A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Szia Mindenki!

Székrekedés: a magnézium tényleg segíthet, de érdemes szerintem dokival konzultálni, mielőtt fokozzátok a mennyiséget. Nekem ilyen citromsavval kombinált tablettát írt fel (Magnesii citrici néven fut), állítólag a citromsav segíti a felszívódását. Ha jól tudom.
Ugyanakkor kétségtelen, hogy a cseresznye is hajt. Azért próbálok belőle mértéket tartani, mert imádom, és hascsikarásig képes vagyok zabálni. Utána meg rohanás a wc-re... az se jó.

Egyébként egyetértek Grandával: nagyon jó nyáron babát várni, minden gyümölcs meg zöldség rendelkezésre áll, csak magunkba kell pakolni. Sokkal jobb a Picurnak is, mint a mesterséges tabletták mindenféle hordozóanyaggal.

Licitálás: irigykedve nézem, milyen sok jó cuccot szereztek be így. Igazából én nem mernék belevágni, mert szeretem megfogni az anyagot, és az egészet töviről hegyire végignézni, és ezt így nem tudnám megtenni. Félek, hogy csalódnék, mikor kihozzák. Úgyhogy inkább sétálok, boltban nézelődök, illetve megvárom, a rokonságból mi csurran-cseppen.

Pihenőszéken egyelőre még nem gondolkodtunk, szerintem ráér, míg picit nagyobb lesz. Ha akkor szükségét érezzük, akkor majd újragondoljuk a témát.

Apa: miután még külön kényszerülünk lenni, míg abba nem hagyom a munkát, csak hétvégén érezheti a Manócska benti táncolását. Szerencsések vagyunk, mert a 16. héten, húsvétkor érezte először (köszönhetően annak, milyen vékony vagyok), és azóta mindig nagy élmény neki. Azt hiszem, ez valamennyire kárpótlás az egész heti nélkülözés után. Csak azt hiszem, hallgatózni hiába hallgatózik, nem hiszem, hogy lehet bármit is hallani a pocakból...

További szép napot, este még jövök! :wink:

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok!

tkoszegi! Elfelejtettem megdícsérni a rucit, csúcs!!! :)

Vadvirág! Ilyenkor úgy elszégyellem magam, hogy esetleg sebeket tépek fel, remélem nem kavartalak fel a kérdésemmel. :oops:

Granda! Igen, már jól vagyok, kefír, magnézium, folyadék, cseri :lol:

Képzeljétek, ma majdnem matrica lettem.
Csattogok át a zebrán, csak a hülye nem vesz észre. 80-as mami a volánnál, 90-es papi mellette. Lassít a zebra előtt. Ó mondom, akkor megyek tovább. JA! 10 centire ment el mellettem a kocsi, mert ő nem elengedni akart, hanem megállt a zebra után. :shock:
Odaállok mellé, szájról leolvasom: MI VAN?!!!
A nyanya nagy nehezen kinyitja az ajtót (az a tipus, aki méter 20 centi, és azért kapaszkodik a kormányba, hogy felszegett állal még lásson valamit, persze csa előre, mert oldalra már nem néz.)
Kérdezem, nem látott az imént a zebrán? Még lassított is a zebra előtt! Csőlátással ment végig! A maga korosztályának már nem adnék jogosítványt! Ismeri a KRESZ-t? Tudja kinek van elsőbbsége?
Válasz: Nem láttam magát... :shock: :shock: :shock:
Azt észrevettem! Maga életveszélyes! És otthagytam! :evil: :evil: :evil:
Apának elmeséltem, csak vigyorgott! Mindig mondja, miért nem olvasok be ezeknek a figyelmetlen öregeknek, csak dúlok-fúlok magamban. Hát most jól beolvastam! És tök jó! :D :D :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese! Már én is észrevettem, mióta kismama vagyok, az ilyen esetekért jobban odamondom a véleményemet. Nem hagyom annyiban! A múltkor egyébként engem is majdnem elütöttek a zebrán, bár nekem esélyem se volt utánakiabálni, úgyse hallotta volna...
Vadvirág leírta régebben a történetet, ha vissza akarod olvasni!

Regina
KépKép
mazsola7

Jó kis izomlázam lett a tegnapi tornától! Olyan jó érzés! :D

Regina
KépKép
mazsola7

Granda! Mostanában te kezded az oldalt!! :D

Mmarica: Én is maltofert szedek. Először tablettában, most meg szirupban. (csak nálam ellenkező hatású volt)

Érdekes nekem a vasszedést automatikusan rendelte a doki a 24. héten, anélkül hogy vérvizsgálat vashiányt állapított volna meg. :shock:

Emese én is ilyen forrófejű vagyok. Egyszer majdnem meg is vert egy bunkó pali és már nővel is orditoztunk a kocsi mellett. Párom szerint egyszer valaki lelő ha így folytatom. :oops:

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Tábla:
Kép
Vendég

fleur:
a név Lilla ugye?
Vendég

HAjni20! Köszi a táblát mindenki nevében!!! :D

Teszek fel babakocsi képeket. Mi az unokahugom miatt vettük két éve, akkor volt 1 éves (nem használta).
Nem 100%-ban vízszintes a fekvőfelülete, és nem tipikus újszülötteknek való babakocsi, de szerintem kellő "kipárnázással" ez is kényelmes tud lenni. Később, ha nagy lesz, meg ülhet benne.

Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

De ha nagyon nem lesz jó, persze találunk rá más megoldást.

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Végeztem a dokinál,megyünk a kórházba.Nincs nagy vész,a belső méhszáj zárt,de doki azt mondta ebben a hülye időben nem ártana egy infúziós kezelés.A vérnyomásomat is jó lenne stabilizálni.
Ha minden oké lesz,még hazajöhetünk majd,csak azt nem tudni mikor.De biztatott,hogy ki fogjuk bírni a 36. hétig. :D

Szóval kapok mindent ami segíti a dolgot,biztos ami biztos.

Nagy-nagy puszi mindenkinek és vigyázzatok magatokra!!!!!!!!!!!!

Én úgy veszem ezt,mint egy nagy pihit és várom,hogy hazajöhessünk hamar. :D

Sziasztok!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Gremese!
Ugyan, semmi gond, optimista beállítottságunk lévén már régesrég túlléptünk ezen a balszerencsés eseten, a jelen és a jövő ami napi szinten foglalkoztat bennünket. :):)

Felhőtlenül boldogok vagyunk, minden nagyon szép, minden nagyon jó! :):)

Ilyen babakocsink nekünk is volt - 2 hétig - aztán gyorsan eladtuk - még garanciálisan - mert nem tudtam megszokni hogy nem lehet bolygósítani az első kereket és minden kanyarnál le kellett nyomni a tolókart, nem pördült meg önmaga tengelye körül a babakocsi...

Persze ez gondolom másoknak nem probléma, de én babakocsi terén nagyon válogatós vagyok - kimondottan nehéz eset - rengeteget kipróbáltunk már - sok közülük nem sokáig időzött nálunk a vásárlást követő gyakorlati időszakban. :):)

Miléna!
Kellemes pihenést, várunk! :):)

Hajni!
Szuper az új vonalzó! :):)

Vadvirág
Vendég

Milenamoni! Minden rendben lesz, Zéti tudja a dolgát! Gondolunk Rátok! Puszi

A viszgálaton minden ok. volt, csak egy zsömit meg egy kis tejet kellett meginnom. Remélem az eredmény is jó lesz.

Az én tanácsom székrekedés ügyben az aszaltszilva. Nekem bejött:

Andi
Kép
amona

Vadvirág! Örülök!!!!! :D :D :D

Miléna! Ez az igazi! Nagyon pozitív vagy, ez már tetszik! Az orvos is megmondta, kiskrapek 36. hétig bent lesz! Szuper! És helyesen látod, ez egy nagy pihi lesz, és ezalatt mindent megtesznek értetek! Várunk vissza szeretettel!!!! :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Miléna: az tök szupi, már csak 9 hét. Azt már tényéeg kibírja Zétike odabent.

Kép
Kép
timi26

Miléna
Úgy látszik (reméljük), hatott az össznépi ráolvasás :lol:
Drukkolunk!

Kép
granda

Sziasztok Mammikák!
Miléna! Jó pihit Nektek, és nagyon várunk vissza!

Granda! Örülök, hogy már itt tartasz: gyümivásárlás, meg miegyéb. Mit mondtak kb.? Mennyi idő, mire teljesen rendbejön a lábad?
Egyébként hihetetlen milyen energiákkal tölt el a terhesség, én teljesen le vagyok döbbenve magamon.

KőszegiTimi! nagyon drága az a kis ruci! Az egy béka?
Én imádom a békákat, íme a legújabb szerzeményem:
Kép
az ikeában vettem, és cakumpakk 579Ft volt, nem bírtam otthagyni :oops:

Emese! a babakocsi szuper, nagyon jól néz ki. Milyen tolni? Meg kell tanulni kormányozni tényleg?

Vadvirág! Akkor most milyen babakocsitok van-lesz? Érdekelne nagyon, mert én is sokat rágódom melyik lenne a legjobb.

Hajni! Én is köszi a táblázatot! Nagyon jó nézegetni, azt láttátok, hogy a Lánykák vezetnek? :lol:

Harciasság: Épp ma mondtam Apának, hogy a végén Anyamedve lesz belőlem, én is kezdek harciassá válni, pedig emlékeztek még pár hónapja írtam, hogy én milyen kis Nyuszimuszi vagyok :oops:

Pihenőszék: szerintem jó dolog, de nálunk is a keretek döntenek, vagy kapunk, vagy megoldom másképp a pihenős-nézelődős pózt a Babókának - például a szopipárna is jó erre, nem?

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok !!

