A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

mert nem szopizik (szerintem) rendesen 60-80 kat eszik és üvölt utána!

emano/Andi
KépKép
emano

Emano, a 80g szerintem teljesen rendben van, ha 3 óránként szopizik Balázsod, ne izgulj! Benőke ilyen normák mellett hízott 4 hónap alatt 7 kilósra! :lol: Majd meglátod, hogy szépen gyarapszik... én 6 hetes koráig váltott ciciből szoptattam, azaz 5-10percig egyik, majd másik. Sokszor egy-másfél óráig húztuk, hogy "eleget" együnk. Mikor üvölt? Rögtön? Ha félóra elteltével, akkor lehet, hogy a pocija fáj... én is együtt gondolkodom, csak tippek. Bocsi, ha beleszólásnak tűnt.
vbea

Szó sincs beleszólásról!!!!!
Valamikor rögtön utána,ha elalszik a cicin akkor kb fél óra múlva felébred, persze lerakom közbe az ágyába, és akkor.

emano/Andi
KépKép
emano

Én is csak segíteni akarok, azért kérdeztem, hogy nem marad-e éhes. Ha üvegből beeszik sokat, akkor lehet, hogy kevés neki a kevesebb. (Ezt jól megmondtam) Csak ha megszokja, hogy cumiból könnyebb, le fog szokni a cicről.
Panka tápszert kapott a kórházban, mert kicsike volt, és nekem még nem volt előtejem sem, és aztán úgy döntött, hogy marad az első élménynél, és a cici nem játszik. Ha sikerült mellre tenni, iszonyú lassan evett, meg nem is nagyon sikerült, mert csak kiabált szegánykém.
Lehet, hogy ha Balázs rájön a technikára és megügyesedik, sokkal többet fog enni és gyorsabban. Lehet, hogy a többszöri mellretevés a megoldás.
Meg kellene kérdezni Ritát.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

hát 3-4 óránként eszik!Cumisüvegből eddig kb.3x kapott és általába akkor ha el kell mennem itthonról ügyet intézni!
Az az furi, hogy néha úgy érzem nem telítődik a cicim,hiába iszom a teát meg vettünk görögszénamagot,abból csinálok teát!
Van olyan is hogy a jobb cicimből nem nagyon jön semmi és akkor kilöki utána megpróbálom lefejni és kb 20 jön belőle!
Annyira tanácstalan vagyok....
köszi a tanácsokat

emano/Andi
KépKép
emano

More Milk Plusz:
szó volt róla és csak annyi, hogy nekem NAGYON NEM JÖTT BE! "K" drága és ezzel az erővel szedhettem volna C-vitamint is. Ja! Az elején se volt több a tej és csak kúraszerűen szedtem. :oops: Én a gabonagolyóban jobban bízom + sok-sok víz és pihenés!!!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Emano:
csak az elején volt nekem olyan, hogy bekeményedett és csak szopi után lett megint puha = kiürült. Később már a szopi ingerre indul be és akkor termelődik a zöme, mikor elkezded szoptatni. Én a helyedben most 2 napig csak pihennék, innék, ennék és olyan gyakran raknám cicire ahogy csak azt ő kívánja. Akár lóghat rajta egész nap is. Csak ingerelje minnél többet. Számj rá legalább egy napot! nekem is volt ilyen parám aztán mégis szopizott 8 hónapig. Bízz magadban és a babuciban! Menni fog. Az üveget meg sürgősen elfelejteném a helyedben! De ez csak egy tanács! Sok sikert és drukkolunk! :D Ja! jobban jön a tej, ha minden szopi előtt közvetlenül megiszol minimum 2 dl vizet. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!
Emano! Irtam neked a másik fórumra is de,nem olvastad el.Nem hagyhatom szó nélkül,hátha tudok segíteni.
A bimbóvédőt dobd el a francba,ha nincs kisebesedve a cicid.Csak arra jó,hogy megzavard Balázst a szopatásban.A cumisüveget is rakd el a szekrény méllyére.Ha ezeket ok nélkül használod,akkor csak az elválasztást sietteted.Vagyis jó úton haladsz afelé,hogy Balázs leszokjon a cicizésről.Azért mert egy baba még pici,attol még nem hüle.Iszonyat hamar megtanulják,hogy majd hülyék lennének cicizni,mikor a cumisüvegből sokkal gyorsabban jön,és nem is kell érte megszenvedni.
Ha Balázs 3-4óránként eszik,akkor nyílván jól is lakik.AZ éhes baba,az sűrűbben kér cicit.
No és a másik,a tejedet nem a mindenféle csodaszerrel lehet serkenteni.Ihatsz akár ásványvizet is,a lényeg a sok folyadék,és az,hogy higyjünk benne,hogy tudunk szoptatni,és van elég tejcink.(tudom,ez nem mindenkinél működik)
Szóval,minnél többszőr cicire teszed Balázst,annál több tejed fog termelődni.
Az,hogy nem feszül a cici,nem azt jelenti,hogy nincs elég tej.Nekem abszolute de nem feszül,és a Szabi a mai napig annyit szopizik,hogy jön vissza belőle a tejci.Gondolom,ez egy mindjárt 17hós gyereknél,úgy 3dl is meglehet,és istenemre tök plötyik a cicik :D
Fejni,nem tudsz annyit mint amennyit a baba megeszik.Ugyanis ő sokkal intenzívebben szívja a cicit,és nincs az a hipiszupi fejőgép,ami a cicit úgy feji,hogy közben a tejleadó reflex is beinduljon.Tudod,azt csak a baba a szájával tudja elérni a szervezetünknél.
Szóval az,hogy 20-30miliket fejsz,az nem azt jelenti,hogy csak annyi benne a tej.Ugyanis a ciciből nemigazán ürül ki a tejci,vagyis folyamatosan termelődik.
És nem utolsó sorban.Rakd el a mérleget a szekrény aljára.Hidd el,bőven elég,ha hetente 1x megméred mennyit hízott Balázs.Ha hízik rendessen,akkor nincs baj.

