venni.
Mi sterilizálót és mérleget nem veszünk, kajamelegítő ügyben meg majd csak később döntünk.

Légyszi nekem is küldj egy jelszót!

Dimet!
Váltottál dokit?

Mandala!
Milyen vastag a kókuszmatracotok? Csak hogy tudjam mi az a vastagság, amin keresztül még működik a légzésfigyelő.

Én 9kg-ot híztam, viszonylag egyenletesen a 29 hét alatt és se a védőnéni se adoki nem dorgált meg érte.

Kép
mirosz

Mandala
Este tudok biztosat ,és akkor megírom.Remélem szar idő nem szól közbe és elmegyünk ,legalább megismerek vkit személyesen is.

Sterilizálás,hát nekem anno volt, kaptam, de túl macerásnak tűnt és inkább nem használtam.Lehet én voltam béna :-(
Mérleget viszont igen ,csak abba a hibába estem amit leírt vki ,állandóan stresszeltem magam ,júj mennyit evett ez kevés stb.....
Szóval most eddig úgy néz ki lesz mérleg ,de csak szigorúan hetente mérem vagy legalábbis nem minden evésnél.Mert igaz ha van elég kakis pelus és alszik a baba ,nyugodt akkor mondhat bárki bármit jól érzi magát és szépen fejlődik.Tehát mérleg mégha nem is mutat annyi gyarapodást amit előírnak könyv szerint ,akkor is jóltáplált a babó.
Barátnőm is stresszelétk hogy úristen első két hétbe csak 80 dkg hízott az nem elég ,ő meg tiszta depi volt.De nem vették figyelembe hogy egy 3 kilós baba akit 2980gr hoznak haza nem eszik annyit mint egy 3.5-4 kilós bébi.Szóval ennyit a mérlegről.

Márkaanyu
Akkor nekünk kb egysúlyba volt a bébink ,29 hét 3 naposan nekem 1290 gr mértek.Kezdenék megnyugodni ,hogy nem lesz akkora mint Dius,de hát dokim azt mondja az UH csak fejből becsül méretet az meg ugyebár lókakit sem ér.Ezért mondta nekem a betöltött 38 hetes program csaszit.Időpontilag már 39 hetet kezdem akkor.

Tegnap este óta jobboldalt szurkál a hasam alja.ÁKicsit beparáztam este mert bébi sem mocorgott annyira ,sőt reggelig szinte alig.Erre ideülök géphez,és máris rákezd :lol:
Viszont ma el kéne mennem vásárolni ,hamár elkértem apától a kocsit,hogy ne este kelljen mennünk.De annyira nincs kedvem.

Közben gondolkodtam és lehet bodrogközi ragulevest csinálok az jó kiadós és szombaton vacsira elég nekik,vasárnap meg csirkecombit rántok,petrezselymes burival meg tejfölös ubisalival.ÉS egy kis pizzát sütök az útra nekik hazafelé.
Ennyi oszt kész.... :P

Jah vettem mosható melltartóbetétet és barátnőm azt mondta lüke vagyok, mert cicire ragad és baromira fáj amikor leveszed melltartót.Inkább eldobhatót kéne venni?
Tudtok vmit arról ,hogy tényleg nem engedik most már csaszi után a hasszorítót használni?Nekem anno kórházba adtak vmi övet amit körbetekertem és tök jó volt azzal mászkálni.

Hú minden nap kinyitom kisszekrényt és szagolgatom a kicsi rucikat ,annyira jó illatuk van ,csak a bébi hiányzik belőlük.

Na picit megyek csinálom dolgom
Jucu

Kép

Kép
jucu

Sziasztok!

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de az utóbbi napok időjárása eléggé megviselt. Eléggé zűrös volt ez a hetünk. :P Vasárnap este összevesztem apával, 2 napig nem szólt hozzám, aztán jól kibékültünk és végigbeszélgettünk egy éjszakát reggelig.. Aztánnem is tudtam aludni és még aznap be kellett menni a városba is, este meg 11 volt mire ágyba kerültem, hajnalban kelés.. Tegnap meg borzalmasan passzív voltam. Szóval ez a hét vacak volt és jó is egyben. :D Megfogadtam, hogy a hétvége jó lesz. Úgyhogy ma levest csinálok és sütök soksok palacsintát, holnap meg sülthusi és petrezselymes újkrumpli tejfölös ubisalival, vasárnap meg túrógombóc. Asszem súly ügyileg a hétvégén behozok mindenkit. .. :oops: :lol: :lol: :lol:

