A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Lányok!
Azt hiszem nálunk beállt a cumizavar... eddig nem okozott gondot, hogy cumizik is. De mostanában a cicimet is úgy akarja szopizni, mint a cumit. Amikor meg elengedi a bimbót, utána csak snasszul beszippantja, nem nyitja nagyra a száját. És hát ez eléggé fáj! :evil: :evil: Ráadásul szopi után elfehéredik a bimbóm vége. Nem tudom, tudjátok-e mire gondolok.
Mit csináljak? Térjek vissza a bimbóvédőre vagy tűrjek? Vagy szoktassam le a cumiról? De akkor meg nem győzöm állandóan ciciztetni! :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Ágiboldi
Tápi után is sír, ugye? És próbáltál már annyi tápit adni neki, amennyit csak kér? Egyszer próbáld már ki.
Én arra gondolok, hogy esetleg mégis a hasa (vagy a meleg, vagy a foga vagy passz). Orvost is kérdeztem (mert éppen voltunk oltáson tegnap), semmi komoly válasz.

Timi
Mi most éppen elhagytuk a cumit. Mintha nálunk is előfordult volna ilyen, de nem biztos (a tanácsadó azzt írja, hogy bármikor bekövetkezhet :cry: ). Csak akkor kap, ha már a cici sem kell és sehogy sem jó, és akkor is pár perc után kiveszem.
Nem tudom hogy segít-e. Tényleg fárasztó, mert így egész nap a cicin lóg (cumizza). Este nem olyan szörnyű, mert 1 óra, de napközben több idő. De mindez semmi ahhoz képest, mikor nem kell a cici sem és mindenen ordít. Pl. most ez volt, de most itt van anyukám és lementek sétálni. Néha még ilyenkor elalszik picit a kocsiban.

KépKép
bozotka

Timo! Csak nem állt be a cumizavar. Reméljük hogy ez csak átmeneti. érdembeli tanácsot sajna nem tudok adni. :(

Kami! A ti képeiteket nézve egyértelmű hogy Beni nem szeret fürcsizni inkább csak elviseli.

Szupi napom volt! Egy lány aki korábban már nállam szült egy babát most ismét terhes volt és kb 2 hónapja megbeszéltük hogy ha a klinika megengedi ezt a babát is nállam szüli. A klinika persze megengedte! Úgyhogy ma hajnal 5-kor csörgött a mobilom hogy 3 perces fájásai vannak. Úzsgyi be a klinikára 11 óra 23-ra meglett a kislány. Nagyon jó érzés volt ismét szülést vezetni. Tökre áttéreztem mindent, nem kértem hogy álljon amikor nem ment neki. Nem vizsgáltam fájás alatt nem tágítottam a méhszáját. Amikor jött a baba nem tágítottam két újjal a gátját hagytam hogy a baba maga jöjjön a saját tempójába. Csuda klassz volt az egész. De persze közben nagyon sokat gondoltam az én kis Benikémre. Ő apával volt itthon közben. Ez a kis kikapcsolódás nagyon jó volt nekem. :D :D :D

KépKép
csongria

timi
ilyet Lea is csinált korábban :shock: "fincsi" érzés... én bedugtam az ujjam mellé és elvettem a cicit, azután az állát lefelé húztam és kinyitotta nagyobbra a pofiját...próbáld meg hátha engedi Lilla is ezt de az is lehet hogy csak bepörög rajta :shock: :lol:

sokat cumizik?mert ha nem szerintem nem lesz gond a cumival ...

ágiboldi
2hét alatt 500g az több mint király úh ne parázz már! :lol:
nem lehet hogy jobban dől a tejcsi a szopi közepén és amiatt mérgesedik be? :shock:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Hogy megvidamodjatok kicsit, ime 2 video:

http://www.videa.hu/main.php?page=play& ... xrsnSjbYI0
http://www.videa.hu/main.php?page=play& ... it9ZtAmzZ1

Kisfiam megint kipakolta a bevasarloszatyrot:

Kép Kép
kami

Hahó!

Ria! Tök jó olvasni, hogy milyen jót tett neked ez a "kikapcsolódás"! :D Csak így tovább!!! :P

Timi! Sajna nem tudok érdembeni tanácsot adni :? Nem lehet, hogy csak meleg van, és aztért viselkedik Lillus másként? Enni is, de nem is, és azért ez a felemás felállás? Csak egy ötlet :?

Kata! Köszi, de egyenlőre nálunk is felejtős a babaúszás! Majd csak ha nagyobb lesz.

Kami! Áron nagyon cuki összetapadt szempillákkal :P

Nekünk nagyon jól sikerült a mai baba-tali is :P Sétálni nem mertünk lemenni ebben a hőségben, inkább a jó hűvös lakásban maradtunk ;)
Na, akartam még feltenni képeket, de Emma nyekereg... Megyek
Vendég

Tegnap bevetettünk egy újjabb fürdési módszert azért ez jobban tetszett neki. Dobok egy-két képet. :D Kép Kép Kép

KépKép
csongria

Ujjszopi:
A tökéletes ujjszopás még messze van. De nagyon aranyosan kezdi. A tenyerét rárakja az arcára, kitapogatja a száját és úgy nyomja be. Máskor meg Boldihoz hasonlóan a két kezét 1-2 ujjal benyomja és húzza oldalra. Ilyenkor szoktam az ínyét megvizslatn.