mimi12

Na, emano összefoglalom: Mindenki ugyanazt mondja, Sokszor mellretenni, cumisüveget elfelejteni. Inni, inni, inni. :D

Kép
Kép
kriszta36

[quote="kriszta36"]N írta:kriszta36a, emano összefoglalom: Mindenki ugyanazt mondja, Sokszor mellretenni, cumisüveget elfelejteni. Inni, inni, inni. :D

Igen igen :D !!
És bízni önmagunkban!Ez a legfontosabb!! :wink:

mimi12

Borsa: szívből gratulálok gyönyörű kislányodhoz Emmához! Sok egészséget és örömet kívánok az egész családnak!

Mi jól vagyunk Tündérem sokat csuklik és még mindig szeret a gyomrom alján lépegetni :) Olvasgatlak Titeket és jegyzetelek, tanulok, mert lassan ránk kerül a sor.

Üdv: Dori

KépKép

KépKép
snowwhite

Sziasztok Lányok!

Tegnap csúnyán elszállt a levelem útközben, aztán meg Anyósék jöttek babázni, nem volt időm..

Jószomszédi iszony,
Konkrétan a Jánossal nics semmi bajom.
Kicsit elegem van már nekem is a pórnépezésből meg az elitkórházasdiból.. Én konkrétan a forintba nem kerülő dolgok miatt jöttem hatalmas energiákkal el a kórházból: a csecsemősök figyelme és babaszeretete konkrétan egy fillérbe sem kerül (mert nem fizetik meg szerintem jobban őket, mint bárhol máshol). És mindenre megtanítottak: pelenkázni, fürcsizni, csomó jó tanács a kezdetekhez!
A szülésznő és a dokibá a non plus ultra nálam, nem is áradozok, hisz mindenki így érzi!!
Ehhez képest a sógornőm, aki a Margitban szült (amiért szintén vérre mentek a kismamák), úgy ment haza, hogy se pelenkázni, se fürdetni nem tudott.. Az, hogy van epidurálon kívüli élet, senki nem vázolta neki és senki meg nem kérdezte, hogy mit adhatnak és hogyan! a babának, ha sír! Mert nálam megkérdezték, hogy miután én este kerültem szobára ájulás közeli állapotban (hemoglobin, vércukor béke segge alatt..), mit és hogyan adhatnak a manónak, mert ordít a lelkem.  Aztán fecskendőből kapott enni, utána irány az inkubátor, hajnal 5-től meg a mama cicije.
Ennek ellenére ott szülné a másodikat is, de tudjuk, hogy ez nem fog menni..
Én meg a Kútvölgyibe szülném a focicsapatunk maradék 10 tagját, ha nem nyúl bele a politika és az ingatlan-spekuláció.. Punktum!!

Borsa,
Gratula, gratula, gratula ezerrel!!! Apát meg zavarjuk el gyorsan tejet fakasztani! Emma gyönyörű és milyen pontos!!
Köszönjük a hírt a szülésznők gyöngyének!!

Zsófi,
mellettem 5-6 hónap körüli baba+mama utazott egyszer egy 3,5 órás járaton, ő szépen termoszból cumisüveg ki és fel/leszálláskor etetés. Ezenkívül meg a rendes menüt ette a kisasszony: párolt zöldség, lazaccal.
Szerintem tök ügyesek lesztek és meg sem kottyan a repülés Lénusnak!
A fotók meg    !!!

Tünde,
hormonfüggő arcot ismerem!  A kozmetikusom nagy örömére! 2 héttel szülés előtt még megpróbálta rendbe tenni, aztán a szülés előtt kezdett tönkremenni, nem is értettem, miért.. Mostmár tudom, hogy készülődött Mica, borultak a hormonjaim. 

Steffi,
Nimi egy hős! De azért tessék komolyan venni a tüneteket és ha nem javulsz, irány doki bácsi/néni!

Cancan,
Tüneményesek a gyerkőceid! És sosem elég a fényképekből! 
Remélem libidó barátnénk összekapja magát Vidadokibá csodakapszulája hatására! 

Bea,
A Te Benid is nagyon cuki!

Barimami,
Danca hihetetlen vagány, mosolygós kiskrapek! 

Az a jó, hogy végignézve a sok babafotót, látom a különböző fejlődési stádiumokat, amiken majd mi is átmegyünk!!

Kriszta,
Köszi a hírt, nekem mostanában nem volt időm mazsolázni és IGEN, engem abszolút érdekel, mi lesz a kórházunkkal. Megyek tüntetni is, ha kell!! Csak még egy pár hetet nőjön a lurkó..!

Veronikusz,
Jobbulást ezerrel!!!

Manóka,
Nem tudom melyik a fapados szülőszoba, de Orsi a középsőben szült, azt hiszem Holdvilág a neve!  Neki ez volt a legszimpibb.. Én meg a pirkadatban, mert nekem meg az.. 

Szia Valentina,
Jó régen nem voltál!!  Mica is eszi a kezét, de időnként rájön, hogy van cici is nem túl messze, úgyhogy visszavált rá. 
Eszik rendesen amellett, hogy nyammogja a mancsát?
Cumit Tőlem mostanában tuti nem fog kapni. Az édesapja meg pont ugyanilyen, mindig kell, hogy legyen valami a szájában..  Ezt Ő mondja.. 

