A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Sziasztok!
Én decemberbe fogok szűlni a Szent Imrébe Dr. Tasi Róbertnél, ha minden jól megy, és szülésznőt keresek. Nagyon fontos lenne, hogy figyeljen a gátvédelemre, mert a fiammal nagyon megszenvedtem. Akár pü-ben is jöhet. Előre is köszönöm!

drumka

Rylie,
biatbágyi outlet center-ben van egy Branch Shoes, márnemannyiratrendi modellekkel (pablosky, siesta stb.), viszont általában 30-50%-kal olcsóbban, érdemes kinézni :D
kisün

Drumka,
üdv!!! Sztimrében szinte minden szülésznő ilyen (enyém is: Kecskeméti Vera), de legalább ennyire fontos, hogy a személyes szimpátia is stimmeljen, ezért érdemes benézni a kismamaklubba, vagy a szülésfelkészítő előadásokra, megnézni 1-2 szülésznőt, ki jön be :D 20. héten ráérsz felkérni, akkor még majd mindegyik el tud vállalni, későbbre viszont ne halaszd :) És jó pocakosodást.
A szülészet honlapja, a felkészítő stb. programokkal:

http://imreszul.neologik.hu/

vera
kisün

Kisün: kösszencs!! Most épp a cipőexpresszen vadásztam egy siestát 6e pízért. Az most ciki ha megrendelem és közbe szombaton találunk pl az outletbe olcsóbbat és vasárnap idejön a futár és én meg azt mondom, hogy bocs :roll: ez gáz mi? Bár azt írja a honlapon,hogy ha nem tetszik akkor nem kell fizetni meg semmi retorzió, de vlahogy szerintem ez olyan kellemetlen...vagy nem is?

R
rylie

Drumka,
a teljesség igény nélkül:
Kecskeméti Vera, Nyulas Jolán, Molnár Gabi, Kondor Kata, Fantha Zsuzsa...

többi szülésznőről nem tudok nyilatkozni, majd jönnek a többiek és megmondják, h mennyire gátvédők.
Viszont a legtöbb nagyon aranyos, és ez már fél siker...
itt szülted a fiadat is???

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Rylie,
persze, kellemetlen, de akár simán nem is passzolhatna a gyerek lábára, és akkor visszaküldenéd :)
kisün

Sziasztok,

Nálatok is alszanak dedek ezerrel? Mátét nagyon kiütötte ez a hőség, ha fel is kel, kb. egy-másfél óra múlva már követeli, hogy alhasson, alig eszik, rengeteget iszik és egyébként jó kedvű… szóval, nálatok?

Mása :) nekem azt mondta gyerekdoki még nagyon-nagyon rég, hogy az a cipő a jó, aminek nincs harántemelője. Mert éppen akkor lustul el a talp izomzata, ha alá van támasztva, mivel van, ami tartja és nem töri magát, hogy megerősödjön. Helyette vannak olyan cipők, szandik, amiknek a hmmmm, talajjal érintkező talprésze van megemelve saroknál, kicsit harántnál és így segít, korrigál, viszont belül tök sima. Most nem tudok képet mutatni, mert párom elvitte a fényképezőgépet, és éppen most örököltünk egyet, amin (még) látható, mit próbáltam leírni. Szóval, ha nem felejtem és érdekel, lefotózom és átküldöm Neked. És igen, mezítlábazás ezerrel, meg azt hallottam még, hogy apró kavicsos sóder még jobb.

Rídonli :) privi ment :)

Gabiiiii :D de jó :P +++++++++++++++++++++++++++++ vigyázz nagyon magadra/magatokra :P (eszembe jutott a Jónás módszeres dolog, néhány héttel ezelőttről :wink:

Fibi :D jajj, de jó, hogy máris otthon :) képeket plííííz, és néhány szót, hogy vagytok? Bálint hogy van, tesónak örül? Minden érdekel :)

Ildi :) meló tipp sajnos nincs :( párodnak ++++++++++++++ és erő, a következő lehetőséghez :wink:

Rylie :) lehet az is, legalábbis a kobakján lévőre, meg a pelus alatt valszeg, viszont már a lábacskáján is megjelent, meg mindenhol van, amiről Indi írt. Remélem ez azt jelenti, hogy a 3 napost kipipálhatjuk :wink: Sajnos apjukot még csak jive-olni, meg bécsizni, és angol keringőzni tudtam megtanítani… fél zöldség azért jár 8) ? És cipők: nem tudom, Te a harántemelősre, avagy anélküli cipőre szavazol, de a miklósi Auchan-ben a kajáldák felöli bejáratnál van egy cipőbolt és ott nagyon jó szandikat lehet kapni, van ilyen is, olyan is. Én olyat keresek, ami a harántemelő hiánya mellett még széles, magas nyílással is rendelkezik az orr résznél, mert ha majd kell, akkor Máté nem mindennapi piskóta lábának el kell valahogy férnie, és csattosak, ami szintén jó a magas rüsztje miatt. És most még elvileg leárazás is van kb. 5-6000 ft egy pár.

Drumka :) Vera mindent leírt, még annyit, hogy érdemes – ha teheted – minden hónapban elmenni a kismama klubba, mert nincs ott minden hónapban mindegyik, talán nagyobb esélyed van, hogy a legtöbbel találkozol, könnyebb a döntés. Enyém is gátvédelmes, Csizmadia Erika a neve.

Vera :) szeretném megkérdezni, hogy hogy bírta Marci az autó utat Szlovéniába? Mennyi időnként álltatok meg, mikor utaztatok, milyen távolságra mentetek összesen? Csak mert én nagyon szeretnék szeptemberben Horvátországba elmenni, /800 km távolságra, autópályán/, de többek közt a gyerekdoki is azt mondja, hogy egy 13 hós babával rizikós ez a hosszú út, mert hogy nem bírja végigülni, feküdni az ülésben. Én mondjuk éjszaka gondoltam utazni, amikor hűvös is van, meg alszik is a ded, de most totál elbizonytalanodtam :?