Mi a babakocsit már megvettük. Auchanos. Nekem tökéletesen megfelel. :D Mindent tud amit kell. Vízszintesig dönthető, két irányból tolható, van hozzá lábzsák, könnyű összecsukni és nem 30 kg. Úgyhogy jól jártunk ( remélem ). :) Kiságyunk van, csak matrac kell bele, ruha van 4 zsákkal. Sterilizálót Vivivel sem használtam. Mostam az üvegeket, meg a cumikat. Ha nagyon gáz volt akkor kifőztem őket. Ételmelegítő meg. Sztem felesleges, ha van mikro. Légzésfigyelőt nem veszek, mert az első 3 hónapot úgyis mellettem tölti a prücsök. Amire még pályázom nagyon az a hordozókendő. Két gyerekkel egyedül vonatozni így is gáz főleg ha van még egy babakocsi is. A hordozókendő ideálisnak tűnik. Van esetleg valakinek tapasztalata?
Kaptunk két pólyát is amiben hazahozhatjuk a bébit. Bár nem tudom mennyire lesz jó neki nyáron pólyában, de csak hazafelé használjuk. Addíg meg csak nem lesz gáz.
Na asszem kibeszéltem magam. :oops: Bocsi a szófosásért.
Hétvégén nem leszek.
Puszi mindenkinek és kellemes hétvégét, meg szép napokat meg mindent. :D

Rita

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Sziasztok!

Jelszó: Én is kérek!!!! Köszi!!

Mandala, Edit, Huni! Minden elismerésem a tiétek! Amellett irígykedem a nagy család miatt! :D

Mandala! Kérdezhetek még priviben múltkorival kapcsolatban?
( Nem akarlak feltartani!)

Huni! A Norbit én most is csinálom,hellyel-közzel. Pl. csak teljeskiörlésű lisztet, édesítőt használok, csak teljeskiörlésű kenyeret eszünk tartósítószer nélkül. De nem követem szó szerint, de nekünk így is nagyon bevállt! Azóta még a megengedett méreganyagszintet sem éri el a szervezetem!

Sabine! Nekem nem így mondta a prof. Támogatás csak elenyésző...

Hőmérő: Egyet kell, hogy értsek Sabine-val. Viszont a mosogatógépben nem sterilizálnék.

Jucu! Haskötőt engedik!

Kórház: Sajnos a nagyobb kórházakban-most már az összevonások miatti túltelitettség miatt a kisebbekben is-a 4.nap reggelén elengedik az anyukát és a babát, ha minden rendben van. De ezt a 4 napot úgy kell érteni, hogy ha pl. este 6 órakor születik meg a baba, azt már az első napnak számolják. Csaszinál, ez 5 nap. Ja, és ha úgy látják minden ok., felajánlják az anyukának, hogy már a 3. napon hazamehet.

Pussz mindenkinek!

Kép
mirr-múr

márkanyuka, boldog névnapot kívánok!
Kép

Kép
mona76

Sziasztok!

Tegnap én is nagyon kómás voltam és semmihez semmi kedvem nem volt. Ráadásul délután még hányingerem is volt :cry: Már nem is emlékszem rá mikor volt ilyen....

Sabine, tök jók ezek a gyakorlatok! Már most elkezdtem őket csinálni és szépen lassan segít!

Lázmérő. a MediaMarkt-ban lehet kapni cumi hőmérőt, állítólag nagyon jó. Még én találtam rá egy évvel ezenlőtt amikor barátunk gyerkőce beteg volt és mindegyik lázmérő mást mutatott, ráadásul a gyerek is nyűgős volt a sok méricskéléstől. Szóval akkor vettem nekik, asszem 3.000 Ft volt és nagyon dícsérték, hogy csak bekapja, megcumizza és 1 perc múlva van eredmény, és ugyanazt az értéket méri le 5 perc után is.

Ma megyek 4D-re, annyira izgulok, nagyon várom!!! :D
Este teszek fel képet!

A készülékekről csak annyit, hogy mivel nincs tapasztalatom, szerintem én minden szir-szart meg fogok venni. Könnyebbség, hogy mérleget kapunk ajeszba. Nálunk még csak most lesz kitapétázva a szobája, jól le is vagyunk maradva! :oops:
Bárányos lesz :o Ha készen van, sobok majd ról képet!