Timocska,
Babák jól szokták bírni a repcsit. Jobban, mint a hosszú autóutat. Mi szept 24én repülünk Londonba. A légkondi miatt kicsit aggódok, meg a fel-le szállás miatt, de azért már várom is.

Kami,
Levegőt vesz a víz alatt? :shock: A búvárreflexnek még javában működnie kéne.

Kata,
Jók a gyerekek együtt! Hányan voltak összesen? Roli hogy bírta a strapát?

Mazsi,
Lea teljesen elkényeztet!!! :D A tejcsire meg aztán tényleg nem panaszkodhatsz már.
Szabinak is van, hogy nem akar a szokásos oldalsó pózban szopizni. Ilyenkor lecsúsztatom a két lábam közé és simán megy a szopi.

Kép KépKép
lorca

Nem, mar nem kene, Lorca. 4-6 honapos korukra mulik el. Aron elmult 4 honapos.
kami

Kami! Naggggyyyygon jók a fürdis képek!!!! Persze ilyen szuper kádban....!
De Benike is legalább mosolyog! Nagyon édi!!! Roli tényleg csak elviseli még a macis kád ellenére is (ja, mi is fürdizünk napközben is egyszer). Holnap bevetem a kis sípolós kedvenceit is, hátha...
(lehet, h fotó nem lesz róla, mert már így is egy regiment kellékkel operálok :lol: :lol: , de majd beszámolok)

Többi Lányok! Ti is tegyetek fel képeket lsz!
Bendegúz, hogy bírod a fiúkkal?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.28 22:19-kor.
Vendég

Áron után szabadon kipróbáltam, hogy megy nálunk a vízzel való leöntés. Szépen odakészítettem a kád mellé egy kis tiszta, langyos vizet. De Szabinak csak annyi véleménye volt, hogy ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ. De majd később megint próbálkozom. Nem adom fel. :twisted:

Mazsi,
Lehet, hogy a rendszeres alkoholfogyasztáson a tablettagyártó kicsit többet ért. :wink:

Kép KépKép
lorca

Na, akkor teszek fel én is képeket :P

Emma dumál
Kép

Tömöm a kezem
Kép

Vigyori :P
Kép

Rózi
Kép

Zsomborz
Kép

2 kiscsaj
Kép Kép
Vendég

Pann,
Nekem van olyan Aventos poharam, mint amilyent mutattál. ÚÚÚÚtálom. Dög nehéz szétszedni, elmosni és ráadásul csöpög is. Van olyan verzió, aminek puha a szopi része, talán az elmegy ilyen kicsinek, de szerintem egy ideig még ok a cumisüveg. Nati elég sokára jött rá, hogy is kell használni, de miután belejött, egész jó. Ha látsz, inkább szilikonos egybeöntött csőrűt vegyél. Vagy ha van ismerős külföldön, kérj tőle. :D Anywayup cup a legjobb. Nem egyszerű azt sem takarítani, érdemes hozzá venni extra tetőt. Egy gyakorló anyuka találta fel, nem véletlenül jó :)
http://www.mandyhaberman.com/Anywayup_Cup.php

Tesó: Timocska, Pann
Egyedül tényleg elég gázos egy tipegő és egy baba, pláne egy pocsék terhesség. De nem hiszem, hogy később egyszerűbb. Persze lehet, hogy csak a szokásos optimizmus szól belőlem. :roll: Az nem megoldható, hogy legyen egy állandó bébiszitter? Ha már csak napi 2-3 órát mentesít, az már elég jó. Persze ha túlélted az első 2 hónapot :lol:

Timocska,
Később jó lesz még a cumi víznek. Másra mi se használtuk, de arra nagyon hasznos volt, még a csőrös előtt. Abból viszonylag nehéz szívni, pont amiatt, mert nem csöpög. (máramelyik)

Bozotka,
Bocs, ha nagyon egyértelmű dolgot írok, de figyeled, hogy hogyan sír? Megismered az éhes vagy szomjas sírást? Nem biztos, hogy éhes egy óra után. Ha szomjas én is szopiztatom. Szabi is teljesen igény szerinti szopin van és kizárólagos szopin. Ha mást szeretne, és mégis mellre rakod, akkor nagyon ki szoktak borulni a babák.

Csongria,
Jó lehetett újra "otthon". A leányzó jól járt, hogy felkért, így, saját szülési tapasztalattal még jobb lehettél.
Tényleg, te hol szültél? A tábliban nem vagytok benne...vagy nekem van régi verzióm.