Vica

Kép
Kép
vica94

Sziasztok,

Visszaolvasni nem tudok, de most sajnos felmentésem is van rá, egyik szememmel nem látok és igy szinte a másikkal sem. Egyik pech a másik után, ezt most Fanni okozta véletlenül. Pelusozás közben úgy belekapott a szemembe, hogy lekapta egy helyen a legfelső réteget. Úgyhogy irány a szemklinika stb... minden persze hétfő este az esti fektetésnél. Úgyhogy szegénykém ő is ott gubbasztott velünk a nyóckerben a szemklinikán. :-)
Szerencsére nagyobb baj nem lett, bár arra a szerre allergiás lettem, amit kaptam és most már be is dagadt a szemem, de állítólag pár napés jobb lesz. MOst kértem szemviditót szemcseppben és golyóban is.

Csajom persze azóta is küzde a szájában a dudorral, nem tudnak mit mondani rá. :cry:

Jaj befejezem, mert amit láttam egy szemmelm ost máraz is homályos lettt.....
Mindenkinek szebb napokat.

Johi
johanna1975

napi panaszom, hátha megoldódik:

elromlott a mosógépünk és a sütőnk!!!

sütőről nem tehetünk, felső szomszéd eláztatott, és egyszer csak azt hallom, h vmi nagyon zörög, azt hittem Meme kiságya (mert van rajta vibri funkció - ringatás helyett :lol: )
de nem az volt, kimentem az előszobába, de nem láttam semmit, villany felkapcsol, és hát látom, h folyik le a a viz a falon, keresztül az elektronyos elosztón, és a sütő főkapcsolóján, ami már szikrázott és furi hangot adott...
Levi meg monnya nekem, h kapcsoljam má' le...

a mosógép meg csak úgy ok nélkül hagyott cserben, talán sejti,h milyen jó móka ez most nekünk, akik naponta akár 2x is mosunk... :roll:

ja, és ettem csokit, és összecsokiztam Meme sapkáját...

B-t is állandóan lezabbantottam, amikor még kicsi volt...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Sziasztok!

Nagyon aranyosak vagytok,hoyg gondoltok Ram!!!!

Fibiiiiiiiiiiii,
de jo,hoyg mar haza is mentetek!Nagyon jol lehettek!Ugy varom,hoyg tegyel fel kepet Abel babarol!Es meselj,hoyg volt,mitn volt!

Masa,
drukk :wink: Lehet,tenyleg egyszerre szulunk :lol:
En a mostani hetvegre palyazom,de hat ez nem cska rajtam mulik :lol: SOT!Allitolag lesz vmi hidegfront is..... :roll:

Hetfon egesz nap hivataloztunk,ugyhoyg van lakcimkartyam+ az utlevelmmel mar tudom magam igazolni.Szemelyi folyamatban,majd kuldik,ugyanez a Taj kartyaval.
Meg tudtam tartani a regi teloszamom,vattunk uj telot is.Es elmentem a veodnohoz,aki csinalt nekem egy uj kiskonyvet,atvezette a regi adatokat (persze kiveve a doki bejegyzeseit),a dokim meg azt mondta az o bejegyzesei miatt ne aggodjak,mert o igazol barmit :lol:
Ugyhoyg nem unatkoztam,de most mar azert ez megnyugtato,hoyg lagalbb van nemi papirom...
A meleget nehezen viselem..raadasul a labfejem olyan,mint egy felfujt lufi...gondolom a melegtol.....ugyhyog ezert is nem idozom a gep elott,mert akkor ha ulok egybol bedurran...inkabb igyekszem felrakni a labam es kimelni magam.Domik ramparancsolt,hyg igyak sokat es ne koricaljak sehova :lol:

Curse,szepek vagytok nagyon Adellal!!!!!!!!!!!!!!!

Annyira sok mindent akartam irni,de elfelejtettem :oops:
Minden gyerkocnek,aki beteg, jobbulast!

Puszi Nektek,igyekszem jonni,amikor csak tudok! :wink: :wink:

Kép

Kép
arwen07

Zsanci: fél szemmel ugyan és alig alig látok, de egy mosógépet fel tudok neked kölcsönbe ajánlani ameddig szükségetek van rá. Kicsit régi, de nagyon jóóóóóóóóóó. Szólj ha kő.....

Johi
johanna1975

Johanna,
nagyon sajnalom!!!!!!!!!!!!!Remelem mielobb meggyogyul a szemed!!!!!!!!!!!Szegenykem!!

Zsanci,
nekunk ugy 1 hete romlott el a mosogepunk,en is halal happy voltam,kepzelheted!!!!!!!!!Aztan a szerelo egy magnest cserelt ki benne,illetve elmozdult es odaragsztotta..es elkert 8e Ftot....mokas...
Esa felso szomszedunk minket is elaztatott tavaly.....azt hittem kiszedem a lakasbol...nagyon merges voltam,amyugy is egy idiota csapat...ejjel 1 kor labdaznak a kutyajukkal meg ilyenek...
Es hat a mosogepuk kivezeto csovet elfelejtettek berakni a mosdoba/kadba.......hahahahahaha
Ugyhogy aterzem maximalisan!!!!!!remelem hamar meg lehet csinalni a gepet es a sutot is!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
arwen07

Jaj még eszembe jutott néhány dolog... még jó hogy vakon tudok gépelni, hihi legalább ez is jó valamire. :-)

Lindi: nem is köszönetem meg neked a felajánlást számla ügyben, közben megkaptam Zuzmótól. De nagyon rendi vagy és ezer köszi.

