A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

A fenébe. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
niki30

Próbálok képet dobni és vonalzót gyártani :roll:

Kép
bringababa

majd máskor,Lili nem akarja :roll:

Kép
bringababa

én is akarok voniiiit! majd utánanézek a lehetőségeknek.

a homeóhoz: napi 2x5 bogyó mindegyikből. nekem csak 1x5re volt időm, mert ugye előtte és utána semmi evés-ivás-fogmosás. és ne egyszerre dobjátok be a 10-et, hanem a kétfajta között min. 5 perc szünettel. szal ehhez kell egy kis szervezés :roll: :wink:
Vendég

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy betolakodok, de olyan szép babáitok vannak, hogy nem lehet szó nélkül hagyni. Egytől-egyik gyönyörűek!!!

Nikinek üzenném (úgy látom kivan sex nélkül). A kislányom csaszival született. 3 hétig véreztem, a negyedik héten persze teljes higiénia mellett ráugrottam apára. Meg kell mondjam jólesett fél év kihagyás után.

Sok boldogságot mindenkinek és rengeteg örömet a picikhez.

Timi

Kép
Kép
timi26

Sziasztok,

Nagyon cukik a kepek.
Riella tenyleg kis voroses haju pinduri!! :)
Bogyra nagyon cuki Levi baba.
Es minden babuka edes, Bringa varunk toled is kepeket.

Itt van par kep, a mi Mikimakinkrol!!!! :)

Pusz.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok!

Ma egész nap kint sétáltunk csak enni jöttünk haza és olyan szépen aludt balázs. Erre este hazajövünk fürdés kaja beteszem a kiságyba és mit csinál sír. Nem hajlandó aludni, ráadásúl ez az első napunk kettesbe apu ma már ment dolgozni és csak 22:00-kor jön haza. Nem akarom ringatni mert rászokik de így se jó csak kínlódik.

KépKép
rena10

Babák annyira aranyosak, olyan megható. :oops: :)

Rena,
most nálunk is műsor van kb. du. 6 óta sehogy sem jó igazán, legalábbis huzamosabb ideig. :roll: most férj próbálkozik..:roll:

10 körül szopizik és remélem szépen elalszik. Szerintem túlpörgött, jár keze-lába ezerrel, tök álmos és mégis vernyog szegényem. De hátha majd megtömi a pociját és kiájul. Ebben bízom. Elég strapás napom volt, megnyertem a tesómék 2 évesét is egy időre, meg Vikikém is alakított, medencéztek egész du és hullafáradt lett ő is estére, volt kis hisztike-produkció. :?

ordításmentes jó éjszakát mindenkinek!
Vendég

Ja, kisfiammal beszéltem telefonon (a nagy táborozó :)) és az összes fiú egy szobában alszik :shock: :shock: :shock: :lol: és 10-kor van alvás. Jól vannak és még pénze is van, nem verte el mindet az első lehetséges helyen. :? :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Jelentem mellgyulladas elmult, most felvaltva szopiztatok a ket cicicol, es mindig a ezzel a gyulladttal kezdem.

Az en tunderem mostanaban igen felelenkult igy a 3-4 hetes korara.
Az ejszakak meg egesz jok, 2x eszik, aztan tobbnyire elalszik, de delolttonkent, mint most is nem igen marad el.
Most kitoltam babakocsiban az erkelyre, cumi a szajaban, aztan van hogy elalszik, van hogy sir egyet, cumi vissza, tologatom egyet.
Na ezt nem akartam, mert hogy en majd hagyom a kisagyaban.
De hat csinalnom kell a dolgom.
Delutanonkent a setak alatt eddig aludt.
Ma 1-re megyunk tanacsadasra, remelem mindent rendben talalnak.

A Ti babaitoknak is valadekozik a szeme? Mert az enyemnek elegge.
Lehet, hogy kell szemcsepp, majd ma megmondja a doktorno.

Pussz Mindenkinek! Megyek, mert szegenyem megint pityereg.

KépKép
horilda

Sziasztok,

Dori: Orulok, hogy a kisfiad jol erzi magat a taborban. Annyit gondolok rad, hogy 3 gyerekkel mennyire suru napjaid lehetnek!!!!!! Plane, hogy Viki is meg picike. Nagyon irigyellek, hoghy ilyen jol veszed az akadalyokat! Biztos nagyon laza anyuka vagy! :) :)

Rena: Hogy telt az este sokat sirt Balazs?

Nektek nem pirosodott ki a cicitek a szoptatastol? Vagy ez mikor mulik el? Mert nekem eleg piros meg erzekeny. Kenegetem, de lehet, hogy Ricsike rosszul kapja be?? Pedig probalom szegenykemnek lenyomni a torkan!!!! :D :D Vagy ez el fog mulni es megszokja a mellem? Most lesz csutortokon 2 hetes...meg van esely, hogy ez mulo dolog vagy valahogy mashogy cuppancsam ra!!! :lol: :lol: Asszem a gond ejjel van, amikor magam melle veszem es fekve cumizva alszik el...akkor kapja be rosszul szerintem, de igy legalabb elalszik.
Mondjuk ma reggel eloszor mukodott a cumi, bent tudta tartani a szajaban es szivta ezerrel!!! :) Meg is nyugodott tole es majdnem elaludt....volna, ha nem trottyantott volna egy hatalmasat, ami nagyon zavarta!! Ez a ringatos elaltatas most megy, utana ha legalabb meg 20 percet ugy maradok le tudom tenni a kisagyba.