Szép napot mindenkinek!

Kép
h.bogesz

Sziasztok!

Látom vásárlásnál tartotok....

Hőmérő
Nekünk digitális van... amivel lehet popsiban, hónaljban mérni...

Mérleg
Annak ellenére, hogy a lányom koraszülött volt, nem méregettem...
Evett rendesen... :lol:

Sterilizálás
Szerintem felesleges...
Nem kell üvegbúra alatt tartani egy gyereket... fejlődjön az immunrendszere... és sok tud. cikkben is lehet arról olvasni, hogy a "steril" környezet kedvez a későbbi életkorokban kialakuló allergiának...

Bébiétel melegítő
Jó lehet... pl. anyatejet nem ajánlott mikrozni, ha valami miatt a lefejt tejet kapja a gyerek... (fehérjeszerkezet megváltozik)

Légzésfigyelő
Nekünk nem volt, normális esetben nem is lesz...

Bébiőr
Kaptunk egyet... használtam 3 hónapig... aztán már a másik szobában is felébredtem arra, hogy a gyerek megmoccan...
Napközben is mindig halló távolságban vagyok...

Baldachin
Nagyon divatos, nagyon szép.... nagyon jó porfogó...

Fejvédő
Az első 1-2 hónapban volt, aztán menesztettem... gyerek mindig alábújt...

Hordozókendő
Nagyon jó.... :lol:
Sasával még hegyet is másztunk...
Vendég

Sziasztok!

Ma olyan vagyok,mint egy zombi.A kiscsaj egész éjjel nem hagyott aludni.Forgott,rúgdosott,kaparászott,focizott a hólyagommal.Lehet most fordult be :shock: ?Most meg alszik reggel óta :D .Hát ha ezt csinálja idekint is,nem leszünk jóban :lol: .

Mamiblue,mindenki annyi amnnyinek érzi magát.Ha kipihent vagyok csitrinek érzem magam,de ha minden a nyakamba szakad,még a 40 is kevés :lol: .Meg azért az a 28 sem kevés :D .

Mirr-múrr,én nem is tudom mikor hagytam abba a Norbit :roll: ,de még jóval a terhességem előtt.Na akkor visszajött 5kg.Én teljesen követtem a kajarendszereit,megvettem minden hülyeséget,de milyen drágák!20dkg kenyere 400ft körül,50dkg lisztje 1000ft,és akkor nem is csinálhatsz belőle mindent.Külön palacsintás,külön főzelékes...,és az ízük se tökéletes :?

Jucu,én itthon tettem fel anno haskötőt,és tök jó volt.Szerintem most is használni fogom.

Kép
Kép
huni

Sziasztok Lányok!

Kész vagyok a vizsgákkal, már "csak" a diploma munkám vázlatát kell beadnom értékelésre, és kész vagyok ezzel a félévvel.

Örülök hogy jól vagytok, mindenkinek szépen nő a pocakja.
Én is jól vagyok, bár mostanában nappal olyan álomszuszék tudok lenni, hogy őrület.... bezzeg éjszaka, csak forgolódok, nem találom a helyemet. Bár ez utóbbi éjszakára nem panaszkodom.

Lányok! Nektek szokott zsibbadni a lábatok? Nekem a jobb lábam/combom napok óta zsibbad. Nem vizesedik, legalábbis én nem látom vizesnek, de olyan az érzés, mintha érzéstelenítőt kaptam volna a combomba. Üléskor, és jobb oldalon fekvéskor fordul elő, ha baloldalamon fekszem, akkkor okés. Van erről tapasztalatotok, vagy infótok? Egy ismerősöm azt mondja, hogy a bébi vagy egy idegszálat nyom, vagy egy eret, ami miatt esetleg nem jó a vérellátás. Hát nem tudom. Ha hétvégén sem javul, megkérdezem a dokimat.

A napokban nekem sem mozog annyit a bébi, pedig az utóbbi 2-3 hétben nagyon aktív volt. Sajnos nem tudom, hogy befordult vagy sem, 3 hete még az UH-on csücsülni láttuk. Azóta sokat beszégettem neki, és kértem, hogy forduljon meg, remélem hatott.

