A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

sziasztok,
Hát, nem lettem diétára ítélve :D azt mondta a doki jó a vércukor eredményem. De a'szem azért majd odafigyelek, nem kellene Nutellával kezdenem a napot :oops:
Emese: a mi kis Manónk is hasonlóan lusta kis csajszi akkor, mint a tiétek. Szintén reggel 10-11 körül aktív, aztán este 9 körül, közben még egy-egy kis púposodás napközben és ennyi. Most is ahogy meg akarta nézni a doki UH-al,hiába próbálta felébreszteni, bökködni, csak aludt :). Bár én is elég aktív vagyok napközben, jövök-megyek, rendezkedek, nem tudok sokáig pihenni, nem megy az nekem. Lehet, tényleg elringatom ezzel :lol:
Ti szedtek még vmi (terhességi) vitamint? Nekem azt mondta a doki, folytassam a Gravida szedését, és most írt fel mellé vasat is. Csak mert olyat is hallottam, hogy a sok vitamintól óriásbébi lehet, na nem mintha ez ránk vonatkozna, elég kis csöpp a bébi, az orvos szerint a korának megfelelőek a méretei.

Kép
bfagi

Bfagi: én már több mint egy hónapja nem szedek semmilyen vitamint, és nem szólt a doki a vérképemre semmit(kivéve a cukor) és az UH szerint 1 héttel nagyobb. Most akkor igazodjunk ki hogy mitől nagyobbak, esetleg kisebbek.

Vadvirág: köszi, de már tényleg más nem jutott az eszembe. Hát nem mindegy a vadidegen embereknek, hogy mikor szülök. Csak azt tudják hajtogatni, hogy mennyire sajnálnak a meleg nyár miatt. És akkor mi van? Más is szült már nyár végén. (Többek között én is)

Teszek fel nektek pár képet, ha nem haragszotok:

Kép az állítólagos nagy pocak

Kép a régi-új babakocsi

Kép a régi-új babakocsi oldalról

Kép a felújított kiságy csecsebecsékkel

Kép az anyutól kapott komód a kicsinek

Kép Rebeka kipróbálta belefér-e még. Aztán rájött, hogy már nem.

Puszi

Kép
Kép
timi26

Szép estét, Mamák és Babák!

Egy kicsit jobb lett a hangulatom délután óta, miután egyrészt vásároltam pár dolgot Manócskának, másrészt meg bőgtem egy jó nagyot. :) :) :)

Sajnos azért kell még dolgoznom, mert doktorandusz vagyok (genetikából fogok doktorálni), és ez nem munkaviszony, hanem ösztöndíj. És ha most nem teljesítem, amit vállaltam, akkor szeptembertől a témavezetőm nem fogja igazolni a dolgaimat (nappali jogviszonyt igazolna távmunkáért), és akkor búcsút inthetek a havi jövedelmemnek... :? Azt ígértem neki, júni végéig maradok, úgyhogy valahogy ki kell még húzni. Sajnos még ő tesz szívességet nekem, úgyhogy függő helyzetben vagyok.

Vitamin: még mindig szedem a Gravidát, plusz külön magnéziumot. A dokim szerint jó ez így, aztán majd meglátjuk, ekkorára nő a Picur. Rosszat, gondolom, biztos nem tesz a vitamin. Sőt.

Holnap reggel megyek cukros vizet inni, nagyon kíváncsi leszek az eredményre! Nekem is 2 óra múlva fogják újramérni. De miért van az, hogy valakinek 1 óra után is megnézik?

Pocakméret: senki ne törődjön semmivel, úgyse az a lényeg, hanem hogy a babák szépen nődögéljenek. Akinek nem tetszik, ne nézzen oda. Nem vagyunk egyformák. Nekem is hol azt mondják, milyen nagy,hol azt, milyen pici. Már teszek rá Ekkora és kész! És bármekkora, BÜSZKE VAGYOK RÁ! :D :D :D :D
kiskolbi

Kedves Vásárlók!
Nagyon ügyesek vagytok! Gondolhatjátok, nekem 1 hónap bezártság után hogy hiányzik... :lol: Na de Internet világában megnőtt a netes vásárlásaim száma, szóval ésszel él az ember :wink:

És ma tök jót vásaároltam a való (és nem virtuális) világban!Már bevágtak a régi bugyik, sürgős volt alsóneműt venni, úgyhogy isteni minőségű pamutbugyikat vettem (6-ot), a tehesbugyi negyedárán, valamint sportmelltartót szintén a várandósoknak szánt cucc feléért :)

Pocakos társak
Nagyon szépek vagytok, minden elismerésem külön Vadvirágnak!

Timi 26
A sajnálkozástól én is lehidalok,mikor a szomszédasszony a lábam kapcsán 5X mondta el, hogy "szegény!", elmenekültem... de azt tudom, hogy nem vagyunk egyformák és vannak nyafogósak meg strapabíróak, idegesek meg nyugisak, stb... :P

Kép
granda

Sziasztok!

El se hiszem, hogy végig tudtam olvasni!!! :shock:

Gyomorégés: Most már nekem is vennem kell valamit, mert napok óta úgy ég a gyomrom. Már 3 félét ajánlottak: Maalox (azt itt olvastam), Quamatel mini, és Reni. Melyik a legjobb???

Hajni! Végülis babakocsit kapunk, úgyhogy már nem agyalok rajta. Persze azt még nem láttam, de ha nagyon gáz, akkor veszünk inkább. Vagy ajándék lónak ne nézzem a fogát??? :wink:

Anita! Tök jó, hogy tartasz jógát! De kár, hogy nem lakunk közelebb!!!
Én, ha minden igaz, akkor még egy hónapot dolgozok, aztán viszlát! De már addigra szerintem kényelmesebb is lesz itthon. Azért most már vannak fekvésből felülési problémáim! ;)

Boldog névnapot minden Anitának (nem is figyeltem a naptárat :oops: …)!

Kicsit nyügi vagyok, mert még mindig fáj a torkom, de gőzöltem most is kamillával. Szerintem gyógyulok, csak lassan.