Emano,
Én az ősanya típust képviselem, de csak ösztönből jön. Nálunk is van, hogy szopcsiba bealszik, aztán rájön, hogy éhes és kér. Én adok neki. Anyósom meg morog, de nem érdekel..
Ha nem eszik, csak nyammog, akkor ugye B-terv: pelus?, hasfájás?, anyahiány? Ez volt például ma hajnalban is: nem tudott teli pocakkal visszaaludni, hiányzott az érintés, a mellkasomon alud/tunk el, 3,5 óra múlva reggel keltünk együtt boldogan.
Eszembe jutott, hogy nekem sen mondta soha Anyukám, amikor nem tudtam elaludni és Őt is felkeltettem, hogy most nem jön simizni a hátam, hogy elaludjak.. Mostmár látom, hogy jófejség volt.. 
Most nem szabad parázni, az viszi a tejet. Nyugalom, ráhangolódás kell. A 80 g tök jó!!!
Miminek igaza van, mérleget eldugni, heti 1x elég mérni!!

Bocsi, hosszú voltam, Mica hagyott kibontakozni! :)

KépKép
Kép
gyuzso

Sziasztok!!!

Borsa!!!
De jó!!! Szívből gratulállok a kis Emmához!!!
Nagyon szépek vagytok!!!
Sok boldoságot és egészséget kívánok!!!

Masni!
Köszönöm szépen!
igen! Hát van ízlésed! :lol:
Mikor megyünk brazil diót enni?

Steffi,hogy vagy?????
Martin? miket csinál? gondolom örül,hogy Apa otthon van!

Heni!
Annyira szépek vagytok!!!

Barbi,
Danca fiú még mindig imádnivaló!
Ment privi!

Eni,
Olyan édes a kicsi Benő, már milyen nagy!!! Hihetetlen hogy repül az idő! már 4 hónapja! Pedig bennem még mindig nagyon erősen él az a kép, hogy az ágyban ott egymás mellett fekszetek és ismerkedtek!

Igen, az a csaj mondta mikor mentünk érte, hogy miért vesszük még mindig, nem szabad ilyen sokáig szedni.
Igen, igen csak fokozatosan szabad csökkeneteni. Én már azt teszem!

Zsófi,
Annyira jó, hogy ennyi képet tettél fel!
Olyan édes!
ez a ruha is C und A-s nem? :wink:
És már sőrözik? :wink:

Kriszta,
úgy szorítok Neked!!!

Tünde,
szegénykém! De hát a cél érdekében, és pár hónap múlva már ez a rosszullét csak rossz emlék lesz, mikor már a kezedben tartod a kis hölgyet vagy úra! de nem válaszoltál! Te hogy érzed? Kislány lesz?
Ja a terhes patólogia, az mire jó? :oops:
mi az a mi nincs?

Gyuzsó!
De jó, hogy jöttél!
És hogy vagytok??

Manóka,
ez nekem is új! mi az hogy fapados szülőszoba?
:roll:

Emano,
már mindenki leírta a lényeget! Így nem is ragozom!
Minden rendben lesz, csak neked hinni kell benne!!!
Sok pihit!!!

Na már megint esik az eső :cry:
pedig 4-re nekünk kell menni a tornászhoz!

na megyek,
további szép napot!

puszika

Ancsa

ancsaboszi

Veronikuszhogy vagytok ma?

ancsaboszi

Sziasztok Lányok!

Akkor én búcsúzom is, látom, pörög a fórum, de valahogy az új hozzászóló a kérdésére nem kap semmilyen jellegű reakciót. Na, nem baj, nincs harag, majd próbálok máshol tájékozódni.
További jó csevegést és babázást mindenkinek!

Üdv, leonora
leonora

Emano, sztem mindenképp konzultálj szoptatási tanácsadóval, neten is lehet emialt írni több website is van! Ja, és Dani az elején rendszeresen azt csinálta, h abbahagyta az evést, letettem, aztán sírt és utána még kiszívott egy csomót! Hidd el, ő sokkal többet tud kiszívni, mint amennyit te fejsz! 3 hetesen Dani is pont 80 körül evett!!! Nálam egyébként aZ EVÉS vált be legjobban tejtermelésre! Sok tészta, meg csupa hízlaló, szénhidrátdús cucc!!

Köszi mindenkinek a dícséreteket, ide mindig érdemes feltenni képeket, olyan sok bókot kapunk utána!

Györgyi, ne hülyülj, ezen nem tudnék megsértődni! :wink: Most, h én is dolgozom, el tudom képzelni, h azt se tudod, hol áll a fejed néha! :roll:

Lara, köszi, mert privi! De hülye vagyok, Ancsa, neked ment privi, de persze Lara is elolvashatja! :lol:

Valentina, ilyen pici babának miért adsz mást is tejcsin kivül?

Csajok, két napja Dani már elég sok zöldség-gyümit eszik, ezért napközben kimarad egy-két szopi, így két napja elég fura dolgok vannak a bugyiban! Már nem kenőcsös, hanem rendes, bogyós :oops: ez természetes??? Sütőtököt, krumplit, almát evett csak! Ja, és nem láttam rajta, h erőlködne vagy bármi gondja lenne kakilással, észre se vettem, h mikor produkálta...

