A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

2 hetesek lettünk!!
Kicsit pocifájós a drága, de most úgy tűnik, hogy az Infacol müxik nála. Kihagyott már hajnali kajálást, egyébként 3-4 óránként betermeli a 90-100g-ját! Tej van, szüléstörténet még mindig nem készült el, :oops: a meleg teljesen kiborít, ja és melegkiütései is lettek a drágának. :roll: Egyébként nagyon unom a védőnői látogatásokat / ellenőrizgetéseket... :roll:

Rakok képeket!

Kép

Kép

Kép

Legi

Kép
leglesscat

Sziasztok!

Most az Eszpukizánt:) teszteljük éppen, az este egész jól telt.

Legi köszi a táblát! Hogy neked erre is jutott időd.... valami dinamikusan változó táblát kéne csinálni és akkor nem kell bajlódni az átírással :) Ezen majd még gondolkozom... Vag yez már úgy van???? :shock:

És végül minden babó meg lett májusban, úgyhogy ez egy igazi májusi topik + Doo! :D De hát őt így fogadtuk el ahogy van ill. volt! :)

És megállapítottam, hogy az én fiam és Stella lánya voltak azok akik betartották a határidőket, remélem ez így marad egész életükben.

Fejtartással kapcsban: Levi hasonfekve megtartja kb. 30 másodpercig. A faros babáknak sokkal jobban fejlett a nyakizmuk, mert ők eddig is csücsltek és hát tartani kellett a fejüket... a húgomnak is faros volt, úgy bújt ki hogy csontnélkül tartotta a buksiját mint egy 3 hónapos...:)

Levő épp itt csuklik az ölemben, úgyhogy együtt írunk. Ma reggel a tiszta pelus hallatán rám mosolygott ez a bébi... meg kell zabálni.

Mellkagyló: miután engem is elöntött a tej egyszer mikor behajoltam a bébikéhez, azóta gyakran ürítem. Éjjel pedig úgy alszom, oldalt fekve és a kiöntőnyílást is elfordítom egy 90 fokot....

itt a link a lurkóról:

http://picasaweb.google.com/zs.szalai/LeventeKisfiam

KépKépKép
bogyra

Jó reggelt!

Remélem mindenkinek nyugodt éjszakája volt,hál'Isten nekünk is! :lol:

Legi!
Csúcs szuper vagy és a Hédi-bébi nagyon culi! :lol:

Niki drága,te ugyanaz vagy,aki voltál,egyszerűen imádom,hogy ilyen kis pozitív és kiegyensúlyozott vagy! :wink:
Hát igen,ez az egymásra hangolódás nyilván függ a mama lelkivilágától nagymértékben,és mint tudjuk az enyém közel nem olyan kis harmónikus,mint a tied,mondjuk ki:enyhén diló vagyok! :oops: :wink: :lol:

Én is Infacolt nyomatok Lilinek,de az inkább büfire,meg pukira van,sajna a kakin nem segít,meg is szenvedett a drágám tegnap este és ma reggel is miatta.
Most adom neki a normaflort is,hátha rendezi kicsit a bélflóráját,ha ez sem segít akkor tápszert váltunk.

Tegnap elkiabáltam,mára megint vérzek,de ez olyan,mintha már a rendes mensi lenne,lehet a szoptatás elhagyása miatt már most megjött volna? :roll: Csajok,vélemény?

Képzeljézek beálltunk a négy óránkénti kajára,el sem hiszem,hogy ez az egy óra ilyen soket számít,sokkal pihentebbek vagyunk,és már nem tűnik végeláthatatlan etetésnek az egész nap.
yuppiyéyáyoooooooooo! :lol: :lol: :lol:

Legyen szép napotok! 8)

Kép
bringababa

Legi, köszönjük a táblázatot!
Úr isten, milyen szép kislány Hédi! :lol:
Hol is vannak azok a kiütések? Én nem látom. :roll:
Jajj, gyönyörködök benne, annyira szép kis pofija van. Olyan igazi lányos/nőies. Nah, ránézek és egyből lerí róla, hogy kislány!

Szal, összefügg a fejemelés a pocakban való elhelyezkedéssel?
Volt egy ilyen gondolatom, hogy biztos ahogy csücsül. Akkor jól gondoltam.

Kép
niki30

Bogyra, köszi a linket.
Nagyon cuki a kis Levi!
Hasonlít az apukájára, nem?

Kép
niki30

Legi,
jaj de szép a kicsi Legi :D tök hasonlít Rád!
riella és ilda után beálltak a szülések egy fiú-egy lányra
:lol:

Bringa,
én antianya vagyok - úgyh bizton merem állítani h nem az én szükségletemből fakad a nyunyálás, hanem Viktória igényli. mindenki azzal "vádol" h én szoktattam rá, de ha ismernétek engem és a gyerekemet, akkor tudnátok h nem így van. de biztos ezért osztottak nekem ilyet - mert sztem én nem kapkodnám ki az ágyából negyed ennyit sem, ha nem üvöltene. :oops: :roll:

komolyan, ne kövezzetek meg, de én tegnap este is azon gondolkodtam h akartam én ezt?! meg h nem véletlenül tiltakoztam több mint 10 éven keresztül a gyerekvállalás ellen... :roll: :oops: :? van benne egy csomó szépség, meg öröm, de legalább annyi a nehézség is. egyelőre nem érzem úgy h a mérleg a pozitív irányba billenne :oops: :oops: :?

köszi bogyra :D mellesleg Dóri is áprilisban szült! úgyh inkább úgy kellene mondani h +Dórik :wink: :lol: ja, meg most nézem h gyps és angie is. de ők nagyon el vannak tűnve. és famoról, meg anodóról sem hallottunk jó ideje. vajon mi lehet velük?

bedobtam néhány homi bogyót - így most nekem is ment asszem 40 milcsi a kagylóba. jó lesz ez így, mert tejcsi is van és fejni sem kell :oops: :wink:

hát, az éjszaka nyugodt volt - miután elaludt. de ez idétlen idők óta a leghosszabb ébrenléti periódusa és a legkésőbbi elalvása volt! :roll: :evil: du. 3-tól 11-ig nyomta. végül úgy aludt el h lengettem a hordozóban, majd a lábammal hintáztattam az autósülését. eddig ez a formula nem tetszett neki annyira. de most bejött - ma reggel is így sikerült elaltatnom. éjjelre betettem utána a kiságyába, de most a hordozóban alszik - féltem h megébred a cincálástól. ilyenkor úgysem alszik túl hosszan :roll:

én 5 hétig véreztem. a végén persze csak pecsételő volt, de egész addig kellett betét!
Vendég

bogyra,
kis töki manó! :lol:
én lányomnak is ilyen fehér a nyelve! akkor az biztos nem penészke?! mert már nem kenegetem - feleslegesen nem akarom. macera is mindkettőnknek, de legfőképpen az a gáz, ha nem kell rá gyógyi, akkor nem akarok adni neki!
Vendég

bogyra, nagyon szépek vagytok, Levi nagyon helyes kismanó :D

doo, uígy vagyok vele, és én is attól tartok, hogy megköveznek ezért, de egyelőre nekem is többnek tűnik a nehézség, mint amennyi a pozitívum. Tiszta dili, de többet bőgök, mint a lányom, és soxor azt se tudom megmondani, hogy miért... viszont elkezdtem szedni azt a homeos bogyót, amit Dóri javasolt. ELső nap rosszabb volt, mint előtte bármikor, de azóta sokkal jobb. Remélem így is marad :D

