A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Csaó Lányok!

Köszi a pelenkázólapos segítséget.
Tegnap megoldottuk apával a dolgot és megvettünk minden hiányzó dolgot kicsi leányunknak. Mint pl. fürdető-pelenkázó állvány, bébiőr, kókuszmatrac a 2. kiságyba, komplett ágynemű garnitúra (baldehin, rácsvédő).
Már tényleg csak apróságok hiányoznak: vízhőmérő,fésű.
Na és persze ki kellene mosnom a 4 doboz babaruhát, babakocsi és hordozó huzatot :oops:

Kép
szücsi

Kössz, Bori. De asszem most nem menne nekem az ilyensmi.
Nem bírok másodpercet sem eltölteni a hátamon. Annyira nyomódik lefele a pocakom akkor, hogy szusszanatnyi levegőm sincs.
Most valahogy úgy lett picivel jobb, hogy a számítógépes székbe beültem, lábaim felhúztam magam alá, s úgy olvastam a helyi magyar hetilapot.
Abban igazad van, hogy ilyen nyűgös nem szoktam lenni, de ilyen pocsékul sem szokom magam érezni.
Szarul indult ez az egész nap, asszem este beülök ismét egy jó kis melegecske kád vízbe, hátha attól még jobban ellazul a derekam.
Ha pedig kienged valamelyest, akkor ígérem megpróbálom a tornát.

Kép
kissmanó

Szücsi! Annyira bírom az ilyen beszámolókat. Csak úgy sugárzik ilyenkor mindenkiből a tettvágy.
Ha fel lesz szerszámozva a cuccos, szívesen vesszük a fotót a baldahinos, rácsvédős ágyikóról. Meg más cuccokról szintén. Olyan jó az ilyen cuccokban gyönyörködni.

Kép
kissmanó

Ok, móni, beírtam. Szücsi, Te még nem is vagy rózsaszínezve! Direkt? Maradjon még így, semlegesen?

kétfiús anyuka
babdorka

sziasztok,

Móni és Orsi, nekem van választott szülésznőm, majd jól rákérdezek, mi kell a Szt. Imrébe? 21-én találkozom vele, utána írok.
Lányok, az alvással én is szenvedtem, a legutóbbi bevált módszer, este 1 dl vörösbor, ami megengedett, sőt szülésznéni által javasolt, persze házibor, igazi szőlőből. Ettől kicsit elkábulok, mert ugyi 8 hónap partielvonás után a fejembe száll, és tök jól alszom...

Nálunk névváltozás történt, az Uram Botond nevet szeretne adni a kisfiúnknak, és már arról álmodozik, hogy a következő gyermekünk kislány lesz, és a bátyjával jár bulizni, ő meg majd kíséri őket... hihi.... hát nem édes??? a kis naiv.....

hol lehet occsón venni jó szopi melltartót? tegnap benéztem a Váci úti Brendonba, hát ezek meg vannak bolondulva..... minden k.... drága....

Létezik a baba születése után egy egyszeri állami támogatás? ki tud erről további részleteket???

köszi,
jók legyetek,
Ildi

Kép
lidikoka

Ildi! Emivel tárgyaltuk ki múltkor. Anyasági támogatásnak hívják, a Magyar Államkincstárnál kell igényelni a gyermek születése után, annak szül. akvi-ával, TAJ- és lakcím kártyájának bemutatásával, és egy formanyomi + annak mellékletének kitöltésével. Vagy beküldöd az eredeti papírokat, vagy beviszed, bemutatod, és otthagyod a másolatokat. Meghatalmazással intézheti az Apa, vagy más, de az igazolványokat eredetiben kell bemutatni ;(
Budapestieknek a XIII. Lőportár u-ban kell igényelni.
Törvényesen:
http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ ... 60627.html

Ugyanitt kell igényelni a családi pótlékot ugyanannak a formanyominak, és egy másik mellékletnek a kitöltésével. A formanyomik az Államkincstár honlapjáról letölthetőek.
http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/ugyf ... mtatvanyok
innen az igénybejelentés család tám... + 5.sz. + 1.sz. pótlapok kellenek

Ezen kívül több kerület támogatja az ott lakó anyákat, így a XI. is. Ezt a védőnő, és a helyi önkorm tudja megmondani.
Vendég

Bori: Már csak 7 nap a vonalzód szerint. Nem érzel még semmi furcsát? Jajj, én úgy izgulok...