KépKép
barimami

Leonora: ne szaladj el, ez egy nagyon szuper csapat nekem is mindig segítetenek, ha kérdéssel fordulok hozzájuk. Csak mert nem rögtön gyorsan, még nem azt jelenti, hogy nem fognak válaszolni. Amúgy meg minden bizonytalan a kórházat illetően június 30-ig tuti így működik, mint eddig. Én rá 9 napra vagyok kiírva és már elég sok átküzdött és bizonytalan hónapon túl vagyunk, de remélem, hogy a válaszott orvosommal szülhetek és a Kútvölgyiben. Ha neked biztosabb, menj el más orvoshoz is, többen is csinálták vagy várj még egy kicsit a döntéssel. Ebben a mai eü helyzetben biztosan átvállal más doki, mert megértik még azt is, ha az utolsó pillanatban esel be hozzájuk.

KépKép

KépKép
snowwhite

Leonora, nagy keresgélés árán megtaláltam a hozzászólásodat!:wink:
Sajnos kórházról senki nem tud semmi konkrétat, én legalábbis biztosan nem, az 5. hónapban a helyedben keresnék másik kórházat, mivel én szeretek biztosra menni, de persze ezt mindenkinek magának kell eldöntenie!! Sztem 6. vagy legkésőbb 7. hónapban muszáj váltani, mert utána már nagyon nehéz!
Ja, és ha nem válaszolunk, ne add fel, írj többször, előbb-utóbb válaszolni fogunk, hidd el!!! :roll:

KépKép
barimami

:D Érdemes volt kicsit provokálni Benneteket! :D
Köszi a tanácsokat, asszem még kicsit várok, de június végére már tudnom kell, hol fogok szülni. Sajnálom a kútvölgyis orvosomat, meg az egész kórházat, mert nagyon szimpi minden, de hát, ezt már nem bírom sokáig cérnával. Ha bármit megtudtok esetleg, írjátok meg, nekem (is) nagy segítség!
Köszi: leo
leonora

Leo: én jövő héten hétfőn megyek a dokimhoz, de nem gondolom, hogy addigra újabb infók lennének. Eddig minden ilyen bizonytalan hónap legeslegvégén derült ki, hogy még egy hónapig marad minden változatlan.

De természetesen mindenki próbál segíteni, így megosztjuk az infókat. Én is elmentem más kórházba körülnézni és érdeklődni, de annyiban is maradt, igaz saját magamat megnyugtattam akkor. Gondolom valami hasolnón mehetsz most Te is keresztül. Van akinek van B orvosa B tervvel. :)

KépKép

KépKép
snowwhite

Leonora!
Tényleg ne szaladozzál sehova. Látod, mi is folyamatosan aggódunk, én összeolvasok mindent, és ezzel bombázlak Benneteket. A legnagyobb baj ez a bizonytalanság.

Kép
Kép
kriszta36

Köszi lányok!
igyekszem............

emano/Andi
KépKép
emano

Leonora:
nekem csak egy költői kérdésem lenne és nem feltétlenül hozzád: biztos hogy nem vállal el egy idegen kórház orvosa pusztán csak a szülésért járó X ezer forintért????? Én úgy gondolnám hogy elvállal. De lehet hogy rosszul gondolom.

Ancsa:
ma volt Kata DE bölcsiben. Most keltek fel. A DU-i szülőire nem bírtam átvonszolni magam. Olyan álmos vagyok. :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Ancsa,
benne vagyok a tortaevésben, amint lefogytam pár kilót! Addig szigor van! A héten kezdtem és igyekszem kitartani...
Hogy ment a torna???

Lányok,
nektek mi a véleményetek a pneumococcus oltásról? Nekünk most írta fel a doktornéni, ez az a 18ezres.

Gyuzso,
de aranyos vagy, hogy ennyit írtál! Sok pusza a kis Micunak :-)

Leonora,
ne haragudj, azért nem írtam, mert pont ugyanannyit tudok amennyit te. Ha jól emlékszem néhány hozzászólással feljebb írta Cancan is és Memme is, hogy nincs új hír, minden bizonytalan.

Barbi,
tök normális, ha ilyenkor változik a kaki. A nyuszibogyótól a hátközépig érő híg valamiig minden normális :-)

Masni
masni

Masni, köszi, megnyugodtam! :lol:

Pneumot én is akarok majd adatni, de nekem azt mondta a védőnő, plusz egy barátnőm, aki iszonyat alapos ilyen dolgokban, hogy egyéves kor után érdemes és olyankor már csak egyet kell beadni! (ha előtte, akkor 2 kell) Ja, és nem akarok senkit ijesztegetni, de védőnőm 26 éve van a szakmában, ezalatt több száz (ha nem ezer :shock: ) csecsemőt/gyermeket látott és mindössze egy pneumos volt, de ő sajnos meghalt :cry:

Veronikusz, sajnos nem így van! Én egy kisebb összeggel a zsebemben rohangáltam orvostól-orvoshoz, amikor zárlat alatt volt a Kútvölgyi (mindenképp apás szülést szerettem volna) és végül csak egy ismerős vállalt volna el, többiek azt mondták, h bocsi, de kicsit már késő!!! Hiába mondtam, h ez szükségállapot, az EKG-t se akarták megcsinálni nekem a Margitban, mondván, hogy ráér hetente egyszer 38,5. hétnél!!!! :evil: :shock: No comment!

KépKép
barimami

Barbi!
az ilyenektől rögtön visszavenném a diplomát. :twisted:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Barbi, Eni, Zsófi, Heni!
Nagyon üditő volt látni a képeket! :) Tudjátok az a szép, hogy bár arcról alig ismerem a fórumosokat, de ha találkoznánk az utcán, a BABÁKRÓL felismerném a mamákat.

Borsa család! Gratulálok!
Nagyon jó volt látni ezeket a képeket. Jó babázást!

