A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Annee!
Hát nem egy szófogadó Andrisod, legalábbis amit eddig produkált, tehát jöhet a bosszú, szerintem még élvezni is fogja, és majd jól a képedbe nevet! :lol: :lol: :lol:

Gurgi!
Neked is lesz tejcsid tutira bőven, én biztos vok benne!!!
Ez a cukor téma meg tényleg felejtős....
Jaj, és ne haragudj, de tök tirpák vok, de elfelejtettem megdícsérni az új frizkód... :oops: :oops: :oops:

Szal Gurgika, állati dögös kismami vagy az új hajaddal!!!!!
Nagyon tetszik, nekem is ilyen frizurát kellett volna vágatni, én kb két hónapja voltam, de nekem most tök béna lett, bár szerencsére már növöget alakul, pedig a fodrász tök jó, semmi bajom vele, sőt, talán ez a második legjobb fográszom, bár már az első, és még kérdezte is hogy bizti ilyen picire vágja, hja, naná, majd megnő...

Na, azt hiszem vasalok picit... :x nem szeressem... :x :?
Vendég

Egyetértek Hencsivel, Gurgi, szuperjó a hajad! Sajnos ilyet nekem nem lehet csinálni, mert hasonlóan Andihoz, neekm is úgy söndörödik-pöndörödik a hajam, mint a DNS-molekula, főleg ebben a nagy melegben, ahogy izzadok, örülök, ha valamennyire ki tudom egyenesíteni, ezért is hosszú, cska megkötöm, és csak a frufrut egyenesítem ki.

Hencsi, szolidaritok Veled, én is megyek vasalni. Még most, amikor nincs az a dögmeleg. :roll:

Kép
nenoke

Brigi!
Az nem lehet, hogy szivárog a magzatvízed?
Mikor mész dokihoz?
Szerintem menjél el, nehogy valami baj legyen, bár biztosan nincs semmi baj, de azért jobb félni mint megijedni....
Lehet hogy beelőzöd Annet, meg Borit?!
De izgi csajok....

Egyébként én úgy érzem, hogy pár napja mintha lejebb ment volna a pocakom, de csak picikét, olyan pár centit, mert mostanában nem ég annyit a gyomrom, bár még mindíg ég, de már szerencsére nem minden nap, aztán meg a fene sem tudja, mert így annyira nem látom a pocakomon hogy lejjebb lenne, bár a doki azt mondta az utsó UH-n, hogy Bogi már úgy fekszik, hogy nem valaszinű hogy megfordulna bármelyik irányba is.
Vendég

Nenoke!
Akkor vasaljunk, bár semmi hangulatom hozzá.... :?
Nálatok is most elviselhető az idő?
Itt hajnalban olyan 4óra körül, olyan dörgés villámlás volt, azt hittem frászt kapok, annyira utálom az ilyen időt, és a tetejébe még Bogi is rázendített...
De legalább egy picit felfrissült a levegő...
Vendég

Nenoke!
Semmi baj persze, nem kell egyetérteni, én megértem ha más az álláspontod.
Ettől szép az élet! :lol:

Köszönöm a frizkó dicséreteket..dejó nekem.. Kép

Annyira jó ez a hajviselet. Gyorsan meg lehet mosni+szárítás..és tök ugyanolyan, mint amilyenre a srác csinálta..
Ebben a melegben meg pláne kényelmes..és fiatalos isssss
torolve_20131003125716

Hencsi!
Itt éjszaka jó idő volt de most már meleg van.
Tudod mi panelben lakunk..ilyenkor délelőtt süt ide a nap, délig..addig meg jól magába szívja..de most még elviselhető.
Tegnap Ati nagyinál nagyon jó idő volt a szobában..na de vályog+téglaház, 60cm-es fallal..
Remélem jövőre nekünk is lesz..(kőházunk vagy jégkunyhónk lesz :lol:)
torolve_20131003125716

Nenoke!
Ja és biztos vok benne, hogy itt senki nem gondolja sem anyukádról sem nővéredről hogy rossz anyák...
Lényegében tényleg genetika ez az egész, de azért a hit sem árt, én úgy vagyok vele, rosszat nem teszek vele, aztán hátha...

