A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Mano: Az a baj, hogy marha régen szültem, és már nem nagyon emlékszem hogy mi volt akkor... :oops: :oops: :oops: Ami tény, hogy erős és sok a hüvelyváladék, és néha enyhe pirosas elszineződése van. :D

Gurgi: Zsúnak megy majd a sömös! :D :D
Vendég

Manó, nekem derékfájásra a Flector vált be eddig a legjobban, csak azt babásan nem szabad használni,mintahogy a krémek 90%-át.

kispiskóta

Jó reggelt, jó reggelt!

Én hoztam a formámat, alig aludtam valamit, pocsék éjszakám volt.

No de ha sikerül, ma megvesszük a klímát, és akkor már "csak" egy szerelőt kell keríteni, de előbányászom a föld alól is ha kell.... :wink:

Viszont ami nagyon pozitív, hogy az elmúlt 1 hónapban gyakorlatilag semmit nem híztam. Max. fél kilót, de ez is attól függ, hogy a nap melyik szakában állok a mérlegre. Mondjuk egy nagy szelet görögdinnye után, vagy még reggel :D

Andi: köszi a körmös ajánlást, még nem mondok nemet, mert ha annyira összeegyeztethetelen lesz az új kis életemmel, hogy eljárjak körmöshöz, akkor lehet, hogy szükségem lehet a házhoz járó körmösre. Most alapból úgy gondolom hogy megoldom, de meglátjuk. Jelentkezem, ha másképp alakulnak a dolgok.. Nagyon megvagyok elégedve ezzel a nőcivel akihez járok, elég nehezen találtam rá, sok "pancser" után. Ő viszont nagyon alapos, és egy éve járok hozzá, de még soha, semmi bajom nem volt a körmömmel, és nagyon szépek is szerintem :D
Mégegyszer köszi, ha úgy alakul, kereslek a tel.szám miatt.

Hétvégén mi is szőnyeget takarítunk, béreltünk ki egy tisztító gépet, és azzal nyomatjuk.

Elköszönök most, aztán majd még jövök.

Legyen szép napotok.

Móni

Kép
Kép
moni1973

Na sziasztok,
tegnap már nem tudtam visszajönni hasam alja elkezdett fájdogálni utána meg bedagadt a lábam, hirtelen a Szivvi lábát meglátva, azt hittem én is felraktam képet... :oops: Úgyhogy Szivvikém együttérzek veled, szó szerint!

Amúgy köszike, hogy hiányoltatok, nincs semmi gáz, csak kicsit fáradtabb vagyok most, nekem is fáj a hátam, a hasam alja, meg a kezem lábam teljesen be van dagadva. Ma megyek 4D-re majd tudósítok.
Ja megvettem a gyerek tapétát, sok választásom nem volt, azt vettem ami volt raktáron, már rakják a fiúk. A festést újra kellett csinálni ,mert az előző tapétához volt (sárgás, zöldes) a mostanival pedig tiszta gáz, szóval újra festették, most tapétázzák, ha minden igaz jövő hétre így-úgy nagyjából megvagyunk a babaszobával.

Bori: ha az utolsó jel az arc vizesedése, akkor nekem már egy hónapja kellett volna szülnöm, tiszta víz az arcom, orrom, szerintem ez is típus kérdése. Amúgy nagyon izgi már az az egy hét... :wink:

Csajszik örülök, hogy jó volt a balatoni találkozó, én holnap megyek egy szülinapra, remélem bírni fogom az utazást, kicsit ki vagyok pukkanva.

Na mennem kell, mert megint teltház van nálunk, pusszantás 4D után jövök.

Andrea
Kép
kindernay

No. gyorsan kiporszívóztam Kép

szétsülök persze..
most nyomtattam ki victoria becham új frizuráját..na olyanra vágatom! nem ér röhögni de ez lesz a legkényelmesebb samumami nyú her
Kép

Annee!
okker, akkor Zsu-t figyeljük ezerrel! :lol:

Andi!
Jajj de jó mész 4D-re, utána képeket várunk Samutokról..lálálá
torolve_20131003125716

Hali!

Most vettem észre, h nekem nincs is német RTL! ÁÁÁÁÁÁÁÁ :twisted: :twisted:

Azt mondta tegnap a dokim, h ha szokatlan fájásokat érzek, inkább menjünk a kórházba, ott már legalább felügyelet alatt leszünk. Ugyanis az is előfordulhat, h a nagy mocorgásban a köldökzsinór vhova odaszorul, és akkor az oxigénellátás nem olyan jó (most nem akartam senkit ijesztgetni).