Legi

Kép
leglesscat

Drága Doo!
Már hogy is lennél te anti? :roll:
Ha visszaolvasnád mit meg nem teszel kicsi lányért,akkor kívűlről látnád,hogy nemhogy anti,de nagyon is besting mami vagy!Úgy látszik a név kötelez,ti Dórik tudtok valamit! :wink: És ezt most nem holmi nyali duma,de én fele ennyire nem voltam és leszek képes.Ezért is mondtam,hogy én inkább már most dobom a nyunya dolgot,ismervén önmagam,tudom hamar teher lenne számomra.Most még menne,sőt én kívánnám,mert még gondolom dolgoznak a hormonok,meg ilyenek,de nem si olyan sokára biztosan nagyon kiborítana,ha ennyire függnék tőle,illetve ő tőlem.
Úgyhogy a köveket inkább rám tessék hajigálni! :wink:
Pont a napokban,mikor végre kezdtem önmagam lenni mondtam a barátnőmnek,hogy kezdenek a dolgok rendeződni,hiszen az utcán a jól megszokott tekinteteket kaptam: :shock: :shock: :shock: ,
nem pedig azt a lesajnálós mosolygós "jajdemilyenaranyosak"típusút!
A párommal is vannak emiatt cirkuszaink,ilyennek de szeret,mégis mást akarna belőlem faragni most,hogy a gyeeke anyja lettem :evil: :!: Tudod azt a tipikus mamit :roll: :shock: :!: Legutóbb múlt héten borítottam ki,mert bementem a gyerekkel a vurstliba,ráadásul felraktam a lábam egy padra! :roll: Szerinte ezzel megbotránkoztattam a népeket,szerintem meg hülye! :twisted: :lol: ezután elmondtam neki,hogy nem szándékozom jókedvűnek lenni a gondolattól,hogy játszótéren kell majd ücsörögnöm,ezért a gyerek megy majd bölcsibe,na ezután totál off lett,pedig beszéltük már milliószor,csak gondolom azt hitte,h szülés után másképpen fogom gondolni,hát bukta a drága!
Szóval az anti én vagyok,a köveket rám szórni szíveskedjetek! :wink: :lol:

Legi!terrorista-okoska a védőnéni?nekem szerencsém van vele,de ha a tied ilyen,akkor szerintem lépj le tőle egyszer-kétszer, felejtsd el,hogy otthon légy,mikor menne hozzátok,azután hívd fel,hogy jaj bocs,akkor inkább bevinnéd te a bébit,így szépen lassan lekopik és már nem fog annyira akarni menni.én ezt csinálnám,volt akinél bevált! :wink:

Jaj,úgy de úgy útálom a meleget :twisted: :evil: :twisted:

Kép
bringababa

Legi!
Én is vettem home bogyót,sőt kétfélét is a múlt heti para miatt,de úgy látszik nálam érvényesül a placebó hatás is,mert aznap hisziztem magam ki úgy telejes egészében,így már be sem kellet vegyek,elég ha mellé ülök! :wink: :lol:

Kép
bringababa

Sziasztok,

Csak gyors leszek, mert mindjart jon anyos...de ezt nem reszletezem, mert az alig csordogalo tejem is elapad ha beleogndolok, hogy ma itt lesz!!!!! :shock: :roll:

Viszont kicsit aggoodom Manoka miatt. Tegnap ota szinte egyfolytaban alszik. Azert felebred 3 orankent....de ahogy benyom a cicibol vagy uvegbol kajat, mar alszik is. Ez szokatlan tole...es pl. most delelott a cicibol csak 60-at nyomott es aludt...hiaba nyunyaltam, semmi...vagy ha megint felebredt kicsit cumizott es szunya! NIncs valami baja?? :( Vagy valmai fornt van?? O olyan, hogy kaja utan is kepes fent lenni sokat es nezelodni,meg minden.
Na mindegy, remelem csak valami front vagy most ilyen napjai vannak!!! :shock:

Na megyek, mert megjott anyos...nem fogm kibirni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :roll: :roll: :twisted: :twisted:

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok!

Hú de nyűgös napunk van. Manóka hajnali 5 óta csak most aludt el eddig nyafizott. Lorcika Balázs is kevesebbet eszik biztos a meleg miatt. Tegnap 60-90 grammokat evett azelőtt meg már 100 felett evett. Viszont kel 2-3 óránként. Volt hogy 40 után bealudt.
Csajok én se vagyok a legjobb paszba. Fáradt vagyok és nyűgös és mikor a párom mondja hogy ő is fáradt mert dolgozik kiakadok. Azt hiszik a férfiak hogy egy gyerekkel könyebb. Míg dolgoztam nem voltam ennyire kikészülve. Nem tudok egy filmet megnézni nem tudok leülni rendesen enni mert mikor Balázs alszik gyorsan főzés, mosás, takarítás stb. Mire végzek kezdődik előről minden. Biztos a hormonok is rápakolnak a hangulatomra. Na nem panaszkodok tovább. Kép Kép Kép
KépKép
rena10

Sziasztok Mamik és babók,

újra, és végre jó éjszakánk volt :) Zsófi éjfélkor kiszítta mindkét cicit (130 grammot!!! :shock: ) és aztán beájult reggel 7 ig. Átaludtuk az egész éjszakát :D
Eddig csak egy cicit kapott éjfélkor is, lehet hogy kevés volt neki? Most direkt lemértük és úgy tűnik estére már kevesebb a tejcim, és kevés neki az egy cici... lehet hogy ezért hömbölgött eddig hajnalig? :roll:
Na most ezt fogjuk gyakorolni a köv napokban. Kicsit aggódtam hogy a 130 gramm sok lesz neki, de reggel kétszer jól bekakált, és újra szopott mint atom, szal gondolom ennyi kell neki.
Viszont a 7 óra alvástól iszonyat brutál lettek a melleim, szegény reggel többször is lepattant róla, mire be tudta cuclizni :lol:

Doo, én is néha úgy érzem, hogy kinyírtam a saját életem a gyerekvállalással, olyan önző vagyok, már most várom hogy önállóbb legyen :oops: pedig még csak 3 hetes. De persze imádom, és szeretem nézni meg foglalkozni vele, de ez az állandó készenlét nem való egy Vízöntőnek... :roll: szégyenlem is magam miatta...Olvastam valahol, hogy ezek az érzések tulképpen tök normálisak, és vannak olyan anyukák, akiknek több idő kell hogy kötődjenek a gyerekükhöz, ahogy fejlődnek és egyre több közös élmény van, úgy alakul ki a kötődés. Végülis ez szerintem olyan hogy a párunkat sem néhány nap alatt választjuk ki egy életre (általában) idő kell a kapcsolat kialakulásához. Szal, szerintem normálisak vagyunk :) attól még a magunk módján szeretjük őket.

Bringa, maradj meg Bringának Bringaanyuként is :) Tőlem is kérdezte anyós még mindig tervezem -e hogy egy év múlva megyek vissza dolgozni, mondtam hogy igen...Szerencsére párom ebben is támogat, aztán hogy hogyan tudjuk majd megoldani... majd meglátjuk.