Tünde,
hát most nem tudom, mennyi értelme van azt mondani, hogy "jobbulást". De tényleg, legyél túl rajta minél hamarabb, azt kívánom.

És minden gyengélkedőnek ugyanezt. :)

Eleonóra,
szia, örülünk, hogy jöttél. Én január elejére várom a Kicsimet, addigra csak kiderül valami. De tegnapelőtt beszéltem doktorbácsinkkal és semmi új.

Veronikusz,
én nem a Jánososokat bántottam. Értem az iróniádat egyébként, de ezt akkor is le kell szögezni. Mint olvasható, kifejeztem abbéli véleményemet, hogy nehéz lehet "helyiértéken kezelni" (ahogy egyikőjük javasolta), ha vki épp szül és közben egy másik, idegen családot kell hallgatnia közben. És hogy az én ingerküszöböm nem viselné el a függönnyel elválasztott szülőszobát sem, meg a mindenki által látogatható kórtermet. Ez egyes kismamákban ellenérzést - meg ki tudja még mi mindent - keltett, érthetően egyébként. Ez sajnálatos, de attól a tények még tények maradnak. Nem én vagyok abántó, hanem a tények esetleg.

[b]Barathk!

Én tavaly szültem kislányomat a Kútvölgyiben, Vida Gábor és Rákóczi Ági és Zachár Erika segített. Most is várandós vagyok, januárra jön a másik Kicsim. Állok és várok. Számunkra (a párom nevében is beszélek) nincs más alternatíva, sem a kórházat, sem a szülésünk kísérőit illetően. Kecskeméten lakunk, a felszereltségét tekintve elvileg szóba jöhetne a Szent és a Szent Imre, de mi ragaszkodunk ehhez a szülészcsapathoz. És ha adott esetben sok pénzbe fog kerülni, akkor arra spórolunk, mert mellettük érezzük biztonságban, szeretetben magunkat, lévén a szülés és a terhesgondozás nem csak technikai kérdés. Ezért számunkra létkérdés, hogy minden maradjon úgy, ahogy van.
Így hát mélységesen felháborít az, ami most a kórházzal történik, különösen annak tükrében, hogy egyes súlyponti és kiemelt kórházakban általam nem tolerálható körülmények vannak. Ez nem az én problémám egyébként, de visszázs.
Biztos vagyok benne, hogy a méltó körülmények között zajló szülésekre egyre nagyobb lesz a kereslet (bár tudjuk, sokaknak nem érdeke, hogy ez így legyen), és Kútvölgyi nem a "kivételes" szülészetek közé fog tartozni.
Jó riportkészítést!
M.

Kép

Kép

Kép
memme

Barbi,
no komment.. El sem hiszem, hogy ilyenek vannak.. :twisted:

Masni,
pont tegnap volt dokinéni házi viziten, ő is azt mondta 1 év felett, de még inkább 18 hónaposan kell beadatni a pneumo oltást. Közösségben fenyeget, állítólag a gyerkőcközösségek 30%-a fertőzött..
Én be fogom adatni.. Majd ha eljön az ideje :)

Megtanultam párhuzamosan írni és szoptatni :) Jelentem, beálltunk pont 2,5 órás alvásokra 2 szopi között! Ennyi kell nekem is, mert a cicim totál tele lesz ennyi idő alatt!
Mica jól van, köszöni szépen az érdeklődést! Mostmár igénye van nézelődni is! Reggel és este is!
Én meg lassan hozzászokom az éjszakázáshoz! De a reggeli közös Apával, még Mica is szokott csatlakozni!
Szép estét!

KépKép
Kép
gyuzso

Memme!
én tudom, hogy sok helyen, így a Kútvölgyiben is sok mindenen kellene változtatni. Ha más nem a kaján például, de azért én is zokon vettem volna ha egy átlátogató "idegen" még ha nem is bántó célzattal de megjegyzi hogy ilyen olyan téren nem tetszik neki valami a Kútvölgyiben. Joggal tenném fel a kérdést, hogy akkor minek jött és tartsa meg magának.
Ettől függetlenül ÉN TUDOM, hogy nem bántásból írtál bármit is. De főleg a kismamák érzékenyek ilyenkor.
Csak annyit, hogy mindenkinek tartsuk tiszteletben az érzéseit! Az semmibe nem kerül nekünk,hogy legalább negatív dolgot NEM MONDUNK VALAKINEK MÉG HA IGAZ IS!
De szerintem itt fejezzük be, mert csak ismételjük magunkat. Senki nem bánt senkit! Se mi őket, se ők minket! SE ÉN TÉGED! Nincs harag. Ok? :D Derüs estét! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Ancsa!
Bocsi, elfelejtettem válaszolni :)

Nos, Benével éreztem, hogy fiú, de azt is akartam nagyon. Aztán azt mondták lány lesz, és végig ebben éltem, bele is éltem magam. Most azt hiszem, lány, de nem tudom, hogy csak azért, mert mert ezt akarom, vagy mert tényleg az :) Majd kiderül, legkésőbb akkor, amikor megérkezik :)

mtunde

Masni!
Panka most kapott pneumo oltást, ideírom a használati útmutatóból: 2-6 hónapos cscsemőknek:három, egyenként 0,5 ml részoltás 1 hónapos kihagyásokkal; negyedik részoltás javasolt a másodi kéletévben; 7-11 hónapos csecsemők: kettő, egyenként 0,5 ml részoltás, harmadik javasolt a 2. életévben; 12-23 hónapos gzermek: kettő részoltás, 2 hónapos kihagyással; 2-5 éves: egyetlen egyszeri dózis. Felsorolnak mindenféle mellékhatást, de nálunk nem volt semmi, csak a heley belilult egy kb. 2 forintosnyi részen. Anyósom azt mondta, valszeg nem jól fogták a babámat, és megmozdult. Szegénykém. azért adattam be, mert az elmúlt időszakban annyi mindent elkapott a bölcsiben, és mindig rádupláztunk egy másik nyavalyával.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!
Kriszta! ez a pneumo oltás mi ellen jó?
Én jövöhéten adatom be a bárányhimlő ellenit,,, valaki közületek beoltotta már ellene a babáját??