Reggel vérzett az orrom, kb 7 évesen vérzett utoljára.

Napok óta jó mélyen alszom, csak elaludni tudok nehezen és amikor felkelek, akkor nagyon melegem van.

Mary! Úgy vok, mint te. Tudom, h pakolni kellene itthon, de egyszerűen nem merek. Párom megcsinál mindent, de szegénynek négy helyen vannak kötelezettségei, azt is teljesíteni kell. Hogy tanultál meg japánul?

Ma jönnek ablakot cserélni, jövő hét meszelés-tapétázás (csak egy szoba), fürdőszoba-bútor beszerelése. Közben randi mindenféle dokikkal :)

Jóregg!

Gurgi: Nagyon vagány leszel ezzel a hajjal! Nekem is tetszik! Samuka büszke lesz a szexi mamijára! :D

Én is jól aludtam, nem volt semmi különös. Engem csak a melleim zavarnak :oops: Éjszaka nem megyek ki pisilni, hanem reggel 6 körül, aztán 9-ig szunya megint. Én nem tudom, miben fáradok el, de sokszor még napközben nyomok egy sziesztát... kár, hogy nem fiestát...:D

Szivvi: Szülés után újra csodaszépek lesznek a lábacskáid, ne félj. A körmeid meg tök jók.

Andi: Örülök, hogy végre valahára elkészül a bébszoba. Most milyenre pingálják?
Várom az eredményeket a 4D-ről.

Emi: Babakocsi győőőőzelem!!! Juhhhíííí! :P

Mary: Ez szerintem aranyos név...

Annee: Ügyes legyél, ha jön a pillanat, veled vagyunk, remélem, tudod... anyukáááám, irigyellek!!!

Rózsa: Drágaságom, hun vagy a hosszú hsz-szel? Ígértél valamit! :D

Ja, kézzeljétek, éjjel éreztem valami nagyon furcsát, rövid ideig fájt is. Olyan volt, mintha Királylány ki akarná szakítani a pocakomat. Lehet, hogy megfordult... Jaaaj :wink:

Kép
zsuzsi**

Hogy ennek a Borinak ismét igaza van.................
Munkaterápia kell nekem.
Ma reggeli masszír apa részéről jó volt, de a tökéletes derekat tuti nem rólam mintázták.
Ellenben két óra alatt annyit pörögtem a cégnél, hogy ihaj. Muszáj volt megcsinálnom egy csomó munkát (elég lesz a csajoknak majd tenni az enyimét is, mikor tényleg itthon kell lennem Grétuval), s ráadásul 2 óra alatt, mert indulni kellett haza, anyumat engedtük vissza tatához. Hisz 7végére itt vagyunk mi, s kölök már csak pöttyös, de nem beteg.
Na, ezt a tempót a derekam aszonta kihagyja fájásilag, amit köszönök neki. Igaz, erre most a lassítás után a kisasszony köszöntött be, mozog ezerrel, amit tegnap nem igazán tett (kivéve a fürdőkádas uszizása), asszem őt is érintette a cudar kedélyállapotom.
Na, mehetek megint pakolni Gréta culákat a szekrénybe, anyum még ugyi (mint írtam( kapott egy rakattal, kimosta, szárította, tűrögette, s nekem az elpakolás maradt.
Asszem Grétusnak menyek kedvébe járni, lenyomok egy kis fagyit.
Na, jó híreket (ne) halljak, mindenki dorbézoljon míg csak teheti.
Esztora, teljesen alámerültél. De kérünk szépen BALATONI FOTÓKAT!!!!!

Kép
kissmanó

Ági!

Nekem is egyszer vérzett az orrom, április közepén..ömlött belőle..
(nekem kiskoromban sokat vérzett)
a megnővekedett vérmennyiség miatt van..az erek nem bírják a terhelést..orrnyálkahártya és barátai..

Szal fura fájásoknál irány a kórház..hm..végülis..jobb elindulni időben.
torolve_20131003125716

Zsuzsi! S rengett is a föld? Akarom mondani a poci?
Mert akkor tuti érezhetted a fordulást.
Jó is lenne, ha télleg jó kis királylány módjára szótfogadna a mami kérelmeinek.