Egyébként anyukámnak velem úgy volt, hogy 6hónapos koromig tudott szoptatni, de viszont az öcsémet csak 1-2 hónapos koráig, szal ez is változik, bár az öcsémnél az is közrejátszott, hogy őt Szegeden szülte, és akkor olyan szinten besárgultak a babák, hogy nagyon sok babának vérátömlesztést csináltak, és már úgy volt hogy az öcsémmel is azt csinálják, mikor pikk-pakk, egyik napról a másikra eltünt a sárgaságja.
Akkor nagyon sokat idegeskedett sok anyuka, mondta anyukám, hogy nagyon sok anyukának teljesen elapadt a teje az idegtől, azon csodálkozott hogy neki addig is ment...
Szal majd kiderül, én annyira nem aggódom emiatt, majd lesz ahogyan lennie kell...
Vendég

Gurgi: köszi! Samu is akkor mocorog, ha az oldalamra fordulok, de ma nem :cry: Mondjuk azóta már 1-2* jelzett. Remélem minden rendben vele :roll: Én nem tudom megállapítani, hogy lejebb ment e a hasam vagy nem :roll: Minden esetre furcsa az tuti 8)

Nenoke: Én nem gondolom, hogy a nővéred vagy anyukád rossz anya lenne attól mert nem tudott szoptatni. Enyém anyum sem tudott sokáig, sőt Danit én sem tudtam. De van abban valami, hogy fejben dől el! Danival is úgy indultam neki, hogy én szoptatni fogok. Mégsem sikerült. Moindjuk akkor még nem volt ugye net, nem volt nagyon aki érdemben segíteni tudott volna, Dani nem bírta ugye a nagykönyvben előírtakat, mármint, hogy 3óránként egyen :twisted: Aki ezt kitalálta :twisted: :twisted: :twisted: Aztán mikor a Marcit vártam elkezdtem olvasni a kismama magazint, és ott olvastam, hogy nyugodtan meg lehet szoptatni egy babát akár óránként is, ha igényli, sőt gyakrabban is! A tej nem fogy el, csak mégtöbb lesz!Elhatároztam én kipróbálom és történjék bármi szoptatni fogok! Anyutól meg is kaptam, hogy nem lehet, hogy elég a tejem, nem létezik, hogy ez a gyerek eleget szik, akkor nem kérne fél óra múlva megint. Nem érdekelt, úgy csináltam ahogy Marci kérte, és láss csodát sikerült. Néhány hét utánn már 1.5-5órát is kibírt. A 4órát soha :lol: Viszont 1éves koráig szopizott és akkor is csak azért hagyta abba mert a Mátéval akkor töltöttem be a 16. hetet és hát elapadt. A Mátét már 25hónapig sikerült szoptatnom, nála is a 16. betöltött héten apadt el :wink:
Bocs, hogy hosszú lett, és nem is akartam észtosztani, de hátha segít valakinek :oops:

Samu megint csuklik :lol: Akkor ez jó, ugye Gurgi? :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Gurgi!

Hát nem irigyellek, nálunk az a jó, hogy a szoba olyan fekvésü, hogy csak estefelé süt ide a nap, de akkor is csak a fák ágai közül kandikál be, szal a szoba viszonylag hűvös, sőt, néha röhely, de hideg, mondjuk elég régi építésü, ez is jó vastag falú...

Dinnyét akarok enni!!!
De olyan lusta vok elmenni venni...
Valaki küldjön nekem fénypostával csak egy szeletet... :wink:
Vendég

Rita! A 15ét elfogadnám, pont időben, számítunk is rá, nem is prímszám, át is csúszhatunk a következő napra. Szal örülnék, ha a kiírt 14-16 intervallumban találkoznánk először ;) De vajúdni csak délután szabad elkezdeni, mert csüti-péntek Párocska még délelőtt dolgozik, ha éjjel nem kezdünk szülni ;) (persze én is az éjszakára és a kihalt folyosókra vágyom!)
Pizza? Hmmm. Lehet, én is? :roll:

Annee! Lehet, hogy Andris otthon akar megszületni? :shock: Megijedt a múltkori bennalvástól?
Megértem, hogy már csak a fejét látva indulnál el!! Édes kis fiacskád van!!! 8) 8) 8) 8) 8) 8)
Doki Ágival beszéljek vmit?
Az összerágcsáláson elsírtam magam... :oops: (meghatódásomban)

Rita! Az a nehéz a tápszerrel, hogy az ember megijed, hogy úristen, éhen fog halni ez a gyerek (mindkét oldali felmenők nő tagjai nagyon ügyesen tudják ezt a parát kb. 2 óra alatt elültetni a füledben!!!!), és egyből adni akar valamit, mert nem akar rossz anya lenni. És itt beindul az ördögi kör. Nem lehet hibáztatni senkit, mert mindenki csak aggodalomból teszi, amit tesz. A sok mellre tétel állítólag segít. Ha hízik a gyerek (még ha átlag alatt is), van széklete, és elégedett, én tuti nem táplálnám mellé. Ha nem hízik, vagy nyűgös, akkor én egyből szoptatási tanácsadóhoz fordulnék. Ők értik a problémák hátterét is, és végső soron „engedik” a tápszert. És ha teljesen elapadunk, megpróbálnék tejtestvért szerezni. Ha már nem az én tejemet kapja, akkor is vmi természetes anyag táplálja (bár ez is rettenetesen frusztráló lehet).
Ja, és én semmilyen teát nem szeretnék neki adni az első pár hónapban. Aztán majd meglátom.