Miléna: jó pihit és mielöbbi jó híreket rólatok. További sok drukk. Zéti tudja, hogy bent kell még maradjon. Vigyázz magatokra !

Anitja: a békás rugit a Corában vettem ha jól emlékszem 1800 ft volt.

Ma is voltam vásárolgatni. Vettem szuper gumis lepedőt meg két rugit. Teszek is fel képet az új szerzeményekről.

Kép ezt már régen vettem de ez is cuki
Kép koala
Kép rugi

Egyébként mind a két rugit szintén a Corában vettem 1600ft volt darabja.

Mindenkinek kellemes napot !!
20200310173350

Anitja!
Mi is IKEA-rajongók vagyunk, az egész lakásunk ilyen. :):)
Éééééééééééés a békák szintén nagy kedvencek nálunk is. :):)

Most Peg Perego Duette SW babakocsijuk lesz az ikreknek, aztán később (6 hónapos koruktól) Chicco Ct. 0.5 Exteme Twin esernyőre csukható sportkocsi.

Kipróbáltuk már a Graco Stadium Duo-t, a Graco Voyager-t, a Graco Expediton Grande-t, a Graco Glider-t, a Peg Perego Aria Twin-t, az ABC Design Air Twin-t, a Cam Apollo Shopper-t, a Chicco Ct. 0.5 Extreme-t és a Marco jogger-t.
(Azt hiszem nem hagytam ki egyet sem. Hihi!)

Ez lesz az ikrek 6 hónapos koráig:
(Bár autóba betenni elég macerás és súlyra sem könnyű, de egyébként minden szempontból szuper az újszülötteknek.)

Kép

Ez utána:
(Ezzel már pikk-pakk utazhatunk, jöhetünk-mehetünk mindenfelé könnyedén és gyorsan.)

Kép

Ez pedig Márk jelenlegi babakocsija arra az esetre ha hosszabb útra megyünk és számítunk arra hogy elfárad, elálmosodik közben:

Kép

Timi!
Klasszak a rucik! :):)

Vadvirág
Vendég

Vadvirág
Nagyon gusztusosak és modernek a babakocsik - nektek duplán jut a jóból! :lol:

Anitja
Néhány békás cucc:
http://bebibolt.hu/bababolt/index.php?m ... ts_id=1313
http://bebibolt.hu/bababolt/index.php?m ... ts_id=1098

Kép
granda

Sziasztok!

Remélem Miléna jól érzi magát a kórházban. Mármint a körülményekhez képest.

Vadvirág: nagyon jól néz ki a sportkocsi. Vízszintesig dönthető. (Mert nekem anno Rebeka nagyon jókat aludt a sportkocsiban, csak sajnáltam, mert csak félig lehetett dönteni.) És mennyi az egyes változata?
Még egy kérdés hozzád: úgy tudom, te szültél már császár után spontán. Utána tényleg elaltatnak, hogy megnézzék a császáros heget? Mennyire kockázatos császár után spontán szülni? Nekem 5 év lesz a 2 szülés között, nagyon bízom benne, hogy engedik a spontánt. Úgy néz ki, egyenlőre a baba is fejvégű.

Nagyon szépek a ruhák. Asszem vasárnap ki is megyünk a hungexpora és én is beújítok már 1-2-tőt, mert csak irigykedek itt rátok. Valószínű a netes vásárlást nem nekem találták ki.

Anitja: nagyon aranyos az a békás szett, és hihetetlenül jó áron vetted.

Hajni: nagyon szép a tábla. Ha kiderül, hogy mégiscsak fiam lesz akkor egyenlő lesz az állás.

Mostanában én is feszültebb vagyok a kelleténél. Ez sajna a tesóimon csattan (munkatársaim). Ha valami nem tetszik rögtön nekik esem meg ilyesmi. Mondtam nekik, hogy kitartás, alig egy hónap és nem rontom köztük a levegőt.
Egyre többen idegesítenek azzal is, hogy ekkora pocakkal hogyan fogom kibírni a nyarat. Kérdem én: miért nem a 120 kilósakat cseszegetik ezzel, hiszen ez nálam múló állapot, valahogy ki lehet bírni. Csak útálom ezt az állandó magyarázkodást. Legközelebb majd azt mondom hogy már csak 2 hetem van. Hátha békén hagynak. :D

Puszi

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Anitja! A babakocsit egyelőre nem nehéz tolni (üresen), de mivel nem bolygókerekes, nem tudom, milyen lesz a kanyarban, Vadvirágnak igaza van, így kicsit nehéz lesz. Nem csecsemőknek való, de szerintem én megpróbálom kihasználni. Majd bicózok, ha kell, úgyis le kell majd dobnom a felesleges kilókat! 8)

És a békás cuccok meg nagyon édik! :)

Timi (Kőszegi)! Nagyon cukik a rugik, ezekben nagyon kényelmesen fogja magát érezni a babci! :)

Képzeljétek, anyósom varrt nekünk rácsvédőt, és egy falvédőt. A rácsvédőt feltettem a helyére, a falvédőt meg leterítettem, mintha takaró volna - azt még nem tudjuk feltenni.
Apával itt olvadoztunk.
Királylánynak királylányos ágynemű. (És még lesz baldachin is).