Jaj kepzeljetek ma reggelre meg a jobb szemecskeje tisztara levedzik. Ilyen sargas ize van rajta! :( Meg szerencse, hogy jon ma a vedono, megkerdezem mi ez, mielott hivnam a dokit. Remelem nem valami gyulladas!!! Szegeny kis dragam, kis felszemu most!! :(

Na jo babazast mindenkinek.

Kép

Kép
lorcika

sziasztok!

a cicim nekem is piros,mármint a bimbóm,de hagyni kell rászáradni pár csepp anyatejet és gyógyulgat.

a kisfiam ma végigaludta az éjszakát!!!!nagy fiú már!!! 8)

tejserkentésre az urtica urens jó!!!meg a meleg vizes borogatás!

sex:csaszi volt első is,kórházból hazajövet...szóval egyből aznap,igaz gumival... :oops: most még nem vagyunk túl rajta.de igaziból nem a seb miatt kell jobban vigyázni,hanem csaszinál műtét közben megnyitják a méhszájat,igy a fertőzésveszéj nagy gáz.gumi!!!nem jó,de jobb,mint sehogy sem!

szem:nekünk is váladékozik picit,azt mondta dokinéni,ez normális,azért én vetettem kamillát,és mától használom is.

valaki kérdezte anno,igy jövök egy válasszal:a tetkóm nem nyült meg,csinos kis pillangó lett belőle újra!!!

jó babázást mindenkinek!!!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1181037092.23.jpg[/img] [/img]

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Sziasztok Kismamák!

Bocsi a betolakodásért, én július végére várom a második gyermekemet, de mindig olvaslak Beneteket is, no és gyönyörködöm a babócákban. Mindenkinek szívből gratulálok. :D :D

Bogyra: azt tudod ugye, hogy a XI. kerületi önkormányzat a babaszületésekor ad egyszeri támogatást?! Ha tudtál róla, bocsi az okoskodásért :wink:

Lányok! Ha váladékozik a kismanó szeme, érdemes törölgetni kamilla teával. A kilányom szeme is szinte mindig összeragadt, később szemcseppet is kaptunk. Nekünk sajna nem tisztult jól a könnycsatornája, bedugult, és az okozta a problémát. Kívánom, hogy nektek ilyen problémátok ne legyen....

Jó egészséget, sok türelmet és tejcit kívánok nektek!

Üdv,

Móni

Kép
Kép
moni1973

Ilda, nekünk már a kórházban elkezdődött a szem váladékozás. Írtak is fel szemcseppet, meg hol kamillával, hol sima felforralt vízzel törlöm neki. Már szépen javul. De ez megesik.
Tök jó, hogy vége a mellgyulladásnak. Gondolom megkönnyebbültél.

Nah, Lorci, Gabi baba akkor nálatok is előjött a szem váladékozás....biztos, ami biztos, kérdezzétek meg a védőnőtöket/dokitokat, mivel kezeljétek neki.

Gabi! Apa mennyire büszkén tartja kicsi fiát!

Kép
niki30

Lányok, köszi a karikázással kapcsolatos infókat.
Most egyelőre csak apát kényeztetem és már ez is borzasztóan jólesik. Meg vagyok őrülve. Ő meg ki van merülve szegénykém....
Bocs, h. ilyen konkrét vagyok. :oops:

Kép
niki30

Kép
Remélem most már sikerült :roll:

Kép
bringababa

Kép

Na hát sziasztok csajok!
ez vagyok én,vagyis ez itt Lili két naposan! :lol:
Lóbébi a drága! :wink:

Kép
bringababa

Bringa: Milyen kis edi pufok baba!!!! :) :) Cunciiii!!!! :)
Irjal majd ha van idod hogy mi van veled!!

Na volt a vedono es el is kuldott a gyerekorvoshoz szemcsepp receptert, ugyhogy ha felebred a kis alomszuszek cseppengetek szegenykem szemebe!!!

Pusz nektek.

Kép

Kép
lorcika

Nálunk is tombol a szopi-gate botrány! :roll:
Sajnos még a kórházban bedurrant a cicim,de akkorára,hogy ilyen implantátumokért nők milliókat fizetnének ki,én azonban rimánkodtam,hogy vissza akarom kapni az én kis saját szotyijaimat!imáim meghallgatásra találtak,olyannyira,hogy csak a jobb mellemben van terjci,a bal csak csüng :roll:
Annyira fájt a mellbimbóm,hogy amikor a kicsi a szájába vette,bepisiltem a fájdalomtól,de szó szerint! :oops:
Túl vagyunk az első depin is,egyik nap csak ránéztem sírtam,potyogtak a könnyeim!........
A géphez alig-alig jutok,mert Alexa vizsgára készül,most is csak addig tudtam ide férkőzni,amíg levitte az ebet! :shock:
Most gyorsan elolvaslak titeket.

