A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Miért imádom az Anyákat..

Anya és Apa Tv-t néznek mikor Anyu mondja : későre jár fáradt vagyok megyek, lefekszem.

Bement a konyhába megcsinálta a szendvicseket másnapra, elöblítette a pop cornos tálat, húst vett ki a fagyasztóból a másnapi ebédhez, leellenőrizte a müzlis dobozokat, feltöltötte a cukortartót, tényért, kanalat tett az asztalra, bekészítette a kávéskannát másnap reggelre.

Néhány nedves ruhát betett a szárítóba egy adag ruhát tett a mosógépbe, kivasalt egy polót. Felvarrta a lelogó gombot. Felvett néhány ottfelejtett játékdarabot az asztalról, visszatette a telefont a rtöltőre, a telefonkönyvet pedig a fiókba. Megöntözte a növényeket, kiürítette a szemetest és felakasztotta a törülközőt száradni. Ásítózva és nyújtózva egyenesen bement a hálóba. Megállt az asztalnál írt néhány sort a tanárnak, kiszámolt egy kis pénzt a túrára előhúzta a

Szék alá rejtett munkafüzetet.. Aláírta, megcímezte és felbélyegezte barátainak a születésnapi képeslapot és írt egy rövid listát a fűszeresnek. Mindkettőt a táskája mellé tette. Aztán Anyu megmosta az arcát 3:1 lemosóval majd éjszakai krémet tett rá, megmosta a fogát, lereszelte a körmeit. Apa kikiált: Azt hittem, hogy lefekszel! Már megyek- feleli. Vizet öntött a kutya táljába kiengedte a macskát, majd meggyőzödött róla hogy az ajtók zárva vannak és az udvari lámpa ég.

Mindegyik gyerekénél lekapcsolta az ágy melletti éjeli lámpát és a Tv-t , felakasztott egy inget, bedobott néhány koszos zoknit a szennyestartóba majd volt egy rövid beszélgetése a még fönnt lévővel, aki még mindig a háziját csinálta. A szobájában beállította az ébresztőt, kitette a másnapi ruháit, sámfát tett a cipőjébe. Még 3 dolgot adott a 6 legfontosabb megteendő dolog listájához.

Elmondta az imáját és elképzelte a befejezését a jövőbéli terveinek. Ezalatt az idő alatt Apa lekapcsolta a Tv-t kihírdette hogy nincs semmi különös tennivaló. Megyek aludni. És ment.. minden egyéb gondolat nélkül. Van itt bármi különleges? Tudod már a nők miért élnek tovább...?

MERT MI HOSSZABB HASZNÁLATRA LETTÜNK CSINÁLVA..... és az egyetlen ok, amiért nem halunk meg hamarabb az az, hogy túl sok tennivalónk van!!!

Küld el ezt 5 fenomenális nőnek, imádni fogja!

Aztán.... “ IRÁNY ALUDNI!!!”

Kép
kissmanó

Nagyon fontos kérdésem van!
Ha mozartkugel fantázianevű fagyit ettem (nem én akartam, Ádám volt ;) ), akkor mozartos fagyit ettem?
Vendég

sziasztok

Gurgi! Nagyon jó lett a hajad!!!!!!!!!!

Annee! Megy a drukk+++++++++++, már nagyon várjuk az első topikbébet!

Andi! Képeket és élménybeszámolót kérünk!

Emi

Kép Kép
emi_25

Bori!!
Naná, Mozartos fagyit ettél.
Hogy Ádiban egy kis Mozart lapul esetleg?? :lol:
torolve_20131003125716

A mozart kugli ízesítésű carte d'or-t??? :lol: Mert az igen..

KépKép

KépKép
szivvi

Emi 25!
Kösziii..
torolve_20131003125716

Bori: Remélem, hogy nem Mozart volt benne :D
Az olyan fagyi lehet, amiben van egy kis marcipán, keserűcsoki, nugát, nem?

Kép
zsuzsi**

Vettem a dm-ben Hipp Natal Mamateát... szopihoz segítség állítólag. Csupa olyan növényből van, amit szeretek... Rosszat biztos nem tesz...

Kép
zsuzsi**

Gurgi, Zsú: Melyik utcában volt a paneltűz? Nem tudjátok?

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi!
És abban mik vannak? És az kikeverhető, szal granulátum? Mennyibe kerül?
torolve_20131003125716

Ja, a kérdésben az foglaltatik, hogy akkor a gyerek zenész lészen?