Partyval kapcsolatosan jó hír, mivel nem látok, nem tudtam suliban menni és nem tudok tanulnisem. IGy szinte most már bármikor lehet partyi, még kitalálom, hogy mikor nem mgyünk el és mikor érünk mis is rá és akkor szólok, azért várok időpont tippeket.

Johi
johanna1975

Vica,
Karcsi szüleihez mentünk le előző nap, és onnan jött a nagyobb út (ők Veszprém mellett laknak), a hosszú szakasz 450km volt, 5 óra a tiszta menetidő, közben 1x álltunk meg, ott mondjuk 2 órára, kicsaptuk a gyerekeket, hadd mozogjanak, ettünk-ittunk.
Marci minden várakozáson felűl jól bírta, az is segített szerintem, hogy előtte átkerült az eggyel nagyobb, már előre néző ülésbe, és nem a szék háttámláját bámulta egész úton, hanem középre kötüttük, minket is látott, és az utat is szemmel tudta tartani :wink:
Azért választottuk Szlovéniát, mert szerintem ennél hosszabb utat nem bírtak volna, meg mi sem, ha ordítanak :lol:
Nappal mentünk, nem akartam szétdúlni sem az ő éjszakájukat, sem a miénket, nekem is kellett volna 2-3 nap, mire helyrerázódom, aztán már jöhettünk is volna haza. Ez utólag jó döntésnek bizonyult, de szerintem ezt is embere-gyereke-családja válogatja, tégy úgy, ahogy a legjobbnak érzed! :D
A helyetekben két szakaszban abszolválnám az utat, de biztos jön majd valaki, aki utazott ilyen hosszút, és majd jól elmondja a tutit :lol:

Johi,
jajj ti szegények :( :( :( Szebb napokat nektek is!!! :)

Zsan,
vízözön :shock: :shock: :shock:

vera
kisün

Probáltam szunyálni, amig mindkét ded alvad, de folyton a szülés élmények jönnek elö, és mindig sirnom kell :) majd leirom szépen. (akit érdekel) :wink:

Lesz kép is, nemsokára felrakjuk :) csak most Ábel rájött, milyen jó is kézben aludni :lol: és éjjel már 2 oránként szopizott, reggelre már kétszer akkorák lettek a cickoim :lol:

Deni,
Nektek mikorra állt be, hogy Bence 2 oránként kéri a cicit? nálunk nem korai még?

Ridonli,
Bálint egyelöre aranyosan simogatja, meg folyton dumál neki, megmutogatja a cuccait. de azért olyan is van, hogy rángatja a kosarát, és ott kiabál neki, hogy ébredjen fel :roll: Meg tegnap talált vmi koszt a földön, és odajött, hogy belerakja Ábel fülébe :? :lol: meg nyomja az öccse arcába a maciját, ilyenek :P
Velem egyelöre aranyos, igyekszem minden pici idöt örá forditani, hogy ne érezze, hogy csak Ábel kap gyengédséget.

Zsan,
na, akkor kifogtuk, mert Olgi volt (aki amugy nekem sosem volt szimpi...). és hiába mosolyogtam, meg kedvesen mondtam a dolgokat, ö csak egyre kekeckedett, hogy nem telt le a 48 óra, és hogy ki az én orvosom, aki haza akar engedni, meg hogy esett kicsit Ábel sulya, stb, stb, stb... :roll: aztán már csak menekülni akartam onnan, nem birom nézni, ahogy vizsgálják, meg rángatják szegényt. szerintem durván csinálják, na meg a csap alatt fürdetés fejjel lefelé logatva a halálom....

na, ha még alszanak, visszaolvasok...
fibi

Vica,
mit szólna a dokid, ha elmondanád neki, h mi mindezt egy 3 hóssal fogjuk lejátszani???? :lol: :roll:
mi is kb 800 kmre megyünk...
lehet, h egy helyre??? :wink:
ti merre is? és mikor???

Johi,
drága vagy, de egyszerűbb lesz megcsináltatni, mert nem férne el két mosógép... :lol:
szemednek jobbulást! Nekem épp árpám van, de elég jól boldogulok vele...
milyen az a szemviditó csepp, és hol kapható?
bogyóm nekem is van, csak nem nagyon használ...talán rossz potenciálban nyomom... :roll:

Arwen,
de jó, h már valamit sikerült intézned, és a legtöbb papir megvan!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Ja, és lemaradt, hogy a gratuláciokat is nagyon KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK!!!!! :)
és:
ÉLJEN Bálint Balázs !!!! nagyon a szivünkbe zártuk öt, fantasztikus orvos és ember! :D és Fantha Zsuzsának is ezer hála a gátvédelemért meg a kedvességéért :) és tegnap Gabi felhivott érdeklödni, annyira rendes!! és megbeszéltük, hogy mindketten éreztük az utso NST-n (amikor mondta h elutazik), hogy nem együtt fogunk szülni, tök érdekes. azért nagyon örülök, hogy megismertem öt, és még szeretne velünk találkozni, meg Ábelt megnézni.... 8)
fibi

Johi, szegény, nemlehet kellemes...

Zsanci nektek meg egyszerre 2, basszus... És a mosógép nélkül 3 fijúval :shock:
Patikában van szemvidítós csepp, és nagyon jó! Kb 1500ft, 5 kis "egyszerhasználatos" ampulla, csak az az idegesítő,h marad benne elégsok, nemtom el lehet-e tenni vmeddig.