Lorcika, remélem túlélted a látogatást :wink: Nálunk tegnapelőtt aludta volna Zsófi át az egész napot ha nem nyunyálom fel 5 óra alvás után...napközben ne aludjon már annyit, mert akkor mi lesz éjszaka???

Legi, Hédi baba tényleg tök hasonlít rád, nagyon szép formás bébi, és mekkora gyönyörű szemei vannak :)
Zsófinak is vannak kiütései, nekem azt mondták tejkiütés... egyik nap jön másik nap megy..de jön új, és fehér pattanásszerű vége van néha nem túl szép, de mindig elmúlik

Bogyra, mi is Espukizánt használunk :lol: úgy nyeli cicizés előtt kanálból mint kacsa a nokedlit :lol: meg tegnap elkezdtem édeskömény teát adni neki, az elmúlt 24 órában nem sírt hasfájá miatt!! Hurrá!! Csak nehogy elkiabáljam :roll:

Zsófi is tartja meg emelgeti a buksiját, de más "kunsztot" még nem nagyon tud :) azon röhögtünk valamelyik nap, amikor itt voltak a munkatársaim, hogy uszkve egy óra alatt, mindent bemutattunk amit tud. Alvás, nyújtózva ébredés, pelenkázó összakakálás és bevizelés, édesen bámulós fürdés, szopálás előtti nyikogás, szopizás és utána édesen elnyúlás, büfi, aztán kezdődött előről ...alvás stb :) szép kerek progi volt :wink: :lol:
pici76

Lorcika!
Nekem tegnap aludt volna szinte egyfolytában Lili,szerintem Ricsikével sincs semmi gáz,lehet csak erőt gyűjtenek a következő anyakínzásra! :roll: :wink: :lol:
Anyóshoz tudod:mantra! :wink:

Te Pici!Ne sokkolj a hét óráddal :roll: :!: Tudod ki sajnál :?: :!: :?: :lol: :wink: :lol:
Alszol is meg tejcid is van :wink: és akkor még sokkolsz is vele :!: :wink: :lol:

Kép
bringababa

Bocsika Bringa :oops: csak úgy örültem neki az elmúlt napok után :roll: Remélem nem ütöttelek ki egész napra :wink:
csak az a gáz, hogy nem tudom mi a titok nyitja, csak sejtem hogy mér alukálhatott ennyit, így nem tudom hogy kell beállítani ezt a progit... :roll:
pici76

Csajok, azoknak akik szoptatnak és a 6 hetes kontrollon gyogyit szeretnének feliratni a nőgyogyásszal, egy kis hír:

Másik topikban olvastam, általában Cerazettet írnak fel, de befolyásolhatja a tejci mennyiségét.

"Az orvos leggyakrabban kizárólag gesztagént tartalmazó fogamzásgátló tablettát ajánl a hathetes kontrollon. Hatásfoka 98-99 százalékos, és sokszor nem befolyásolja károsan a szoptatást. Gyakoribb, hogy a szedés megkezdése után átmeneti zavarok tapasztalhatók: az anya hamarosan úgy érzi, nincs elég teje. Ha a szoptatási gyakorlat ilyenkor rugalmas, és gyakrabban mellre kerül a baba, éjszaka is szopik, valamint nem használnak sem cumit, sem cumisüveget, és az átmeneti tejhiányt nem pótolják tápszerrel, általában rendezõdik a helyzet. Néha azonban a kívánatos tejmennyiség csak a szedés abbahagyása után egy-két héttel áll vissza a kívánatos színvonalra. Általában három hónapos kor körül kezd nyilvánvalóvá válni, hogy a kezdetben bõségesen termelõdõ tej megcsappant, a baba pedig nem gyarapodik megfelelõen. Errõl sajnos nem a tablettát felíró nõgyógyász kap visszajelzést, hiszen nem õt szokás felkeresni ezzel a panasszal, hanem a védõnõt, gyermekgyógyászt. "
pici76

ja és a vérzésről nekem azt mondták még a császárosoknak is illik 4 hétig vérezni...én meg szótfogadok...de eltarthat 6 hétig is..
pici76

Jövő hétre iszonyat meleget mondanak, úgyhogy nagyon figyeljetek oda és igyatok kellő mennyiséget. És a babák is! Ők is megszomjaznak ebben a hőségben.
Én a tejci mellé azért néha szoktam neki adni vizecskét.

Pici, én mind császáros sorstársad jelentem, még mindig vérezgetek. Van hogy egyáltalán nem jön semmi, de van, hogy picit véres a betét. Változó. Jó lenne már abbamaradna.
Kösz a fogamzásgátlós cikket. Én sosem szedtem és most sem tervezem. Nekem valahogy nem jön be. Inkább odafigyelünk, ahogy eddig is.

Kép
niki30

pici, jó h bemásoltad ezt a fogi gátlót! nekem is ajánlgatta a nődokim. mondjuk, én sem akarok szedni - páromat szinte nem is látom, úgyh minek is... :roll: :oops: :evil: :evil: de azért ez gáz h ezt nem mondják! meg nem nagyon tudom elképzelni h ez vhogy ne befolyásolja a babcit is a tejen keresztül.

különben sztem is normálisak ezek az érzések, csak akkor bizonytalanodom el, amikor ilyeneket kérdeznek ismerősök és ismeretlenek h ugye milyen jó h már megszületett, meg h jó baba? hát, én szerettem kismama lenni és azért kisebb fennakadásokat leszámítva az egy felhőtlenebb időszak volt számomra, mint a mostani. meg nagyon édes baba, de amikor a fülembe üvölt és a nyakamat és a hátamat karmolássza a kis körmeivel, akkor nem örülök annyira.
meg amikor mindenki jön a jobbnál jobb, kéretlen tanácsaival h inkább ezt csináljam, azt csináljam, akkor meg totál kiakadok.
szal bringa, bőven azt éreztetik az ember lányával h egyáltalán nem besting mami!

hozzánk nem jön védőnéni - én viszem babót. ő meg direkt örül h nem kell még hozzánk is felcaplatnia a harmadikra :lol: de ő legalább nem akar olyasmikre rávenni, amiket én nem akarok csinálni. úgyh védő néniknek piros pont!:lol:

biztos front van - és mint mondtam, enyém gyerek fordítva lehet bekötve, mert ő meg alig alszik, pedig látom h baromi fáradt szegényke, de nem tud rendesen szundikálni. elpilled egy pillanatra, aztán már nyílik is a szeme. v max 20 perceket alszik, aztán folytatja a nyűglődést :cry: :cry: szegényke. meg én is szegényke. :roll: azért délelőtt aludt, szerencsére.

én is úgy veszem észre, mintha kevesebbet enne. de ezt csak érzésre mondom, meg időből ítélve. pedig elvileg neki többet v legalábbis gyakrabban kellene ciciznie, mert ő nem kap vizet. de kaki, pisi van mindig, úgyh gáz nem lehet. azért holnap asszem megszámolom a pisis pelusait (kaki mindig több van az előírtnál, az tuti). úgy tudom, min. 5-6 pisisnek kell lennie naponta.