Kép
bringababa

Sziasztok!

A kamillával vigyázzatok, mert nagyonkiszárítja a kis bőrüket, úghogy azt ne vigyétek túlzásba. Inkább forralt vízzel tisztítsátok meg a babaszemet a váladéktól és csak naponta kétszer-háromszor kamillázzátok! Gyógyuljatok meg hamar! :)

Bringa! Végülis hol jött ki Lili én még minidg nem tudom??? Kicipzároztak vagy sem? :)

Mennyivel is egyszerűbb a csazisoknak elmagyarázni, hogy hl is jötek ki a babák. Gergő még neheznérti a dolgot, de nap mint nap megkérdezi, hogy holjött ki Levente, csaknem hiszi el ha azt mondom a puncimon! :D :D Főleg hogy a barátnőmnek látta a hasán a heget.... rajtam is mnidg azt keresi... az olyan hihető ugye hogy ott kivették. :)

Lili milyen csinos volt már a kórházban is! :) Igazi hölgy, mindig ad magára! :)

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

Bringa,
nagyooon szép kislányod van! :):)

Lorci,
köszi :), de én is kiakadok időnként. :roll: Tök jó, most is alszik mindneki fél 1 óta, így itthagytam őket anyunak én meg elmetnem ruháta venni. Végre csinosnak érem magam, de még mindig 66 kg vagyok :shock: :shock: mintha nehezebben akarna lemenni így harmadjára. :? nanem baj, nem idegesítem magam,szuper cuccokat vettem. :wink:

szem: Marcinak nem, Vikinek váladékozott. Neomicin szemcseppet használtunk rá, elég makacs egy dolog volt, emlékszem. Riogatott boldog-boldogtalan könnycsatorna átmosással, de aztán szépen elmúlt, igaz ha jól emkékszem pár hétbe telt, és volt, hogy vissza is jött, azán huss eltűnt, és azóta se semmi gond. Anyatejet is lehet cseppenteni a szemébe, van, aki erre esküszik (sógornőm), a legtutibb szer állítólag.
Ami viszont bizonyos, hogy az összes gyermekszemész sikítófrászt kapott, amikor rákérdeztem, hogy ugye langyos kamillával mosogathatom-e. Ez állítólag a legnagyobb tévhit. :shock: Ők a forrlat, majd lehűtött vizet javasolták. mondjuk lehet benne vmi, mert pl. én allergiás vagyok a kamillára. Csíp, viszket, minden. Úgyhogy olyan krém, tusfürdő stb, amiben kamilla van, az nálam kizárva.

Isteni vargabélest faltam fel vagy 4 kockát, anyum sütötte. :D Rég ettem ilyen jót, remélem a túró nem bántja Marcikám gyomrát. :roll:
Vendég

Bogyra, hasonlót szóltunk. :wink: kamilla ügyben.

Lorci,
csak tanács a cseppentésre. Én úgy csinálom/tam ( a nagyoknál is), hogy amikor becsukja a szemét (mert befogja :) ), akkor a belső szemzugba (az orrához közeli rész :)) belecseppentek 1-et és amikor kinyitja (mert egyszer kénytelen lesz :)) szépen belefolyik. Nem olyan drasztikus és nincs huzavona meg szadizás.

Brigi,
remélem rendeződik a cici-szopi ügy.
Vendég

Igen, a kamilla tényleg szárít. Én is csak néha ápolom azzal.

Bringa! Lili nagyon csinos kislány!
Szotyijaidon nagyot nevettem. :D :D :D :D

Dóri, nagyon ésszerű és logikus és ügyes megoldás ez a módszer a szemcseppentésre. Kipróbáljuk!

Doo, akartam már kérdezni, hogy téged hány nap után engedtek haza a kórházban Tb-án?

Kép
niki30

Niki, 5 nap után.

Bringa,
Lili télleg hatttalmasnak tűnik! és tök helyes :)
Vendég

Sziasztok,

En Brulamycint kaptam a szemere, remelem rendbe jon, ugy sajnalom szegenykemet!!!

Na megyek mert nagyon sir.

Lanyok Bogyra fele meggyleevs ki van zarva?? :shock:

Pusz.

Kép

Kép
lorcika

Na itt vagyok, apan alszik a cunceger! :)

Lanyok nektek nem kiuteses a borotok? Nekem az arcom nagyon gaz es viszket!!! Meg a karomon is van ilyen ekcema szeruseg! Gondolom a tejtol..vagyis a szoptatastol, de nem lehet erre valamit kenni?