Bigsister,
Szerintem élvezi a fürdést. Relaxál :D

Barbi,
Először csak a képeket néztem, teljesen megrémültem, hogy nem ismerem fel Emmát. :oops: :lol: Aranyosak a kis zöld rucijukban így párosan. :D

Kép KépKép
lorca

Bozotka, az a baj, h nem jelzi ha már nem kér, szóval nem próbáltam több tápit adni. Viszont azt kipróbáltam, h az üres cumisüvegen simán lóg egy darabig bőgés nélkül, míg a mellemen nem! Gondolom te is ezt csinálod a cumival, és aztán néha vissza tudom rakni a mellemre.

Lorca, nekünk ugyanaz a problémánk mint Bozotkának, és tuti, h éhes, és mégis bőg a cicin. Egyrészt tuti, h éhes, mert 3-4 órája nem evett, másrészt egy tejleadó reflexnyit nálam ált. kivár és behabzsol, csak akkor kezdődik a hiszti, és utána a tpit mint az őrült úgy eszi.

Timi, sztem is próbáld kinyitni a száját, esetleg elhagyni a cumit, de én biztos visszavenném a bimbóvédőt ha nem megy. Mi is most nélküle szopizunk, de néha visszaveszem, mert még arra is gondoltam, ha z hiányzik, de nincs különbség.

Ria, Bigsis, ezek a kádak megtetszettek, lehet, h egy ilyet kéne beszereznünk, merta babakádat kinőtte

Barbi, cukik a zödruhás csajok!

Ria, de jó olvasni, tök jó élmény lehetett.. :shock:

Kép
Kép
agiboldi

Na, megvolt az esti 2 órás bőgés... 6-tól 8-ig megállás nélkül bömbizett! :evil: 3-kor evett utoljára, de ha cicire tettem, még jobban rázendített. Nem értem én. Ja, cumisüvegből kellett volna neki a víz, de azt meg nem adtam. Na, mindegy, fürcsi után cicizett és bealudt! Totál leizzadt szegény, gondolom a meleg is kikészíti! :( Ő meg engem! :cry:

Húha, Beni és Roli is nagyon jól mutat a kádban! :D :D

Tényleg nagyon egyforma Rózi és Emma a képeken! :) Majdnem én is megtévedtem! :oops: :oops:

Fáj a bimbim.. :cry: :cry: Szopi közben hiába próbálom lehúzni az állát, mert egyrészt csúszik a kifolyó tejcsitől, másrészt meg akkor megszűnik a vákum és kezdődik minden előről... ördögi kör! :(

Timi
Kép Kép
timocska

Ágiboldi! Gyanítom hogy az élmény nekem lehetett jobb az anyukánál bár bitos hogy eki is az más értelemben :) Tök jó az a kádállvány a Mária nagykerben vettem potom 800 ft-ért de persze van olyan is ami 5000 ft de szerintem a célért ez is megteszi. Úgyis addig kell amíg nem tudnak stabilan ülni. :wink:

Pont a minap azon gondolkodtam hogy ha már mászni fognak a babák akkor milyen lesz a babatali 10 babával? :lol:

Lorca az I.Nőin szültem és szülesztettem egyaránt. :)

Letettem ezt az ördög fiókát! Képzeljétek a cumit amivel a tápit adom neki kiszakította ,harapta vagy valamit csinált vele mert egy nagy luk van rajta?! Gondolom egy hónap alatt nem mehet tönkre.

KépKép
csongria

Na, az elvekről ennyit. :oops: Most beadtam a cumit. Próbáltam cicivel, de már úgy gondolom mégis evett eleget, mert semmiképpen nem kért (és nem is tűnt éhesnek most). Gondoltam legalább cumizzon a cicin erre beindult a tejleadó reflex (pedig mikor kéne, akkor meg nem indul be, biztos az elvárások miatt). Lorca, lehet hogy igazad van és most átmentem másik végletbe (megijedtem, hogy nem elég a tej és túlzásba vittem az LLL elveket). Szóval, akkor nem tudom másképpen elaltatni vagy cici vagy cumi. 1. nem ment, akkor marad a 2. Másrész szombat este óta 200 g-t gyarapodott (4 nap), az igény szerinti szoptatás következtében. Mert állandóan cicit nyomtam a szájába, ha nyöszörgött kicsit.
Most még nem tudom, hogy holnap hogyan csinálom.

KépKép
bozotka

Pann tényleg hogy megy az egyedül altatás???

KépKép
csongria

Kladi!
Néha én is úgy belendülök, ha az LLL oldalt olvasgatom. De sokszor annyira síklátásúak: csak a szopi, semmi más. Persze, nem ők vannak egész nap pl. egy ordító gyerekkel... én is odaadtam neki a cumit. Kényelmi eszköz anyukáknak! :roll:
De bízom benne, hogy olyan jól megtanulja szopizni az ujját, hogy a cumi nem kell majd neki! :)

Ria!
Én mindenhol azt olvasom, hogy a szilikonos cumikat (gondolom olyanotok van) nagyon gyakran kell ellenőrizni, mert sokkal puhább és sérülékenyebb, mint a latex. Ezért kábé havonta illene cserélni.