Kép
zsuzsi**

Ja, s milyen izgi lesz, ha Ádám nem akar 7 napon belül kibújni.
Akkor a vonalzó majd mit lép?
Only -3 days to go?

Kép
kissmanó

Hi!

Jaja Bori! 7 nap! :lol: elvilegggg.

Hu lányok, jól vagyok de ez a kaja utáni állapot nagyon rossz.
Szétdrurranok pedig normál adagot ettem (csirkemell darabok+görögsali) + pici őszibarack..ááááh..

basszus, itt a közelünkben gyulladt ki egy 10 emeletes panel..brutál..7-ik emelettől felfelé totál égett..1 vagy 2 ember meghalt :( többen füstmérgezést kaptak) már nyomják a híradóban

fodrász elnapolva, holnap megyek! nagyon várom már!

egyébként jól vagyok.
hűtőt takarítok-olvasztok..
torolve_20131003125716

Én még mindig totál sz@rul vagyok, pedig sikerült aludnom egy kicsit. Nem tudom, hogy mi lehet ez... :(

De most annyira megkívántam a pizzát, hogy rendeltem egyet... nem érdekelnek a kilóóók! :shock:

Kép
zsuzsi**

Igen, ezen én is gondolkoztam a vonalzó lelki életén. Anno nem tudtam, mit írjak, így a legkorábbi dátumot mondtam meg neki, azaz a 14-ét, ami jövő hét csütörtök. Ehhez képest először 16-át mondott a doki, majd átlagoltunk, és kineveztük a 15ét. De én nem vagyok egy vonalzó frissítgető fajta (pl. már átszámítottuk a terhességemet, és ma vagyok 39+0), mert tök mindegy, mi van rajta, Ádi akkor jön, amikor óhajt. Szülésznő szerint nem lesz meg 16-a előtt. Mondta ezt múlthéten. Kíváncsi vok, holnap mit mond.

És hogy mit érzek? Hát, érzem, hogy ez már a vége. Egyrészt testileg egyre rosszabb. Érzem a túlsúlyt, ha megyek, plusz minden evés után légszomj, és kiver a víz (helyhiány), lábam, kezem pufi. A fejem még nem, állítólag, az az utolsó jel. A hasam lent van, de már vagy 3 hete, és nekem nem segített a légzésben.
Mondjuk én egész jól viseltem eddig, mert csak 1 hete kelek fel esti pisire. Ádival átálltunk váltott műszakra: ha én ébren, ő alig moccan, ha én pihizek, alszom, akkor ő mocorog. Én nem ébredek rá fel, de az éjjeli pisikor mindig olyan csálén áll a hasam, hogy röhögnöm kell. Aludni mondjuk már csak egy pózban tudok, de szerencsére a kedvencem maradt meg! (jobb oldalon, magzatpóz, alátámasztott pocival).
Na, és a fájások. Hát, vannak. Nem tudom, ezek már azok-e. Menzesz jellegűek, de nem egyértelmű, nem fentről indul (előkészítőn aszonták, fentről indul, és végighúzódik a szülési fájás a méhen), és nem tart sokáig egy-egy fájás, nincs bennük ritmus.
Az antiszociális érzéseim egyre erősebbek. Nem szeretek már elmenni itthonról. Ha elmegyek, viszek tena betétet, hogy ha elmegy a víz, akkor csak egy wc-t kelljen keresnem, és ne egyből csurom mindenesen induljak a kórház felé, vagy haza, és még hívjam Apát is.
És persze tök elképzelhetetlen, hogy gyerekem lesz, mindeféle félelmeim vannak, hogy hogyan nem lesz mégsem... :evil: És az is furcsa, hogy szeretni fogom... :oops:
De ezeket nem akartam mondani, hogy egyrészt ne izguljatok előre, másrészt, hogy ne körözzetek 4 órás eltűnés miatt ;)