Kép

Ma elcsattogtam a zöldségeshez, vettem kopaszbarackot, meg meggyet, meg zöldséget. Már majdnem hascsikarásig ettem magam! Tényleg jó ez a nyári babavárás! :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok !

Na beszéltem a dokival.
Nem fogjátok elhinni amit írok.
Múltkor 7 volt a cukrom erre azt mondta, hogy hűha és azonnali diéta.
Egy hétig diétáztam mint állat semmi olyat nem ettem letettem a cukros italokról csak ásványvizet ittam.
Most kedden mentem újabb vércsapolásra és ma lett eredmény.
Amikor megmondta a doki az ertedményt majd lefordultam a székről.
Egy hét kőkemény diéta után 7,1 volt a cukrom.
Kész mindjárt felrobbanok olyan ideges vagyok.
Erre kérdezem mi a következő lépés erre jövőhét kedden megyek terhelésre.
Meg kell igyak 75g cukrot és utána 1 óra múlva és 2 óra múlva lecsaploják a vérem.
Szóval így jártam. Hiába éheztem így is szar lett az aredmény.

Ebbe csak az a szép, hogy ma ettem pizzát és megmérte apukám most a kaja után 1 órával a cukromat és 5,2 volt. Na akkor ki érti ezt ????

Na jól kipanaszkodtam magam. Igazából a dühtől nem látok.
Megyek is elteszem magamat holnapra.
Holnap reggel meg megyek a védőnénihez biztos ő is lefog cseszni majd a cukrom miatt.

Na szép estét nektek.
20200310173350

Sziasztok !

Bocsi ez lemaradt a sok panasz miatt.

Gremese: nagyon ügyes anyósod van. És gyönyörű amit csinált.

Jó éjt mindenkinek.
20200310173350

Jó reggelt!

Timi: akkor most már biztos, hogy nálad is közrejátszik az idegeskedés. Egyre biztosabb vagyok benne, hogy az is emeli a cukrot. Véletlenül a vérvétel előtt nem izgultál jobban? Meg az sem biztos, hogy elég 1 hét diéta. Nekem csak a hónap végén kell menni ellenőrzésre. Én 3 hetet kaptam.
Szóval próbáld ki, hogy nem stresszelsz emiatt. Ugyanúgy diétázz és úgy menj a terhelésre, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne. Szerintem próbáld ki ezt a variációt is. Drukkolok!
Különben én is így jártam az első terhelésnél, mert otthon nekem is csak 5-öket mérünk, ott meg 7,61 volt.

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Hírek Milénáról: tegnap bement a kórházba, a szülőszobára tették be, de persze nem szülni!!!
Infúziót kap, meg a baba tüdőérlelőt. Fekszik, pihen.
Ma még nem tudok róla semmit, de jól érzi magát és nyugodtabb, hogy be kellett mennie. 1-2 hétig a doki szerint biztos ott lesz!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Timi26! Én ugyanerre gondoltam a múltkor, mikor állandóan azzal jött mindenki, hogy „úristen, de nagy a hasad!”. Morogtam is magamban, hogy legközelebb tuti, hogy azt mondom, hogy a 8. hónapban vagyok..

Emese! Nagyon csini lett az ágy! Már amúgy is bele vagyok zúgva a kiságyatokba! Páromnak mondtam is, hogy ILYET AKAROK! :twisted: Hol is vettétek? (most már felírom).

Szerintem sokkal jobb nyáron terhesnek lenni, mint télen. Meleg ide vagy oda. Nekem nem mindegy, hogy így csak egy papucsba kell belebújnom. :D Meg nem kellett pulcsikat, meleg nadrágokat, meg nagyobb kabátot venni...

Anikó! Milénának üzenem, hogy lélekben vele vagyunk! Ez így jó, hogy tájékoztatsz minket! :P

Szép napot Nektek!

Regina
KépKép
mazsola7

t.koszegi, mazsola7! Köszönöm szépen a dícsérő szavakat! :) Anyósom egy aranykezű varrónő, otthon dolgozik, és ha marad anyag, akkor azt nem kell visszaküldenie, hanem csinál belőle nekünk ezt-azt. :)

A bútorok: Faktum Vörös Róka, a 4 elem volt összesen 150.000 Ft.
Küldök róla több képet. Én a Minimanóban rendeltem meg. Sok helyen lehet rendelni, és megnézni is, mindenhol ugyan annyiba kerül.

Miléna! NAgyon örülök, hogy megnyugodott!!! :D

Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Hello Lányok,

rucik, mindegyik nagyon édes, én is a hatalmas állatokra szavazok :-) Bár még egyet sem vettem, először a nagy dolgokon akarok túllenni (ágy, kocsi, légzésfigyelő, stb), aztán összeszedem az anyukámat és az anyósomat és a három grácia nekivág a bababoltoknak. Már ők is nagyon várják!