Vásárlás: én is elkezdtem összeszedegetni a dolgokat, amiket viszek majd a kórházba, elég sok mindent megvettem már. De azért kellenek még apróságok. Össze kell kapnom magam, mert Blankám a 37. héten született, és ha ez most is így lesz, akkor durván 6 hetem van még.
Babaruhát nem nagyon veszek, párom testvérééknél május elején született baba ( ő is kisfiú) tőlük minden ruhát megkapunk. Mázli :D Vettem már tök édes rucikat, amiket odaadtam nekik, aztán majd egy-két hónap, és kapom vissza őket. Ilyenkor még olyan gyorsan kinövik, szinte csak egy párszor van rajtuk, és már kicsi is.
Mellszívón gondolkodom, mert különösebben nem tervezem fejni a tejet ( ezt írtam már) viszont eleinte lehet hogy kelleni fog, pláne ha kőkeményre bedurran a mellem. Na szóval valamilyet venni kéne, de tanácstalan vagyok hogy milyet. Túl drágát nem akarok, viszont olyat sem ami olcsó ugyan, de nem ér semmit.
Segítsetek nekem, melyiket ajánljátok?

Időjárás: imádom!!!! :D Nekem ez a hőmérséklet pont ideális, eltudnám viselni egész júniusban, no jó, egy-két nap lehet egy kicsit melegebb :) De gondolom ezzel ti is így vagytok.

krisztike: hol vagy???????? Remélem minden okés, csak el vagy foglalva, és azért nem írsz?! Jelentkezz!!!!!

Lépek, mert lassan egy regény lesz az írásomból.

Mindenkinek minden jót.

Üdv,
Móni

Kép
Kép
moni1973

Lányok, a felicitas csomagot ( remélem jól emlékszem a nevére) a Brendonban is átlehet venni?
Üdv,
Móni

Kép
Kép
moni1973

moni, neked honnan van ilyen felicitas csomagod?

Kép
mona76

Hello!

Képzeljétek ma Mati kérdezte tőlem, hogy nyár van-e már...én meg mondtam, hogy igen, és úgy megörült, mert emlékezett rá, hogy a kistesója nyáron születik. Egész nap azt hajtotta, hogy várja már.:D

Amilyen szerencsétlen vagyok, hiába nagyobb a bébi ,csak augusztus közepén bujik ki! Bár nyáron, azért egy jó kis front, megtölti ám a szülőszobákat! Olyan kiváncsi vagyok ki fog legeglőször szülni!

Huni: Dettó ki vagyok purcanva! Nem tudom az időtől vagy mástól, nem is érdekes, de el tudnék itt aludni ülve! Rendbetettem ma a csajok szobáját...ágy alól is mindent kipakoltam, hogy mik voltak ott, tuti legalább 10 pár zoknit összeszedtem pld.

11 nap és megyünk nyaralni, hurrá!

Rita: már nem tudtam, hol vagy! Örülök, hogy azért jól vagytok!

KÁVÉT!!!!Megyek keverek 1 nescafét!:(

Üdv: Judit

mamiblue

Judit,hova mentek nyaralni?Akárhová is,de nagyon irigyellek.Mi sajna nem megyünk :( .Párom nem tud elszakadni a boltból,ilyenkor nyáron nagy a forgalom.Ami egyrészt jó is,de egy deka szabija nincs.
A kishapsim szobáját a héten apa takarította ki...cserébe palacsintát kellett sütnöm :D .Van érzéke az üzlethez :lol: .
Kávé?Az nekem is jöhetne,de csak módjával a vérnyomim miatt :?

Kép
Kép
huni

Márkanyuka
Pipolphent sokszor adták/adják kismamiknak.... nyugató hatású (egyszerűen mondva... )...

www.eum.hu
A vizitdíjas részben le van írva, egy kormányszóvivői tájékoztató anyagban, hogy június 30-a után sem kell részleges térítést fizetni a terhesgondozás, szülés során a választott orvosnál történő ellátásért...

Jó bonyolultan fogalmaztam most.. :oops: :cry:
Vendég

Hello!

Huni: Siófokra megyünk hotelbe, ahol van medence is, mert ugye én nem mehetek be a Balcsiba!Nálunk is elég elfoglalt apa, de erre az 1 hétre bezár,ha éppen nagyon úgy jönne ki, akkor a Balcsiról haza tudna szaladni, de nem hiszem, hogy szükség lenne rá! Kávé, nekem is a vérnyomásom miatt kell, mivel általában alacsony.:(

Most beszéltem az egyik anyukával a játszótéren, a 28. héten született a kislánya 1080 grammal, és ott szaladgált, semmi baja nincs, bár az első hónapok biztos nehezek voltak! Azt mondták neki, ha végig kihordja 4 kilós lett volna a baba!