én már szeptemberben szeretnék dolgozni - mondjuk, csak a magánrendelésemben (ezt csak nagyon halkan mondom ám!), de annyi kell nekem is h ne mohásodjom be az agyam! :oops: :lol:

rena, én is így érzem h a munka nem szívott le ennyire! meg ez az evés para is nagyon gáz. most már kicsit jobb, de eleinte órákig nem tudtam enni, ha nem jött vki, aki 10 percig vigyázott babura. viszont nagy szerencsém volt h házimunkát párom ellátta eleinte, a mamák meg főztek/főznek. úgyh nekem "csak" a babával kellett foglalkoznom. és még így is úgy éreztem h teljesen el vagyok havazva.
(mellesleg én ezért sem fejtem - egyszerűen azt sem tudtam h negyed v félóra múlva nem kell-e újra etetnem. befejezte-e már v mi van. és akkor ne legyen már a fagyiban az, aminek a hasában kellene lennie.)

én különben mindig is azt mondtam h bölitől nem lesz baja a gyereknek. ha a mama jobb kedvű, az a babának is csak jó! én nem tervezek bölcsit Viktóriának, de nem zárom ki ezt a lehetőséget sem. sztem mi nagymamával is meg fogjuk tudni oldani a gyerek vigyázást. oszt majd meglátjuk.

ti mennyi tejeket fagyasztotok? úgy értem, milcsiben. én most ezeket a kicsordogálókat teszem el, de az azért nem olyan sok. viszont a nagy adag meg ha nem fogy el, akkor lehet kidobni, úgy tudom.

bringa, ez a mosoly szupi! és Lili jó korán bevezette ezt a kunsztot - ahogy pici mondaná :wink: :lol:

Dóri hova tűnt?! remélem, nem a depi vonta ki a forgalomból!! :shock:
Vendég

Jó reggelt!
Mindig ide menekülök,ha bömbi van :roll: aztán meg futkosok vissza.Most is.............

Kép
bringababa

Bringa, bringa nagyon irigyellek a mosoly miatt :) ezt már én is nagyon várom

Doo, én naponta 2-3 szor fejek napközben, mindig a már leszívott cicit, és esetleg 10-20 milit a másikból, hogy ne durranjon szét este már nem, mert akkor kevesebb van és Zsófi meg csak vedelne :roll: így olyan másfél deci jön össze és jégkockatartóba szoktam esténként lefagyasztani.

kicsikém itt kepeszt rajtam ahelyett hogy még szuszizna egyet :(

apa ma ment vissza dolgozni, és rögtön ügyel is :cry: csak holnap jön haza :cry: brühühü
pici76

Sziasztok,

Tegnap tuleltem anyost..meg a szuleim is voltak, ugyhogy suru nap volt, de nem volt vesz! :)

Szerintem is tok normalis ha az ember ilyenkor kisse ki van, hogy hova lett az elete!! Engem eddig meg ez valahogy elkerult, mert Mano 3 -3 es fel orakat aludt, ejjel 5-6, sot 7 orat is, es tudtam csinalni a dolgom. De tegnap ota.....felborulni latszik ez a rend ( mar ha ezt rendnek lehet nevezni). Az hagyjan, hogy bealszik a cicin, de ugy tunik, hogy amikor mar nehezebben jon a tejcsi, akkor nem erdekli. Eleg sok tapot adtam neki tegnap. :( Ejjel meg 3 orankent kelt, reggel most 2 orankent nyuszmog...bealszik...cumizik...szoval valami van!! :shock: Lehet, hogy csak a meleg, meg a fonrtok. MOndjuk most 2 orankent megelegszik a 60 milivel....ami jobb, mint a 100...ezt is ki kell termelnem valahogy! :D
Ahh amugy kezdem utalni a merleget...nem is fogom mar hasznalni. Eddig etetesek elott mertuk, es utana is...de tok idegesito, amikor mondjuk 1 oraja a cicin van es mutat 30 grammot..aztan a gyerek utana elalszik 2 orat is. Vagyis csak eleg volt,amit szivott. Tenyleg idegolo a merleg!!!! :twisted: :roll:

En is fejek, de hasonloan Doo-hoz nem minidg tudom most mikor fog ebredni a lurko. :) Azert napi 2x minimum fejek, ferjem szerint allandoan kene..hat nem tudom. Lehet most is kellene,de mi van ha felebred 10 perc mulva?? Nem akarom a cumisuvegbol adni, igy is kezdem azt erezni azert alszik el,mert nem jon a cicibol ugy, mint az uvegbol!! :(
Akik igy vegyesen etetettek lanyok, nincs ilyen gond, hogy a cicivel nem akar annyit bajlodni?? :)

Kép

Kép
lorcika

Lorci, valóban jobban jön nekik a cumisüvegből, de szerintem szoktatni kell a cicihez.
Az első pár napban én is a fejést választottam, mert úgy egyszerűbb volt, a cicire meg nem igazán akart rákapni...bajlódtunk...inkább fejtem. De mondták, hogy ha csak fejek, akkor elapadhat. Igaz ez?
Meg hát igenis tanulja csak meg, hogy kell a ciciből kiszippantani, mégha ez nehezebb is.
Aztán megtanultuk. Most már ezzel nincs gond.
Én csak éjjel fejek, mikor 5-6 órán keresztül nem eszik, akkor bedurran és már muszáj leszivatnom....de hagyok még benne annyit, hogy ha éppen enni akar, akkor tudjon.

Nekünk ma nagyon jó éjszakánk volt. 6 órát egyhuzamban aludt.
Viszont a napunk nem indult valami jól. Sehogy nem jó neki....most végre elaludt. Lehet, hogy túlságosan is kipihente magát éjjel?

Nekünk van mérlegünk, de szinte csak esténként mérjük le. Van hogy egyszer egyszer napközben is kiváncsiságból, hogy mennyit eszik.
De Lányok, ezen nem érdemes idegeskedni, aggódni. Eszik, amennyit eszik. Ő úgyis tudja, mennyire van szüksége. Ha nem elég, jelzi. Ők sem esznek egyformán, hol többet, hol kevebbet. Nem?

Kép
niki30

sziasztok

hétvégén voltunk anyósoméknál. Hát a gyerek példásan viselkedett, ahogy az a nagy könyvben meg van írva: aludt, evett, nézelődött. Mindenki szét volt csúszva, hogy milyen aranyos és nem hitték el, hogy ez nem mindig így van. Az utat is jól tűrte, pedig a határon várni kellett, de ő csak aludt. Most is alszik, de ez most rövid lesz, látom rajta:-))

A vérzés nekem sem akar elmúlni, de már kivagyok rajta, mivel van olyan nap, hogy sehol semmi, másnap meg megint. Én már a tök szar olcsó 100 forintos betéteket használom mert sajnálom rá a pénzt. Dehát ne panaszkodjak császáros voltam, úgyhogy még bőven belefér. Ma vagyunk egy hónaposak.

Nekünk van mérlegünk, de nem használjuk, max hetente egyszer. Azt, hogy mennyit szopik már ezer éve nem mértem. Én azon mérem a dolgokat, hogy két hete már elhagytuk a tápot és azóta is hízott, szóval baj nem lehet.

Most a védőoltásokon gondolkodom, azokon amik fizetősek, hogy melyiket adassam be, esetleg mindegyiket? Ti hogy álltok ehhez a kérdéshez, gondolom titeket is tájékoztatott a védőnő, meg a gyerekorvos.

Bringa! Azt honnan lehet tudni, hogy neked szól a mosoly? Az én lányom általában mosolyogva ébred, és ha beszélek hozzá a mosolygás még tart percekig aztán jön az üvöltés mert eszébe jut, hogy álmában megéhezett. Akkor ez a mosoly már nekem szól??

No lépek eszek pár falatot, mert engem sem hagy sűrűn enni a gyerek, kihasználom azokat a perceket amikor alszik. Ma főzni se kell maradt tegnapról kaja.

szép napot. Itt most nincs meleg fúj a szél, lehet eső lesz. de nagyon parázok a hét közepétől a nagy kánikulától itt a panelban....

Márti
stella2007

Márti!
Onnan tudtam,hogy ez már végre nekem szólt,hogy nézelődött erre-arra,közben próbálta rendezgetni a tekintetét,fókuszált veszettül,aztán engem kezdett szemügyre venni,jó alaposan hosszan,és azután jött a mosoly :lol: :!:
Egyszerűen másképpen vigyorgott,mint amikor ugyanazt csinálja,mint Stella,ezután nem jött az üvöltés.És nem alvás után volt,hanem kajcsi után,nézelődés közben.
Lehet csak belemagyarázás,de én tényleg azt éreztem ez már nekem szólt,és tegnap apjára is dobott egyet ebből,szerintem kezd végre igazán megérkezni közénk.
Napról napra más a tekintete,nyíladozik az értelme.
Oltásokkal kapcsolatban,én még nem tudom,h melyiket akarom beadatni neki,ha lehetne mindegyiket,de szemétség,hogy ilyen rohadt drágák.Jó-jó,tudom semmi sem drága,ha a baba egészségéről van szó,meg blablabla........,de akkor is!Én alexámnak akarom beadatni még ezt a méhnyakrák ellenit,de az is 90ezer forint :twisted: :evil: :twisted:
Hol laknak anyósodék?Hogy vittétek ki a babót a határon?Személyije nincs gondolom,van útlevele?
És hogy állsz a vizsgáiddal?

A mérleget én behajítottam az ágyneműtartóba,már akkor mikor még próbálkoztunk a szopival,engem totál kikészített(mondjuk mi nem?! :shock: )

Nálunk olyan meleg van,hogy a jószágokba is csak hálni jár a lélek,fexenek sorban az előszobában,éljen a jó kis panel feeleng :roll: :shock:

Ja,és képzeljétek,nem is mondtam,de a gyerekem összement :shock: 57centiről 54 lett,amikor a védőnő megmérte.Tekitetemet látva és megjegyzésemet hallva,újra jót derült rajtam,majd közölte a kórházban másképp mérik őket! :lol:
Ez veletek is így volt?Kicsit gyanakszom :roll:

Lorci!Lili uezt csinálta,illetve nem csinálta cicivel cumi után :cry: Én szégyellem,de nem tudtam olyan ügyes és kitartó lenni,mint Niki :oops:

Doo!Mivel foglakozol?már annyiszor szerettem volna kédezni.

És bogyra!Isten éltesse a kis Levi babát! :)

Melcsi!remélem jól vagytok,és legalább olvasol,millió puszi nektek is!

Na megyek ébreszteni és etetni,mindjárt jön a védőnő is.

Kép
bringababa

[url]kezd végre igazán megérkezni közénk.
Napról napra más a tekintete,nyíladozik az értelme. [/url]

Bringa, ezt igazán jól megfogalmaztad, így van.
Mi is azt vettük észre, h. egyre értelmesebb a kis pofikája.
Hiába, telik az idő és holnap után már egy hónaposak leszünk:)

Kép
niki30

Csajok! Dobok Nektek néhány Emma fotót!

Apán megpihenve

Kép

De érdekes

Kép

Hékás, hiányzik az egyik zoknim! Na de ez most nem számít, hiszen alszom...
Kép

Anya kiütötte magát a fagyitól. Velem együtt:)
Kép

Kép
niki30

Niki,
Emma nagyon kis édes, úgy alszik hason mint egy kis béka :)
Neked is gyakran ráncolja a homlokát meg a szemöldökét? Mi azt vettük észre, hogy Zsófi amikor macit és krokót bámulja néha olyan hosszú ideig ráncolja közben a homlokát, hogy teljesen kipréseli a vért a bőréből, és szinte szürke lesz a homloka :shock: nem győzöm kisimogatni a ráncait :roll:

Bringa, tényleg szuper ez a megfogalmazás, érdekes látni ahogy napról napra egyre jobban az öntudatukra ébrednek. Azt olvastam valahol, hogy kb 3 hónapos koruk körül jönnek rá végül hogy anya és ők két különálló személy, akkor kezdenek el ragaszkodni, és akkor kezd el kialakulni az igazi kötődés. De egyértelműen látszik napról napra ahogy nyiladozik a tudatuk és egyre több mindenre figyelnek.

Mérleget én is csak kíváncsiságból használok néha, volt hogy 130 grammot evett, ma reggel csak 60 at szopált aztán mégis aludt 2 órát utána... én nem parázok rajta, eszik amennyi kell neki...minden pelusa még mindig tele van, meg nem úgy néz ki mint aki éhezik :wink:

Nektek nem szokott furcsa hangokat adni a gyerek? Cicizés után néha olyan mintha nyerítene, meg nyüszít és nagyon sokat nyekereg, mint egy öreg rozsdás kordé :oops: :shock: ja és esténként cuppog ...nem sok jele van az édes gügyögésnek egyelőre.. :roll:

Ami nagyon érdekeset tapasztaltam, hogy valóban ahogy hallottam, a gyereken keresztül ismerjük meg magunkat a legjobban. Minden nap szembesít vele, hogy mennyire türelmetlen egy alak vagyok, és néha meg is büntet :? pl amikor látom hogy kepeszt, de nem bírok 5 percnél többet várni a kajci előtti pelusozáskor, és leveszem róla a már amúgy is teli pelust, és persze pont akkor még egyszer jól bekakál, aztán sugárban pisil is egyet. Már legalább 3 szor eljátszotta, és annyira tudom mikor jön ez, és mégis, türelmetlen vagyok kivárni... :( hát meg is érdemlem...tegnap megint le kellett tusolni szegényt a fürdés után 2 órával....én meg könyékig pisis lettem...
pici76

Óhhóhh, Pici, ez nálunk is sűrűn megesik.
Akkor fosunk, amikor anya épp tisztába tesz. Mert ez olyan vicces. :)
Azt meséltem Nektek, hogy amikor még nem vették ki a varratokat és a hasamon volt a kötés, akkor lefosta azt is. :) Már elnézést.
Úgyhogy a dokinak jeleznem kellett, hogy ezt a kis balesetet kérem szépen a kislányom okozta:)

Nyöszörgés, nyekergés nálunk is van. De nyerítés? Hihihi:)

Pici, pont ma mondta párom, hogy mikor ráncolja a homlokát, egészen kifehéredik:) Jééé.
Tök jó felfedezni, h. másoknál hasonló dolgok történnek. Nem?

Kép
niki30

pici,
nem biztos h ez türelmetlenség. nálunk is uez van - hiába mondja mindenki h várjak még a pelenkázással, de akármennyit is várok, akkor is képes még újabb és újabb adagokat rotyogtatni babuka. sztem inkább attól van - legalábbis nálunk - h megemelem a lábát és az is nyomja kifelé, plusz a végbél tájéki vakirgászás a törlőkendővel megintcsak kaksira ingerli. Viktória volt h még 7 adagot kinyomott magából pelenkázáskor. emiatt eleinte egy csomószor dupla adag pelust használtunk. elővettem az újat és rárotyogott - már dobhattam is ki :roll: :shock: :evil: a pisit meg többen mondták h attól lehet h hűvös éri, fázik egy picit. azóta becsukom az ablakot, meg minden és nem is nagyon van szökőkút! :lol:

azon gondolkodtam h minden csaszis baba lány?!vagy Gabiék is azok voltak?

Gabi,
tegnap elfelejtettem: tényleg tök jó ez a két babaás ciciztetés! mondjuk nem semmi lehet a másik anyukának napjában ezerszer áthurcolni a babóját! Te meg büszke lehetsz magadra!
én is uígy tapasztaltam az első mosolyt, mint bringa! és sztem is tök más, mint a gázmosoly. ráadásul enyém bébi akkor csinálta, amikor mondtam neki h mosolyogj - és tényleg elmosolyodott, de előtte hosszan méricskélt. szerencsére anyu is éppen ott volt és ő is mondta h ez tuti szociális mosoly volt - nem csak belemagyarázás. :D :D
Vendég

Sziasztok,

Macika kidolt..de olyan kis felsiros napja van...remelem most alszik meg masfel orat!! :shock:

Niki: A fejestol elapad a tej? Ne vicceljetek! Mas meg azt mondja muszaj fejni, az is inger!! Szornyu, hogy annyi fele magyarazat van mindenre es legtobbszor egymasnak ellentmondo.
En is ciciztetem amennyire tudom. De a valtott mell nem jon be egyszeruen, mert akkor a kovetkezo etetesnel mndketto ures. Szoval tapbol potolom, ami az egyikbol keves. Persze a vedono azt mondja a masik mellbol potoljam, de akkor meg nem marad semmi anyatej..inkabb minden etetesnel legyen anyatej is. Erre is mindenki mast mond, megorulok ettol!!! :twisted: :roll:

Nalunk meg nem votl nekunk szolo mosoly, csak az elalvas utani mosolyok..meg szinte nevetesek hang nelkul, annyira draga!!! :) Olyan fejeket tud vagni, csucsorit, meg minden, nagyon edes! :)
Hangok nalunk is vannak, nyuszoges, rofoges, nyoges! :D De nagyon figyel ha beszelunk vele, olyan kis ertelmes feje van es tenyleg naprol napra valtozik! :)

Niki jok ezek a kepek, plane amin alszotok mindaketten! :wink:

En szerdan megyek dokihoz, akkor mondjak el a vedooltasokat, en meg nem tudom milyenek vannak, meg mennyibe kerulnek. Kapok beutalot ortopediara is, remelem nem sulyos a laza csipoje. Pedig imad hason fekve, kis beka pozban aludni. :)

Kép

Kép
lorcika

Csak akkor apad el, ha CSAK fejsz és nem szoptatsz.
De ki tudja. :roll: Állítólag.

Kép
niki30

Niki, Legi szuper jok a kepek! Nagyon buszkek lehettek Ti is!

En mar nem fejek, csak akkor fogok ha nagyon feszit szopi utan is.

Nekem az egyik mellemben kevesebb van mint a masikban, amelyik be volt gyulladva. Ennel a masikkal fejezzuk be, de van hogy mindketto feszit, es ilyenkor mindkettobol etetem. Ez a gyakoribb.
Ezen a valtott mellbol vagy egy mellbol etetesen en sokat gondolkodtam, de most mar rabizom az erzeseimre.

Az en Elinam is jokat tud produkalni, nalunk is sokszor elofordult mar, hogy pelusozas kozben csinalt meg oda. Az tenyleg vicces... :shock:

Apa most ert haza, es elvitte a pici lanyat setalni, en meg egy jot eszem, fekszem, ha belefer meg is furdok meg a baba furdetese elott.
Jo egy kicsit lazitani! :D

Ti mikor furdettek???
Mert nekem most azt javasoltak, hogy toljam ki kesore, 10-re, fel 11-kor eszik, es igy atalussza majd az ejszakat.
Na de mi lesz telen? Meg aztan nem keso ez egy pici babanak?
Mi most 8-kor furdetunk, 2 korul eszik, aztan fel 6-6 korul.

KépKép
horilda

Sziasztok!

Én a juniusi topikba szoktam irni mivel jun.15-re voltam kiirva.
viszont az én kis Lizám ugygondolta 3 héttel előbb érkezik.
Jó titeket olvasni. Én már idegeskedtem annyit az etetések miatt,mert eleinte csak 20 gr-ot evett a bébim és nem gyarapodunk. Most is csak 50-60 körül eszik és még csak 2750gr körül vagyunk születési sulyunk 2640gr volt május 25-én.

A doktornő már négyszer járt nálunk,és mindig mondja hogy pedig jól néz ki ez a gyerekde nehezen fejlődik és mindig kapunk még egy kis időt,mivel tejem van. sajnos hányósak is vagyunk,de nem maradunk ekkorák biztos.

Sziaztok: Rita

Kép
bóbita3

Ilda én is valahogy így vagyok. Egyszerűen az érzéseimre bízom, mikor melyikből etetem.
Van, hogy én is váltott mellből, van, hogy csak az egyikből. Mert az egyikben nekem is több van. Ez miért alakul ki, nem tudjátok? Mitől?
Lehet, hogy azt kevesebbet nyunyálja és azért nem termelődik úgy?

Fürdetés. Igen, valóban jó ötlet kitolni a fürcsit.
Nálunk még kaotikus ez a rend. Attól függ, mikor ébred fel. De fél 8 és 9 között szoktunk. Utána kaja, aztán jöhet az alvás.
Emma imád fürdeni. Gondolom felfrissül kicsit ebben a dög melegben.
Ha sír is előtte, a kádban mindig csönd lesz:) Édes.

Kép
niki30

Rita, jó hogy ide is beköszöntél! Üdv!
Az én Emmám is most 2660 g. Mondjuk mi elég kis súllyal születtünk (2350 g). Az elején ő is csak 20-30-akat evett és most is 50-60-at, úgy mint a Te bébid.
Szerintem ez azért van, mivel mindketten viszonylag kis súllyal születtek, talán hamarabb elfáradnak, nem tudnak annyit enni....de szépen meg fognak hízni. Látod, legalább tejed van és azzal nincs gondl, hogy esetleg nem lakik jól. Eszik, amennyire szüksége van. De nem? Ne aggódj, hízni fog szépen lassan. Légy türelmes!
Hányós? Jajj szegénykém.

Kép
niki30

Sziasztok,

Elaludt a kis nyunyikam! :) Mi 7 korul furdetunk, de nalunk is meg ez kaotikus...ahogy jon..de altalaban azert ez a 7 ora a furcsi time.