Azt ugye mindenki tudja, hogy a gyerek teáztatása gyógyteát jelent?!!!

Brigi! Igen, bármikor bármi. Nagyon furcsa érzés! De nem rossz, inkább vicces enniyre kiszolgáltatottnak lenni.
De azért inkább már nem megyek messzire itthonról. (így egy drágább textilboltban vásároltam, és buktam 2e ft-t, :twisted: grrrrrr)
Brigi! Nem lehet, hogy elfordult vmerre Samuka?
Vendég

Hencsi: magzatviz tuti nem szivárog, azt eszrevenném azért :wink: Dokihoz majd jövő hét közepén megyek. Persze, ha sokáig nem érzem mocorogni akkor irány a kórház, de még várok, mert most is csuklott meg mintha vándorolt volna jobbról balra :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Kedves Brigitta!
Itt Gurgi doktornéni.. :lol:
Samu csuklik minden a legnagyobb rendben..
Megnyugtatás képpen, ma az én Samum is nagy csendben van..
Mocorgás minimális..
Úgy látszik ma a Samuk ilyenek :lol:

Oké, Bori! 15-ike. sztem. az nagyon esélyes..de én már nem mondok semmit..(amúgy ezt baromi nehéz megmondani, általában nem is vállalják)

Jaja, szopival egyetértek!
szopizni-szopizni-szopizni..előre a lenini úton..(meghülyültem) :lol:

Pizza, nyami..már nagyon régen sütöttem...és tegnap megkívántam..Songokut csinálok..(sonka-gomba-kukorúza)
torolve_20131003125716

Brigi!
Akkor jó, reméljük hogy nem lessz semmi baj, csak picit lustizik a picikéd.

Nahát az enyém nem, lassan szétrúgja a pocakom...
A párom szokta mondani, hogy biztosan számítógép guru lesz a kiscsaj, mert ha gép előtt ülök folyton bugrál... :lol:

Huha, após rögtön jön, hoz fini marhapörit...
Vendég

gurgi: nagyon meglepődtem azon amit a védőnőd mondott. Fura, mert pont nem ezt szokták mondani....
A sűrű cicire tétel az oké, azt mondja mindenki, továbbá azt, hogy addig, amíg a bébi fejlődik, illetve nem esik vissza a súlya, addig ugye minden ok, nincs szükség pótlásra.
Én ugyanazt az irányt fogom követni, mint 5 éve Blankánál. Még a kórházban fogok felíratni tápszert ( ha lesz tejem, ha nem), és a recept ott lesz, ez megnyugtat, és ettől lesz tej... :wink: Legalábbis 5 éve ez működött. Aztán időközben lejárt a recept "szavatossága" is, de szerencsére egy jó ideig nem is kellett íratnom újra, volt tej bőven. Addigra már ismertem magam annyira, tudtam hogy van elég tejem, illetve azt is, hogy ha egyszer egy kicsit kevesebb, nem nagy gáz, mert pihentem egy kicsit, többet ittam, és máris volt több tejci.
Szóval szerintem fő a nyugalom.
Annyi biztos, hogy én cukros vizet nem adnék neki, akkor már inkább a tápszer :wink:
Nem jó dolog hozzászoktatni már olyan kis korában a cukorhoz, mert utána....nincs megállás.
Én nagyon sokat köszönhetek a védőnömnek, aki akkor volt ( épp itt "ugrál a képe a baloldalon. Ő az egyik védőnő, aki itt a neten válaszol kérdésekre). Emlékszem nyár volt, nagy hőség, Blankám 5-6 hónapos. Jött hozzánk a Judit ( védőnő) , a szokásos látogatásra.
Kérdeztem tőle, hogy biztos nem szomjas a baba, hogy csak tejet kap? Nem kellene teát adnom neki néha-néha? Erre ő azt mondta, hogy nem, a tej bőven elég, attól nem kell hogy szomjas legyen, de ha úgy gondolom, hogy nem elég a tej, adjak neki forralt vizet, vagy babvizet. A teát későbbre javasolta, csipkebogyótea szigorúan cukor nélkül...
Ennek az lett a következménye, hogy az én lányom, most már 5 és fél éves, de ha szomjas, kizárólag szénsavmentes ásványvizet kér. Irigykednek is az anyukák, akinek a gyereke egyfolytában a kólát, meg a hülye cukrozott, színezett löttyöket isszák. Én meg olyan büszke v :D agyok

Bocsi, ez jó hosszú lett, de én ennek úgy örülök.

Üdv,
Móni

Kép
Kép
moni1973

Sziasztok!