Na megyünk pancsizni!
MIndekinek kellemes hétvégét!

Judit

mamiblue

Sziasztok!

Mona: köszönöm a névnapi köszöntést, olyan aranyos vagy, te senkiről nem feledkezel meg.

Sabine: köszönöm a felvilágosítást a gyógyszerrel kapcsolatban, számítottam rád, hogy te biztos tudsz vele kapcsolatban mondani valamit.

Bár többen is írtátok, hogy ma milyen "kómásak" voltatok, hát én délután szintúgy. Nem tudtam a munkahelyemen semmit sem csinálni, egyszerűen olyan fáradt és álmos voltam. Mondtam apának, hogy munka után vásároljon be, én pedig hazamegyek a Márkkal. Mikor mentem az iskolába, majdnem elaludtam sétálás közben. Ennyire még soha nem volt fáradt, álmos, nyűgös és nyúzott. Ráadásul megkapták a suliban a jövő tanévre szóló tankönyveket, úgyhogy még cipekednem is kellett, volt a táska kb. 10 kg. Ekkor felhívtam apát és hazavitt minket autóval. De különben rájöttem, hogy a tegnap kapott gyógyszertől (Pipolphen) vagyok ilyen kómás, hiszen ezek mind a mellékhatásai. Pedig csak 2 x 1/2-et vettem be belőle. Alig vártam hogy hazaérjünk, egyből lefeküdtem. Igaz, hogy nem sikerült aludni, de azért pihentem egy jó nagyot. Azt mondta apa, hogy inkább ne szedjem. Majd megbeszélem a dokival, úgyis vasárnap megyek hozzá 4D UH-ra, bár ez nem olyan mint a klinikán, ugyanis VHS kazettára veszi fel, azt is nekem kell vinni. De talán nem is fog annyiba kerülni. Majd vasárnap beszámolok.

Kép
Kép
márkanyuka

Sziasztok Lányok!

Tegnap volt az utolsó munkanapom, így sajnos innentől ritkábban tudlak olvasgatni Benneteket. Most a szüleimnél vagyunk, rácuppantam a netre, hogy tudjak Nektek írni pár sort. :)

Reményeim szerint azért hetente/kéthetente lesz lehetőségem bekukkantani Hozzátok.

Jövő héten nekikezdek a vásárolgatásnak és ha minden a helyén akkor leköltözünk kicsit a telekre, ott jó a levegő, nincs városi zaj, szóval jó lesz a babának és nekem is. A kórház nincs olyan messze, talán gyorsabban be is lehet érni ha gond van, mint ha át kellene vergődni a városi dugón.

Holnap megyek nődokihoz, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit fog mondani a keményedéseimmel kapcsolatban. Még mindig nagyon durva, pedig megpróbáltam a konyakos megoldást is :( De bízom benne, hogy a kismanóm fekvése miatt keményedik a pocim, meg nem is görcsölök, úgyhogy nem parázom.

Na, szóval majd jelentkezem, addig is vigyázzatok magatokra és növesszétek szépen a pocakotokat :D

Üdv.
Copfi

Kép[/url]
Kép
Kép
copfi
Budapest

huni
Milyen is az a maltoferr??Még nem hallottam róla,pedig valamit kellene szednem.
tuza edit

Szijjjja Lányok!

Jucu: most akkor mikor is jössz? Szombaton délelőtt? Az tuti jó, mert itthon vagyunk... apa kerítést épít.... még mindig... :) Remélem az idő kegyes lesz hozzátok és nem küld szenteltvizet a partyra...
Ja, amúgy én írtam a parát a mérlegelés miatt... :) Én is folyton stresszeltem... valszínű ezért lett tápszeres a gyerek.... Gergőnél is elhoztuk a mérleget, mert az orvos ragaszkodott hozzá, de csak hetente egyszer mértem azonos időben... és megnyugodtam, mert hízott... nem 20-25 dekát/hét, hanem volt hogy csak 17-et, de olyan is, hogy 30-at... na és akkor mi van?! Úgy voltam vele, hogy amíg hízik és nem fogy, addig no para!!! Szép, formás, kiegyensúlyozott baba (volt), akkor minek idegeskedni? Áh, felejtős!

