Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Kismamák és Kispapák!

Egy készülő kutatáshoz szeretném a segítségeteket kérni. Egyelőre még a tapogatózás fázisában vagyunk, azt szeretnénk tudni, milyen márkák vannak a piacon. Szociológusok vagyunk, nem pedig valamelyik cég képviselői, senkire nem akarunk semmit rátukmálni, csak érdeklődünk, mert nekünk ebben a témában még nincsenek tapasztalataink.
Most első körben a következő kérdéseinkre szeretnénk válaszokat kapni:
Milyen márkájú babaápolási termékeket használtok, ismertek? (Külön érdekelnek a popsitörlő kendők!)
Milyen márkájú eldobható pelenkákat használtok, ismertek?
Van-e köztetek olyan, aki textilpelenkát használ vagy használt? Milyen pelenkabetét márkákat ismer? El tudja-e nekem magyarázni, hogy mi az a papírbetétes textilpelenka?
Körülbelül mennyi pénz megy el egy hónapban pelenkára? És egyéb babaápolási cikkekre?
Hol szoktatok ilyeneket vásárolni?

Óriási segítséget jelentene számunkra, ha válaszolnátok, mert mi a témában nem vagyunk otthon, viszont a kérdőívünk elkészítéséhez nagy szükségünk van ezekre az információkra.

Közreműködéseteket előre is köszönjük!
Jó babázást, sok örömet kíván a többiek nevében is:

Natasa
Natasa
 


Sziasztok!
Az én babám 6,5 hónapos.
Beszámozom a válaszokat:
1. Johnson-t használunk, de csak egy hónapja. A babámnak elég érzékeny a bőre, addig patikai napraforgóolaj, hintőpor volt a menő, a fürdővízbe pedig semmi. Kb. egy hónapja lassacskán szoktatjuk a Johnson termékekhez. A fürdővízbe pici olaj és fürdető, használunk még krémet és hintőport is. A popsikenőcs gyógyszeretári. POpsitörlőkendő is JOhnson-os, imádom, mert puha textil.
2. Pampers.
3. Textilpelus nuku.
4. Pelenkára havi 5 ezer? (napi kb. 4-5 pelus) és nagytételben vásárolunk ismerőstől nagykerben. Babaápolási cikkeket még csak egyszer vettünk és azóta használjuk őket mint az 1. pontban írtam.
Ata
 


Sziasztok!
Dorka lanyom 7 honapos lesz.
En i szamozom a valaszokat;
1. Altalaban elegge jol ismerem a babaapolasi termekek piacat, es sokmindent kiprobalva maradtam a Bubchen markanal. Positorlot nem hasznalok, mert kipirosodik tole a lanym popsija.
2. eldobhato pelenkak kozul nekunk jobban bevalt alibero, most teszteljuk a Fixiest, es nagyon szeretjuk a Huggiest. A Pampers nagyon draga.
3. textil peenkat megvettem ugyan de soha nem hasznaltam.
4.pelura kb havi 4 ezret koltunk, napi 4-5 pelenkat hasznalunk mi is,babaapolasi cikkekre ugy havi 1-2 ezer forintot, a pelust egy diszkontban vesszuk, a babaapolasi cikkeket egy bababoltban.
Ennyi
Eva
Eva
 

 
 

Sziasztok Natasáék!

Bogi baba 5 hónapos lesz mindjárt.(6kg20dkg)
Mikor a pocakomban volt mi mindent megvásároltunk neki. Akkor én sem ismertem a babaápolási termékeket,de régebben a Zwitsal testápolóját használtam saját magamnak és szerettem,ezért mi ebből a termékcsaládból vásároltunk be.Közben már ez megszünt!Nem is baj,mert el sem használtuk,mivel kiderült,hogy nem is olyan jó. A kórházban,ahol Bogi született,a születés után rögtön Johnsons tusfürdővel mossák le a kisbabákat,majd végig az ottlétig azzal fürdetik őket.Amíg ott voltunk a Libero (2-4kg)pelust adták és Johnsons popsitörlőt,valamint a popsikrém is a Johnsons volt. Hazatérésünk után a Liberot használtuk amíg 3,5kg körüli lett Bogi,de ekkor már kicsi lett.Ezután kipróbáltuk a Huggies(3-6kg),de mindig kifolyt melette minden.Kipróbáltuk a Libero nagyobbat is,de emelett is több "baleset" történt. Végül is a Pampers (4-9kg) vált be.Most is azt használjuk.Nyáron vettünk Benetton pelenkát,mert gondoltuk,hogy a nagy melegben csak a pelust és egy kis polót adjuk rá.Hát aranyos a mintája a pewlusnak és nem olcsó,de legalább annyira rossz. Valószínü olyan a külső borítása,hogy nem tud eléggé szellőzni a baba popsija,ugyanis Bogi babának akkor volt csak piros a popsija mikor azt használtuk.
Ez igen hosszúra sikerült...
Ha érdekel a többi babaápolási termékekről szerzett tapasztalataink szivesen leírom majd.
Üdv.:Sissy
Sissy
 


Sziasztok!