Szóval akkor az emberek kicsit el vannak tájolva, hogy mekkorának kell ezeknek a pocakoknak lenniük... Na, mindegy. Én is olyan ruhákat hordok, amin azért látszik a pocak, de nincs kint a hasam! Az nem tetszik nekem se. Egyébként pénteken a védőnéni megdicsért, hogy szép formás a pocakom! :lol: Nektek is szép a pocakotok!
A szívhangot is meg akartuk hallgatni, de mindig elmászkált. :( Meg az a szerkentyű sem volt valami csúcstechnika... :roll:

Ja! És ami olyan jó, hogy most már sokkal erősebben érzem a mozgásokat, illetve boxolásokat! És szinte az egész napot végigkíséri, csak néha pihen. Olyan édi!!! Már most imádom! Apa is odavan, mikor látja a hasamon, hogy mozog (de hullámzás még nálam sincs). A múltkor meg is puszilgatta és beszélt neki!
Hétvégén meg akkorát nevettünk Anyuval, teljesen féloldalasan volt a pocakom, mikor sétáltunk! :D

Manófalvi! Nekem nem keményedik a hasam. Illetve még a legelején volt, ha felidegesítettem magam valamin. De már teljesen nyugodt lettem, pedig az alaptermészetem nem ilyen nyugis! :wink:

Gremese! Én fürdőszivacsot használok, azzal masszírozom át finoman a pocakomat is meg a cicimet is. Szerintem jó a bőrnek! Gondolom ez a luffa szivacs is hasonló. Egyébként én már most is Domestos kendőt használok a munkahelyemen. Muszáj! Most megint kaptam kúpot a bacimra. Kíváncsi vagyok, hogy hányadik kúra után fogok meggyógyulni... (ez a 3.) :x

Kőszegi Timi! Én a Microsoft Office Picture Manager programot használom tömörítéshez, szerintem az jó. De ez a 2. kép már jó lett! :)

Képzeljétek! Az egyik kolléganőm ma jelentette be, hogy ő is babát vár! :lol: 6 hetes! De ő csak 1 hónapot akar dolgozni, aztán kiiratja magát. Végülis megértem, mert nálunk állandóan megy a légkondi, az ember csak megbetegszik, meg az ügyfelek (tisztelet a kivételnek!) sincsenek tekintettel senkire. Ráadásul ő busszal jár be minden nap. A helyében lehet, hogy én sem dolgoznék.

Néztem body-kat. Szerintetek rövid ujjúakat kellene venni, vagy hosszút??? :roll: Nagynehezen kibírtam, hogy ne vegyek, ugyanis kapok majd egy csomó ruhát, előbb azokat át akarom nézni. De nem sok kellett volna... :wink:

Biztosan észrevettétek, hogy pont ezek a kismamás felsők a divatosak mostanában? Én úgy élvezem! A hétvégén is vettem kettőt. Emese! A tiéd is tök tetszik!

Ez a mindenórás „duma” nekem is nagyon tetszik!!! :)

Bfagi! Én nem szedek már vitamint a 4. hónaptól, mert felfaltam a hűtőt… A dokim egyébként a Gravidát javasolta. Persze nem árultam el neki, hogy nem szedem… A vérképem viszont teljesen jó lett, még mindig nem kell szednem vasat se.

Puszi Mindenkinek!!!
... húúú, de sokat írtam, bocsi...

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok Lányok,

most értünk haza apával az apás szülés előadásról. Nem tudok nektek semmit elmondani, semmi új nem volt, amit a laikus már ne sejtene. Viszont apával megint alkottunk (szoktunk) :) . 80-100-an voltak a teremben, plusz 40 fok. Lábdagadós kismamák mindenhol. Na de mi nem! Apa befordította nekem az előttem lévő széket (itt-ott volt üres hely), és én arra szépen feltettem a lábikámat. Én egyedül. Egy óra múlva már mindenki feszengett, csak én nem. :)
Az előadó tök jó fej volt, apával állandóan röhögtünk a hátsó sorból, mikőzben a feszengő karót nyelt kismamák arról érdeklődtek, hogy csomós, vagy tova futó lesz-e a gátvarrás?! :shock: :shock: :shock: Hát ki nem sz.rja le?! Olyan lesz, amilyennek lennie kell. Apa ott biluxolt mellettem néha a boci szemeivel. :shock:

Timi26! Édes vagy, a bútorok tök jók, a pocikád olyan, amilyennek lennie kell, és a legutolsó kép a legkirályabb! :)

Anitja! Szuoi, szupi, szerintem pár héten belül megjelenek!!!! :D

Vitamin: Én Elevitet szedtem idáig (most fogyott el). 5 hete voltam a dokinál, aki azt mondta, most indul meg igazán a mennyiségi növekedés, figyeljek a magnézium és kálcium bevitelre. Kálciumot tejtermékből, magnéziumot zöldségből, gyümiből lehet nyerni. De én felváltva iszok Kalcium+D3, valamint Magnézium+B6 pezsgőtablettát. Mellette Cetebe, meg Vas. (A vas az állati kajákból sokkal jobban felszívódik, mint a növényiből, és a felszívódásához kell még C vitamin.)
Ez így biztos soknak hangzik, de egy nap kétfélét szedek, hol ilyet, hol olyat.

És még valami. A szülésznőt direkt megkérdeztem, igaz-e, ha valaki vitaminokat szed, akkor nagy lesz a babája? NEM IGAZ!!!!!! Úgyhogy no para! :wink:

Zokni? Nekünk van 3 pár, mind fiús színben. :roll:

Meleg nyár: engem már télen elkezdtek sajnálni, hogy jaj, mi lesz veled nyáron.... Mi lenne? Alkalmazkodok a 40 fokhoz. Sokan úgy tudják sajnálni a terheseket. Persze átolvasok a májusi kismamákhoz (érdemes, mert sokat lehet tanulni), és ott persze volt olyan, hogy hólyagos lett a lába, annyira feldagadt. De engem ez sem érdekel! Én nagyon boldog vagyok így, és úgy vettem ki, közülünk senki sem nyavalygós! :lol: :lol:

bfagi! Örülök, hogy ennyire egy húron pendülnek a babáink! :D

Kiskolbi! Te meg ne ríjjál, mert egyáltalán nem éri meg! Fulladjon meg mindenki! Te csak a babóra figyelj. Ő már egy ideje az összes érzelmet átérzi, amit te. Tudom, könnyen beszélek, de próbálj önző lenni, elengedni bizonyos dolgokat a füled mellett.

Body: Hát csajok ezek a - többnyire szűz - jó tanuló jó sportoló babák ruhatára szerintem a legnagyobb már az elején. Hiszen szeptemberben lehet hűvös, tehát hosszúujjú body rugival, és lehet dög meleg is - rövidujjú body. És persze ezek meg számos ruhadarab kombinációja.
Én, ahogy Granda teszi is, internetről szerzek be kisruhákat. Volt, hogy apa ment ki a postás elé, és 6 (!) :shock: csomagot hozott be. De ezeken az licitálós oldalakon iszonyú jó rucikra lehet szert tenni, a bolti ár töredékéért.

Na, megint sok voltam!
Pussz!

Kép
Kép
Kép
gremese

Mazsola7, gyomorégés! Egy már megszült barátnőm Renit evett, és neki nagyon bejött.

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Emese, bocsi, de már néha képtelen vagyok követni a sorokat. Akkor Neked köszi a domestos-s öltetet! :D

Kiskolbi, kitartás, ha már csak 2 hét, és utána minden igyekezeteddel figyelj magatokra! Pihenj amennyit tudsz, mert most a legfontosabb a baba.

bfagi, örülök, hogy végül nem kell diétáznod.
Nekem a doki ajánlotta, hogy szedjem a vitamint, pedig már elmismákoltam egy kicsit, de kérte, hogy szedjem rendszeresen, és nem ettől lesz óriásbébibk, hanem a "fene nagy jóléttől..." :lol: :lol: De ez is adottság, mint a pocakméret, a hízás mennyisége és a babók mozgása. :) :) :)

Timi, tényleg szép nagy a pocakod! A nyár miatt már engem is sajnálnak! :D De hát más is szült és született nyáron! :lol:

Body: hát ezen már én is agyaltam, hogy milyet kellene venni... most már ellátogatok én is valami netes oldalra, ahol Ti is vásároltok, mert nagyon szuper kis ruhákat mutogattok itt nap mint nap... :D

Manófalvi

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Sziasztok !