Tünde! az arcbőrről most annyit, nekem Encivel volt a nyakam tele, rohantam is a bőrgyógyóhoz, azt mondta hormonok. Meg felírt vmit a 13.héttől, aztán attól elmúlt. Most, lekopogom eddig nincs még! problémám. Jó lenne megúszni. de hát a hányásra is azt hittem, és azt se úsztam meg... :cry:
Vendég

Sziasztok!

Nem tudom mennyire emlékeztek, de én voltam az aki nagyon-nagyon elvolt keseredve, hogy nincsen teje. :oops:
Hiába próbáltam a homeos bogyokat, a tejelválasztós teákat, az ilyen olyan drága tablettákat, de semmi se segítet.
Viktor lassan 2hónapja tápszeren él és szeretném ha nem csak azt a borzaszó izű tápot kapná. :?
Mert ténleg rossz ize van.

Tudom, hogy pici még.
A rágok nem kell neki, a keze fontosabb, főlegg, hogy észre vette, hogy kettő van neki. Még a csalicumi se kell neki.
A nyálrol nem is beszélve, állandoan bóhockodik, hogy tud buborékot fujni. A nyelvét pedig mindig kidugja mosolygás közben.
Remélem mindenki kérdésére sikerült választ adnom, aki kimaradt attól elnézést kérek.

Na megyek, követem a fiam példáját.
Jó éjt mindenkinek.
V

valentina

Sziasztok!

Most nincs időm reagálni semmire, megyünk aludni, mert holnap korán indulunk a reptérre! Csak elköszönni jöttem!

Mindenkinek szép hétvégét, írjatok sokat! :lol:

Aztán majd kedd este jövök és beszámolok az útról!

Jóéjt mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Sziasztok!

Leonora,
És igen, ez egy jó csapat 8) , de majd Te is látni fogod, ha megszületik a Babád, hogy egyre kevesebb időd lesz gép közelbe kerülni :wink: , és akkor gyorsan átfutod, és aztán ha még van időd megint!
Hidd el, igyekszünk válaszolni mindenkinek a régieknek és az újaknak is! Szóval üdv a csapatban!
Ha elsőre nem kapsz választ, tedd fel megint a kérdést! Türelem választ terem! :lol:

Igen, igen én is csatlakozom az előttem szólókhoz! Sajnos nem tudunk semmit! És ez a bizonytalanság ez a legrosszabb! :cry: :cry:
És igen, én is egyetértek azzal is, hogy lassan itt az ideje körülnézni hogy mit fogsz csinálni, ha már nem lesz hova menni. De ezt nem akarom tudomásul venni! Mert ilyen nem lehet! :twisted: :twisted: és nem is lesz!!!!

Nem teszel fel vonalzót?

Barbi,
De hát ez így van! Dani olyan édes! Nem lehet a fotó mellett szó nélkül elmenni!!!
De jó, és holnap látom élőben is!!! :lol:

Hogy megy a munka? Van rá időd? :wink:

Larának felolvastam a privit, és azt kérdezte, miért nem Danca írta! :wink:
Amúgy jót mosolyogtam, de tök jól esett, hogy neki írtad!

Hú, hát igen, az is kemény helyzet volt mikor zárlat volt!!! :cry: Hú de szorítottunk akkor Nektek!
Tényleg? Ez volt akkor! :cry: :twisted: Borzasztó dokik vannak! Még szerencse hogy akkor nem lett rá szükséged!!

Veronikusz,
Azt értem hogy álmos vagy, de amúgy????
Remélem már gyógyulgatsz!!!

Masni,
Amint lefogytál? De hát miből????
Milyen fogyokúrát csinálsz?
Én a 90 napos fogyókúrának tök jól megszerkesztettem a receptjeit! Érdekel??? Küldjem??? :wink:

Én is be akarom majd adatni, úgyhogy jó hogy felhoztad! Köszike 8)

Barathk,
Rövid leszek, mert itt sokan ismerik a mi történetünket, és nem akarom ezzel untatni őket, és nem tudom hogy érdekel e?, kell a riporthoz?, ezért csak röviden írom le. Ha érdekel, akkor írj privit és én is leírom a mi történetünk részletesebben, ha szükséges! Szóval mi 2005-ben vártuk első babánkat, aki sajnos a 28. héten meghalt, és engem is megmérgezett, és intenzíven is voltam. Most januárban megszületett gyönyörű kislányunk, Lara, akit imádunk és hálát adunk a sorsnak hogy Ő van nekünk és a Kútvölgyi dolgozóinak: a nőgyógyászatnak, a hematológusoknak, és az intenzíves orvosoknak, akik most is ott voltak mögöttünk és vigyáztak ránk, mert sajnos kellett! Így ha Ők nem lennének, akkor nem tudom, hogy bele merünk e majd vágni egy kistesóba!
Jó riportkészítést!

Tünde,
Semmi baj, hisz ha érdekel, akkor addig kérdezem, ameddig nincs válasz! :wink:
Akkor szorítok nagyon a puncisért!!! :lol:

Na megyek aludni!