Gábor kisfiam 3 hónapos lesz.
Kérdésekre a válaszaim az alábbiak:
1. Johnsons termékeket használunk: babaolajat, testápolót, babafürdetőt, babahintőport és törlőkendőt is. Nagyobb baleset esetén (kaki) pampers törlőkendőt használunk.
2. Eldobható pelenkába: Libero 5-8 kg-ig pelenkát nappalra és a Pampers 4-9 kg-ig pelenkát éjszakára használunk.
3. Textil pelenkát nem használunk.
4. Pelenka betét márkákat nem ismerek, és sajnos nem tudom mi az a papírbetétes textilpelenka.
5. Egy hónapban pelenkára kb. 5.000 Ft-ot költünk, babaápolási cikkekre kb. 1.000 Ft-ot.

Üdv.:

Erzsi
Erzsi
 


Sziasztok!
Gergő 15 hónapos majdnem mindenből patikait használunk -fürdetőkrém, -popsikrém, -hintőpor stb. Libero törlőkendőt használunk kaki esetén alól bevált zuhanyt.
Libero-baby comfortot. Még próbáltuk a Pamperst, de mindig kifolyt a tartalom.
Pelenka betétet akkor használtunk amikor kötött volt a csípője és plussz betétet kellet a pelusba rakni.
Textilpelust néha használtunk, de nem vált be. Csak törlésre alkalmazzuk.
Akciók esetén vagy nagykerben vásárolunk. Kb.4-5 ezer forintot költünk pelenkára.
Viszlát
Kanga
Kanga-Zsebibaba
 


Sziasztok!
Virág 15 hónapos lesz.
1. Patikai popsikrém, olaj, eleinte patikai fürdető, majd Johnson babafürdető, Johnson/Pampers/Libero/BabyLove stb. (fő a változatosság:)) törlőkendő (ezek textilszerűek, puhák, vastagak)
2. Amit eddig kipróbáltunk: Pampers, BabyLove, Fixies, Huggies (2 féle: nylonos és légáteresztő), Libero BabyComfort és Up&Go. Kedvenc a Libero BC.
3. Csak törlőrongyként :)
4. 4-5 ezer pelusra, 1-2 ezer egyébre.
5. Auchan, Cora (akciók alkalmával nagyobb tételben)

Üdv:
Jutka
Jutka
 


Szia Natasa!

Nem vagyok teljesen mérvadó, és teljeskörű válaszom sincs, csak a másik irányba is akarom módosítani a statisztikádat.
Gyerekeim 5 és 7 évesek, tehát nem teljesen maiak, de ha lenne újabb val. a következőket tenném vele is:
1. főleg gyógyszertári, sokkal olcsóbb, amúgy Johnsons olaj és hintőpor, popsikendőt sose használtam, az olajos vatta tökéletesnek bizonyult
2. eldobható alatt mindent értesz? ismerni sokat ismertem, tény, legjobbnak a Pampers bizonyult, nappal viszont a Liberó betétpelus volt a leggazdaságosabb
3.textilpelus kimaradt, betét a Liberó, a textilhez a papírbetét egy vékony papírvatta szerűség, ami begyűjti a kakit, azt kidobod, és utána már csak a levét kell kimosni
4. na ezt nem tudom, a három évvel ezelőtti áraknál lemaradtam
5. egyszerre sokat olcsóbb helyen, konkrétból nem vgyok aktuális

Ildi
Pethes Ildikó
 


Kedves Natasa!

Ubika 1,5 éves.
Eleinte gyógyszertári fürdetőt használtunk, de nehéz vele bánni. Vettünk Johnson's fürdetőt most azt hesználjuk,( de legközelebb mást fogok venni).
Popsitörlésre vizes vatta és kozmetikai törlő - tudom ajánlani mindenkinek. Utazáskor és vész esetére Pamper's törlőkendő.
Pelusból csak eldobhatót, ill. textilt törlésre. Sokféle pelust próbáltunk, de leginkább a Pamper's vált be.
Olajat, krémet, hintőport stb. babacikkeket nem nagyon használunk, bár van otthon, de minek!
A havi költségeket sajnos nem nagyon tudom követni.
Vásárolni super- hiper- és egyéb márketekben, általában ha éppen akcióban lehet kapni, akkor többet.

