2000.09.29 19:45
Szerző: Anonymous
Kedves Natasa,
Na azt hiszem, én leszek itt a fehér holló, ahogy a válaszokat olvasgattam. Két lurkóm van, Ábel lassan két és fél éves, Emese 10 napos :). A trend úgy tűnik mindkettőjüknél azonos (Ábelt is pelenkázom még, nem sikerült a nyáron szobatisztává tenni).
Maradok én is a lányok által bevezetett számozásnál:
babápolási termékek: kezdettől fogva Ábelnél kb, fél éves korig a gyógyszertári babafürdető krém, ettől a kortól kezdve nyáron babaszappan (a pöttyös), télen, amikor fűtési szezon van, hamarabb kiszárad a bőre, a gyógyszertári fürdetőkrém még most is. Emesénél azt hiszem ugyanígy lesz. Ismerek többféle márkát, nem sorolom fel, popsitörlő kendőt csak utazáskor, doktornénihez menéskor stb. használok, egyébként a langyos vizes vatta vagy nagy "baleset" esetén zuhany.
2. Eldoható pelenkát mi csak éjszakára, ill. otthonról való kimozduláskor (orvos, utazás, játszótér stb) használunk, nappalra textilpelust. Néha azt hiszem, én vagyok az egyetlen Mo-on, aki még textilpelenkát használ. Az eldobható pelenkákban Ábelnél ötletszerűenb vásároltam/vásárolok, ami azt jelenti, hogy nyitva tartom a szemem, és akkor-ott vásárolok, ami épp a legolcsóbb. Így vettem már DM-ben leértékelve Huggies-t, Libero-t, Rossmann pelenkát, Azúr pelenkát, stb. stb. Most egy noname-pelenkát használunk, egy pelenkadiszkontban vesszük, ugyanúgy bavált mint a márkás pelusok (Ábel este sokat iszik, és a Pampers-től kezdve a Huggies-ig minden átázik reggelre).
3. Textilpelust használunk itthon nappalra, mosható és eldobható pelenkabetéttel. Mindkét fajta pelenkabertétben én csak az Ágnest ismerem, ez már ezeréves márka( de tényleg, anyukám is ezt használta velünk anno). A mosható pelenkabetét lényege, hogy vastagabb, steppelt vattaszerű anyagból van, ezt az ember "belecsomagolja" a textilpelenkába, így az sokkal több nedvességet képes felszívni. Az eldobható pelenkabetét külsőre olyan mint egy popsitörlő kendő, ez felfogja a kakit, amit az ember (pelenkabetétestül) kidob a wc-be, és a pelus mehet ázni a vödörbe.
4. Legutóbb 120 db noname pelust vettem Ábelnek, 4000 Ft-ért, ez osztva átlkag napi két pelenkával, két hónapra elég, vagyis havi kétezer Ft megy el nadrágpelenkára. A kicsinek kevesebb lesz, mivel a kisebb méretű pelenka kevesebbe kerül. Kb. kéthavonta kell új tégely popsikenőcs és fürdetőkráém, felíratom a doktornővel (jaj, elfelejtettem, kb. egy éves korig sampon helyett is ez a fürdetőkreém megy-ment, utána babasampon, Ábelnél használtam Johnson's-t, most a DM saját samponját használom, több mint fél éve vettem, de még mindig több mint háromnegyedig van, mert borsónyi mennyiség kell belőle). Teháét a posikenőcs és a fürdetőkrém (gyógyszertárból, receptre íratva) kb. (nem tudom pontosan) 2-300 Ft körül lehet.
5. DM, Rossmann, Azúr, most pelenkadiszkontban, mikor hol.
Nekem a textileplus nagyon bevált, olcsó, és nincs vele sok macera (talán az első fél évben, mert fél évig fertőtlenítés céljából kivasaltam a pelusokat, utána már nem).
Hát ennyi,
üdv
Zsóka