Jo sokat irtatok....

Anne
drukkok mennek...:)

Szoptatas
anyukam nem tudott szoptatni (nem volt teje), en tudtam a lanyomat, tenyleg szamit, hogy most mar tobbet tudnak a dologrol, nem biztos, hogy csak genetika.

Gurgi
en majdnem ehenhaltam a cukros teatol (mert ugye anyukamnak nem volt teje) 2 napos uvoltes utan vittek el a gyerekorvoshoz, aki megallapitotta, hogy ehes vagyok :) ezek szerint a cukros tea nem eleg.
A lanyom 3 eves koraig szopizott, de volt, hogy tapszerrel kellett potolni, meg fel eves kora elott, de az sem olyan veszes szerintem (elmeletek ide vagy oda semmi gond nem volt belole, a cumizavart is lekuzdottuk).

Hasrafekves
a lanyommal parszor hasraestem anno 4 eve telen, amikor meg volt ho, a doki megnyugtatott, hogy ettol semmi gond nem lesz. Mar nem tudom, hogy tole hallottam-e h. ha berakunk egy porcelantargyat egy vizzel telt lufiba az sem torik el. (De az is lehet, h. ezt toletek olvastam.)

Nenoke
en ezeket a lapokat nezegetem:
autosules.lap.hu
http://www.adac.de/Tests/Kindersicherun ... efault.asp

en mar nem merek vezetni, de amugy sem nagyon :(

Mano
nekem Arnica 12-est irt fel a pata es Weleda 4 gyumolcs elixirt, a haskemenyedesekre jo, ezert nagy lelkesen kihagytam a magneziumot, a labgorcsok visszatertek...
de ez a ket cucc jo egyebkent

udv az ujabb motorosoknak :)

Melo van :(

sziasztok M

mandarka

Gurgidoktornéni: köszike :lol: Akkor ma a Samuk lustiznak :lol: ,

Bori: nem tudom, mitha ugyan ott érezném, bár ki tudja :lol:

brigi73

Mandarka, köszi az autósülés tippet, jó ez az összehasonlító oldal! Amúgy én sem mondom, hogy minden a genetika, meg hát nemcsak Anyutól lehet örökölni, csak azért ne ítéljük el azokat, akiknek mégsem jön össze azzal, hogy minden a fejben dől el. Ennyi erővel én is mondhatnám, hogy azok nem is akarták a gyereket igazán, akik rosszul voltak az első három hónapban.

Amúgy nekem a védőnő azt modnta, hogy szerinte előre ne vegyek se gépi, se kézi mellszívót, mert a kézi fejés a legeredményesebb és legjobb, csak ha úgy érzem, hogy az mégsem válik be, akkor vegyek. Csak azt nem tudom, hogy akkor meg hogy fogok ráérni arra, hogy keresgessek, mi a legjobb??!! :shock:

Kép
nenoke

Bori: Köszi, Doki Ági irta meg tegnap a zárómat. Ő volt az ügyeletes, igy ő vizsgált meg. :D :D :D
Nagyon szimpi csaj. Emlitettelek neki, igy most van egy jó pontom! :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Innen lemaradt a vigyori fej: Ennyi erővel én is mondhatnám, hogy azok nem is akarták a gyereket igazán, akik rosszul voltak az első három hónapban.
:lol:
nenoke

Fú, Mandarka, ahogy egyre jobban elmélyülök ebben az oldalban, egyre hasznosabb, mindenkinek ajánlom, akinek még nicns meg a bébiülése! Rengeteg összehasonlító teszt van, amiből nagyon sokat meg lehet tudni!!! Köszi!!!
nenoke

Na ez az, hogy nekem is tök furi, ez a cukros tea, :shock: amikor már a kórházban sem nagyon adnak nekik cukros vizet..

Mindenki mást mond..de, hogy pont cukros teááááát?..hm..

Azt is mondta amit Moni te mondasz, hogy ha a kórházba nincsen elég tej, akkor ott felírnak receptre tápszert..de pl. ő nem írja fel előre..(mármint a védőnő)

Kedves, aranyos a védőnő de azért egy-két dologban nem értek vele egyet..pl. a háton fektetés..hogy csak úgy szabad..
Én ki fogom próbálni a hason fektetést is..nappal tutira..
(én speciel nem bírom az ilyen dogmatikus felfogást, hogy csak így, csak úgy) majd úgy ahogy nekünk a legjobb..
Főleg, ahogy elnézem a barátnőket..tök lazán kezelik az egészet és minden oké a babákkal..na jó van olyan is, aki sztem. merevebb..és már túlzás amit csinál..
a lényeg, hogy NO PARA

na megyek gyúrni, kelesztés alatt itt vagyok..háhá
torolve_20131003125716

Na, vót mit óvasni. Szeressem.
Szal asszem Andris legény tuti ikrek jegy jellemző egyénisége lesz. Egyik fele már jönne, bújna anyucija karjaiba, de a másik, az még húzná, minimum a kiírt időpontig. S ketten nem bírnak megegyezni.
Na, ezért (is) nem szeretnék ikrek jegyű gyereket.
Aki(k) szintén nem szeretnének, azoknak ajánlom kihúzni jövő hét péntekig.