Üdv:Garam
Garam
 


Sziasztok Kedves Kismamák!

Szorgalmasan olvasgatom a válaszaitokat, és most van egy kis időm írni is. Nagyon köszönöm, hogy válaszoltatok, hasznos új információkkal segítettétek a kérdőív megszületését. Még nincs teljesen kész, de lassanként...
Köszönjük, hogy ennyire kedvesek és segítőkészek vagytok! Írjatok még, ha eszetekbe jut valami, nekünk minden információ hasznos lehet.
Köszönet és üdvözlet a többiek nevében is

Natasától
babaapolas@freemail.hu
 


Bocsánat, a névvel kicsit elkavarodtam, így lesz jó
Natasa
 


Kedves Natasa,
Na azt hiszem, én leszek itt a fehér holló, ahogy a válaszokat olvasgattam. Két lurkóm van, Ábel lassan két és fél éves, Emese 10 napos :). A trend úgy tűnik mindkettőjüknél azonos (Ábelt is pelenkázom még, nem sikerült a nyáron szobatisztává tenni).

Maradok én is a lányok által bevezetett számozásnál:
babápolási termékek: kezdettől fogva Ábelnél kb, fél éves korig a gyógyszertári babafürdető krém, ettől a kortól kezdve nyáron babaszappan (a pöttyös), télen, amikor fűtési szezon van, hamarabb kiszárad a bőre, a gyógyszertári fürdetőkrém még most is. Emesénél azt hiszem ugyanígy lesz. Ismerek többféle márkát, nem sorolom fel, popsitörlő kendőt csak utazáskor, doktornénihez menéskor stb. használok, egyébként a langyos vizes vatta vagy nagy "baleset" esetén zuhany.

2. Eldoható pelenkát mi csak éjszakára, ill. otthonról való kimozduláskor (orvos, utazás, játszótér stb) használunk, nappalra textilpelust. Néha azt hiszem, én vagyok az egyetlen Mo-on, aki még textilpelenkát használ. Az eldobható pelenkákban Ábelnél ötletszerűenb vásároltam/vásárolok, ami azt jelenti, hogy nyitva tartom a szemem, és akkor-ott vásárolok, ami épp a legolcsóbb. Így vettem már DM-ben leértékelve Huggies-t, Libero-t, Rossmann pelenkát, Azúr pelenkát, stb. stb. Most egy noname-pelenkát használunk, egy pelenkadiszkontban vesszük, ugyanúgy bavált mint a márkás pelusok (Ábel este sokat iszik, és a Pampers-től kezdve a Huggies-ig minden átázik reggelre).
3. Textilpelust használunk itthon nappalra, mosható és eldobható pelenkabetéttel. Mindkét fajta pelenkabertétben én csak az Ágnest ismerem, ez már ezeréves márka( de tényleg, anyukám is ezt használta velünk anno). A mosható pelenkabetét lényege, hogy vastagabb, steppelt vattaszerű anyagból van, ezt az ember "belecsomagolja" a textilpelenkába, így az sokkal több nedvességet képes felszívni. Az eldobható pelenkabetét külsőre olyan mint egy popsitörlő kendő, ez felfogja a kakit, amit az ember (pelenkabetétestül) kidob a wc-be, és a pelus mehet ázni a vödörbe.
4. Legutóbb 120 db noname pelust vettem Ábelnek, 4000 Ft-ért, ez osztva átlkag napi két pelenkával, két hónapra elég, vagyis havi kétezer Ft megy el nadrágpelenkára. A kicsinek kevesebb lesz, mivel a kisebb méretű pelenka kevesebbe kerül. Kb. kéthavonta kell új tégely popsikenőcs és fürdetőkráém, felíratom a doktornővel (jaj, elfelejtettem, kb. egy éves korig sampon helyett is ez a fürdetőkreém megy-ment, utána babasampon, Ábelnél használtam Johnson's-t, most a DM saját samponját használom, több mint fél éve vettem, de még mindig több mint háromnegyedig van, mert borsónyi mennyiség kell belőle). Teháét a posikenőcs és a fürdetőkrém (gyógyszertárból, receptre íratva) kb. (nem tudom pontosan) 2-300 Ft körül lehet.
5. DM, Rossmann, Azúr, most pelenkadiszkontban, mikor hol.