Ja, Zsuzsi! A kilók már engem sem érdekelnek. Oylan kevés öröm jut így a végére, legalább had együk azt, amit kívánunk.
Vendég

De egyébként simán pakolok, vásárlok, emelek. Délelőtt képeket szögeltem a falra, ikeás dobozokat töltögetek a forever dobozban lakó dolgokkal, mindennap főzök. Szóval, azért elég aktív vagyok, csak néha leülök, ha elfogy a levegőm ;)
Vendég

Azért itt nálunk mindenki tök jól viseli ezt az egészet, még azok is, akiknél problémák adódtak... Büszke vagyok rátok csajok!!! :D 8)

Kép
zsuzsi**

Jó olvasni Bori mondatait..szerintem teljesen természetes ahogy leírod, hogy miket érzel. (nekem teccik)
Mindenesetre Bori már a célegyenesben van és engem pl. tök jó érzéssel tölt el, hogy nemsokára megszületik az első topik baba és jön Bori az élménybeszámolóval..
Mi veled leszünk lélekben! :lol:

Zsuzsii!
Van illóolajod? Levendula, rózsa esetleg? az annyira jóó, nyugtató, relaxáláshoz meg csakúgy egyáltalán párologtatni..
Sztem az időjárás is befolyásol bennünket meg ez az egész másállapot..mindenféle gondolatok motoszkálnak bennünk.

Nekem ma pl. mehetnékem volt..mentünk is..de ilyenkor már nem sok..sőt! csak pihi..

Kilók különösebben nem izgatnak, amit megkívánok azt eszem..de a hülye feszülés miatt..alig..úgyhogy nem jönnek már a kilók.
Most pl. kókusztekercset hozattam Atival..imádom..jó tömény és nem lehet abbahagyni..de kénytelen voltam :lol:
Ráadásra hozott még egy linzerkarikát is..
torolve_20131003125716

hát nem messze van tőlünk az a lakás, amelyik kigyulladt. Én a füstre ébredtem délután. Szörnyű volt. :(

Gurgi én is úgy vagyok, hogy már tökre várom az első topic babát. De szerintem Annee be foja előzni Borit. Fájás szerűségei vannak (nem rendszeres) és valószínű a nyákdugesz is távozott. Annee nem baj, hogy így tudósítok rólatok, ugye?

Én diéta dacára ma bevágtam három gombóc fagyit. :roll:

kispiskóta

Gurgi! Annyira gagyi vok. Látom a vonalzódon a 39-es számot, s először az jött be, hogy atyavilág, nálad is mán az uccsó napok? Aztán rájöttem, hogy az nem heteket jelez, s biza akkor még több mint 5 hét. Ha Samuka is ért a vonalzó nyelvén.

Egyébként Bori, ismét tiszteletem, olyan tökéletesen, logikusan fogalmazol, hogy csak.
Egyébként hasonló érzések vannak bennem is, csak persze a mai derékfájáson kívül más nincs. Hálisten.
Ja, néminemű motoszkálás a nyelőcsövemben vagyon, nem tom sav próbál-e feltörni avagy hányinger, mett annyira nem tiszta.
S ma elkezdtem inni a málnalevél teát.

