Sziasztok!
Tegnap találtam rá a honlapon, hogy nekem is van topic, aminek nagyon örültem:-))
Még nem rágtam magam végig a 45 oldalon, de már így is sok hasznos infot elcsíptem.
SOTE I.-re járok, Gávai dokinőhöz és szeptember 29-én fogok szülni, ha minden jól megy (és miért ne menne?), kislányunkat Lilinek fogják hívni.
Teljesen elcsodálkoztam mennyire belemelegedtettek már a vásárlásba, lakberendezésbe, bevallom én nem mertem eddig belevágni afféle babonából sem.
Tavaly júliusban elveszítettünk egy kisfiút a 20. héten, semmi tünet, gond nem volt vele, de az uh. megállapította, hogy szívfejlődési rendellenessége van (nem volt bal kamrája), ami az élettel összeegyeztethetetlen betegség, így nem maradt más választásunk, mint megszakíttatni a terhességet. Így kerültem a SOTE-ra a Tétényi úti kórházról. Szerencsére a fél év kötelező várakozás után rögtön teherbe estem, aminek nagyon örültünk.
Mivel a bajban nagyon jó tapasztalatot szereztem a klinika felszereltségéről és a dokinő maximálisan profi munkájáról, hozzáállásáról, úgy döntöttem hozzá megyek vissza.
A 20. hétig izgultunk, hogy minden rendben legyen a kicsivel, ne legyen rendellenesség, szerencsére minden oké a diagnózisok szerint, de sajnos sokat, sokszor vérezgetek és állandó fertőzésem is van. Két és fél hete hematómát találtak a méhemben, úgyhogy állandó ágynyugalom és fekvés, még lakáson belül sem mozoghatok. Kedden megyek kontroll ultrahangra, kiderül meddig tart még a rabság, iszonyat erőfeszítés, úgyhogy Miléna helyzetét nagyon át tudom érezni.
Én szedek egyébként sokmindent: terhesvitamint, magnéziumot, vasat, calciumot. A magnéziumot a vastól és calciumtól mindig csúsztatva 2-3 óra múlva szedem, mert a Mg valóban nem engedi felszívódni a vasat és a calciumot. MagneB6-ot a méhgörcsökre, vasat a gyerek oxigénellátásához, calciumot pedig a lábamban lévő izomgörcsök miatt szedek. Éjszaka eszméletlen lábikragörcsre riadtam, amíg nem szedtem. (Terhesvitamint egyszer már abbahagytam, de mivel bármikor koraszülött lehet a baba a hematóma miatt újra rákezdtem. Terhesség előtt szedtem 3 hónappal a terhesvitamint + az első 3 hónapban, úgy tudom inkább akkor hasznos, főleg a folsav.)
Fertőzéssel kapcsolatban van valamiféle tapasztalatotok? Elsősorban a SOTE-n azt tapasztalom, hogy alapból hüvelykúpkúrát felírnak. Más SOTE-sok is használnak? A barátnőm is ott szült januárban, ő is végig ezzel küzködött. Nekem mindig azt monda a doki, hogy candidám van, de semmilyen tüntetét nem érzékelem, amit a könyvek írnak.
No kicsit hosszúra sikerültem, de sokat kellett behoznom

)
Hajni táblájához pedig minden elismerésem!

)
Szép napot!
Anikó