Genetika! Hááát.... sok pro és kontra érv elhangzott. Én most csak azt torpedóznám meg, hogy ha a hányás és társai genetika miatt lennének, akkor kérném rögtön a magyarázatot, hogy a harmadik gyerekemhez kicseréltem a géneket? Mett most ugyi vót párszor látogatóban nálam kis Vuk.
Meg mint még írták vala, hasonlóan ahhoz: anyám engem 6 hónapig, míg a húgom csak 6 hétig szoptatta. S ez azért elég tételes különbség.
Edinát szűk 3 hónapos koráig, míg Adriát bő 3 hónapos koráig szoptattam (ja, kicsi lányom 15 esetből 14-szer az ásványvízre voksol - ellenben buborékosra, mint anyája-, a maradék egy pedig megoszlik a teákj s a nektárok közott). Ellenben én meg vagyok győződve, hogy nálam idegalapon ment a tejcsi eltűnése. Tökre mindent szívre veszek, a cégnél volt elég gond (az Adriás korszakban), így nem csodálom, hogy eltűnt. Pedig mindketten (sőt a csajom asszem jobban mint én) foggal-körömmel kapaszkodtunk ehhez a tápláláshoz. Mostanra valahogy megpróbáltam magam megnevelni, hogy a cég az apáé, ergó tegyen meg mindent annak érdekében, hogy menjenek a dolgok (könnyű azért mondani s elvárni tőlem, hogy ne idegeljem magam, de jó kis summára van jelzálogosítva a cég érdekei miatt a bank felé az összes ingatlanunk). S ezért reménykedem, hogy most azért hátha sikeredik elérni szopival a szilvesztert. Ha meg nem, akkor van már két jó példa arra, hogy hogyan nőnek szép nagyra Milumillal a gyerekek.

Kép
kissmanó

Kismanó, én csak azt mondtam, hogy azért genetika is van, de abban egyetértünk, nagyon sok múlik azon, ki hogy áll a dolgokhoz, meg milyen hatások érik. Csak amit mondtam, (tudom, hülye érzékeny vagyok), de mindig úgy érzem, a szeretteimet ítélik meg azzal, ha zt mondják, minden a fejben dől el. Bocsi, hogy így belekavartam, csak tényleg olyan rosszul esik, de mondom, hülye érzékeny vagyok, nem kéne ennyire a szívmre venni. :oops: :oops: :oops:

Egyébként nekem lesz tejem bőven. :lol: Ha meg nem, akkor sem esek kétségbe. De hogy cukros teát nem adok neki, az tuti, ez nekem is olyan ijesztően hangzik! Akko rmár inkább tépszer, azt azért csak nagy tudományossággal fejlesztik ki.
nenoke

Nagyon jó olvasni a szoptatós történeteket!!!! Köszönjük!

Rita, ne bánkódj a 10e miatt. Lehet, hogy a csillagok kedveztek volna, de Párocskát egy nagyfejű svéd ügyfél elkérte tőlünk egész napra. Mi meg olyan büszkék vagyunk rá, hogy inkább megvártuk, hogy ő is velünk lehessen a nagy alkalomkor. A svéd ma hazamegy, reméljük, a többi nagyfejű pedig kidolgozza magát a héten, és péntek du már elengedik éccsapát.

Manó! Jó, az az ikrekes duma Andrisra, tényleg elég tipikus. De ennyire? Ádi viszont nagyon szófogadó gyerek. Lehet, tényleg rákocska?
Na, majd meglátjuk. Addig is varrogatok neki szépeket.
Vendég

Sziasztok!

Megjöttünk. És óriásiak vagyunk. Marci most kb: 3,5 kiló, a BPDje 96-os, és a pocija is nagy. Doki így lesett . :shock: :shock: :shock: Mondta lehet egy 4,5 kilós babára számítani. Múltkor szerintem félrenézte (érezte) a méhszájat, mert most közölte tökéletesen zárt, nincs megrövidülve, 3000-es. :( :( :( A méhlepény I-II.-es. Szerintem én fogom itt a legnagyobb babát szülni. Ja és mondta, hogy ahhoz képest, hogy Marci kb 3,5 kiló, az én 9, 5 kilós hízásom smafu.

Csajok, hogy fogok én így szülni. Szerintem abszolút nem fog előbb jönni, kivárja a júli 12-ét. Igaz Apucija is ráhúzott 8 napot, és 4,30 volt. Ja és császáros.