Kép
kissmanó

Emi! Aztán babakocsi fejleményekről infókat kérünk.
Elsősorban tényleg teljesen tecc-e neked.
Gyerkőcöd apukája mit lépett mikor meglátta?
Anyósod majd hogyan veszi az akadályt?
Ja, meg érkezett-e már meg a nem is tom, kiságy vagy matrac, amit párod egyedül rendelt? Nem tom, telt-e el az egy hónap, mett asszem annyira ígérték nektek a szállítást.
Huhh, egyre jobban kezdek én is bekattanni. Olyan pezsgő szinten van itt a banda tartva, mindig történik valami, kaja, pia, bébiszoba, bébjárgány, találka (ismétlem, képek..... :roll: ), váladékozás, szex, ilyen-olyan ruhás/ruhátlan alvások, újabban frizura, imádom ezt a jó kis csapatot.
pussz:

Kép
kissmanó

Helló Mindenkinek!
Hú 12 órát alukáltam!! Egyszer pisiltem, fél 6-kor!
Gurgi
Majd kérünk képet! (nem bekemnéről!!) Én is majd megyek mégegyszer levágatom totál rövidre, ki tudja mikor megyek aztán legközelebb :roll:
Andi
Kiváncsi vaok nagyon, hogy mit mondasz 4d után!! Siess ha tudsz!
Emi
Végre megvan a bébtütü!!
Annee
Sokat gondolok Rátok!!

KépKép

KépKép
szivvi

Manó: Nem tudom, hogy a föld rengett-e, de nagyon fura volt. Betartottam, amit Sónkánöri doktorbácsi mondott, azaz sokat feküdtem úgy, hogy párna volt a medencém alatt (ez segíti a babákat a fordulásban). Hmmm nem tudom. Pannával minden nap beszélek erről a szobájában a hintaszékben. Legtöbbször a kiscsacsit is a pocimra teszem, hátha így hatékonyabb a mondókám, hogy meg kell fordulni... Lehet, hogy szótfogadott. :D

Kép
zsuzsi**

S mikor szemlélik meg legközelebb KirályPankát, hogy tényleg azt művelte-e el amit elvárnak tőle?

Kép
kissmanó

Zsuzsi, de aranyos vagy!!! Csacsit is pocakra teszed, hát királylány ettől bizti meg fog fordulni.

Gurgi, új séróról képet kérünk!!!

Ma esett le a tantusz, hogyha az tolsó uh-os adatot nézzük, akkor elvileg juni 27-én szülnék, és addig 19 nap van. :D De vonalzóm az utsó mensi szerint müxik. Hát kivi vagyok, melyik jön be, bár Rita is juni végét jósolt... :wink:

kispiskóta

Manó! Olyan tili-tolis masszírozó pesten ált gyógynövény és bioboltokba van. De talán gyógyászati segédeszközöknél is lehet, vagy sport boltban. ÉS azzal Adria is tud masszírozni téged, mert nem kell erősen nyomni.

Rita! Azért nem olyan eccerű sztem ez az első gyereknél. Nekem annyiszor volt már olyan fájás, hogy azt hittem, indulunk… Én igyekszem arra figyelni, hogy mennyi ideig fáj, és mikor jön a következő. Amikor elkezdtük az 5p-10p-10p-8p-20p kört, akkor mentem fürcsizni, hogy mi van. Elmúlt. De én addig azt hittem, ez már az. Tesómnak nem ment el a nyákdugó, és a víz is csak alig és szivárogva, szóval ha ebben van genetika, akkor azért eléggé oda kell majd figyelnem, hogy mi a stájsz.
Te leszel a legtrendibb mami a péterfyben!!!

Ági! Én 1,5 hete érzek szokatlan mozgásokat, és a ctg melletti fájásmérő egy leheletnyi összehúzódást sem mutatott ki. Én ezzel be nem fexem!

Zsuzsi! Gyanús a fordulat!!!! Esetleg nem tudod kitapogatni a tagjait? Én nem tom, hogy fexik, de az egyik kinyomott vmije nagyobb lett a földrengés után. Arra következtetésre jutottam, hogy addig könyököt, földrengés után meg sarkat kaptam ugyanarra a helyre.