Ma megvettem a kiscsoportosok évzáró ünnepélyére az ajándékok kétharmadát, még csak kindertojás kell, meg majd sütik és valami rostosok, s jöhet a nagy bulizás.
Ja, s szóltam Grétumnak meg a derekamnak, hogy most ugyan van kis lazsa, irodából hamar hazahúztunk, de jövő hét aktívabb lesz, Edóval szemorvos (amit ugyi sulikezdés előtt fél évvel kellett volna), csütörtökön az ovis buli, majd pénteken dokinéni.
Ja, s akkor már megleszünk betöltött 37 hetesek. Adrival meg nem értünk el a 38-ig.

Ja, asszem sav a cuccos, menyek küldök neki valamit.

Kép
kissmanó

Ja, nem írtam le ma nektek, de azért én is Anneera tippeltem, hogy ő nyitja a sort.
Zsú, szerintem nem sértődhet meg, hogy tudósítasz, s ezennel elsőnek benyújtom az igényemet, hogy továbbra is gyere a hírekkel.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

én vagyok az első bejelentkező?!
nagyon jó volt a balatoni nap ettünk,fagyiztunk,sütiztünk,beszélgettünk.
remélem többiek is jól érezték magukat.

Bridzsi

Kép
esztora

hali

hulla vagyok 8)

jó volt a tali!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nekem teccett! :wink: a lényeg: végig ettük,a mit lehetett! :lol:
szóval voltunk füreden, sétáltunk, aztán ki-ki lángos-gyros-hal, attán elmentünk fagyikelyhezni és utána még veszprémben sütiztünk :lol:
mondano sem kell, hogy a legtöbb embernek megakadt a szeme a 4 pocakon :D

brigi csinált fagyis képeket, bizti felteszi majd..de engem ne nézzetek közelről jóóóó, jó kép még nem készült rólam!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Emi pont egyszerre irtunk felteszem a képeket amint Ricsi hazaér és bemászik a gép mögé (ott van az usb)
megvártam hogy bele egyeztek-e.(amugy meg nincs igazad a jó kép témában :wink: )

Bridzsi

Kép
esztora

Na jó, akkor majd eldöntetik itt, hogy mi a jó kép, s mi nem.
De szerintem egyöntetű vélemény lesz: kismamik csakis szépek lehetnek.

Ja, ha már pocakos elemzésnél tartunk: most mértem meg magam, nem szedtem az utóbbi időben szinte semmit magamra, pedig volt falatozás bőven.
Igaz, pocakkerületem eszméletlen, már 116 centinél járok.
Csoda, hogy akkor az a ruha nem ért be ma reggel?

Kép
kissmanó

na lányok, tessék azokat a képeket feltenni, hamár nem tudtunk ott lenni!!!!

kispiskóta

Köszönöm a dícsérő szavakat!
Nekem az lesz a furi, hogy én már lebabáztam, de Ti még a légszomjról fogtok írni :D

Balatoniak! Örülünk, hogy jó volt! Ma már arra gondoltam, én is elmehettem volna, milyen jó lenne a balatonparton császkálni. De ez csak vágy. Vsz a pályaudvar felé félúton beparáztam volna, hogy veszprémből felérek-e majd szülni... :D

Manó! Tényleg lehet abban valami, hogy most nem vagy leterhelve a sok otthoni teendővel, csak az átlagossal, és a derekad rákezdett. Majd jövőhéten, ha megint ezeregy dolgod lesz, próbáljon csak meg fájni... Esélytelen, hogy hallgass rá! :D Most pihenj, amennyit tucc, megérdemled!
És lehet, hogy együtt szülünk jövő hétvégén??? ;)

Anneenak elment a nyákdugó? Pont most gondoltam rá, hogy mi lehet velük, mert asszem már tegnap sem jelentkezett be... Hajrá neki, és a kis Andrisnak!

Körözés Jovikára,
továbbá bejelentkezést kérünk Rózsától, Brigitől, Babától, Hencsitől, Blurtől, Mütyürtől, Timestől és a ritkán jövők is szólhatnának pár jó szót!