Jó éjt!

puszi

Ancsa

ancsaboszi

sziasztok lányok,
nagyon köszönöm a hozzászólásokat, üzeneteket, sokat segített!
visszanéztem a régebbi írásokat, felháborít és elszomorít az, ami a kismamákkal történik! nagyon drukkolok minden pocakosnak, hogy olyan helyen szüljön, amilyenről álmodott, a lehető legbiztonságosabbról, és a lehető legtöbb szakértelmet és odafigyelést kapja!
Vida doktor azt ígérte, valahol biztosan fogunk tudni együtt szülni! persze azért nem mindegy hol, és minthogy a remény hal meg utoljára, én még mindig reménykedem abban, hogy a Kútvölgyiben lesz!

kinga
barathk

Sziasztók!

Ó. Tegnap pont fordítva használtam a betűtípusokat. Nem feltűnési viszketegség, hanem szórakozottság.

És köszönöm a paradicsomleves-recepteket! Ha mélyen halgatok az eredményről, ne kérdezzetek. :)

Veronikusz,
értem én, nem szeretném a végtelenségig ismételgetni magamat.
De van egy olyan érzésem, hogy ha megjegyzésemet nem kútvölgyisként, (bár én nem ellítettem, hogy ott szültem)hanem csak mezei külsős, lelendő érdeklődőként tettem volna, nem lett volna ilyen érdekes. Hiszen akad a Jánosos topicon is, aki hasonló véleményen volt.
Emlékszem, amikor elejétől kezdve átolvastam kútvölgyis topicot. Igen, voltak negítív információk is. De hát kíváncsi voltam MINDENRE, még akkor is, ha tudtam, hogy megfelelő forráskritikával kell mindent kezelni. Sokan olvasgatják tájékozódó célzattal a topicokat. Szerintem anno jót tett az osztálynak, hogy ki lett tárgyalva, egy okkal több volt, hogy javítsanak a helyzeten.
Nem kismamákat akarok én cseszegetni. Csak fontosnak tartom bizonyos gondokról beszélni.
Harag? Dehogy. :)

További szép napot mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
memme

"fapados" szülőszoba: ezt én nevezem így, ez a legelső szülőszoba, ahogy bemegyünk a folyosóra, ez a legkisebb és ebben régi típusú szülőágy van, nem újabb, amit távirányítóval lehet állítani, meg ilyenek.
a nevét a szobának sajna nem tudom, de annyira megmaradt bennem a szülőszoba látogatás alkalmával, hogy Várnai Gabi azt mondta, hogy itt rendszerint gyorsan lehet szülni (nekem bejött). én ezért választottam ezt, na meg azért, mert itt a lábam nem az ajtó felé volt fordítva, szóval, ha valaki bejött, akkor nem egy alsó totál kép fogadta :)
nem mintha hajnali 1-kor sokan téblábolnának a szülőszobán.

fejés: én egyáltalán nem szoktam fejni, éppen ezért kérdeznék most. Kipróbáltam, Mikolttal el tudnám fogadtatni a cumit, ha nagyon kell. 2 hét múlva esküvőre megyünk, ahova viszont nem vinném a gyerekeket este, mert az nekik sem lenne jó, meg apának meg kell táncoltatnia, mert régóta adós ezzel. Mikolt este 9-től hajnali 2-ig rendszerint alszik, tehát anyukám tud rá vigyázni, de mi van, ha pont akkor kel fel korábban. szóval most fejek, hogy addigra legyen annyi, amivel vész esetén jól lakhat. inkább ez, mint a tápszer.
ha már van egy kevés fagyasztott egy műanyag edényben, akkor a következő adagot rátölthetem és vissza a fagyasztóba rögtön?
kiolvasztani és megmelegíteni hogy kell?
köszi a segítséget.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Tünde!
NAGYON-NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT NÉVNAPOD ALKALMÁBÓL! :D :D :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Lányok!
mi most az utolsó infó??? Június közepén lesz döntés????

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Tünde!!!!

Nagyon, nagyon boldog névnapot!!!!
sok,sok puszi

ancsaboszi

Sziasztok!

Manóka! 1 napig gyűjtsd, aztán fagyó és a következőt is külön szerintem. Amikor kell, egy nappal előtte én kivettem, és kiengedett a hűtőben, és akkor meg csak simán mikróban felmelegítettem. (amikor jándék tej volt, azt töviden fel is forraltam, de a sajátoddal nem kell)

Szóval anyukádnak be tudod készíteni a hűtőbe a cumisüveget, és ő csak felmelegíti testhőmérsékletűre.

Köszi lányok!

Memme! Szerintem minden külsős bezsólástól felháborodtak volna. Asszem Cinicini mondta, hogy ez olyan, mintha a saját gyerekét szidnák az embernek. Szerintem is. Hiába vannak objektív tények, ha msáhogyan is kötődnek ahhoz az intézményhez. Hidd el, ha a Kútvölygiben még függönyös lett volna, és ott szülsz, és valaki szól, hogy Szent Imrében már rég nem így van, úgyis azt mondod, nem baj, nem érdekel, neked így volt jó! És ez így igaz. Az emebr nem a körülmények miatt szül.

mtunde

Tünde!
Boldog névnapot!!!

Manóka!
Napsugár?

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok Lányok!

Köszi minden infót, biztatást, igazából biztos csak arra volt szükségem, hogy megosszam a bizonytalanság keserves érzését, és lássam, hogy nem is vagyok egyedül. Jó ez a fórum, a környezetemben csak én vagyok ilyen helyzetben, de így látható, hogy nem vagyok egyedül.

Ancsaboszi: megpróbálom feltenni a vonalzót, hátha sikerül, még sohasem próbáltam. :roll:

Szép napot mindenkinek!

leo
leonora

Jó reggelt!