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok!

tegnap este 22.00-kor ettünk és aludtunk reggel 4:45-ig. utánna viszont 3 óránként egész nap. Ma megint kint sétáltunk szinte egész nap csak enni jöttünk haza. A szeme Balázsnak is váladékozott most kezd megoldódni. a rotyi nállunk is kizökkenti mikor elaludna akkor jön a rotyi és kész kimegy az álom a szemünkből. De nem panaszkodok egész jó baba. Minden nap van olyan 3 óra mikor nem alszik úgy vettem észre ez a fürdés evés utáni időszak, a következő etetésig nem lesz alvás. Kép Kép Kép
KépKép
rena10

Rena,
de jó képeket tettél fel. :D Tényleg nagyon jó babád van. Nálunk is ez a menetrend pár napja, este 10-től hajnal 5-ig.
Mit iszik Balázs cumisüvegből?
Vendég

Sziazstok!

Nálunk még minidg kaotikus áűllapotok uralkodnak éjjel nappal. Most épp készen vagyunk egy fél szopival és alszik rotyizik apán... utána tisztáb ateszem és jön a szopi másik fel, majd alvás. Éjszaka három üránként kel és a kétórás etetés után álalában háromig éberen nézeget... A szörnyeteg! :)

Én szülés óta meggylevesen élek, mást nem is kívánok épp ma fogyott el, holnap már tuti főzöm a következő adagot... egésznap azt nyammogom. folyadéknak is jól esik a leve.

Levinek a köldöke mintha vérezne... érdekes, pedig már napok óta leesett a csonk. Minden pelenkázásnál meggyűlik benne egy kis véres savó... úgyhogy még megy az alkohol és a hintőpor.
Ti hogy álltok köldökkel????

Tudja valaki, hogy Hogy lett meg végül Bringa Lilikéje??? Osszátok már meg velem, mert elapad a tejem a tudatlanságtól! :) Nem bírom az ilyen izgalmakat!

nah menek lenyomon a mai napi szopis tea adagom végét, aztán rávetem magam a gyerek xaros popsijára és önfeláldozóan táplálom a testemből ezekután! :)

Én a szuperanyu! :)

KépKépKép
bogyra

Sziasztok Lányok,

Tegnap engedtek csak haza bennünket a kórházból. Volt némi gondunk a baba légzésével ami valószínűleg fertőzésből adódott, ezért antibiotikumot kapott és kicsit tovább maradtunk.

Mindketten jól vagyunk, imádom és gyönyörű. A nagy mérete ellenére (végül is "csak" 4620 lett a súlya :wink: ) természetes úton szültem, az ötperces fájások után kevesebb mint 3 óra alatt meglett....szuper ügyes fiú volt, segített nekem.
Nem repedtem, nincs belső sérülés :D , csak normál gátmetszés. Azt mondta a doki, mintaszülés volt és példaként fog felhozni az anyukáknak :D .

Ne haragudjatok, de csak a képeket nézegettem meg visszafelé, gyönyörűek a babák.

Bringa, nagyon köszönöm az sms-eket, sokat jelentettek-jelentenek nekem, millió puszit küldök neked és Lili hercegnő pedig gyönyörű!!!!! :wink:

Ha tudok jönni írok, addig is mindenkinek jó babázást :D !.

Puszi
Melcsi

Kép
melcsi6

bogyra,
én úgy tudom hüvelyi szülése volt bringának!! :D

kisfiad helyes pofa, de ne feledkezzünk meg a nagyról se! jól sikerült kiskrapek mind a kettő!! :D marha jók ezek a fiú-szekciós fotók: gyerkők és nagypapa, ha jól gondolom.

pici, bogyra,
ha vesztek homi bogyókat: ebben az esetben naggggyon fontos h ch5-ös higításút vegyetek, mert úgy tudom, urtica más higításban apasztja a tejet, a ch5 pedig serkenti!

melcsi, gratula a minta szüléshez!

képzeljétek, Viktória már annyi hangot beszél h mindjárt számunkra érthetően is megszólal! :lol:
ma nem voltam nyerő nála: mindenki másnál elhallgatott - nálam nem igazán :cry: de az esti szopinál kárpótolt: olyanokat nézegetett és mosolygott rám h mondtam is neki h menten elolvadok Tőle! :lol:
szegénykém annyira nem komálja a babakocsizást h ha nem alszik, akkor üvölt a kocsiban. eddig szűk 10 perc volt a maximum, amit bömbölés nélkül kibírt benne :? :shock: ma az sem segített a dolgon, ha kivettem belőle, úgyh visszaraktam :roll: mondjuk ebből arra következtetek h nem csak a kocsival volt baja, de h mivel az rejtély - legalábbis nekem nem árulta el. gyanítom h a meleget nem komálja - pedig még csak most kezdődik a nyár ezerrel :?
Vendég

Dori tápszert eszik a cumisüvegből sajnos pótolni kell neki. Bogyra nekünk már elég szép a köldök nagyon kicsit váladékos úgyhogy inkább kezelem még neki.Csoda de elaludt a drágm pedig ilyenkor nem szokott.
Melcsi nagyon ügyi vagy szép nagy baba lett, képeket!!!
Pici merre van ha jól látom ma még nem jelentkezett?
Lorcika nekem még a kórházba volt gondom a mellemmel rosszúl szoptattam nem kapta be rendesen/ na ezt jól leírtam/ tiszta seb voltam és minden etetésnél orítani tudtam volna. hagytam a tejcsit rászáradni és szépen begyógyult.