Vica, privit kösz!:)

Fibi, de jó! Bálintnak szoknia kell a helyzetet, jó kis ambivalens érzásei lehetnek. Kosz fülbe helyezése :shock: :mrgreen:

Enyim kisebb nemalszik egész nap, és ha incs kézben, akkor üvölt. Eddig jó hosszúakat aludt a melegben. Lehet,h a foga.
Este megint elhúzunk nomádkodni, mert ott hobban elvannak a gyerekek ebben a melegben.
Mindenki vigyázzon magára, meg a dedekre!
Arwen és Mása hajrá (hátha babáztok már, mire megint tudok jönni)!! :)
rídonli#

Kisün,
kösz a talpas hsz-t Neked is :)

Arwen,
na látod, szépen lassan meglesz minden irat ;) Tök jó:D Lábaid dagadása :( Nálam Orsival úgy nézett ki a két bokám mint két nagy buci. Szerencsére most nincs ilyen gondom ;) Lehet hogy azért mert rengeteg dinnyét eszem és az ,ugy vízhajtó :mrgreen:
Nekem még mindíg a 26-ika van kiszúrva ;)

Zsan,
mosógép, sütő :( :( :( ááááááááááá :evil:

Rylie,
én is ilyen vagyok, hogy ciki visszautasítani ha már megrendelt az emberfia valami..... De ha nem jó a ded lábára..... simán visszapassz!!!

Vica,
Neked is köszi a talapas hsz-t :) Pont ma találkoztam a védőnővel és ő is ilyen cipőröl beszélt :) Állitólag csináltatni kell és kb 10 píz :?
Képet kűldjél légyszi a cipiről. Kivi vagyok, köszi :)
És azt mondta még, hogy kint mezítlábozás rulez, de bent a sima talajon bokatartós cipő vagy mi...... :roll: De ezt Votiv is írta ;)

Johi,
szemeidnek ++++. Hihetetlen hogy egy pillanat alatt mikre nem képesek ezek a kis örökmozgók ;) És a Fanni szájában lévő dudorrol mit mondanak? Egyáltalán semmit ?! :shock:

Fibi,
de jó hogy írtál ;) Már alig várom a képet :)
a csap alatti fűrdetés nekem is a halálom.... :x

Mása.
szmagdi

Zsan,
beázás, meg mosogép :(
Én is lecsokiztam Ábelt, de még az Ikea szobában, miután szülés után ottmaradtunk hármasban ünnepelni :)
(és képzeld, az 1 ágyas szobával is megszivattak kicsit, mert át kellett menni az F épületbe kifizetni.... és FZS elfelejtett nekem szerzödést adni rola, aztán engem néztek leprásnak, amikor mentem a pulthoz a zárómért, hogy hol a számla, meg ilyenek....)

Johi,
szemednek jobbulást!++++

Arwen, Mása,
most akkor Nektek mennek a drukkok!!!!!

Zuzi,
a barackjaid tartottak tegnap délelött életben, amig intéztem a hazajövetelt 8) mégegyszer köszi, hogy bejöttetek :D

Deni,
Nektek is örültem, köszönjük az ajándékokat :)
fibi

Vica,
a miklósi (lakihegyi) Auchanba jársz vásárolni??? Mert én is megfordulok ott néha ;) Nem talizunk eccer ;) Kivi vagyok Rátok.

Mása
szmagdi

Johi :) sok-sok gyógypuszi a szemedre, remélem mihamarabb jobban leszel :)

Zsan :) igen, ezt nem írtam, hogy szte egy csecsemővel nincs gond, mert tuti nem zavartatja magát, végigalussza az utat, de egy Máté korú egyed már nyűgösködik, mivel nem alszik annyit. Szal, ne értsétek félre, nem követem mindenben a doki véleményét, bár imádom - családtag -, de Máténak sem szeretnék rosszat és nem mindenáron szeretnék ismét kijutni Omisba :) Ott homokos a part - mármint, ahol a mi szállásunk volt, van, lesz :wink: - és van óvárosa is és és és.....
Szeptember 5 és 10 között mennénk, mentünk volna, még nem tudom :roll:
És akkor most én is kérdezek, Ti hogy mentek, éjszaka vagy korán reggel, hogy délutánra már leérjetek? Mindenre kivi vagyok :)

Arwen :) de jó, hogy már legalább a kórházi dolgokat tudod intézni, meg vannak azok a papírok :) Kitartás hétvégéig :wink:

Fibi :) kit érdekel? MINDENKIT :D Mintha egy másik Fibi ülne a gépe előtt :D És akkor sikerült minden, ami az előző szülésnél nem? ( az IKEA szobából gondolom :)) De jó :)

Vera :) köszi az utazásost, nagyon elgondolkodtatott (tényleg jó ez a topic :wink: )

Rídonli :) privi visszaszállt :D

Mása :) bokatartós cipő bentre rulez :) Ha lesz gép, meg minden, akkor lefotózom és küldöm :) Majd megkérdezem, hogy ahová anyós hordja a delikvenseit, ott egy ilyen csuka mennyi. Ott is csinálják.
Talizzunk, de örülök :D , bár én soha nem tudom előre, mikor megyünk.... ööö vagy mégis? Lehet, hogy ezen a héten pénteken járunk arra :) Még nem tudom mikor... Priviben cseréljünk telószámot :wink:

Vica
vica94

Zsan :) mármint 5 és 10 között az indulási időpontot értettem, és kb. 10 napi tartózkodás lenne betervezve.

Vica
vica94

Vica,
pü-ztem ;)

utazni, szerintem éjjel érdemes ilyen melegben, bár ha van klíma..... akkor is :D

Késő este, is jó mielőtt bealszik a kicsi és a nyakpárna fontos. Nekünk bevált.( Mi sokat utazunk Kárpátaljára ;) )

Mása
szmagdi

Johi, Zsanci : Hát ez már a b'megajegesmedve kategória :shock:
Zsan :) És a fenti szomszéd nem tenne arrébb egy szalmaszálat, hogy az eláztatás következményeit csökkentse? Mondjuk fizesse a szerelőt...
Johi :) akkor te most pihenjél és majd térjünk vissza a bulira később, csak gyógyítsd a szemed!

indianyo

Mása :) pü vissza :)

Indi :) milyen volt a mai napotok?

Macs :) ma voltam a piacon és nénitől 300ft/tő fizettem tűzliliomért, majd ha lesz gépem holnap lefotózom, hogy ilyen kell-e? Mert akkor bevetem magam mégegyszer (minden héten megyek, imádom, hogy a kis Duna mellett van a piac megrendezve, fűzfák alatt, kacsákkal, vízicsirkékkel....na, befejeztem :)) és hozok Neked is :)

Vica
vica94

Macs :) szóval, néninél :roll:

Vica
vica94

Vica :) szép napunk volt, Domicsek egész nap rontott-bontott-pancsolt-sarazott, délután jöttek Rylie-ék, ettől Domingernek még jobb kedve lett- ezzel arányosan Kamilla egyre csöndesedett - asszem megrémült egy kicsit Dé nomádságától(időnként úgy néz ki, mint egy kis sáros cigánypurdé - imádom :lol: ). Sikerült egy kicsit dolgoznunk, remélem, Rylie-nak elfogadják a terveit. Csináltunk képeket, én vidókat is, de ezzel a netsebességgel esélyem sincs feltölteni őket

Nálunk csukva az összes ablak és be van mindenhol sötétítve - 5 fokkal lett kevesebb hirtelen :shock: finom, kellemes, nem folyik senkiről a víz (bár én nem vagyok izzadós, Dé se).

indianyo

Mása,
De akkor a doki jóslata nem jött be, igaz? :wink:

Votiv,
Tényleg nincs egyszerű dolgod, sajnos ez tényleg a vidéki városok hátránya. Gondolom, messzebb meg nem akarsz nézni az utazgatás miatt. Mondjuk annak már tényleg mi értelme lenne, ha az utazással elmenne egy csomó idő :? Azért drukkolok, h sikerüljön vmi jó kis helyre találni tök véletlenül! :wink:

Gabi,
De jó, de többet nem is írok, inkább ++++++++++++++++++++++++++++!!!!

Fibi,
Szijjjjjjjjjaaaaaaa!!! :D Csatlakozok Indihez fotókat!!! :D És el kell, h keserítselek, de szerintem itt Mindenki kíváncsi a szülés sztorira meg mindenre :D :wink:

Ildi,
Gratula a szobatisztasághoz és az új munkahelyhez!!! :D Remélem, párodnak is sikerül azért vmit találni, sajnos nem könnyű manapság jó állást találni, mindig van egy jobb ember :evil:

Drumka,
Üdv itt :) A többiek már megmondták a frankót :) Érdemes elmenni a szülésznők előadására és ott szimpátia alapján kiválasztani a szülésznőt.

Johi,
Szegénykém :( Mielőbbi gyógyulást Neked!!!!

Zsanci,
A sütőjavítást nem a szomszédnak kéne állnia? Elvégre az ő hibájukból adódott :evil:

Arwen,
Betörtek hozzátok? :shock: Ez borzasztó :( Annyira, de annyira nem értem az ilyen embereket, főleg, akik az iratokat is elviszik :evil: De jó hír, h sikerült néhány dolgot már beszerezned :D Biztos megnyugodtál így egy kicsit :wink:

Rídonli,
Sok ++++ a fogzáshoz!!! És jó nomádkodást!!! :D

Vica,
Ez az Omsi engem is nagyon felcsigázott :) A szállást megírnád pü-ben?

Kép Kép
curse

Magdi!

Köszi! Jól esik, hogy örülsz nekem!:)

Cipő: SALUS a legjobb! Timi is olyat hord, kívülről van emelve és magasított- tartja a bokát! Még a Petőben ajánlották, amikor jártunk! A Fehérvári úti Műv. házzal szemben van egy üzletük! Timi méretében 7 ezer pénz volt, de a kisebb cipő olcsóbb!

Vica, Curse!

Nektek is köszi!:) Vica! Jobbulást nektek! :)

Rylie!

Bián gyerekfoglalkoztató!? :roll: Nem rossz ötlet! De párom, mint óvóbácsi...?! :lol:

Gabi!

Nem nagyon tudtam visszaolvasni, hogy hova költöztök, meg ilyenek, de a lényeget értem! :roll: Drukkolok, hogy minden úgy alakuljon, ahogy szeretnétek! A pozitív hozzáállásodat látva biztos így lesz!:)

Zsan!

Olyan jó látni, hogy ilyen boldog vagy!:)
Mosógép, sütő!:(

Johi!

Szemednek jobbulást! :(

Fibi!

Akkor várjuk majd a képet!:)

Jó éjt!
ILdi
ildi76

Egy dologban segítsetek Nekem lécci!!!
Tejpépek terén tökre elbizonytalanodtam. Gondoltam, kipróbálom, mert hát este nem igazán lakik jól Adél a tejcivel, mást meg nem hajlandó enni. Már megint ott tartunk, ahol az elején. Most már az őszit sem, meg a sütőtököt sem eszi meg :(
Most ne nevessetek ki, de én azt hittem, h a tejpép nyugodt szívvel mehet a dednek, közben meg rá van írva, ha laktóz érzékeny a ded, akkor nem javallott. Most ezt én nem értem.
Meg most az sem világos a számomra, h ha szacharózt tartalmaz, az most jó vagy nem? Ez is figyelmeztetésként van a dobozon. Tökre káosz alakult ki bennem :? Most ilyenkor mi van?