Timi
Kép Kép
timocska

Timo pont egy hónapos mert ez x-es cumi a gyümihez meg a péphez vettem. Igen én is cserélem gyakran csak meglepődtem hogy nagy luk van rajta. :roll:

KépKép
csongria

Na, Timi, Lillus is beállt a cicin ordítók klubjába? :wink: Frusztráló érzés.. a cumisüveg nálunk is beválik, csak a mellem nem kell
De azért az fura, h Lillus még a vízzel együtt is azt kérte, mert nálunk az imádott tápi van benne :)

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Jöttem egy kicsit nosztalgiázni... gondoltam leirom nektek,h ogy tavaly ilyenkor Hanna hogy és mennyit cicizett... hátha segithetek vele egy kicsit.

Ennyire nem volt meleg, de azért épp hűvösnek se mondhatnám az időjárást tavaly ilyenkor.
Mondjuk legyen 06.24
Szopi volt
0.30, 3.20, 6.00, 8.25, 11.00, 13.20, 16.30, 18.00, 19.35
Ez ugye 9 szopi volt. És Hanna még nem is volt komfortszopis...
Vizet azt pohárból próbáltam neki néha adni,d e nem kellett neki. Inkább többszőr váltottam mellet. És még lehet, hogy az is kevés volt. A délutáni sirásos időszakot én kendővel oldottam meg. Minden áldott nap 4től legalább 6ig rajtam volt Hanna, különben sirt. És akkor igy sétáltunk a lakásban, a kertben, szóval mindenhol, ahol lehetett. És elmúlt ez is. :D:D Csak túl kellett élni. :D

És amit még fontosnak tartok: Hanna ma is igény szerint szopizik,a mi nem azt jetelnti,hogy minden problémájára cicit kap, hanem akkor, amikor ő kéri. :D Ezt kicsinek is próbáltam betartani és szerintem egész jól sikerült. Persze később már könnyebb,a mikor "rendesen" tud szólni. :D

Hanna ebben a melegben van, hogy 6!!! szor vált cicit egy szopi alatt, pedig nem kevés vizet iszik ám... de az tejcsi az tejcsi. :D:D

Remélem nem haragszotok a zavarásét. :D

További jó babázást nektek!!! :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Na, megint vissza kell kéreckednem :oops: Persze mindig olvaslak benneteket és jókat mosolygok a szebbnél szebb képeken :lol:
Ott tartottunk hogy a gyerekek beszedtek valami hasmenéses valamit. Bencénél rendben lezajlott (diéta, normaflor), szerencsére Gergőnél "csak" három vérdarabkás széklet volt (előtte kb. 2 órával nagyon sűrűn bekakilt), amitől frászt kaptam. A dokinőnk azt mondta, hogy csecsemőknél nagyon sűrűn előfordul mert még a gyomruk nagyon érzékeny. A gáz akkor van ha több napig tart, akkor komolyabb kivizsgálásra van szügség.

Csongira
bocs, hogy belekottyogok, de nem gondoltál arra, hogy esetleg a gyümit meg a többit ne cumisüvegből ad? A tapasztalatom az volt, hogy ebben a korban gyorsan megtanulnak kanállal enni és ez a későbbiekben tök jól jön.

Bigsister!
Köszi a kérdést egyre jobban mennek a dolgok a srácokkal. Gergő szerencsére már 20 perc alatt bekajál így van időm Bencusra is. Most éppen "senyvedünk" a szobatisztasággal, sokszor elbizonytalanodom, hogy nem korai-e még mert nagyon hullámzó a "teljesítménye" :shock: . Gergő viszont még mindig átalussza az éjszakákat nappal nem alszik, tárosági baba, nyugodt és mosolygós egy szavam se lehet.

3. baba!
Nos, majd megveszek érte hogy legyen egy kiscsaj is. Nem tudom, hogy bevállaljuk-e a harmadikat, de ha igen , akkor megvárjuk míg Gergő közösségbe nem jár. Csak tudnám hogy kell csajt csinálni??

Kami!
Gondoltam rátok sokat! Örültem nagyon mikor olvastam, hogy jók az eredmények most már biztosan hamar túl lesztek rajta.

Anyuékkal együtt lakás
Borzasztó :cry: Nem anyuék miatt, igazán nincs semmi konkrét probléma csak egyszerűen megszoktuk már a saját kis külön éltünket és most nehéz alkalmazkodni. Az építkezés már most kezd kiakasztani, úgy érzem, hogy az összes bőrt le akarják húzni rólunk :twisted: , pedig még egy kapavágás sem volt :twisted:

Kép
Kép
bendegúz30

Hali!

Bende! Ria próbálta a kanalat, de Beni még nem tudta jól használni, nehezen mentek az etetések, ezért visszaálltak cumisüvegre.