Én nemtom, mikor szülök, de az együttlét, amiből Tökfej fogant, az szombaton volt, így a tudomány által a beépített növekedésre szánt 38 hét jövőhét szombaton, azaz 16án fog letelni. Mit fog csinálni a vonalzóm???
Vendég

Minden bekezdésemben van "én". Hogy fellángolt a mindig is serény egoizmusom... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Manó! Örülök a munkaterápia hatásának!!!
Vendég

ezt a sónkánöri dokit megnézném magamnak :lol: habár lehet idegesítene, ha olyan jó pasi lenne....

matracot 3 hétre ígérték, szóval elvileg jövő csötörtök! egyelőre nem izgulok rajt, azt a rendelést csak nem lehet annyira elrontani, vagy igen? remélem nem!

bébkocsi még anyunál van (az ő nevére jött, mert ő postán melózik és így ingyen volt a csomag) de elvileg a du.-i járattal átküldi, na majd ráveszem katit battyogjunk el érte és toljuk haza :lol:
de tegnap vp-ben bementünk egy bababoltba és ott is volt olyan, és naggyon bejött!

szóval apuka még nem láttam, majd este, ha hazaér!

képzeljétek, sosem beszéltünk anyóssal telefonon, asszem egyszer talán, amikor párom nem vette fel 7végi munka közben, na erre minap hívott, és most megint!!!!!!!!!!!! hát hogy hogy vagyunk, mit mondott a doki (amit persze tud, mert hívtam utána szilit és épp ott volt), szóval érdekes!
vagyis rendes, ezek szerint innentől kezdve számíthatok a telefonokra! (jobban izgul mint én :shock: )
de jó hír, du. küld cserit! hmmmmm :D

milyen furi, hogy ilyenkor mindenki átalakít, felújít, költözik, és persze tatarozza magát i hajvágás és többiek....

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Emi
Gondold el, kibújik a béb, erre a hangos, fényes, új világra, erre meglátja a mamáját és...Pl az én gyerekem ugye pedikűrözött a múltkor, én se várhatom trehányul :lol: :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Most pakolgatom a cuccokat a holnapi "költözésre". Persze az első dolog amit oda készítettem az az egyetlen rugi ami Kisbabának van :D

Emi, örülök, hogy megvan a babakocsi, majd rakj fel képet, ha tudsz.

Annee: Akkor továbbra is megy a drukk, hétvégén be-be kukkantok amikor tudok, hogy mi a helyzet Veletek :wink:

Moni, jó, hogy van klíma!
Ami a hízást illeti én sem híztam semmit, talán még fogytam is 1kilót, pedig egész nap fekszem, ugyanúgy, sőt talán többet is eszem, s mint Zsuzsinál a napi egy siesta nem maradhat ki...

Gurgi, még én is el szeretnék menni fodrászhoz szülés előtt s gondoltam lehet hátul felnyíratom egy picit. Mondjuk nem annyira, mint Vicky :) Szerintem a végefelé, szülésnél, sőt amiatt is hogy nyár van annál jobb minél kevesebb lobonc lesz rajtam....

Ná: Nálunk férjemnek pedig semmi ideje nincs takarítani... Úgy "irigyellek" Titeket, mikor írjátok, hogy ide-oda mentek a férjetekkel vásárolni stb, pedig hétköznap van.... Nekem reggeli után elmegy s vacsizni jön haza. Hiába, ez a japán életstílus :cry: Egyébként akkor kezdtem el japánul tanulni mikor ideköltöztünk. Eljártam egy suliba heti egyszer... Most is lenne még mit tanulnom bőven, csak lusta vagyok. :oops: Jelenleg rámragad ami rámragad periódus van...

Zsuzsi köszi, már én is barátkozom vele :) Remélem megfordult tényleg Királylányod!!!

Manó: Örülök, hogy jobban van a derekad!!!

Megyek folytatom a pakolászást, aztán meg vacsikészítés...
Kellemes hétvégét Nektek!!!
Vendég

Zsuzsi!
Kösziii..
Lehet, hogy megfordult Panka..hopsz..dejódejó. Kiscsacsi, egyem meg de édesek vagytok. Ügyike!!!!!!!