Rémes a paneltűz!
Meg a jó térd műtése a rossz helyett. Grrr, hihetetlen, ezt nem tudják a pénzhiányra fogni...
Vendég

A Kismama magazinnak vannak a havi számoktól függetlenül megjelenő különszámai. Most jelent meg az első 1 évről szóló. Pár hónap múlva, biztosan többet fogunk már tudni, de így előre egész jó összefoglaló. Akár Apáknak is.

Két aranyos szöveggel kezdődik.

"Még senkié sem volt a mellem annyira, mint a tiéd. Kisajátítottad, amint megszülettél, és én boldogan adtam neked. A pocakomra tettek, és te felkúsztál és megtaláltad az életet adó forrást. Boldogan adom neked azóta is, amikor követelőzve sírsz az éhségtől, vagy kimerülve bújsz hozzám és elszundikálsz rajta, vagy amikor semmi más nem vigasztal meg ebben a nagy, zajos és idegen világban. Néha, amikor már majdnem tele a pocakod, nyugodtabban szopizod, közben rám nézel, és azt mondja a tekinteted: jó, hogy vagy nekem!"

"Micsoda nap volt a mai! Sokkal korábban ébredtél, mint máskor, és nem is tudtalak újra elaltatni. Egész délelőtt nyűgösködtél, délben mégsem akartál elaludni. Csak tekeregtél a babakocsiban, vásárláskor pedig úgy üvöltöttél, hogy inkább gyorsan kiszaladtam veled. Most pedig egyszercsak elalszol a pelenkázón. Békésen szenderegsz, arcod kisimult, szemed résnyire nyitva. Hallgatom, ahogy szuszogsz, és óvatosan átfogom a kis tested, beteszlek az ágyacskádba. Aludj jól, édesem, boldog vagyok, hogy vagy, és már előre örülök a holnapnak, akármiylen hangulatban is leszel."
Vendég

Bori, sírok!

9 hónap alatt nem sikerült eláérzékenyülnöm, már azt hittem hiányzik egy hormon belőlem, de ez annyira szép... :cry: Lehet dúlnak már a hormonok?

kispiskóta

GYEREKEK, MOST ÍRTAM EGY HOSSZÚ ÜZIT NEKTEK, ERRE ELSZÁLLT :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :roll:

Kép
Kép
christine

No, minggyá belefogok mégeccer.....

Kép
Kép
christine

De jó, Rózsa! Akkor itt vagy! Írd word-be, és akkor nem tudja a babanet elszállítani!
Vendég

Bori!
Megríkatsz :cry: olyan szép ez az írás.

Nekem nem kell sok és már pityergek is..

Balatoni brancs! :lol:
Várjuk a képeket. lálálá

Annee kisangyalom!
Szorítunk..azta mindenit, akármi is lehet..izgi

No. Apa átvette a hűtő surolását..de mindjár leváltom..jó mi?!
torolve_20131003125716

Zsú! ;) engem is ez siratott meg először!
Vendég

Zsu!

Én végig sírtam-sírom a kismamiságomat..minden pityergek de volt, hogy zokogtam..vicces de még a barátok közt-en is :lol:
torolve_20131003125716

Nekem meg pont az volt a furi, hogy egyáltalán nem voltam érzékenyülős, de most olvasva komolyan potyogtak a könnyeim...

Lehet közeledik a nagy nap. :lol:

kispiskóta

Én is itt!
Hazaértem, mint egy hulla, erre az ember, hogy irány bevásárni, mert nincs itthon se kaja, se ásványvíz :roll:
Nagyon tuti volt a tali! Kétszer kellett cukiba mennünk, mert amit mi gondoltunk, ott nem volt Katának semmi diétás, úgyhogy itt mi fagyiztunk, a másikban meg sütiztünk... 8)
Elfoglaltuk Füreden az egész sétányt, jól megbámultak minket, sőt meg is jósolták, hogy melyikünknek mi van a pocijában..