Timo! Már tegnap akartam kérdezni, hogy miért nem Horvátországba mentek? Közelebb van és kicsit olcsóbb is. :roll:

Lorca! Akkor te tudsz nekem válaszolni ilyenekre: kell útlevelet csináltatnom Gergőnek? Ha feladom a babakocsit poggyászként a repcsire, milyen állapotban érkezik meg? Miben szálljak fel vele a repülőre? Úgy értem hordozóban vigyem vagy kézben? A csecsemő jegyhez jár külön ülés vagy úgy gondolják, hogy végig a kezemben lesz? Na hirtelen csak ennyi. :)

Evés: Gergő még mindig HARAP! Úgy látszik szokásává vált. :shock: Most már határozottan rászólok, ha csinálja, de semmi hatás, úh legközelebb ha megharap, el is veszem tőle a cicit. :roll: Éhen halni nem fog. :lol:

na, nyüszizk, majd még folytatom
Vendég

Sziasztok,
Pann
Útlevél kell, Zsófinak már van. Önkormányzatnál kell csinálni, vagy ott lefényképezik (nyitott szemmel, ne mozogjon, elég macera), vagy lehet vinni képet (legalábbis a 11. kerben, de azták sokat bénáztak a szkenneléssel is). Apuka, anyuka is ott kell, hogy legyen és asszem anyakönyvi, meg lakcímkártya kell.

Timo, Ágiboldi
Lehet, hogy a cicin sírás mégis a meleggel van összefüggésben. A
http://www.nlcafe.hu/index.php?id=192&o ... _id=326621 oldalon megint van egy nyügös, nem lehet visszatenni cicre hozzászóló. Kicsit sok mindenkinek ez a problémája mostanság. Vagy mindenki most lett cumizavaros? Szóval, ma is adtam cumit és csak egyszer próbálom visszatenni a cicit. Most ez a módszer, ha nem kell, nem kell, majd kér amikor kér.

Vok
Aranyos vagy, kösz az infókat. Máskor is benézhetsz.

KépKép
bozotka

Pann!
Azért egy éppen 4 hónapos babánál még nem kell feladni a kanállal való etetést :lol:

Utazás!
Kell útlevél bébinek, ha jól emlékszem 2 évre adják, kell hozzá mindkét szülő az okmányirodába és két éve 4000 ft. volt az illeték. 2 éves korig ingyen van a repjegy viszont ölben utazik a gyerkőc :( , a repteren előre veszik a gyerekeseket és ha jól tudom a babakocsit nem kell feladni pogyásznak a sztyuik gondoskodnak róla. Bocs, hiszen nem engem kérdeztél :oops:

Kép
Kép
bendegúz30

Sziasztok! :)
Pann!
Mégiscsak mentek Skóciába? :wink:
Valahol azt olvastam, hogy ha hangosan szólunk a bébire szopi közben és megijed, az okozhat szopi sztrájkot is. Valszeg ők még nem értik, hogy fájdalmat okoznak. Lehet, hogy neki is fáj az ínye és szopi közben így "enyhíti"! :shock:

Lillus hajnal 4-kor szopi közben nekiállt dumálni. Ja, és a legújabb, hogy morog közben! :roll: És vigyorog is! :lol: :lol:
Ti hogy "véditek" ki, hogy reggelre ne legyen full tele a cicitek? Már akinek nagyjából átalussza a baba az éjszakát. Nekem hajnal 4-re olyan durván kemény, hogy alig bír Lilla enni belőle! :shock: :shock:

Kladi!
Tuti, hogy a meleg is kikészíti őket. Tegnap már a bömbis időszakban pucérra vetkőztettem Lillát és úgy voltunk. Persze, cici akkor sem kellett neki, de legalább a meglepetés ereje elvonta a figyelmét a sírásról! :shock:

Bendi!
Remélem már jobban vagytok! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Pann!
Azért egy éppen 4 hónapos babánál még nem kell feladni a kanállal való etetést :lol:

Utazás!
Kell útlevél bébinek, ha jól emlékszem 2 évre adják, kell hozzá mindkét szülő az okmányirodába és két éve 4000 ft. volt az illeték. 2 éves korig ingyen van a repjegy viszont ölben utazik a gyerkőc :( , a repteren előre veszik a gyerekeseket és ha jól tudom a babakocsit nem kell feladni pogyásznak a sztyuik gondoskodnak róla. Bocs, hiszen nem engem kérdeztél :oops:

Kép
Kép
bendegúz30

Kanal: hat Ajronnak nincsenek kanal-gondjai: eszik is vele szepen es hat fenyit is vele...

Kép Kép Kép Kép
kami

Bocsi, nekem mindenre van kepem :D

Csajok, tegnapmolyan hasmenes fogott el, hogy aszittem, kijon a belem is. Mar bocs, de nagyon durva volt!!! Az esti furdesbol kellett kiugranom Aronostol a kadbol, szegeny nem ertette, hogy 5 perc utan miert kell kijonni, majd mostas, uj viz, Aronnal ismet be, majd ismet ki... a vegere elkezdett sirni, en tronoltam a WC-n es kozben csillagokat lattam, o a szobaban orditott... fasza volt... Eletemben eloszor hazarendeltem Gedeiaput, mert meg emellett egy 5 oldalas forditas is vart ram...

Kiraly. Remelem ma nem lesz semmi ilyesmi...
kami

Sziasztok!