Fodrász után teszek fel képet..de ha görény akkor nem.. :lol:

Bori!
Ühüm, értelek..nemtom, lehet, hogy én látom csak ilyen eccerűnek a világot..mármint, hogy mikor kell indulni stb.. :lol:
jaja, trendi..höhh, na majd meglássuk aztat..höhööö

EMI!
Látod anyós rendes. no az én apósomnak eszébe nem jutna felhívni bennünket, ill. ha hívja Atit, akkor vmi. másról beszél..azért néha megkérdezi, hogy hogy vagyunk..
Mondtuk neki, hogy jöjjenek el még szülés előtt megnézni Samu kuckóját..válasz: nem szeretjük Budapestet..jahhh, kösssz
Annyira összehasonlíthatatlan Ő meg a szüleim..na mindegy..be kell nyelni. :?
torolve_20131003125716

na de egy brúszvillisz doki na aaaaz nem lenne rossz!
hát nem vagyok normális, hogy jutnak most ilyenek az eszembe????

ja és anyós azt is kérdezte, mikor megyek hozzájuk??? :shock: mi van? szomszéd falu, szombaton is ott ettünk... furcsaaaaa
gyanítom ha nem dolgozik majd, szülni is ő visz ezek után...

tegnap nekem kis fokozatú földrengésem volt, szóval, szerintem csak próbálkozott a drága...doki előtt nem sokkal viszont volt egy olyan (valszeg akkor fordult vissza) amikor a hasam nem hosszú volt, hanem hirtelen széles laos és marha vicces

lynia-

Kiskacsa!
Jó pakolászást..
puszi neked

Mingyá indulok gedejonbácsihóóó :lol:
torolve_20131003125716

szép mamik leszteeek! :wink:

az lehetséges, hogy babásan jobban fog a nap? én nyár végén is hulla fehér szoktam lenni, de mostanában a kilógó részeimet (ami csak a nyakam, arcom kezem) megfogja a nap, most is szép piri a nyakam-hátam a tegnapitól, pedig alig voltunk napon!

mary, neked amúgy jó kapcsolatod van párod szüleivel?

ja, és múltkor kérdeztem, de nem írtatok rá, mi van a szoptatás alatti hajfestéssel? ua, mint most?

lynia-

Mary! Nem tudtál japánul mikor odamentél? S akkor angolul vagy hogy kommunikáltál? Hát le a kalappal előtted, hogy így bele mertél vágni (vagy nagy volt a szerelem, s az segített? hmmmm).
Olyan furi, hogy mi még nem is ebédeltünk, az is messze van, s te már vacsiról beszélsz.
Ha véletlenül nem "beszélünk addig", s ha jól értettem akkor holnap mész anyósodékhoz, akkor jó utat, s pihizz ott is amennyit tudsz. Meg amikor lehetőséged lesz, dobj életjelet magatokról.

Bori! A legelső bekezdésből hiányzik az én.
Nem tom hogyan lesz tilitoli beszerzés (ha ugyan egyáltakán végül lesz), mert most nem tok itthonról elmenekülni. Délben meg apa megy versenyautót pátyolgatni (szólt, hogy lehet Edót is viszi amint kivette az oviból), s mire hazaérnek nem tom mit találnék nyitva. De kiderül. Ha nagyon hiányolom, akkor az is lehet, hogy Adriával megdumálom engedjen el, melósok itt dolgoznak épp a garázs vakoláson, szal ha baja van, lenne kinek kiabáljon. Egyszer hagytam így itthon, igaz akkor csak az utca elején levő abc-ig mentem (ja, oda is kocsival, mett az utcánk 1,9 km hosszú, s mi a végében, a zsákjában lakunk). S amilyen okos nagylány, megérti az ilyet.

Kép
kissmanó

Lányok, Sónkánöri dokkerbá olyan, mintha Sónkánöri kicsit öregebb és alacsonyabb lenne, de nagyon édiii :D

Csacsiról minnyá teszek képet, jó?

Kép
zsuzsi**

Ja, és csak júli 9-én megyek legközelebb vizsgálatra :(

Kép
zsuzsi**

Ő csacsi:

Kép

Kép
zsuzsi**

Csacsi= nagyon cukiii
torolve_20131003125716

Na, itt a szárazpöttyös, víám csajszim.
Kép Gyógyulunk

Kép
kissmanó

viám=vidám

Kép
kissmanó

Ja, Rita! Félre ne érts! Egy hónapja még én is azt hittem, tudni fogom. De így, hogy bármikor jöhet, már minden fuvallatra indulnék. Aztán persze nem. Biztos meglesz az áttörés, amikor tényleg el fogok indulni. Csak azt akartam mondani, hogy van egy állandó para, hogy ez már az? Párom is mindenhova telefonnal megy (még wc-re is), ha nem vagyunk együtt, hogy azonnal tudjon indulni. Meg lemondja a találkozóit, mert fél, hogy azalatt neki itthon kéne lennie :D
De az élet az eccerű! Élni kell, és mosolyogni!