Moni: tényleg, neked honnan van Felicitas csomagod? Régen a védőnőnél adtak kismama tanácsadó könyvet és annak volt az egyik melléklete egy kupon... de most nekem nem olyat adtak, hanem valami hülye apuka anyuka szeretik egymást és közösen várják a babát könyvet, ami végig lapozni is fárasztott.... Szóval abban nincs kupon.... ezek szerint a kórházban sem kapunk már csomagot? Pedig azt úgy szerettem... a gyerkőcök annyira örültek, hogy a tesó kis fürdőkrémet meg mini sampont hozott nekik.... a kis papírbőröndről már ne is beszéljünk....

Sabine: végre egy elsőbabás anyuka, aki hasonlóan gondolkodik, mint én... :) Megvallom én az elején még főztem a cumikat és az üvegeket, mint a kis güzü.... megvallom.. (titkon súgom) a harmadiknál már nem... bár, ő nem is cumizott és nem kapott üveget sem.. a cict meg nem kell kifőzni... :) De ha üvegezett volna, akkor is csak jó alapos mosogatás és tizta konyharuhára borítva szárítás.... kész! 5 hónaposan rászoktatta a nővére a cumira.... de akkor már nem főztem ki, mert nagy volt Gergő.... és különben is... a nővére néha kivette a szájából... végig nyalta és visszadugta.... hát, mit tegyünk... gyerekek... :)

Bolha: kösd fel ám, ha be akarsz hozni, mert én sem ún. diétás kajákat főzikélek.... apáéknak kell az enerdzsi.... :) Tegnap húsleves, resztelt máj, mézes süti, ma grízgaluska leves rakott krumpli, kávés és csokis muffin, holnap borsóleves, milánói sertésborda (inkább "pulykaborda"), fanta szelet.... a többi még alakulóban... :)

Mirosz: holnap lemérem a matracot.. :)

Mirr-múr: várom a pirivit... ja, és eszedbe se jusson, hogy zavarsz! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

mona, mandala: én a védőnőtől kaptam egy kis tájékoztató könyvecskét a terhességről, és abban van egy kupon, ami beváltható. Közben már utánanéztem, hogy melyik üzletekben válthatom be. Egyébként a júliusi topic-ban olvastam, hogy már többen beváltották, és van benne egy avent cumisüveg, meg egy-két apróság. Na ná hogy kiváltom, márcsak a cumisüveg miatt is. Később még jó lehet....

Üdv,
Móni

Kép
Kép
moni1973

Moni: a kis protkós... aztaaaa!!! :) :D nekem nem adtak! :(

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok,
én is megjöttem a rövidke rovinji nyaralásunkból, de minden nagyon klassz volt, úgyhogy örülök, hogy hirtelen felindulásból nekiindultunk.
Annak is örülök, hogy mindenkivel minden rendben van - remélem, Minilizával is minden oké a kórházban.
Némiképp megnyugtat, hogy a legtöbben 10 kg körül tartotok - rám nagyon szúrósan nézett a védőnő a múltkori 9 kg-ért. Igaz, akkor vizesnek is látta a lábam, tehát lehet, hogy ezért aggódott, de tényleg a meleg miatt lehetett, mert azóta semmi jele.
A vásárlásnak a jövő héten már én is szeretnék nekiállni, mert gyakorlatilag még semmit sem vettünk. A védőnőtől a múltkor kaptam egy kelengyelistát - pontosabban egy bababolt listáját adta oda, de szerencsére jó sok mindent energikusan kihúzott róla. :D Többek között a babamérleget, a sterilizálót, a kesztyűt és még sok minden egyebet, amiről ti, tapasztalt anyukák is azt mondtátok, hogy felesleges. Így mindjárt jobban néz ki a lista.

Edit,
a Maltofert én is szedem, mert világéletemben vérszegény voltam egy kissé - tényleg jó. Főleg vas van benne, de folsav is akad.

Sziszike,
azt a táblázatot, amelybe a név meg a kórház kell, Mona kezeli, de remélem, azóta már be is írta a megadott adataidat.

Szép hétvégét mindenkinek!

italoman

mandala: nem is értem, hogy hogy van ez. Az ember azt gondolná, hogy ami jár, az jár mindenkinek.... Én már semmin nem csodálkozom. No mindegy, mert nem egy nagy dolog, de akkor sem értem, hogy miért nem egységes ez a dolog (sem!). Meg még mennyi minden más.... :?