KépKép
rena10

Jó reggelt!

Úgy nálunk egy kellemesebb éjszaka követ egy nehezebbet. Most megint borzasztó nehezen altattuk vissza. Arra még nem volt precedens, hogy hagytam volna álomba sírni magát. Már vagy két órája fenn volt, karba ringattuk....de ez sem volt jó neki. Úgyhogy hasra fektettük és 10 perc sírás után elaludt. Szerintem már marha fáradt lehetett. Most reggel szintén így aludt el. Dehát mit csináljak?
Ti hogy álltok ezzel?
Jaaaj, elszóltam magam, újra üvölt.

Reni, Balázs igazi kisfiú forma. :lol:

Bogyra, nekünk 10 nap után leesett a köldökcsonk, és onnantól gyönyörű neki. De napi egyszer azért még én is kezelem.

Melcsi, hát mit mondjak, le a kalappal. Nem lehetett könnyű egy ekkora bébit megszülni.
Örülök, hogy már rendben vagytok azért. Milyen fertőzés volt, amit elkapott Áron?

Kép
niki30

Jó reggelt!

Úgy nálunk egy kellemesebb éjszaka követ egy nehezebbet. Most megint borzasztó nehezen altattuk vissza. Arra még nem volt precedens, hogy hagytam volna álomba sírni magát. Már vagy két órája fenn volt, karba ringattuk....de ez sem volt jó neki. Úgyhogy hasra fektettük és 10 perc sírás után elaludt. Szerintem már marha fáradt lehetett. Most reggel szintén így aludt el. Dehát mit csináljak?
Ti hogy álltok ezzel?
Jaaaj, elszóltam magam, újra üvölt.

Reni, Balázs igazi kisfiú forma. :lol:

Bogyra, nekünk 10 nap után leesett a köldökcsonk, és onnantól gyönyörű neki. De napi egyszer azért még én is kezelem.

Melcsi, hát mit mondjak, le a kalappal. Nem lehetett könnyű egy ekkora bébit megszülni.
Örülök, hogy már rendben vagytok azért. Milyen fertőzés volt, amit elkapott Áron?

Kép
niki30

Szal az első mondat:
Úgy látszik, nálunk....

Kép
niki30

Jó reggelt mindenkinek!

Én is kómás vagyok. :? :? hozzászoktam a jóhoz, és most Marcikám alakított, fél 11-kor szopizott, aztán felébredt 2-kor (pukizott, meg bekakkantott-szerintem erre ébredt :? ), gyorsan megetettem (tök kevesett evett, be is aludt utána), és fél 6-kor kelt megint enni. 7 körül visszaaludt cumival, aztán kiköpte és azóta alszik a nagyágyban, én meg Vikivel itt bohóckodom fél 8 óta. Itt kajabál, visongat, Marcit meg nem zavarja. Még labdázik is itt mellette. :shock: :lol:

Benyomtam egy kávét, most jobb. :)

Niki,
Marci (Viki mai napig hason alszik büdösbogár pózban) imád hason lenni, ha alvásról van szó. Esküszöm úgy alszik a legjobban. :D

Mai naptól tornázom. 8) Tényleg van vki közületek, aki művel hasonlót? :)
Vendég

Dóri, úgy vettem észre, nekünk is a hason alvás válik be. Akkor valahogy jobban alszik, mélyebben, tovább.
Csak eddig éjszakára nem mertem, mert hogy a bölcsőhalál.....

Még nem tornázom. Azért megvárom a 6 hetet és majd csak utána.
De Neked hajrá!

Kép
niki30

én úgy tudtam, csaszisoknak hasizmozni csak 6 _hónap_ után lehet. tud vki erről vmit? mert ha nem, én is csinálnék már vmit. bár eljárni sztem még nem lenne időm - viszont itthon soha nem tudtam ilyesmit csinálni :roll: nekem csak az válik be, ha hajcsár módjára áll mellettem vki :lol:
Vendég

Sziasztok!

Doo! A hasizom gyakorlatokat valóban csak fél év után lhet elkezdeni. De van egy pár taktika amit már lehet csinálni. Veszel egy olyan nagy levegőt hogy kifeszüljön a pocid és azt azután kifújod annyira hogy behúzod a hasad amennyire csak lehet. Majd nyomsz mintha kakilnál. De ettől több hasizom a CSASZISOKNAK JÓ DARABIG NEM JÁR! :)

Amúgy sima szülés után is három hónapig nem javasolják a kifejezetten hasizomgyakorlatokat, de ezt ők is csinálhatják.

Én jelenleg még csak intim tornászom, nemis csöpög a pisim. A szüléssel együtt mintha megszűnt volna.