KépKép

KépKép
szivvi

Zsú
Ha nem sértődsz meg, találtam vmit a fájdogálásaidra, minnyá bemásolom, ha akarod! De ha nem, nem sértődök meg, nem akarok észt osztani!!!

Legközelebb, már babás talit kell tartanunk, de sokkal többen is lehetnénk! Arra jöttem rá, hogy jó brigád itt a miénk! Nagggyon várom már a bébeket!! Izgulok, hogy ki borítja meg a dominót!!!

KépKép

KépKép
szivvi

Jaj, de kivi vagyok tényleg arra ki fog először szülni és utána meg a sorrendre. Még szerencse hogy sokan vagyunk, így nem fog kihalni a topic, míg a többiek szülnek. :lol:

kispiskóta

Mármint az altáji fájdogálásokra? Másold, miért sértődnék? Igaz háromszori nekifutásra sikerült felfognom, mi írtál. :lol:

kispiskóta

Sziasztok!

Tudom, olyan ritkán írok, hogy azt sem tudjátok, ki vagyok, de én azért olvasgatom a topikot :lol:
A táblázatban már szerepelek.

Lusti vagyok, ezért nem szólok hozzá, viszont nagyon szeretem nézegetni a pocakos és a babaszobás képeket.
Meg persze jó olvasni, hogy ugyanazok a dolgok foglalkoztatnak benneteket is, mint engem.

Nálam sajnos nincs minden rendben, kevés a magzatvizem, ezért elég fájdalmas, amikor mozog a bébike, és a lepény keringésével is van egy kis gond. Ezért az utobbi 2 hónapban már 2 hetente járok dokihoz.
Jövő héttől pedig elkezdi a CTG-t, és azt mondta azért hozzak magammal mindig cuccot, hátha úgy látja, hogy már nem érzi jól magát a baba, és akkor maradnom kell.
Azért remélem még pár hétig a pocakomban marad.

Mindenkinek kitartást a következő hetekhez!

Zsanett

Kép

Kép
ábibaba

"Az izületek és inszalagok ellazulása miatt fájhat a szeméremcsontunk és hátunk, nyillaló szúrásokat tapasztalhatunk, ahogy a baba nyomást fejt ki a medencefenék izomzatára.
ez a gyakorlat segíthet: helyezzünk párnákat a combunk alá, majd egyenes háttal üljünk le és tegyük össze a két talpunkat. Húzzuk a talpunkat a testünk felé, majd karunkkal nyomjuk lefelé a két combunkat. Lazítsuk el a vállakat és a nyakszirtet, lélegezzünk mélyeket és számoljunk el tizenkettőig. Naponta ismételjük a gyakorlatot!"

KépKép

KépKép
szivvi

Csajok, szerintetek a málnalevél teából 3-4 vagy 3/4 csészével kell inni? Én az utóbbit olvastam, ami háromnegyed. Gurgi, te meg írtad, hogy három-négy. Akkor melyik a jó? Segítség!

Kép
zsuzsi**

Kinder Andi ma nem is jelentkezett??

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ha a talpamat összerakom (márha megy) akkor úgy maradok szülésig, ez tuti. :lol: :lol: :lol: :lol:

Egyébként nektek nem fáj, csak nekem?

kispiskóta

Sziasztok,
Gyors bekukk, alig bírlak követni benneteket, egy két hozzászólás aztán futás, mert kész a kolbász-hurka vacsorára... még jó, hogy betartom a diétát, meg egész nap rohangáltam már fáj is a pocak.

Szivvi: homeos bogyók listáját holnap felteszem, remélem patáid mérete csökkent - én változatlanul óriás dagadó elefántlábú vagyok. :cry:

Gurgi: lenmag és málnalevél már beszerezve, jövő héttől iszogatom, szedegetem is.