Nekem a textileplus nagyon bevált, olcsó, és nincs vele sok macera (talán az első fél évben, mert fél évig fertőtlenítés céljából kivasaltam a pelusokat, utána már nem).
Hát ennyi,
üdv
Zsóka
Zsóka
 


Kedves Zsóka!

Végre sikerült belépnem az internetre és megnéznem ezt az oldalt.
Először is szívből gratulálunk a kislányod születéséhez! Sok örömet, jó egészséget kívánunk nektek!
Nagyon örülök, hogy írtál, végre valaki, aki textilpelenkákban is otthon van. Ez még egy gyenge pontja volt a kérőívünknek, és a további vizsgálatoknak is. Mostmár, hogy erről is sikerült némi információt gyűjtenünk - persze nem csak Tőled, mert az igencsak "helytelen" lenne - feltehetem a következő kérdést, remélem, mások is visszatérnek és elolvassák.
Még egyszer köszönöm a segítségedet a többiek nevében is:

Natasa
Natasa
 


Kedves Kismamák!

Újabb kérdésünk a következő lenne:

Mit hallottatok az eldobható pelenkák környezetkárosító hatásairól? És mi ebben a témában a ti véleményetek?

Eddigi közreműködéseteket nagyon megköszönve és a továbbiakban bízva üdvözöl benneteket

Natasa
Natasa
 


Szia Natasa!

Szerintem már sok helyütt olvasható volt, hogy gyerekenként 1 tonna szemetet jelent az eldobható pelenkák használata. Nem számoltam utána, odáig val. igaz a dolog, hogy gyerekenként 5000 db körül fogy el a szobatisztaságig. (de legalábbis 3500 biztos). Hát lehet, hogy ez súlyra annyi, nem tudom, de kijöhet, hisz 1 tonna per 5000 db, az 20 dkg / pelus.
Ez egy remek ellenérv az eldobható pelusok ellen.
De kérdem én, hány tonna betétet használunk el, mi nők fejenként összesen? Az vajon egészségesebb szemét? Nem hiszem. Azt mért nem lehet olvasni, hogy akkor használjunk valami mosható betétet? (Tök jó, ezt megkérdezném szívesen egy környezetvédőtől). És persze nem ez az egyetlen szemét ami felesleges. Állítólag a kisgyerekesek kukája felerészt vagy jobban az eldobható pelusokkal van tele. Mint írtam, mi főleg pelenkabetétet használtunk, viszont egy évig 3 gyereket, majd további egy évig 2-t pelenkáztam. Ez utóbbi időben már saját kukánk volt. És soha nem volt, akkor sem, tele annyira, mint másoknak a környéken, akiknek pedig nem volt éppen pelenkáskorú gyerekük.
Azaz véleményem szerint a dolog környezetszennyező, de nem jogos kiragadni a mai társadalom egyéb szemetei közül, azaz nem ez képezi a szemét kritikus részét.
Másrészt érdekelne, sajnos ezt részletesen még nem olvastam sehol, hogy a textilpelus használata mekkora terhelés a környezetre: az áram előállítása, a mosószer, a mosás során felhasznált, eredetileg ivóvíz minőségű víz vegyszerrel (is) történő szennyezése, stb.
U.i.: ha ebből a kutatásotokból eredmény lesz, azt majd valahogy itt a netről elérhetjük? Érdekelnének az eredményeitek.
Szia:
Ildi
Pethes Ildikó
 


Sziasztok!

Szerintem egy kicsit túlzás együtt emliteni az eldobható pelenkákat mondjuk a gázos dezodorokkal, a kétütemű motorokkal, a vegyi üzemek okozta szennyezésekkek (olykor tragédiákkal), és hadd ne soroljam tovább. Tudom, minden apróság számit, de egyet értek Ildivel, talán nem a papirpelusok jelentik a legnagyobb veszélyt a környzetre.

Üdv:
Jutka
Jutka
 


Sziasztok!

És akkor még a sörösdobozokról és a különböző műanyag flakonokról még nem is beszéltünk....

Kedves Natasa!