Nst, jövőhét szerda 10 óra. Addig labor, terheléses cukor, ellenanyagszűrés. És levette a kenetet.

Hát bevallom eddig vártam a szülést, most be vagyok izélva.

kispiskóta

henchy: épp dinnyét ebédelek ( ebben a melegben mást nem kívánok) nagyon fini, küldhetem? :wink:

Kép
Kép
moni1973

Huh, anyós olyan sós marhapörit főzött. hogy ...., ebből sem kell sokat enemm...

Zsu!
Azt a mindenit!
Nem semmi...
El is hiszem, hogy elkezdtél parázni a szüléstől, de azért szerintem ne izgulj, biztosan tök simán fog menni az egész, mondom én, aki tiszta para...

Nenoke!
Küldhetem Neked a vasalnivalót fénypostával?
Mert én még mindíg nem fogtam hozzá... :oops:
Lusta lusta lusta vok....
Azt hiszem kimegyek tescoba dinnyéjjjééé, hát senki nem küld nekem...

Andi!
Hol vagy?
Remélem ma jobb napod lesz!
Vendég

Fú, Zsú! Ezt fel kell dolgozni! De azért ne vegyél rá mérget, hogy jól számolta ki a dokker. Főleg, hogy múltkor mást mondott!
Relaxálj, vizualizáld az időben jelentkező tágulást, és gyors szülést. Nem elképzelhetetlen természetes úton megszülni egy 4 kiló feletti babát. Higyj magatokban!
Vendég

Jaj, Móni, oksi, küld, ablak nyitva!!!
Épp most beszélem rá magam, hogy induljak mán venni, me senki nem küld.... :lol: :lol: :lol:
Vendég

gurgi: felesleges is előre felírni a tápszert. A kórházban a pár benttöltött nap alatt úgy is tudni fogod, hogy beindult a tej, vagy sem. Nekem anno a kórházban még nem igazán volt tejem, na de pár nap múlva otthon... Tejcsárda..

Móni

Kép
Kép
moni1973

sziasztok!

Annee! Már a nyákdugó is elment ez már nagyon izgi. Hajrá Andris baba.

Én is ellene vagyok a cukros löttynek, ezért remélem lesz elég tejem, én most úgy gondolom hogy lesz elég tejem hisz előtejem is sok van, bár tudom hogy ez nem jelent semmit.

Zsú! Nem semmi méretek! Gratula a kis"nagy" kukishoz!
Emi

Kép Kép
emi_25

kissmanó: tej mennyisége idegalap, stressz függő (is), egyetértek!

Móni

Kép
Kép
moni1973

Bori!
Oké, :lol:

Zsuu!
Azta mindenit, ez nem semmi.. :shock: Ezek születési adatok, persze azért ez sem pöccre pontos..
Na ennyire nincsen összefüggés a felszedett kilók és a baba méretei között..
9.5 kg..tényleg smafu..a 3.5 kg-s Marcikához..te sztem kevesebb leszel szülés után..(magzatvíz+méhlepény, méh, vér, stb.)
A lényeg, hogy minden rendben van veletek!

Hányra mész CTG-re, szülőszobába?

Én kedden megyek 8.30-ra a szülőszobába..vérvétel+ctg..
Sajna nem talizunk..

Jajj, míg el nem felejtem, nagyon szép lett Marci szobácskája :P

Na megyek nyújtom a tésztát
torolve_20131003125716

kissmanó: tej mennyisége idegalap, stressz függő (is), egyetértek!

Móni

Kép
Kép
moni1973

Zsu nem semmi a babád súlya!Kíváncsi vagyok az én babám hol tart,mert ha jól látom majdnem egyidősek vagyunk.Én 13.ra vok kiírva héten megyek uh-ra.

Szerintem is a dolgok nagyrésze genetika.Én legalábbis azokat produkáltam mint anyám a terhessége alatt.Már csak abban bízok,hogy a szülésem is olyan lesz mint az övé.

Nekem kicsit hihetetlen ha vki csak 2-3 vagy 5 kg vagy semmit nem hízik!Én 1O kg-t híztam és ugyanazokat a ruháimat hordom mint eddig persze nincs begombolva.Mindenki azt mondja,hogy hátulról nem is látszik,hogy terhes vagyok.A múltkor beszéltem egy kismamával akit régóta ismerek tudom,hogy nézett ki előtte azt állította,hogy 7 kg-t hízott.Aha persze!Szerintem 17et.Nem értem miért kell ezt letagadni?
Ezzel senkit nem akartam megbántani csak eszembe jutott a kilókkal kapcsolatban.A jelenlevők meg mindíg kivételek!