Boldog hófordulót mindenkinek, akiről lemaradtam!!!!

Agiboldi: Hogy vagy?

Úszás: Én is úgy vagyok vele, mint Barbi, hogy félek a fertőzésektől.

Lora: Nagyon sajnálom a műtétet és remélem megoldódik valahogy a szopi.

Timi: Szerintem inkább cumizon, mint az ujját szopja. Arról szerintem könnyeb leszoktatni. Nálunk a nagybátyám az ujját szopta 14 éves kóráig, nem tudta a mama leszoktatni róla pedig már mindent bevetett.

Rólunk: Küzdünk a kajcsival nagyon mi is. Nálunk most az a próbléma, hogy nem akar enni a drágám. Általában mi három óránként eszünk, közben nem is akarja elfogadni a cicit, viszont szomjasnak szomjas. Mióta a kaki gondunk volt (ami még igazán nem múlot el, azóta is csak sziruppal vagyunk hajlandóak kakilni), kamilla teát kap, amibőkl volt, hogy egyszerre 70g-ot ivott meg.
Viszont enni tényleg nem akar, tegnap is össz visz egész nap 600 g-ot evett. Mondjuk 3 hete mérte a doktornő és azóta 450g-ot híztunk. Na majd meglátjuk mint mond rá jövőhéten a doktornő.

Most mi a fülünket fedeztük fel, egyfolytában fogdosuk. Az arcunkat simogatjuk és nálunk is meg van az ököl, ujj bekapása, amitől néha majd megfullad.

Tegnap fürcsiztünk kint a medencében, nagyon élvezte, illetve mesztelenkedtünk bent, mert szegénykémnek ettől a melegtől piros a popsija is. Teszek fel pár képet:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Ja és mostanában nem sokat alszunk napközben, szerintem a meleg miatt is és estére nagyon nyűgösek tudunk, akkor mindig le kell teni fücsi előtt aludni és akkor megnyugszik.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Ja, es a masik bajom: tudjatok, irtam par hete, 1-2 honapja, hogy hurrra, pedikur! Hat az az idiota pedikuros ugy elintezte a nagylabujjamat, kitepte a korom sarkait, hogy azota be van gyulladva es beno. Iszonyatosan faj, pedig azelott sose volt ilyen gondom a 32 ev alatt. Epp egy pedikurosnek kellett elcsesznie! Ugyhogy frankon a sebeszetet fontolgatom, ma felhivom a cegem dokijat, hogy kit is ajanlott nekem 2004-ben...
kami

Lin! Nekünk a kaki gondra azt tanácsolta a doktornéni, hogy cukrozott kamilla teát adjak neki evés előtt (még anyatejes időszakban), de csak max 20-30 ml-t! Szőlőcukrot gyógyszertárban tudsz venni kimérve, nagyon kevés is elég!
Vendég

Lin!
Nagyon jók a képek! Hogy Gréta milyen hosszú! :D Hány cm? Szerintem a kajcsit ne erőltesd, ha éhes lesz, úgyis szól. Viszont az igaz, hogy a tea eltelítheti a gyomrát, azért nem eszik. Nem próbáltad olyankor is cicire tenni? Arra a cicire, amiből előzőleg nem evett? Mert a hígabb tejcsi az szomjoltó is.

Kami!
Remélem jobban vagy. Mi rontotta el a gyomrod?
Na, elvetted a kedvem a pedikűrtől, pedig gondoltam, hgoy kéne nekem is.. :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt!

Lin, ilyen gyarapodás mellett mindegy is hogy eszik vagy nem :D
Én meg szerencsére mára rendeződtem, megpróbálok kicsit kevesebb jégkrémet enni, hátha attól is fájt a hasam. A fejem meg a melegtől

Kami, nemrég is volt valami gyomorgondod, nem annak a vége ez? És vajon ilyenkor a szoptatott babának nincs hasmenése? Na erre te most tudod a választ. Szóval?

Kladi, Timi, most az előbb óriási hisztit vágott le a mellemen, kb 5 perc után, áttettem a másikra, ott is úgy nézett ki, h semmit nem eszik csak bőg (és Boldi eddig 50 percig szopizott, aki látta emlékszik). Szóval megmértem hirtelen és 120 g-t megevett! Pedig úgy éreztem, h max 30-at... És ezek szerint még keveselte mert a tápszert is benyakalta.

Kép
Kép
agiboldi

Most pillantottam ki az ablakon. Nati ül a kocsiban és bámulja a légkalapácsot :) Már jó 15 perce elindultak. Hát nem jutottak messzire :)

Timocska,
Mi remekül megoldjuk a melltúltelítődést. Szabi felkel éjjel :lol: Kb 2kor átveszem magamhoz és két szúnyogcsípésvakarás között egymást kergetjük az ágyban.