Én még nem válaszoltam az első kérdésedre sem, remélem még nem késtem el:
Babaápolási termékek: Bübchen-t vettünk még a baba megszületése előtt, de megvallom nemigen használtuk (pedig elégedettek vagyunk vele). Gyógyszertári termékek beváltak és jóval olcsóbbak, ezért elraktuk a másikat későbbre. Popsitörlőt Baby Bruin-ra cseréltük (200 db-s olcsóbb fajtára), nem azért mert ennél jobb nincs, de ez is használható és még megfizethető. (szinte mindent kipróbáltunk már: emlitetteken kivül Libero, Pampers, Ultra Sano, Gabi)
Pelus: Libero Baby Comfort (kipróbáltuk az Ultra Sanot (nehéz hozzájutni olcsóbb helyeken, pedig jó lenne), Huggies-t (nekünk nem vált be), Pampers-t (Liberot jobbnak tartom), Helen Harper (nem rossz, de a duci lábakon nem annyira ideális:) )
Pelenkabetétes Liberot láttam már (hirdetni), sajnos a szupermarketekben még nem láttam, de szívesen kipróbálnám.
Textilpelenkánk van (cseh), de mindenhez használjuk, csak a popsihoz nem:)
ÁR: Jó kérdés: jaanuárban, mikor a lányom megszületett, még 1300 volt egy nagy csomag pelenka, most már a 3200 sem ritka (és még kevesebb is van benne, mivel nagyobb) Ha az akciós áron számolom, akkor is most már 6000 Ft/hó a pelus (5db/nap), a babaápolási cumó elenyésző (hál isten, ezt még támogatja az állam). Ha a tápszereket kérdeznéd, az még majd 8e Ft/hó, (reggel fél és este egy adaggal). Mivel nem támogatják, mert úgy kell annak, aki nem tud szoptatni:( Bocs, de kikívánkozott!
Vásárlás: Metro, Auchan, esetleg Cora, főleg a középső (kiszolgálás színvonala miatt)

Hát nem voltam valami szűkszavú:) Üdv mindenkinek, Bea
Bea
 


Kedves Ildikó!

Köszönöm, hogy leírtad a gondolataidat.
Teljesen mindegy most, hogy mi mit tudunk vagy mit hallottunk ezekről a kérdésekről, most arra vagyunk kíváncsiak, hogy Ti mit tudtok, mit hallottatok. És persze arra, hogy mi erről a véleményetek. Te ezt megírtad, és mi ezt nagyon megköszönjük, mert nekünk ez nagyon hasznos. Ezzel nem akarlak bántani, csak nem szeretném, hogy azt hidd, hogy semmiféle fogalmunk nincsen erről a témakörről, és csupa hülyeséget kérdezünk.

A kutatási megbízást egy pelenkagyártó cégtől kaptuk, így nem valószínű, hogy hozzájárulnak ahhoz, hogy az eredményeket (amiért ők nekünk fizetnek) közzétegyük.

Köszönjük a segítségedet és az érdeklődésedet!
Üdvözlettel

Natasa
Natasa
 


Kedves Bea!

Nem baj, ha nem vagy szűkszavú, sőt! Mi nagyon örülünk a hosszú-hosszú hozzászólásoknak!!! Azok segítenek nekünk a legtöbbet.
Kár, hogy a környezetszennyezés témakörben már nem voltál ilyen hosszú

Köszönet és üdvözlet

Natasától
Natasa
 


Kedves Natasa!

Hogy pótoljam a hiányosságot:) Nagyon velősen csak az előző hozzászólásokkal való egyetértésemet kívántam kifejezni. Rengeteg környezetszennyező anyag van forgalomban (ritkaságszámba megy, ha nem szennyező, bár egyre több gyártó kezd foglalkozni ezzel a kérdéssel) és természetesen nem helyes, ha növeljük ezek számát. És bár vannak olyan emberek akik azért nem ülnek autóba, mert szennyező, én (sajnos) nem vagyok ilyen. Szeretem a kényelmet. Persze, ha két dolog közül választhatok és mindkettő praktikus és könnyen használható, viszont az egyik környezetkímélő, azt veszem meg. Erre -azt hiszem- egyre többen figyelünk oda. És minket segítve ebben végre áldásos tevékenységüket is kifejthetik(nék?) a reklámok... Üdv, Bea
Bea
 


Kedves Mindenki!

A kutatás vége úgy elsodorta a csoportot, hogy azóta, hogy Bea utolsó hozzászólását elolvastam, nem volt idõm babanezetni.
Befejeztük. Szerintünk jó anyag lett :-)
Az egész csoport nevében nagyon köszönöm, minden kismama segítségét. Öröm volt ilyen kedves embereket megismerni. Ha babát várok, biztosan ide fogok járni, és tõletek fogok tanácsokat kérni.
Mindenkinek boldog anyaságot (és apaságot) kívánunk:

Natasa
Natasa
 


Ámbörök!