Én babám is mindíg csuklik.Tegnap este nagyon rakoncátlan volt és amikor lefeküdtem síri csend volt , 2-szer jó nagyot rugott és közben olyan buborékpukkanásos hangot hallottam.Úgy megijedtem,na mondom most rugta szét a burkot.De ezt a hangot tuti ő produkálta.
pillangó7

Aranyosak vagytok, de télleg para lettem, holott eddig a nyugalom szigete voltam. :(

Igen gurgi, ezek születési adatok, ezt a dokker is mondta. És valószínű, hogy mivel magas vagyok, ezért nem látszik annyira pocakon ezek az óriás méretek.
A feje viszont teljesen lenn van, valószínű már nem fordul meg, bár ha csaszi lesz tök mindegy...

Gurgi, szerdán 10-re megyek, de nem a szülőszobára, hanem a rendelőbe, mert a dokim is ott lesz és mondta mindenképp látni szeretné az eredményt, és ezentúl is ide fog hívni. Ja és úgy volt talizunk a szülésznővel, de kiderült most repül a Török Riviérára.

kispiskóta

Zsú, azta mindnekit! Ezek aztán a méretek! De tényleg ne aggódj, majd csak kijön valahogy! És hát lehet, hogy tényleg elszámolták. Itt a fórumon is olvastunk annyi ilyet!

Hencsi, egye macska, küldd a vasalnivalót, én már félig kész vagyok az enyémmel. :wink:

Nem tudom meggyőzni az apósomat, hogy fontos a gyerekülés minősége. :twisted: Szerinte úgyis minden az autó biztonságán múlik. MIndenesetre nem fogom engedni, hogy vegyen valami olcsót (mert az a terve, hogy vesz egyet, hogy ne kelljen egyik autóból a másikba szerelgetni), hanem használja csak a miénket.

Kép
nenoke

Na léptem pihizek picit, megint elkezdett fájni a pocakom...

Jók legyetek!
Pussz.
Vendég

Marci egy perpetum mobile. Még a doki asszisztensei is rajta röhögtek, mert már rég nem uhzott, de mégő akkor is rúgott össze-vissza, hát egyem a lalkét nem szereti ha piszkálják.

kispiskóta

Oksi Nenoke, akkor küldöm....ügyi vagy hogy már félig kész vagy, én meg csak lustizok...
Na jol van azért még ma rászánom magam...

Hát én nem tom mi van ma én gyerekemmel, ma már vagy harmadszorra csuklik...
Mostmár télleg pihizek picit, azt hiszem megunta a számítógépet, azért terrorizál...
Vendég

Megint csuklik a drágám :lol: kezdek megnyugodni :P

Zsú: azta, szép méretek. De ne paráz, lehet, hogy csak elmérte a doki. Enyém azt mondta, amikor már nagyon lent van a baba feje nagyon nehéz pontosan mérni 8)

brigi73

Úristen, horrorisztikus a hozzászólások száma, nekem ebbe még bele kell rázódni azt hiszem!!! :shock: :D Ráadásul elolvastam mindent, de már a felére nem emlékszem, fogalmam sincs, h kinek mit akartam írni! Ez a feledékenység a terhességgel jár?

Mindenkinek köszi a bókokat, nagyon kedvesek vagytok, tök jól esett! :)

Gurgi! Én azt hallottam, hogy ha kezdetben nem elég a tej, akkor tényleg minél többet kell ciciztetni a babát, és fejni sem árt, mert ezek indítják meg a termelődést! Ez a cukros tea nekem elég hülyeségnek hangzik... cukor... nem tom, én nem adnék! :roll:

Emi! Ha 50kg voltál, akkor sztem meg arra is simán van esély, h a szülés után az összeset leadod, ami rajtad van! ;) Anyunak is így volt, ő is vékony nő, amikor velem volt terhes, 16kg-ot hízott és lement róla, amikor meg a húgommal, akkor 20-at, és a szoptatás alatt a 20 mellett még -3 lement róla.

Zsú! Ezek tényleg elég szép méretek!

Őőő, úristen, tényleg nem tudom, h mit akartam még :shock: A kórház-ügyem asszem még sehogy nem áll, a párom holnapra szabadnapot vett ki (szerda-csüt. amúgy is szabin lesz, megyünk kirándulni), és megyünk Tbányára a kh-ba! Majd megírom, h mi volt.

Kép
kismasni

Kismasni, akkor hasznáalti utasítás a fórumunkhoz: érdemes papírt elővenni és jegyzetelni olvasás közben. Nekem ez sokszor segített, amikor fél-egy napig kimaradtam. :lol: Jó csapat ez nagyon, látod, itt mindent elmondhatsz, mindenben segítünk, megértünk, együttérzünk! :wink:
nenoke

Zsu!!
Igen mondta Ági, hogy nem lesz 1 hétig..Török Riviérraa..nem semmiii..na majd mondom neki..Ági drága, hol barnult le ilyen szépen, csaaak nem a Török tengerpáárton? :lol:

Brigikém!
Na látod, csuklik a kis drágád! :lol:

Kismasni!!
Jaja, no cukker!
ezt a hüleséget :shock: adjon aki akar cukrot egy pindurnak..hót egészségtelen..alapból.