Szép napot mindenkinek!!! Tegnap sétáltunk 15 percet a lurkóval, de a kis haszontalan végig ludta! :)

Mára behívatott az igazgató Gergő végett.... kíváncsi leszek mit akar!
Majd jelentkezem utána

KépKépKép
bogyra

Jó Reggelt!

Martin baba az este főműsor időben olyan cirkuszt rendezett,hogy szerintem pestig lehetett hallani,éppen gyakorolt a Kontor stúdió a szomszédban,ezerrel ment a rock zene,de az én babucim még őket is leordította.
Szegénykémnek annyira fájt a hasa,két napja nem volt kaki,és ettől nagyon kiborult,meg persze mi is,borzalmas volt.
Gyakorlott anyukák ,Dóri!!!Segííííts,mit lehet csinálni ha ennyire szorul a popó??Tudom a tápszer fogja ,de hát valamit enni kell adni neki,nekem sajnos a mellem már csak dekoráció :cry: :cry: mert elapadt a tej teljesen,most hozom egy kismamától az anyatejet,azt adom nappal,és éjszaka kapja a tápszert...de szegénykém nagyon szenved.
Gondolom most mindenki elítél majd,és már egy ideje szoktatom magam a gondolathoz(amit a védőnőtől kezdve mindenki aki hallja ,tudatosít bennem),hogy ha nem szoptatok,akkor rossz anya vagyok és csak fél ember,de azt hiszem bárkivel előfordult volna ez,ha alig hogy megszületik az a kis ember ,elviszik tőle és másfél hétig csak imádkozhat érte,hogy meggyógyuljon....ha a kórházban 4 ágyas szobában fekszik,és mind a három lánynak ott van a babája vele egész nap,ő meg nézi az üres kosarat,és bevillan a kép egy kis emberről aki kikötve,becsövezve fekszik egy inkubátorba.
Megpróbálom nem tragikusan felfogni a dolgot,mert nem az én babám az egyetlen aki tápszeren nő fel,anyukám engem is csak 9 napig szoptatott,az állatkertből a bébi oroszlán kajáját kaptam,mégis itt vagyok!! :) :)
És ami a lényeg már egy kilóval több,mint amivel született,szépen fejlődik,csak ez a kaki baj ne lenne,és ami még durva ,hogy lágyék sérve lett a sírástól és az erölködéstől,amit majd valószínű meg kel később operálni,tehát valahogy teher mentesítenem kéne szegénykém pociját....de hogyan??????
:( :( :( :(

KépKép
riella77

Riella!

Ne tépd magad teljesen feleslegesen!!!! Gergő is csak pár hétig szopott pedig minta körülmények között született, rögtön mellre tettem, otthon is szoptattam ahogy csak tudtam, aztán puff elapadt... mindegy volt fejés folyadék stb. Így volt megírva hogy neki tápszeren kellett felnőnie.

Nem akarok nagy hülyeségeket mondani, de szerintem valami gyógyteával lehetne próbálkozni vagy egyszerűen levolac-kal... azt lehet csecsemőnek is adni. Annak idején én is azt adtam Gergőnek hisz neki is rekedése volt a tápszertől. Úgy csináltam, hogy egy székletmentes napot vártam és másnap délben adtam egy kiskanál levolacot... nah egy óra múlva úúúgy de úúgy összefosta magát, hogy általában csak a kádban tudtam kitakarítani belőle.

Szerintem ezt próbáld meg! :) És kitartást, hamarosan hozzászokik a kis pocija a tápszerhez és nemlesznek gondok. Gergő még három évesen is kérte a tápostejet (így hívta) :)

KépKépKép
bogyra

Riella!

Ne tépd magad teljesen feleslegesen!!!! Gergő is csak pár hétig szopott pedig minta körülmények között született, rögtön mellre tettem, otthon is szoptattam ahogy csak tudtam, aztán puff elapadt... mindegy volt fejés folyadék stb. Így volt megírva hogy neki tápszeren kellett felnőnie.

Nem akarok nagy hülyeségeket mondani, de szerintem valami gyógyteával lehetne próbálkozni vagy egyszerűen levolac-kal... azt lehet csecsemőnek is adni. Annak idején én is azt adtam Gergőnek hisz neki is rekedése volt a tápszertől. Úgy csináltam, hogy egy székletmentes napot vártam és másnap délben adtam egy kiskanál levolacot... nah egy óra múlva úúúgy de úúgy összefosta magát, hogy általában csak a kádban tudtam kitakarítani belőle.

Szerintem ezt próbáld meg! :) És kitartást, hamarosan hozzászokik a kis pocija a tápszerhez és nemlesznek gondok. Gergő még három évesen is kérte a tápostejet (így hívta) :)

KépKépKép
bogyra

Riella!

Dehogy vagy ettől rossz anya. Egyszerűen így alakult. Ne hibáztasd magad! Tápszeren is fel fog nőni a baba.
A szorulásra remélem találtok valamit. Bogyra a mindenttudo tessék már ajánlott is valamit. Vagy kérdezd meg a dokit!
Szegénykének lágyék sérve lett? Mikor kell megoperálni?
Van ilyen, hogy a sírástól, erőlködéstől kialakul? Jéé.
:roll:

Kép
niki30

Lorcika ,Ricsike olyan mint egy hamvas őszibarack!Nagyon enni való!!!