Eldobható pelus? És arra senki nem gondol bele, hogy mi is van benne? Csak a pelusra? Hát mi lesz a kakival? Számolja azt valaki? Elönti a világot, csak vigyázat! Kép))
(hú, de éjjel van...)

üdv Zsolt
Zsolt
 


Sziasztok !

Szívesen venném , ha ti gyakorlott anyukák tanácsot adnátok a köldökápolással kapcsolatban .
Még nem született meg a picur , de hamarosan . Szülésznőm szerint otthon már nem kell a baba köldökét ápolni , mert az az öt nap kórházban töltött idő alatt állítólag begyógyul . Én viszont nem így hallottam , és most nem tudom , mit szerezzek be esetleg ( gondolok itt alkoholra vagy sebhintőporra ) .
Tulajdonképpen hogyan kell egy köldököt ápolni ?

Válaszaitokat előre is köszönöm !

KKriszta .
KKriszta
 


Szia KKriszta!

Ne izgulj, nem olyan ördöngösség, mint ahogy elsöre az ember elképzeli. Én is nagyon féltem töle eleinte, mert azt hittem, fáj a gyereknek,stb. Meg hát nem a legvidámabb látvány... Nálunk úgy a 15. napon esett le.

Na, leírom, én hogy tanultam: egy kis steril vattára vagy fülpucoló pálcikára alkoholt teszel, megfogod a köldökcsonkot és finoman felfelé húzva, minden irányban áttörlöd. Ha kell, használj több vattát vagy pálcikát. Addig törölgesd, amíg jóformán teljesen tiszta lesz a baba köldöke. Miután ez kész, várj egy kicsit, hogy az alkohol elpárologjon és az erre való speciális hintöporral jó alaposan beszórod, de ne sajnáld, jusson belőle mindenhová. Ezt minden pelenkázásnál végig kell csinálni. Ne ijedj meg, ha sárgás, gennyszerü váladékot látsz, ez normális, attól se, ha néha elkezd egy kicsit vérezni, ez a sírástól is lehet, és attól se, ha elkezd feketedni a csonk vége, ez a leszáradás jele...
Amire figyelj: vizes ne legyen, még fürdetés közben is ki kell hagyni a pocak eme pontját, ha egy picit rácsorog, lehetöleg azonnal törölgesd meg.

Az alkoholt és a hintöport a gyerekorvos az elsö látogatásakor rögtön felírja, csakúgy, mint a szükséges D és K vitamint.

Remélem segítettem.

Puszi:

Dia
Dia
 


Szia , Dia !

Nagyon köszönöm az útmutatást , örülök , hogy ilyen részletesen leírtad a dolgokat .
Nem tudom , a mi védőnőnket honnan menesztették , hogy ezt nem tudta elmondani ?!
Az alkohol hány százalékos kell , hogy legyen ? Azért kérdezem , mert nem tudom , itt fölírják-e vagy sem . Nem Magyarországon vagyunk .

Köszike .
KKriszta .
KKriszta
 


KKriszta!

Az alkohol asszem 70%-os, de egy biztos, gyógyszertári. Ha lehet (nem tudom, milyenek a kinti szokások), jódos cuccot semmiféleképp ne tegyél rá...

Puszi és örülök, hogy segítettem:

Dia

Ui: Ha van más kérdésed is, szívesen válaszolok, ha tudok...
Dia
 


Dia !


Köszi !
Amiben érdekelne még a véleményed , jók-e egész pici babának ezek az ilyen-olyan márkás babaápoló termékek ? Pl. külön habfürdő , sampon stb... Vagy inkább csak pár hónapos kortól ajánlott , és addig talán gyógyszertári fürdető , popsikenőcs ?

Te használtál a babaruhák mosásánál öblítőt ? Ezek irritálhatnak ?
Nem merek öblítővel dolgozni , így meg olyan kemény némelyik ruhácska , hogy a vasalás sem igazán puhítja meg .

Megköszönném , ha leírnád a tapasztalataidat .

KKriszta .
KKriszta
 


Szia Kriszta!

Semmiképpen ne használj más babafürdetö és egyéb kozmetikumot, mint a gyógyszertári, keményen allergizálnak. Nekem azt mondták, hogy jó egyéves korig kerüljem ezeket. Mondjuk én Borit szimpla tiszta vízben fürdetem, és csak nagy ritkán mosom a haját, ehhez a Johnson féle babasampont használom, de semmi mást nem. Hintőporból, stb. a legjobb a gyógyszertári, és jóval olcsóbb is. Receptre felírva kb. 20-30 forint a fürdetökrém, ami kb. 2-3 hónapra bővenelég, stb. Popsikenöcsböl is azt használd, de ha nagyon piros lenne a popója, nekem a Neogranormon jött be a legjobban. Egy pár nap alatt a legkeményebb pirosodást is eltüntette.