Móni: én találtam egy körmöst aki házhoz jár, nagyon ügyes, ha gondolod megadom a számát, és akkor szülés után pár héttel már szépülhetsz is, nekem azt mondták az altatás miatt gáz a zselés köröm, úgyhogy én a szülés előtt egy darab ujjamról leszedetem, így tudják nézni, ha mégis altatni kéne valami miatt (ami úgysem lesz).

Na most gyorsan ennyi, majd jövök még később, remélem jól sikerült a balatoni összeröffenés (még ezt az oldalt nem olvastam vissza )

Na cső majd jövök

Andrea
Kép
kindernay

Izgulok Annee-ért! Remélem, hamarosan megtudjuk, hogy mi van...

Kép
zsuzsi**

De köszi megpróbálom, legfeljebb ha télleg úgy maradok lefényképeztetem magam. :wink:

Andi, hol vagyol?

kispiskóta

Ez jó,mire írok jössz. :D

kispiskóta

Zsanett! Hát nem valami jó hírekkel jössz, remélem azért minél tovább bírjátok még a megpróbáltatásokat, amihez kitartást.
Ja, s írod baba. Nem tudjátok, vagy nem akarjátok tudni ki lakozik a pocóban?

Akkor én mán asszem egy edzett fatuskó vok. Nem igazán pityergek, sőőőőt, egyáltalán. Jóóó, nem mondom, teccenek az ilyen irományok, de no egéritatás.

Képzeljétek, most beszélek az anyám húgával, erre közli velem, hogy a kettőjük fiútesójának a kisebbik lánya júni 30-án tartja a lagziját. Hát arra mán nem nevezek be. Mett mégiscsak 100 km-re van innen.
De a jó poén, hogy anyám elígérkezett arra a 7végére egy 89 éves öregasszonyt pesztrálni, mert a lányáék (az egyik szeretett keresztanyám, anyám nagyon jó barátnője) kell menjenek lagziba, s az öregasszonyt már nem lehet magára hagyni.
Anyám most dühöng (persze jogosan), mert hogyan mondja vissza az öregasszony pesztrálását, de azt sem igazán tenné meg, hogy az öccse lányának nem megy el az esküvőjére.
Na, aztán beszóltam, hogy akkor majd megoldom én, menyünk Grétuval osztódni júni 22-én, s akkor megoldódik, semelyik esküvőre nem kell benevezzen. Na, milyen voltam?
Amúgy anno mi elég korán szóltunk mindenkinek, sokaknak meghívó szétszórása előtt, de a meghívókat is legalább másfél hónappal korábban szétosztottuk.

Kép
kissmanó

Na, én meg azt szűrtem le innen-onnan, hogy 1,5-2 liter teát kell meginni. Nekem a reggeli főzet 1,5 literre sikerált, s most a vége nem bír lemenni a nyelőcsövemen, mett a sav helyben visszaküldené. Pedig ami megvan az még olyan 2-3 decinyi.

Kép
kissmanó

Manó, az szerintem nagyon sok, nem szabad ebből olyan sokat inni, mert beindíthatja a szülést... az izomlazító hatás meg minden...

Kép
zsuzsi**

ja, meg miután valaki szült, akkor tuti mennek a gratulációk ezerrel, aztán szegény friss mamik olvasgathatnak vissza. Persze ha engedélyt kapnak a friss családtagtól. :wink:

Kép
kissmanó

Tod, nekem a mai nap után asszem nem bánnám.
Ámbár ugyi azt mondják, hogy nem szabad túl meleg vízben sem fürdeni, mert az is. Hát Edóval a végén már rotyogó vizű kádban fürikáltem, s gyerek még élvezte is, nemhogy kikívánkozott volna. S ez most is tutira így van, olyanokat ficánkol mikor fürdök, hogy csak. S tutira magasabb a víz hőfoka mint 37 amibe nyomulok.

Kép
kissmanó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?