Nem tudom ki, hogy van vele de én már teljesen elfelejtettem , hogy kit jelöltem már be az iwiw-en.

Gondoltam rá, hogy csinálok egy hasonló táblázatot mint amit Hajni csinál csak a testvér helyett a rendes nevünket írnám be.
Vagy esetleg ha többeknek is jó akkor szerintem, Hajni javíhatná a táblázatot ha szépen megkérjük.

Nagyon jó ez a kicsit kellemesebb idő nem az a dög meleg.
Így legalább tudunk aludni rendesen.

Kérek sok-sok drukkot holnap megyek ismételt vércukor mérésre.
Remélem minden ok lesz mert igazából nincs kedvem a terhességem hátralévő idejében diétázni.
Így is ez a pár nap olyan hosszú volt mindig kitalálni mit egyek és nézni, hogy ne legyen benne sok szénhidrát. SZóval elég volt ez a pár nap. Ja és azóta egyfolytában éhes vagyok. Mindent fel tudnék falni.

Na nem panaszkodom. Mindenkinek köszönöm a poci dicséretet és mindenkinek további jó pocakodást.

Mindenkinek kellemes éjszakát. Holnap jelentkezem ha végeztem a vérvételen. :D :D :D
20200310173350

Sziasztok!

Már megint itt vagyok, és köszi az aranyos üziket, Ti mindig fel tudtok vidítani!!! :D :D :D
Különben is, mióta Babóca itt lakik a pocimban, sokkal inkább Nőnek érzem magam (nagybetűvel NŐ!), mint korábban bármikor! Hát nem csodálatos ez az egész Babavárás?! :D

Gremese: Jól csináltátok a tanfolyamon, igenis legyetek találékonyak! Mi is mindig megoldjuk az ilyen és hasonló helyzeteket, a többiek meg magukra vessenek! :lol:

Kánikula: túléljük. Sokan szültek ősszel, ők is kibírták!Legfeljebb beköltözünk a fürdőkádba. A strandtól kicsit félek, amúgy is olyan könnyen összeszedek mindenféle bacit meg gombát! Marad a fürdőkád.

Gondolkodtatok szopispárna beszerzésén? Vagy van már valakinek? Nagyon be vagyok indulva, hogy beszerzek egyet, mert a neten láttam több helyen, és nagyon szuper. Ha tudtok róla valamit, akkor az is érdekelne, boltban menyiért lehet megkapni, mert a neten gyártótól lehet rendelni, lehet hogy így jobban megérné. Akárhogy is, most totál rá vagyok kattanva! :lol:

További szép estét!
kiskolbi

Kiskolbi!
A szopipárnát Anitja és én ugyanott vettük, gyorsak és segítőkészek, a szövetválaszték és az ár-érték arány szerintem itt a legjobb:

http://www.szopiparna.hu/index.html

Kép
granda

Sziasztok!

Jó ég mennyit írtatok! :lol:

Nagy gyorsan ami eszembe jut:

Domestos kendő+papír ülőke:de jó,hogy eszembe juttattátok,elfelejtettem. :shock: Pedig a csomagom már készen áll.

Előtej:nekem 19. héttől van kb.Normális dolog,csak nekem már vennem kellett melltartóbetétet mert olyan sok van néha. :roll:

Szopis párna:az életemnek vége ha nincs velem....Este belövöm a hasam alá,lábam közé,mert ha nem kőkemény a hasam 2 perc múlva.Most azon fekszek oldalt és speciális módszerrel kitámasztva tudok írni.

Gyomorégés:Rennie ami bevált nálam.Már a jégkrém nem használ. :(

Vitamin:ha Elevitet vagy Gravidát szedtek és vasat írnak mellé kérdezzetek rá lehet-e együtt szedni.Nálam az Elevit le lett állítva,C-vitamin van helyette a vas mellé.Doki szerint egyes vitamin nem hagyja a vasat felszívódni,szóval multivitaminos dolgok nem jók mellé.

Képeket megnéztem,nem részletezem ha nem baj,de mindenki szép pocis kismami,a gyerkőcök is aranyosak.A ruhák és babás dolgok is szuperek!!!

Pocimozgás:ugrál az enyém is,néha megijedek mikor váratlanul beindul.De imádom!!!! :D :D

Puszi mindenkinek!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Jó reggelt Mindenkinek!

Most voltam meginni a cukrot, és komolyan mondom, ANNYIRA JÓL ESETT! 3 citrom kifacsart levét vittem magammal, ráadásul jó hideg volt a lötty (én meg farkaséhes), legszívesebben kértem volna még egyet. Most érzem, hogy kezd felszívódni, így már azt mondom, sok lett volna a 2. :lol:

Granda: örülök, hogy ezt az oldalt írtad, mert én is ezen nézelődtem, és jó, hogy megerősítettetek elhatározásomban. Ha tényleg többen dicséritek, akkor még lehet, hogy ma vagy holnap meg is rendelem! Hátha jobban tudok aludni éjszaka, mert most elég sokat ébren vagyok.

Előtej: nálam egyelőre semmi. Majd biztos beindul előbb-utóbb. Eleinte aggódtam, hogy amilyen fukar volt velem a sors, biztos nem fogok majd tudni rendesen szoptatni, de aztán a környezetem felvilágosított, hogy nem a méret a lényeg. Már megnyugodtam, úgy is a nyugalom serkenti legjobban a tejtermelődést. Nagyon szeretnék sokáig szoptatni!

Miléna: kicsit lemaradtam itt-ott. Most akkor már biztos, hogy be kell menned a kórházba, vagy csak pihensz otthon, és vészhelyzetre össze van pakolva a cuccod? Remélem inkább az utóbbi, nagyon vigyázz Magatokra!!! Szorítok!

Jó ébredezést, reggelizést, én még dolgozgatok egy kicsit, amíg vissza kell mennem vérvételre!
kiskolbi

Jó reggelt!

Hú... Ez a szopis párna dolog nagyon jónak néz ki! Én is felpattantam az oldalra, és szerintem rendelni is fogok. Én már pár hete párnát gyömöszölök a pocakom alá, meg a lábam közé, és úgy nagyon kényelmes.
Éjszaka, ha fordulok, automatikusan fogom a párnát, és teszem megint a pocim alá. Szerintem babónak is sokkal kényelmesebb, mert mikor nem tettem oda, és csak lógott a pocakom, "lecsúszott", és ott púposkodott lent. Hát nekem sem volt kényelmes.