Emi! Nekem is a széles-lapos-nagyon vicce has volt az, amit fordulásnak gondolok. És én azért nem választoltam a hajfestésre, mert fogalmam sincs, nem festem.

Manó! Adriát nem lehet vinni? Vagy a pöttyök miatt szobafogság van?

Mary, naon vicces, hogy te vacsit készítesz, mi meg tízóraizgatunk :D

Mek ctg-re. Bizots megint paráztatás lesz, úgyhogy eszek előtte csokit is :oops:
Vendég

Nem tom mennyire lehetne vinni.
Én azért nem viszem még ki, hogy ne nagyon érje napfény, mert az is csak plussz nyom (még ha ideiglenesen is) lenne az arciján.

Kép
kissmanó

Akinek nincs német RTL-je, de akinek van, annak is tudok még egy nagyon jó műsort ajánlani: Vásott kölykök.

Ez is van minden hétköznap 7:30-8:30-ig a Zone Clubon, és szerintem nagyon hasznos!

"Engedetlen, súlyos viselkedési problémákkal küzdő gyermekek és családjaik költöznek be egy hétre egy speciálisan kialakított házba. Ezalatt az idő alatt a gyerekek viselkedését egy gyermekpszichológus, Tanya Myron tanulmányozza, a szülőket pedig tanáccsal látja el. Meghökkentő, szórakoztató és szívmelengető események szemtanúi lehetünk.

Bemutatunk egy helyet, ahová a megfáradt és tanácstalan szülők másfél éves, vagy annál idősebb gyermekeikkel visszavonulhatnak, s támogatást kaphatnak; egy helyet, ahol dr Tanya Byron klinikai szakpszichológus segít nekik minden olyan probléma megoldásában, amely a szülőkben a gyerekneveléssel kapcsolatosan felmerül. Legyen szó a rossz evő lurkók, vagy aludni nem akaró kis csibészek okozta aggodalomról, vagy ezeknél komolyabb viselkedészavarokról, Tanya segít, vagy tanácsot ad, amellyel hozzájárul ahhoz, hogy a szülők más megközelítésből tudjanak gyermekeik felé fordulni, s mindamellett tapasztalatot cserélhessenek a többi szülővel, s akár tanuljanak is tőlük."

kétfiús anyuka
babdorka

Jajj, már rég akartam írni nektek egy történetet. S tegnap persze elfelejtettem a nagy derékönsajnálatomban.
Annak kapcsán jutott eszembe, hogy többen írtátok majd egy ágyban alukátorkodtok a bébivel.
Nos egyik barátnőnk (aki szintén 3-ik gyerkőcöt várja, csak ő augusztus második felére) első gyerekük születése után szintén a picurral s férjével volt egy ágyban. Egyik éccaka meg asszem félálmában vagy mi lehetett, odafordult a férjéhez, be akarta nyomni a cicit a szájába, s mikor az nem akart bedőlni s elfordult, rámecsergett, hogy kapja már be, s ne izéljen annyit.
Na, szépen is lennétek, ha a kölök helyett ti is apjukat próbálnátok megszoptatni. :lol: :lol: :lol:

Nálunk ugyanúgy lesz ahogy a kettő nagyobbal: alvás külön, szopi meg elviekben ahogy a kicsi igényli: az elején vízszintben próbálkoznék (Edónak így nagyon bejött, később cumisüveget is csak fekve tudta kezelni), s ha nem tecc a kölöknek, akkor abban az esetben ülnék be a számítógépnél levő kényelmes székbe.
De én bízom az ágybanfekvős kajálásban, aztán böfi, s mehet vissza saját ágyikójába.

Kép
kissmanó

Sziasztok Csajok!

Én is próbálkoztam a képekkel, mert csináltam párat a cukiban, de a hülye gép nem akarja felismerni a telefont, amikor átakarom játszani. :twisted: Végül még az internetből is kilökött.