Baratnommel beszeltem az elobb..kicsit felbosszantott. Neki most mar 7 eves a kisfia es kicisnek eleg beteges voltl 4 honapos koratol rengeteget sirt..szoval nem votl egyszeru kisbaba. Aztan en meg mondtam, hogy nalunk eddig mindne oke vegulis...ha a tej is majd jol beindul, akkor minden jo lesz. Aztan ki tudja milyen kisfiu lesz...de majd vesszuk az akadalyokat. Meg mondtam, hoyg ejjel 5-6 orat..sot mar 7 orat is aludt. Erre, hoyg uristen es ez normalis-e es akkor napkozben font van egyaltalan, meg nem sarga? Es majd lesz ez meg igy is ugy is, rosszabb is, jobb is, majd meglatom. Ti nem vettetek meg eszre, hogy sok ember ugy van, hogy ha neki mondjuk, ebben az esetben, zurosebb volt a baba korszak, es szenvedtek, akkor szenvedjek en is....es majd rajovok, hogy milyen nehez az egesz, majd en is szenvedek!!!!!! Mert ez annyira igy jott ki, de mar maskor is mondott olyanoka,t hogy jo hat sir a gyerek, megis mire szamitottam..szoval ertitek. Dogoljon meg a szomszed lova is!!! :roll: 8) Szoval most kicsit bosszantott...eddig annyira nem veszes a dolog...ennek orulni kene, nem? LEhet, hogy holnaptol Ricsike ejjel-nappal sir es ez lesz 1 evig....es?? Akkor majd valami lesz, mittudomen, megoldjuk....na mindegy, csak mar ezt eszrevettem embereken. :!: :?: :idea:

Kepzeljetek most furcsinel 3.51 kg a baba!! Pendul a gyerkoc!! :)
A nagy melegben tenyleg inni kell sokat a baboknak is. Ejjel is ha masra nem arra felebresztem ondurt, hogy gey kis vizecsket igyon, bar szeirntem most neki is melege van es nem fog 5-6 orat aludnik, tegnap is 3 orankent fent volt.

Na jo ejt lanyok.

Kép

Kép
lorcika

Lorcika, ne hagyd magad, tök jó hogy Ricsi-micsi jó kisfiú, mondd el mindenkinek büszkén had egye őket a sárga irigység :)

Fürcsi nálunk is kaotikaus, fél 8 és kilenc közt amikorra kijön. Képzeljétek ma egyedül fürdettem és pikk-pakk ment :) olyan büszke voltam magamra :oops: nem mintha nagy "vaszisztdasz" lenne, de akkor is.

Rita, üdv itt :) Hallgass NIkire, ő a topikunk nyugi-mamija, és most is tök igaza van :)

Zsófi átlépte a 4 kilót! Olyan kis husi-musi, és mindig olyan büszke vagyok magamra amikor eltalálom mit akar :) PL van egy sírásfajta amivel néha álmából ébred, na akkor felkapom és feldobom a vállamra mert az azt jelenti "bakker beszorult egy oltári böfi, segítség!!!" akkorákat szokott ilyenkor büffenteni hogy néha visszhangzik a nappali :)

Doo, szerintem az ilyen sikerélmények is alakítják a kötődést, szal hogy azért is szeretjük a gyerekünket, mert sikerélményhez juttatnak bennünket, azon kívül hogy édesek :) bár te ezt biztosan jobban tudod, ha jól elékszem te pszichológus vagy, nem?
pici76

üdv, Rita!

márti, gratula a hófordulóhoz!! :D
a panel fíling nyáron nem jön be nekem se :? hiába van anyuéknak egy nagy kertjük, oda azért el kell jutni vhogy. ha nem alszik éppen, végigüvölti a 20-25 perces utat :roll: :cry:

lorci, sztem is vannak rosszmájú emberek :evil: tegnap engem is kioktattak h adjak cumit, h rosszul tartom, azért sír, h ezt csináljam, azt csináljam, mert nem így próbálom,... bla-bla-bla. nem egyszer kértem már tanácsot ismerősöktől - nem ez a probléma. de ha nem kérek, pláne idegenektől, akkor fogják már vissza magukat!! :evil: :evil:

bringa, pszichomókus vagyok.

ilda, mi 7kor fürdünk. nekem furi h ennyire későn fürdetni. sztem nem ezen múlik h végigalussza-e az éjszakát. meg aztán biztos h ti is mindig fent akartok majd maradni ennyire későig?

mi nem fogunk plusz védőoltást adatni, csak asszem az meningitosz v mi ellenit, amit egy éves kor körül lehet kérni. legalábbis dokink ezt javasolja, a többit nem. bírom h ilyen józanul gondolkodik. aszongya h azt érdemes, ami nagyon súlyos lefolyású v halálos kimenetelű, de ami viszonylag jól gyógyítható betegség, azt nem érdemes oltani, mert az is egy viszonylag durva, korai beavatkozás az immunrendszerbe.
Vendég

pici, a jégkockatartóból aztán átteszed zacsiba? az is steril legyen v mi?
Vendég

Pici, nyugi-mami? Én vagyok a nyugi-mami? Ne mááár! :D :D :D :D :D
Köszike:)

Kép
niki30

Ezt a jégkockatartós variációt kipróbálom. Logikus megoldásnak tűnik.
Kis mennyiséget lefagyasztani, igen, ez jó!

Kép
niki30

LORCI, szerintem mindannyian értjük, miről beszélsz.
És ez tényleg olyan szarul tud esni az embernek.
Talán, amit tehetsz, h. leszarod. Igen, lehet, hogy Te is szépen átéled majd és biztos lesz nehéz időszak, de utálatos dolog, h. valaki mindig ezt hangoztatja; nah majd meglátod Te is!

Vedd be a leszarom tablettát! (mi ezt szoktuk a barátnőmmel mondani egymásnak)

Kép
niki30

Szep jo reggelt!

Milyen ejszakatok volt? Nekunk a szokasos, Ricsike 9 korul elaludt es negyed 3-kor meg nem nyoszogot..akkor ebredtem fel. Ugyhogy kiprobaltam az alva-etetest, mert eleve nem akartam, hogy ilyen melegben ilyen sokat legyen folyadek nelkul. Tegnap du. ugyanis evett 3-3,5 orankent, de megis estefele a kis kutacsa picit be votl horpadva, ugyhogy nyomattuk neki a tejet, tapot, vizet! :) Szoval felvettem a kis nyuszifulet es almaban megetettem, megbufiztettem. Szerintem nem evett tobbet 50 gr-nal. Visszaaaludt, egyszer nyosszent fel, mert meg egy bufi bent maradt, de aztan gyorsan visszaaludt. :) Aztan 5-kor kelt...na es persze 7 utan aludt el! :) Ma is csinalok alva-etetest napkozben ha nem akar kelni a nagy meleg miatt. :)

Pici ugyes vagy , hogy egyedul furdettel...en kicsit paraznek tole szerintem, de az ember mindent megold, nem?

Niki: Leszarom tabletta beveve! :wink: :)

Szia Rita meg nem is koszontottelek. :) Nyugi. Nalunk az van, hogy Ricsike viszonylag ritkan eszik, de megis gyarapodik. Most csutortokon leszunk 1 honaposak, 2,73 kg-val hoztuk el a korhazbol es most mar 3,51 kg....szoval ha lathatoan gyarapodik a baba nagy baj nem lehet!!! :wink: :)

Na azt hiszem megfozom az ebedet, amig Ricsimicsi durmol.

Legyen jo napotok.

Kép

Kép
lorcika

Jelentem ebed megfozve! Ricsike meg szunyal! :)

Kép

Kép
lorcika

Jó reggelt!