Bringa, Pink-Lilike nagyon bájos imádom ,ha egy babának olyan kis kerek pufi az arca,azt olyan jól szét lehet puszilni.... :lol: :lol:

Niki,a hason alvás nálunk is befutó,tényleg nagyobbakat alszik olyankor,felhúzza a kis lábát a batyuba,kitólja a pelust gyertya állásba,és vigan durmol,viszont hasra tenni csak akkor tudom ha már egy kicsit bealudt,különben ordít....erre még én se találtam magyarázatot.

Melcsi,nagy gratula ez tényleg minta szülés volt!!!!!Nagyon ügyi vagy!

Végezetül egy fürdős kép!! :D :D :D
puszi mindenkinek jó babázást Kép Imádok pancsizni:))

KépKép
riella77

Sziasztok,

kis nyunyim végre elaludt :) Nekünk sem volt könnyű esténk már két éjszaka a gyerek kicsit meg van csúszva. Este 7 től hajanl 1 ig nem alszik, igaz utána 10-ig szunyált egy kajcsival 5 körül :) szóval azért aludtunk mi is 10-ig :wink: de jó lenne valahogy előrébb hozni ezt a dolgot hogy 10-től hétig szundizzon... tudom, tudom, nem kívánság műsor :lol:

Reni, nálunk is a fürcsi után kezdődik a nem alvás, most megpróbáljuk 9ről előrehozni 6, fél hétre, csak azért gondoltuk a későbbi jobb, mert addigra apa tutira mindig itthon lesz... hát ember tervez, gyerek végez :)

Melcsi, gratula az óriás bébihez, és a példás szüléshez, nem semmi ekkora babót ilyen ügyesen kinyomni :shock:

Riella, mindannyiunknak megvan a maga keresztje, és mindig lesz valami ami miatt azt gondoljuk majd nem vagyunk minta anyukák, nekem is pár napig kevesebb volt, és ostoroztam is magam miatta, most sikerült megoldanom, újra van tejcsi, de most már tudom, hogy bármikor újra megtörténhet, és nem is kell hozzá semmi "rosszat" vagy "rosszul" csinálni. Szerintem az a fontos hogy tudod te mindent megtettél, és biztos így volt.

Köldökcsonk nálunk is leesett már több napja, de nagyon mély lesz a köldöke, kicsit hosszú maradt a csonk :(

Nyuszika állandóan csak enne, hízik mint a veszedelem, ma volt itt a védőnéni, csak pislogott.
Urtica Urense nagyn bejött, meg a söröcske, ma 100-at kiszopált a bébi boo, és még 40 grammot kifejtem a cicimből :roll: asszem pár napig fejek hogy legyen egy kis pót tejcsi a mélyhűtőbe, aztán abbahagyom, mert szétpattannak a melleim :roll: Urtica Urensről azt mondták nekem, max 3-4 napig szabad használni, aztán már inkább apasztja a tejet mint növeli, úgyhogy ma már nem is veszek be.

Csajok nekem azt mondta a védőnéni, hogy ha a seb bírja már csinálhatok hasizom gyakorlatot is, és 6 hét után akár bordásfalon páros láb emelést is, ha nem fáj... szal én 6 hónapról nem hallottam...na ennek majd még utánakérdezek
pici76

ja és tegnap megejtettük az első igazi sétát!!!
gyerek okos anyutája és aputája kivitte a gyereket du 2 kor száz fokban sétálni hosszú ujjúban és sapkában :) szegény gyerek persze szarrá izzadta magát :roll: hát még tanulnunk kell... férjem mindig attól fél megfázik...
pici76

sziasztok

Na úgy néz ki sikerült mindent visszaolvasnom. Bringa gratula a kislányhoz.

A héten már eltudtam menni vizsgázni is, talán sikerül a hét vizsgából hármat megcsinálni - jó lenne-.

Ma voltunk tanácsadáson - kicsit korainak tűnt nekem, de aztán rájöttem, hogy azért hívott be, mert megy szabadságra egy hónapra. Úgyhogy az első védőoltást sem a mi orvosunk fogja beadni. A lényeg, hogy a drágám két centit nőtt, valamint 600 grammot hízott és még nincs három hetes. A védőnő - nem a mienk - be is szólt, hogy be kéne húzni a kéziféket, mert a baba nem bírja az ilyen gyors növekedést és hasfájós lesz tőle. Pedig én nem is háromóránként szoptatok, hanem amikor ő kéri. Van, hogy 5-6 órát is alszik egyfolytában. Tegnap este is letettük 8-kor és csak hajnal 3-kor kelt fel. Napközben is tud sokat aludni, főleg ha kint vagyok vele és levegőzünk.