Teszvesz/vatera, még nem volt időm beleásni magam a témába (szerintem míg dolgozom, nem is lesz rá időm), de a fizetés pl hogy működik?

Székrekedés, nálam a cserkó 100% megbízhatósággal működik, zabálom is két pofára... Általában az első kukacig tart ez a nagy lelkesedésem.

Álmok, nálam is bejátszanak, hála a jó égnek csak igen ritkán. Utoljára éppen nem tudtam Drágaságomat megtartani szoptatás közben és lebucskázott a karomból fejjel lefelé... Jesszus, kivert a víz, mikor felriadtam.

Kőszegi Timi, ez a cukor őrület eléggé kiborító tud lenni. Nekem kedden volt a három pontos (0,60,120 perc) vérvétel, de csak hétfőn lesz eredményem. Most kicsit megijesztettél, én is abban reménykedtem, hogy a többhetes diéta meghozza az eredményét. Ezek szerint akkor mégsem??? :shock:

Bababútor, képzeljétek mi is megrendeltük a héten őket, ugyanattól a gyártótól, mint Gremeséék, csak egy másik színűt. Azt mondták 4-6 hét a szállítás, ami azért jó, mert még villanyszerelés/festés van hátra a szobában. Erre tegnap du csörgött a telcsi, hogy szombatig vigyük el, vagy eladják. Most majd tologathatom a dobozokat a kégliben.

Munka, Ti még dolgoztok? Aki igen, meddig tervezi?

Puszi:
silka
silka

Silka!
A teszvesz/vatera úgy működik, ha megnyertél valamit, fel kell venned a kapcsolatot az eladóval. Vele megbeszéled, hogy személyesen, vagy postán akarod átvenni a terméket. Ettől függően fizetsz neki a helyszínen, vagy banki átutalással + a postaköltség. Kizárólag előre-utalást fogadnak el, utánvéttel nem postáznak a rossz tapasztalatok miatt.

Munka: Miután eljöttem a munkahelyemről, ahol tv-vel, újsággal, meg marketinggel foglalkoztam, januártól hirdetésszervezőként működöm itthon, ami rendkívül kényelmes! Én folyamatosan tervezem a munkát - szerencsére nem szakadok bele! :)

Az első idők rosszulléteit is csak itthon tudtam elviselni, nagy mázlim volt, hogy nem kellett bejárnom. Nem bírtam volna!

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!
Ismerjétek meg új szolgáltatásunkat a www.mamapakk.hu oldalon!
Megrendelhető kórházi csomagok, minden, amire a szülést követő napokban szükséged lesz.
Minden kérdést szívesen fogadunk az info@mamapakk.hu e-mail címen.
Boldog babavárást és készülődést mindenkinek!
mamapakk

Sziasztok!

Timi: remélem sikerült már megnyugodnod. Ne úgy fogd fel hogy éhezés, hanem életmód váltás.

Silka: remélem a te 3 pontosod jól sikerült. Egyébként teljes munka időben már csak júni.22-ig dolgozom, utána heti 1x2x jövök. Igazából július végéig is bírnám, de az oviban szünet lesz és Rebeka nem bírná (tavaly sem bírta) a napi 8 órát mellettem. Pedig a mamánál vagyunk. Na mindegy. Meg igazából ki szeretném használni, amíg úgymond csak ketten vagyunk. Utána sajna nem túl sok időm lesz csak vele foglalkozni.

Anikó: én is üzenném Milénának, hogy nagyon sokat gondolunk rá, még a férjem is drukkol nekik. Sok pihenést és kitartást nekik. Remélem hamarosan ő maga is jelentkezik.

Gremese: igazán szép bútorokat vettetek. Nekem is marketing végzettségem van, de ezzel vidéken nem sokra megyek sajnos.

Persze ma is megkaptam már a pocis sajnálatokat. Viszont a piacon kaptam egy tálka cseresznyét teljesen ingyen kóstolónak. Olyan jól esett. (persze a zöldségesnek is augusztusban születik újabb unokája). Már egy szem sincs belőle. Tízóraira felfaltam egy kisebb tál málnával együtt. :oops:
De ha már nem ehetek akármit, akkor legalább gyümit hagy egyek!!!

Puszi!

Vasárnap jön valaki az expora?

Kép
Kép
timi26

Hello Lányok,

Gremese, köszi az info-t, valakitől azt hallottam, hogy neten keresztül kell bankkártyával fizetni, de akkor ez téves volt. Amúgy volt már olyan, hogy előre utaltál és nem jött cserébe semmi? Vagy van garancia?

