Zituska,
valszeg mi is lemegyünk a gyerekekkel júliustól a Balcsira és mi is Siófokon leszünk, találkozhatunk majd
tejterméket 1 éves kor körül ha nincs gond, óvatosan el lehet kezdeni bevezetni.
voltam 2 hete dokinál az asztmám miatt, és szóba került Boldi ügye is, és ez volt az első doki aki egy teljes órán át magyarázott nekem, nem rólam volt szó, én megkaptam csak a gyógyszereimet, hanem Boldiról beszélt
1/ az allergiateszt a gyerekek 40%nál pozitív, és nem jelenti feltétlen azt, hogy allergiás az adott ételre a gyerek, mert teljesen tünetmentes gyerekeknél is kijön! és fordítva is, de ezt tudtam
2/ ekcéma: 3 év alatti gyerekek 80!!!!!!!!!!!!!! %a ekcémás valamilyen formában, és ennek semmi, de semmi köze az ételallergiához többnyire, persze ha valóban allergiás, akkor ekcémás is áltlában
3/ ha túl későn vezetem be a tejes dolgokat, éppen azért lesz később érzékeny rá
4/ anyatejbe nem megy át az allergizáló kaja!
5/ ha egy anyuka elviszi az ekcémás, nem hízó, nem evő gyerekét gasztrora, nekik MONDANI KELL valamit és többnyire azt mondják, allergiás, mert tökciki, hogy nem tudják miért ekcémás, miért nem eszik, miért sovány, és ez a legegyszerűbb, mert megfoghatatlan
ez a része szerinte pszichológia, anyuka megnyugszik, hogy ez a baja, doki kipipál egy újabb sikeres esetet
6/ ha nem adsz tejet, a gyerek nem fejlődik rendesen, nem lesz étvágya, és ezért sovány
holnap költözünk, utána kipróbálom a tej adását,a doki szerint a rendes tejjel próbálkozzak, mert ha baj van, azonnal kicsapja és akkor tudom, hogy valóban allergiás, de szerinte nagy eséllyel nem az
reménykedem és bizakodom
totál elbioznytalanodtam!
a tünetei alapján allergiás, de lehet véletlen is, hogy tojást ettem hányt napokig (lehet mégis vírus volt), tejes ropit evett, kicsattant a bőre, és visszapörgettem a dolgokat, másnapra beteg is volt
doki szerint kezdjem el terhelni, óvatosan, a tejjel kezdve, ha baj van, pár nap alatt kijön a dolog
szerinte Boldi az elmondásaim alapján nem allergiás!!!!!!!!!!!!!! mert ha az lenne, akkor a diéta hatására tünetmentesnek kellene lennie, de mivel diétázik és mégis ekcémás, ez nem allergia! hanem egyszerűen ekcémás, ami a szar bőrével magyarázható, szőke, kék szemű, hófehér bőrű
most bizakodom, nagyon, ez egy nagyon nagyon jó hírű orvos, nem írok nevet, híres, elismert, komoly eredményei vannak, ha valakit érdekel esetleg priviben elküldöm a nevét, de ide nem akarom kiírni