Jó éjt, és szép álmokat mindenkinek.

Móni

Kép
Kép
moni1973

Sziasztok

Mandala

A hétvégi party elmarad sajna a főnöke szar idő miatt lefújta,de jövőhét vagy rákövetkező hétvége a célpont. :lol:
Ha akkor is áll ajánlat ,megnézünk titeket mielőtt megyünk. :D

Móni
Anno én is kaptam ilyen csomagot,de a kórházban adták.Pelus volt benne ,könyvecskék,popsitörlő meg apróságok.
De most ilyet én sem kaptam védőnénitől.Viszont jó ,hogy mondjátok kérek tőle!!!! :P

Ma már hajnal 4 óta fent vagyok és képtelen voltam aludni.Bálint koma rúgdosott mint a fene.,és lányom lába meg a fejemnél landolt és kaptam egy állast :lol:

Nem baj ,nemsoká összeállítom pizzát és megfőzök holnapra,úgyis előbb jönnek a vendégein ma.

Jucu

Kép

Kép
jucu

Jó reggelt mindenkinek!

Képzeljétek, én, aki eddig hétalvó voltam-még pisilni is ritkán keltem fel éjszaka-ma hajnali 3 óta fent " kukorékolok". Ja, és 11-kor feküdtem le, amúgy meg. kb. 8-9-kor szoktam. Lehet, hogy az idegesség miatt, mert tegnap és tegnapelőtt alig mocorgott a baba. Persze én egyből rémeket láttam... Hiába bizonygattam magamnak, hogy most már kevesebb helye, meg front van, csak a rosszra tudtam gondolni. Azán este elhatároztuk, hogyha most sem fog mocorogni, ma felhívjuk a dokit. Majd apukája elkezdett vele beszélgetni, simogatta, meg puszilgatta, és elmondta neki, hogy mennyire szereti. Ezután végre rákezdett! Nem olyan aktívan, ahogy megszoktam, de akkor is! Én olyan boldog voltam!!! :D
Ezek szerint vége a vég nélküli rúgkapálásoknal??

Hú, Móni! Jó, hogy szóltál! Én is kapok csomagot, majdnem elfelejtettem. Még jó, hogy nem vettem cumisüveget.

Mandala! Nyami, nyami...Én is borsólevest főztem tegnap. Ma meg csinálok hozzá egy kis karfiolpörit. Csináltam tiramisut is, épphogy beraktam a fagyóba, már vehettem is ki. A fele azonnal elfogyott. Este ha hazjöttünk, csinálhatom az újabbat. :D De a resztelt májra most teljesen rákattantam. Jó ötletet adtál, úgyis régen csináltam. Illetve én még nem is csináltam, ezt a párom szokta. Istenien főzi meg!
Közi előre is a segítséget, megy a privi! Te egy TÜNDÉR vagy!!

Huni! Én még sose vettem Norbi lisztet,kenyeret. Pont az ára miatt. De nekünk a teljes kiörlésű dolgok teljesen beváltak, és azt is eheted du. 3-ig. A kenyér persze ebből is drága, de meg sem közelíti a Norbi kenyér árát. Ja, és én azért -mint mondtam-nem tartom be szigorúan. Pl. azt nem bírnám ki, hogy este ne egyek szőlőt, vagy most cseresznyét, amit ugye akkor már nem szabdna.

Na, jó hosszúra nyúltam. Bocsi! :oops:

Szép napot mindenkinek!!

Kép
mirr-múr

Szia Jucu!

Most látom, hogy te is itt vagy! Üdv a korán kelők között! :D

Kép
mirr-múr

Sziasztok!

És még azt gondoltam én köszöntelek benneteket először a mai nap folyamán! Én sem bírok aludni, pedig mormotaként vagyok számontartva.... pontosabban voltam... :(

Kiscsaj nagyon lightosan mocorog... már két napja alig hallat magáról, inkább csak kaparászik néha...

Jucu:
ha itthon vagyunk, akkor szeretettel látunk benneteket! A meghívás él, és nincs dátumhoz kötve!