Iwiw: Engem is megtalálhattok: Gremsperger Emese néven.

Timi (kőszegi): DRUKK.... DRUKK..... DRUKK!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok csajszik!!

Nagyon szep napot mindenkinek!

Gremese! Bejeloltelek az iwiw-en!

Anitja! Koszi az infot a kepkeszitessel kapcsolatban, most mar csak annyi a gondom, hogy a gepem nem olvassa be a dvd-t.

Kiskolbi! A pecsi klinikan a doki eleg rendes volt, vegig kommentalta a dolgot, mindent megmutogatott. Eloszor kicsit huvosnek tunt, aztan baratsagosabb lett. Fogalmam sincs, mi a neve. Fenykepet viszont nem kaptunk, lehet, hogy kulon kerni kell, csak en annyira el voltam foglalva a latvannyal, meg allandoan forditanom kellett a paromnak, az agyam tobbre nem volt kepes, igy elfelejtettem. A dvd es a kb 20-25 perces vizsgalat 10 ezer ft volt.

Nincs idom sokat irni mostansag, de az olvasasra mindig szanok idot. VISZONT!!! Mar csak a jovo heten dolgozom!! Vegre tobbet tudok veletek lenni, alig varom, olyan csucs-szuper csajszi mindenki!! Es ahogy mar ezerszer irtam, nekem itt egy baratnom sincs... :( egyelore!!

Millio pusz mindenkinek

Niki
Vendég

bfagi!
Én az Elevitet folyamatosan, már a babaprojekt előtt is szedtem, most is a várandósság végéig, aztán pedig a szopi alatt is folytatom. :):)

Az 1. bébivel még nem szedtem, de ugyanúgy 3.800 grammal látott napvilágot, pedig csajszi. :):)

És amikor meg végig szedtem folyamatosan - mint most is - a magzatvédő vitamint, akkor is 4.000, 3.000-3.000, 4.150 grammal születtek a bébik. :):)

Szóval nem látok különbséget, de szerintem mindenképpen jót tesz mamának és babáknak egyaránt a megfelelő mennyiségű vitamin. :):)

Mi az orvosommal egyetértünk abban hogy szedjem csak bátran. :):)

(Sőt 2004-ben pl. még plusz Maltofer-t - vas - is kellett pluszba szednem az Elevit és a rengeteg finom nyári gyümölcs, sok zöldéség mellett a várandósság utolsó 2 hónapjában.)

Timi! (26)
Gyönyörűek vagytok!!! :):)

Klasszak a bútorok és a babakocsi is. :):)

Előtej: Nekem minden alkalommal kizárólag a bébik születését követően kezdődött, előtte egy csepp sem soha.

Kiskolbi!
Kitartás!!! :):)

Mi mikrogyöngy töltetes "Hamipárnát" vásároltunk - ikerbabáknak póthuzattal - ez alkalommal.
http://www.hamiparna.hu/foto.html

(A sima szivacsos nekünk nem vált be, amit választottunk az túlságosan puha, alacsony és hosszú volt, valamint nem lehetett formálni. Nem vált kényelmesebbé a szoptatás, mert nem helyezte elég magasra a bébiket, nem tartotta Őket megfelelően. Viszont a nagyobb gyerkőcök nagyon jókat játszanak vele azóta is - óriáskígyó funkciót vett át. :):) )

Granda!
:):) Köszönjük szépen. :):) HAJRÁ további vásárolgatás a valós világban (is)!!! :):)

Regina!
Szerintem mindenféle body-t vásárolgass - hosszú, rövid, ujjatlan. :):)
(Nekünk mindegyik fajtából van min. 16 db, de van amelyikből több is.)

Niki!
De jó! Akkor már kiírhatod a naptárba hogy VAKÁCIÓ! :):)

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Kiskolbi:sajnos mindenképpen,legkésőbb jövőhéten. :(

Vadvirág:én is szedtem eddig az Elevitet és szeretném is,de a doki nagyon határozottan kilőtte.Eléggé vashiányom van és semmit nem ér azzal szedni szerinte a vasat.De később megint szedni fogom,ha más nem szoptatás alatt.

Úgy néz ki csütörtökön vissza kell mennem a dokihoz.Nagyon keményedik a pocim,néha már fáj.Sajnos éjszaka is ráébredek. :cry: Azt hiszem hozzá már teljes felszereléssel megyek,szerintem át fog küldeni a kórházba.De már nem is bánom,nem vagyok nyugodtan.Szegény páromat is éppen most küldik mindenhová megbeszélésekre,ő is már ki van készülve a helyzettől.Nem tud mit csinálni és idegesíti,hogy én meg itthon egyedül vagyok.

Anikó:előre is köszönöm a segítséget,nagyon rendes vagy!!!Mindenképpen csörgök holnap délelőtt.

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Miléna!
:):) Ezek szerint ahány kórház és orvos, annyiféle gyakorlat... :):)

(Az Elevit is tartalmaz vasat, el sem tudom képzelni miért nem fér meg az ha pluszba is kell még mellé szedni - mert többre van szükség, mint amennyit ez a vitamin tartalmaz. Mindegy, Ők tudják, mi meg hallgatunk rájuk, megbízunk bennük 100 %-osan és ez így jó. :):) )

Csütörtökre megy a DRUKK!!! Minden OK lesz!!! :):)

Vadvirág
Vendég

sziasztok!
én már nem is tudnék élni szopis párna nélkül!!!
tulajdonképpen állandóan változtatom, hogy a fejem alá tegyem, vagy a lábam közé. de mindenhol annyira kényelmes!!! sztem aki még nem vett, gyorsan pótolja. nagyon jó hasznát lehet venni a terhesség alatt. azt hogy szoptatásra tényleg jó -e, nem tudom. ebben a gyakorló kismamik segíthetnek.
tegnap voltam tornán. hát ismételten szuper volt. elmeséltem a gyógytornász csajszinak, hogy folyamatosan zsibbad a bal csípőm. egyik éjjel nagyon megijedtem miatta, mert arra gondoltam, hogy biztosan vmi érelzáródás (minden nagyszülőm ilyen jellegű betegségben halt meg). féletem, hogy pöttynek vmi baja lesz miatta. de a gyógytornász megnyugtatott, hogy csak a méh növekedése miatt lehet. fura. sem a hasam, sem a derekam nem fáj. csak a csípőm. ki érti ezt ?!
ma pedig szülés felkészítő lesz a program. azt hiszem, a vajúdási technikákról lesz szó. valamit a légzésfigyelők használatáról.

szép napot mindenkinek!
ildikó

Ildikó
KépKépKép
sense4

Megprobalok feltenni egy kepet a kis dragamrol, de nem tudom, mennyire jo, mert egyelore csak a tv-rol fotot keszitettem, mivel a computer nem olvassa be a dvd-t. Picit lehajtja a fejet, es elbujik a mehlepenybe. :)

Kép
Vendég

Sziasztok !

Miléna: kitartás minden rendben lesz.