Doo!megtennéd,hogy a szeptemberi rendelésre előjegyzésbe veszel? :roll: :shock: :wink:
vagy virtuális gyógyítás :?: :!: :?: :idea: lennék az első páciensed,aztán meg majd szabadalamztatjuk ezt a gyógyítási formát! :wink: áh,nem jó,a gyúrcsók már így nyomatja :roll: igaz,az kuruzsló.........,mind1,biztos,ami biztos írj be a naptáradba! :wink: :lol:

Most vagyunk túl kerek egy órás bömbizésen,majd a végén műszeres befejezéssel egy kakin :twisted: :evil: :twisted: Ez olyan csajos,nem?A lányok általában nem szeretnek kakilni.Hát akkor az én bébikém nagyon is nő! :wink:

Pici!Lili is csuda hangokat produkál kaja után,nagyon birom,pláne amikor nyekereg,tényleg olyan,mintha be lenne rozsdásodva! :lol:

Lorci!Én már ott tartok,hogy mindenkinek azt mondom,amit hallani akar!akár rólam,akár a piciről kérdeznek! :evil: :twisted: :evil: van tejci?persze!Alszik?naná!jó baba?angyal!és tudod mit vettem észre?Ha így válaszolok,nincs mit tanácsolniuk! :wink: :lol: :wink:
hihihihihihi

Tegnap kerülgettük a játszóteret (tudjátok ez a parám),mondtam is a barátnőmnek,hogy fényképezzen le,legyen bizonyíték,én igenis voltam ott a gyerekkel,de nem kapott el a feeleng! :roll: Pedig a gyereket(na meg anyut is talán)szocializálni kéne,de azt hiszem ez a jó magyar bőlcsöde dolga lesz........(onnan viszont anyu kinőtt már!hmmmmmmmmmmmmm,biztos ez? :roll: :shock: :roll: )

Fürcsi nálunk este nyolckor van,akkor elbíbeleődünk egy órát egymással,9kor kaja,hajnal 1és2 között kaja,alvás reggel 5-6ig.Egyébként nekem is mondták a késői fürcsit,akkor télen könnyebb lesz az átállás,vagyis ha most kilenckor fürdik,akkor az télen nyolc óra,és tuti alvás éjszaka.Viszont,ha most nyolc,akkor téen hét=hajnali riadó.Vagy valami ilyesmi........

Szerinetm sem tudnál annyit várni Pici,míg Zsófi ne pisilne,mert én is azt úgy tudom,ahogyan Doo írta,inger-inger hátán éri őket,mikor kicsomagolod.Lili egyik kedvenc mutatványa is ez!Mondjuk csak pisi,mert hát ugye a kaki nem megy könnyen...

Különben én is hiszek benne,hogy mindnyájan olyan babákat kaptunk,amilyeneket érdemlünk,illetve így választottak minket szüleikké.Ezt már Alexámnál is észrevettem,ő az én kis tükröm,tanítóm és ő volt az,aki azt a fene nagy egómat megtörte.Biztos,hogy jobb ember lettem általa,de az is biztos,hogy Lili nem véletlenül jött most és nem véletlenül lesz olyan,amilyen.
Balázs is utolsó gyerek,én is az vagyok,hát elég soxor feszült egymásnak az egónk :shock: ,szerintem Lili ezt hivatott majd orvosolni,ha nem ment valami egymásért,hát megy majd érte.Remélem nem értitek félre,nem Lili miatt vagyunk együtt,de Lili segít fejet hajtani a másik előtt.Ahogyan a születésekor már megtette,hiszen normál körülmények között mindenki azt gondolta Balázs "ki fog kapni"a szülőszobán tőlem a hülye habitusom miatt,de nem ez történt,helyére kerültek a dolgok,nő,nő volt és férfi férfi lett.Én valahogy így érzem,Lili ezt tanítja mindkettőnknek.
Na jó,ezt most befejezem........,már megint hiperszuper tudományos vagyok :shock: :shock: :shock:

Szép napot mindenkinek! 8)

Kép
bringababa

És csajok!tegnap mi már rosszalkodtunk :oops: :wink: :lol:
És olyan,de olyan fincsi volt,hogy csudi :!:
Még a hajnali etetés is vidámabban ment :!: :lol: :lol: :lol:

Kép
bringababa

Bringa: Ugy latszik nekem is majd ezt kell, hogy ha megkerdezi a baratnom, hogy miylen Ricsike mondom, hogy sir allandoan,nem alszik, nem eszik..hatha ettol boldog lesz!!! :wink: :roll: :lol: Na jo nem gonoszkodom, szeretem a baratnomet, de teny, hogy o az a tipus, hogy ha en szenvedtem, szenvedj te is!!! De mi Ricsivel megmutatjuk, hogy o egy tunderbunder kis mano! :) :)
Nem tom neha tok hulye vagyok, mert ugye szoptatasnal en nyigazom Ricsit, hogy jol kapja be a cicit, pelenkazas, ez az amaz....es neha ugy erzem, biztos ruhell (anya mar megint huzgal, nyunyal).....apa meg megjon, felkapja, setalgat vele, ot meg imadattal nezi!!! Doo!! Bringa utan engem is irjal be egybol egy vizitre, jo? :wink: :)

Erdekes amit irsz Bringa, hogy a babak valasztanak. Unokatesomnak, akinek 3 gyereke van, az egyik azt mondta egyszer(hozzateszem 6 evesen), hogy orulok, hoyg teged valasztottalak! :) Milyen jo lehetett ezt hallani es ez biztos igy is van. Remelem Ricsike nem banja meg, hogy minket valasztott, igyexunk igyexunk! :)
Abban meg en is hiszek, hogy semmi sem veletlen az eletben. En erre tettem fel az eletem es mar annyiszor bebizonyosodni latszott. :)

Rosszalkodas? Vagy en lettem prud vagy nem tom, de egyenlore nem nagyon jut eszembe. :roll: :oops: Na amugyse vagyok egy nimfa. :D Nem azert, mert csak a baba baba baba...csak egyszeruen, meg ugysem lehet, meg mittomen most nem vagyom ra. Aztan majd a 6. het utan ha azt mondja a doki, most mar lehet, lehet elkap a feeling! :wink:

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok!

Balázs nagyon nyűgös tegnap egész nap 1 órát aludt, akármit csináltam vele. Meg is fürdettem délután hátha felfrissül. Ahogy lement a nap kezdett lehülni a levegő akkor elaludt, biztod a meleg bántja. Ja és úgy vettem észre fáj a hasa vagy nem jön rendesen a kaka így kipróbáltam a hőmérős módszert hát megkönnyebült. Rengeteg kaka jött. Már adom neki az édesköményteát is. Mire úgy éreztem van egy kis rendszer- felborúlt minden. Nem baj majd elmúlik. Kép Kép Kép
KépKép
rena10

Jó reggelt!

Lorci, Te jó gyors kaját csinálhattál. :lol: :lol: :lol: :lol:

Rita, még annyit akartam írni, hogy ha jó a baba közérzetem alapvetően, kakis pelus is van, akkor nincs nagy gond.
Kakis pelus ügyben képzeljétek, tegnap egész nap nem volt, ma reggel viszont egy akkorát nyomatott, h. nyakig szaros lett. Egyből be a kádba. Sosem örültem még ennyire kakmakknak:)

Nah, ezt elküldöm, aztán visszaolvaslak titeket Drágáim!

Kép
niki30

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?