Most lett kész a spenót. Tegnap a csajok erről beszéltek és én megkívántam. :D

Bori! Én is így vagyok vele. Mindenre figyelek és azon gondolkodom, hogy honnan fogom tudni, ha menni kell. :? A dokim szerint lehet, hogy hamarabb érkezik, mert a faros babáknál így szokott lenni, de én bízom benne, hogy bent marad a végéig. Ha hamarabb jön, akkor egy kolleganööm lesz velem, ha kivárja a végét, akkor már itt lesz apa :P Szal, reménykedek.

Emi! Megyek veled babakocsiért :D Minden babás dologra kapható vagyok. :wink:

Manó! Nagyon édi a kislányod!

Zsuzsi! Mi is kaptunk egy hasonlót, csak az kacsa. De nem tudom mire való. Szal, mi is ez? :oops:

Mary! Hát, valóban le-a-kalappal előtted! A japán nagyon nehéz nyelvnek tűník nekem. Ja! És édes a név! Nem lehet könnyű választani.

Gurgi! Várom én is a képet. Én is le akartam vágatni, de a fodrászcsaj lebeszélt, hogy szülésnél és utánna nehéz lenne kezelni, így meg csak összekötöm. Lehet, hogy majd szülés után...

Szilvi! Sajnállak a lábod miatt. Bírsz még menni?

Csajok! Szerintetek a jövöö szerdai 4 óra önismeret egy iskolában már gázos lenne nekem? Ez az utolsó felkérésem és bevállaltam, de sokan le akarnak beszélni. Én szeretném. Még a héten is tartottam 4 órát. Félnem kéne?
molkata

Dorka! Itt nincs Zone Club, pedig ezt szívesen nézném. Sőőőőőt, ilyen tutira marhára érdekelne.
Naná azt sem tom RTL-ünk van-e, de persze elfelejtettem ma az adott órában megkuksizni, hogy lenne-e ahol nézzem a javasolt műsort. Úgy látszik ez nem foglalkoztatja annyira a fantáziám.
Na, de most menyek, s a román oldalakon megprószálok utánajárni, hogy olyqan hálós izé itt kapható-e, mett nekem nincs tudomásom róla.
Meg aztán valami tuti betéteket is kéne nyomoznom.
Meg vegyek egy itteni, antigyogyótikumos sprayt, ami nálam szülés utáni gátkezelésre bevállt. Igaz, saját magam találtam ki, hogy erre is jó, dokit nem is akarok kérdezni róla. Mett ugyi álltalában nem bírják kezelni azt a témát, hogy ha betadinnal nem lehet szüléskor egy kismamit lecsutakolni, akkor mi a teendő.

Kép
kissmanó

Kata! Mitől kellene félned? Egy dolgot kell tisztázni, hogy ha véletlen épp nem tudsz megjelenni, akkor azt a suliban hogyan fognák fel?
Anno, mikor anyáink az irodából, szövőgép mellől, meg ki tudja honnan indultak szülni, akkor is csak volt valahogy.
S akik le akarnak beszélni, milyen érveket hoznak fel? Szültek mán életükben? S mikor? Vagy egyáltalán férfiak vagy nők?
S a párod hogyan véleményezné az ilyet?
Mert azt látom, hogy ha te bevállaltad, akkor téged nem zavarna ez.

Kép
kissmanó

Ja, s a 4 óra az nem egyben lenne, ugye? Köztük szünet is van. S a 4 óra, 4 külön osztályt fed? Úgy izgibb is lenne a dolog.

Kép
kissmanó

Kati
Köszi, jobb a csülök, de nem az igazi..Ha megfőztem és megetettem az embert, ledőlök ejtőzni!
Én úgy ismertelek meg, hogy jó csajszi vagy, sztem meg tudod tartani az órát! :wink:
Manó
Ez a kis tündér..Annyira édes!

KépKép

KépKép
szivvi

Ja, amúgy mindig ilyen mosolygós kölök, s mikor rosszat tesz, s előveszi ezt a bájos tekintetét, meg meggyőzően mondja, hogy nem is ő volt, hát soxor bedőlünk neki. A baj annyi, hogy ezzel kezdett visszaélni, így nagyon kell figyelni, hogy mikor lódít.
Annyira bírom a kis nyuszifogait elől.
Egyébként ez a mai frizurája őnerőből sikerült, nem is tom mivel készítette, csak közölte, hogy benedvesítette, hogy ne lógjon a haj a szemébe. Meg valami gumis izét is belepakolt. Nagyon nőből van a kis drágám.