Kép
kissmanó

De! A Páskompark utcában, Kispiskótáékhoz közelebb, mint hozzánk..durvaa
torolve_20131003125716

És felmerül a kérdés: ha én milkásat eszek? :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

mozartkugel.. :lol: :lol:
nekem a feketeerdős a kedvencem... vagy a gyerekemé? :roll: :lol: :lol:

gurgi: szuper a hajad! de mintha andi azt kérdezte volna, hogy a Gedeonban kihez jársz... vagy félre értettem vmit? én oda járok :P (szinte mindenre... fodrász, pedikűr, köröm)

enikő: tökéletesen egy cipőben járunk! málna 5,2éves kos, és panka 3,4 vizöntő... :D :D :D :D és lesz egy rák valamink :D :D

könyöklésről: nekem ugye császár volt mind, de a másodiknál úgy könyököltek a tüdőmbe, hogy nem kaptam levegőt... :? nem fájt, mivel az a rész az érzéstelenítés alá esett, de éreztem az írtózatos nyomást... annyira fent volt panka, hogy alig bírtak felnyúlni érte és kinyomni belőlem.... szóval könyöklős nyomás bárhol előfordulhat... :(

hencsy: ne aggódj, az idő megszépíti a szülés emlékét is... :wink: ez biztos nem lesz akadálya a köv. bébinek! :)

KépKépKép
mütyürke

jaaa... pattent,gomb, zippzár..: sztem a lábszár közti és vállon lévő a leg praktischabb :wink: vagy a végig pattent elöl... vagy hátul, de ott ha nem jó minőségű, akkor derékrészen kinyúlik és buggyos lesz... én nem szeretem :lol:
gomb, zippzár sz@r ! bárhol is van.. :lol: (gomb kinlódós, zippzár vég meg lifeg és szúrhat)

KépKépKép
mütyürke

Gurgi:
Hipp Natal aktiv Bio-Stilltee - Bio tea szoptatós kismamáknak

A Hipp Bio Tea Szoptatós Kismamáknak várandós és szoptatós anyáknak készült. A szigorú bio-előírások szerint termesztett különböző gyógynövények keveréke teszi zamatossá és ízletessé a teát, mely így hozzájárul a várandósság és a szoptatás ideje alatt megnövekedett folyadékigény pótlásához.

Összetevők: ánizs, édeskömény, kömény, citromverbéna, citromfű (mind ökológiai gazdaságokból)

Fogyasztási javaslat: A termék fogyasztása már a várandósság utolsó periódusában és a teljes szoptatási időszakban is ajánlott. Napi 3-6 csésze tea fogyasztása javasolt.

Ára a dm-ben 799 Ft.

Lehet kapni a Hippnek egy olyan termékét is, ami táplálékkiegészítő, friss gyümölcsök koncentrátuma... azt nem kaptam, de akarok venni.

Kép
zsuzsi**

Mütyürke!
Köszi a dícséretet..
Ja, hogy a Gedeon az egy fodrászat..nem tudtam..akkor már értem..
Biztos Andi azt hitte, hogy odajárok, mert az írtam, hogy megyek Gedejonbácsihóó, de azt én viccből írtam :lol:
torolve_20131003125716

[quote="szivvi"]Z írta:szivvisú
Az összes küzdősportban minden nagyobb ütésnél ordítanak, mert jobban összepréselődik az izom. De végülis lényegtelen a mi szempontunkból :lol: Majd élesben kiderül :wink:
Hencsi
Nálatok nem volt szüli felkészítő? Ott elmondják mi minden történik majd veletek!

Szivvi: És ha ülsz a vécén iszonyat szorulással, és próbálsz kakilni :oops: , akkor "nyomás" közben kiabálsz, vagy befogod a szád és odakoncentrálva levegőt visszatartva nyomsz mint állat? :wink: :lol:
Csak kérdezem :D :oops:

Gurgi: Állat a hajad, nagyon teccik :)

Annee: Drukk ezerrel!!!!!!!++++++++++++++++++++++++

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikő
Úgy mondom neked eddigi életemben (felnőttebb koromban), kb háromszor volt szorulásom..kopp-kopp, sajna én a másik véglet vagyok :oops:

KépKép

KépKép
szivvi

Zsuzsi!!
Köszi az infot..részletes! :lol: citromverbéna, hogy mik vannak..