Ahogy ígértem, dobok föl pár képet kocsiról, hordozóról meg pociról :-)

Kép Kép a kocsi 2 állásban Kép a textilmózes
Kép a hordozó Kép Kép és a hasam :-)

silka
silka

Timi! (26)
Újonnan, garanciálisan 23.000 Ft a Chicco egyes változata esővédővel, lábzsákkal.
http://bebibolt.hu/bababolt/index.php?m ... 0e2652e5e5

Majdnem teljesen vízszintesig dönthető, ezért csak 6 hónapos kortól használjuk majd.
(Márk most így 2 évesen is hatalmas nagyokat tud aludni benne ha éppen kifárad egy-egy hosszabb út során, igazán kényelmes.)

Igen, jól emlékszel, én 11 hónappal a császár után szültem teljesen spontán és elképesztően könnyedén, gyorsan Márk Marcellt. :):)

A 40. héten született 4.150 grammal és 62 cm-el, a várandósság alatt is minden rendben volt, semmi zavart nem okozott az előző műtéti heg.

(Pedig folyamatosan mindenki - a saját orvosomon kívül - állandóan rémisztgetett és aggodalmaskodott hogy nem hagytunk min. 3 évet, valamint hogy természetes szülésre készülünk a császár után. Mi pedig mindvégig tudtuk hogy minden a lehető legnagyobb rendben lesz. :):) )

Viszont a szülés után a betapintásos vizsgálat meglehetősen fájdalmas volt - pedig igazán nagy a fájdalomküszöböm és jól tűröm az efféle megpróbáltatásokat, ezennel bizony mégis könnybe lábadt a szemem. Ráadásul jó alaposan megnézték minden rendben van-e, hosszú percekig tartott a művelet. Grrr...!!!
(Nem volt sem altatás, sem érzéstelenítés...)

Na persze természetesen kibírtam ezt is és őszintén mondhatom hogy simán MEGÉRTE!!!! :):)
(Most hogy már tudom milyen is, ugyanígy csinálnám újra.)

Ne is foglalkozz a kérdezősködőkkel, ez a mániájuk. Hihi!

Én mindig mosolyogva mondom hogy oh, én simán bírom a meleget és imádok nyáron várandós lenni. :):)

Látnod kellene az elkerekedő szemüket.

Szóval rajta, botránkoztasd csak meg Őket. HAJRÁ!!! :):)
(Ha tél lenne, akkor meg tutira azzal jönnének, hogy milyen nehéz lehet fel- és lehúzni a csizmát, stb.)

Gremese!
Tényleg gyönyörű az ágynemű! :):)

Én is imádom a nyarat és a fini, gyönyörű, egészséges, zamatos gyümiket.
Kedvecek: málna, eper, barack (mindenféle), sárgadinnye.

Aztán persze jöhet sorban a többi. :):)

Jázminnak is hasonló színösszeállítású a Barbie-s ágynemű garnitúrája és persze imádja. :):)

Timi! (T.Kőszegi)
Megértelek, de próbálj ne bosszankodni, gondolj ilyenkor mindig arra, hogy már CSAK 100 nap és minden macera megszűnik, átveszi a helyét a felhőtlen boldogság!!! :):) Hipp-hopp eltelik a nyár, repül az idő, észre sem veszed és máris a karjaidban tarthatod a bébit. :):)

Vadvirág
Vendég

Silka! Nagyon csinos vagy, olyan igazi "guszta" kismami - la hehet ilyet mondanom. :D :D

Fizethetsz neten keresztül is bankkértyával, de az nem kötelező. Én még nem csalódtam egy eladóban sem. Ha nem küldenék a cuccot, kapnának tőlem olyan negatív értékelést, hogy soha senki nem vásárolna tőlük többet. Kénytelenek tisztességesen üzletelni, hogy a továbbiakban is menjen nekik a bolt. De nagyon rendesek, nem szokott gond lenni.

Nagyon jó a babakocsi!!! Nagyon tetszik!!! :)
Nekünk is ilyen hordozónk van - apa választotta - fekete-piros.

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok
Szerintem a várandóssággal is úgy van a környezetünk, mint sok más pozitívummal (új lakás, új kocsi, előléptetés), azaz vannak irigyek, akiknek mindig van egy-két epés megjegyzése, meg vannak, akik őszintén drukkolnak nekünk.
Én szerencsés vagyok, mert most derült ki igazán, mennyi "drukkerem" van :) Persze amikor azt mondják, kivirultam, elgondolkodom, te jó ég, hogy nézhettem ki azelőtt, mert én különösebb változást nem látok magamon :)

Egyébként az érzelmi kitörések nálam ellenkező formában jelentkeztek: épp hogy nyugisabb vagyok a várandósság alatt... Néha én csitítgatom a környezetem, de lehet, hogy kevesebbet kaptam a külvilágból az utóbi időben és ezért van ez...

Vadvirág

Ez a 62 cm nem semmi! :D :shock:

Étvágy
Iszonyúan megnőtt! Folyton ennék és eszem is :lol:

Kép
granda

Hú lányok
Átmentem a májusiakhoz olvasni. Amit a szoptatás nehézségeiről írnak, elég horror...Meg van depi is :?
Úgy döntöttem, egy darabig nem megyek át oda, bár a babáik csuda gyönyörűek :D

Kép
granda

Kukkkk.