Mi már egyhetes kora óta járunk sétálni nagyokat. A doktornő azt mondta, hogy mivel nincs nagy különbség a benti meg a kinti hőmérséklet között nyugodtan lehet vinni sétálni. Nem is bírnám bent a lakásban hetekig. Igaz úgy néztek rám az emberek, mint a fehér hollóra, hogy egyhetes műtöttként mit keresek kint az utcán. Hát ha már a klinikáról kidobtak négynaposan....

No lépek megpróbálok szunyálni egyet a gyermekkel. Mindenkinek szép napot!
Márti
stella2007

Stella, én sem tartom abnormálisnak egy hetes babát sétálni vinni.
Mi is lementünk vele, had szokja. Semmi baja nem lesz. Jó, nyílván nem 30 fokba, tűző napon, meg brutál szeles időben...
A doktornőnk is mondta, hogy nyugodtan ki lehet vinni már.

8-kor letettétek és csak 3-kor kelt fel! Úhhh! De állat!
Nekünk az első éjszaka csinálta azt, hogy úgy kellett felébreszteni, hogy egyen végre. De erre azt mondta a dokinő, hogy nem kell felébreszteni, ha magától nem ébred meg.
Mindig ilyen jól alszik a babátok éjszaka?

Gyerekek, akkor megint jön a nyugidokinő Zömbik Nikoletta.
:lol:
Senki ne parázzon a tej mennyiség miatt, vagy azon, hogy nem szopizik a bébi.
Ha idegeskedünk, nah akkor könnyen elapadhat. Ugye Bogyra?
Én tökre nem vagyok stresszes. Őszintén szólva, ezen magam is meglepődöm, hogy tök jól veszem az akadályokat és nem aggódom túl magam. Lazán kezelek mindent. Van aki csak 6 hét után fogad látogatókat...hozzánk már most jönnek a hétvégén.
Persze nem vagyunk egyformák.
De szerintem ne aggódjatok, a manók tudják mi a jó nekik. És ha valakinek nincs teje, akkor sincs nagy gond. A tápszeren felnőtt babák is ugyanolyan szépen fejlett gyerekek lesznek.
De nem?
Remélem nem bántottam meg senkit!

Kép
niki30

Sziasztok!
Lili nevében is köszönöm a gratulációkat :lol: .és természetesen én is mindenkinek szívből gratulálok a babájához!
Akinek tudtam a számát már megtettem sms formájában,(az valahogy most jobban megy,ott elég egy kéz is! :roll: )

Bogyra!Nem venném a szívemre,ha miattunk szenvedne Levike tejci hiányban,ezért kíváncsiságodat gyorsan kielégítem:természetes úton szültem és jól be is paráztam közben! :oops:
Az ügyeletes orvos éppen hívni akarta a dokimat a csaszihoz,amikor azt mondta:csak még megnézem a méhszáj hogy áll :?: és ezek után belém esett :!: na nem szerelemmel,hanem bő három ujjal :!: :!: :!: :wink:
Akkor mondta ki,hogy nem csaszi,hiszen ez szülés,a baba mindjárt megvan,én pedig majdnem elájultam,hiszen annyira nem készültem erre már az utolsó hetekeben,sőt csak arra tréningeztem hogy milyen szuper lesz Lilinek és nekem is a csaszi :shock:
Summa summárum,ha nincs mellettem Balázs én feladtam volna,kicsúszott a lábam alól a talaj rendesen,de ő remekül helytállt,én meg olyan voltam ,mint egy kóbor,kivert,kiskutya,esdekeltem minden jó szóért,és szófogadóan tettem amit mondott,lélegeztem,ha kellet,nyomtam,mikor azt vezényelte,szóval ezért A KISLÁNYÉRT MI TÉNYLEG KETTEN DOLGOZTUNK MEG! :)
Egyetlen injekció nélkül két és fél óra alatt születtünk meg(azért írom így,mert a kapcsolatunk is újjászületett,család lettünk)!
Ja,és én kis szerencsés,a dolgok kellemetlenbbik alfelét én újra kihagyhattam,mert el kellett altatni,hogy a méhemet átvizsgálják,nem nyílt-e meg a csaszi heg belül.Így a varrást ismét nem éreztem,yuppiyéyooooooooooooo! :wink: :lol:
Majd részletsen is leírok mindent,de most még csak annyit,hogy a szülőszobán Riella és aztán Ti jutottatok eszembe,mert gondoltam úgysem fogjátok elhinni,hogy amikor Lili kint is vagyok,bent is vagyok-at játszott,én pedig éppen készültem szétszakadni és elájulni a fájdalamtól,akkor Keresztes Ilditől a következő hangsort véltem a rádióból felhangzani:"......mondd mit tegyek hogy érezd,ha kell meghalnék teérted?................."
Na erre én úgy döntöttem nyomok még egyet,aztán meg jól meg is halok,és akkor megszületett Lili,én meg mondtam,hogy elájulok,erre a doki:csak nyugodtan Brigi,de minek?!itt a baba! :shock: :roll: :lol:

Kép
bringababa

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?