Kismasni! Móri vagy?
Egykoron vót egy nagy szerelmem..csókakőn (5év)..3 fiú tesó..mindenki ismeri őket..ráadásra az apukájuk Mórón vöröskeresztes..jó csákóók mind! lehet, hogy ismered is őket?
Kiszely brancs..

Pillangó!
Ja..miért kell letagadni a kilókat?? én sem értem..nekem is volt ilyen tapasztalatom...(önértékelési proléma) Kép

Sül a pizzám.. Kép
torolve_20131003125716

Nenoke! A társaság valóban kifogástalan! Tegnap is nagyon sok segítséget kaptam a bíztatással, nagyon hálás vagyok azért, amit már eddig kaptam itt!
Ez a papír-dolog jó ötlet, asszem este alkalmazni fogom! :D

Gurgi! Na ja, alapból, még nekünk is egészségtelen, nem h a picinek. Áhh... :)
Igen, móri vagyok, de sajnos nem ismerem az említett személyeket. :( Úgy tűnik, a kivétel erősíti a szabályt, és én nem tartozom bele a mindenkibe.
Pizza? Hmm, finom is az!!!

Kép
kismasni

Na sziasztok,
baromi rosszul... leszakad a derekam, meg a pocakom alja, szinte menni is alig bírok. NEm tudom mi lehet. Most pihentem kicsit jobb volt, de ahogy felkelek valamiért a derekam máris jelez. Holnap jön a szülészcsajszi megkérdezem tőle. Valakinek volt már ilyen?

Brigi: nálam is volt ilyen, hogy keveset mozgott Samu, de én próbáltam magam megnyugtatni, hogy ha mozog nincs gáz, lehet, hogy most neki is melege van, de ha nagyon zavar menj el dokihoz, én is azt tettem és megnyugtatott. Az milyen ha szivárog a magzatvíz? Most parázok, mert van kicsit vizes folyásom!

Lányok ez a cukros vizes tea elég gáz... mondjuk ha nem indul be nekem - ami nem így lesz - átszaladok barátnőmhöz egy kis tejcsiért...

Zsú: nálam is ilyen adatok vannak (voltak) és nekem is ugyanezeket mondta a doki, egy másik orvos pedig már kisebb Samut mért. Szerintem ne parázz, bár a fejméret (nekem is ennyi) alapján készülj a császárra is, mindkettőre, hogy ne legyen meglepetés! Nekem is nagy baba, nagy fejjel, hosszú testtel, pufók arccal, úgyhogy ne izgulj nem vagy egyedül! És Gratulálok neked, a szép kisfiadhoz! :lol: És egyed a lenmagot, hogy kicsússzon az a gyerek! (és én is 10 kg-t híztam)

Csajok lehet, hogy szombaton kicsit túlhajtottam magam azért fájdogálok? Ha nem múlik asszem dokker holnap! :cry:

Andrea
Kép
kindernay

Hűűű, benyomtam egy egész doboz Vienettát. :oops: :oops: :D :D :D :D
Derék állatira fáj, poci is marhára keményedik és néha szúr is.
Talán estére lesz valami? :roll: :roll: :roll: :roll:
Vendég

Szia Csajok!
Gyors bekukk..Jógázni voltunk, jó volt, most meg megyek a patáshoz, az még jobb lesz :lol:
Óriás bébek rulez :lol: :lol: :lol:
Andi
Bizti, hogy sokat ültél az autóban, attól fájsz! Pihizz, jó?!
Annee
Nagyon izgi, mint vmi folytatásos szappanopera :lol: Nagyon várom, hogy mi lesz!!

KépKép

KépKép
szivvi

Kép
Vendég

Annee mikor szúr akkor hol szúr,mert nekem is szokott.Nekem a hasam alja lefele mintha a méhszáj lenne.

Andi szerintem rajtad min.48 óra pihenés,fekvés segítene.De lehet 1óra fekvés is.Nekem eleinte sokat fájt a hasam alja és a doki ajánlotta,hogy feküdjek le legalább 1 óra hosszára, de nem felugrálni ám szigorú fekvés és tényleg elmúlt,de legalábbis jobb lett.A folyás az a hormonok miatt van.A magzatvíz állítólag átlátszó a doki szerint bár vhol azt olvastam,hogy opálos szine van.Szerintem tapasztalt anyukák biztos tudják.
pillangó7

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?