Pann,
Útlevél szerintem is kell. A babakocsit a repülőtársaságtól függően vagy az ajtóig viheted és odaadhatod a stewinak, vagy extra méretű csomagban kell feladni. Szerintem hordozót sem engednek felvinni, de érdemes megkérdezni. Kendőt vagy kengurut én biztos felviszek. Amikor Japánba mentünk, végig sétálni kellett az akkor egy éves unokaöcsivel. Nem volt egyszerű. :twisted: Az első verzióval utazott szombaton Bogimama Oslóból. A babakocsi jó állapotban, másnap érkezett meg. Persze ez nem az általános, annyi esélye van rá, mint egy rendes csomagnak. De már nekem is volt olyan, hogy én Londonban, csomag Zürichben.
Bébi nem ingyenes a legtöbb társaságnál. Már csak azért sem, mert maga a jegy a legolcsóbb a fapadosoknál és az illeték még magasabb is volt, mint Natinak. Ülést azt nem szokott kapni. Ha normál géppel mész, a kisgyerekeseket előre szokták engedni és ha az első sorba csekkolsz be, a Malévnál pl van mózes. A fapadosoknál birkanyáj van, volt ismerős, hogy csak úgy kapott helyet, hogy még a férj sem ülhetett mellé és Spanyolországig az ölében tarthatta a ficánkoló gyerkőcöt. Bunkó utasok letottyantak és nem voltak hajlandók átadni a helyet.
Szabinak Londonba a jegy 3120 volt, vissza nem tudom.
Ha mentek, érdemes egyenként foglalgatni a jegyet, nem retur, mert úgy olcsóbb. A közvetlen skóciai járat jóval drágább, ha normál. Négyünknek London 70+, Skócia tuti 200-300 fölött lesz, hacsak nem találtok egy jó kis közvetlen fapadost.

Harapás:
Én a gonosz szemeket figyelem. :twisted: Natinál elég jól be lehetett lőni, egy-két próbálkozás után már előre tudtam, mikor akar harapni. Igencsak motivált voltam a kérdés megoldásában. Ő csukott szemmel, éjjel például soha nem harapott. Kb fél évesen csak az volt a biztonságos szopi. Aztán leszokott róla.

Bendegúz,
Nem alszik nappal ?!
Remélem, hamar elmúlnak a betegségek és nem is jönnek vissza!
Natinál a szobatisztaság itthon szinte onnan működik, hogy levettem róla a pelust. Fiúk tudom, hogy macerásabbak, de nálunk úgy látom nem az érettség hiányzott, hanem a motiváció. Utálja, ha pisis a gatyó, 3x eljátszotta és rájött, hogy ezt ki lehet kerülni, azóta egyedül megy bilizni.

Kép KépKép
lorca

Kladi, sztem a linken az a "nyűgös baba" egyértelműen éhes. Valszeg lassan jön a tej, és úgy már inkább nem is kéri. És egyre inkább azt gondolom, h nálunk is ez a baj, h ha kifogy vagy lassabb, akkor felbosszantja magát.

Kép
Kép
agiboldi

Pann,
Még egy dolog, ha Skóciába mész, nem sok esélye lesz, hogy érteni fogod a helyieket. 8) Nekem önbizalmam mélypontja volt, amikor még a McDonald's-ban sem értettem, mit akar, pedig ott elég limitált a szókincs. Persze van néhány tisztességes skót, aki hajlnadó normál angollal kommunikálni. :wink:

Vok,
Szia :)

Sági,
Eszembe jutott, mit mondtál a fagyasztott húsról meg a szagáról ma reggel. Egy kiló lapocka bánta a kényes orromat...

Kép KépKép
lorca

Agiboldi!
Nyem, nyem volt meg gyomorgondom... nyekem nyem szokott lenni... es nemtom mitol van, en a csapvizre gondolok, mert minden egyeb ugyanaz, mint maskor, csak az asvanyviz fogyott el fentrol (a kocsiban van 2 zsugorral :D) es kenytelen voltam tegnap sok csapvizet inni. Szar az ize, utalom - es ma ha kell, babakocsival hozom fol a vizeket... vagy kenguruban, mint a multkor a mososzert :D

Timo!
Annyira merges vagyok hogy vegre egy kis kenyeztetesre vagytam es most ez a vege!!!!! Egyebkent fejre se volt szimpi a no, na de hat ezalapjan meg nem kuldhetem haza... es cigis is, lehetett rajta erezni, azt kulon utalom!!! Arra is gondoltam,hogy hatha a felszerelese fertozott meg - de akkor nem csak 1 labujjamon lenne gond. Azt viszont hatarozottan erezrem, hogy a kormom sarkat kitepte, mi tobb, meg is mutatta, hogy "jeeee, mekkora darab" - na akkor kellett volna megkerdeznem, hogy NORMALIS VAGY???
kami

Most voltak itt kéményesek. Laza 225e-t csinálnák meg a kéménybélelést :oops: És hol van még a cirkó és a csatolmányok. :shock:
Szabi végigbambulta, amíg méregettek és beszéltek. Rendes egy gyerek. Elmentek, elaludt. Garázdálkodhatok :D

Kép KépKép
lorca

Lorca, ez az osszeg az egesz hazra vonatkozik, vagy csak ratok???
kami

Barbi: Nekünk is azt mondta a doktornő, de sajnos nem segített, pedig már múlt hét szerda óta azt kap.