Miléna:
drukkkolok. Vigyáznak Rátok a H-ban és ez a lényeg. :)

Babakocsik szupik, én még nem tudom, h milyen lesz nekünk.

Vadvirág:
nem semmi méretei voltak Márknak. :oops:

Pocik:
nagyon szépek.

Vásárlás:
én tegnap vettem a teszveszen egy csomó cuccot, olyan édik. Már alig várom, h megjöjjön a csomag. :)
Vendég

Judis:
akartalak kérdezni. :)
Most, h fiad lesz nem adod el a lánykád rózsaszín cuccait? :wink: :oops: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Valaki kérte tőlem a homeos bogyó nevét amit a szülésfelkészítőn ajánlottak. A névre sajnos nem emlékszem, de gondoltam leírom nektek miket ajánlottak!
caulophyllum a neve, ha beindulnak a rendszeres fájások 15-20 percenként kell bevenni belőlle 5 db-ot. Nagyban segítit a tágulási folyamatot!

A málnalevél teát is ajánlották, kb a 32. betöltött héttől kell elkezdeni inni. Ez felkészíti a méhet az összehúzódásokra. A leggyengébb adagban kell eleinte készíteni és naponta inni. Ez is segít könnyebbé tenni a szülést.

A doki mondott még gátmaszirozó olajat (állítólag ilyen néven lehet kapni) ami arra jó,hogy lehetőség szerint elkerüljük a gátmetszést vagy legalábbis kisebb legyen a gátseb. Ezt a 35-36. héten lehet elkezdeni használni, napi kb 5 percet kell maszirozni vele a gátat. előtte azért érdemes megbeszélni az orvossal is. Ehelyett a gátmaszirozó olaj helyett a szülésznő ajánlotta még az orbáncvirág olajat, csak ezt sokkal nehezebb kapni.

Illetve ajánlották még az urtica urens ch5 nevű homeobogyót, ezt kifejezetten a tej megindítására illetve szinten tartására a szülés után!

Remélem tudtam valakinek segíteni :lol:

Nagyon aranyosak a ruhák :lol:

Mindenkinek kellemes estét :lol:

Móni[/b]

KépKép
Kép Kép
l.móni

lmóni! Nagyon jókat írtál, köszönjük!!!! :) :)

Granda! Én párhuzamosan olvasom a májusiakat a miénkkel. Ezen a mai depi-sorozaton már mosolyogtam, mindenki "összeomlott". Persze tudom, nem lehet könnyű első gyerekesként egy két hetes babával. Ők aztán mindent leírnak, és már most tudok egy csomó dolgot, ha szülés után itt vagy ott vagy amott így vagy úgy fog fájni, fojni stb., az mit jelent.
Tanulságos, és nem utolsó sorban jó nézegetni a babukákat! :)

Ma anyukámtól kaptunk két pár rózsaszín falat-zoknit, az egyiken szív alakú csúszásgátlók vannak, és egy rózsaszín harisnyát. Hát majd' elolvadtam..... :) :) :)

Turmix: Nem tudom, hogy vagytok vele, de én rákattantam a tejes turmixokra. Ma is gyártottam egy literrel, úgy kell visszafogni magam, hogy ne együltő helyemben nyomjam le. Szójatej (vagy rendes tej), nádcukor, meggy, és kopasz barack.... Jégbe hűtve.... Később kipróbálom málnával, meg mindenfélével.

Nyári pocak: Nekem mindig mondják, hogy megint nőtt a pocim, és ennek nagyon örülök. Viszont ha azt kérdezik, hogy bírom a meleget (mert állandóan azt kérdezik), azt felelem: nem rosszabbul, mint pocak nélkül. És erre csak lesnek, nem tudnak mit mondani. És téma lezárva, hála az égnek.

Kép
Kép
Kép
gremese

Ezeket vettem: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Vendég

Hajni! Ez mind teszveszes? Csuda klasszak!!!! :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Silka! Én még ebben a hónapban dolgozom, aztán jöhet a fürdőszoba felújítás és a vásárlási láz! :D

l.móni! Köszi a bogyók, teák stb. nevét! Felírtam a jegyzetfüzetembe. :shock:

Emese! Én a natúr tejre vagyok rákattanva. :roll: Persze gyümivel is jöhet!

Képzeljétek! Nézegettem a body-kat meg a rugikat, erre egy csaj odaszól, hogy a patentokat nézzem át. Mondom köszi, de még egyelőre visszafogom magam a vásárlásban. Erre ránéz a hasamra, és azt mondja, hogy pedig már ideje lenne elkezdeni... no comment

Hajni! Nagyon arik a ruhák!

Jó hétvégét Mindenkinek!

Regina
KépKép
mazsola7

Kedves Hölgyek!

Miléna férje vagyok :)

Üzenem, hogy Miléna jól van, jó kezekben van,... csak sajnos nem itthon van.
Kaja nem számára megszokott, de folyamatosan csempészem be neki :)

A lényeg, hogy végre megnyugodott, kivéve Zéti, aki továbbra is méhmaratont fut.