No de ez granulátum??? szal nem filteres? Érted :lol:
Csak azért, mert pl. a kórházban ez jól jön és akkor nem kell Atinak behozni a laktoherbet üvegben mindennap..
Ezt meg simán kikeverem és már iszom is..
torolve_20131003125716

Na, igen, látom a hüjeségre vevők vagytok! Szerencsére azért nem mozart van benne, hanem pisztácia-csoki fagyi, keserű csoki darabokkal. Bocsánat, én már csak ennyire vagyok jó… Mütyür, feketeerdő nem volt, azért vettem mozartosat! :(
Ja, és tuti zenész lesz. Ha más nem, gyerekként végigjárja a hangszereket. Apa a színpadon… asszem nehezen legyőzhető vágy lesz követni őt ;)

Enikő, én azért jajongani szoktam... ;) :oops: :oops: :oops: :oops:
Vendég

Enikő!
Köszi neked is!! :lol:

Bocs, hogy én is válaszolok de pl. én szoktam nyögni ha szorulásom van vagy hasmarsom és csikar Kép
torolve_20131003125716

Bori!
Apa milyen stílust játszik??
torolve_20131003125716

[quote="szivvi"]E írta:szivvinikő
Úgy mondom neked eddigi életemben (felnőttebb koromban), kb háromszor volt szorulásom..kopp-kopp, sajna én a másik véglet vagyok :oops:

Értelek!
No akkor majd szüléskor megtudod milyen a másik véglet (a te egyik végletedhez képest :D ) !!!! :wink: :D
Még a szemed is be kell csukni, levegőt visszatartani, mert úgy hatékony a nyomás. Csak kifáradsz ha kajabálsz közbe, csomó felesleges értékes energiát veszítesz. 2 fájás-nyomás közbe lehet lihegni, meg anyázni is :lol: (apát) , de ha nyomni kell, akkor füled,orrod,szád,szemed összes egyéb testnyílásod befogod, és nyomsz mintha kakilnál... és frankón mintha kakilnál.... :wink:

Bori: :lol: :lol:

ceniko
Szeged

Gurgi: Sajna filteres (20 db), de hidegen is el lehet készíteni, ezért a kórházban is meg tudod jól csinálni. Én beviszem... Aztán majd meglátom, mi lesz. Egyébként van gyümölcslé változata is, de olyat nem láttam sehol.

Kép
zsuzsi**

Ja, várjá, nem lehet hidegen elkészíteni, csak forralva... bakker. Mindegy. Mikró mindenhol van.

Kép
zsuzsi**

Lehet veszek Gurgi ajánlotta lenmag alapú "sikosítót"!! :lol: :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Ühüm, Zsuzsi értem..Mert van vmi. granulátumos is..

No.egyedül lettem, Apa legénybúcsúba ment..de szolídba...remélem
torolve_20131003125716

Andi
Most má AZ ÁLDÓJÁT!!!!!!

KépKép

KépKép
szivvi

Hopsz, most jut eszembe, hogy a szobában amiben leszek van mikro..akko má meg is van oldva a teakérdés
torolve_20131003125716

Jah, Andi hun vagy? Má megint hurkát süccc :lol:

Úgy ennék tortát vagy vmi. sütit..huu, semmi sincs itthon..tere-fere kex :? meg katica tortabevonó
torolve_20131003125716

Bekemnéfirzurás Gurgi :D :
Mi épp Nutellás kenyeret burkolunk a csajokkal. Küldjek fénypostán??? :lol: Nyissá ablakot

ceniko
Szeged

Enikőőőő!!
Jaja, :lol: bekemnéher

Nutella, nyami..magában vagy palkóban..jajj ne..imádom
torolve_20131003125716

Még mindig telefonról jelentkezem.persze nem csinálták meg a netet.
Holnap csinálják a klimát!
Van a gyermekemnek apukája,már papíron is!

Bridzsi

Kép
esztora

Gurgi: A granulátum asszem gyerekeknek van a Hipp teák közül...

Kép
zsuzsi**

Rita! Csináljá' Gurgi-fánkot! Az gyorsan megvan, és olvassz rá tortabevonót! ;) Vagy keksz lekvárral felmelegít, és rá joghurt, vagy a tortabevonó. Szóljál, megoldom mindenki életét ;)
Párocska gitáros-énekes, stílusban meg rock, hip-hop, jazz, etno (üllői úti fuck, ludditák, zappa, marlboro man, energomat, plusz néha meghívják beugrónak). Szigeten ált. 4-5 koncert, jövőre már tuti megyünk!