A babaruhák mosásánál nem használok öblítöt, és folyékony mosószerrel mostam, hogy ne maradjon benne szemcse. (Ariel - nagyon jó az illata). Többször átöblítettem tiszta vízzel, amíg pici volt, soha nem lett semmi baja. A vasalást is hanyagolom, de ezt szimplán lustaságból...Kép A vászon dolgokat érdemes azért átvasalni, mert azok tényleg megkeményednek, és érdemes napon szárítani a ruhákat, mert a napfény is fertötlenít. Ja, a pelenkákat mindenféleképpen vasald azért ki, legalább amíg nagyon picike. Amúgy próbálj meg pamut ruhákat vásárolni. Azok nekem eddig sose keményedtek úgy be, hogy zavarják Borit.

Kérdezz még nyugodtan, ha eszedbe jut valami.

Puszi:

Dia
DIa
 


Szia , Dia !


Nagyon köszi az információkat . Más most nem jut az eszembe . De ha igen , majd jövök .

Kellemes babázást !

KKriszta .
KKriszta
 


Kriszta!

Az Ötletek, tippek / Babakelengye topicban is összeszedtük, hogy milyen babaápolási (egészségügyi) cuccokat érdemes beszerezni, ha van kedved látogass el oda is!

Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi
 


Sziasztok!

6,5 hónapos kisfiammal nyaralni készülünk. Tanácstalan vagyok naptej ügyben. Érdekelne, hogy Ti milyet használtok a babáitoknál, milyenek a tapasztalataitok?

Köszönöm!

Bubamama
Bubamama
 


Bubamama,
mindenképpen magas faktorút használj, a Johnsonnak van kimondottan Baby 30 v. 35, de úgy tudom, 60-as is. Elég drágák a baba naptejek, de sokáig bírják. A 30-as azt jelenti, hogy 30 percenként kell bekenni. Andi
andi
 


Bubamama!

Nekünk volt ilyen Johnson 30 faktoros babanaptej és nagyon jó volt.

Azért én azt javasolom, hogy kend be a babát rendszeresen még akkor is ha árnyékba van, de nem kell külön napoztatni csak azért, hogy szép szinü bore legyen. Napozhat még egész életében eleget akár akar akár nem. Kép

bigacsiga Kata
bigacsiga
 


Babamama!
Külföldön mos az a mondás járja, hogy "ha szereted a gyerekedet, felöltözteted". Én mindig adok rá egy vékony fehér pólót, lenge rövid ruhácskát. Azokat a részeit ami tavasztól szabadon van, nem óvom annyira, így a lába, alkarja persze barnább, mint a válla, háta. Az arcát a kalapkája védi. Naptejet csak a pancsolás környékén használunk (30-as). És ami számomra is meglepő, hogy a kislányomnak ezzel együtt egészséges napsütötte színe van. A 6,5 hónapos kicsid még nem futkározik el, szerintem tartsd árnyékban, akkor pucéran rugdalózhat:-)
Üdv.
Malacka
Malacka
 


Bubamama,
azt én is csak megerõsíteném, hogy vigyázz nagyon, különösen, ha fehérbõrû a fiad. Az én lányom tejfehér és az elsõ évben árnyékban is leégett, meg is voltunk ijedve. Én direkt napra egyáltalán nem vinném, különösen 10:00-15:00 között, ez az idõszak a legveszélyesebb. Andi
andi
 


Sziasztok!

Köszönöm a tanácsokat, lányok!

Bubamama
Bubamama
 


Sziasztok!

Bocs, hogy ismeretlenül, de a tanácsaitokra lenne szükségem! Már egy ideje olvasgatlak benneteket és bevallom irigykedve örültem, hogy ilyen jó társaság gyûlt össze itt! A lényeg, hogy 11 hónapos kislányom, aki eddig imádta a vizet és a fürdetést, két hete nem hajlandó leülni a kádban! Sem a nagyban, sem a kicsiben. Ha megpróbálom visít, ha engedem az ácsorgást, akár órákig is képes lenne eljátszani! Elképzelésem sincs, mit tehetnék, hogy újra leüljön. Ha valaki tud, kérem segítsen, attól félek, nem múló hóbort és megfázik!