Most jöttem meg a kórházból. Megkaptam a múlt heti vérvételes leletemet.
Nem fogjátok elhinni amit most írok.
A leleten az van , hogy 60 perces vércukor ( 2dl tej + zsemle) normál érték tartománya 3,1 - 10,5 ig terjed. Én meg a 7-el diétára lettem fogva. Erre kérdeztem a laborosnőcit aki leveszi a vért, hogy a 7 az magas ? Erre azt mondta, hogy az nagyon jó és akkor kellene diétázni ha kb 9 körül lenne.
Kiváncsi leszek milyen eredményem lesz csütörtökön.

De adtam az élvezeteknek és megettem egy túrórudit.
Azt hiszem ma nem diétázok ma élvezkedem.

Szerintetek ha normálisan étkezem és amikor megyek vérvételre elötte 2 napig diétázom akkor jó eredményem lesz ?
Annyira rossz, hogy nem tudom kitalálni, hogy mit egyek.
Ja és a legrosszabb a tiltástól mégjobban éhes voltam és a pláne fogytam fél kilót.

Szörnyű nyomott idő van ettől az éjjeli esőtől.
Na nem panaszkodom tovább.

Mindenkinek kellemes napot. :D :D :D
20200310173350

Kellemes napsütéses délutánt Mindenkinek!

Nem fogjátok elhinni, mi történt! :D :D :D A főnököm rájött, hogy az lesz a jó, ha a fél társaság későbbre jár dolgozni, és tovább marad, így nem kerülgetjük egymást, és a labor kapacitását is jobban ki tudjuk használni. Szóval holnaptól 10-re fogok járni :lol: :lol: , és külön kiemelte, hogy tőlem még azt se várja, hogy estig bent legyek, intézzem, ahogy érzem!!! Úgy tűnik, nagyon nyomorultul nézhettem ki ma délelőtt, hogy "megjött az esze". Végre alhatok reggel tovább, ha már az éjszakák olyan nehezek!!! :lol:

Niki: köszi az infókat, biztos nagyon jó lesz az UH, már számolom a napokat! A Te Babód is nagyon édi, gratulálok Hozzá! :wink:

Miléna: nagyon szorítok jövő héten, az a legfontosabb, hogy biztos kezek közt lesztek, és ettől majd biztos Te is és a párod is megnyugszotok majd.

Iwiw: Faragó Bernadett néven elérhető vagyok. Vagyunk többen is ilyen névvel, de Pécsen asszem csak egy lány van még FB. Rá fogtok jönni, melyik vagyok.

Megyek, rendelek szopispárnát! !! Üdv Nektek!
kiskolbi

Sziasztok!

Szopis párna: Granda által megadott oldalba beleszerelmesedtem, és rendeltem szopis párnát, meg ágyneműt, mert az még nincs. Hát nagyon szép dolgok vannak ott, és nagyon jó árban! Ha megérkeznek, teszek fel képeket.
Én sem tudok már párna nélkül aludni/pihenni, de sokszor az is kevés. Ha belegondolok, milyen kényelmesen lehet tehénkedni a szopis párnán.... Hm.... nyami.... :)

Kiskolbi! Na látod! A rossz után csak jó jön!!!! Innen csak a vigyorgásodról akarunk hallani!!!! :D

Timi! Szerintem a dokik sokszor túlságosan féltik a kismamákat, inkább diétára fogják őket, nehogy baj legyen. Érthető, de szerintem egy-két bűnözés nem árt, a babának is kell az édesség!!!!

Sense! Majd írj kérlek a légzésfigyelőkről, hogy mit mondtak. Nagy dilemában vagyok. A volt kolléganőm babájának életét ez mentette meg, de hallottam azt is, hogy sokszor tévesen riaszt, én meg nem akarok naponta ötször szívrohamot kapni. (Bár biztosan dugdosni fogom így is a tükröt a nózija alá, hogy párásodik-e). :oops:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Anita neked is köszi a köszöntést. És természetes viszont kívánok minden jót. :D

Kőszegi Timi: Szerintem ha egyébként folyamatosan magas a cukor értéked az sem neked se a babának nem tesz jót. Ha a vérvételre diétázol, csak az orvost vered át. Inkább egyél úgy ahogy szoktál és ha nem jó akkor pontosan beszéld meg a dokival, hogy mit lehet enni mit nem. Mondja meg konkrétan mit jelent neki a diéta.
A túrórudit pedig igazán megérdemled. :D :D :D Pláne ha jó lett az értéked.
Azért ez érdekes, hogy elvileg a cukorérték egy pontosan meghatározható dolog minden embernél és még ebben is másképp gondolkodnak a hozzáértők.
De ha a doki erre a 7-re meg azt mondja szerinte nem jó és diétázz, akkor fogalmam sincs kinek higgyél. :(

Vitamint nekem a doki a vasat és a magnéziumot írta fel.

Pociméret: nekem meg mindenki azt mondja, hogy túl kicsi a hasam.
A lényeg hogy a doki szerint Törpike akkora amekkorának lennie kell.
Bizonyítékul teszek fel képet, hogy van némi igazság abban hogy kicsi a pocim: :D
Kép Kép

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Sziasztok!

Timi: eszméletlen, hogy mindenhol minden más, pedig mi ugyanolyan emberek vagyunk. Szerintem az orvosok az éhgyomi cukor alapján diétáztatnak minket.
Egyébként ma én is megette 2 Kapucínert. Nem bírtam már megállni. Nagyon rossz ez az állandó éhségérzet a kevés szénhidrát miatt. Pénteken mérünk apukámmal cukrot. Úgy csinálom majd mint a laborban zsemle+tej + 60 perc.
De már nem foglalkoztat annyira a dolog. Amit tudok megteszek. De nem fogok ellenállni 1x1x a kísértésnek.
Ráadásul azt is hallottam, hogy a stressztől is felmehet a cukorszint. Abban is lehet valami.

Köszi a képdícséreteket, Nyerkit: azért domborodik az a pocak. De a lényeg úgyis az, hogy a lakója jól érezze magát odabent.

Este még jövök. Pussz!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok Mammikák!
Timik!Nagyon szépek vagytok! Ne törődjetek semmivel! :lol:

Szopipárna: tényleg jó találmány, én is hurcolom magammal mindenhová a lakásban, mostanában például napközben azzal polcom fel a lábam úgy, hogy félbehajtom és úgy fokozatosan emeli a lábam, nagyon kényelmes.

Kiskolbi, látod, minden rendbe jön. Viszont én nem találtalak meg az iwiw-en :( , esetleg próbálj engem, én ott is anitja néven "lógok" :lol:

Vitamin: én Gravidát szedek, és csak most kezdtem igazán, eddig feleket, meg kétnaponta szedtem, de amióta diétára "ítélt" a védőnő mindennap 1-et szedek, mert így vagyok nyugodt, hogy legalább a Babának minden jó megadatik. Egyébként nekem nem fokozódott tőle az étvágyam.

Rugik: mi is mindenre készülünk, így hosszú és rövidujjú is van, kánikulára pedig ujjatlan is :lol:

Niki! Innen le tudsz tölteni egy kicsi, de nagyon okos programot, ami lejátszik mindenféle videóformátumot:
http://letoltes.prim.hu/letoltes/program/58511/
én is ezt használom a windows mediaplayer mellett, nyugodt szívvel ajánlom!
De azért jól látszik a Babókád a TV-s felvételen is, és nagyon édes! :lol:

Miléna! Akkor nagyon szorítunk Nektek csütörtökre, jaj, nagyon hiányoznál, jó lenne, ha nem kellene bent maradnotok.

Egyébként Ti honnan tudjátok, hogy keményedik a hasitok? Az fáj? Vagy olyan puffadós? Nekem néha olyan mintha Gergő totál keresztbe nyújtózkodna, de én akkor nevetni szoktam, mert elképzelem milyen édes a Kistestével :lol:

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!!

Ezer bocsi,de ismét rohanok... :oops: :oops:

Csak egy kérdés!!!!!

Volt valaki a Mátyásföldi Klinikán vagy a 4Dgenesisben 4d uh-on???

Ezt a két helyet néztem ki és nem tudok dönteni,de már ideje lenne bejelenzkezni!!

HELP!!!!!!!!

ancsi26

Anitja
Nekem is szokott keményedni a hasam, ilyenkor olyan az érzésem, hogy vagy 3 gyerek van benne vagy már a 10. hónapban vagyok :) Szóval feszít és kicsit fujtatok. De a Maszola által írt gyomorégés is előfordult már (ami nálam korábban a 6-7. hét körül jelentkezett), csak ha nagyon kellemetlen volt, akkor vettem be egy Rennie-t. De megfigyeltem, hogy bizonyos kajákat kerülnöm kell és tényleg igaz, hogy lefekvés előtt már ne nagyon egyen az ember...

Kép
granda

Sziasztok !

Nekem has keményedés még nem volt. Nem tudom, hogy ez jelent-e valamit és elő tejem sincs.

Nyerkit: apukám rendszeresen méri a cukromat és 5,5 fölé még soha nem ment még úgy sem, hogy kaja után mérte.
Egyszer volt 5,3 azóta meg semmi. Általában 4,8 körül szokot lenni a cukrom. Szóval nem tudom mi volt velem.
Egyébként csini kismami vagy ne foglalkoztasson, hogy kicsi a hasad az a lényeg, hogy a baba megfelelő méretű.

Szopis párnához csak egy véleményem lenne, hogy most hétvégén ismét lesz Babaruha börze a BNV területén. Ott tutti kint lesz egy két gyártó is mert a májusin is kint voltak és elég jó áron adták.

Én akkor nem vettem mert nem éreztem, hogy szükségem lenne rá de szerintem most fogok venni egyet.

www.babaruhaborze.hu itt megtudtok minden infót a börzéről.

Ja és a legjobb vacsira Tócsnit sütöttem amit már meg is ettünk.
Megpróbálok rá állni, hogy este 6 után nem eszek. Majd meglátjuk sikerül-e.

Mindenkinek kellemes estét !!!
20200310173350

Szép estét!

Jól meérdemelt esti pihizésem közepette gondoltam írok Nektek. Úy veszem észre, egyre gyakrabban vetemedek erre, de hát ha egyszer jó itt a társaság, akkor miért ne? :lol:

Anitja: bejelöltelek az iwiw-en. Nem tudom, miért nem találtál meg, na mindegy. Te megvagy! Nagyon édesek a képek, és tetszenek az alkotásaid is (szerintem elég sértő rájuk a "firka" megnevezés... :lol: )

Nyerki Timi: ne aggódj a pocid miatt, majd megnő. A Babó a korának megfelelő, és ez a lényeg! Különben is: nem verseny ez!

Keményedés: olyan, mintha valami tömör gumilabda lenne a pocid. Főleg akkor jelentkezik, ha nagyon fáradt, vagy stresszes vagyok. Mostanában ritkábban érzem, pár hete gyakoribb volt. Legjobb ellenszere, hogy oldalra fekszel, és felhúzod a felül lévő lábad. Azonnal elmúlik!

A Gravidától nekem se nőtt meg az étvágyam. Pedig jó lenne felszedni pár plusz kilót, hogy majd bírjam a strapát.

Cukor: azok után, amiket írtok, már egyáltalán nem igazodok ki, mi jó, és mi nem. Legfőképp azt nem értem, hogy a dokik közt miért nincs egyetértés. Ezek nem olyan egyértelmű, élettanilag meghatározott dolgok? Most már nagyon kíváncsi vagyok, jövő héten nekem mit mondanak. :roll: :shock:

További szép estét mindenkinek!
kiskolbi

Hát én ezt nem értem! Bármit csinálok, a program nem akarja bevenni a vonalzómat!!! Már megpróbáltam ezerféleképpen, és semmi. :evil: Mindent úgy csináltam, ahogy kell. Vagy csak visszamenőleg nem rakja be? Na teszek egy próbát, hátha jó lesz... :roll:

Detti
KépKép
kiskolbi

Hihi ! Jó lett!!! Na végre!!! :D :D :D :D :D

Detti
KépKép
kiskolbi

Kiskolbi! Bejelöltelek iwiw-en, remélem te vagy.

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese!:

Szerintem nem engem találtál meg, mert nem jelzett az emailem. Megkerestelek és bejelöltelek. De miért nem találtok? Utána kell néznem, mi a bibi. Eddig nem volt gond. :roll:

Kolbi

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok !

Kiskolbi : bejelöltelek az iwiw-en.

Szép estét mindenkinek.
20200310173350

Sziasztok!

Kiskolbi: én sem talállak (Molnárné Revuczky Tímea). Ha megtennéd, hogy bejelölsz, megköszönném.

Gremese megvan. Remélem senkit sem hagytam ki a csapatból.

Jó éjszakát!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Pocik nagyon szépek. :)

Vadvirág:
semmi gond. :)

Vitaminok:
én Marcinál végig szedtem az Elvitet, 3250 g lett. Most csak mikor eszembe jut, akkor a Gravidát.