Volt egy fájásom. Na hol? A létra tetején. Röhögtem is, hogy én tuti a létra tetejéről mek szülni :roll: (ja, a fájás olyan volt, mint az eddigiek, amiről kiderült, hogy igen kevés tágító hatásuk van :twisted: )

Esztora! Grat Édesapához, mostmár elbukta, papírod is van róla... 8) 8) 8) 8)
Vendég

Esztora!!!
Klassz :lol:

Bori!
Ühüm, Marbolo Man :lol: huu, én régen nagyon szerettem az S Modell nevű bandát..

Bori! Azért én még mindig kíváncsian várom a vasárnapot!
torolve_20131003125716

Ha nem 10-ike akkor 15!!

Nenőke is eltűnt :shock:
torolve_20131003125716

Ja Gurgi fánk, nyamika ésss van is hozzávaló...hm..meggondolandóóó
torolve_20131003125716

Rita! Azért én is. Márcsak azért is, hogy mit láttál, ha nem szülést??? Esetleg Apa elhagy? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

S-modell, igen, az a csapat, az a vonal. Ha vallásosak lennénk, valószínűleg a gerdesits lenne a keresztapa ;)
Vendég

Annyira uncsi a tv, hogy az valami hihetetlen :roll:

Ilyenkor a melegtől még olvasni sincs kedvem brrr :(

ANDIIIIIIII!!!!!

Kép
zsuzsi**

Gerdesits faszi? tényleg? ismerjük őket, elég jól :lol: kiss tibit, liviuszt..haverok..egy város, egy gimi egy korosztály..egy stílus..

Borii!
Ne hüléskedj már te, már miért hagyna le APA te butus :lol:
Basszus Bori, te vagy pszichológus!! hélóóóóóóóóóóóó
torolve_20131003125716

Na jó sokat írtatok, gyorsan visszaolvasok.

Gurgi: baromi jó lett a hajad, gratula hozzád, jól is áll, úgyhogy minden klappol! Én sajnos nem tudnék ilyen frizurát hordani... úgyhogy sárgulok. 8)
Igen azt hittem a Gedeonba jársz...
Mütyür: ha te igen kihez? Ott dolgozik a barátnőm !

Szivvi: micsoda kemény vagyonvédelmi anyuka lesz itten ! :wink:

Na mondom gyorsan - mert megint tele a tököm mindennel és megint vitatkozunk idióta férjemmel -
Majdnem lekéstem a 4D-t, úgy nézett rám a recepciós mint egy UFO-ra, hogy-hogy képzelem????? :shock: :lol: :wink: :roll: :evil:

Adatok:
Minden okés, jól be van fordulva ahogy kell, kérdezte az orvos, hogy ennyire lent van, nem fáj-e?! DE!
Már csak kicsit több a magzatvizem, pontosabban "árnyalattal" több, ami nagyon jó eredmény, a nagyon sokhoz képest.
Nagy a gyerek, 35+3 naposnak felelek meg a gép szerint.

BDP: 96,2 :oops: ez elvileg nagyon nagy
HC: 331,6
AC: 283,9
FL: 61,7
becsült súly: 2200 g

szóval nagy gyerek, még mindig várható 4 kg-s születési súllyal (de nem 5 kg :shock: ) és nagy a feje okos kis drágám! Szóval mondtam a dokinak, hogy szeretném megszülni rendesen, erre elkezdett hümmögni, és azt mondta, hogy meg lehet próbálni... :?
Szóval akkor most kétféle szülésre készülök, normál meg császár.

Nem mutatta arcocskáját, csak fütyköst, egy képet sikerült elkapni, de azon szinte alig látszik.

Ja! És megmondtam, hogy bélpoklos a gyerekem, hol az öklét, hol pedig a köldökzsinort "rágcsálta". :shock: Imádom!

A hülye férjem kitalálta, hogy mégsem jönne a nagymamámhoz vidékre holnap reggel, meg a papához a temetőbe, úgy hogy már mondtam mamának, hogy megyünk, anyuék egész család. Erre kitalálja ez a paraszt, hogy nem jönne, mert neki annyi dolga van. (sok semmi). És majd Balatonon a haverja születésnapján találkozzunk. Most tényleg azt gondolja, hogy ha nem jön mamához, majd én megyek a barátja születésnapjára? NEm hiszem el, hogy miért kell mostanában csesztetni, meg ilyeneket csinálni, annyira érzéketlenség!

És a babaszoba sem olyan amilyennek szerettem volna, és kupi van, és különben is fel vagyok dagadva, és ég a gyomrom, és annyira elegem van mindenből.

És most mondok egy gonosz dolgot: bárcsak valahol egyedül lennék az állapotommal, és nyugodtan férj, munkások nélkül készülhetnék imádott gyermekem születésére, és úgy csinálnék, és azt csinálnék amit csak akarok....