Tünde nagyon boldog névnapot kívánok! Ugye tudod, hogy nagyon szép neved van :)

Jövő héten kedden megyünk szülőszoba látogatásra, akkor már én is tudni fogom a megnevezéseket :)

KépKép

KépKép
snowwhite

Pneumococcus:
"Az új oltóanyag az egyetlen, amely elsőként csecsemők és 2 éven aluli kisgyerekek számára is hatásos a veszélyes pneumococcus fertőzésekkel szemben, mint az agyhártyagyulladás, vérmérgezés vagy épp a tüdőgyulladás. Még a pneumococcus okozta középfülgyulladások számát is képes egyharmadával csökkenteni."

Ez az oltóanyag lapjáról van (www.pneumo.hu), azért kicsit fényezik a cuccot. Egy másik honlapon azt olvasta, hogy nem véd a középfülgyula ellen.
Bevallom, nálunk ez volt az első olyan oltás, amiről nem voltam teljesen meggyőződve, hogy beadassuk-e. De aztán a gyerekdoki, meg a férjem (meg anyós-védőnő :lol: ) meggyőztek. Bárányhimlő oltást is beadattuk, nem volt semmi mellékhatása.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Ja ,van olyan barátnőm, akinek a gyerekorvos egyből a prevenart ajánlotta agyhártyagyulladás ellen, nem a Neis-vac vakcinát, ami olcsóbb is és agyhártyagyulladás ellen van.

Kép
Kép
kriszta36

Tünde! Boldogságos Névnapot neked, és rosszullétmentességet, legalább mára!

Leo, végül mégiscsak választ kaptál. :wink: Én sokszor úgy vagyok az egésszel, hogy elolvasom a hozzászólásokat, aztán megyek is tovább, majd napok múlva eszembe jut, hogy egyáltalán nem is válaszoltam/reagáltam semmire. Csak ismételni tudom a többieket. Részemről még annyit hozzátennék, hogy a nagy eü-i átalakítások közepette oda sem figyelnek a lényegre; kismamákra, orvosokra, szülésznőkre, nővérekre, tehát a CSAPATra. Én azt szoktam mondani, hogy azzal a háttérrel, ami nekem a Kútvölgyiben megadatott, legközelebb akár liánon lógva is megszülök. Vagy a nővérpultban... :lol: Ennyit az elitkórházasdiról.

Megyek, nyakat pihentetni. :roll:
vbea

Először is Tündének nagyon boldog névnapot - és legalább ma legyél egy kicsit jobban! ( Bár megjegyzem, semmi nyafogás, hisz ezt vártad!!!!! :lol: :lol: :lol: )

Pocsék éjszakánk volt. Tegnap este Beninek még semmi baja nem volt lefekvéskor , de 11 körül kezdett kelni. Büfizett egy nagyot, azt hittem ez a baj, cumi vissza , aludt is továbbe egy kis ideig. Utána kb. 20 percenként keltünk, mert tiszta takony lett. :cry: :cry: Annyira sajnálom szegénykét, mert tök álmos és nem kap levegőt. Orrszívózni kész harc, már menekül ha meglátj aa kezembe a csövet. Remélem nemlesz belőle több.

Steffi: minden elismerésem a Tiéd, hogy 7- lassan 8 hónapja ilyen éjszakáid vannak. Én nem tudom hogy bírod, belőlem már egy hisztis, utálatos, házisárkány lett volna. Picit le vagyok ugyan maradva a történtekkel és okokkal, hogy miért nem alszik ennyire Martin, de nem akarsz bekeményíteni? Vannak gyerekekek, akiket meg kell TANÍTANI aludni. Tudom, könnyű ezt mondani, de ha kihúznátok azt a pár éjszakát szigorral, akkor talán helyre kerülne a rend., s mindenki nyerne vele. Biztos, most is azért gyengélkedsz, mert totál le van merülve a szervezeted. Én fele ennyit sem bírtam volna, mint Te!

Manóka: én az utolsó szobában szültem és igen, bennem megmaradt az az "élmény", hogy ha valaki bejött, premier plánba látta a lényeget. És ráadásul nem is volt becsukva mindig az ajtó ( jó nem volt nagy forgalom ) de én szóltam is, hogy csukják be, mert zavar.

Gyönyörű minden baba - látom a képeim meghozták a kedveteket a fotók felrakásához! :lol: :lol:

Jaj! A legfontosabb: EMMA BABÁHOZ nagyon gratulálok !!!!!! :lol: :lol: :lol:

Veronikusz: mi van Veled, hogy Te is gyengélkedsz?????

Oltások: most hogy már túlesetünk a bárányhímlőn joggal könnyen beszélek, de örülök, hogy így alakult és nem oltattam be őket. Ez a betegség az évek során annyit változott és a beoltott gyerekeknél 10ből 3an elkapják. Azokat a gyerekeket lenne érdemes beoltani, akiken nagyon erősen előjönne, de ugye ezt előre nem lehet tudni. Annak ellenére, hogy én igencsak félek az oltásoktól, a kötelezőkön kívül az agyhártyagyulladás ellenit fogják megkapni. Már itt várakozik a hűtőnkben, csak eddig betegek voltunk ugye. Most kicsit meg vagyok zavarodva, a pneumo nem egyenlő az agyhártyaguylladás ellenivel ugye? Mert én csak pár ezret fizettem a két oltásért! Ez a 18ezres mi , amit írtok?

Heni

Kép

Kép
cancan

Ezt elfelejtettem csatolni :lol: :lol: :lol: :lol: :oops: Kép

Heni

Kép

Kép
cancan

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X