Köszi
Solya
solya (solya)
 


Nálunk is volt ilyen egy idõben, amikor már biztonságosnak érezte az állást, ugyan nem egyedül, de támasztékkal, viszont kapaszkodnia nem kellett. Húúúúúúú, de bonyolult vagyok! Tehát: nem áll egyedül, támaszkodva viszont igen, a kezével tud játszani, mert már nem kell kapaszkodásra, hisz elég a támaszkodás...

Ne csinálj belõle gondot, inkább zuhanyozzon roviden, esetleg zuhanyozással kezdj, jó meleg fürdõben, s közben dugd be a kádat. Az enyémek imádtak játszani a folyó vízzel!
Eszter
RebekAnna
 


Szia Eszter!

Köszönöm szépen a tanácsot, kipróbáljuk! Remélem nálunk is beválik!

Solya
solya (solya)
 


Kedves tapasztaltabbak!

Nekem orrpucolás ügyben kellene tanács.
Szeretnék valamilyen kíméletes módszert, mert a mellszívós orrszívó iszonyú cirkuszteredményez. A porszívó pedig már a hangjával is megrémíti a gyereket.

Köszi

Kriszti anyu
Névtelen
 


Kriszti anyu, nem tudom mennyire komoly a nátha ha nagyon akkor csakis orrszívó porszívó. Mert õk még nem tudják úgy kifújni az orrukat mint ahogy kellene, hogy fentrõl is kijöjjön a a trutyi. Inkább a hiszti minthogy fel kelljen szúratni az arcüregét/fülét.

persze azt sem tudom mennyi idõs a gyermeked. A lányom (1,5év) ügyesen fújta az orrát, amikor már kicsit volt csak náthás, de este még így is porszívoztuk lefekvés elõtt.

Orrszívó porszívónak nagyon kellemetlen a hangja de pléddel lehet tompítani, meg elõtte odaadjuk a kezébe a csövet aztán sajnos le kell fognom, míg apa a lehetõ leggyorsabban kipucolja a nózit.
Szerintem azért is tiltakozik, mert le van fogva. De mivel az õ érdekében történik mindez, és azért hogy ne legyen nagyobb baj, muszáj ...

Míra
 
 


Kriszti Anyu, hasznalsz valami orrsprayt is a szippantashoz? MErt ugy sokkal gyorsabban lehet vegezni, nem kell annyi ideig "kinozni" a gyereket.
Allitolag egyebkent letezik valami csohosszabbito, hogy a masik szobaban levo porszivoval is lehessen orrszivozniKép

-Afonya
Afi
 


Köszi kedves Mira és Áfonya

Most 6. hónaposak a lányok, de szeretném minél elõbb megtanítani nekik az orrfújást. Mi csak egy -egy kanál anyatejet szoktunk a nóziba tenni és attól folyósodik el az esetlegesen beszáradt trutyi.
Amig nem szól a berregés jól el játszanak a kütyüvel és csak a berregés sem zavarja õket, de amikor a berregõ kütyû közeledik az orrához és már biztos, hogy nem kaphatja be, hanem az orra a cél beindul a szívettépõ sírás.
Szánalomból voltúgy hogy egy-egy napot kihagytunk és nem pucoltuk ki az orrukat, de akkor meg nem tudtak rendesen szopizni és igy alaludni sem. Szóval tudom hogy fontos a tiszta nózi, csak a módszerrel nem vagyok kibékülve. Meg attól is félek nehogy valami lelkitörést okozzon az hogy lefogva "kínozzuk" hiába is akarunk jót.
Névtelen
 


Aláírás:
Kriszti anyu
Névtelen
 


Sziasztok!


Most járok először a babaneten és nagyon teszik! A kisebbik lányom 11 hónapos és szeretnék venni egy hordozókendőt! Nem késő még, lehet még hordozni őt is benne? Hol tudok ilyet beszerezni? :?:

Melanie77!

Én is májusban szültem, egy napon veled, együtt voltunk a vajúdóban, engem végül megcsászároztak! 2006. MÁJUS 7. :D

egy hét éves és egy 11 hónapos kislány anyukája
 
 


Szia eedinka!

Nekünk volt hordozókendőnk (3 napig), én igen kreativ vagyok, de abban biza semmi nem fogott meg..

Viszont mi találtunk egy másik fajtát, ez is ugyan azt tudja kb. de sokkal egyszerübb és jobb szerintem.

www.babakozelben.hu

Szerintem nézd meg, úgy dönts.

Egy tök jófej nő csinálja IV.kerben ,neki is van 2 gyereke (mikor mi vettük a második még pocaklakó volt :)
Vendég
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: