A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Érdekesség: (Most olvasom): Egy újszülöttnek kb. 350 csontja van, nagyjából másfélszer annyi, mint egy felnőtt embernek. A baba csontjainak egy része nagyobb csontokká nő össze, így mire felnő a gyerek, már csak 206 csontból áll össze a csontváza.

Timi26! Most egy kicsit "beparáztam". Mi a 20. héten voltunk 4D-n, és ott az orvos azt mondta (kétszer is rákérdeztem), hogy 150%, hogy kislány. Meg is mutatta a kis punciját. :)
Kb. két hét múlva megint megyünk, és ha kukaca nőtt...... Hát én le fogok fordulni az ágyról. :roll: Remélem nem nőtt ki semmi azóta. Annyi szép rózsaszín cucca van. (Persze nekem tök mindegy, hogy fiú vagy lány, de ha már lányra rendezkedtünk be, ne növesztgessen holmi kukacokat a lábacskája közé!!!! :shock: )
:lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese: ne parázz, én még csak 2D-n voltam. A 4D-ben azért jobban bízom, mert ott mi is látjuk, nem csak az orvos.

Húú ma ezer dolgom lesz. Megjött az új hűtő. Most vásároltam teli, olyan jó, hogy nem kell logisztikázni, minden kényelmesen belefér. Úgyhogy ma spejz takarítás főzés, mosás...stb.
Majd még jövök ha végeztem.

Puszi

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!!!

Picit irok, aztan megyek a nagylanyomert a repterre, jon haza magyarorszagi nagymamazasbol.. :)

En nem nagyon szeretnek korabban szulni, mert itt mar szegeny gyerkocok 4 evesen mennek iskolaba (egyenruhaba :? ) ami azt jelenti, hogy aki aug. vegeig betolti a 4-et, szeptember 1-en mennie kell. Namarmost, ha aug vegen szuletik, o lesz a legfiatalabb kis iskolakezdo.. :cry: , viszont, ha szeptemberben, akkor csak a kovetkezo szeptemberben kell mennie, nyerunk 1 evet. Hat, ugyis o dont... :)

Kepzeljetek, en nem vagyok a nagyon tudomanyosan megszervezett dolgok hive, szeretm mindenben a termeszet utjat kovetni, viszont ajanlottak egy konyvet nekem, a "Suttogo titkai" cimut. Az irono egy angol holgy, aki ert a csecsemok sirasabol, viselkedesebol, hat megvettem. Tegnap este elkezdtem olvasni, hat nem tudtam letenni!!! Mindenkinek nagyon ajanlom!!!!!!!

Nagyon szep napot kivanok mindenkinek, irany London, jon a "pici"
lanyom :D

Niki
Vendég

sziasztok mindenki!

a ruhák nagyon szépek! :)
a babakocsik is.

ez a szoptatás dlog számomra félelmetes. megint csak azt tudom mondani, hogy technika órán már általánosban meg kellene róla emlékezni, és nem csak "kis kapalácsot" gyártani. :shock:

jelentem, meg volt tegnap a vizsgálat, és az uh. minden rendben van. pötty nagysága a számított naphoz képest 2 nappal tér el plusszban. a doktor bácsi megint lefényképezte nekünk a kis kukit. :D úgy néz ki nem változott, és botondunk lesz. :D olyan kis édes volt. rendesen ki tudtuk venni az arcocskáját, meg ahogy dörzsölgeti a szemét. apának nagyon tetszett. szerinte nagyon jóképeű gyerek lesz. nyilván. :D :D
én csak 2 hét múlva megyek cukorterhelésre. egyből cukros löttyöt kell innom. azt mondta a doki, hogy a szakma szerit "normál reggelis megoldás" nem mutatja ki a rejtett cukorbetegséget. csak akkor fel nem foghatom, hogy közületek sokaknak csak ez volt. úgy látszik "a szakma véleménye" mindenhol változik. rákérdeztün k a szülésre. szerencsére nem lesz akkor szabin, amikorra pöttynek jönnie kell. viszont nyaralni lesz szept. első hetében. azt hiszem el kell kezdenem megbeszélnem a kis bébivel, hogy azon a héten ne akarjon jönni. :oops: persze ezt ő jobba fogja tudni!!

na megyek eper dzsemet főzni. durván 20 kg eper figyel a konyhában, és arra vár, hogy lecsumázzam. brrrr. :shock: :shock: :shock:

kellemes hétvégét mindenkinek.
ildikó

Ildikó
KépKépKép
sense4

Timi26! A 4D előtt 2D-ben vizsgálta meg a babót, és ott látta/láttuk. Mondjuk tökéletesen látszódtak a kis babszemek! :)

Sense! Gratula Botondhoz! :D

Íme egy ma reggeli jókedvű pocakkép. :D :D :D

Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

rakok fel a poci képet. én csináltam :oops: :oops: :D Kép

Ildikó
KépKépKép
sense4

Gremese, Sense: a ti pocitok is nagyon szép.

Gremese: nekem is megmutatták a nunust. Aztán meg a lifegőt is. Bár az első uh-t nem a doki csinálta, hanem az asszisztnsnője. Azért a dokiban jobban bízom.

Vadvirág: ez a betapintásos méhvizsgálat nagyon nem jól hangzik. Én, aki egy vérvétel előtt is 1 hétig parázok, biztos nem élném túl...
pedig nagyon szeretnék spontán szülni.

Készen is vagyok a takarítással: megyünk a játszótérre, meg meglesni apukát, lagzis menetben fog dobolni. (ő, aki egyébként gitáron játszik. :)

Kép
Kép
timi26

Sziasztok
Ma elég sok mindent megvettünk és magam sem gondoltam volna, hogy férjecském ilyen nyugis és lelkes lesz... (Én nem szeretem őt ruhapróbával meg női dolgokkal nyúzni) :)
A bézs fog uralkodni a szobaberendezésben és a kiegészítőkben, természetesen a baba készségfejlesztése és érdeklődése miatt a játékok, forgók, stb. dolgok színesek lesznek. Nekem ez az új világ felépítése olyan jó érzés!

Niki72
Képzeld, én ezt a könyvet kaptam a tesómtól névnapomra és a jövő hétre iktattam be az elolvasását, de már belelapoztam. Ugyanaz a véleményem, mint Neked: nem csupán profi munka, de hatalmas lélek is van benne, ebben tér el az átlagos várandós-könyvektől.

Sense
Tökéletesen egyetértek Veled, sajnos technika órán én is kisgépgyártást meg ezer (nem hülyeséget) csak nekem nem való dolgot tanultam. Én mindig is rajongtam a művészetért, így el tudnék képzelni egy táncórás "technika" órát, de valóban, korhoz és érettséghez képest akár a szoptatás fortélyait is be lehetne mutatni.

Vadvirágnak (és persze Mindenkinek) :lol: - iker-rekordok:
A legtöbb egy családban: 18. század, Oroszország ugyanazon szülőktől 69 gyermek: 16 kettes-, 7 hármas-, 4 négyesiker!
A legtöbb ikerszülés egy kórházban: 1993 Magyarország :lol: 12 óra leforgása alatt négy ikerpár, az orvosokat "kölcsönözni" kellett!
A legfiatalabb ikerterhes: 2000-ben egy brazil "fiatalasszony" 11 évesen
Származás szerint legtöbb iker: a nigériai yorubák között : 3 %, míg az átlag populációban 1-1,5%

Kép
granda

Niki! Én is hallottam erről a könyvről, hogy nagyon jó, de nem jártam még utána.

Timi! Én meg pont az asszisztnensnőben bízom jobban (kihangsúlyozom, hogy itt Dunában!), illetve szonográfus a csaj. Nagyon profi az UH-hoz, most diplomázott. Ő csinálja/csinálta a 4D-t is. Úgyhogy én elhiszem neki, hogy kiscsaj. Aztán pár hét múlva a doki is azt mondta, le is fényképezte, ahogy terpeszt a 2D-n. :wink:
A doki sokszor olyan, mintha futószalagon lennénk. Ő még a monitort se szokta megmutatni. A múltkor már meg se vártam, hanem bementem a szonográfushoz (ez még a nyakiredő mérésnél volt), és olyan szépen megmutogatott mindent a monitoron. Úgy élveztem, még meg is hatódtam, ahogy mutogatta a lábacskákat és a kezecskéket.
Persze mindenki tévedhet. De én amúgy is lányt érzek az első pillanattól kezdve... Aztán kiderül, amikor megszületik! :lol:

Párom és a kisfia elmentek az uszodába, én meg nem merek úszni, mert így is megvan még a bacim... De szar! A strandot meg nem nyitják ki, amíg az eltörött csövet ki nem cserélik. Remélem, minél hamarabb ki fogják, mert megőrülök így!!! :cry:

További szép nyári napot Nektek!

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok Mammikák!
KőszegiTimi! Hajni! Nagyon szépek a rucik, csuda édesek!

Vadvirág! Silka! Nektek meg szuper babakocsitok lesz-van!

Emese Nagyon ügyes Anyósod van, én majd Anyukámat fogom megkörnyékezni, neki van egy jó kis varrógépe, csak valami finom anyagot szeretnék találni.
Szépen növeszted a pocid!

Miléna Férje! Köszönjük, hogy bejelentkeztél, és hírt adtál Milénáról! Sokszor pusziljuk Őt, és várjuk mielőbb vissza!

Regi! Ne bánkódj! Jövő ilyenkor már együtt pancsizunk a Porontyokkal :lol:

Granda Húúúú azt az oroszországi esetet többször elolvastam, nem akartam elhinni :shock:

Kellemesen elfáradtam, nemrég értem haza, ma is volt jóga, remélem sokáig fogom tudni csinálni még, nagyon fog hiányozni...

Tegnap este megcsikizett Gergő, komolyan. Nem fájt, nem feszült, nem bokszolt, hanem csikis érzés volt, mondjuk én a hasamon csikis vagyok amióta beköltözött Nagyonpicigergő :lol:

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Lányok!

A magne b6-ot javaslat nélkül is lehet szedni, vagy azért jó, ha megkérdezem a dokit?
Mostanában esténként már eléggé keményedik, nem akarom, hogy gond legyen, ezért gondoltam, hogy elkezdeném szedni.

Kint voltunk a játszótéren, meglestük apukát, ilyenkor annyira büszke vagyok rá!!! Jól elfáradtam mire visszaértünk, és bekeményedett a pocim is. Azt hiszem most már többet kéne pihennem...

Puszi

Kép
Kép
timi26

Hello Lányok,

Gremese, köszi, Te sem panaszkodhatsz :lol: :lol:
Ami a turmixokat illeti, én pár hónapja voltam teljesen megszállott. Minden reggel bevágtam 2 pohárral. Akkor még nem nagyon volt szezonja a gyümiknek, úgyhogy én banánnal ittam, meg egy kis tejszínnel. Isteni volt!!! Sőt belecsempésztem egy kis vaníliáscukrot is :wink:
Gremese, Kiskolbi, Amona, iwiwen jelöltelek Titeket (silka=nóri)
Eperdzsem, én is totál rákattantam. Annak ellenére, hogy imádok a konyhában tevékenykedni, soha nem főztem be, vagy tettem el savanyúságot. De idén teljesen elfogott a láz, úgy nekiállnék!!!! Sense, nagyon macerás?

Ma nagyon kínlódtam a melegben. Nálunk meg sem mozdult a levegő. Nem voltam éhes, de iszonyatosan kívántam az édeset (az elmúlt hetek szénhidrátmegvonása miatt? :roll: ). Próbáltam magam átverni egy kis joghurttal meg cseresznyével, eperrel, mígnem 1 órája csináltam egy jó nagy adag tejbepapit. Ez hiányzott :lol:

Ismét a tapasztalt mamikhoz szeretnék fordulni ágynemű ügyben. Egy csomó ismerősünknél láttunk egybe huzat+paplan típust. Mennyire praktikus ez? Hány garnitúra szükséges egyáltalán?

silka
silka

Timi,

szerintem nyugodtan szedheted, elvileg recept nélkül kapható, de ha megnyugtat, hívd föl a dokidat. Én is az ő tudta nélkül kezdtem el szedni (haskeményedés + folyamatos éjszakai lábgörcs miatt) és mikor következő alkalommal nála jártam és rákérdeztem, ő is ezt javasolta.

silka
silka

Sense! Csinos vagy a fotón! :D :D

Granda! Én idáig akárhol akármit vásároltam apával (akár élelmiszerboltban), mindig célirányosan kellett rohannom, mert hát ugye a férfiak és a nézelődés.... :roll:
Lassan tervezek egy bababoltos kiruccanást Édesgrágával, összeírtam, mi hiányzik még a babának, és nekem. Már előre félek, hogy ott fog türelmetlenkedni, de remélem a sok kis cuki holmi láttán ellágyul, és nem fog siettetni.
A másik véglet, mikor életveszélyes vele vásárolni: eltűnik mellőlem, majd mikor visszatér, tele van a kosár egy kis csokival, kólával, sajttal..... :shock:

Anitja! Köszi az anyós- és pocakdícséretet, igazán jólesett!! :D
A jógát még ne hagyd abba, vagy szólj, mert lassan akarok menni hozzád! :D

Timi26! Silkának igaza van, szerintem nyugodtan szedheted. Nekem először akkor ajánlotta a szülésznő (mert a terhesgondozáson először ő foglalkozik velem a rendelésen, majd jön az orvos), ha nagyon nyilallnának a méhszalagjaim.
Most azért kezdtem el, mert ugye volt a székrekedéses problémám, illetve reggelente begörcsölt a vádlim. Most tök jó minden - valamint az orvosom is mondta, hogy most a kálcium és magnézium bevitelre kell nagyon odafigyelnem a mennyiségi növekedés miatt. Plusz pezsgőtablettában iszom.
Úgyhogy hajrá!

Ma, mialatt jöttünk haza anyósoméktól, a lábujjaimból koktélvirslik lettek. :shock: :shock: Polcoltam is fel rögtön! Kezdődik a vizesedés! Jejujeeeeee!!!!!! :shock: :shock: :shock:

Kép
Kép
Kép
gremese

silka!
sztem a dzsemben csak a csumázás és a mosás macerás. ha azzal meg vagy, gyakorlatilag el is készültél. én dr oetker 2:1 -es dzsemfixel készítem. már előző évben is ilyet főztem be, és nagyon finom lett. olyan nagy sikere volt, hogy már a tél elejére elfogyott.
ha gondolod, leírom neked a receptet.
ildikó

Ildikó
KépKépKép
sense4

Silka:
nekünk is olyan garnitúránk van. Én 3 db-ot vettem, de sztem 2 is elég, mert kimosod reggel, estére megszárad.
Viszont mi most kezdtük el használni, kicsinek plédet használtunk.
Most, h lecseréltük a rácsos ágyat kell igazán.
Szval sztem ne ruházz be túl sokra. Max 1-2 garnitúra.
Itt nagyon szépeket találsz és sztem jó áron:
http://www.lilimode.hu/
Vendég

Sense,
megadod a bevált receptet? Lehet, hogy belevágok :lol:
Hajni,
tök jó ez az oldal, szimpik az árak is. De, ha jól értelmeztem itt külön van az ágynemű+huzat. Te meg az egyben garnitúrát írtad, nem?

Éljen az álmatlanság :cry: Már egy hete ebben szenvedek...

silka
silka

Sense
Én is nagyon szépen kérem a receptet :!:
És - h alehet még egy kérésem - részletes instrukciókkal, egy kezdőnek :D

Kép
granda

Silka, Granda!
Elküldtem a receptet privát üzenetben.
Ildikó

Ildikó
KépKépKép
sense4

Jó reggelt!

Silka: nálam pont fordítva van. Tegnap este 9-kor kidőltem és most keltem. Bár lehet hogy valami kezdődik, mert fáj a torkom.
Nekünk egy garnitúra volt (van), de kicsinek mi is kis plédet használtunk, mert a takaróban elveszett a baba. De tényleg jól moshatóak, én már rengetegszer kimostam és még mindig olyan mintha új lenne.

Ez a dzsem dolog jól hangzik, de én csak jövőre tudok befőzni, még nincsenek kész a polcok a spejzben.

Holnap meg is veszem a magnéziumot. Meg lehet hogy kalcium pezsgőt is veszek mellé. Már egy ideje nem szedek plussz vitamint, csak ami a gyümölcsökben van. Ártani biztos nem árt.

Gremese: esténként már én is dagadok. Szerencsére még ne vészes, egy kis pihi és minden ok-s.

Puszi

Kép
Kép
timi26

Timi! (26)
Gratulálok az új hűtőhöz!

Gremese, Sense!
Nagyon csini Kismamik vagytok mindketten! :):)

Granda!
Szent ég! Elképesztő adatok... Köszi, érdekes volt nagyon. :):)

Silka!
Mi is mindig vettünk mindegyik bébinek, de igazából csak kb. 1 éves kortól kezdtük használni - főként a rövidebb nappali alvásnál.

Azért egyet mindenképp érdemes venni, sosem lehet tudni, hátha beválik - ha esetleg mégsem, akkor is valamire csak jó lesz. :):)

(Nálunk a gumírozott lepedők és a különféle vastagságú, ujjatlan hálózsákok jöttek be nagyon - a rácsvédőt pl. mindegyik gyerkőc utálta (hiába próbálkoztunk) mert nem láttak ki tőle oldalra és ez meglehetősen zavarta Őket, így kb. 2 héten belül le is szedtük, bármilyen édes is volt. Rögtön megnyugodtak. :):) )

Vadvirág
Vendég

Sense,
help, nem jött privát üzim :roll: Megteszed, hogy elküldöd még1x? Köszi!

Timi, Vadvirág,
köszi az info-t! Akkor hálózsákok ill pléd. A hálózsákra kell még egy plédet dobni, vagy elég önmagában?
Rájöttem, hogy ez az ágynemű dolog is ilyen tipikus első babát várók kedvence. Mert ugye olyan szép, mikor a teljes garnitúra ott feszít a kiságyban :lol: :lol: :lol: Aztán kiderül, hogy szegény kis gyerkőc meg utálja :lol: (Azért egy garnitúrának biztos nem fogok tudni ellenállni :wink: )

silka
silka

silka!
nem tudok neked privit küldeni.
így bemásolom ide a receptet.
akit nem érdekel az most ugorjon... :oops:

szia!
íme a kért recept:

1. Az epret zöld részeitől megtisztítod
2. Langyos vízbe áztatot pár másodpercre. Ezt addig ismétled amíg az összes szennyeződés eltűnik róla. (kb 3-4 vizet kell cserélni)
3. Ha nagyobbak az eprek, akkor félbe vágod őket (szerintem nem érdemes túl nagy szeműt venni. úgyis összeeseik, és sokkal drágább. csak az íze számít.)
4. Mosás után az epret hagyod vmilyen módon lecsepegni. (legjobb szitán)
5. Amikor száraz, leméred
6. Minden kiló eperhez veszel fél kiló cukrot és egy csomag dr oetker 2:1-ben zseléfixet. A cukrot összekevered a zseléfixel.
7. Veszel egy akkora lábast, amibe az összes cucc belefér, és marad egy kis hely még benne a forrásra és a kevergetésre.
8. A lábasba rétegesen belerakod a cukrot és az epret. (csinálj legalább 2-3 réteget!)
9. Hagyod állni 1órát, ez alatt levet ereszt.
10. Kimososd és megszárítod az üvegeket.
11. Én celofánt és tetőt is használok. De azt mindenki másképp csinálja.
12. Ha eltelt az 1 óra, FOLYAMATOSAN KEVERGETVE, felforralod az epret a cukorral. Majd pár percig még forralod.
13. Forrón uvegbe töltöd.
14. Lezárod celofánnal
15. A celofán tetejére egy késhegyni nátrium-benzoátot teszel., majd rácsavarod a tetőt
16. 5 percre fejjel lefele fordítod az üveget.
17. Ha kész mehetnek az üvegek száraz dunsztba. Én úgy csinálom hogy egy ládát kibélelek jó melegen. beleállítom az üvegeket, majd jól letakargatom.
18. Egy nap után mehetnek az üvekek a kamrába :)

Jó étvágyat!!!

Ha kérdésed van, írj bátran!
Üdv Ildikó

Ildikó
KépKépKép
sense4

Silka!
Szerintem a kicsinél ne használjatok paplant, mert az túl könnyű és alá csúszhat a kicsi, én inkább a hálózsáhot ajánlom. Az teljesen biztonságos, nem okozhat fulladást, és később, ha már forgológik akkor sem kell folyton attól tartani, hogy kitakarózik. Petykánál mi is igy csináltuk és bevált, most már neki is paplanja van, de folyton kitakarózik. :wink:

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Sziasztok!

Mit csináljon egy kismama vasárnap reggel? Hűtőt takarít! :shock: Most visszafeküdtem az ágyba, hogy pihentessem a lábamat. Eszem a cseresznyét, csak éppen elég érdekes, mert a kezemből árad a Flóraszept.... :shock:

Sense! Ez az eper-cucc ,marha jó! Én még életemben nem főztem be, de szerintem most elkezdem! :)

Ágynemű: Én a szopispárna mellé rendeltem, illetve anyósom varr nekünk. Azt mondta, mikor az ő gyerekei (Apáék) picik voltak, náluk is a hálózsák jött be, mert Apa nagyon hasfájós volt, ezáltal a pléd/paplan alól állandóan kitakarózott. A hálózsákból meg ugye nem tudnak, és ha még azon van egy pléd is, amit lerúg, hát mégsem fázik meg.

És amúgy is, inkább fázzon meg a baba (persze ne fázzon meg, csak inkább kevesebb ruha legyen rajta), mint melegedjen túl, mert ha túlmelegszik, pl. éjszaka alvás alatt, ott a bölcsőhalál veszélye. Erre nagyon oda kell figyelni.

Szóval nálunk lesz hálózsák, meg ágynemű is. :)

Olyan viccesen nézek ki, mert az itthon hordott haskilátszós pántos kánikulafelsőim "sportmelltartóvá" ugrottak össze a pocakom és a cicim miatt. :oops: :lol: :lol: Jeeeee!!!!!! :D :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Sense
Köszi a receptet!!! :)

Többiek
Jó, hogy írtátok, hogy nem kell agyonvásárolni magunkat ágyneműből... Egyébként egy vékonyabb hálózsákot már mi is beszereztünk.

Alvás
Nekem is elég rosszul megy - éjszaka... :) Aztán jön a nappali alvás, mert most még megtehetem (kb. egy hónap múlva költözés) :shock: )

Kép
granda

Gremese!
Gumikesztyű... :):)

Idén a szokványos Kismamáknak való szopis melltartó helyett Triumph Tri.action Fitness sportmelltartót választottam.

Sokkal csinosabb és kényelmesebb (elöl kapcsolódós természetesen) és a szopi után is tudom majd viselni. :):) HURRÁ!

(A gardrob szekrényben tipikus kismama ruciból is csupán a farmernadrág az egyetlen darab, ami kimondottan pocakosoknak való, a többi mind-mind normál női ruci... Annyira örülök hogy ezennel nem vettem magamnak mindenféle felesleges dolgokat - mint eddig mindig - amikkel a bébik születését követően aztán nem tudok mit kezdeni.)

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!
Tegnap találtam rá a honlapon, hogy nekem is van topic, aminek nagyon örültem:-))
Még nem rágtam magam végig a 45 oldalon, de már így is sok hasznos infot elcsíptem.
SOTE I.-re járok, Gávai dokinőhöz és szeptember 29-én fogok szülni, ha minden jól megy (és miért ne menne?), kislányunkat Lilinek fogják hívni.
Teljesen elcsodálkoztam mennyire belemelegedtettek már a vásárlásba, lakberendezésbe, bevallom én nem mertem eddig belevágni afféle babonából sem.
Tavaly júliusban elveszítettünk egy kisfiút a 20. héten, semmi tünet, gond nem volt vele, de az uh. megállapította, hogy szívfejlődési rendellenessége van (nem volt bal kamrája), ami az élettel összeegyeztethetetlen betegség, így nem maradt más választásunk, mint megszakíttatni a terhességet. Így kerültem a SOTE-ra a Tétényi úti kórházról. Szerencsére a fél év kötelező várakozás után rögtön teherbe estem, aminek nagyon örültünk.
Mivel a bajban nagyon jó tapasztalatot szereztem a klinika felszereltségéről és a dokinő maximálisan profi munkájáról, hozzáállásáról, úgy döntöttem hozzá megyek vissza.
A 20. hétig izgultunk, hogy minden rendben legyen a kicsivel, ne legyen rendellenesség, szerencsére minden oké a diagnózisok szerint, de sajnos sokat, sokszor vérezgetek és állandó fertőzésem is van. Két és fél hete hematómát találtak a méhemben, úgyhogy állandó ágynyugalom és fekvés, még lakáson belül sem mozoghatok. Kedden megyek kontroll ultrahangra, kiderül meddig tart még a rabság, iszonyat erőfeszítés, úgyhogy Miléna helyzetét nagyon át tudom érezni.
Én szedek egyébként sokmindent: terhesvitamint, magnéziumot, vasat, calciumot. A magnéziumot a vastól és calciumtól mindig csúsztatva 2-3 óra múlva szedem, mert a Mg valóban nem engedi felszívódni a vasat és a calciumot. MagneB6-ot a méhgörcsökre, vasat a gyerek oxigénellátásához, calciumot pedig a lábamban lévő izomgörcsök miatt szedek. Éjszaka eszméletlen lábikragörcsre riadtam, amíg nem szedtem. (Terhesvitamint egyszer már abbahagytam, de mivel bármikor koraszülött lehet a baba a hematóma miatt újra rákezdtem. Terhesség előtt szedtem 3 hónappal a terhesvitamint + az első 3 hónapban, úgy tudom inkább akkor hasznos, főleg a folsav.)

Fertőzéssel kapcsolatban van valamiféle tapasztalatotok? Elsősorban a SOTE-n azt tapasztalom, hogy alapból hüvelykúpkúrát felírnak. Más SOTE-sok is használnak? A barátnőm is ott szült januárban, ő is végig ezzel küzködött. Nekem mindig azt monda a doki, hogy candidám van, de semmilyen tüntetét nem érzékelem, amit a könyvek írnak.

No kicsit hosszúra sikerültem, de sokat kellett behoznom :-))
Hajni táblájához pedig minden elismerésem! :-))

Szép napot!
Anikó
noan

Vadvirág: én sem vagyok oda a kimondottan szopis melltartóért. Pénteken a piacon vettem kettőt, amit simán le tudok húzni szopinál, meg még 3 hasleszorítós bugyit potom 2200 Ft-ért. Szülésig még párszor meglátogatom a csajszit, veszek pár melltartót meg mindenféle bugyikat, mert nagyon kényelmesek és pamut anyagból vannak, így nem kell a tízszeresét kiadnom érte. Főleg mert a szopi miatt sűrűn kell cserélgetni.
A fejvédőt én úgy oldom meg, ha már van, hogy csak két oldalról kötöm a kiságyra, mert engem anno az zavart hogy én nem láttam a kicsikét éjszaka, hogyan fészkelődik.

Noan: üdv a csapatban, vigyázz nagyon magatokra. Gyere sűrűn. Részvétem a kisfiú miatt, de az új jövevény biztosan kárpótol majd titeket valamennyire.

Pussz!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok :)

Jó sokat írtatok :)

Miléna férje :)
Jó hogy bejelentkeztél :) Drukkolok nektek :)

Ágyneműt én sem vettem, hálózsákot használtunk az jó volt nagyon :)

Ma én is torokfájással keltem fel :( de elmúlt mikor ittam :(

Votunk Uh-on minden rendben volt kb. 2 héttel nagyobb,tuti fiú, szept 12-re tették ők a születésnapját :) Én jobban szeretném ha egy kicsit később mert a házassági évfordulónk 09.13-a és akkor még egyben szeretnék lenni :) Mírát nem érdekelte, egyfolytában haza akart menni, meg a váróba csokit enni :) De képet nyomtatnom kell majd neki mert arra nagy szüksége van :)

Terheléses cukron is voltam tök jó lett az eredmény 4,9 2óra múlva :) Ennek örültem :)

Homeos cuccok:
Míránál fogzáskor kezdtem használni s bejöttek,barátnőm tavaly szülés előtt szedett ilyen bogyókat és kicsi repedéssel de megszülte az 5 kilós fiát :) Szerintem ebben is hinni kell, akkor használ :) A gyerkorvosunk meg mindig c vitaminnal kezeli először MÍrát s ha nem javul akkor kell visszamenni.Szerencsére nem a dilije az antibiotikum :)

Hajni!
Beírsz engem is táblába ?
Viranka/24/09.25/fiú/Uzsoki/Míra/doki

gyorsan fel 2 képet :) egyiken mosolyog a drága (de olyan lusta volt h. csak na semmit nem csinált)
a másik meg pisze orros, olyan mint Mimónak :) és egy heti pocakképet :)

pusz

Kép
Kép
Kép

KépKép
viranka

Kedves noan!

udv itt! mi is hasonloan jartunk, mint ti, csak mi a 22. heten veszitettuk el a kisbabankat es mi is igy kerultunk a SOTE-ra Sziller dr-hoz! nagyon nagyon imadjuk! Hematomam is volt a mehembe a 14. heten 6 hetet fekudtem (egyetlen gyogymod!) es elmult! mi is vegogizguljuk az egesz terhesseget, de annyira imadjuk mar most Liniket es ugy varjuk, h rakenyszeritem magam a pozitiv gondolatokra. kedden megyunk uh-ra, es nagyon nagyon lassan megy ilyenkor az ido - gondolom ezzel te is igy vagy.
mi mar vasarolgatunk, mert itt olyan jo kis csapat van, mindenki biztatja egymast, jo gondolatok szuletnek es amiben ketsegeid vannak meg lehet beszelni vagy lehet mar masok megbeszeltek, mert nekik hamarabb elojott ... .

Sense: koszi a receptet ki is probalom!

nem tud vki malnaszorp receptet - olyan reg szeretnek egy igazi malnaszorpt kesziteni :!:

Munka: az en munkam is olyan, h nem lehet benne megallni, ugyh en is vegig dolgozom sot ut is - annyi konnyitessel, h nem kell hozza bejarnom a munkahelyemre! sot mi belekezdtunk nehany uj dolgogba/vallalkozasba is. nekem azt mondta az orvosom, h ne alljak le teljesen, mert az nem en lennek, mindent csinaljak ugy, ahogyan jolesik. eddig nem volt gond, majd meglatjuk ha Linibaby itt lesz velunk akkor hogy fogom birni 8)
... 85 nap :D

Kép

Kép
mmarica

Kedves Marica!
Köszi a biztatást. Nálatok is szívfejlődési rendellenesség volt az ok?
Tényleg ágyban feküdtél 6 hétig, semmi mozgás nem volt? Bevallom én azért egy kis ebéd összedobbására vagy most pl. a gép mellé leülök, illetve sétálgatok egy picit. Az első két nap bírtam fekve, de utána annyira bedurrant a hátam, hogy lehetetlennek tartom a tényleges fekvést, bár a doki tényleg azt modta, hogy akár a kórházba is befektet.
Kedden megyek én is terheléses cukorra közben 9-re ultrahangra az A5-be.
noan

sziasztok!
búcsúzom egy hétre mindenkitől! további jó pocakosodást.
pápá
ildikó

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok !

Noan: Üdv a csapatban.

Sense: Jó pihit nektek és vigyázz magatokra.

Lányok teljesen para vagyok a holnapi terheléses cukor vizsgálat miatt. Remélem jó lesz az eredmény.
Szorítsatok, hogy minden oké legyen.

Pénteken voltam a védőnéninél és azt mondta, hogy a 7-es cukor az jó és nem kell megijedni.
Viszont ha rosszabbodik akkor sajnos inzulinozni kell mert a kismamák nem szedhetnek gyógyszert.
Nagyon aranyos volt egyfolytában nyugtatot, hogy nem lesz semmi baj.

Tegnap kerti party-n voltunk volt minden födi jó de én csak egy kis görög salit meg roston sült csirke mellet ettem.

Az lekvár recept nagyon jól hangzik de engem is érdekelne egy jó és könnyű málna szörp recept.

Na lépek megyek eszem egy kis virslit aztán ennyi majd holnap ehetek újra reggel kb 10 óra környékén.
Ha megvolt a vér csaploás és gép közelébe jutok akkor írok ha nem akkor holnap este jelentkezem.

Üdv mindenkinek és kellemes estét. :D :D :D
20200310173350

Sziasztok!

Vadvirág! Gumikesztyű???? Az miiii?????? :wink:

Noan! Üdv a csapatban! Problémamentes pocakoskodást!!!! :)

Viranka! Ez elképesztő! Ez a 4D nem Miráról készült???!!! Az öcsi olyan, mintha az ikertesója volna! :shock: A homloka, meg az orra.... Tök édi! :D

Sense! Kellemes pihenést, várunk vissza szeretettel! :)

Timi (Kőszegi)! NO PARA! Csak lazán! Ne idegeskedj, szerintem az a cukrodnak sem tesz jót, pláne nem a babónak!!! Ízi rájder öccsém!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Én holnap megyek a dokihoz vizsgálatra. Most töltött tököt ettem, holnap próbálok sok gyümit enni, ami egy kicsit vízhajtó is, hogy ne mutasson olyan sokat a mérleg. Én egyes egyedül csak azt nem szeretném, ha megint megdorgálna.
Mindenkinek további szép estét!

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Viranka! Nagyon édi a kisfiad! Az nem biztos, hogy baj, hogy "lusta" volt, mert így legalább készült róla jó felvétel. :wink: Én ezt nem mondhatom el a babócámról... 8)

Kőszegi Timi! Ne aggódj! Mikor lesz eredmény?

Noan! Üdv itt nálunk! :)

Teszek fel egy pocak képet:
Kép

Holnap 10-kor megyek dokihoz. Utána jelentkezem! Megkérdezem, hogy mikor megyek UH-ra, mert már nagyon mennék:!:

Jó éjt!!!

Regina
KépKép
mazsola7

Szép estét Mindenkinek!

Jó rég nem voltam, és látom, sok mindenről lemaradtam. Név nélkül nem emelnék ki senkit, de mindenkinek gratulálok a pocis képekhez, szépen gömbölyödtök, Viranka, a Te Kisfiad pedig gyönyörű!

Noan: üdv köztünk! :)

[b]Miléna férje(ha jössz): sok puszi Milénának, pihenjen sokat, és bezsélgessen Zétivel, amennyit csak lehet! Nem lesz semmi gond! Várjuk vissza!

Írás helyett engedjétek meg, hogy pótoljam a régóta beígért pocis képeket. (Ha sikerül feltöltenem valahogy) . Ahogy elnézem, az én pocim nem olyan terjedelmes, mint a Tiétek, de majd megnő! Remélem. :oops: Csak Manócska jól legyen és szépen fejlődjön!

Üdv Nektek, megyek, eszek egy kis hideg gyümölcslevest!!! :D

Detti
KépKép
kiskolbi

Viranka:
beírlak. :)

Pociképek szépek. :) Gömbölyödik mindenki. :)

Silka:
igen, az egybegarnitúra van nekünk. De amit belinkeltem ott van olyan is, meg huzatos is. Szval van egybe. :)
A színes az. :)
Vendég

Nem megy ez nekem. Várjatok! :cry: :evil:

Detti
KépKép
kiskolbi

Miért írja ki a gép, h a file típusa nem megfelelő? Jpegben és bmp-ben is próbáltam, és méretre se túlnagyok! HELP!

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok Mammikák!
Emese! Hát egyáltalán nem áll szándékomban abbahagyni a jógát, főleg mert nekem is jót tesz :lol: , és szerintem Gergőnek is tetszik a "nyújtózkodás" :lol:
A gumikesztyűt a flóraszept miatt írta Vadvirág :lol:

Vadvirág örülök, hogy ezt írod, én is amellett vagyok, hogy azért nem kell "halálravásárolni" magunkat, 100-200 éve is felnőttek a Babák, nem?... :lol:
Ne engedjünk a fogyasztói társadalmat írányító csábításnak! Ügyesen is lehet ezt csinálni.

Noan! Én is örülök, hogy itt vagy, és csatlakoztál, és annak is, hogy jól vagytok :lol: Gyere sokat, itt mindig van Barátnő :wink:
Én is második Babámat várom, tavaly nyáron volt egy terhességem, de sajnos nem fejlődött ki a szívecskéje, művi úton befejezték 9 hetesen, és most Gergővel is voltam kórházban egy hétig, mert véreztem és görcsöltem 6 hetesen, de mostmár szerencsére jól vagyunk :lol:

Viranka! Nagyon jók lettek a felvételek, tűnemény a Babókád, ahogy mosolyog!

Marica! Hát Te is aztán keresztülmentél nehéz helyzeteken, de most biztos nem lesz semmi gond! :lol:

Sense! Jó pihit, és köszi a receptet, bár nekünk most cseresznyéből van egy nagy kosár, lehet arra is jó ez, csak kevesebb cukival...

KőszegiTimi! Ne izgulj, minden rendben lesz, és nagyon várunk az eredménnyel-
Ilyen szempontból tényleg jobb ha nincs annyi vizsgálat, nem kell annyit izgulni.

Regi! Nagyon csinos vagy, ígérem holnap én is teszek már fel végre képet :lol:

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Jó reggelt!

Anitja! Tudoooom, hogy Vadvirág a gumikesztyűre utalt, csak vicceltem!!!!!!!!! :lol:

Noan! Én az első babámat várom, mert két éve a "nulladikat" elvesztettük 8-9 hetesen, nem fejlődött. (Ki tudja miért). Nekem is művi úton kellett befejezni a terhességet.
Ne aggódj, nem lesz semmi gond! :)

Mazsola! Szép karcsú kismami vagy nagy pocóval! :D

Miléna férje: (Nagyon tetszik ez a megszólítás, mintha nem lenne tisztességes keresztneve). :lol: :lol: :lol:
Milénának és Zétinek add át a hétfői üdvözlet-csomagunkat mindenkitől!!!

Én ma 14h-ra megyek dokihoz, majd én is beszámolok. A következő kötelező UH előtt akarunk 4D UH-ra menni megint. Már alig várjuk!!!! :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Noan! (Anikó)
Üdvözlet tőlünk is! :):)
Ezennel egészen biztosan minden a lehető legnagyobb rendben lesz a bébitekkel! Szívből DRUKKOLOK! :):)

Timi! (26)
Nagyon ügyesen vásároltál, GRATULÁLOK! :):)

Viranka!
Nagyon édes az UH-fotón a bébi! :):)
És persze szép a pocakod is.

Timi! (T.Kőszegi)
Innen is megy a drukk! :):)

Regina!
Csini pocak! :):)

Gremese!
:):)

Anitja!
Bizony, csak ügyesen... :):) HAJRÁ!!!

Vadvirág
Vendég

Miléna férje!
Mi is pusziljuk Milénát és Zétit. :):)
Már áthelyezték azóta Őket a szülőszobából normál kórterembe?

Vadvirág
Vendég

Hello Lányok,

Sense, köszi a receptet, úgy látom más is örült, hogy ide írtad. Bár nem értem miért nem jön át a privát üzenet, 3 napja még működött. Már csak epret kell találnom, tegnap vagy 6-7 helyen kerestem (köztük szedd magad akcióban is) és már sehol nem lehet epret kapni... Lehet, hogy lecsúsztam róla? :roll:
Ágynemű, mindenkinek köszi az info-t, megint okosabb lettem
Csinik a pocik!
Húú, lányok, most, hogy olvasom, milyen megpróbáltatásokon mentetek keresztül, jövök rá, hogy micsoda szerencse, hogy nálunk eddig minden rendben volt. (Valahogy teljesen automatikusnak veszem, hogy így lesz továbbra is… :oops: ) Ti aztán igazán tudjátok értékelni a jó híreket! :lol:
Gremese, én erre az összeugrós felsőre bandázst használok. Eredetileg azért vettem tavasszal, hogy a gatyáimat, amiket már nem tudok összegombolni, ezzel továbbra is hordhassam. De rájöttem, hogy ezzel a spagettipántos fölsőimet (amik már köldök fölé érnek) továbbra is tudom hordani. Nagyon egyedi megjelenést kölcsönöz :wink:
Timi, kitartás a holnapi cukros vizsgálathoz!
Meglett ma cukor eredményem és lement 6,1-re, ami már tuti jó. De a doki továbbra is szigorú szénhidrátmegvonásra utasított :?

silka
silka

Sziasztok!

Huh, alig bírtam olvasni, pár nap alatt teljesen lemaradtam :shock:

Az ágyneműs tanácsok nagyon jól jöttek, mert az utóbbi időben én is épp azokat nézegettem, hogy milyet is vegyek, egyáltalán mennyit, és hogy megéri-e, mert azért elég drágák. A honlap, amit írtatok, tényleg jó, most épp azon nézegetek, hogy végülis mit is vegyek.....
Egyébként olyan homeos cuccokat hol lehet venni? Gyógyszertárban?, bio boltban?, gyógynövényesnél? Még soha nem vettem, eddig. :roll:
Most hogy olvasom itt, milyen jó kis cuccokat vettetek már, engem is elkapott a vásárlási láz. Eddig is lett volna, csak visszafogtam magam, mondván még túl korai lenne... de már nem bírom tovább :D tegnap vettem én is egy-két ari ruhát, mikor hazaértem párom meg is jegyezte, hogy már várta, így is elég sokáig bírtam :shock: de neki is nagyon tetszettek a kis holmik.
Egyébként ti mekkora méretet vesztek? Én vettem pár 56-osat és pár 62-eset (mivel közte nem volt méret épp a boltban). Vagy mekkorát kell venni egy újszülöttnek? És milyen gyorsan szoktak méretet ugrani a növés során?
Na, jó sokat írtam...bepótoltam az eddig elmulasztottakat :D
mindenkinek további szép napot, sajna én még dolgozom :cry:

Kép
bfagi

Sziasztok !

Mindenkinek nagyon köszönöm a drukkot.

Sajna nem jártam nagy szerencsével.
Reggel indulás elött megmértem otthon a cukromat és 4,3 volt.
Tökre örültem, hogy oké. Aztán 7-re már bent voltam a kórházban ahol levették az első adag vért aztán meg ittaták velem a cukros vizet ami elég jól ment mert a 2/3 -át lehúztam elég gyorsan de a vége sajnos nem ment így bele öntöttem a citromlét.
Aztán jött a 60 perces vér levétel amit még sikerült onnan levenni ahonnan az elsőt aztán jött a 120 perces amit sajan már a kézfejemből vettek mert annyira nincs vénám.
Közölte a nővérke, hogy 13 óra környékén telefonáljak addigra lesz eredmény.
ja de közbe beszélgettem vele és mondtam neki, hogy lassan 2 hete diétázom erre mondta a drága , hogy az nem jó mert túlságossan kiugorhat az eredmény mert a diéta alatt kevesebb szénhidrátot veszek magamhoz.

Na rendes gyerek módjára 13 órakkor telefonáltam és majd leestem a székről 12 volt a cukrom .
Marhára el vagyok keseredve. :cry: :cry: :cry:
Nem is tudom mi lesz most. Annyira félek nehogy valami baja legyen törpinek.
Kész lelkileg a béka segge alatt vagyok most.

Eddig minden olyan simán ment már kellett valami kis izgalom.

Holnap mennem kell vissza a kórházba beszélnem kell a főorvossal, hogy most hogyan tovább és ha minden kötél szakad akkor át küldenek a Szabolcs utcai kórházba valami dietetiológushoz.

Lányok nagyon kész vagyok. Bocsi, hogy itt panaszkodom.

Mindenkinek kellemes napot .
20200310173350

Sziasztok Mammikák!
Íme a pocakfotó (a fejemet ne nézzétek, kicsit zavaros, mert magamnak lőttem be a fényképezőgépet :oops: ) Kép

Bfagi! Szerintem kezdetnek az 56-os, 62-es rucik jók, de nekem már vannak nagyobbak is, hisz állítólag nagyon gyorsan nőnek a Kismókusok :lol:

Silka! Épp ma fogalmazódott meg bennem az, hogy tulajdonképpen ha az előző Baba megmaradt volna, most nem lenne Gergő, tehát végülis így kellett lennie, és mostmár jó így, még meg sem született Gergő, de már nagyon szeretem :lol:

Emese! JA, bocsi, nem akaratm okoskodni :oops:

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Jaj Timi! Most olvastalak. Sajnálom, lehet, hogy az idegeskedéstől volt ilyen magas, jaj de mérges vagyok, idegesítőek ezek a vizsgálatok, holnap én is megyek az eredményért.

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Bfagi! Első babásként kezdő vagyok, de a friss-anyuka barátnőmtől tudom, hogy az 56-os az újszülött méret, a 62-es már a 3 hónapos. Nálunk 68-as (kb. féléves) rucik is vannak, hiszen olyan gyorsan nőnek. Ruhakérdésben a tapasztalt kismamik gyakorlottabbak. :)

Anitja! Te is szépen gömbölyödsz! :D És jól áll neked a teszveszes felső!!!! :D :D :D Csini vagy! :)

Timi (koszegi)! Nyugodj meg! Mikor mész a kórházba, szépen elmondják mit csinálj, ha azt betartod, akkor semmi gond nem lesz a babával!!! Ezt a három hónapot kell kibírni! Nem tudom, mennyit mozogsz, de éppen ma olvastam, hogy a mozgás jótékonyan hat a cukorbeteg (te nem vagy az, csak kis gond van a cukival) kismamákra. Egy kiadós séta naponta rendezni tudja a cukorszintet (nem 100%-osan, de nagymértékben), mert jótékonyan hat rá. És persze ne idegeskedj, mert az is rossz irányba befolyásolhatja a végeredményt.
Nem lesz semmi baj, az orvosok segítenek, hogy egészséges kisbabád legyen! És az is lesz!!! :) :) :)

Ágynemű: nézzétek meg Granda által ajánlott www.szopiparna.hu -t. Nagyon klassz ágyneműk vannak, marha jó áron!

Orvosi vizsgálat: Jaj lányok! Miután egy-kettőtöknek cukor, illetve méhszáj-problémája van, én már le sem merem írni, hogy velem minden rendben. Ma voltam dokinál, zárt a méhszáj, babuka jól érzi magát, hallottam a szívhangját megint, és a legutóbbi vizsgálat óta nem is híztam olyan sokat. :D Kulcsszó: sárgadinnye! Hát nem csak pisilnem kellett tőle, úgyhogy a negyed dinnyének talán 1 kiló mínuszt is köszönhetek. :oops:
Három hét múlva megyek kötelező UH-ra, és holnap reggel jelentkezünk be 4D-re. Már alig várom, hogy újra láthassam az én puposkod kicsi lányomat! :)

Timi! Kitartás, minden rendben lesz! :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?