Szopipárna:
nekem is van. én innét rendeltem:http://bababolt.com/index.php?option=com_content&task=view&id=40
mindenkinek ajánlom. :)
Én a szopiparna.hu-ról nem rendelnék, de ezt inkább nem részletezem, h miért. :evil: :evil: :evil:
Vendég

Hajni! Én ma rendeltem a szopiparna.hu-ról. Csak annyit mondj, hogy a termékkel volt gond, vagy az eladókkal???? :roll:

Kép
Kép
Kép
gremese

Hello Lányok,

annyit írtatok, hogy nem győzöm olvasni, ráadásul elég sok munkám van, úgyhogy esélytelen volt, hogy napközben beleolvassak. De most pótoltam :lol:
Szóval:

Fleur: olyan édes ez a kis tappancs, hogy csak na!
Kaqk, Judis, Manófalvi, Gremese, Timi26, Nyerkit, nagyon csini pocik! Még, még, többiek is :lol:
Pfagi, üdv Földi! 13 éve kerültem el Veszprémből, de szülők mai napig ott laknak, és imádok hazajárni. A cukros 6,9-es érték elvileg jó (7,8 a határ), de szerintem dokifüggő. Szeretnek aggódni a kismamikért. Én is ezzel lettem diétára fogva… Bár úgy látom közben lerendeződött az ügyed.
Kőszegi Timi, én ma reggel voltam ismételt bökésen (1 hónap kúra után), a laboros nő nem értette, mi a túrót keresek ott a 6,9-es értékemmel. Szóval ma 3 pontos vérvétel volt: éhgyomor, 60 perc, 120 perc, karom úgy néz ki, mint a tésztaszűrő, eredmény hétfőn. Bízom benne, hogy mostantól nem leszek havi visszajáró cukorivó, mert annyira nem jó buli… Szerintem, ha meg is csinálod a nick-rendes név táblázatot, a fórumra azért ne dobd föl, sokan nem írtuk le itt a teljes nevünket – nem mindenki szeretné, ha kollégák, stb rákeresnének…
Gremese, nagyon szimpi a bútor, amit vettetek. Faktum, ugye? Mi is ezen gondolkodunk, csak a Viktor-on, mert nálunk minden bükk. Már csak meg kell rendelnünk. Minőségével meg vagy elégedve?
Tünde, Aniták, Nyerkit, boldog név- ill. szülinapot nektek!
Regina, még hogy nagy hasméret? Szerintem teljesen normális. Ha meg kicsi, akkor az a baj. Nálunk is van olyan kolléga(nő), aki annyit fűzött a terhességemhez: „ó mekkora has” „és hány kiló plussznál jársz?” „nem félsz a szüléstől?” és kész, a többi nem is érdekli. Ők szimplán irigyek és nem tudnak örülni a más boldogságának…
Kiskolbi, szopipárnát én is beszereztem hétfőn, potom 4990 Ft-ért. Nagyon jó has alá, láb közé gyüszkölni éjjel…
Ancsi, én a Mátyásföldi Klinikán voltam, tapasztalatok teljesen jók.

Képzeljétek, hétfőn kivettem egy napot és tettünk egy jó nagy kört. Megvettük a babakocsit, hordozót (külön), szopipárnát, pelenkázós táskát, és, bár nem akartam textilmózest, 6500 Ft-ért nem tudtam otthagyni. Nagyon meg voltunk elégedve a bolttal (Mini Manó a Nagy Lajoson) az eladók szakértelme félelmetes és az árakra sem lehet panasz. A fönt felsorolt dolgokért ÖSSZESEN 75 000 Ft-ot hagytunk ott. Majd az élet igazolja, hogy jól választottunk-e, de most minden nagyon jónak tűnik. Holnap este próbálok fotózni.

Na megyek, elteszem magam holnapra!

Puszi Mindenkinek:
silka
silka

Teljesen bolond ez a fórum, Gremese előző hozzászólásához április 18, szerda 9:10-et írt... Rendszeresen ezt csinálja. Holnapra pedig visszaállítja az eredeti dátumot/időt. Hogy miért van ez?

silka
silka

Sziasztok!

Engem is utolért az álmatlanság, a lábgörcs, és a pocakkeményedés is. Furcsállottam, szinte "hiányoltam" a haskeményedéseket, mivel ilyenkor már mindkét gyerekkel masszívan magnézium-kúrára voltam fogva. Szerencsére azonban csak akkor keményedik, ha nagyon elfáradok, pl. ma, (illetve most már tegnap :) ), egyébként nem.

Jó érzés olvasni az első babások készülődését. Ákinál ilyentájt vettem meg én is a babakocsit, és szerencsére ez még Öcsit is kiszolgálja, reményeink szerint. Néha már én is elcsábulok a babacuccok irányába a hipermarketekben, de aztán visszafogom magam, nagyjából augusztus végére tervezzük, hogy összeszereljük a babaágyat, elővesszük, átválogatjuk a kisruhákat, igazából akkor fogom látni, kell-e venni valamit. Minden kisruha megvan a két gyerekről, persze majd Öcsi is fog kapni egy-két új darabot, ez mindenkinek jár :), de szerencsére nem kell nagy költségekbe verni magunkat.

Előtej: Egyik barátnőmnek félidőtől folyt (!) a teje az első babával, és max. két hónapig tudta szoptatni. Nekem egyikkel sem volt előtej-szivárgásom, és Alexa mostanában választja el magát - talán - véglegesen, pedig már 2 éves elmúlt.

Szopipárna: Kismamaként nagyon praktikus lehet, pocakalá, ahogy írtátok, de szoptatáshoz szerintem nem egy kényelmes alkotmány. Csak én vagyok béna, vagy más is ezt tapasztalta, többedik babás anyukák? A legkényelmesebb fekve szopiztatni, én ülve valahogy sosem tudtam, csak mikor már nagyobb lett a csajszi.

Cukor: Részvétem azoknak, akikkel cukros lötyit itatnak. Hála Istennek, én csak a 2 dl tej + egy zsemle verziót fogom újra tesztelni, eddig sem volt baj a cukorral, remélem, így is marad.

Ti hogy álltok a gyümievéssel, és az ezzel kapcsolatos kívánóssággal? Én ma kis híján rávetettem magam egy kis doboz málnára, de 500 forintot sajnáltam a kb. 15-20 dkg gyümiért, így jobb híján epret vettem. Alig várom már ,hogy kicsit olcsóbb legyen, szerintem egész nap málnát fogok enni! :)

Na, lelövöm magam, megpróbálok elaludni, csak az a fene has- és lábgörgy nem akar elmúlni. :(

jó éjt mindenkinek, és bocs, hogy ha kicsit sok voltam. :)

Zsu

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Jó reggelt Mindenkinek!
Timi26! Viranka! Bejelöltetek Titeket az iwiwen.
Kiskolbi! Téged nem találtalak én sem!
Gremese! Mi is a vezetékneved?
Én: Németh Regina Dunaújváros

Majd még jövök!

Regina
KépKép
mazsola7

Hajni!
:):) Marcell vonalzója úgy látom nem megy tovább, megállt a 2 éves szülinapján... :):)

Tegnap egész éjjel és hajnalban úgy szakadt az eső felénk, mintha dézsából öntötték volna és közben rengeteget villámlott, dörgött is. Jó volt.

Vadvirág
Vendég

Sziasztok Pocakosok!