Kép Kép
curse

Csak gyors "panaszáradat" megint (bocsi, csak ennyire futja... :oops: :roll: ):
Dr néni ma a Humana ha-t ajánlotta, ki is vátottam a klt dobozt, de ugyan olyan szar keserű, mint a Mildibé, de azt mondta, mindenképp a HA-t vegyem... Úgyhogy vagy éhezik a gyerek és kakil rendesen, vagy jóllakik, de szenved... Lehet, hogy a saját szakállamra kéne kipróbálgatnom a tápikat...

És hogy Johival szolidaritást vállaljak, megint begyulladt a fülem (5 perc lehúzott ablak a kocsiban...) és reggelre meg valami fájó izé nőtt az alsó szemhéjjamra, ami minden egyes pislogásnál fáj. Olyan, mintha pattanás lenne... De nem kemény, szal nem árpa...

Amúgy köszi a lázas hsz-eket, nem volt semmi, ráadásul 8-4ig aludt, aztán meg reggel 8-ig!!! Engem viszont idegesített egy buzi légy, belerepült az orromba, a számba, szal jó éjszakám volt...

Fibi: :D

Gabi:
diszkrét :D

Mindenkinek: :D

nukada

Nuk, Rylie,
Nekem első dokinőm mondta a megelőző kúpot és én egyszer adtam is (hőemelkedésre) - legalábbis azt hiszem. Mindenesetre óránként méregettem a lázát. Mekkora hülye voltam/vagyok...

Deni,
A hisztizőset úgy értettem, hogy Peti tud jobban hisztizni (meg egy barátnője is), de gondolom nem minden gyerek. Meg ezzel együtt is könnyebb, mert már olyan okos és meg lehet vele beszélni.
De igazán azért könnyebb, mert most ment el egy barátnőm, akivel jót beszélgettem. Ha 1 órával hamarabb írok, akkor nagy-nagy segítség kérések mentek volna az éterbe vhogy így: segítség, hülye a gyerekem. Meg én!!! Totál ki tud akasztani az elsőszülöttem és attól félek ez olyan kiakasztás, mint ha egy pár hetes gyerek hasfájós lenne. Adhatsz annak bármit, a durvábbal járkálhatsz is akkor is ordít és csak az idő gyógyítja. Valszeg Peti egyszerűen 2.5 éves a kor minden nyavalyájával (és néha szépségével, de 1 órája erre tényleg nem gondoltam). És mire Marci ennyi idős lesz már erre is felkészült leszek és nem fog kiakasztani - remélem P. nem sínyli meg, hogy mindent vele tanulok meg.

Vica,
Ismerősömék 3 hós gyerekkel mentek Horváto-ba (látom Zsanci is erre készül). Bár M-val én is elindulnék, de P-vel fél évig nem mentem sehova és most is Hévízig megyünk csak. (Mondjuk már lehetne.) Sztem gyerekfüggő és - bár ez nem biztos - nem lehet könnyű az út. Én eleve utálok autózni, ez rátesz egy lapáttal. Viszont az ottlét a lényeg!!!

Johi,
Engem Peti csak lefejelt és ha pirosítót teszek rá (ami nem divat, de hát a szoptatós melltartó sem az), akkor nem is látszik. Remélem hamar meggyógyulsz!!!

Arwen, Mása,
+++

Fibi,
Nem mondod komolyan ezt az "akit érdekel"-t ugye?!?! Engem nagyon-nagyon!!!

Móni
Kép
Kép
monisa

Indi :) mai napotok akkor jó volt, Rylie-ékkal egyetemben :)
Nálunk is be vannak napközben szögelve az ablakok, meg az ajtó és ahol van redőny ott lehúzom. Valóban érezhető a különbség :)

Curse :) kérd rajtam számon, ígérem elküldöm majd az elérhetőséget, de most már nincs erőm előkeresni :oops:
Tejpép: én a Milupa tejpépeket veszem, mert abban van lehetőség szerint a legkevesebb ebből a szacharóz izéből, és van gluténmentes is. Bár ez utóbbi már nem érdekel, mert sztem igaza van a családnak (és ha jól emlékszem, Recca is erről rakott be linket) abban, hogy ha nem találkozik ideje korán a gluténnal, akkor allergiás lehet rá később, mert nem volt alkalma a szervezetének szokni. Szal, már én is végigzongoráztam az összeset és a Milupa volt a legkedvezőbb. Próbáljátok ki, nagyon finomak, nyammmmmm :wink:

Nuk :) nem lehet, hogy szimplán "csak" huzatot kapott a szemed is? Fülednek, szemednek bulást :) (és talán a Nestlé gyárt vmi jó tápit, ha jól tudom.... :roll: , ne kérdezd a nevét, most nem jut eszembe :oops: ) Legyek, én is úúúúúgy úúúúútálom őket grrrr.

Vica
vica94

Indi, Curse,
a szomszédok nem laknak felettük (miért nem zárják el a vizet???)
viszont van a háznak biztositása, tehát abból lesz kifizetve a dolog...a gáz az időből adódik, mert ugye nem fizet azonnal, nekünk meg most nincs annyi, h ki tudjuk fizetni, ez van a mosógéppel is, kár,h azt nem fizeti a biztositó... :wink:

Ildi,
aranyos vagy!!! :lol:

Nuk,
sztem ez simán lehet árpa...nekem most kettő is van a jobb szememen, és egyáltalán nem kemény...

Curse,
sajna tejpép ügyben tök buta vagyok...

Vica,
Omist imádom, gyerekkoromban sokat jártunk oda...
épp ma mondtam páromnak, h még az is lehet, h valahol megalszunk, ha olyan messze megyünk. Egyébként valszeg Pécsről indulunk, és igy nyerünk egy kis időt...
és Splitet is szeretem, és ott is gyerekkoromban voltam (háború után, alatt... :roll: ) és ott láttam először Banana Spiltet, és azt hittem évekig, h a városról nevezték el a fagyikelyhet... :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Monisa :) én szeretek autózni, de egyre inkább érzem, hogy változok és nagyon fontos, hogy Máté érezze jól magát. Nem tudom, szimpi az éjszakai utazás (köszi Mása a nyakpárna ötletet :)), de ugyanakkor Vera hsz-e meg elgondolkodtatott, hogy hogy jövök én ahhoz, hogy feldúljam kis nyugodt, kényelmes ágyikós éjjeli alvását, holmi autósüléses megoldással....?

Írjatok még, had legyek még tanácstalanabb 8)

Én el, jó éjt mindenkinek :)

Vica
vica94

Curse,
Az én dr-nőm nagyon nem szereti a tejpépeket. Cukros, tejes izék. (Én adtam Petinek, de ő akkor már nagyobb volt és hát izé, megbántam. Mint annyi mindent. Olyan önmarcangolós korszakomat élem...)
Miért nem lakik jól? Többet szeretne enni? (Ne haragudj, ha már írtad volna - nem mindig tudok alaposan visszaolvasni, főleg hétvégék után.) (Persze millió egy gyerek eszi... - esetleg zabpehely vagy vmi más pehely? Kb. olyan ízű szmötyit tudsz készíteni, pár mp-el hosszabb idő alatt. Csak már nem emlékszem ilyen fiatal gyereknél mit lehet adni. Pl. Petinek - nem tudom mennyi idős korában - adtam olyant, hogy zabpelyhet vízben vagy zabtejben felfőztem és banánnal, néha fahéjjal, reszelt almával összeturmixoltam. Lehet barackkal meg mással is... Hűtőben egy-két napig simán eláll, de a legtöbb időt a meleg zabpehely kihűlése veszi el.) Remélem nem írjátok, hogy a zabpehely nem volt jó választás... akkor újabb ok lenne az önmarcangolásra...

Móni
Kép
Kép
monisa

Nuk :) APTAMIL HA PREV!!!!!!!!!!!!!!!!! finom, édes, zsíros, kaki is jön tőle- nekünk ez volt a negyedik, előtte vagy másfél hónapig szívtunk. Humana a legvacakabb, kaki szempontjából. Dokinénink szerint az aptamilt egy babánál se cserélik le, mert bejön msának is. próbáld ki! Ha nem jön a kaki, egy fél kávéskanál extra szűz olivaolaj segíthet - később majd a natúr joghurt is segíteni fog.

Curse :) Ha már kell akkor én táp és nem tejpéppárti vagyok - utóbbi tele van édesítővel meg cukorral meg midnenféle nyámnyámmal. Sőt, nemcsak hogy táp, de HA - 1 éves korig felírja a doktor - recept nélkül a duplája (így is szívás az ára, de ha kell, hát kell...) és a bolti pép és az igazi barack köszönő viszonyban sincsenek, lehet, hogy azt majd fogja Adél szeretni! Meggyet próbáltad? De ha van tejed elég, akkor igazán ráérnél még! A hozzátápi nem kötelező, az csak egy lehetőség, ha nem kéri, annak oka van, ehet még Adél elég felnőtt kaját :wink:

indianyo

Curse :) És igen, gabonapépeket adjál anyatejjel keverve! Holle kölespehely, rizspehely isteni finom és nem kell főzni, dm-es bio kukoricapehely összedarálva ugyanúgy mehet és szintén finom.

indianyo

Nuk,
Hahá!!! Nekem is hasonló volt - mármint a szemes dolog és én általános nyamvadtságra (terhesség, szülés, szoptatás) fogtam. Hasonlót éreztem, csak nekem időről időre bedagadt és úgy néztem ki mint Derrick!!!! Mentem dokihoz, nem jött rá mitől. Kaptam szemcseppet, elmulasztotta. Majd újra kijött. Szemcsepp. Elmúlt. Kijött. Egy idő után nem használtam szemcseppet. Elmúlt. Kijött.... Aztán elmaradt. Most sokkal több vitamint eszem (úgy értem gyümölcsöt, magokat...) és csak 1x fájt az egyik szemem. (De persze ez csak az én esetem, nem gondolom komolyan, hogy biztos neked is az új fajta terhesség utáni rejtélyes szemfájásod van :shock: .
(Nekem volt még térdhajlat fájásom is - az nincs???

Móni
Kép
Kép
monisa

Curse,
Igen, amit Indi írt - a Holle pépek - baromi egyszerűen elkészíthetőek és lehet beléjük bármit keverni. Peti imádta őket!!!

Móni
Kép
Kép
monisa

Vica,
én azért javasoltam az éjszakai utat, mert az Orsim mindíg elalszik hosszú autózásnál ;) Ha a gyerkőc szeret autózni, akkor nincs gond ;)
Persze, mindenki maga dönti el :)

Nuk,
húúú nem egyszerű ez a tápszer dolog :( Én nem tudok okosat :( De a szemednek jobbulást ;)

Curse,
Hála Neked jó kis tippeket menthettem el hozzátápi ügyben. Tök jókat írtak Indi meg Monisa. Köszi lányok ;)

Indi,
képeket a taliról lécci ;)

Ettem egy rahedli dinnyét ésLevente úgy mocorog, hogy ihaj! :P Nem akar ez a gyerök kibújni. Meg én sem érzem hogy szűlnék má"

Mása

Mása
Kép
Kép
szmagdi

Ildi :)
Salvus cipit már többen is mondták ;) Hogy én miért csak most hallok róla :roll: De tuti azt veszek a kicsinek, akár gond van, akár nincs ;) Köszííí