Timi: De próbáltam cicire tenni, de az nem kellett neki, a tea viszont igen. Kb. olyan 62 cm-ek vagyunk(3 hónap alatt 15 cm).

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Na, levittem sétálni a kis nyekergőt! :lol: :lol: Most remélem elalszik!

Ági!
Olvastam amúgy, hoyg ekkora babáknak már 5 perc is elegendő lehet a szopihoz. Úgyhogy akkor már csak az a kérdés, hogy miért bőg? Biztos kell még a tápi is neki, gondolom éhes. Próbáltad már esetleg azt a verziót, hogy előbb a tápi, aztán a szopi? Úgy is sír?

Timi
Kép Kép
timocska

Kami, deee, volt egy nap amikor diétáztál. Na jó, nem ragaszkodok a gyomorbajodhoz :D

Lorca, a ti kéményeteket is életveszélyesnek találták a kéményseprők? Mert mi kaptunk róla papirost is, mint ahogy a házban sőt a legtöbb ilyen házban, asszem, mindenki a kéményseprő szerint. De mivel mi földszinten lakunk, nekünk végig felfele kéne megcsináltatni, és az tuti, h inkább a milát közelítené, így tehát nem is teszünk semmit :shock:

Kép
Kép
agiboldi

Ha előbb a tápi, akkor kicsit nyugodtabb volt, úgy emlékszem volt h utána hajlandó volt szopizni, de olyan is volt, h utána sem. Lutri ez a gyerek :shock:

Kép
Kép
agiboldi

hali!
gyors bekukk, mert mindjárt éhes lesz...gondolom :shock: 20 perce sikerült elaludnia...

a tegnap egész jól ment még du is aludt 1,5 órát de úgy tűnik ez még mindig kevés neki mert most már 8kor kidől és már a fürcsinél is bömbi volt :shock:
a cicire tevésnél hasonlóan mint tegnapelőtt iszonyú ordítás úh. megkapta megint a lefejt tejcsit majd gyors helycserés támadással a cicit :shock: :lol:

Kajcsi után elaludt egy 20 percre azután sziréna :shock: végül cicire tettem és azon aludt el f11 körül de legalább megint végigaludta az éjszakát és 3/4 6-kor ébredt.

Miért nem tudnak napközben elaludni?????Látszik rajta hogy alig lát ki a szemén de csak sír,sír sír.... :cry:

Barbi

légkondis lakásban jobb a helyzet?Emma nem nyűglődik?

na mennem kell.... :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Sajnálom a szopigondokat. :( Nem tudok okosat mondani, amit tudok azt már többször leírtam.
Jók a fotók!

Lin,
Nagyon ari Gréta baba a vízben, látszik, hogy élvezi!!! :D
15 cm??? :shock: Az nem semmi!!!

Timi,
Nekem is fehérre szívja a bimbómat Peti, de csak a jobbosat és az néha egy kicsit szokott fájni szopi közben a másik meg nem. Igaz én úgy látom rendesen szopizik, nincs gond vele. Amúgy javult a helyzet?

Ria,
Jók a pancsis fotók! Szerintem is szuper a fürdőfotel, mi újszülött kora óta azt használjuk.
Irigykedem, hogy egy kicsit ki tudtál kapcsolódni egy kis "munkával" !!!

Barbi,
Emma nagyon édi. Én is majdnem összekevertem őket, de aztán mégsem. :lol:

Kata,
Nagyon helyes Roli, milyen nagy fiú már!!! :D

Bendegúz,
Remélem jobban vagytok már!!!

Kami,
Jobban vagy? Jók a kanalas képek!

Lorca,
Csak nem dobtad ki a husit? :lol: Na nem mondok többet ilyen okosságokat. :lol:

Mazsi,
Nálunk is van klíma, de Peti így sem alszik nappal, igaz ő eddig sem sokat aludt. Sőt már éjszaka sem alszik, hiába van aránylag jó levegő, betartja a 3 órás keléseket. Sőt legújabban már hasrafordul és úgy alszik, de egy óra múlva sír, hogy enm tud visszafordulni. Természetesen ez a két kajálás közepén van. :evil:
Vendég

Nálunk az éjszaka az jó, fél 9 körül elájul Lillus, mert addigra olyan fáradt és most is 4-kor kelt! :lol: :lol:

Mazsi!
Tuti, hogy a melegtől van, azért nyűglődnek. Mi szopi közben totál leizzadunk mindketten. Pedig már szinte csak fekve szoptatok, így ér a legkisebb testfelületünk egymáshoz! :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Mazsi, nekem azóta alszik el mióta nappal hason altatom. (Éjszaka oldalt, amiből hátra fordul). Nappal meg valamiért se olsalt, se háton, akkor kalimpál a kezével és rugdos, éshát úgy em lehet aludni. Hason viszont 5 perc hüppögés és simogatás és alszik.

Akkor nálatok is vana cicin hiszti mizéria?

Kép
Kép
agiboldi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?