Kép
kissmanó

Én már vagy fél éve figyelem ezt a műsort, és azt vettem észre, hogy 3 különböző "szokásos" problémával fordulnak ehhez a hapciológushoz:

1. alvásprobléma
2. evésprobléma
3. viselkedési probléma

Minden héten 3 család költözik be, és úgy vettem észre, hogy típikus megoldások vannak ezekre az esetekre. Szerintem nagyon érdekes, kár, hogy Manó fele nincs ilyen adó. Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Alvásproblémánk nincsen, Edó egyszerűen útál délben aludni, akárcsak anno az anyja. Kicsi még igen, de szerintem nem sokáig.
Evéssel Adriánál semmi gond, Edó kezdett válogatós lenni, de én úgy vok vele, hogy míg kaja van, addig gyerek nem halt még étlen. Én sem ettem eleget (mármint az elvárásokhoz képest), oszt jó nagy állat lett belőlem. Szal kajánál is no para nálunk.
Ami engem érdekelne, az a viselkedéses témakör. Ebben asszem élenjárunk, lehetnénk is egy azon 3 közül akik oda beköltöznek. Persze csak akkor, ha olyan okosat tudnának nekem mondani, amit még nem próbáltam.

Kép
kissmanó

Szilvi és Manó! Köszi szépen! Már nem érzem magam felelőtlen anyának. A páromnak nincs kifogása, szerinte, ha jól vagyok mennjek. A kollegáim, akikkel megyek (mert sok osztály van), azok szokták mondani....
Ja, és igen más-más osztályokban. És képzeljétek, ebben az iskolában már két tanár miatt is voltam rendőrségen és bíróságon is, kiskorú veszélyeztetése miatt. Az egyik összevert egy kislányt Vagyis már 16 éves volt akkor), nagyon csúnnyán, a másik egy kisfiút lelkileg "terrorizált". Mindkét gyerek hozzámjárt (testvérek) és tanuként idéztek be. De ez engem nem zavar, emiatt még ugyanúgy meg tudom tartani az órákat. :wink:
molkata

Hát ilyen kollegákat.....
Jó kis kollekció, ha rendőrségre is kellett már megjelenned.
Na látod, párod szerint is jól cselekszel, akkor meg mi gáz lehet? Hisz te érzed a legjobban ha valami nem stimm.

Kép
kissmanó

Általában mindegyik probléma összetett, úgyhogy biztos nem lehet kaptafára húzni minden viselkedés problémát, de általában ezeknél a családoknál az szokott segíteni, hogy a szülőket arra kérik, hogy max. kétszer kérjék a gyerektől, hogy azt a valamit ne csinálják. Ha elsőre abbahagyja, dícsérjék meg, ha nem, másodszorra erélyesebben szóljanak rá. Ha másodszorra abbahagyja, dícsérjék meg, ha nem, vegyék le, ahova felmászott, vagy vegyék ki a kezéből, amit megfogott, stb., tehát tettleg kell fellépni, és ahány éves a gyerek, annyi ideig a szobájába beküldeni büntiből, és fogni a kilincset, hogy ne tudjon kijönni.
Hisztizni fog, de nem szabad vele kommunikálni. Aztán ha letelt annyi perc, ahány éves, akkor ki kell nyitni az ajtót, és elmagyarázni neki, hogy miért lett bezárva, és ha legközelebb is ilyet tesz, akkor ugyanez vár rá.
Általában hatásos.

kétfiús anyuka
babdorka

Passz. Edó is volt szobába zárva, nála nem jött be. Adriánál meg igen.

Kép
kissmanó

Nem csak maga a szobábazárás a lényeg, hanem hogy megértse, hogy az miért volt, és az agyában összekösse a rosszaságát a büntetéssel. Tehát el kell neki magyarázni, hogy miért kapott büntit.

kétfiús anyuka
babdorka

Sziasztok!
Ismerjétek meg új szolgáltatásunkat a www.mamapakk.hu oldalon!
Megrendelhető kórházi csomagok, minden, amire a szülést követő napokban szükséged lesz.
Minden kérdést szívesen fogadunk az info@mamapakk.hu e-mail címen.
Boldog babavárást és készülődést mindenkinek!
mamapakk

Gondolhatod, hogy ha az egyik gyerek megértette, akkor a másiknak is ugyanúgy voltak a körülmények. Csak ő annyira makacs bak jegyű gyerek, hogy nála megáll az ész, minden próbálkozás csődöt mond.

Kép
kissmanó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?