Meek pihizni.
Jóccakát :)
szmagdi

Gabi :) Ez aztán a jó hír ++++++++++++ :D :D :D :D :D

Votiv :) Jaj, szemvizsgálat :( szegény Isti, jó kis tortúra lehetett ez :roll:

Nuk :) Fülednek-szemednek bulást+++++++

Zsan :) Háztart. gépek :evil:

Curse :) Köszi a felajánlást, sajna nem vagyok túl ügyes grill téren, csak szeretem :oops: :lol: Tejpépet mi nem ettünk, de Johinak van mindenféle király pépe (rizs, stb. van ami instant és hipergyorsan elkészíthető), sztem próbáld ki, úgyis szoktatok boltolni :wink:

Mása :) Lúdtalp: Sztem is várd meg a doki véleményét, mielőtt aggódni kezdesz! Mezítlábazás tényleg rulez, Orsika sétálhatna kint a fűben most a melegben így, biztos jót tenne :wink:

Arwen :) Szuper, hogy sikerül pótolni az iratokat! :D

Fibi :) Jaj de jó, hogy már otthon vagytok!! Miért szívózott a dokinéni? a 48 óra miatt? És mi ez a nyilatkozat? És én örülök, hogy láthattalak Titeket, meg hogy minden úgy alakult, ahogy szeretted volna!! :D :D 2óránkénti szopi nálunk azóta megy, hogy hazajöttünk a kórházból, de csak éjjel, mert nappal ha fent van Bence, akkor sokszor gyakrabban is kér, pláne most a melegben.

Ildi :) De jó, hogy megvan az új helyed! :D szobatisztasághoz nagy gratula Timinek!! :D

Rídonli :) Fognövesztéshez +++ NEktek és persze gratula is! :wink: Kistesó nálunk is rájött, hogy kézben lenni milyen jó, én meg kezdem "elrontani", mert mindig fel is veszem... :lol:

Vica :) Jókedvű Máté :D :D Ebben a melegben Bálint is kevesebbet eszik és többet iszik, amióta rájöttem hogy valszeg a meleg miatt nem eszik annyit, nem is aggódom :)

Johi :) Szemednek sok +++++, nagyon gázul hangzik :( Dudor még mindig megvan? azt hittem már elmúlt végre... :roll: akkor Fanninak is +++

Ma meglátogattuk Manókáékat :D Emma már nagyon kis cserfes édes kiscsaj és pelus nélkül nyomja! Boti meg fantasztikusan tud mosolyogni és nagyon helyes legényke :D
denizsa

Mása :) Pedig lassan szülni fogsz! :wink: Leventének puszi :D és hagyja a mamiját aludni!
denizsa

Jelentem megint bejött a panasz:
Levinek sikerült megjavitani a mosógépet. Egy ici pici Meme zokni volt a ludas... :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

ezt a játékot úgy imádtam kiskoromban:
http://retronom.hu/index.php?q=node/2784

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsanci :) éljen a javuló mosógép és ezt a játékot és minden más gyerekkori kedvencünket itt lehet kapni

http://www.jatekanno.hu/ néha benézek és végignézem az összeset, olyankor olyan jó kisgyerekfílingem van, fenyőfaszagot érzek érzek :)

indianyo

Vica,
Ráérsz a címmel :) egyelőre még nem tervezzük konkrétat, de ami késik, az még hátra van :wink:

Nuk,
Bulást a szemednek és a fülednek!!!

Vica, Indi, Móni, Deni,
Köszi a tippeket :) Vmi belső hang azt sugallta, h ne akarjak tejpépet és most ti is alátámasztottátok :) Csak vmi tényleg nagyon laktató kajcsit gondoltam estére a csajnak, amit hajlandó megenni. Egy jó ideje egyre korábban kell és azért, mert éhes. Ahogy megkapja a cicit, rögtön rámar. Gondoltam, kiegészítem neki az elalvás előtti cicizést. Ugyhogy, amit javasoltatok pelyheket kipróbálom :) Nagyon köszi a segítséget :)

Zsanci,
Meme zokni :lol:

Kép Kép
curse

Sziasztok!

+++++++-ok Johinak, Nuknak, látom, Zsannak már nem kő ;) :D meg fogzáshoz meg mindenhez :D

Mása,
nem értek lúdtalphoz, de nagyjából úgy tudtam én is, mint Zsugyu, hogy 6éves korig nincs lúdtalp; nekünk gyógytornász a supi illetve salus cipőt ajánlotta, mi supit használjuk; illetve azt is mondta, mint Votiv, hogy mezítláb az "izgalmas" talaj a jó, az edzi a lábat, sima talajon a cipő ajánlott
tornák tök jók! supinak itt a honlapja:
http://x113.dataglobe.hu/artmusic/supi/

és mindjárt itt van Levi baba!!!!

Ildi,
szia! :D

Arwen,
:D és te is mindjárt bébizel - Másával? ;)

Fíbsz,
sziaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! :D

Vica,
:D és ment pü

Nuk,
mi is Aptamil ha prev, de mondjuk én nem voltam oda érte (én nem ettem vn ameg brrrrrr és sztem nem édes) de a gyereknek jó volt és ez a lényeg ;) :D

Curse,
:? mi sose ettünk tejpépet, mert nem szerette gyerek,most se eszik semmi ilyesmit, még tejbegrízt sem (meg szinte semmit sem :shock: ) de remélem, megoldódik, a Hollékról tényleg mindenki csak jót mond!!! :D

Indi,
tali jó lehetett!!! hogy lesz a péntek? És Macs is várható? és viszem a cipt

és Ábel ma egyedül hajat mosott :shock: meghatódós szmájli - nagy cula, no :roll: :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?