gurgi: nagyon meglepődtem azon amit a védőnőd mondott. Fura, mert pont nem ezt szokták mondani....
A sűrű cicire tétel az oké, azt mondja mindenki, továbbá azt, hogy addig, amíg a bébi fejlődik, illetve nem esik vissza a súlya, addig ugye minden ok, nincs szükség pótlásra.
Én ugyanazt az irányt fogom követni, mint 5 éve Blankánál. Még a kórházban fogok felíratni tápszert ( ha lesz tejem, ha nem), és a recept ott lesz, ez megnyugtat, és ettől lesz tej...

Legalábbis 5 éve ez működött. Aztán időközben lejárt a recept "szavatossága" is, de szerencsére egy jó ideig nem is kellett íratnom újra, volt tej bőven. Addigra már ismertem magam annyira, tudtam hogy van elég tejem, illetve azt is, hogy ha egyszer egy kicsit kevesebb, nem nagy gáz, mert pihentem egy kicsit, többet ittam, és máris volt több tejci.
Szóval szerintem fő a nyugalom.
Annyi biztos, hogy én cukros vizet nem adnék neki, akkor már inkább a tápszer
Nem jó dolog hozzászoktatni már olyan kis korában a cukorhoz, mert utána....nincs megállás.
Én nagyon sokat köszönhetek a védőnömnek, aki akkor volt ( épp itt "ugrál a képe a baloldalon. Ő az egyik védőnő, aki itt a neten válaszol kérdésekre). Emlékszem nyár volt, nagy hőség, Blankám 5-6 hónapos. Jött hozzánk a Judit ( védőnő) , a szokásos látogatásra.
Kérdeztem tőle, hogy biztos nem szomjas a baba, hogy csak tejet kap? Nem kellene teát adnom neki néha-néha? Erre ő azt mondta, hogy nem, a tej bőven elég, attól nem kell hogy szomjas legyen, de ha úgy gondolom, hogy nem elég a tej, adjak neki forralt vizet, vagy babvizet. A teát későbbre javasolta, csipkebogyótea szigorúan cukor nélkül...
Ennek az lett a következménye, hogy az én lányom, most már 5 és fél éves, de ha szomjas, kizárólag szénsavmentes ásványvizet kér. Irigykednek is az anyukák, akinek a gyereke egyfolytában a kólát, meg a hülye cukrozott, színezett löttyöket isszák. Én meg olyan büszke v

agyok
Bocsi, ez jó hosszú lett, de én ennek úgy örülök.
Üdv,
Móni