Hahó csajok! Szentendre nagyon szép kirándulóhely ám... bármelyikőtöknek él ám a meghívás kicsiny városunk megtekintésére... most komoly: ha erre jártok, tényleg látogassatok meg! :)

Moni: asszem Jucuval vállvetve kifacsarjuk belőlük a könyvecskét! :lol:

Mirr-múr: tündér?! na ne túlozzunk... azért apának megmutatom mit írtál...csak mihez tartás végett... jó ha tudja, hogy egy tündérkével él együtt... :) :D

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Szia

Jó reggelt :-)

Közben megtaláltam kupont én is :lol: :lol:
Így én sem maradok ki.
www.felicitas.hu-n nézzétek meg minden le van írva.
És bizti mindenki kapott védőnénitől Várandós Mamák Kiskönyvét,abba van szelvény amivel átvehető. :wink:

Látod- látod,érzi az a kis picur mikor kell megnyugtatni anyucit apucit :wink:
Te is ilyen rossz alvó vagy?
Borsóleves nyami bizony,oedig én nem vagyok egyáltalán leveses.
Igazad van Norni lissztel kapcsolatban.Sztem nagy humbuk.Főleg amióta ismerősöm ott dolgozott Foodrbaés Gastroyalba és kirobbant a botrény ,hogy nem is igaz amit írnak róla,mert 80% fehérliszt volt az állítólagos teljes kiőrlésű fasza lisztba közel 1000 ft-ért ha jól tudom.
Mi is veszünk teljes kiörlésű tönköly vagy búzalisztetz és tök finik vele a cuccosok.De van ,hogy csak fele fele arányban használom.
Merre mentek ma,hogy írtad este csinálhatsz újabb tiramisut?Én is én is én is kérek!!!!!!
Jucu

Kép

Kép
jucu

Hi szervusz másik korán kelő kismami:-)

Kép

Kép
jucu

Sziasztok,jó reggelt mindenkinek! :)Már nagyon régen írtam,de sokat olvasgattalak benneteket.Sajna kórházban voltam egy pár napig,így van mit bepótólnom.A Felicitas csomival kapcsolatban szeretnék kicsit segíteni,aki nem kapott,ilyen könyvecskét,megadok egy email címet,ami egy nagyon kedves védőnő címe,tőle bátran kérhet bárki.Postán le küldi kb egy hét alatt.A cim:borosnyoi.beatrix@felicitas.hu Szép napot,babáknak és mamiknak egyaránt.szióka,Andi,,

andrea9

Kép

Kép

Kép
jucu

Andi: köszi a tájékoztatást! Asszem dobok levcsit a védőnéninek... :) Olyan gyarló vagyok... mádom az ajándékokat... és olyan klassz bontogatni a babás csomagokat! :)
Szia! Piroska

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Szassz Jucu!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Andi

Mesélj ,mi volt veled.Miért voltál kórházba?Remélem nem komoly és már minden okés.
Küldök gyógytündit Kép

Mandala
Gyarló vagy Drága!Én is....,de ez így jó.Nőbül vagyunk nem? :wink:

Kép

Kép
jucu

Hali Jucu!

Most kértem könyvecskét! :) Amúgy a felicitas oldalán van kupon, nem tom ha kinyomtatjuk és bevisszük a bótba a kismamakönyvünkkel kapunk-é csomit?

Na, majd okosabb leszek, ha a hölgy válaszol... most kűtem levcsit neki. Sztem jövő héten reagál rá.
Ha nem, akkor a honlapjukon is van "kapcsolat", írunk oda... mert át ahogy írtad... nőbül vagyunk.... szeretnénk ajándékot kapni... :)

Télleg Andi, miért voltál kórházban?

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Moni: most rákattantam a felicitas-cuccra...
szóval kaptál mellé termékmintákat meg kiadványokat, vagy csak natúr a könyvecskét? Anno nekem adtak egy kismama újságot oszt ennyi... de a felicitas oldalán azt olvastam, idézem:

"A Várandós Mamák Tanácsadóját kérje védőnőjétől, amikor először bejelentkezik a hivatalos terhesgondozásra. A Tanácsadót most Partnereink kiadványaival, és ajándék termékmintával összecsomagolva fogja megkapni. A könyv a fogamzás kezdetétől a szülésig ad hasznos információkat a terhesgondozással, egészséges táplálkozással, testápolással, a szüléssel, vásárlással kapcsolatban. "

A kiemelt mondat miatt kérdezlek, mert úgy tűnik Te vagy az egyetlen köztünk, aki kapott ilyen csecsebecsét.... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?