Orvos szerint talán egy hét múlva hazajöhet, de nem valószínű.
Szegény nagyon unatkozik, és hiányoztok Neki!

Majd még jelentkezem!

Üdvözlettel:
Miléna férje

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Na ezt a táblát nézzétek meg- és a szülések időpontját :lol: (júniusi topik)

Kép

Kép
granda

Sziasztok!

Granda: én azt vettem észre már a májusiaknál is, hogy vagy nagyon korán jönnek a picik vagy túlhordják őket. Őszintén megmondon, én nem szeretném túlhordani. Rebekánál szerencsém volt egy hetet megúsztam, de ha természetesen szültem volna túlhordás lett volna. Így is jó hosszú baba lett 58 cm és súlyban sem a legkisebb volt 3500 gr.
Szóval lehet, hogy önző vagyok de 1-2 héttel jó lenne ha korábban jönne. Ha így lesz remélem nem rúgtok majd ki, mert az augusztusra esik. Én meg ezt a topikot szeretem!!!

Hjani: édik a rucik. Jó hogy már céltudatosan tudtok vásárolni. Remélem hogy a jövő héten már tényleg kiderül, kukis-e vagy punás a kicsi.

Miléna férje: köszi az infokat, nekünk is hiányzik Miléna, de fő hogy jó kezekben van. Mielőbb várjuk vissza!!!

Jó éjszakát mindenkinek!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Miléna férje! Örülök, hogy jelentkeztél, nagyon drukkolunk nektek, és sokat gondolunk rájuk. Zéti-baba tudja a dolgát, küldjük nekik a pozitív energiákat! Kitartás, kajával meg tömjed továbbra is! :) Várjuk az infókat! :) :) :)

Timi26! Én már megőrültem volna, ha nem tudom még a nemét. Így, hogy a 20. héten kiderült, azóta folyamatosan veszek neki valamit. Kitartás, már csak egy hét. Addig is vehetsz uniszex színűeket. :D

Ma reggel - még nem volt ilyen -, úgy ébredtünk, hogy szólongattam az én kicsi lányomat, és erre ő elkezdett rugdosni. :D Nagyon tud aludni a drága! Általában én ébresztem. :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó reggelt!

Gremese: nálunk is kiderült a neme. Csak sajnos kétszer is. Egyszer lány, majd kukaca nőtt.
Már csak azért is szeretném tudni, mert Rebeka végig takarta magát, nála csak a születésénél derült ki, hogy kislány. Izgi volt, de azért most szeretném tudni.
Tök jó hogy már hallgat a nevére a kicsi lányod. Az unokahúgom is Zsófi.

Majd még jövök!
Puszi

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Miléna férje
megelőzött!!! Tegnap délután beszéltem vele és a hangján is úgy tűnik, hogy rendben van, csak unatkozik, na de ilyen a kórház!!! A babáért mindent!
Amikor 6 hetesen bekerültem és azt mondtam ott a nővéreknek - mert már sajnáltak, hogy 11 napja ott vagyok - hogy ha kell szülésig itt fekszek, csak a babának ne legyen baja!

A májusi topicot én is szoktam nézni és Granda tényleg érdekes a szülési idő! Ezen én már többször gondolkoztam és úgy érzem, hogy Marci 1 héttel hamarabb fog jönni. Így is nagyobb a koránál egy héttel. Nekem valahogy a szept. 21 nagyon távoli, szerintem már 15-én a karjaimban tartom! De hát majd úgyis ő dönt!

Hajni! Nagyon jól bevásároltál! Cukik a ruhák.
Tegnap lefotóztam Marci eddigi ruhatárát, mert megyünk anyósomékhoz a dunántúlra és szeretném, ha látná. Megmutatom nektek is!

S.O.S!!! Meg tudjátok mondani, hogy hogy rakjátok fel a képeket? Nekem valami miatt nem engedi és csak linket akar állandóan felrakni!
:twisted:

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Granda, Hajni!
:):) Mindig megbeszélem a bébikkel hogy mekkorák legyenek és úgy tűnik nem okoznak csalódást.
(Szeretem ha nagyobbak... :):) )

Timi! (26)
Szeritnem nem az a lényeg hogy augusztus vége, vagy szeptember lesz-e a születési idő, sokkal inkább az hogy mikor fogantak a bébik, hiszen éppen ezért érdekes, mert kb. együtt, egyszerre, egyformán fejlődnek... :):)

Szóval egyértelmű hogy IDE TARTOZOL!!! :):)

(Azt gondolom hogy 2 hét ide vagy oda cseppet sem számít, egyformán érettek lesznek mindannyian olyankor már.)

Miléna férje!
Drukkolunk, hogy minél hamarabb itthon legyenek ismét.
(Addig esetleg segíthet unalom ellen egy kártya a laptopba, hogy elérhesse a netet... :):) )

Vadvirág
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?