Andrea
Kép
kindernay

Zsuzsi!
Én most itt ülök és netezgetek..semmi kedvem Tv-t nézni sem olvasni..nem is tom mihez lenne kedvem..
torolve_20131003125716

Andii!
Köszii neked is dícséretet. Gurgika megszépült. :lol:

Doki: Győrfynél voltál? ugye milyen kedves..annyira nyugis ember..
A feje tényleg nagyobbacska Samutoknak de a többi az átlagos nem?! A súlya meg aztán végképp..

Hát Andikám! Megértelek..meg a türelmetlenségedet is..munkások, meleg, gyomor, vizesedés, stb..
(picit nevettem ne hari..idióta férj, meg paraszt.. :lol: )
Van ilyen..a pasik néha érdekesek tudnak lenni..ezen én is szoktam gondolkodni..Mi meg baromi érzékenyen reagálunk az ilyenekre..
Másképp teker az agyuk.
El kéne ezt fogadnunk, persze oda-vissza..nem eccerű..

De miért nem akar menni, mit csinál, van vmi. dolga???
torolve_20131003125716

Andi
Bélpoklos :lol: Bizti nem adtál neki kaját, azér kellett rágcsálnia :lol: Lécci ne idegeld magad!!! Menj le a nagyihoz, bizti fincsi kajákkal vár! Kapcsolj ki egy kicsit!!
Zsuzsi
Gyere trécselni!

KépKép

KépKép
szivvi

Rita, viccelni akartam (apával), így sikerült... Fanyar a humorom, de legalább nekem teccik ;) 8)
Na, akkor mi lehet, hogy ismerjük is egymást valamelyik buliból????? D.újvárosi vagy, mint ezek a rosszéletűek? De vicces, hogy 8 hónapja trécselünk, és kiderül, hogy sok kedves közös ismerősünk van?

Jaj, Andi, szívem! Megint szar napod volt?! :( Nem tudsz egyébként elmenekülni vhová pár napra?
Vagy menjünk el fagyizni jövő héten, végülis nekem már úgyis mindegy ;) Felszedjük az összes pestit - tanulunk a fehérvári-balatoni csapattól, hogy kell ezt csinálni ;) -, és elmegyünk a margitszigetre, pocak és boka nagysági versenyt tartani. Na? Én is utálok már szinte mindenkit a fórumozókon kívül...
Vendég

Jaja, Dunaújvárosiak vagyunk Atival! :lol:
Sok buliba jártunk..koncertek, stb..
Akkor ismered Frenket is biztosan..meg a többi elvetemültet :lol
:

Szombaton nézzed a Dob és Basszust! este 21.50-kor M1-en
torolve_20131003125716

Andi! Gratula a kis kukishoz, a feje tényleg egy kicsit nagy de a többi mérete átlagos.

Most nagyon meg tudlak érteni, hogy tele van a ....-od mindennel. Nálam is ez a helyzet csak én meg azt útálom már hogy 3 hete egyedül vagyok, és most is csak hétvégére jön haza azután megint megy Romániába :twisted: és ma sem ért haza még, pedig 6-ra ígérkezett.
Ez van próbálom nem idegesíteni magam, de már nekem is elegem van. Bocsika a panaszáradatért, de így legalább kiírtam magamból a haragom.

Emi

Kép Kép
emi_25

Köszi csajok, itt vagyok! Ez a legjobb szórakozááás!!! 8)

Andi: Együttérzek! Sokszor van úgy, hogy baromira nem értem, hogy mit miért mondanak vagy csinálnak, de leszarom! Az a baj, hogy nálad most az van, hogy semmi sem klappol... de te is szarj rá. Miért nem lett olyan a szoba, amilyennek szeretnéd?

Enyém férj szerint nem kell egy szobában aludnunk Királylánnyal (mert nekem az volt az ötletem, hogy a kiságyat kihozzuk a mi szobánkba egy darabig). Szerinte fölösleges. Nem értenek semmit!!! Pedig a férjem általában mindenben támogat, de ebben nem. A légzésfigyelőt is hülyeségnek tartja.. hmmm nem tom. Ma a Kismama különszámban olvastam, hogy tényleg csak az vegyen légzésfigyelőt, akit megnyugtat, mert a légzéskimaradás általában valaminek a következménye :shock: , és ha nem értünk az újraélesztéshez, akkor ..... :oops: :cry:

Nna, én nem tudom, de az ágy kihozataláért még harcolok szerintem.

Kép
zsuzsi**

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?