Szopipárna: én nem veszek, felesleges kiadásnak tartom, hisz eddig is tudtak szoptatni az anyukák, és ezután is tudnak (vagy ha nem, akkor az nem a szopipárna miatt van). Nekem mindenem a gyapjú, úgyhogy a terhesség elején nőnapra kaptam henger alakú kispárnákat, amivel ki tudom támasztani magam, a hasam alá teszem, szóval ugyanazt csinálom vele, mint a szopipárnával. Arról meg nincs tapasztalatom, hogy milyen szopipárnával szoptatni, mivel első babás vagyok, de nem hiszem, hogy nagyon hiányozni fog.
De ezért ne haragudjanak meg a szopipárna tulajdonosok! :lol:

Nektek nem szokott begörcsölni a hasatok? Vagyis olyan, mintha a petefészek alatt görcsölne be valami. Kb. 5 percig tartott és elmúlt, de éjszaka is éreztem. Vagy ez a méhösszehúzódás lehet?

Cukrosvíz: Miléna tanácsára vittem saját poharat (hát tényleg kellett!!!) és frissen facsart citromot, úgy egész kellemes volt. Semmi bajom nem volt, nem lettem rosszul, viszont este már csak vánszorogtam, úgy elhagyott az erőm, meg rossz volt a közérzetem. Ilyet még nem tapasztaltam a terhesség alatt.

Bocs a hosszúságért!

Kellemes napot!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Jó reggelt Lányok!

Már megint a konyhából írok. :)

MAzsola7! Vezetéknevem Gremsperger

Lábgörcs: Hát nekem is 1-2 reggel - főleg a nyújtózkodásnál - begörcsölt a lábam vádliban. Azóta iszok magnézium plussssssztablettát, és megszűntek ezek. A dokim amúgy is azt mondta, most abban az időszakban vagyok/vagyunk, hogy a kálcium, és magnézium bevitelre kell figyelni.

Zsuzsóci29! Én a cseresznyével vagyok így, de abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy kimegyek a kertbe, és leszedem a fáról. :oops:
Az eperre vagyok még rákkattanva. Amíg kezdett bejönni, addig feldobtam cukorral, meg tejszínhabbal, de mióta a súlygyarapodás miatt beírtak a kiskönyvembe: DIÉTA! :shock: (ilyen csúnya nagy betűkkel), azóta magában eszem, mert már édes, vagy belesütöm sütibe. :twisted:

Silka! A Faktum bútort a Minimanóban rendeltük meg neten (személeyesen még nem jártunk ott). Egy másik helyen megnéztük/megrángattuk a bútorokat :twisted: , jó stabilak. Azért nem az első helyen rendeltük meg, mert a szekrényt tudták volna szálítani, a többire meg várni kellett volna. Ha nem egyszerre készítik, elütő lehet a pácolás, így kényelmesen megrendeltem a netről. Borzasztó kedvesek voltak, a bútor meg egyszerűen csúcs! Szépen illeszkedik ott, ahol kell, nagyon jó a leírás hozzá, és iszonyú szép a kivitelezés!!! Én csak ajánlom!
Ugyan itt rendeltem hordozót is. Tervezem, hogy Apával lecsattogunk, mert fürdőcuccok, meg ágyneműk még nincsenek.

Kép
Kép
Kép
gremese

100 nap alatt vagyok!!!!! JEJUJEEE!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Anikó80! Ez a szopipárna-dolog egy jó biznisz, egy újabb valami, amit összekötnek a babavárással, a kismamasággal, és sok pénzt el tudnak kérni érte. HA meg tudnám csinálni, lehet, hogy kreálnék egyet itthon magamnak. Egyelőre nekem a hasam alá, és a lábam közé-gyömöszöléshez kell, hogy kényelmes legyen.
Utána láttam a neten, milyen klasszul körbe lehet vele venni a babát, ki lehet támasztani, ahol biztonságban van.
Őszintén, én ezek miatt rendeltem meg, nem azért, mert ennek a segítségével fogok szoptatni. Lehet, hogy csak éppen arra nem fogom használni, amit a neve takar. Mármilyen henger-kígyó jó erre a célra, és látod, Vadvirágék gyerkői is hasznosítják.
Semmi gond, azért nem biztos, hogy felesleges kiadás, mert ha a kismama nem ezt veszi meg, akkor valami hasonlót. (Vagy tömköd mindent, amit éppen otthon talál). :)
Puszi! :D :D :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó reggelt mindenkinek!

Gratula a csinos pocakokhoz, szép bútorokhoz, édes kisruhákhoz :D Csak így név nélkül, nem szeretnék senkit sem megbántani, hogy esetleg kifelejtem :D

Gremese! Hol voltál szüléselőkészítőn? Azért kérdezem, mert én is hétfőn voltam :lol: és az alternatív szülésről tartott előadást a doki :lol:
Lehet, hogy egy helyre járunk :D ?

Anita! Én is a Mátyásföld Klinikán voltam 4D-n, nagyon kedvesek :D Nem fogsz bennük csalódni ha odamész. Időpontot pedig hamar kaphatsz, általában 1 héten belül behívnak :lol:

Zsu! Én rengeteg gyümölcsöt eszem, most a cseresznye nálam a sláger :lol:

A tegnapi nagy vihar előtt nagyon bekeményedett a pocakom, kellően sikerült megijednem. A legrosszabb pedig az volt, hogy hiába vettem be a magnéziumot, nem akart elmúlni :cry: este 10-kor még kőkemény volt a hasam! Ma már sokkal jobb, remélem nem lesz ilyen többször.
Megprobálom feltenni milyen babakocsit kaptunk kölcsön barátnőméktől, remélem sikerük :lol:
Szép, viharmentes napot mindenkinek :lol: Kép

KépKép
Kép Kép
l.móni

lmóni! Én a Péterfyben voltam előkészítőn. Szerintem nem találkozhattunk, mert nálunk papás szülés volt a atéma, valamint pszichés változások a szülés után, illetve a gyermekágy alatt.

A babakocsi szuper! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese! Én a Bajcsiban voltam, az alternatív szülés kapcsán pedig azt hansúlyozta a doki, hogy milyen jó a mamának és a babának ha bent van apuci a vajudás és a szülés alatt + az ezzel kapcsolatos dolgok :D Illetve mondta, hogy milyen jó a kádban való vajudás, az ha nem fekszik végig a kismama.
Ja és lányok dicsérték a homeo bogyót ami tágulásra szedhető :!: :D Eddig is gondolkoztam rajta, de ezekután tuti veszek :D

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok
Szopipárna terén teljesen egyetértek Gremesével, egyáltalán nem biztos, hogy a szoptatásnál vesszük legnagyobb hasznát. Úgy, mint a többiek, én is rengeteget támasztgatok vele, szerintem már most behozta az árát....
De annyiban megértem Anikó 80-t, hogy bizonyos dolgokat feleslegesnek tarthat egy kismama, én pl. terhesbugyira nem voltam hajlandó költeni.
A gyümölcs is nagyon finom, de mi most libalakomát csaptunk a párommal (majdnem egyszerre van a névnapunk Anita-Róbert) :lol:
Annyira ízlett a szerb káposztás libacomb (a Fülemüle étteremből rendeltük, megint reklámozok), hogy féltem kicsit, elrontom a gyomrom... De nem így lett, jóllaktunk, megnyaltuk a tíz ujjunkat és remélem, a kisbabánk is szokja a jót :)

Kép
granda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?